Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγόρασε τους Νετς!


Νυχτερινή ''βόμβα'' έσκασε στο ΝΒΑ καθώς ολοκληρώθηκε ένα deal που θα συζητηθεί. Νέος μεγαλομέτοχος των Νιου Τζέρσεϊ Νετς είναι ο Μιχαήλ Προχορόφ ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο μόλις 44 ετών δισεκατομμυριούχος αγόρασε μερίδιο αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία που έχει υπό τον έλεγχό της την ομάδα του ΝΒΑ και είναι ο πρώτος ξένος που μπαίνει στο πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ με την ιδιότητα του μεγαλοιδιοκτήτη (αν εξαιρέσουμε την εταιρεία των Καναδοσκοπιανών που ελέγχει τους Τορόντο Ράπτορς).
Ο στόχος του Προχορόβ (μέσω της δικής του εταιρείας επενδύσεων Onexim Bank που έκανε τη συμφωνία) είναι φυσικά τα κέρδη από το νέο γήπεδο της ομάδας αφού κάποια στιγμή μέσα στο 2010 θα αλλάξει η έδρα! Οι Νετς από τα προάστια της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει θα μετακομίσουν στο κέντρο και στο νέο γήπεδο που κτίζεται στο Μπρούκλιν. Ο Προχορόφ αρκέσθηκε σε ένα λακωνικό σχόλιο προς τον Αμερικάνικο τύπο αλλά το πιο ωραίο ήταν στο τέλος της ανακοίνωσης όπου αναφέρει ότι ''πλέον στο ΝΒΑ εκτός από τον πρώτο ξένο ιδιοκτήτη υπάρχει και ο πρώτος ιδιοκτήτης που μπορεί να καρφώσει τη μπάλα''! Ο Προχορόφ έχει μπόι πάνω από 2 μέτρα και στη δεκαετία του '80 έπαιζε μπάσκετ στην ΤΣΣΚΑ χωρίς πάντως σπουδαίες επιδόσεις. Έγινε ευρύτερα γνωστός επί ημερών Πούτιν ως ένα από τους αγαπημένους νέους επιχειρηματίες του Ρώσου προέδρου με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βρεθεί ιδιοκτήτης του 40% της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου της χώρας, της Norisk Nickel. Πριν από περίπου δύο χρόνια πρωταγωνίστησε σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό deal αφού λόγω διαφορών με τον συνέταιρο του πούλησε το μερίδιο του και το...άλλαξε με το 35% της δημόσιας εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού της Ρωσίας! Εδώ και ένα χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της νανοτεχνολογίας. Λάτρης των όμορφων γυναικών και της καλής ζωής ο Προχορόφ έχει γίνει πολλάκις αντικείμενο σχολιασμού στον διεθνή τύπο για τα πολυέξοδα πάρτι που διοργανώνει. Σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό περιοδικό Forbes ο Προχορόφ είναι ο πιο πλούσιος Ρώσος που ζει στη χώρα του, ο 40ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη με την περιουσία του να έχει σημερινή αποτίμηση πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρό!!! Το 2007 παντρεύτηκε για να κερδίσει ένα...στοίχημα που είχε βάλει ότι το τέλος της χρονιάς δεν θα τον βρει εργένη και το γαμήλιο πάρτι που έκανε στις Μαλδίβες κόστισε άνω από 10 εκατομμύρια ευρώ αφού όλοι οι καλεσμένοι του πέταξαν από τη Μόσχα με ιδιωτικές πτήσεις. Σε μια από τις φωτογραφίες που ανέβασα υπάρχει και το...σπιτάκι που μένει στα προάστια της Μόσχας.

7 σχόλια:

  1. καλημερα κουρουνα μου!
    σε ευχαριστω παρα πολυ για τα περιοδικα... ηρθα χτες και αδειασα την αποθηκη σας... ασε κοπηκαν τα χερια μου μεχρι να φτασω σπιτι... τον φουρνο δεν το βρηκα να σου φερω τυροπιττουλες... την επομενη φορα... επιφυλασσομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @maria
    Και το βράδυ τους κατηγορούσα άδικα ότι είχαν φάει όλα τα φαγητά! Πόσα περιοδικά πήρες; Για να δω πόσο θα σε...χρεώσω την επόμενη φορά. Μόνο η πρώτη φορά είναι δωρεάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λίγο μακρυά η πισίνα από το σπίτι ή είναι ιδέα μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε... πηρα... αρκετα... ρωτα τον κον πανομιτη καλυτερα (που ελπιζω να εχασε το μετρημα)... τι... θα βαλουμε και αλλο στοιχημα για να ξαναερθω στο περιοδικο? τελεια! πώς ομως θα λάβω τον λογαριασμο με κουρουνοταχυδρομείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς ανωνυμο...
    μπορει τα πανω διαμερισματα να ειναι για το χειμωνα και τα κατω για το καλοκαιρι...

    η δικη μου απορια ειναι... η πισινα ειναι θερμαινομενη ή θα παγωνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Anonymos
    Πηγαίνει με το ελικόπτερο από το σπίτι στην πισίνα. Εκείνο που μοιάζει σαν βεράντα με γραμμές και κύκλους αν δεν είναι γήπεδο μπάσκετ είναι ελικοδρόμιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Μαρία
    Δεν κατάλαβες...Η πρώτη φορά είναι δωρεάν. Τη δεύτερη φεύγοντας θα σου ζητήσουν τον λογαριασμό στην έξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή