Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Τεόντοσιτς vs. Μπέβερλι (Μονομαχία στον κόκκινο ήλιο)



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση, απ΄ αυτές που σε άπταιστα ελληνικά αποκαλείται position battle, ξεκίνησε χθες στον Ολυμπιακό, όπου μαζεύτηκαν πίσω όλοι οι παίκτες που έπαιζαν στο Ευρωμπάσκετ. Εκεί, δηλαδή, που έλαμψε το άστρο του Μίλος Τεόντοσιτς και όπου οι εμφανίσεις του λογικά θα αποτελούσαν και αφετηρία για κάτι ανάλογο και στον Ολυμπιακό. Την ώρα που ο Τεόντοσιτς καθοδηγούσε την Σερβία μέχρι τον τελικό του Ευρωμπάσκετ οι πληροφορίες που διοχέτευε ο Ολυμπιακός στον τύπο ήθελαν τον Πάτρικ Μπέβερλι να κάνει όργια στην προετοιμασία.
Δεν υπονοώ ότι τα περί Μπέβερλι ήταν παραμύθια απλά σημειώνω το διοχέτευε αφού τις προπονήσεις και την προετοιμασία δεν μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ο Μπέβερλι είναι ο τρίτος Αμερικάνος της ομάδας, άγνωστος και άσημος που έπαιζε πέρσι στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας.
Οι νεότερες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ μετά την πρώτη συγκέντρωση με απαρτία παικτών στον Ολυμπιακό είναι ότι στο τεχνικό επιτελείο υπάρχει η σκέψη, για να μην πούμε η βεβαιότητα να δηλωθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Μπέβερλι, ενώ τα αρχικά πλάνα έλεγαν ότι θα παίξει μόνο στην Ευρωλίγκα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περισσεύει ένας ξένος με δεδομένο ότι σίγουρα θα δοθεί δανεικός ο 'Ερτσεγκ (μάλλον πάει στον Πανιώνιο). Και ένας από όλους δεν πρέπει να παίζει στο πρωτάθλημα. Ποιος θα είναι αυτός;
Τσίλντρες, Ουέιφερ και Κλέιζα δεν μπαίνουν καν στον λογαριασμό. Μένουν τέσσερις για τρεις θέσεις: Οι δύο πλει μέικερ (Τεόντοσιτς, Μπέβερλι), ο Βούισιτς και ο Χαλπερίν! Η λογική λέει ότι στον Ολυμπιακό προσφέρεται μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκουράσει την πονεμένη μέση του Βούισιτς και να τον κρατήσει φρέσκο για την άνοιξη. Αλλά αυτό μάλλον δεν συζητιέται. Από την άλλη ο Χαλπερίν δεν θα έχει τον ίδιο ρόλο φέτος αφού αποκτήθηκε ο Ουέιφερ. Αλλά αν μείνουν και οι δύο γκαρντ τότε θα δημιουργηθεί φοβερός συνωστισμός στη γραμμή των κοντών. Σε κάθε περίπτωση είναι μια ενδιαφέρουσα κατάσταση.
Η άποψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι το θέμα δεν είναι σημαντικό αφού η ομάδα δικαιούται πέντε αλλαγές παικτών στο πρωτάθλημα και μπορεί να γίνει rotation. Μόνο που μιλάμε για παίκτες πρώτης γραμμής που κανείς δεν θα δεχτεί εύκολα τον ''υποβιβασμό'' του.

8 σχόλια:

  1. teodocic αν δεν τον διαλέξει ο Γιαννάκης δεν μπορώ να πω τίποτα καλύτερο από το να φύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οριστε? υπαρχει θεμα τεοντοσιτς??? ειναι ανεπιτρεπτο! με τετοιες εμφανισεις που εκανε στο ευρωμπασκετ απεδειξε οτι μπορει να παρει μια ομαδα στην πλατη του μετα τον παπαλουκα αρκει να νιωσει οτι τον υπολογιζουν και πιστεουν σε αυτον! ειναι ποσο καιρο στην ομαδα και θα του την "φαει" τη θεση ενας καινουριος??? Ε... ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλον τον Χαλπεριν θα τον φαει η Μαρμαγκα μια και του Γιαννακη του αρεσει να παιζει διδυμο ποντ-γκαρς αρα μπορουν να παιξουν μαζι Παπαλουκας με Μπερβελιν ή και Τεοντοσιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά αλλά η δική μου διαίσθηση λέει ότι ο Τεόντοσιτς δεν έχει σίγουρη τη θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά σου λέει ότι θέλει ο Ολυμπιακός να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη... Αν κάνει τέτοιες επιλογές (αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο), τότε... Βέβαια, μπορεί όλα αυτά να είναι άρες, μάρες... Μπορεί και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα δείξουν και οι άρες και οι μάρες, το θέμα είναι μην αρχίσουν και οι...κουκουνάρες! Διότι μπορεί να είναι ελαφριές αλλά πονάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1ον: αν δεν κάνω λάθος, ο μπέβερλι πέρυσι έπαιζε στην Α2 της Ουκρανίας, σωστά? δηλαδή, σόρυ ρε παιδιά αλλά πόσο μεγάλης μπασκετικής αξίας παίκτης μπορεί να είναι κρυμμένος στην δεύτερη κατηγορία της Ουκρανίας???
    2ον: ο τεόντοσιτς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μεγάλος παίκτης - τουλάχιστον παίζοντας ως πλέι μέικερ. το πολύ πολύ πολύ που μπορεί να φτάσει είναι στα επίπεδα ενός νέου μάρκο γιάριτς (μπασκετικά μιλάμε πάντα και όχι όσον αφορά τις γκόμενες που κυκλοφορεί - παντρεύεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Μπέβερλι έπαιζε όντως στην Ουκρανική Α2.
    Εχει συμβεί -δεν υποστηρίζω ότι είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να τον δούμε τουλάχιστον- καλοί παίκτες να μένουν στην αφάνεια για χρόνια. Και ο Μπλάκνεϊ ήρθε στην Ελλάδα παίζοντας σε ομάδα του...Άγιου Δομίνικου για να θυμηθώ πρόχειρα κάτι σχετικό.
    Για τον Τεόντοσιτς μέχρι το Ευρωμπάσκετ πίστευα ακριβώς τα ίδια. Αλλά ο τρόπος που έπαιξε εκεί έδειξε ότι κάτι υπάρχει μπασκετικά που δεν το έχει βγάλει ακόμη! Η δεν του το έχουν βγάλει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή