Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ευτυχώς πρόλαβε να βγάλει διαβατήριο!

Μεγαλωμένος στην Ελλάδα, με πατέρα πλανόδιο πωλητή, κυνηγημένο και από την Χρυσή Αυγή, είναι ίσως το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες επειδή κανείς δεν είχε ασχοληθεί να του βγάλει το διαβατήριο που δικαιούται και επειδή οι απαγορεύσεις στη χορήγηση ιθαγένειας είναι....οριζόντιες!
Όσοι ασχολούνται στενά με το μπάσκετ τον ξέρουν και αυτόν  και τον αδελφό του που είναι επίσης ατόφιο μπασκετικό ταλέντο. Το ατύχημα είναι ότι από σήμερα ανήκει στην Ισπανική Σαραγόσα που είχε στείλει άνθρωπο της στην Αθήνα ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες τον παρακολούθησε ακόμη και στις προπονήσεις και σήμερα τον ανακοίνωσε!
Το όνομα του είναι Γιάννης Αντετοκούμπο και παίζει μαζί με τον αδελφό του Θανάση στον Φιλαθλητικό της Α2. Με μπόι κοντά ή λίγο πιο πάνω από τα 2 μέτρα παίζει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας αλλά όπως φαίνεται το μέλλον του είναι στον ''άσσο''.
Είναι πολύ πιθανό αρκετοί να τον έβλεπαν στο ΣΕΦ αφού ο 18χρονος ήταν τακτικός στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο οποίος φερόταν ως φαβορί για την απόκτησή του. Τελικά τον έκλεισε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Σαραγόσα που λέγεται (δεν πολυπιστεύω τα νούμερα αλλά δεν παίρνω και όρκο για το αντίθετο) 300.000 ευρώ στον σύλλογο και 200.000 στον ίδιο τον παίκτη.
Το ευτύχημα είναι ότι με τη φασαρία της μεταγραφής ξύπνησε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ που πείσθηκε ότι πάει να χαθεί ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο. Και αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις του εξασφάλισε την έκδοση διαβατηρίου. Αν τον δείτε το καλοκαίρι στην προεπιλογή της εθνικής ανδρών μην ψάξετε ποιός είναι, απλά ξαναδιαβάστε το κειμενάκι. Για όσους θεωρούν ότι το ζήτημα συνιστά υπερβολή επισυνάπτω και ένα βιντεάκι επτά λεπτών. Παρότι φιαγμένο με επιλεγμένα στιγμιότυπα από τον έλληνα ατζέντη του είναι ενδεικτικό τι μπορεί να κάνει με μια μπάλα στα χέρια.





27 σχόλια:

  1. Πιάνεις μεγάλο θέμα, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φαινομενικά είναι η μεταγραφή ενός 18χρονου στο εξωτερικό. Οι Ισπανοί τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουν βρει μια μεγάλη φάμπρικα στο μπάσκετ: Κάνουν στην κυριολεξία παιδομάζωμα όποιου μεγάλου ταλέντου κυκλοφορεί στην Ευρώπη αλλά και (εδώ είναι το ζουμί) από την Αφρική, φέρνοντας καραβιές παιδιών που αγωνίζονται στις μικρές τους κατηγορίες. Τα πρώτα δυο αποτελέσματα αυτής της τακτικής είναι ο Μίροτιτς και ο Ιμπάκα - και αν ο δεύτερος ήρθε από μια διαλυμένη χώρα και η απόκτηση Ευρωπαϊκής υπηκοότητας ήταν αυτονόητη, ο πρώτος έγινε και αυτός Ισπανός, αν και προέρχεται από Ευρωπαϊκή (σχεδόν) χώρα στην εθνική ομάδα της οποίας θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος σταρ. Τα συμπεράσματα είναι δυο:
    α) Οι Ισπανοί όχι απλά δεν κωλώνουν αλλά σχεδόν επιβάλλουν τα μεγαλύτερα από αυτά τα ταλέντα να παίρνουν την μπασκετική τουλάχιστον ιθαγένεια της χώρας τους (τακτική υπερβολική κατ'εμέ αφού έτσι κι αλλιώς πέραν του ενός δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην Εθνική τους ομάδα. Έτσι όμως έχουν 'κάβα' για επιλογή στο μέλλον).
    β) Η φάμπρικα με τους Αφρικανούς έχει πολλές μαύρες τρύπες: Όσο παίζουν στα παιδικοεφηβικά (όπου δεν υπάρχει περιορισμός ξένων) τα Αφρικανάκια μπορούν να μείνουν στην χώρα. Όταν όμως γίνουν 18, μετράνε σαν ξένοι ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ είναι τόσο σπουδαία ταλέντα οπότε και παίρνουν την υπηκοότητα (βλ. Ιμπάκα). Αν όμως δεν κάνουν στους Ισπανούς, μένουν τελείως ξεκρέμαστοι, χωρίς υπηκοότητα και με πολύ αβέβαιο μέλλον.
    Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
    1) Να μην έχεις καμία αμφιβολία: Αν ο Αντετοκούμπο εξελισσόταν σε μεγάλο παίχτη, θα γινόταν Ισπανός σε χρόνο 0. Για αυτό τον πήρε ο Σαραγόσα, και ίσως αν είχε Ελληνικό διαβατήριο πριν την μεταγραφή του να μην ήταν τόσο πολύτιμος. Αν και άργησε, η παρέμβαση Βασιλακό είναι σωστότατη.
    2) Με αυτήν τους την τακτική οι Ισπανοί θα γίνουν τεράστια δύναμη στο διηνεκές ή θα χαλάσουν την μοναδική χημεία που διακρίνει την εθνική τους, προϊόν του ότι όλοι οι αστέρες τους μεγάλωσαν μαζί μέσα από τα προγράμματα της ομοσπονδίας; Ήδη η μανούρα με τον Ιμπάκα στους Ολυμπιακούς δείχνει ότι (κακά τα ψέμματα) δεν σταματάς ποτέ να είσαι ξένος σε μια χώρα όσο και να προσπαθήσεις. Ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες επειδή μικρομεσαίες ομάδες εμφανίζονται με τελείως διεθνείς συνθέσεις στα εφηβικά τουρνουά στην Ισπανία. Αν και οι Ισπανικοί σύλλογοι είναι μακράν οι καλύτεροι σε εφηβικό επίπεδο (μαζί με Σέρβους και Λιθουανούς για ευνόητους λόγους), σε βάθος χρόνου νομίζω η παραγωγική τους διαδικασία θα χάσει τον μοναδικό χαρακτήρα εκμάθησης αλλά και κοινωνικοποίησης που τόσο έχει σημαδέψει την εθνική τους ομάδα. (συν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3) Τί σημαίνει αυτή η συγκέντρωση των μεγαλύτερων ταλέντων στην Ισπανία; Στο ποδόσφαιρο βλέπουμε ότι η συγκέντρωση ταλέντων από όλο τον κόσμο στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες (Ισπανία, Γερμανία) έχει βοηθήσει τρομέρα τους εκεί συλλόγους (βλ. Μπαρτσελόνα) αλλά έχει σχεδόν καταστρέψει την όποια ταυτότητα του παιχνιδιού έξω από την Ευρώπη. Οι εθνικές ομάδες από την Λατ. Αμερική και την Αφρική είναι δυσκολότερο να συναγωνιστούν τους Ευρωπαίους αφού οι αστέρες τους δεν παίζουν απλά στην Ευρώπη, αλλά έχουν μεγαλώσει εκεί, έχουν μάθει ποδόσφαιρο εκεί και δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν ποδόσφαιρο σε άλλο περιβάλλον (βλ. Μέσι και Αργεντινή). Στο μπάσκετ τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της φύσης του παιχνιδιού. Πιο απλά, η Ισπανία πάει να γίνει ένα δεύτερο Αμερικανικό κολλεγιακό πρωτάθλημα, όπου παίχτες ιδιαίτερα από την Λατ. Αμερική και την Αφρική μπορούν να αναπτυχθούν πολύ περισσότερο από ό,τι θα το κατάφερναν στις χώρες τους. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, η δουλειά των Ισπανών μπορεί να κάνει μη-Ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες πιο ανταγωνιστικές σε βάθος χρόνου, αφού το μπάσκετ σε αυτές τις χώρες δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο. Συνέβη με την Αργεντινή (αν και η μεγάλη φουρνιά των Αργεντινών σταρ έμαθε μπάσκετ στην Αργεντινή, οι πιο πρόσφατοι πλέον πηγαίνουν στην Ισπανία πολύ νωρίς), περιμένω να γίνει με την Βραζιλία.
    4) Το ζήτημα με τα Αφρικανάκια που ξεπέφτουν από την διαδικασία στην Ισπανία είναι πάντως εξαιρετικά σημαντικό. Αν ο Βασιλακό θέλει να κάνει την ζωή δύσκολη στους Ισπανούς, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να σηκώσει αφού άπτεται σημαντικών ηθικών ερωτημάτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκμετάλλευση, και για κάθε έναν Ιμπάκα υπάρχουν 10 Αφρικανοί που ξεριζώνονται για να κυνηγήσουν ένα άδηλο μέλλον (ΠΡΟΣΟΧΗ: οι Ισπανικοί σύλλογοι δεν είναι Αμερικανικά κολλέγια, όπου υπάρχει τουλάχιστον το δέλεαρ ενός πτυχίου).
    5) Μήπως η όλη φάση μας θυμίζει λίγο εμάς και τους Γιούγκους την δεκαετία του '90; Σίγουρα υπάρχουν αναλογίες. Βλέπουμε πλέον ότι υπάρχουν δυο σχολές σκέψης για την ανάπτυξη του μπάσκετ σε μια χώρα: Ή μαζεύεις ό,τι κινείται έξω από την χώρα σου με βάση κάποιους πολιτιστικούς δεσμούς (Ισπανία, αλλά και Τουρκία), ή επικεντρώνεσαι όσο δεν πάει στο να συντηρήσεις και να ενισχύσεις την δική σου σχολή, με την αποδοχή όμως ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο τα ταλέντα σου θα μπορούν να βγαίνουν έξω πολύ νωρίτερα από ό,τι παλιά. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Λιθουανοί, οι Γάλλοι και οι Γιουγκοσλάβοι, όπου ιδιαίτερα οι Κροάτες και οι Μαυροβούνιοι πλέον φεύγουν έξω τρομερά νωρίς. Το χειρότερο είναι η μέση λύση: Ούτε να μπορείς να δέχεσαι τονωτικές ενέσεις από έξω, ούτε να δημιουργείς ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δικών σου ταλέντων (βλ. Ιταλία, αν και έχει αρχίσει να φαίνεται άνοδος στην παραγωγική διαδικασία εκεί πρόσφατα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6) Ως Ελλάδα πού ανήκουμε; Προφανώς πλέον η πηγή των Βαλκανίων έχει κλείσει για να μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές επί τούτου. Το στοίχημα είναι να επικεντρωθούμε σε μια παραγωγική διαδικασία που θα φτιάχνει Έλληνες μπασκετμπολίστες από πολύ νωρίς με βάση ΟΛΑ τα ταλέντα που υπάρχουν στα όρια της χώρας μας (ανεξαρτήτως εθνικού μπαγκράουντ) με σκοπό όταν αυτοί οι μπασκετμπολίστες βγαίνουν έξω (κάτι που θα γίνεται όλο και συχνότερα) να διατηρούν μια κοινή φυσιογνωμία και φιλοσοφία παιχνιδιού ενώ την εμπλουτίζουν με νέα στοιχεία. Ως χώρα έχουμε το μοναδικό χαρακτηριστικό, ενώ δεν φτιάχνουμε τόσο καλούς μπασκετμπολίστες όσο οι Σέρβοι και οι Λιθουανοί, να υπερτερούμε σε αθλητική και ψυχολογική ομοιογένεια - κάτι που φαίνεται στην Εθνική μας ομάδα, που ό,τι και να λέμε είναι η δεύτερη πιο δεμένη ομάδα στην Ευρώπη μετά τους Ισπανούς. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο που δεν πρέπει να απεμπολήσουμε, πρέπει όμως να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος θα φέρνει όλο και περισσότερα ταλέντα τύπου Αντετοκούμπο στα μέρη μας, αλλά θα απαιτεί επίσης οι νέοι αθλητές να έχουν όλο και περισσότερες διεθνείς παραστάσεις από πολύ μικροί για να εξελιχθούν. Το πώς θα ισορροπήσουμε μεταξύ της παραδοσιακής μας ομοιογένειας (και εσωστρέφειας) και της πίεσης για διεθνοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας θα καθορίσει το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ.

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι ρε γαμωτο, προλαβε να παρει ελληνικο διαβατηριο. Λιγο ακομα θα εβγαζε ισπανικο και μια γλυτωνε μια και καλη απο το εθνος-χολερα. Παλιανθρωποι, τι κου κανατε του παιδιου, καταρα που του ριξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @The American
    Ομολογώ δημόσια ότι τα τρία αυτά σχόλια μπορούσαν να είναι ένα αυτόνομο άρθρο-ποστ από μόνα τους. Επειδή δεν ξέρω ποιός είσαι και δεν βάζω και το μυαλό να δουλέψει ποιός μπορεί να είσαι θα σχολιάσω υπεραπλουστευμέα όχι όσα γράφεις αλλά τον τρόπο που τα γράφεις: Εξαιρετικά στέρεη και συμπαγής σκέψη και γνώση του θέματος 100%. Εχεις μερικές κακές επιρροές (βασιλακοπουλίζεις σε ορισμένα σημεία, αφού ακόμη πιστεύεις ότι ο πατερούλης μπορεί να ασκήσει πιέσεις και να παρέμβει στα διεθνή δρώμενα αλλά αυτό συγχωρείται). Μερικά από όσα γράφεις τα ξέρω, κάποια άλλα δεν τα είχα σκεφτεί, σίγουρα όμως δύσκολα κάποιος μπορεί να τα συμπυκνώσει και να τα ενοποιήσει με τέτοια επιτυχία και ευστοχία.
    Δεν μπορώ να σου γράψω ποιό μοντέλο είναι το ενδεδειγμένο επειδή ως χώρα δεν έχουμε εθνικό μοντέλο παραγωγής ότι και να λένε οι ΕΟΚικοί. Βασιζόμαστε σε ένα παρωχημένο σύστημα (αναπτυξιακό πρόγραμμα) και την όποια παραγωγή ταλέντων ρυθμίζει η καλή θέληση και η αγάπη για το μπάσκετ των τοπικών προπονητών. Αν ο Αντετοκούμπο ή άλλα παιδιά της γενιάς του (ίσως και μικρότερα) έπαιζαν στα παιδικά-εφηβικά με τσαρλατάνους που τους ενδιέφερε μόνο να κερδίζουν ματσάκια για να φτιάξουν το ονοματάκι τους θα πήγαιναν χαμένα. Η Ελλάδα παρότι το πληθυσμιακό κριτήριο δεν ευνοεί συνεχίζει να έχει (δεν ξέρω για πόσο ακόμη) μια σταθερή παραγωγή ταλέντων που συμφωνώ ότι πλέον θα φεύγουν σε μικρές ηλικίες, είτε για την Ισπανία, είτε για αμερικάνικα κολέγια (δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτή η φάμπρικα μαζικά αλλά πλεόν αρκετοί γονείς ψάχνονται περισσότερο από ότι στο παρελθον). Πλέον η παραγωγή βασίζεται αποκλειστικά στην καλή διάθεση των συλλόγων και στα καμπ που συντηρούν σε ετήσια βάση διάφοροι προπονητές. Αυτή η εποχή είναι η πιο κατάλληλη για να επαναδιαπραγματευθούμε όλο το μοντέλο του ελληνικού μπάσκετ, από την κορυφή ως τη βάση αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να γίνει κάτι τέτοιο. Ατυχώς, δεν μπορούμε να χαρτογραφήσουμε τα ύδατα του ελληνικού μπάσκετ (η έκφραση είναι δανεική από τον ΓΑΠ).
    Χαίρομαι πάντως που η παρτουσία σου σε αυτό τον χώρο ξεκίνησε από άγριους τσακωμούς αλλά έμεινες και διαβάζουμε όσα γράφεις. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ελπίζω ότι πλέον έχεις αντιληφθεί πόση ζημιά έκαναν οι απεργίες του αλήστου μνήμης Λάζαρου. Τώρα αποστασιοποιημένος (λόγω παρέλευσης χρόνου από τα γεγονότα) μπορείς να τις αξιολογήσεις καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Tommygun
    Το έθνος είναι χολέρα, πανούκλα, τύφος και πάσχει από AIDS και καρκίνους. Να διώχνουμε ότι καλό υπάρχει ή να κτίσουμε (μιλάω για το μπάσκετ με το οποίο ασχολούμαι) από την αρχή με βάση ότι καλό υπάρχει; Με όσα στραβά και ανάποδα έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να βάλουμε ένα χεράκι να διαλυθούν επειδή οι άλλοι δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν και αυτοί δεν ενδιαφέρονται για όλο το οικοδόμημα αλλά μόνο για την πάρτη τους; Επειδή την ομοσπονδία διοιούν 15 τύποι που έχουν ηλικιακό άθροισμα 1000 χρόνων να ψήσουμε τους παίκτες να μην κατεβαίνουν στην εθνική; Επειδή έτυχε οι γονείς του Αντετοκούμπο να έρθουν εδώ και ο πιτσιρικάς γεννήθηκε στην Ελλάδα να περιμένουμε πότε θα κυβερνήσειμ η Χρυσή Αυγή για να έχουμε μια εθνική ομάδα με δώδεκα ξανθούς δίμετρους και να φτιάξουμε μπασκετικά Γκούλαγκ για τους πιο μελαμψούς ή σκουρόχρωμους; Νομίζω ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι η ανάδειξη όσων θετικών έχουν απομείνει στο έθνος χολέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γιάννης κι ο Θανάσης που είναι μεγαλύτερος, παίζουν εδώ και πολύ καιρό στις ηλικιακές εθνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη λέξη παίζουν να βάλουμε εισαγωγικά μιας και όντως το θέμα διαβατηρίου δεν τους αφηνε να είναι κανονικά σε αποστολή. Σόρρυ..

      Διαγραφή
  8. Το επομενο καλοκαιρι ειναι μια μεγαλη ευκαιρια να επανελθουμε στα μεταλλια σε επιπεδο μικρων εθνικων μετα απο 3-4 χρονια γεματα σφαλιαρες και απογοητευσεις. Η ενταξη των Γιαννη και Θαναση Αντετοκουμπο στην εθνικη νεων καθως και οι προσθηκες των παιδων που αγωνιζονται στις ΗΠΑ (Μαραγκος και Ιωαννης Παπαπετρου) ισχυροποιουν κατα πολυ το συνολο στο οποιο συμπεριλαμβανονται και γνησια ταλεντα οπως ο Μποχωριδης και ο Αγραβανης.
    Το θεμα ειναι το πως θα μαζευτουν ολοι αυτοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Peris Indie Boy
    Συμφωνώ για τη συγκέντρωση πολλών ταλέντων αλλά το θέμα δεν είναι να πάρουμε μερικές ακόμη πρωτιές και να το χαρούμε. Αλλά να προκύψει μια γεμάτη γενιά που θα βγάλει πάνω από 1-2 παίκτες του ανώτερου επιπέδου, Η ιστορία πάντως έχει αποδείξει ότι όταν μαζεύονται ετερόκλητοι παίκτες διαφορετικών εμπειριών και επιδράσεων συνήθως οι ομάδες μας δεν πάνε πολύ καλά. Προσωπικά πάντως δεν με ενδιαφέρει το ζήτημα των διακρίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχεις απολυτο δικιο κουρουνα. Εγω βεβαια αναφερομουν περισσοτερο στο ενδεχομενο να παιξουν για πρωτη φορα ολοι οι παικτες αυτης της φουρνιας μαζι για να αναπτυχθει χημεια και να αποκτησουν βαθυτερο αισθημα της συμμετοχης στο αντιπροσωπευτικο συγκροτημα καθε καλοκαιρι μιας και οι καριερες τους θα ειναι λογικα εκτος Ελλαδας.

    ερωτηση, υπαρχει καποια πληροφορηση για τη Μεσογειακη Εθνικη? Εχει αποφασιστει να στειλουμε ομαδα ή όχι λογω οικονομικης κρισης? Παντως μια καλη ιδεα θα ηταν να παει η περσινη εθνικη Β με προπονητη τον Μισσα και 2-3 προσθηκες (πχ Χρυσικοπουλος, Παπαντωνιου, Γιανκοβιτς κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυο σκελη θα εχει η απαντηση μου, ενα στον απεργοσπαστη που καναμε μαυρα ματια να τον δουμε και το αλλο στην κουρουνα

    Προς απεργοσπαστη: Μερικες ερωτησεις και καποια σχολια πανω στο ομολογουμενως ευστοχο σχολιο σου περι σχολων αναπτυξης στο Ευρωπαικο μπασκετ.

    1. Ποσο αυστηρα ειναι τα στανταρτ για την αποκτηση υπηκοοτητας στην Ισπανια, σε σχεση π.χ με την Γερμανια?

    2. Το θεμα με τον Ιμπακα ηταν περισσοτερο και μακαρι να εχω αδικο, θεμα χρωματος. Αν ο μικρος ηταν λευκος, μαλλον δεν θα αντιμετωπιζε τετοια θεματα. Το τονιζω μακαρι να εχω αδικο.

    3. Το παραδειγμα με την Αργεντινη, με ολο τον σεβασμο, το θεωρω ελαφρως αστοχο, διοτι η Αργεντινη δεν εχει παρουσιασει οργανωμενο συνολο ωστε να μπορεσει να αναδειχτει ο Μεσι. Απλως τον δινουν την μπαλα χωρις να υπαρχει περαιτερω σχεδιο (βλ. διασυρμο απο Γερμανια.

    4. Τελευταιος που θα μιλησει πανω σε θεματα εισαγωγης παικτων, μια και δεν εχω επαρκεις γνωσεις επι του θεματος. Αλλα ειναι σιγουρο οτι κλεισει τελειως η κανουλα των Βαλκανιων για την χωρα μας? Μηπως ειναι εφικτο να ερθουν παιδια, οχι επιπεδου Στογιακοβιτς αλλα Στεβοβιτς, για να φυγουν μετα προς ανεπτυγμενα πρωταθηματα?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Κουρουνα: το υγιες, το διαφορετικο, το αγνο για να αναπτυχθει και να προσφερει πρεπει να βρει και τις καταλληλες συνθηκες, αλλιως σαπιζει και μαραινεται και αυτο αν προλαβει. Συνηθως το ξεριζωνουν. Εσεις οι αθλητικοι δημοσιογραφοι κανετε παντα το ιδιο λαθος: αναφερεστε στο εκαστοτε αθλημα, σαν να ειναι ξεχωριστο κομματι της κοινωνιας και να μην βρισκεται σε συνδεση μαζι της. Σε μια κοινωνια που οι φασιστες που αρχιζουν να αποκτουν την αποδοχη και ενιοτε την επιδοκιμασια της μαζας, της κρετινικης μαζας που επι 35 χρονια ψηφιζε τους ιδιους ποντικαραδες και νομιζει οτι εαν τα ριξει στις μειονοτητες (αφρικανοι, αλβανοι, και καθε λογης ατυχοι που τους εφερε εδω η μοιρα τους χτυπημενοι απο ανεχια, πολεμο και αλλες τετοιες καταρες)θα βρει την λυση σε προβληματα που ο ιδιος δημιουργησε και δεν θελει να λυσει, επειδη για πρωτη φορα στην ζωη του θα πρεπει να αναλαβει ευθυνη, εσυ αν ησουν πατερας και η γυναικα σου αλλοδαπη, θα ηθελες ο εγχρωμος γιος σου να μεγαλωνε σ' αυτην εδω την χωρα? Θα δεχοσουν να ζει ο γιος σου σ' αυτην την απαξιωση, επειδη καποιοι φασιστικα αποφασισαν τι ειναι ελληνικο και τι οχι? Αυτο το παιδι τι ακριβως αισθηματα θα τρεφει σε μια χωρα που του αρνειται ενα απο τα βασικα δικαιωματα καθε ανθρωπου: να νιωθει ότι ανηκει καπου και δεν είναι παρεισακτος. Και αυτά δηλαδη διαγραφονται επειδη θα φορεσει μια φανελα? Την φανελα της χωρας που τον ειχε γραμμενο και ξαφνικα θυμηθηκε (λογω εξωγενων παραγοντων) ότι είναι δικο της μελος?

    Κοψτε αυτην την καραμελα με τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ. Αμα θεωρειτε ότι οι υπολοιπες ομαδες υποβιβαζουμε τοσο πολύ το επιπεδο της Α1 και χαλαμε την εικονα της υπερπρωταθληματαρας , να σηκωθουμε να φυγουμε, να παμε στην Βαλκανικη Λιγκα και να παιζουν οι αιωνιοι μονοι τους. Να παιζουν τριαντα παιχνιδια μονοι τους και να μας ξεπρηξουν εμας ( τους ΠΑΟΚ, τους Αρης, τους , τους,τους,τους) που στο τελος θα μας πουν ότι φταιμε για την υποβαθμιση του αθληματος, θαρρεις και εμεις στηνουμε το κυπελλο κοντα δεκα χρονια, για να χαιρονται οι Γιαννακοπουλοι, οι Αγγελοπουλοι και οι καθες λογης -οπουλοι. Ναι, καναμε λαθη, ναι καναμε σπαταλες, ναι αποδειχτηκαμε ανικανοι. Ναι, εχετε δικιο αλλα φτανει. ΦΤΑΝΕΙ! ΦΤΑΑΑΑΑΑΝΕΕΕΕΕΕΙΙΙΙΙ! Επειδη η πλειοψηφια των αθλητικων καφρογραφων δηλαδη θα πεινασει αμα γινει το μπασκετ ερασιτεχνικο, επειδη ο καθενας θελει να νιωθει Μεγαλος Ναπολεων στο χωρο, εμεις θα πρεπει να ειμαστε οι ...... (συμπληρωστε κατα το δοκουν) της παρεας? Επειδη διοικητικα δεν μπορουμε να αντιδρασουμε?

    Οι 15 τυποι που διοικουν την ομοσπονδια δεν μπηκαν με κανονια και τανκς. Καποιοι τους κρατανε γιατι προφανως θεωρουν ότι αυτά τα συγκεκριμενα ατομα εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους. Αν αυτους δεν τους κοβει, δεν φταινε οι 15. Αναλογη αναγωγη κανουμε και στην πολιτικη ζωη της χωρας, μην ξεχνιομαστε. Το αν θα παιξει ο άλλος με την φανελα της εθνικης εχει να κανει αποκλειστικα με το τι νιωθει και τι θελει να δωσει πισω στην χωρα που εκπροσωπει.

    Τελευταια φορα που γραφω για θεματα που απτονται και πολιτικης φυσεως, γιατι διαπιστωνω ότι στον γραπτο λογο υστερω και βγαινουν λαθος συμπερασματα, ενώ για πολλοστη φορα Κουρουνα μου βαζεις λογια που δεν ειπα και αυτό με προσβαλει. Από εδώ και περα δεν θα ξαναγραψω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΟΛΙΟ, παρα μονο παρατηρησεις, αστειακια και περι μουσικης. Το παραδεχομαι, δεν το εχω στο γραψιμο, ζητω συγγνωμη και κλεινω με ένα μοττο που εχει αρχιζει να μου γινεται πλεον αρχη ζωης: «θα κανω την ζωη μου μια μεγαλη φαρσα σε μια κοινωνια που σιχαινομαι». Jello Biaffra,ακτιβιστης και πρωην τραγουδιστης Dead Kennedys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Τόμυγκαν παιχταρά. Εμείς οι δυο και κάνας δυο άλλοι μείναμε τελικά στην Κουρούνα μου φαίνεται - και καλά κάνουμε δηλαδή, γιατί οι μασωνίες δεν είναι για τους πολλούς:)

    Κοίτα, δεν είμαι εξπέρ σε θέματα οργάνωσης του μπάσκετ (όπως ίσως νόμιζε η Κουρούνα). Ένας απλός παρατηρητής είμαι που απλά του αρέσει να κοιτάει τα πράγματα σε πολιτικο-κοινωνικό επίπεδο (επαγγελματική διαστροφή). Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια τις ερωτήσεις 1 και 4. Σχετικά με τα Βαλκάνια όμως μπορώ να σου πω ότι τα μεγαλύτερα Γιουγκοσλαβικά μη-Σερβικά ταλέντα παίζουν αυτήν την στιγμή εκτός Βαλκανίων και κυρίως Ισπανία (βάζω και τον Σάριτς μέσα που απλά δεν τα βρήκε τελικά με το συμβόλαιό του και γύρισε Κροατία). Ποιος ο λόγος πλέον να έρχονται εδώ τα Βαλκανόπαιδα - λογικά αν το πάρεις; Για το διαβατήριο; Αφού πλέον παίζουν παντού ελεύθερα. Για την ποιότητα ζωής; Ας γελάσω, σε λίγο και η Βουλγαρία καλύτερα θα είναι από εμάς. Για να εκτεθούν στον κόσμο; Με 125 χιλιάδες εξειδικευμένα σάιτ, κανένας παίχτης που αξίζει δεν είναι μυστικό. Αν ψάχνεις για εξωγενή πηγή που θα μας τονώσει τα μπασκετικά γονίδια, οι Ελληνοαμερικάνοι φαίνονται αυτήν την περίοδο οι πιο πολλά υποσχόμενοι.

    Να σε ρωτήσω επί τη ευκαιρία κάτι (και όποιον άλλο ξέρει). Αυτός ο πιτσιρικάς ο Βεζέενκοφ που έχει ο Άρης είναι ο γιος ενός Βεζέενκοφ που έπαιζε στην επική ομάδα ΠΑΕΕ Κερύνειας στην Κύπρο που σε έναν προκριματικό γύρο Ευρωκυπέλλου κάποτε είχε φάει από τον ΠΑΟΚ 150 πόντους διαφορά σε 2 αγώνες; Τον θυμάμαι σαν χθες να σουτάρει βολές πετώντας την μπάλα πίσω από το κεφάλι. Ήξερα ότι είχε παίξει χρόνια στην Κύπρο, και ηλικιακά θα μπορούσε να είναι πατέρας του μικρού (γεν. το '95). Ακούγονται καλά λόγια για αυτόν. Έχει όμως Ελληνικό διαβατήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σόρυ ξέχασα. Υπογραφή Απεργοσπάστης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Απεργοσπάστης
    Διάβαζα αυτές τις 3 τερατώδεις (σε μέγεθος αλλά και σε απόλαυση) παραγράφους και αναρωτιόμουν ποιος μπορεί να είναι αυτός ο "Αμερικάνος" (ναι, μέχρι και αυτό είχα ξεχάσει) με την τόσο εμπεριστατωμένη άποψη και επιχειρηματολογία και πού ήταν τόσο καιρό!
    Φτάνοντας στην υπογραφή, η όποια έκπληξη εξανεμίστηκε...
    Ρε φίλε Απεργοσπάστη, τα πολλά μπράβο στα έχω ξαναπεί! Πάλι να τα λέω;

    @ Tommygun
    Φιλαράκι, ειλικρινά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρόταση του σχολίου σου με την οποία να διαφωνώ.

    Επί χρόνια ολόκληρα αγόραζα CD από τα Metropolis και χαιρόμουν που έπαιρνα τις κλασικές ροκιές & τζαζιές μου από 7€ έως 10€.
    Και μόλις ο "κύριος" [με Κ κεφαλαίο] Κουρής (αυτός ο μεγάλος Ανθρωπιστής που τρέφεται σαν πολλούς άλλους με τον ιδρώτα, το αίμα και τα δάκρυα "κατώτερων") βάρεσε την κανονιά του, διαπίστωσα ότι το μόνο που είχε καταφέρει, ήταν να βάλει λουκέτο σε όλους τους "μικρούς" εμπόρους και φεύγοντας τελευταίος να αφήσει πίσω του τα συντρίμμια μιας ολόκληρης αγοράς ανεκτίμητης αξίας.
    Και σιχάθηκα τον εαυτό μου μαζί του...

    Ως μπασκετ-μάνιακ προφανώς και απολαμβάνω τα παιχνίδια των ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στην Ευρωλίγκα, όπως και τα μεταξύ τους εγχώρια ντέρμπι.
    Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των Metropolis και των "αιωνίων".
    Αν λόγω συνθηκών οι -όπουλοι αφήσουν τις ομάδες στον αέρα, τις ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί, ή τις πάρουν και τις πάνε στην Αδριατική/Βαλκανική/Μεσογειακή/Ευρασιατική/Διαγαλαξιακή Λίγκα, το μόνο που θα έχει απομείνει θα είναι τα συντρίμμια ενός πρωταθλήματος που κάποτε αποτελούσε την αφρόκρεμα της Ευρώπης.
    Για ποιον λόγο να χαίρομαι λοιπόν; Επειδή απολαμβάνω τώρα ωραίο μπάσκετ;

    Μήπως η πρόσκαιρη απόλαυση της εκάστοτε παρούσας κατάστασης, χωρίς καμία συναίσθηση του τι μπορεί να φέρει το μέλλον, ήταν αυτή που μας έφτασε σε αυτό το σημείο;
    Στο σημείο της απόλυτης υποταγής με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς καμία διάθεση ή αντοχή αντίστασης στην άρχουσα τάξη;
    Μήπως ήρθε ο καιρός να ανησυχήσουμε για το μέλλον ακόμα και σε τομείς της ζωής μας όπου το παρόν φαίνεται όμορφο ακόμα;

    Σημείωση: Ένα "πρωτάθλημα" στο οποίο οι 2 πρώτες θέσεις και οι συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι γνωστές πριν καν ξεκινήσει, μπορεί να έχει σαν μόνο στόχο το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες όχι.
    Αυτό το πράγμα, όμως, ΔΕΝ μπορεί να ονομάζεται ΠΡΩΤ-άθλημα, αλλά πιο σωστά (και λόγω πλούτου της γλώσσας μας) Εσχατ-άθλημα.
    Οι δημιουργοί, οι υποστηρικτές και οι οπαδοί ενός τέτοιου εκτρώματος δεν μπορούν παρά να ανήκουν στους έσχατους, οι οποίοι ποτέ δεν πρόκειται να "έσονται πρώτοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνέχεια)

    Θα μου επιτρέψεις μόνο να διαφωνήσω στην τελευταία παράγραφο.
    Προφανώς και ο γραπτός λόγος δεν μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια τις σκέψεις και οδηγεί πολύ εύκολα σε παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.
    Γι'αυτό και η πολιτική αντιπαράθεση μέσω διαδικτύου είναι ανούσια και βγάζει πάντα νικητές τους κάθε μορφής "φασίστες" (εντός & εκτός "").
    Γι'αυτό και η "συμμετοχική" δήθεν παρέμβαση και ανταλλαγή απόψεων στα διάφορα ειδησεογραφικά forums και blogs είναι πλασματική και αποτελεί τεράστιο όπλο των κατέχοντων τα ΜΜΕ για διαμόρφωση απόψεων και αντιλήψεων.

    Αυτό, όμως, ΔΕ σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει να σωπάσουμε.
    Δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε να αλωνίζουν ανενόχλητοι στον χώρο, στον οποίο σήμερα ή αύριο θα μπαίνουν τα παιδιά μας, οι κάθε λογής "αντικειμενικοί", "ουδέτεροι" και "δημοκράτες".
    Και επειδή είχαμε ανοίξει την κουβέντα για τη μελοποιημένη ποίηση, επέτρεψέ μου να απαντήσω στο δικό σου μόττο με ένα δικό μου, που ίσως να ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που ζούμε και να αποτελεί ένα κάλεσμα προς όλους: "Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω" (Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας).

    Ειλικρινά συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος...
    Να'σαι καλά!


    Υ.Γ.: @Απεργοσπάστης
    Φιλαράκι, για τον ραδιοφωνικό σταθμό θα έχεις διαβάσει αρκετές φορές από εμένα.
    Αλλά είδα αυτά που έχεις βάλει ως "Αγαπημένη Μουσική" και πρέπει να σου προτείνω την εκπομπή "Μουσικό Τούνελ" με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, κάθε Σάββατο 8-10 το βράδυ.
    Είναι 100% στα ακούσματά σου, οπότε αν θέλεις τσέκαρέ το.
    www.radiosyxnotita.gr
    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς αποφυγή των παρεξηγήσεων (λόγω γραπτού λόγου) να ξεκαθαρίσω ότι το σχόλιό μου είναι γενικότερου περιεχομένου, δε στρέφεται με κανέναν (άμεσο ή έμμεσο) τρόπο εναντίον της Κουρούνας και επ'ουδενί δεν υπονοεί ότι η Κουρούνα ανήκει στις κατηγορίες ανθρώπων που εξέθεσα παραπάνω!

    Γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Tommygun
    Σε μένα είναι προφανές ότι με αδικείς. Εσύ πάλι πιστεύεις το αντίθετο. Στο σχόλιο μου έβαλα μόνο μια δική σου αποστροφή του λόγου και τα υπόλοιπα τρία ερωτηματικά ήταν δικά μου και δεν είχαν σχέση με τα δικά σου λεγόμενα. Συνεπώς δεν σου έβαλα στο στόμα τίποτα που δεν είχες πει.
    Σε αυτό το μπλογκ μπαίνουν καθημερινά 1500 άνθρωποι. Τα σχόλια παραμένουν ελεύθερα για όλους μαι ποτέ δεν έβαλα περιορισμούς στο τι λέγεται ή για ποιό θέμα (σχετικό ή άσχετο με όσα γράφω) θέλει να σχολιάσει ο κάθε επισκέπτης. Δεν ζητά διαπιστευτήρια καλής χρήσης των Ελληνικών, μοναδικός περιορισμός που έχω θέσει είναι ότι δεν απαντάω σε greek-lish. Αν δεν θέλεις να σχολιάζεις είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα, όπως και το ύφος των σχολίων σου που ουδέποτε ήταν προσβλητικά.
    Οτι και να γράφεις και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι κανείς δεν θα με πείσει ότι πρέπει να μηδενίζω τα πάντα. Ναι το μπάσκετ είναι ελληνικό και μέρος της κοινωνίας. Δική μου φιλοδοξία και μερικών ηλιθίων που μου μοιάζουν και δεν είναι κάφροι της δημοσιογραφίας παραμένει μια ουτοπική ανοησία: Να διαφέρει.
    Οχι εμείς αλλά το μπάσκετ. Και οι ουτοπίες είναι καλές είτε αφορούν ένα άθλημα, είτε μια κοινωνία, είτε την προσωπική μας ουτοπία. Ούτε αυτό πρόκειται να αλλαξει.
    τις παθογένειες ενός συστήματος τις αναγνωρίζω και τις κατακρίνω πρώτος. Αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα υπήρχε η στήλη μου που συνήθως είναι καταγγελτική αν δεν το θυμάσαι. Δεν θα υπήρχε λοιπόν και αυτή καθ' αυτή η περσόνα της κουρούνας. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να πιστεύω ότι με όσα δεινά και να φέρνουν στο μπάσκετ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πάντοτε υπάρχει χώρος να γίνει κάτι καλό. Δεν βλέπω να σχολιάζεις την εποχή της θρυλικής αυτοκρατορίας. Ο Ιωαννιδισμός τι άφησε στο μπάσκετ; Το απόλυτο μηδέν.
    Χώρια που δεν κάνω κέφι την γκρίνια και δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα. Θέλεις να σου πω μια απλή μέθοδο να ξαναζήσουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ έχει γήπεδο 8000 θέσεων. 8000 διαρκείας με 200 ευρώ το χρόνο μας κάνουν 1,6 εκατομμύρια. Χωρίς ευρωλάκι από άλλα έσοδα. Γιατί η Μάλαγα έχει 9000 διαρκείας; Η Εστουντιάντες έχει 10 χιλιάδες. Οι Γερμανικές ομάδες τα ίδια και μη μου πεις ότι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ η Μπάμπεργκ είναι....υπερομάδα και βλέπουν οι φίλαθλοι της το σούπερ μπάσκετ. Μη ρωτάς τι κάνει η ομάδα σου για σένα αλλά τι κάνεις εσύ για την ομάδα σου. Αν περιμένεις να γίνει ο Άρης η υπερδύναμη του '80 θα βλέπεις πάλι στο Αλεξάνδρειο τους επώνυμους της πόλης και κυράτυσες με γούνες που πάνε στο γήπεδο για να βρουν κανένα τεκνό ή για να το πουν στις φίλες τους την άλλη μέρα στο τηλέφωνο. Αν είχε 5000 διαρκείας ο Άρης θα μάαζευε ένα εκατομμύριο από το πουθενά. Και μην ακούσω την καραμέλα της οικονομικής κρίσης. Για 200 ευρώ μιλάμε και να τη βγάζεις 13 Σάββατα το χρόνο χώρια Κύπελλα, πλέι οφ και Ευρωπαϊκά. Δέκα ευρώ το ματσάκι βγαίνει. Βαρέθηκα το παραμύθι της καταδυνάστευσης του μπάσκετ από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι σαν την γκρίνια αυτών που πήγαν και ψήφισαν Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη και τώρα κάνουν τους ανυποψίαστους για τις κεφαλιές που τρώμε.
    Τους 15 στην ομοσπονδία τους κρατάνε οι σφραγίδες που έχουν στο συρτάρι τους αλλά και το γεγονός ότι οι πρόεδροι και οι εμπλεκόμενοι στο μπάσκε πριν πουν καλημέρα πάνε και φιλάνε το χέρι του Βασιλακόπουλου γιατί φοβούνται ότι στο επόμενο ματς θα εμφανιστούν διαιτητές κομάντος να τους καρατομήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @The American
    O μικρός είναι όντως γιος του Σάσα Βεζένκοφ που έπαιζε στη Λέφσκι ή την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (νομίζω στην πρώτη αλλά επειδή είχα να απαντήσω στον Τόμυ μπερδεύτηκα). Ο μπαμπάς έπαιξε πολλά χρόνια στην Κύπρο όπου έχει και κάτι μπίζνες και ανακατεύεταζι και ολίγον με κάποια ομάδα μπάσκετ. Έχει πάρει Κυπριακή υπηκοότητα και επειδή ο μικρός είναι γεννημένος στην Κύπρο έχει και κυπριακό διαβατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Κουρούνα τη λέει για την πιθανή προσθήκη σέντερ στον ΠΑΟ? Πολλά γράφονται αλλά τι ισχύει τελικά??? Χέντριξ, ανταλλαγή Γκιστ-Πανκο ακόμα και Βελιτσκοβιτς...

    Thanks
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @amerikanos

    Ο Βεζενκοφ παιζει εδω και 2 χρονια στις εθνικες παιδων και εφηβων της Βουλγαριας και μαλιστα βγαζει ματια, οντας ο πρωτος σκορερ και ριμπαουντερ της ομαδας. Χαθηκε μια μεγαλη ευκαιρια για την Κυπρο να βρει εναν παικτη υψηλου επιπεδου για τη χαμηλης δυναμικοτητας εθνικη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τομμυγκαν, έχεις ενδιαφέρον γραπτό λόγο, μην απολογείσαι.
    Κάτι ψιλοάσχετο, αλλά ακουμπάει κάποια απο αυτ΄που έγραψες και λίγο απο αυτά της κουρούνας. Βρέθηκα στη Περιβόλα την Κυριακή. Συγκινήθηκα. Ηταν ένα περιβάλλον άψογο. Και παρόλο που είμαι κυανέρυθρος, το "μοντέλο" του Απόλλωνα σε πάρα πολλά επίπεδα το ζηλεύω και το γουστάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. American, Απεργοσπαστη, πιστε οπαδε της Μπολωνεζικης Ιδεας (και οχι της μακαροναδας). Ειθε να μας αξιωσει ο Θεος καποτε να βρεθουμε, εκει στις γνωστες στοες της Μασωνιας, να πινουμε κρασι και να ακουμε Lotte Lenya. θα αναγνωριστουμε απο το γνωστο μασωνικο δαχτυλιδι.

    Απλως ρωτησα με αρχη τον πιτσιρικα του Ικαρου, που ηταν αν δεν κανω λαθος πρωτος σκορερ της Α2. Δηλαδη κατα ποσο ειναι ευκολο να γινει δουλεια με τετοιες περιπτωσεις μεσω συνεργασιων ομαδων μικροτερου βεληνεκους, πχ, OFK Beograd, μια και ειναι γνωστο οτι τοσο σε μπαλα, οσο και σε μπασκετ, Ερυθρος Αστερας-Παρτιζαν καθαριζουν με ανεση την αφροκρεμα, αλλα για τα δικα μας δεδομενα και η μια σκαλα κατω μια χαρα μας κανει. Εξω οι ελληνοαμερικανοι, οι βασεις, η Κοκα Κολα και τα Burger King. Ζητω η ΕΨΑ Κολα, λευτερια στον Μιχαλη Μισουνοφ.

    Αγαπητε Χαρη Κορλεονη, να διαφωνησεις οσο θες. Αλλωστε αμα ηθελα να μιλαω και να μην διαφωνει κανεις μαζι μου, θα γινομουνα παπας. Ισως εγω να εχω αδικο, δεν ειμαι παπας να εχω αλαθητο. Ετσι μου βγηκε και ετσι το εγραψα, ουτε ηθελα να προσβαλω κανενα, ουτε να το παιξω εξυπνος. Αλλα νιωθω (αρχισαν μαλλον πρωιμα γεραματα) οτι ο κοσμος καταλαβαινει πολλες αντιθετο απο αυτο που θελω να πω και μου ερχεται κυριολεκτικα να βαλω τα κλαμματα, διοτι βλεπω να επαναλαμβανεται συνεχεια ενα μοτιβο ζωης, που ειδικα τους τελευταιους μηνες μου εχει γινει θηλια. Ισως και γι' αυτο ημουν ετσι υπερβολικος, και επιθετικος σ' ορισμενα σημεια. Δεν ειχα προθεση ουτε να ενοχλησω, ουτε να στενοχωρησω κανενα.

    Εγω δεν περιμενω να γινει ο Αρης οπως την δεκαετια του 80. Για την εποχη μου τα εχει περιγραψει αναλυτικα ο πατερας μου που ηταν μαλιστα και απο το αντιθετο στρατοπεδο, ενω και με την κυρια Μπανιωρα που τα συζηταω (καθηγητρια μου στο ΙΕΚ), εχω καταλαβει οτι η ομαδα ηταν μοναδικο φαινομενο της εποχης, κατι αναλογο με τον ΠΑΟ του 20 αιωνα. Εγω θελω να βλεπω τον Αρη της Ευρωλιγκα και της εποχης Αλεξανδρη, αν οχι τον Αρη του Μαρκοπουλου που ειχε ελλειψη σε ταλεντο, αλλα ατελειωτα ψυχικα αποθεματα. Κυριως θελω ευρωπαικη πορεια, γιατι για μενα αυτή είναι ο δρομος προς την καταξιωση. Την εποχη της αυτοκρατοριας δεν την σχολιαζω γιατι δεν την εζησα, μια και ειμαι τεκνο, φρεσκαδουρα, 30χρονος. Μπορω να την φανταστω όμως, γιατι όταν εισαι κοντα δυο χρονια αηττητος ε, γκουχ, καπου μυριζει η δουλεια. Κοντα 10 ματς εχασαν οι Μπουλς που ηταν υπερομαδα. Απο εκει και περα ομως ενα αθλημα καλως η κακως ειναι καθρεφτης της κοινωνιας. Οι βασεις που θα επρεπε να γινουν καποιες κινησεις θα επρεπε να εχουν ρεαλιστικες βασεις, για να υπαρχει και μια ελπιδα να πετυχουν. Αμα ειναι να το ριξουμε αυστηρα και μονο σε ενα φανταστικο "τι θα θελαμε να γινει", θα ηθελα προεδρο την Χιονατη, τεχνικο συμβουλο τον παπουτσωμενο γατο και τεχνικο σταφ τα τρια γουρουνακια.

    Ο Ιωαννιδισμος αφησε τιτλους στις ομαδες που προπονησε, αλλα και εντελως ηλιθια νοοτροπια. Επι των ημερων ομως της παντοδυναμιας του, οι υμνοι και οι γαργαρες ειχαν την τιμητικη τους. Και εν πασει περιπτωσει ο Ιωαννιδης ηταν τι ηταν. Γιατι δεν ασκηθηκε ποτε κριτικη σε κακοτυπωμενους κλωνους του και λανσαριστηκε η καζαντζιδιλα "του ερμου ελληνα υπερπροπονηταρα που το σερβικο λομπυ δεν αφηνει να προκοψει"? Στην δεκαετια του 1990 ποιοι ηταν αυτοι που αδικηθηκαν και κυριως που ειναι αυτοι τωρα? Μετα οταν λεμε οτι ο πραγματικα αδικημενος προπονητης ειναι ο Σουλης Μαρκοπουλος μας κοροιδευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και φτανουμε στο επωδυνο σημειο των εισιτηριων. Η συλλογιστικη μου θυμιζει το εαν πληρωθουν ολοι αυτοι που φοροδιαφευγουν, καλυπτουμε τον προυπολογισμο. Ειδικα για τον Αρη, γιατι η καθε ομαδα εχει αλλα κριτηρια και αλλα στανταρτ, ο κοσμος δεν θα πληρωνε ουτε 80 ευρω (ακου εκει διακοσια, δεν τα κανω σουβλακια καλυτερα), για δυο βασικους λογους που τους ακουσα απο πολυ κοσμο και συμφωνω μαζι του. 1. Ποιος θα μου εγγυηθει που θα πανε τα λεφτα? 2. Ο αρειανος εχει πληρωσει οχι μια, τρεις ομαδες απο το υστερημα του, και οποτε σφιγγουν τα αγγουρια, τον καλουν στο ταμειο και του τη λεν και απο πανω. Παραδειγμα η πουλεναρα σου ο Δαμιανιδης, που με τα λεφτα του κοσμου, εκανε τον μαγκα και τον ωραιο και οταν σηκωθηκε ο κοσμος και την εκανε απο το Παλε με την οικονομικη πολιτικη του, κλαψιαριζε. Αμα εισαι μαγκας ρε μεγαλε γυρνα και πες "γραμμενους σας εχω τους φιλαθλους, φερνω τρεις βαρβατες χορηγιες και αναγκη δεν σας εχω". Να σε πω αφεριμ και μπραβο. Αλλα μαγκας με ξενα πορτοφολια παει πολυ. Ολα αυτα τα χρονια στον Αρη ακουω ΜΟΝΟ ΔΩΣΕ. Δωσε για τα χρεη, δωσε για το ετσι, δωσε για το αλλιως, δωσε για το αυτο. Δινω σαν λακαμας, τα ακουω απο τους οργανωμενους που μπαινουν κουτρα με αξεσουαρ μπαφο μερακληδικο και τραβηχτερο (οχι ολοι, αλλα μεγαλο ποσοστο), μου την λεν οτι ειμαι φλωρος και κανουν και πολιτικη (βλ. περιπτωση Σουμποτιτς).


    Στο μεταξυ η ομαδα σε μενα? Παροχες? Ασε μας κουκλιτσα μου. Κι αντε παει στο διαολο, ελλαδα εισαι δεν ειμαστε NBA, καντο γαργαρα. Σχεδιο? Networking? Scouting? Στην υγεια μας παρουσιαστης Σπυρος Παπδοπουλος. Ε, λυπαμαι, αλλα οπως σε καθε δουλεια, θες λεφτα, ριξε δουλεια. Εγω να σπρωχνω και εσυ να κανεις τον προεδρα, λυπουμεθα μας τελειωσε το μονδελο. Βρες χορηγιες και ναι, να σπρωξω. Αλλιως αμα ειναι να γινω και εγω προεδρος που ειμαι και πιο ομορφος.

    Την Γερμανια που αναφερεις ξερεις και ποσους χορηγους εχει η Μπαμπεργκ συνολικα και ποσες εκδηλωσεις κανει για να μαζεψει? Αν θυμαμαι καλα κοντα τριψηφιο νουμερο. Αμα εβλεπε ο κοσμος αντιστοιχες κινησεις, δεν θα κινητοποιουνταν πιστευεις?


    Οσο εσυ βαρεθηκες το παραμυθι της καταδυναστευσης , που εν μερει εχεις δικιο, αλλα και οι μεγαλοι δεν εκαναν κανενα απολυτως κοπο να το διαψευσουν με την παιδαριωδη συμπεριφορα τους, βαρεθηκα την τελευταια πενταετια να με δουλευουν μες τα μουτρα μου, οπως εγινε στο παιχνιδι με την Δραμα που ο Γκοντας καθαρισε το ματς επειδη ετσι γουσταρε. Και αυτη ειναι η κορυφη του παγοβουνου. Επειδη δεν εχω πια καλη ομαδα, αυτο σημαινει οποιος κομπλεξικος με βρισκει θα με κουδουνιαζει?

    Μπορει και να εχω αδικο. Αλλα τα χαμηλα γαιδουρια αμα τα παραφορτωσεις κλωτσανε. Και καμια φορα κλωτσανε αυτον που παει να τα ξεφορτωσει, επειδη αυτος αξιωθηκε να ειναι ο ατυχος.

    Ζητω συγγνωμη και για την εκταση και για ολους οσους κανουν τον κοπο να διαβασουν τα σεντονια μου, δεν εχω προσωπικα με κανεναν εδω μεσα και εκτιμω ολα τα παιδια που ειμαστε εδω. Πραγματικα το λεω και αν σ' αδικησα Κουρουνα, συγχωρα με. Ειπαμε, τελευταια αρχισαν να σπανε οι αμυνες και πιθανως να εχω εγω το αδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Tommygun
    Λογικό είναι τέτοιες εποχές να εξασθενούν οι άμυνες και να μειώνονται οι αντοχές όλων μας. Δεν είσαι η εξαίρεση. Αλλά αν θέλεις τη φιλική συμβουλή μου ή παραίνεση (βάλε όποια λέξη θέλεις αρκεί να μη με κατηγορήσεις για πατερναλισμό) μην κάνεις πίσω σε οτιδήποτε. Αν αντέξουν οι εσωτερικές μας άμυνες θα τη βγάλουμε καθαρή στο τέλος. Οσο για τα υπόλοιπα μη δίνεις σημασία: Δεν παρεξηγώ απλά...εξηγώ για να μην παρεξηγούμαι. Το blog εδώ θα είναι, τα σχόλια πάντοτε θα είναι ευπρόσδεκτα και οι όποιες διαφωνίες γόνιμες. Στα όσα γράφεις όπως βλέπεις δεν παίρνω θέση, είπα ότι πίστευα, είπες ότι πίστευες, ο χρόνος είναι πιο πιθανό να δικαιώσει εσένα παρά εμένα αλλά άφησέ μου το δικαίωμα να ελπίζω ή τουλάχιστον να το παλεύω. Κατά πως λέει και ένας άλλος στίχος ''αλλά τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες''....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν ξερεις ποσο σε ευχαριστω. Πραγματικα σε ευχαριστω για τα λογια σου, ουτε στιγμη δεν προκειται να παρω τις συμβουλες σου για κοντρολαρισμα. Υγεια να εχουμε και τις δικαιωσεις ας τις βρουν αυτοι που τις ψαχνουν

    ΥΓ: Καλα ολα αυτα, αλλα πολυ στο εντεχνο το ριξαμε και θα μας πουν νιντηδες. Κατσε να πιασουμε κανα μερακληδικο http://www.youtube.com/watch?v=vtUK-Ajvek8

    Και για τους χορευταραδες αναμεσα μας http://www.youtube.com/watch?v=JLQ_XjyI5NY

    ΑπάντησηΔιαγραφή