Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τεύχος 301

Με ένα τεύχος αφιερωμένο στη μπασκετική March Madness της Ευρωλίγκας αλλά και του ΝCAA κυκλοφορεί από χθες στα περίπτερα όλης της χώρας το τεύχος 301 του All Star Basket

117 σχόλια:

  1. Κουρούνα οι φήμες για το Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας κ πιθανή ανάθεση στην Ελλάδα ισχύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κώστας
    Υπάρχει ζήτημα με την Ουκρανία και νομίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι (άντε Σεπτέμβριο) αν δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση δύσκολα να το διοργανώσει. Η Ελλάδα είναι μια σοβαρή προοπτική, η πιθανότητα είχε συζητηθεί και πριν από δύο χρόνια όταν υπήρξε (προσωρινό) πρόβλημα διαφορετικής μορφής και με τη Σλοβενία αλλά τελικά οι Σλοβένοι φάνηκαν συνεπείς. Τα λεφτά που θα απαιτηθούν ξέρουμε ποιός θα τα βάλει; Γιατί βλέπω να αρχίζουμε τα ίδια με τη wild card. Και μια τέτοια διοργάνωση κοστίζει πολύ περισσότερο από τις 830.000 ευρώ που δώσαμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα
    με τον Μπαρτζώκα όλα καλά; Γιατί τελευταία τόσο από τη στάση του όσο και από τα λεγόμενα του μου φαίνεται πως συνεχώς είναι στη τσίτα και μου βγάζει συνεχώς εκνευρισμό. Επίσης οι σχέσεις Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη έχουν διαταραχθεί; Δεν νομίζω να ήταν ποτέ φίλοι αλλά πλέον ο ένας την λέει στον άλλον για αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού σε ρωτήσω -όπως κάθε χρόνο- τι βλέπεις για κολλεγιακό φέτος, θα ήθελα για πολλοστή φορά (κουραστικός έχω γίνει που λέει και η διαφήμιση..) να διαμαρτυρηθώ για την ποιότητα των μεταδόσεων στην ΔΤ.. Μόλις τελείωσε ο αγώνας του ΠΑΟ με την Λαμποράλ, και απορώ πως ο κόουτς Μίσσας ακόμα όρθιος μετα το ολοκαύτωμα που υπέστησαν τα εγκεφαλικά του κύτταρα.. Βαρέθηκε ο άνθρωπος να λέει οτι οι διαιτητές δεν έκριναν κανένα αποτέλεσμα, και να είναι ο μόνος που μιλάει μπασκετικά και εξηγεί τι βλέπουμε.. Δε λέω ρε παιδιά, ανεκδιηγητος και ο Ιωάννου με τις κραυγές "κιλ μπιλ", αλλά αυτό το πράγμα παραπάει πια.. Αν ήθελα να ακούσω έναν πορρωμένο Παναθηναικό να φωνάζει μετα απο κάθε χαμένο καλάθι ή μετά απο κάθε απόφαση διαιτητών κατά του ΠΑΟ, θα άκουγα ενα ραδιόφωνο ή θα διαβαζα αύριο μια πράσινη..Ας στείλει κάποιος αυτο τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ "σπορτκαστερ" σπίτι του, δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος στην ΔΤ που ασχολείται με το μπάσκετ.. Κουρούνα με συγχωρείς για την κατάχρηση του χώρου, αλλά ο συγκεκριμένος έχει ξεφύγει πλέον, δεν κρατάει ούτε καν τα προσχήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συνονόματε, η ποιότητα των μεταδόσεων της Δ.Τ. είναι χαμηλότατου επιπέδου. Ο Χατζηγεωργίου, στον οποίο αναφέρεσαι, ώρες ώρες δεν κάνει καν μετάδοση, αλλά αραδιάζει στοιχεία από το βιογραφικό του κάθε παίκτη (προηγούμενες ομάδες, τι ποσοστό είχε στις βολές την προπροηγούμενη σεζόν κ.ο.κ.). Άσε τις πολυφορεμένες ατάκες - κλισέ του στυλ "χιτσκοκικό - γκρανγκινιολικό φινάλε". Κι όπως επίσης ανέφερες, κι ο Ιωάννου είναι μία από τα ίδια. Χάνεις το μέτρημα με το πόσες φορές αναφέρει τον Σπανούλη με το μικρό του όνομα, λες κι είναι φίλοι από τον Στρατό. Χώρια, οι υπερβολές όπως ο χαρακτηρισμός "μεγάλο καλάθι" σ' ένα τρίποντο που επιτυγχάνεται στο πρώτο δεκάλεπτο.
    ΥΓ: Κουρούνα, υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί ο Δ.Γ. από την γκρίνια του κόσμου για τον Πεδουλάκη; Προσωπικά, δίνω μηδενικές πιθανότητες σε ένα τέτοιο σενάριο, μόνο και μόνο γιατί μέχρι και ο παρορμητικός χαρακτήρας του Γιαννακόπουλου μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι σοβαρή κίνηση να αποπέμψει τον προπονητή Μάρτη μήνα.
    ΥΓ-2: Σίγουρα, ο "Άρτζι" έχει σοβαρές ευθύνες για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε Μιλάνο και Ο.Α.Κ.Α. με την Λαμποράλ Κούτσα. Σίγουρα, επίσης, υπάρχει θέμα στην επίθεση. Οπότε, είναι απόλυτα υγιές να του ασκηθεί κριτική (και σε ορισμένα σημεία και αρκετά έντονη). Αλλά, άλλο αυτό και άλλο ο μηδενισμός που επιχειρούν κάποιοι φίλαθλοι του "Τριφυλλιού". Και ούτε καν βάζω στην κουβέντα το θέμα των αλλεπάλληλων τραυματισμών. Στέκομαι στο ότι ο Πεδουλάκης κατάφερε να διαδεχτεί με επιτυχία τον κορυφαίο Ευρωπαίο τεχνικό (Ομπράντοβιτς) στο τιμόνι της πιο πετυχημένης ελληνικής ομάδας σε όλα τα σπορ ξεκινώντας από το μηδέν. Έχει πάρει 3 τίτλους, έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι - οφ και παλεύει να προκριθεί από τον δυσκολότερο όμιλο TOP - 16 της Ευρωλίγκα που έχουμε δει. Είναι δεδομένο ότι έχει αδυναμίες σαν προπονητής, αλλά δεν γίνεται να αντιμετωπίζεται σαν ένας τύπος που το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει τον Σπανούλη στα ντέρμπι. Πέρυσι, κόντεψε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα που πήγαινε ως τότε τρένο στην Ευρώπη.
    ΥΓ-3: Γνώμη μου ότι είναι ανεξαρτήτως του ποιες ομάδες θα προκριθούν στα πλέι-οφ, εκεί θα δούμε εντελώς διαφορετικές αγωνιστικές συμπεριφορές. Άλλωστε αυτό μας δίδαξε και το πρόσφατο παρελθόν (Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 2011 και 2013, Ολυμπιακός - Σιένα 2012). Οπότε, κατά την προσωπική μου άποψη, ο σημαντικότερος βραχυπρόθεσμος στόχος για τους δύο "αιώνιους" είναι να προκριθούν στην οχτάδα ανεξαρτήτως κατάταξης στον όμιλο (2η θέση - δύσκολο με βάση τα δεδομένα, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί τελεσίδικα ακόμα, 3η ή 4η).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά την ταπεινή μου άποψη το μεγαλύτερο λάθος του Πεδουλάκη είναι η κακή διαχείριση του ρόστερ που έχει κάνει ως τώρα, Από την άλλη, ωστόσο, δεν θεωρώ ότι είναι ο μόνος ή ακόμα περισσότερο ο κύριος υπαίτιος για το ότι έχουν αυξηθεί οι εγχειρήσεις αμφιβληστροειδούς στους οπαδούς του ΠΑΟ.
    Ο Παναθηναϊκός πληρώνει στα δικά μου μάτια τις αστειότητες στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού (Σανγκ Πινγκ, Μπατίστ) και τη μεταγραφή "να την πω στον αντίπαλο" του Μαυροκεφαλίδη που μόνο επιλογές Πεδουλάκη δεν είναι. Επίσης η παγερή αδιαφορία που επέδειξε η ομάδα όσον αφορά στην ενίσχυση της μεσούσης της χρονιάς. με εξαίρεση την απόκτηση του Ράιτ, αφού ο Ούκιτς με το ζόρι περπατάει, απάδει στη φιλοσοφία και"στην προϊστορία" του Πεδουλάκη, ο οποίος σε όλες τις ομάδες του έκανε διάφορες αλλαγές μέχρι να βρει την ιδανική χημεία.
    Έτσι ενδεχομένως εξηγείται και το γεγονός του κλειστού ρόστερ του ΠΑΟ, αφού πολλοί παίκτες δεν ανταποκρίνονται στις αρχές του μπάσκετ που πρεσβεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα με τον Πεδουλάκη είναι αυτό που είχα γράψει και την προηγούμενη βδομάδα! Οτι τόση άμυνα και ΜΟΝΟ άμυνα ούτε ο Μπόζα δεν έπαιζε! Σε κάθε παιχνίδι παίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Άμυνα όσο δεν πάει κ σετ επιθέσεις με τρίποντο! Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης κ συνήθως βγαίνει, αλλά η επίθεση είναι θέμα ημέρας κ αν δεν μπουν τα τρίποντα για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα είμαστε για τα κλάμματα! Πραγματικά ήμαρτον με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού σε κάθε αγώνα! ΟΚ, βγήκε με ΟΣΦΠ αλλά F4 δεν πας αν κερδίσεις απλά το αντίπαλο δέος!

    ΥΓ Διάβασε κανείς τις δηλώσεις Σκαριόλο; Τρολάρει κόσμο ο θεός!
    ΥΓ2 αν δεν μπορείς να βάλεις 70 πόντους στο σπίτι σου, σε μια σκοτωμένη ομάδα, απλά έχεις πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα
    ΥΓ3 όποιος λέει να φύγει τώρα ο Πεδουλάκης απλά να πάει να δει μπάλα! Αλλά το καλοκαίρι ο,τι κ να γίνει με το πρωτάθλημα πιστεύω η ομάδα πρέπει να ψάξει για άλλο προπονητή! Ο Αργύρης πλέον φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένο ταβάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @kyriaki
    Συμφωνώ ότι βγαίνει πολύ εκνευρισμός από τα λεγόμενα του Μπαρτζώκα αλλά τρώει και πολύ πίεση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν παίρνουν αποφάσεις μεσούσης της περιόδου. Θα κριθεί στο τέλος αλλά δεν νομίζω ότι θα κριθεί με τις καλύτερες προυποθέσεις. Αλλά αυτό είναι καλοκαιρινή κουβέντα. Με τον Πεδουλάκη από όσο ξέρω έχει καλές σχέσεις. Φίλοι όντως δεν ήταν ποτέ ;αλλά όπως ξέρεις στην Ελλάδα διαλέγεις στρατόπεδο. Πιστεύω ότι και οι δύο έχουν κρατήσει επίπεδο. Εδώ πήγε να χαλάσει κουμπαριά και φιλία 30 χρόνων από τα Ολυμπιακο-παναθηναϊκά και άντεξε με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο σε ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού να αποπέμπεται ο προπονητής αρχές Μαρτίου και πριν από ένα ματς - τελικό όπως αυτό με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Και μάλιστα, να φεύγει μ' αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος που έχτισε μια ομάδα από τα αποκαΐδια μιας μπασκετικής αυτοκρατορίας και κατέκτησε και 3 τίτλους μέσα σε 1,5 χρόνο. Ειλικρινά, ποιος πιστεύει ότι ο νέος προπονητής (όποιος κι αν είναι) θα μπορέσει να περάσει την φιλοσοφία του σ' ένα σύνολο που δημιούργησε ο Πεδουλάκης;
    ΥΓ: Ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοι; Παίζει καθόλου η περίπτωση του Κατσικάρη;
    ΥΓ-2: Μήπως ο Βασιλακόπουλος θα έπρεπε να εξετάσει και την περίπτωση του "Άρτζι" για την Εθνική; Μιας και το αναφέρω, ακόμα δεν ανακοινώθηκε προπονητής κι ας είχε ειπωθεί ότι το όλο θέμα θα έκλεινε και τυπικά το πολύ μέχρι τις 15 Φλεβάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Cocaine decisions ( http://www.metrolyrics.com/cocaine-decisions-lyrics-frank-zappa.html)
    τραγούδι του Frank Zappa, κατάλληλο σε πολλές περιπτώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ απαράδεκτο το σχόλιο....Εκτός πνεύματος του μπλογκ. Το αφήνω στο όνομα της ελευθερίας που δίνω στους σχολιαστές εδώ αλλά το ξαναγράφω ότι το θεωρώ απαράδεκτο....

      Διαγραφή
  12. Η Μπάκουλη πάντως το έγραψε ότι θέμα Κατσικάρη δεν υπάρχει κ πάμε με Φράγκι μέχρι τέλους... Κ κακά τα ψέμματα η Μπάκουλη ξέρει τι παίζει μέσα στην ΚΑΕ! Όσο για την αποπομπή του Αργύρη το έγραψα κ χθες το βράδυ, όντας ξενερωμένος απο το γήπεδο... το να τον διώξεις αυτή την περίοδο μόνο αποφάσεις μπάλας μου θυμίζει και όλοι βλέπουμε ποια είναι η κατάντια στην μπάλα... Για μένα έπρεπε να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν κ μετά βλέπουμε για άλλο προπονητή! Ας μην ξανακάνουμε τα λάθη των 90's, που εν μια νυκτί γινόταν head coach ο κάθε τυχαίος...

    YΓ Με το θέμα των προπονητών έχω αρχίσει κ νιώθω Tommygun πλέον! Ελπίζω να μην καταντήσουμε ο νέος να είναι χειρότερος απο τον προηγούμενο!
    ΥΓ2 Ο Μίνιτς βρήκε ομάδα;;;;;;;;;;;;;; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @panos919
    To κολεγιακό το βλέπω πολύ ανοιχτό φέτος. Δεν πιστεύω πολύ το Ουιτσιτά για all the way και βλέπω ως 1ο φαβορί Αριζόνα και μετά σε ότι σειρά θέλεις Φλόριντα και το πάντοτε υπολογίσιμο όταν φτάνουμε στο τέλος Ντιουκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το θέμα Πεδουλάκη...
    Θεωρώ ότι αδικήθηκε. Το γράφω ευθέως αν και πιστεύω ότι στη διαδρομή θα εμφανιστούν σημεία και στοιχεία που θα τον αφήνουν ενδεχόμενα ανοιχτό. Δεν μπορώ να πω αν μια απόφαση είναι λάθος ή σωστή αν δεν έχω όλα τα δεδομένα στα χέρια μου και δηλώνω ότι υπάρχουν πολλά που δεν τα ξέρουμε όσοι είμαστε έξω από την ομάδα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι αδικήθηκε....
    Από την άλλη αν δεχτώ ότι κάποιες επιλογές παικτών έγιναν ερήμην του (επιστροφή Μπατίστ, παραμονή Μασιούλις την ώρα που η ομάδα ήθελε γκαρντ) έπρεπε και ο ίδιος να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Είναι παλιός στο κουρμπέτι και ξέρει ότι αν δεν καλύψει τα νώτα του ο προπονητής στο τέλος θα την πληρώσει ο ίδιος!
    Ακούω ότι θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν ο Αλβέρτης. Δεν το πιστεύω...Το θεωρώ ως προσωρινή λύση ανάγκης κυρίως γιατί ο Φραγκίσκος δεν είχε εκφράσει ποτέ την επιθυμία (ανοιχτά ή σιωπηλά) να ασχοληθεί με την προπονητική. Θα έχει στήριξη αλλά το βλέπω ως μια κίνηση που μπορεί να έχει βραχυπορόθεσμα και μόνο οφέλη. Κάτι σαν ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ και μια προσπάθεια να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω από την ομάδα χωρίς τριγμούς και αντιδράσεις.
    Προσωπικά αλλά δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις δεν θα άλλαζα τώρα τον Πεδουλάκη εκτός αν θιεωρείται δεδομένο ότι η χρονιά είναι χαμένη. Και δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση η χρονιά είναι χαμένη για τον Παναθηναϊκό.
    Για την εθνική δεν ξέρω τι είδους καραμπόλα μπορεί να γίνει. Ετοιμαζόμουν να γράψω (σε αντίθεση με όσα είχα γράψει στο περιοδικό) ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και είναι πρώτο φαβορί ο Κατσικάρης. Το γιατί και το πως δεν μπορώ να το γράψω τώρα και αυτή τη στιγμή. Αλλά με την παρουσία του Πεδουλάκη στην ελεύθερη αγορά ενδέχεται τα μυαλά του προέδρου να έχουν....αλλάξει σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν να έχει βάση το σενάριο με Σούλη Μαρκόπουλο βοηθό του "Φράγκι"; Το αντίστροφο πιο λογικό είναι.

      Διαγραφή
  15. Παναγιώτης Ραφαήλ
    Καλός, σχετικά νέος προπονητής αλλά με εμπειρία θα προσληφθεί για να πλαισιώσει τον Αλβέρτη. Δεν ξέρω αν θα ονομασθεί βοηθός, άτυπος τεχνικός σύμβουλος ή κάτι άλλο και μικρή σημασία έχει ο τίτλος. Ο Βόβορας νομίκζω ότι αποτελεί παρελθόν μαζί με τον Πεδουλάκη και ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για τον Μανωλόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ειναι αυτο το πραμα να εξαρτονται οι μεγαλες ομαδες στην Ελλαδα απο τον καθε παλαβο λεφτα....
    Ειναι να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο...
    Αλλοι "διδασκουν ηθος", αλλοι διαλυουν ομαδες, αλλοι στηνουν παραγκες κι αλλοι διοικουν ιστορικες ομαδες αναλογα με το ποσα νευρακια και τι διαθεση ειχαν με το πρωινο ξυπνημα.
    Ειλικρινα θα θελα να μπορουσα να ακουσω τη λογικη του να διωχνεις στη μεση της χρονιας τον προπονητη σου, ενω εχει κατακτησει ενα τιτλο και διεκδικει ακομη τους αλλους 2. Κι ολα αυτα για να τον αντικαταστησεις με εναν βετερανο παικτη και καποιο βοηθο.
    Ποναν τα εγκεφαλικα μας κυτταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα
    κουρούνα γνωρίζεις αν έχει μιλήσει σε κανέναν ο Πεδουλάκης; Τι πιστεύεις πως θα κάνει; Τον βλέπεις να γυρίζει στο περιστέρι; Μια πάρα πολύ καλή λύση θα ήταν οι διοικούντες του Άρη να του έκαναν πρόταση για να αναλάβει την ομάδα του Άρη.
    Πραγματικά στεναχωρέθηκα πολύ για τον Πεδουλάκη. Δεν του άξιζε όλο αυτό. Πότε δε ξεγέλασε κανέναν. Όλοι στον Παναθηναικό ήξεραν ποιος ήταν και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Αν δεν τους άρεσε ότι ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων του πεδουλάκη επικεντρωνόταν κατά βάση στην άμυνα ας έπαιρναν τον Γκέρσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @The Bgt
    Εχεις χόμπι; Ασχολείσαι με κάτι που δεν έχει σχέση ας πούμε με τη δουλειά σου; Για τους περισσότερους προέδρους αυτό ακριβώς είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Το χόμπι τους με παράπλευρες απώλειες ή κέρδη (δεν μιλάω οικονομικά και μόνο για να μην παρεξηγηθώ). Οταν λοιπόν κάποιος κάνει το χόμπι του καθημερινότητα λειτουργεί με τους κανόνες που θέτει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @κυριακή
    Το Περιστέρι με το ζόρι επιβιώνει στη Β΄ εθνική. Τι να κάνει εκεί; Ο Αρης ενδέχεται να είναι μια επιλογή αλλά δεν νομίζω ότι έχει πλέον τα οικονομικά μεγέθη για να κάνει ένα άνοιγμα ή να χαράξει μια πορεία προς τα πών. Δυστυχώς το ελληνικό μπάσκετ εκτός Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού έχει συγκεκριμένο ταβάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ασχετο και....σχετικό. Προσωπικά για τον προπονητή που ψάχνει ο Παναθηναϊκός ψηφίζω Σφαιρόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τώρα (βοηθός του Αλβέρτη) ή το καλοκαίρι (μόνιμος);
    ΥΓ: Στο πολύ καλό ρεπορτάζ της "Live Sport" διάβασα ότι ο Πεδουλάκης έμαθε από σπόντα ότι φεύγει από τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο - αν δεν κάνω λάθος - είχε πάθει κι ο Σούμποτιτς το '99... Δεν τιμά σε καμία περίπτωση τον "Εξάστερο" αυτό το πισωγύρισμα.
    ΥΓ-2: Κι ο Χάρης ο Μαρκόπουλος θα ήταν καλός για συνεργάτης του Αλβέρτη. Εσύ τι λες, Κουρούνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σφαιρόπουλος είναι προπονητής παντός καιρού και με προοπτική.
      Και ο Μαρκόπουλος τζούνιορ έχει μπροστά του δρόμο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμαστεί και έξω από τον ΠΑΟΚ για να δούμε πως θα προσαρμοστεί.

      Διαγραφή
  22. http://www.ebasket.gr/2014/03/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/
    Σε αυτό το άρθρο ο Χανιάς αναφερεί πως ο Πεδουλάκης είχε χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και πως παίκτες έκαναν παράπονα για το ότι δεν τους χρησιμοποιούσε. Αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έχει χαθεί ο έλεγχος στα αποδυτήρια ενώ μέσα σε αυτά υπάρχουν προσωπικότητες όπως του Διαμαντίδη, του Φραγκίσκου ή του Μάικ; Πολύ περίεργο μου κάνει! Κ να έχει χαθεί απο ποιούς; Συγκεκριμένοι δεν έπαιζαν κ αυτοί είναι οι Μαυροκεφαλίδης που απ΄όσο ξέρω σαν χαρακτήρας είναι πολύ low profile και ο Παππάς κ Γιάνκοβιτς που είναι εντελώς ψαρωμένοι κ δεν του παίρνει να κάνουν σε αυτή την ομάδα ο,τι έκαναν στις προηγούμενες ομάδες που έπαιζαν!

      ΥΓ Αλήθεια οι προπονητές της εξέδρας πιστεύουν ότι ο Παππάς πχ μπορεί να πάρει τον ΠΑΟ στην πλάτη του; Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω γκρίνια για τον συγκεκριμένο παίκτη! Ναι μεν, μπορεί να βοηθήσει κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες κ το παρκάρισμά του στον πάγκο το θεωρώ λάθος, αλλά όταν μπροστά υπάρχουν οι Ούκιτς, Κάρι που ο ένας μπορεί κ παίζει άμυνα κ ο άλλος οργανώνει κ σκοράρει πως θα βρει χώρο ο μικρός που ούτε άμυνα παίζει, ούτε μπορεί να οργανώσει;

      Διαγραφή
    2. Και πέρσι υπήρχε ο Μήτσος, ο Φράνκι, ο Τσαρτσαρής αλλά όπως είχε γράψει η κουρούνα σε μια απάντηση της ο Πάνκο παρα λίγο να τινάξει όλη την ομάδα στον αέρα από τη συμπεριφορά του. Επίσης ο Παππάς σε όλες τις ομάδες που πήγε δημιουργούσε προβλήματα ακόμα και το καλοκαίρι στην προετοιμασία της Εθνικής δημιούργησε πρόβλημα καθώς σηκώθηκε και έφυγε γιατί κατάλαβε πως δεν τον υπολογίζει ο Τρινκιέρι. Μέσα στους υποψηφίους ταραχοποιούς εγώ θα έβαζα και τον Λάσμε.

      Διαγραφή
    3. Δεν σχολιάζω συνήθως δημοσιεύματα και αναρτήσεις αλλά συμφωνώ με την απάντηση που σου έδωσαν. Είναι δύσκολο να υπάρχει γκρίνια στα αποδυτήρια λόγω συγκεκριμένων συνθηκών και δεδομένων. Πέρσι τον Πάνκο τον έδιωξαν νωρίς νωρίς μόλις διαπίστωσαν ότι ήταν προβληματικός. Ο Παππάς είναι ένα ζήτημα αλλά νομίζω ότι μετά την αδικαιολόγητη φυγή του από την εθνική και τα όσα έγιναν στον Παναθηναϊκό έχει ηρεμήσει το όλο θέμα. Είναι έξυπνο παιδί και κατάλαβε που παίζει.

      Διαγραφή
  23. κυριακη διαβαζω καιρο τωρα σχολια σου και εδω και στο hoop συνεχεια καταφερεσαι κατα του Παππα,τον γνωριζεις προσωπικα η αυτα τα λες επειδη τα ακουσες καπου η τα ψυχανεμιζεσαι.(τα λεω φιλικα ολα αυτα μην παρεξηγησεις το υφος μου,ασε που πρεπει να σαι και Παναθα)Στην εθνικη απο οσο ξερω δεν δημιουργησε τπτ απλα ζητησε να φυγει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η απομάκρυνση Πεδουλάκη σίγουρα δημιουργεί έδαφος για μεγάλη συζήτηση. Δεν είναι μόνο το αν είναι σωστή ή όχι, η χρονική περίοδο στην οποία γίνεται. Προκύπτουν και κάποια άλλα θέματα που κάποια στιγμή έπρεπε να τεθούν. Άλλωστε το πρώτο κομμάτι που αφορά την χρονική περίοδο της απομάκρυνσης είναι κάτι που δεν μπορεί να κριθεί ακόμα και αν οι αντικαταστάτες πετύχουν ή αποτύχουν. Διότι κανείς δεν σου εξασφάλιζε ότι αν έμενε ο Πεδουλάκης θα έπαιρνε το πρωτάθλημα ή θα πέρναγε στο ΤΟΠ 8. Όλα είναι εικασίες λοιπόν.
    Ο Πεδουλάκης πλήρωσε το βάρος του ονόματος του. Αποτυχίες ο Παναθηναϊκός είχε και επί Ομπράντοβιτς. Θα ξεχάσει κανείς την αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη το 2010 μετά τον θρίαμβο του 2009 στο Βερολίνο;; Και σε εποχές με τεράστια μπάτζετ και με φοβερό ρόστερ. Πάντα δειλά δειλά υπήρχε η γκρίνια. ΑΛΛΆ…..υπήρχε και η εγγύηση που λεγόταν Ομπράντοβιτς. Όπως είχε πει κάποτε….My name is Obradovic. Αυτό λοιπόν δεν το είχε ο Πεδουλάκης. Και παρόλο που έκανε πέρσι κάτι εκπληκτικό, κατά την γνώμη μου, να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή αλλά κυρίως να σκουπίσει με εκκωφαντικό τρόπο και μειονέκτημα έδρας, τον πρωταθλητή ευρώπης Ολυμπιακό στους τελικούς, ΔΕΝ κατάφερε να βαρύνει το όνομά του τόσο ώστε να μπορεί να του δοθεί και νέα ευκαιρία. Ακόμα λοιπόν και αν ο Πεδουλάκης έμενε, η ομάδα έπαιρνε πρωτάθλημα και πέρναγε στους 8, ακόμα και τότε ο Πεδουλάκης θα ξεκινούσε την επόμενη χρονιά σχεδόν από το μηδέν. Δεν είναι υποτιμητικό απλά θέλει χρόνο για να μπορέσει να καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως ευρωπαϊκής εμβέλειας προπονητής. Προκύπτει όμως και ένα άλλο θέμα. Αυτό του αντικαταστάτη. Διότι μου κάνει εντύπωση ότι οι αντικαταστάτες φαίνεται να είναι ίδιας ή και μικρότερης εμβέλειας!! Αυτό λοιπόν μου βάζει περίεργες σκέψεις και ζιζάνια. Το πιθανότερο είναι να θέλει ο Γιαννακόπουλος να ψαχτεί για τα καλά το καλοκαίρι με ανοιχτή την αγορά, ρισκάροντας (;;;;) το φετινό πρωτάθλημα. Όμως ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του μπορεί να κρύβεται μια πιθανή αποχώρηση, στην οποία θα ήταν βάρος ένα μεγάλο συμβόλαιο ξένου κόουτς. Μια απλή σκέψη και τίποτα άλλο.

    Δεν ήταν κακός ο Πεδουλάκης. Η περσυνή χρονιά τελείωσε εκπληκτικά. Όμως, η περσυνή χρονιά είναι παρελθόν και παρόλο που έμεινε το περσυνό ρόστερ και γίνανε σημαντικές προσθήκες, η ομάδα παρουσιάζεται χειρότερη. Αν έκλεισα τα μάτια στις 5 ήττες του πρώτου γύρου στην Ευρωλίγκα δεν σημαίνει ότι μπορώ να κλείσω τα μάτια και στις 5 ήττες σερί σε 6 ματς στον δεύτερο γύρο. Ουσιαστικό μετά από εκείνο το 3-0 έγινε ένα 1-5, με μοναδική νίκη επί του Ολυμπιακού, σε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε χάσει κιόλας. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι διεθνείς παίχτες όπως Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης δεν χωρούσαν καθόλου στο ροτέισον. Επίσης φαίνεται ότι η αποχώρηση Τσατσαρή ήταν καταλυτική. Όλοι κράζουν τον Μάικ, που μπαίνει από τον πάγκο για δίλεπτα, αλλά ξεχνάνε να αναφέρουν ότι ο Τσατσαρής πέρσυ τράβαγε όλους τους κραδασμούς και όλη την βρωμοδουλειά στο 5. Μεγάλη απώλεια. Αναντικατάστατος. Είναι μεγάλη συζήτηση το αγωνιστικό κομμάτι. Την πάτησε ο Παναθηναϊκός με τον Ούκιτς αλλά την πάτησε και με τον Κινέζο. Κακώς τα βάζουν με τον Μπατίστ. Ο Μπατίστ είναι Μπατίστ. Και δεν μου φαίνεται ότι είναι τόσο χάλια όσο το κράξιμο που τρώει. Ο Κινέζος τρώει μια θέση ξένου μόνο για τις προπονήσεις. Ο άσσος διορθώθηκε με τον Ράιτ , το 5 όχι όμως. Εκεί λοιπόν υπάρχει θέμα. Είναι μεγάλη συζήτηση …….
    Η ιστορία θα δείξει…….

    Τάκης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Kostas
    Συμφωνώ στα περί Παππά. Αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένας καλός σκόρερ που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα αλλά έχει potential και τα επόμενα χρόνια μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Αλλά σε αυτό το επίπεδο για να μην παίζει άμυνα ένας παίκτης πρέπει να λέγεται Σπανούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Godfather
    Νομίζω ότι τα υπερ-αναλύσεις τα πράγματα.Είναι πιο απλά. Δεν παίζει η ομάδα, φεύγει ο προπονητής. Τόσο απλά και τόσο κυνικά. Επίσης ο Μπατίστ μένοντας εκτός πρωταθλήματος δεν τρώει στην πραγματικότητα θέση κανενός. Ο Κινέζος το ίδιο....Το θέμα δεν είναι αν τρώνε θέση αλλά αν υπήρχε λόγος να πάρουν χρήματα από το μπάτζετ της ομάδας.
    Επίσης από τα όσα γνωρίζω και μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Ο Γιαννακόπουλος δεν ρισκάρει κανένα πρωτάθλημα. Τουλάχιστον δεν είναι αυτή η λογική του. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αλλαξε προπονητή από τον φόβο ότι θα χάσει το πρωτάθλημα. Περίπτωση αποχώρησης (εντάξει δεν είμαι στο μυαλό κανενός αλλά εμπιστεύομαι τις συνήθως καλές πληροφορίες που έχω) δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μια στο εκατομμύριο. Αν κάποιος σκέφτεται να φύγει μάλλον δεν τον ενδιαφέρει τι συμβόλαια αφήνει πίσω του. Στην αντίθετη περίπτωση τον νοιάζουν τα συμβόλαια. Οταν ξέρει ότι θα μείνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. απο οτι λεγετε η επιλογη Αλβερτη για τωρα εχει να κανει με το οτι ψηνετε η μεγαλη επιστροφη Ζοτς το καλοκαιρι για αυτο ο Γιανακοπουλος δεν πηρε Γκερσον-Κατσικαρη που θελαν συμβολεο κ για του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έγραφα ξαναέγραφα χτες βράδυ μήπως τσιμπήσω καμιά είδηση από την Κουρούνα αλλά τζίφος.
    Θεωρώ τις περιπτώσεις Μπατίστ και Κινέζου εντελώς διαφορετικές. Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επιλογής Μπατίστ (στο λεγα και το καλοκαίρι άλλωστε) όχι απαραίτητα μόνο για αγωνιστικούς λόγους.
    Για τον Κινέζο έχω άλλη άποψη. Αποκτήθηκε ένας παίχτης που δεν μπορεί να βοηθήσει. Εκεί θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος που σε περιπτώσεις τραυματισμών θα μπορούσε να παίξει 5-10 λεπτά. Δεν νομίζω ότι ο Γιαννακόπουλος, αν του ζητούσαν να πάρει παίχτη στο 5 που θα έκλεινε τρύπες, θα κολλούσε οικονομικά επειδή το μπάτζετ απορροφήθηκε από τον Μπατίστ και τον Κινέζο. Ίσως έγινε υπερεκτίμηση της κατάστασης και νόμιζε το σταφ ότι βγαίνει έτσι η σεζόν με τον Κινέζο παρών απών ή ίσως να λέω παπαριές τόση ώρα και η ομάδα να είναι οκ στο 5 και γω να βλέπω ότι θέλω. Και αυτό είναι πιθανό. Απλά θεωρώ ότι ο Κινέζος πιάνει τσάμπα μια θέση στο ρόστερ διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει 12άδα στην Ευρωλίγκα ακόμα και αν τραυματιστεί η μισή ομάδα. Άλλωστε δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο! Με αυτή την έννοια είπα το ‘’πιάνει μια θέση’’. Η λέξη ‘’ξένου’’ γράφτηκε εκ παραδρομής.
    Πολύ αργεί ο Πρίφτης…….

    Τάκης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ κουρούνα για τη ¨βπλταιρική" σου τοποθέτηση. Ελπίζω όμως παράλληλα να σου πέρασε απο το μυαλό οτι η λέξη-ξυράφι είναι "ποιητική αδεία" και μόνο.
    Με την ευκαιρία να πω, οτι δεν δικαιολογώ κάποιον "αφέντη" που έχει πείσει όλον τον κόσμο οτι είναι εκεί που είναι για το χόμπι του, να παίρνει αποφάσεις που είναι "ανω ποταμών". Πρώτα γιατι το παραμυθάκι με τους χομπίστες προέδρους-ιδιοκτήτες πρέπει να τελειώνει, αφου δεν είναι (το αποδεικνύουν οι παράλληλες ασχολίες τους και παρεμβάσεις τους), ενώ παράλληλα ο δρόμος για την κοινωνική κόλαση είναι στρωμένος απο τους χομπίστες. Τι τέλος πάντων, έχουν παράξει εκτός απο ένα περιορισμένο και ιδιότυπο high life style. Τελικά ποιος είναι ο Γιαννακόπουλος και ποιος ο Πεδουλάκης? Στη ζυγαριά του καθενός μας, ποιος βγαίνει πιο βαρύς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @fysas
    Βαρέθηκα να ακούω τα περί επιστροφής Ομπράντοβιτς. Τα ίδια άκουγα και πέρσι το καλοκαίρι. Θα κάνω μια απλή ερώτηση. Το 2012 καλοκαιράκι χώραγε ή όχι ο Ομπράντοβιτς στο μπάτζετ των 15 εκατομμυρίων; Δεν χώραγε αφού ζητούσε τα 3 από τα 15...
    Το 2014 λέω ότι το μπάτζρετ θα μείνει ίδιο. να πω ότι θα φύγω και από τη Φενέρ (που δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη αυτή τη στιγμή), πως θα χωρέσει;
    Respect my money που λένε (έτσι τυχαία μου ήρθε αυτό στο μυαλό) και στο χωριό μου. Ασε που δεν μας έχει πει ποτέ και ποιός δεν τον σεβάστηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Godfather
    Τελικά με μπέρδεψες. Το΄φερες από δω, το΄φερες από εκεί και με μπέρδεψες...Υπέρ του Μπατίστ αλλά κατά του Κινέζου. Να στο ξαναγράψω. Αν πρέπει να χρεωθεί λάθος στη διοίκηση δενν είναι η επιλογή του Κινέζου. Δόθηκαν λεφτά εκτός μπάτζετ, έγινε μια επένδυση για άλλους λόγους. Ούτε ασχολείται κανείς με τον Κινέζο, μόνο όπου έχουν παρουσίαση, εκδήλωση για κοινοφελή ιδρύματα κλπ εμφανίζεται, ούτε θέση έπιασε, ούτε λεφτά χαραμίστηκαν. Εμένα πιο πολύ αν θέλεις με χαλάει η επιστροφή του Μπατίτστ. Και για οικονομικούς λόγους (300 χιλιάρικα που θα έκλειναν άλλες τρύπες) και γιατί ήταν φανερό όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό (το έγραφα και τότε στο blog και δεν μπορώ σήμερα να υποστηρίξω κάτι άλλο) ότι δεν είχε κάτι να προσφέρει αγωνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. το λαθος του Παναθηναικου περαν τον 300.000 για Μπατιστ που κακος γυρισε ηταν με Σοφο που για μενα κακος αφου δεν τον ηθελε ο Αρτζη δεν του τον επεβαλε με 500.000 δεν βρησκεις σεντερ στην ευρωπη που να κανει οτι κ ο Σοφο

      Διαγραφή
  32. @polykos
    Δεν είναι βολταρική η τοποθέτηση. Είναι απλά θέμα σεβασμού του χώρου. Τόσα χρόνια αυτός ο χώρος λειτουργεί χωρίς moderation και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο με το θέμα των σχολίων. Ούτε τον παρακολουθώ νυχθημερόν, ούτε είχα ποτέ προβλήματα και χαίρομαι διπλά για αυτό τον λόγο. Εδώ μπαίνουν και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί (και Πανιώνιοι όπως εσύ αν δεν κάνω λάθος) και υπάρχει αρμονική (ως επί το πλείστον) συνύπαρξη. Αν αρχίσω και εδώ να κάνω άθροιση λαθών των προέδρων θα χαλάσει πάλι ο ψυχισμός μου. Οπως γίνεται με τη στήλη μου και τα περιοδικά που....επιστρέφονται στους προϊσταμένους, διευθυντές ή εργοδότες μου με κόκκινες....υποσημειώσεις ''κοίτα τι έγραψε πάλι ο δικός σου ο ουδέτερος'' και άλλα τέτοια...
    Ασε με να τραβάω τα ζόρια μου με τους προέδρους αλλά μη μου προσθέτεις και αμαρτίες που δεν έχω κάνει. Να πληρώνω τις δικές μου και να τις χαίρομαι κιόλας.
    Λοιπόν η συζήτηση με τους προέδρους πάει σε πολύ μεγάλο μάκρος. Την άποψη μου την έγραψα απαντώντας σε σχόλιο άλλου φίλου...Αν δεν την διάβασες πιο πάνω βάζω ένα μικρό μέρος της και εδώ....

    ''Το χόμπι τους με παράπλευρες απώλειες ή κέρδη (δεν μιλάω οικονομικά και μόνο για να μην παρεξηγηθώ). Οταν λοιπόν κάποιος κάνει το χόμπι του καθημερινότητα λειτουργεί με τους κανόνες που θέτει ο ίδιος''.
    Επίσης δεν μπορώ να βάλω στη ζυγαριά τον Γιαννακόπουλο με τον Πεδουλάκη. Είναι άδικο. Αντιπροσωπεύουν εντελώς διαφορετικά μεγέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χωρίς παρέμβαση tommygun και ανάλυση του ρόλου που παίζουν όλα αυτά σε σχέση με τον Άρη και με την (έως) προκλητική-πρωτοφανή-ανεξήγητη αποχή του tsarteristas από τον σχολιασμό των γεγονότων είμαι εντελώς απογοητευμένος και μπορεί να το κλείσω το blog. Εδώ ο κόσμος καίγεται και έχουν εξαφανιστεί και οι δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @πολυκος
    Η εθνική έχει προπονητή κατά 99%. Θα ανακοινωθεί μέχρι το Σάββατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. στον κατσικαρη μαλλον αναφερεσαι ε;πως μπορει να τα βρηκαν;κ στα χρηματα(δεδομενου οτι κατι θα πρεπει να δωσει ως αποζημιωση στον τρινκερι) κ στο ποιος θα κανει κουμαντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. Ο προπονητής αυτός μιλάει και καλά Ισπανικά μήπως?

      Διαγραφή
  37. @Κουρουνα

    Επομενη φορα που θα φυγω εξωτερικο, θα σε αφησω υποσημειωση για να εισαι ενημερος για την απουσια μου και να μην πανικοβαλλεσαι. Ημουν Βερολινο μεχρι χτες και σημερα ειμαι πια σε θεση να κανω εκκωφαντικες αποκαλυψεις. Τον Πεδουλακη δεν τον εφαγε ο Τρακης, τον εφαγε ο υποχθονιος Γιωργος Λεβεντης, ο οποιος χθες σε τηλεφωνικη επικοινωνια μαζι μου λυγισε και μου το ειπε. 'Δεν σε μπορω πια Tommygun. Για να σου δειξω τι μπορω να κανω, εφαγα τον Πεδουλακη" ειπε ο εγκαθετος. Αυτος κυριες και κυριοι, ειναι ο πραγματικος δακτυλος. Και πηρε να το πει σε ποιον? Σ' εμενα που εχω καθαρισει μαεστρικα παγκους και παγκους, που εφαγα τον Δαμιανιδη για πρωινο και με ενα ποτηρι χυμο πορτοκαλι, για τις βιταμινες. Αλλα δεν φταιει κανεις, εγω φταιω που εχω δωσει ολη μου την ενεργεια να μην γινει καμια στραβη στο θεμα της παραμονης και συμπαθω και τον Μαρκοπουλο. αλλιως θα του εδειχνα εγω. Θα του εστελνα στον παγκο κανεναν "που εχει πολυ μπασκετ στο μυαλο του", σαν τον ΦΑΠ-Αγγελλου, να καθεται να βλεπει στο DVD αγωνες απο ΠΑΟΚ με Μπαρλοου, να κλαιει και να σιγοψιθυριζει "την καταρα μου να εχεις, Ιταλε".

    Επισης να καταθεσω την αποψη σχετικα με την γνωμη της διδος Τσουλτζιδου, περι προσληψης Πεδουλακη στον Αρη. Καταρχας ο Πεδουλακης ειναι πιο αγχωδης και απο μενα. Στραβωνει η γραβατα, βγαινει το πουκαμισο, φουσκωνουν τα μηλιγγια, ανοιγουν τα ματια τρεις φορες παραπανω απο το κανονικο. Εδω ειμαστε Σαλονικη. Χαλλλαρα, γιαβας γιαβας, take your time. Πως το λενε? Ο ανθρωπος ειναι ικανος να αγχωσει τον Σταροβα, τον Μπουταρη και τον Σαλονικιο που κανει τα ταξιδια στην ευρωπη μαζι. Δηλαδη δεν εχουμε αγχωθει αρκετα εδω στην Σαλονικη που κατεβαινει ο Ιωαννιδης περιφερειαρχης και παει ο Ζορο ευρωοβουλευτης θα εχουμε και Πεδουλακη? Αυτο ειναι σχεδιο του κατεστημενου της Αθηνας, υποβοηθουμενο απο κατι λιμοκοντορους, που ειναι φανατικοι πολεμιος του φραπε και πινουν κατι νεροπλενια που πινει ο αλενατορε και λεγονται καπουτσινοι, φρεντοι, σαν οπαδοι συνδεσμου της Μιλαν ενα πραμα. Θελουν να πληξουν την συντεχνια των καφετεριων και να σερβιρουν ολοι καφε χωρις καλαμακι. Αυτη ειναι η ελλαδα του αυριο? Χωρις λεφτα, χωρις μελλον, χωρις φραπε? Ε, οχι λοιπον. Λεμε ΟΧΙ. Διοτι μετα τον φραπε, η επομενη απαιτηση των κατω απο το αυλακι θα ειναι να απαρνηθουμε την Π.Ο.Π Σουβλακι. Μια Σαλονικη στην οποια το σουβλατζιδικο θα λεγεται καλαματζιδικο. Ποση πια εθνικη απαξιωση να αντεξει η Βορεια Ελλαδα?

    Τελος, παρακαλω τον Βασιλακοπουλο, εαν κλεισει τον Κατσικαρη, να δωσει χρηματικη αποζημιωση στον Αρη και να ξοφλησει τα βερεσεδια που μ' αφησε ο διοπτροφορος σατανας με το χαμογελο με τους Παουναπαυτους και τους Λαμποτετοιους. Εν αναγκη, δεχομαι και ανταλλαγη με τον εθνικο μας σταρ. Θα του φερω τον Ματσον βοηθο, θα φερω πισω και τον Χαριτοπουλο και θα δειτε τι εχετε να παθετε. Τωρα να, θα αποτοξινωσω και τον Ταρπλευ, θα βαλω να βαψει μαλλι ο Γκαλης και θα ξεκινησω την νεα περιοδο του Αρη, ο οποιος θα μεινει στην ιστορια ως ο συνεχιστης της ιστοριας της Γιουγκοπλαστικα. Θα ονομαστει "περιοδος Γιουγκοπιαστηκα", απο τα πιασιματα που θα επακολουθησουν την συνεχη αρση κουπων.

    Αθηναιοι, ερχεται το τελος σας. Δεν φοβαμαι τιποτα, δεν πιστευω τιποτα, τρωω μπουγατσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Τommygun
    Είχα άδικο που σε έψαχνα σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Να τοποθετηθεί και ο tsarteristas και να κλείσει το θέμα. Εκτός αν μετράει ακόμη τους δημοσιογράφους που κάλεσε ο ΕΣΑΚΕ στην Κρήτη για το all star game και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ Βασιλακόπουλου. Οχι απλά το ξεπέρασε. Το συνέτριψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να κάνεις ένα ξεχωριστό θέμα με τα φρέσκα "τσάρτερ της χαράς" κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
  40. Tώρα, πώς να το πώ για να μη φανεί φτηνό κουτσομπολιό;;; Ισχύει οτί στην κακή εικόνα του Παναθηνα'ι'κού, συνέβαλαν και οικογενειακά προβλήματα αθλητών kourouna;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @karaflodaimon
    Θα προτιμούσα να μην σχολιάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι θα μας σχολιάσεις δηλαδή την Πρίστον όφενς και το αμυντικό τρανζίσιον; Γιατί νομίζεις ότι μπαίνουμε εδώ, για τις μπασκετικές σου αναλύσεις και τον ποιητικό σου οίστρο; Θα βάζαμε το Gigantes στο google translator και θα καθαρίζαμε. Μου θυμίζεις τον Τόμι που τον έχουμε φίλο για να ανοίγουν οι πόρτες των σουβλακερί ελεύθερα και αυτός νομίζει πως εκτιμούμε τα ψυχικά του χαρίσματα.

      Διαγραφή
  42. @giorgos leventis
    Προσπερνάω το απαξιωτικό -για τις απεριόριστες μπασκετικές μου γνώσεις- σχόλιο. Λπετά προσωπικά δεδομένα δεν γράφω ποτέ, έπρεπε να το ξέρεις. Αλλο το παρασκήνιο. Τι να πω δηλαδή; Οτι ήταν (για παράδειγμα) άρρωστο το παιδί ενός παίκτη και δεν έκλεισε μάτι παραμονές του αγώνα με την Αρμάνι στην Ιταλία; Ας βγει να το πει η ομάδα. Αφού δεν το είπε κάποιος λόγος υπάρχει και πρέπει να τον σεβαστούμε.
    Να πω για χωρισμούς που μπορεί να επηρρεάζουν ψυχολογικά παίκτες; Οτι κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού έχει τρεις φίλες και δεν τις προλαβαίνει; Espresso blogspot θα με κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στόμα έχει και... μιλιά δεν έχει η kourouna. Τα είπε όλα. Χαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κουρουνα πως κρινεις τα λεγομενα Αντιτς?Συμφωνεις με την αποψη του πως ο Μπαρτζωκας απλα εκμεταλλευτηκε τη βαση Ιβκοβιτς την πρωτη χρονια ενω ο ιδιος στην πορεια τα σκατωσε?Αναμφιβολα η επιθεση αυτη μονο τυχαια δεν ητανε και προφανως τον εχει αχτι αλλα εχει points σε αυτα που λεει(κακες μεταγραφικες επιλογες κτλ).Επισης ερωτηση υπο μορφη δημομοσκοπησης : κουφος-καλαθης-αντετονκουμπο.Ποσοι απο αυτους θεωρειτε πως θα πρεπε να ναι στην 12δα της εθνικης το καλοκαιρι?
    Λευτερια στον Μπαοκ
    Κατω το κατεστημενο του Αρη και των λωποδυτων του υποκοσμου του
    O παικτης με τις 3 γκομενες ειναι παντρεμενος μηπως? με τεως μοντελο? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θα ήθελα να κάνω μιαν ερώτηση, τυπικού περιεχομένου, οχι ουσίας μιας κι αυτή χάθηκε με τις αποφάσεις του χομπίστα Δ.Γ.
    Ο Φρ. Αλβέρτης υποθέτω οτι θα διατηρήσει την ιδιότητα του τημ μαναντζερ και με αυτήν τυπικά θα μπορεί να βρίσκεται εν ώρα αγώνα, στο πάγκο του ΠΑΟ. Αραγε θα μπορεί να στέκεται όρθιος όποτε το επιθυμεί ή θα του επιβάλλονται κυρώσεις? Σημειώνω οτι απ΄οσο γνωρίζω ο μόνος που επιτρέπεται να είναι όρθιος, να χειρονομεί και να μιλάει είναι μόνο ο δηλωμένος Α προπονητής, ιδιότητα βέβαια που δεν φέρει ο Φρ. Αλβέρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Rodia
    Θεωρώ αστεία όσα είπε ο Αντιτς. Αλλά αναμενόμενα. Οσοι διάβασαν τη στήλη μου στο τελευταίο τεύχος ήταν ενημερωμένοι για το τι έπρεπε να....περιμένουν! Για τους υπόλοιπους μπορεί να ήταν έκπληξη.
    Επί της ουσίας. Ο Αντιτς έβαλε σωστές βάσεις για την επόμενη δουλειά του. Επειδή του χρόνου θα γυρίσει στην Ευρώπη με τις....δάφνες του παίκτη που έπαιξε στο ΝΒΑ η Εφές που θα είναι τεχνικός σύμβουλος ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι μια χαρά για τα....γεράματα του. Κατάλαβες τώρα γιατί θεωρώ εντελώς αστεία τα όσα είπε. Αστεία αλλά όχι στερούμενα σκοπιμότητας. Επαναλαμβάνω: Οσοι διαβάζουν τη στήλη μου ξέρουν και τι να περιμένουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε θυμωνεις καταλαβαινω επειδη δεν σε διαβαζω οπως παλια αλλα σκεψου πως στο ρεθυμνο που σπουδαζω τα 3 τελευταια χρονια το ALL-Star το χω πετυχει μονο σε 2 μαγαζια οποτε καταλαβαινεις :)

      Διαγραφή
  47. @polykos
    Είναι ζήτημα ουσίας και όχι τυπικό. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε απαγορευτικός κανονισμός. Στην Ελλάδα όρθιος θα είναι μάλλον ο Πρίφτης ή ενδεχόμενα ο Μανωλόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ήρθε η ώρα για τη γενική μου τοποθέτηση.

    Αν τα φτιάξει ο Τόμιγκαν με τη Σαρλίζ Θερόν θα είναι τυχερός ή άτυχος;(πέρα φυσικά από το πόσο τυχερή θα είναι η Σαρλίζ) . Εγώ λέω ότι θα είναι τυχερός. Υπάρχει το επιχείρημα βέβαια πως η Σαρλίζ θα έχει καλομάθει από τους πρώην της, πως στο Χόλιγουντ θα έχει συνηθίσει αλλιώς, πως χρειάζεται λεφτά για να τη ζήσεις και να την πηγαίνεις κανά ταξίδι , πως θα σε κομπλάρουν οι πρώην της και διάφορα άλλα. Είναι σημαντικά επιχειρήματα και λογικά. Αν είσαι όμως η μάνα του Τόμι και νοιάζεσαι που θα μπλέξει ο Τόμι. Για όλους τους υπόλοιπους όμως ο Τόμι είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, θέλουμε να του κόψουμε την καλημέρα, δεν πιστεύουμε πώς έγινε αυτό το πράγμα και του λέμε πως ήρθε η ώρα να πουλήσει μούρη και ανεβάσει το επίπεδό του ως γκόμενου .Άλλο η μάνα του, άλλο η κοινή λογική.

    Αυτό λοιπόν έγινε και με τους δύο προπονητές. Ανέλαβαν τις ομάδες που πήραν τις 2 τελευταίες Ευρωλίγκες και κανείς δεν τους είπε πως είναι τυχεροί και πως ήρθε η ώρα να δείξουν τι αξίζουν και να ανεβάσουν το επίπεδό τους. Και αυτό γιατί ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η γενική κοινωνική μπασκετοψυχολογία στον Τύπο και σε μέρος του κοινού καθιστά τους πάντες ''μαμάδες'' τους, όχι αντικειμενικούς παρατηρητές. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ολόκληρα φόρουμ που ασχολούνται με το αν ο Φιλ Τζάκσον είναι υπερτιμημένος ή όχι και στις αθλητικές εκπομπές ασχολούνται ακόμη με το αν ο Πόποβιτς έκανε καλά με την απόφασή του στην τελευταία επίθεση πέρυσι (μιλάμε για τον Πόποβιτς και για μια απόφαση!!). Ο Μάλκοβιτς που πήρε την πρώτη Ευρωλίγκα (και είχε και άλλες τρεις) έφυγε ως μιζαδόρος ,κομμωτής, και με καφέδες στο σακάκι. Τον Ομπράντοβιτς τον κυνηγούσε μια χώρα για κανα δυο χρόνια και τον έκρυβε ο Ιβκοβιτς σπίτι. Ο Βουγιόσεβιτς έφυγε από την ΤΣΣΚΑ στο μήνα . Για τον Μόγιες έχουν βγει σελίδες με ανέκδοτα στην Αγγλία και ο μηχανισμός που τον στηρίζει δεν είναι η Πράσινη, η Κόκκινη και τα Νέα του Τρυποκάρυδου, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πεδουλάκης από την άλλη ακούμε και ο Μπαρτζώκας είναι αδικημένοι που διαδέχτηκαν τους Σέρβους και μπράβο που πήραν την απόφαση και χαρά στο κουράγιο τους . Θα μπορούσαν δηλαδή να αρνηθούν τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ ,γιατί τους ζητούσαν οι Λέικερς ή γιατί είχαν επιλογή να σώζουν ζωές ως γιατροί χωρίς σύνορα στην Αφρική και αυτοί έκανα τη θυσία να αναλάβουν τους πάγκους. Αυτές οι γραφικότητες τους έκαναν το μεγαλύτερο κακό ,ειδικά στον Πεδουλάκη και τους έδωσαν το χειρότερο πράγμα που μπορεί να έχει μια ομάδα. Άλλοθι. Ενώ κανένας δεν τους ζήτησε να γίνει Ομπράντοβις και Ίβκοβιτς (ούτε είχε περάσει από το μυαλό κανενός,ούτε τους το χρεώνει κανείς) ξεκίνησαν από την πρώτη χρονιά τα γραπτά για το πόσο άδικο θα ήταν να τους βλέπει κάποιος έτσι .Στην πραγματική ζωή δηλαδή δεν υπήρχε ο λόγος του άλλοθι ,αλλά μόνο το άλλοθι. Κανείς δε θα έλεγε δηλαδή στον Τόμι ''πόσο άτυχος είσαι και κρίμα που πρέπει να αποδείξεις πως είσαι ο Τζόνι Ντεπ'', όλοι θα του λέγαμε ''έμπαινε μεγάλε και όπου βγει, απόλαυσέ το γίγαντα'' κλπ. Κανείς δεν το είπε αυτό στους κόουτς με αποτέλεσμα η Σαρλίζ του ενός να παίζει χωρίς plan b και η Σαρλίζ του άλλου με περισσότερα τρίποντα και από τον Πανιώνιο του Τζούροβιτς. Συνεχίζω από κάτω συγκεκριμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  49. Πεδουλάκης: Η ομάδα είχε φανερό ταβάνι. Όχι απλά ευρωπαϊκό ή αισθητικό, αλλά δημιουργικό. Τα περί αντιαισθητικού μπάσκετ είναι απλά παρεπόμενα. Το μπάσκετ παρόλη την όποια πολυπλοκότητα του παιχνιδιού και το γεγονός ότι σε μια επίθεση μπορούν να χωρέσουν τρεις και τέσσερις απόψεις, στον πυρήνα του και στον τρόπο που παρουσιάζεται στην κοινή συνείδηση είναι αδιανόητα απλό. Αν η ομάδα σου δημιουργεί παράγεται ευχάριστο αποτέλεσμα ακόμη και αν παίζεις στους 55 πόντους. Αν η ομάδα έχει κίνηση και φαίνεται πως πατάει καλύτερα στο γήπεδο θα γίνει φανερό ό,τι και αν παίζει. Η γενικότερη αθλητική σύλληψη του μπάσκετ και ο αξιοκρατικός του χαρακτήρας έχουν αποτέλεσμα να φαίνεται ποια ομάδα ''το έχει'' το γήπεδο και ποια όχι. Και η ομάδα που ''έχει το γήπεδο΄΄ φαίνεται και όμορφη και δείχνει πως έχει προοπτική. Ο ΠΑΟΚ του 93 πχ έπαιζε μπάσκετ 30 δευτερολέπτων με μία μόνο πεντάδα, πολύ αργή μάλιστα και έχει καταγραφεί ως μια από τις πιο θεαματικές έβερ. Ο Παναθηναικός αυτά δεν τα είχε. Δεν είχε επιθετικό τρανζίσιον ,πράγμα απαράδεκτο και έπαιζε ένα μπάσκετ τραγελαφικά απλό στη σύλληψή του. Η λογική που θέλει το μπάσκετ των 100 πόντων να είναι απαραίτητα απλό και κάθε ομαδα που παίζει στους 55 πόντους να παίζει σκάκι είναι για τα πανηγύρια και έχει κοινό τους άσχετους και τους τακτικιστές της πλάκας. Ο ΠΑΟ έπαιζε άσχημα, όχι γιατί έπαιζε σκάκι ,αλλά γιατί δεν έπαιζε τίποτε. Ξύλο πίσω, ρίσκο για να μας βγει το ποσταρισμα μπροστά και αν δε βγει φέρτε τις πολύχρωμες για τον διαγωνισμό τριπόντων. Ο Πεδουλάκης κατά την ταπεινή μου γνώμη, όχι μόμο δεν ήταν άτυχος ,αλλά ήταν και τυχερός, γιατί σε πρωτάθλημα δύο ομάδων οι τίτλοι του έκαναν επιτυχημένο, και σε πρωτάθλημα δύο ομάδων δόθηκε ηρωική διάσταση. Είχε όσο χρόνο θέλησε, έκανε όσες αλλαγές ήθελε και εδώ και 1,5 χρόνο η ομάδα του δε βελτιώθηκε ούτε από τύχη κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές. Για αυτό έφυγε, τόσο απλά. Και το γεγονός ότι έφυγε ως επιτυχημένος με τόσο χαμηλό πήχη το μόνο που δεν τον κάνει είναι αδικημένο. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν κάνει για τοπ ομάδα ούτε ότι δε θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Σημαίνει ότι αντί να βελτιώσει το παιχνίδι του, πήγαινε στις συνεντεύξεις και εξηγούσε γιατί η πλέμπα δεν καταλαβαίνει τα mind games του και οι φίλοι του κάθε φορά που τέλειωνε ένα αποκρουστικό παιχνίδι αντί να γράψουν'' ρε άνθρωπε δε γίνεται να παίζεις στους εξήντα πόντους το 2014 αν δεν είσαι μάγος'' ασχολούνταν με τον Σκαριόλο και τι θα γινόταν ''αν τον έλεγαν Πεδουλάκιτς''. Αν τον έλεγαν Πεδουλάκιτς απλά θα έφευγε πιο νωρίς και με πρωτοσέλιδα '' Διώξε τον καραγκιόζη'' και '' πήγε το μπάσκετ 30 χρόνια πίσω''. Πάντως κακός προπονητής δεν είναι.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μπαρτζώκας. Ο Άντις(πέρα των κινήτρων) έχει και δίκιο και άδικο. Πρώτα από όλα δεν μπορείς να πεις ότι τα έχει κάνει χάλια ,αφού έχει μια Ευρωλίγκα. Αν βεβαίως δεν ήταν Έλληνας θα είχε καταγραφεί ως Καζαλίνι ή Παβλίσεβιτς, αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Ο Άντιτς έχει δίκιο στο εξής. Το να διαδέχεσαι τον Ίβκοβιτς είναι η πιο έυκολη μπασκετιή δουλεια στον κόσμο. Μπορείς για ένα χρόνο απλά να κοιτάς την ομάδα και να πίνεις καφέ. Συνήθως ο Ίβκοβιτς παραδίδει ομάδες που έχεουν τον σπάνιο συνδυασμό να είναι αθλητικές, αυτοματοποιημένες , γρήγορες, που έχουν συνείδηση της ανωτερότητάς τους και παίχτες που νιώθουν πως το ταβάνι τους είναι πάντα ψηλότερα (ακόμη και αν δεν είναι). Αυτό δε σημαίνει πως ο Μπαρτζώκας δεν έκανε τίποτε. Στα γενικά διαχειρίστηκε την ομάδα σωστά. Ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να μην ανακατευτεί πέρυσι σε πολλά και φρόντισε να διαχειριστεί σωστά την ένταση του παιχνιδιού που κληρονόμησε. Πίστεψε μάλιστα σε αυτό και αυτό για μένα του δίνει κρέντιτ και γιατί δείχνει ανοιχτόμυαλο άνθρωπο και γιατί το να πιστέψεις σε αυτό το παιχνίδι είναι ρίσκο και ανεβάζει τον πήχη ( το μπάσκετ δηλαδή που είναι και συγκροτημένο και όμορφο). Θέλει όμως να βρει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Ο Μαρκόπουλος, ο Σάκοτα, ο Μεσίνα παρέλαβαν έτοιμες τις ομάδες του Ίβκοβιτς, αλλά στη συνέχεια τις έκαναν και δικές τους. Ο Ολυμπιακός έχει απαράδεκτα λίγες εναλλακτικές όταν το ματς στραβώνει ή γίνεται αργό. Το παιχνίδι στο καλάθι είναι παιδαριώδες και διαβάζεται εύκολα. Στην πραγματικότητα στο μπάσκετ δεν υπάρχουν ομάδες των γκαρντ και ομάδες των ψηλών (αν δεν έχεις τον Σακίλ). Όλες είναι ομάδες των γκαρντ. Υπάρχουν ομάδες που τα γκαρντ παίζουν με ένταση και ταχύτητα που πηγαίνει το παιχνίδι στην κίνηση και δημιουργεί ακομη και αντανακλαστικά 2-3 εναλλακτικές και παιχνίδι που γίνεται προβλέψιμο και διαβάζεται. Ο Ίβκοβιτς έπαιζε και το 70 και το 2000 φλεξ και το μπάσκετ του φαινόταν το ιδιο μοντέρνο και προχωρημένο, γιατί η κινηση είναι ακαταμάχητη και όταν τη διαχειρίζεται σπουδαίος προπονητής είναι αχτύπητη. Ο Μπαρτζώκας είναι φανερό πως έχει αγχωθεί για δύο λόγους. Πρώτον γιατί στην Ελλάδα χάνει συχνά ντέρμπι και δεύτερον γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει πού έβαλε αυτός κάποια πινελιά. Το ότι μπορεί να περάσει στην Ιστορία ως καλός ψυχολόγος μιας έτοιμης ομάδας που μόλις άρχιζε να τη χτίζει αυτός εχασε τα αυγά και τα καλάθια είναι αδικο ,αλλά έτσι είναι η ζωή. Εδώ ο Ίβκοβιτς που βρεθηκε στη θέση του μετά το τριπλ κραουν το 97 το πλήρωσε, όμως ακόμη και στην ομάδα του 98 υπήρχε μια λογική, στον Ολυμπιακό φέτος δεν υπάρχει τίποτε. Είναι φανερό πως θέλει να αφήσει ένα αποτύπωμα και αυτό τον οδηγεί σε λάθη. Στη θέση του θα χαλάρωνα, θα έστυβα το μυαλό μου να βρω μια άκρη με τα ριμπάουντ και θα σταματούσα τη μιζέρια της διαιτητολογίας που είναι απαράδεκτη για ομάδα που κατέκτησε δύο σερί ευρωτίτλους.

    Εν ολίγοις, δε θα έλεγα πως κάποιος τους έχει αδικηθεί. Αντιθέτως ο ένας παρέλαβε μια ισχυρή ομάδα που διεκδίκησε και πήρε Ευρωλίγκα, ο άλλος ξεκίνησε με πήχη το υπόγειο και οι τίτλοι του σε πρωτάθλημα δύο ομάδων τον έκαναν ήρωα. Χωρίς εδώ και 2 χρόνια κάποιος από τους δύο να δείξει έστω και ένα σημείο στο οποίο προχώρησε αγωνιστικά την ομάδα, έχουν το πλεονέκτημα πως δε θα φύγουν από τις ομάδες ως αποτυχημένοι , αλλά ως άνθρωποι που πήραν τίτλους και εκτιμήθηκαν. Τα άλλοθι όμως τους έδωσαν άγχος όταν είδαν την πραγματική ζωή μπροστά τους. Οι συνεντεύξεις τους μετά από τα μεταξύ τους ντέρμπι εδώ και 2 χρόνια όπου μετά από αχαρακτήριστα συνήθως ματς του 55-54 τα οποία άντεξαν να δουν μόνο οι φανατικοί και όσοι είμαστε κολλημένοι με το μπάσκετ τα λένε όλα, με τον έναν να μετράει βολές και τον άλλον να παραπονιέται που δεν καταλαβαίνουμε τα mind games του. Aν οι φίλοι τους τους ανέβαζαν λίγο τον πήχη αντί να γράφουν ''δείτε τι κάνουν οι άλλοι με τα μπάτζετ, τον Σκαριόλο θέλετε'' και διάφορες τέτοιες παπάρες ίσως το δούλευαν παραπάνω. Ο Μπαρτζώκας πάντως δεν το έχει χάσει το παιχνίδι και τον θεωρώ ικανό. Χρειάζεται απλά λιγότερα νεύρα και περισσότερο ψάξιμο με τους ψηλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @giorgos leventis
    Σε πολλά συμφωνώ σε άλλα τόσα διαφωνώ. Ας μην πάμε στο μπάσκετ γιατί εκεί υπάρχει η φιλοσοφία των προπονητών και πίστεψε με ας μην έχω τεράστιες μπασκετικές γνώσεις και οι δύο έχουν μια φιλοσοφία. Ας δούμε κυρίως το θέμα της αντιμετώπισης.
    Προσωπικά θεωρώ ότι και οι δύο έτυχαν καλής αντιμετώπισης από τον ελληνικό τύπο. Και γιατί ήταν έλληνες και γιατί πίσω τους ήταν δύο ομάδες που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο παίζουν μπάλα και στο επικοινωνιακό επίπεδο. Αν τους μιλήσεις θα σου πουν το αντίθετο...Οτι είναι αδικημένοι από τον τύπο, ότι δέχονται κριτική χωρίς λόγο, ότι, ότι, ότι...
    Οπως όλοι οι έλληνες προπονητές που είναι από τη φύση τους ανασφαλείς. Θα μπορούσα να ανεβάσω ένα ποστ 2500 λέξεων για να καλύψω αυτό το θέμα και ίσως να μην έφταναν.
    Θεωρώ ότι και οι δύο είχαν καλή αντιμετώπιση. Λίγο καλύτερη (από τον τύπο όχι από τον κόσμο) ο Πεδουλάκης, λίγο καλύτερη από τον κόσμο ο Μπαρτζώκας και λίγο χειρότερη από τον τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλώς ή κακώς κανείς μέσα σε ένα σύνολο (κοινωνικό ή αθλητικό) δεν είναι νησί. Και οι δύο προπονητές όταν εμφανίσθηκαν στις ομάδες τους είχαν τον κύκλο τους. Στον κύκλο αυτό υπήρχαν και υπάρχουν δημοσιογράφοι.
    Και οι δύο υποστηρίζουν ότι δεν ασχολούνται με όσα γράφονται και ότι δεν διαβάζουν τίποτε. Και οι δύο ξέρουν επακριβώς τι έχει γράψει ακόμη και το τελευταίο σάιτ. Τους τα λένε φαντάζομαι...Και αυτό τους χαλάει το μυαλό. Μπερδεύονται. Κάποτε συζήτησα με ένα από τους δύο ολόκληρο βράδυ προσπαθώντας να του εξηγήσω κάτι αυτονόητο: ''Τώρα που είσαι προπονητής σε μεγάλη ομάδα είναι διαφορετική η κριτική που σου γίνεται. Τώρα ότι λες και ότι κάνεις θα είναι ζήτημα συζήτησης, ακόμη και η τελευταία λέξη''. Οσο παράξενο και αν φαίνεται 1,5 χρόνο μετά όταν τον βλέπω ακόμη προσπαθεί να καταλάβει γιατί του κάνουν κριτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οι Σέρβοι κουμπάροι ουδέποτε ασχολήθηκαν με τον τύπο ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Ιβκοβιτς όταν γύρισε ελλάδα (μετά τον Άρη εννοώ) απλά έκοψε φάτσες, στον Ολυμπιακό έριξε και μια σφαλιάρα νύχτα σε κάτι μπουζούκια σε δημοσιογράφο και καθάρισε. Αν τον έπαιρνες σπίτι του τηλέφωνο (και δεν σε ήξερε) σου έλεγε: ''Τον πρωθυπουργό τον παίρνεις τηλέφωνο σπίτι του;''. Και αν έλεγες και κάτι παραπάνω (επαναλαμβάνω σε όσους δεν ήξερε) πέταγε και κανένα μπινελίκι. Υπάρχει δημοσιογράφος (δεν γράφω ποιός) από τους παλιούς που εδώ και 15 χρόνια τον έλεγε με άλλο μικρό όνομα και του ευχόταν κανονικά Χρόνια πολλά την ημέρα της κανονικής γιορτής του! Και ήταν και φίλοι ή είχαν καλές σχέσεις....Απρόσιτος....
    Ο Ομπράντοβιτς είχε κόψει επίσης φάτσες, ήξερε τα πάντα για τους πάντες αλλά δημιουργούσε πρόβλημα μόνο όταν το ήθελε ο ίδιος ή όταν κάποιος του έκανε ερωτήσεις εκτός γραμμής. Ήρθε λίγο αγιρεμένος αλλα στην πορεία έστρωσε. Ποτέ δεν έπιασε άνθρωπο να του πει τι έγραψες ή τι είπες...Ελεγε επίσης ότι δεν ασχολιόταν...
    Η διαφορά είναι στην αντιμετώπιση των προπονητών και όχι των δημοσιογράφων. Οι μισοί δημοσιογράφοι είναι απλά γατάκια....Αν τους δώσουν αξία οι προπονητές αισθάνονται στο τέλος καλύτεροι τους. Και εκεί ξεφεύγει το πράγμα.
    Τους ελληνες δεν τους αδικώ. Εδώ θα μείνουν ή έτσι νοιώθουν μετράνε αλλιώς τα πράγματα. Οι ξένοι πάντοτε έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι δεν θα είναι παντοτινοί στην Ελλάδα αλλά περαστικοί. Έχει διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στα μπασκετικά ζητήματα τώρα:
    Ο Πεδουλάκης ήξερε ότι η ομάδα του δεν ήταν για πολλά στην επίθεση. Τι να παίξει δηλαδή; Πίεση σε όλο το γήπεδο και ζον πρες; Με τι πόδια; Εδώ έφτιαξε την πατέντα του Γκιστ που μάρκαρε περιφερειακούς γιατί ήταν ο πιο γρήγορος της ομάδας. Τι να λέμε τώρα...Πως να τρέξει αυτή η ομάδα; Με τον Ούκιτς στο 70% και τον Διαμαντίδη δύο βήματα πιο αργό; 60 πόντους μπορούσε να βάλει ο Παναθηναϊκός και έπρεπε να βρει τρόπο να φάει 59. Το πέτυχε ορισμένες φορές απέτυχε κάποιες άλλες και το πλήρωσε. Μη μιλήσουμε για επιλογές ξένων κλπ. είναι άλλη συζήτηση....
    Ο Μπαρτζώκας συμφωνώ ότι πάτησε πάνω σε μια έτοιμη φιλοσοφία αλλά έβαλε δικά του στοιχεία στην ομάδα επίσης. Αρκετά και όχι λίγα. Ναι ο Ιβκοβιτς έπαιζε φλεξ τριάντα χρόνια αγαπητέ Γιώργο αλλά μην ξεχνάς ότι τον Ιανουάριο του 2012 για να πάρει το Ευρωπαϊκό κουβάλησε τον Ντόρσεϊ και τον Λο και ξέχασε το φλεξ. Πήγε στο πικ εν ρολ στην επίθεση του και άλλαξε και στην άμυνα την αντιμετώπισή του. Μην το ξεχνάς αυτό. Και στην ομάδα του 1997 αν δεν έβαζε στην πεντάδα τον Τόμιτς δίπλα στον Ρίβερς θα έπαιρνε το Ευρωπαϊκό αλλά του....2097! Το πρόβλημα του Μπαρτζώκα είναι ένα....Εχασε τον Λο. Αν είχε τον Λο δεν θα ψάχναμε τώρα αν παίζει μπάσκετ του Ιβκοβιτς, του Πόποβιτς ή του Μπαρτζόκοβιτς...
    Εχει και ένα ζόρι να διαλέγει ξένους και του χάλασε η μαγιονέζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Α και κάτι ακόμη κύριε Λεβέντη. Κανένα άλοθι δεν είχε ο Πεδουλάκης και ποτέ. Τρεις φορές ήταν έτοιμος να φύγει. Δύο πέρσι και μια φέτος (εννοώ πριν την τελευταία). Αν διαβάσεις το αρχείο του μπλογκ θα βρεις τουλάχιστον τις δύο. Απλά κέρδιζε τον Ολυμπιακό και έπαιρνε πίστωση χρόνου. Τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται....
    Ο Μπαρτζώκας λόγω λογικής προέδρων έχει μεγαλύτερη ασυλία στις ήττες. Η να το θέσω αλλιώς... Είχε...Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι. Απλά δεν διώχνουν οι Αγγελόπουλοι προπονητή στη μέση της περιόδου., Συνήθως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Υπόθεση εργασίας: Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα και φέτος. (Για απλούστευση της υπόθεσης, δεν συνυπολογίζεται ο παράγοντας <>.) Με βάση τα τωρινά δεδομένα, μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση για τον προπονητή; Δηλαδή, ο Δ.Γ. στηρίζει το πείραμα με Αλβέρτη πρώτο και Πρίφτη (προσωπική άποψη: πολύ καλός προπονητής) - Μανωλόπουλο δεύτερους ή πάει σε κάτι άλλο; Αν πετύχει το φετινό πείραμα, υπάρχει περίπτωση ο Πρίφτης να αναλάβει πρώτος προπονητής και ο "Φράγκι" να επιστρέψει στα προηγούμενα καθήκοντά του; Από την άλλη, αν ο Ολυμπιακός χάσει και φέτος το πρωτάθλημα ο Μπαρτζώκας πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν;
    Το ξέρω ότι προτρέχω αφάνταστα και σε ρωτάω πράγματα με την λογική του ΑΝ και του ΑΜΑ, αλλά μ' ενδιαφέρει η εκτίμησή σου με βάση τα τωρινά δεδομένα. Άλλωστε όπως αναφέρεις και στην στήλη σου στο περιοδικό, σ' αρέσει να γράφεις εκ των προτέρων πράγματα που θα γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Στα εισαγωγικά στην δεύτερη γραμμή έφαγα την φράση: πορεία των δύο "αιωνίων" στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τελικά να λέμε ευτυχώς που διώξαμε τον Πεδουλάκη...και δόθηκε αφορμή να βγουν όλα τα ''καλά'' παιδιά του μπλογκ να γράψουν. Αλληλούια!!!
    Χαχαχαχα!!!

    Τάκης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κύριε Κουρούνα κάποιες φορές πιάνεστε από τα τεχνικά που αναφέρω για να τονίσω οτι η μεγάλη εικόνα δεν αφορά μόνο σε συστήματα και νομίζετε ότι διαφωνούμε για τα συστήματα.

    Πάμε εκεί που διαφωνούμε και εκεί που θέλω να δείξω τι εννοώ άλλοθι. Για να καταλάβεις ότι όταν αναφέρομαι σε Τύπο δεν αναφέρομαι σε ''φίλους'' και περιβάλλοντα που υπάρχουν πάντα και παντού και δε με σκανδαλίζουν ,αλλά στο γενικότερο consensus. Το ξέρω ότι ήταν τρεις φορές έτοιμος για απόλυση ο Πεδουλάκης (και πάλι δυστυχώς έτσι είναι η ζωή), εγώ αναφέρομαι στο γενικό consensus το οποίο ασπάζεσαι και εσύ.Το ότι ο Παναθηναικός ήταν ''για εκεί''. Προσοχή το ''εκεί'' δεν έχει να κάνει με τίτλους,έχει να κάνει με αυτό που δείχνει η ομάδα ως προοπτική και αυτό που παίζει. Ξαναλέω πως ειδικά στο μπάσκετ που ο καλύτερος από τον χειρότερο φαίνεται εύκολα ακόμη και στο 3 on 3 και σε μια αγορά 5-6 μεγάλων ομάδων και 2,5 χωρών , οι ομάδες που μένουν δεν έχουν να κάνουν πάντα με τίτλους. Και στην Ελλάδα έχουν μείνει στη μνήμη του κόσμου και έχουν κερδίσει ανοχή ομάδες που δεν κέρδιζαν πάντα.Ο κόσμος δεν αποτελείται αποκλειστικά από άσχετους περαστικούς που πρέπει να τους βάλουν μυαλό οι φίλοι του Πεδουλάκη. Αν ρωτήσεις τον μέσο (τον πολύ μέσο) φίλαθλο του μπάσκετ αν προτιμά τον ΠΑΟ του 98 ας πούμε από τον Ηρακλή του Μπέρι ή τον Πανιώνιο του 96 νομίζεις ότι θα πριτιμήσει τον ΠΑΟ του Σκοτ; Ο Ολυμπιακός το 11 που πήρε μόνο το κύπελλο,ξεφτιλιστηκε στη Σιένα και είχε τόσο φανερά λαθεμένη χημεία, γιατί είχε τόση ανοχή , επειδή ήταν ο Ίβκοβιτς προπονητής; Κολοκύθια με τη ρίγανη, και το 99 ο Ίβκοβιτς ήταν, αλλά προτίμησαν μαζικά τον ξανθό. Είχε ανοχή, γιατί φαινόταν ότι ''το χει''. Κέρδισε τόσες φορές τον ΠΑΟ, έδειξε να πατάει, φαινόταν πως αν διορθώνονταν τα λαθη, το μέλλον είτε σε ένα μήνα είτε σε δύο είτε σε τρεις , ήταν δικό τους. Η προστασία του Πεδουλάκη στο όνομα της της υπομονής και κόντρα στους απλούς προπονητές του πληκτρολογίου ήταν σουρεαλιστική. Πρώτον γιατί αυτοί που την ανέλαβαν έχουν κομίσει στο μπασκετικό λεξιλόγιο λέξεις όπως ''Γκαστόνε'', ''κομμωτής'', ''Υπνάουσκας'', ''ταβερνιάρης'' και δεύτερον γιατί απλά δε χρειαζόταν .Άκουσε ποτέ ο Πεδουλάκης γιούχα στο γήπεδο; Τον έγραψε κανείς ''μάγειρα'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Eδώ είναι το άλλοθι φίλε μου. Οι κουβέντες για το μπάτζετ,η διαρκής προσπάθεια να αποδειχτεί και πως μόνο που ξυπνάει το πρωί ο Πεδουλάκης είναι ήρωας. Η Παρτιζάν τι μπάτζετ έχει;Η Μπάγερν; Η Μάλαγα; Πέρα από τις τουρκικές δηλαδή ποιος είναι ι πρίγκηπας που κάνει τον Παναθηναικό βάτραχαο στο θέμα των χρημάτων;Σε ένα σπορ 5-6 μεγάλων ομάδων ,με τον ΠΑΟ να είναι μία απο αυτές και με με ένα πρωτάθλημα στο οποίο μπορεί να παίζει με το εφηβικό,θες να μου πεις πως υπάρχει ένα παραπάνω από 10 % παιχνιδών το χρόνο στο οποίο ο ΠΑΟ να θεωρεί ότι αν τα πάρει θα είναι υπέρβαση;Δε μιλάω για ευκολία ,μιλάω για τη λογική που επικράτησε. Τι πάει να πει ξέρει για πού είναι η ομάδα; Ποιος την έφτιαξε την ομάδα; Ποιος άλλαζε ξένο με όλη του την άνεση με συχνότητα λογιαριασμού της ΔΕΗ; Μεγάλωσε ο Διαμαντίδης; Ή τον αποχαιρετάς με δάκρυα ή βρίσκεις καλές λύσεις. Δε σου πετυχαίνουν οι ξένοι; Αναλαμβάνεις την ευθύνη; Ο προπονητής τι είναι παρατηρητής φυσικών φαινομένων; Δεν ξέρεις να εκμεταλλέυεσαι την ορμή ρων μικρών; Δεκτόν, τότε απλά δεν παριστάνεις τον Ράιλι στις συνετευξεις ή παίζεις με την ψυχολογία των έτοιμων. Να το πω σχηματικά. Ο ΠΑΟ έπαιζε στην καλύτερη για 7 στη χειρότερη για 3 (στα κρίσιμα ευρωπαικα). Και το επιχείρημα ήταν πως το 7 είναι η υπέρβαση και το φυσιολογικό για τον ΠΑΟ είναι το 1,5. Ε ,αυτό σόρι,αλλά δεν το δέχομαι. Η Λιμόζ που το πήρε με τον μπιτέρ τι θα έπρεπε να ζητήσει, να σταματήσουν τα φάιναλ φορ για 7 χρόνια τιμής ένεκεν; Ο Βουγιόσεβιτς για αυτό που έκανε το 10 τι θα έπρεπε να ζητάει, Όσκαρ ανδρικού ή να προσλαμβάνεται με σύμβαση αορίστου και να τρέχει στα δικαστήρια την ΤΣΣΚΑ; O Mαρκόπουλος που έχει μπάτζετ κάθε χρόνο όσο τα ντουζ του ΟΑΚΑ θα έπρεπε να μας ζητάει μόλις περνάμε έξω από το σπίτι του να πέφτουμε να προσκυνάμε μέχρι αν δύσει ο ήλιος; Έχω ένα πρόβλημα αγαπητέ με τη συνεχή αναζήτηση δικαιολογίας. Κανείς προπονητής που έχει έναν εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης δε δικαιούται να έχει ως υποστήριξη μετά από κάθε μα κάθε αγώνα το μπάτζετ και να βλέπει άρθρα που τον χαρακτηρίζουν ήρωα. Σου λέω διάβασα άρθρα που εξηγούν πως με την απόλυσή του λυτρώθηκε και πως του αξίζουν χίλια μπράβο που δέχτηκε να κάτσει στον πάγκο.Είμαστε σοβαροί; Εσύ πιστεύεις πως αυτό του έκανε καλό ή κακό; Καμία ομάδα με μπάτζετ πάνω από 3 (και βάζω πολλά) εκατομμύρια το 2014 , δε γίνεται να παίζει τέτοιο μπάσκετ. Τόσο απλά. Και ξαναλέω πως ο Πεδουλάκης δεν είναι κακός προπονητής και πως δεν έχει λογική να φύγει τώρα, θα έπρεπ να φύγει ή τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι. Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κουρουνάρα δεν ανησυχώ. Ο Σωλήν θα απαντήσει στο Μουντομπάσκετ. Ασε που αυτός έχει και Λεάνη ενώ ο Χαλβατζάκης πάει με τυχάρπαστα όντα.
    Μην με αναγκάσεις λοιπόν να ξαναπάρω το μέρος του Σωλήνος. Για ένα ημίχρονο τον έχει τον Χαλβατζάκη στα τσάρτερ.
    Όταν ο Σωλήν έφτιαχνε τσάρτερ ο Χαλβατζάκης ήταν αγέννητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γεια χαρά στην παρέα. Συνοπτικά (με βάση την λογική μου και τι έχω διαβάσει και όχι την άποψή μου για τα πράγματα, γιατί φέτος λόγω δουλειάς έχω δει μπάσκετ κυριολεκτικά 20 λεπτά: Το δεύτερο ημίχρονο με την Λαμποράλ στην Κύπρο πριν μήνες):

    α) Τον Πεδουλάκη τον θεωρούσα κάποτε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή. Τρεις από τις καλύτερες μη-μεγάλες ομάδες των τελευταίων 15 χρόνων είναι δικές του: Περιστέρι το 2001, Μακεδονικός το 2005 (χρονιά τελικού ΟΥΛΕΜΠ Καπ), Πανελλήνιος το 2006 (με Μούλα, Ιβάν Τόμας και Μπ-Μπούμτζε). Καθεμία έπαιξε και διαφορετικό μπάσκετ αλλά πάντα ωραίο. Η πλάκα είναι ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός δεν έχει παίχτη αξίας ούτε του Φορντ, ούτε του Μάικλ, ούτε καν έναν Αντρέ Χάτσον. Ο δε Τόμας θα ήταν ταμάμ για ένα 10λεπτο στην περιφέρεια. Ας θυμηθούμε πόσο κοντά υπήρξε στην Εθνική και το 2004 και το 2005, και ας σκεφτούμε τι μπάσκετ θα μπορούσε να παίξει εκείνη η ομάδα με αυτόν στον πάγκο, με βάση τι είχε δείξει τότε στις δικές του ομάδες.
    β) Νομίζω ο Πεδουλάκης αδίκησε τον εαυτό του και το 'σύστημα' αδίκησε τον Πεδουλάκη. Αποδεδειγμένα οι ομάδες του μπορούν να παίξουν όμορφο μπάσκετ. Το έχει κάνει επανειλημμένα. Αλλά κομπλαρίστηκε από τις απαιτήσεις του κόσμου κι ενός παρορμητικού εργοδότη. Πάνω απ' όλα τον έφθειρε η ανάγκη να στήσει όχι μια ομάδα για μια χρονιά, αλλά μια ομάδα για τα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς κατάλαβε (και σωστά) ότι τουλάχιστον την πρώτη χρονιά τα πάντα θα κριθούν στο αν θα καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Είναι ειρωνία ότι τελικά τον έφαγε η κακή Ευρωπαϊκή πορεία την δεύτερη χρονιά. Όμως ποτέ δεν πήρε το ελευθέρας να στήσει ομάδα με προοπτική, να δοκιμάσει πράγματα. Και όχι φίλε Λεβέντη, δεν ξεκίνησε με καμία περίοδο χάριτος. Αν είχε χάσει στο Καντού θα μας είχε αποχαιρετήσει από τον Νοέμβριο του '12.
    γ) Μπορούσε να παίξει κάτι καλύτερο ο Παναθηναϊκός πέρα από τους 60 πόντους; Σίγουρα. Αλλά μέσα στην γενικότερη αυτο-υπονόμευση της ανασφάλειάς του, ο Πεδουλάκης έδειξε πράγματα. Το τρικ με τον Γκιστ μπορεί να ήταν αυτό, ένα απλό τρικ. Κάτι μου λέει όμως ότι σε 10 χρόνια από τώρα τα μαρκαρίσματα στην άμυνα θα έχουν απελευθερωθεί από θέσεις και ύψη, και δίδυμα όπως οι Λάσμε-Γκιστ θα είναι ο κανόνας. Μπορεί να παίξει ο Γιάνκοβιτς άσο; Εγώ πιστεύω ότι μπορεί. Μάλιστα μπορεί να είναι και άσος και στρετς τεσσάρι στην ίδια επίθεση. Και αυτό θα δοκίμαζε ο Πεδουλάκης αν είχε περιθώρια, ελευθερία, λιγότερο άγχος.
    δ) Ο Λεβέντης (και άλλοι, καλομαθημένοι στον Ζοτς και το έργο του) περιμένουν grand statements από κάθε προπονητή για να τον κρίνουν. Ο Πεδουλάκης δεν ήταν ποτέ κάτι τέτοιο. Δυστυχώς η ιστορία θα τον δει απλά ως έναν καταφερτζή που έβγαλε τον Γκιστ πάνω στον Ναβάρο, του βγήκε, και μετά το πατένταρε με τον Σπανούλη. Ένα αλάνι από το Περιστέρι που κάθε φορά που το κεφάλι ήταν στον ντορβά, έκανε μαγκιές και κόλπα, επιβίωνε και lived to see another day. Αν ο Ίβκοβιτς είχε κάνει τα τρικ του Πεδουλάκη, θα μιλάγαμε για το μέλλον του μπάσκετ που ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια μας ο σοφός. Όλα τελικά είναι ζήτημα πρόσληψης των πραγμάτων και περί ορέξεως ρίγανη.

    Ο Πεδουλάκης κάποτε έκανε παίχτες τον Πελεκάνο και τον Παπαμακάριο. Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό έπρεπε να φτιάξει μια ομάδα-Πελεκάνο. Δυστυχώς θεώρησε ότι με μια ομάδα-Παπαμακάριο θα μακροημέρευε. Αλλά και δεν του ζητήθηκε ποτέ να φτιάξει ομάδα-Πελεκάνο. Ίσα-ίσα, περιθώρια για πειράματα δεν υπήρχαν. Τελικά έσφαλε - και σε αυτό συμφωνώ με τον Λεβέντη. Πήρε ό,τι του άξιζε γιατί από ένα σημείο και μετά ό,τι ήταν να αρμέξει το άρμεξε. Έκανε την επιλογή του και έζησε και 'πέθανε' με αυτή. Στενοχωριέμαι όμως γιατί ζούμε σε μια χώρα που θέλει τους Πεδουλάκηδές της (σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα σπορ) να είναι Σούληδες Παπαδόπουλοι - ταχυδακτυλουργοί της νίκης, αγώνα με τον αγώνα - και δεν τους επιτρέπει να γίνουν Πασκουάλ, να δείξουν τι έχουν στο μυαλό τους σε βάθος χρόνου.

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @giorgos leventis
    Αν άκουσε γιούχα και αν αντιμετώπισε κριτική; Γέμισε το youtube με βιντεάκια από τάιμ άουτ που κορόιδευαν τα αγγλικά του, με την κραυγή ''Μποχού'' και όλο τον πρώτο χρόνο ζήτημα στα επίσημα του ΟΑΚΑ ήταν οι λυμένες γραβάτες και το πουκάμισο έξω από το παντελόνι. Απλά το ξαναλέω: Ο κάθε προπονητής στην Ελλάδα (μιλάω για τους Έλληνες) στέκεται σε αυτά τα γεγονότα (και μόνο). Και προσπερνάει ότι θετικό του λένε ως αυτονόητο. Το θέμα είναι πως βλέπουμε το ποτήρι. Εσύ στέκεσαι σε πέντε περιπτώσεις ξένων προπονητών που κράχτηκαν ανελέητα για μένα απολύτως δίκαια. Ο Μάλκοβιτς ήταν καλός προπονητής αλλά ήταν μισάνθρωπος και αγέλαστος και μέσα στην ομάδα και στις εκτός ομάδας σχέσεις του. Ο Παβλίσεβιτς ήταν απλά το δημιούργημα του Νίκολιτς και των άλλων σοφών που κάθονταν πίσω από τον πάγκο της Γιουγκοπλάστικα. Απόδειξη ότι μετά τον Παναθηναϊκό κατέληξε συνταγματάρχης της πυροσβεστικής στην Ιαπωνία! Ο Γκέρσον είχε την προσέγγιση των πραγμάτων που έχουν όλοι οι Ισραηλινοί προπονητές. Πες μου άλλον ένα Ισραηλινό προπονητή (από μνήμης) που να μη λέγεται Σερφ ή Γκέρσον να σου δώσω μια τζάμπα συνδρομή του περιοδικού ισόβια. Εξαιρετικοί στο να δημιουργήσουν κίνητρο στους παίκτες, καλή ατμόσφαιρα σε μια ομάδα, υπέροχοι άνθρωποι για παρέα αλλά από μπάσκετ λίγα πράγματα. Τους έχεις μιλήσει ποτέ; Κάτσε μίλησε με τον Γκέρσον για μπάσκετ και τα ξαναλέμε...
    Η διαχείριση μιας μεγάλης ομάδας είναι πολυσύνθετο πράγμα. Ακροβατείς κάθε μέρα σε ένα τεντωμένο σχοινί και από κάτω περιμένει ο λάκος με τα μυτερά παλούκια. Ο Πεδουλάκης είχε να κάνει με ένα πρόεδρο που θέλει την επιτυχία με κάθε κόστος και τρόπο, με ένα κόσμο που δεν τον αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή γιατί ήθελε μόνο τον Ομπράντοβιτς και θα στο ξαναπώ: Πήρε αυτό που μπορούσε από μια ομάδα. Αν δω από αύριο τον Παναθηναϊκό να τρέχει και να σκοράρει 80 πόντους στην επίθεση θα βγω και θα σου πω ότι έχω κάνει λάθος σε όλα. Να το κάνει όχι μια φορά αλλά σε κάθε παιχνίδι. Δεν θα το κάνει όμως...
    Αν θέλεις να κουβεντιάσουμε το γιατί είχε αυτούς τους παίκτες και όχι άλλους είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Αν θέλεις να κουβεντιάσουμε γιατί δεν σηκώθηκε να φύγει το καλοκαίρι είναι μια άλλη κουβέντα. Αλλά μη μου λες ότι είχε ασυλία. Επίσης, ποτέ δεν μίλησα για μπάτζετ και δεν νομίζω ότι μίλησε και ο Πεδουλάκης για μπάτζετ. Αν μέσα σε αυτό το μπάτζετ μπορούσαν να χωρέσουν άλλοι παίκτες είναι άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μπλέκω και την απάντηση στον Απεργοσπάστη εδώ που αναφέρεται πιο πολύ σε αυτά τα θέματα.
    Νομίζω ότι ο Γιαννακόπουλος έδειξε μεγαλύτερο σεβασμό στην ιστορία από όσο θα του καταλογίσει η ίδια η ιστορία. Μπορεί όλοι να τον κατηγορούν για παρορμητικό αλλά εγώ θα πω ότι ήταν πολύ συντηρητικός. Και το εξηγώ...Το πράγμα με τον Διαμαντίδη έδειχνε από πέρσι. Ναι δεν διώχνεις ποτέ τον Διαμαντίδη αλλά όταν ο Αλβέρτης είχε πάρει ως παίκτης την κάτω βόλτα έμεινε με λίγα λεφτά στην άκρη του πάγκου, δεν έπαιζε με το ζόρι. Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πει του Διαμαντίδη το απλό. ''Θα πάιζεις 20 λεπτά στην Ευρώπη και 20 λεπτά στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά έτσι δεν παίρνεις 1,3, θα πάρεις 800 και τα άλλα 500 θα πάνε σε ένα Αμερικάνο-κοινοτικό-Αφρικανό γκαρντ''. Δεν φέρνεις και πίσω τον Μπατίστ άλλα 300 οικονομία. Μην σου πω και ότι αφήνειες στην Ευρώπη τον Φώτση και ξεμπερδεύεις. Αλλά ο Γιαννακόπουλος ήθελε να τιμήσει την ιστορία του Παναθηναϊκού, του έκατσαν και οι ιστορίες του Ούκιτς και του Λάσμε και καθάρισε η ομάδα. Με αυτά τα δεδομένα ο Πεδουλάκης μια ομάδα των 60 πόντων μπορούσε να παρουσιάσει και πάλι καλά δηλαδή...
    Ο θρυλικός Μητρούδης όταν έδιωξε τον Γκάλη, βρήκε ένα προπονητή κομάντο (Γιατζόγλου) και παρουσίασε μια ομάδα που μέχρι τα Χριστούγεννα έμοιαζε ότι θα σαρώσει τα πάντα. Μετά του κτύπησε ο Τάρπλεϊ, που το ριξε πάλι στις μπύρες και πήγε περίπατο. Εμεινε στην ιστορία σαν ο πρόεδρος που διέλυσε τον Αρη και ας πήρε τις πιο σωστές αποφάσεις. Διαφωνώ επίσης με την παρελθοντολογία....Αλλες εποχές, άλλο μπάσκετ. Σήμερα παίζεται άλλο μπάσκετ και ο μέσος φίλαθλος θυμάται μόνο τους τίτλους, Εμείς που ασχολούμαστε νυχθημερόν με το μπάσκετ ψαχνόμαστε διαφορετικά. Δεν είμαστε όμως ο μέσος φίλαθλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα μισο. Να ξεκινησω με το προηγουμενο (απο αυτο που απανταω) ποστ σας

      1) Απο τον Τυπο ασυλια ειχε. Εδω διαβασαμε οτι ειναι ο ελληνας Θιμποντό. Τετοιο ευχελαιο ειχα να δω απο τοτε που καναμε αγιασμους στο σχολειο. Τωρα δεν θελω να αναφερθω ονομαστικα σε συναδελφους σας γιατι δεν θελω να καταχραστω την φιλοξενια σας αλλα αναθεμα και αν 2 χρονια διαβασα ενα επικριτικο αρθρο για τον Πεδουλακη.
      Και να πει κανεις οτι δεν εδωσε αφορμες. Μανταρα τα εκανε φετος αλλα μεχρι και το Διαμαντιδη φτασατε να κατηγορειτε και ας ειναι ΚΑΙ φετος ο καλυτερος παιχτης της ομαδας
      2) Η συγκριση Αλβερτη-Διαμαντιδη ειναι ατυχεστατη. Για τον απλο λογο οτι μιλαμε για εναν απο τους δυο καλυτερους ελληνες γκαρντ ακομα και στα 34 του και δεν το λεω εγω, το λεει η στατιστικη. Για μενα ειναι καλυτερος του Σπανουλη αλλα αλλη συζητηση αυτο. Και το ποσο καταλυτικος ειναι για το παιχνιδι του ΠΑναθηναικου φαινεται απο την αποδοση της ομαδας οταν αυτος ειναι εξω (καταγραφεται και αυτο στατιστικα). Αφηστε λοιπον το Διαμαντιδη εξω απο τη συζητηση. Δεν θα βγαλουμε προβλημα το Διαμαντιδη τωρα για να καλυψουμε τα εγκληματα του ΠΕδουλακη. Γιατι το θεμα με το Διαμαντιδη δεν ειναι η ηλικια του τοσο, ουτε τα 33 λεπτα που παιζει στην Ευρωλιγκα αλλα το 25λεπτο που παιζει στην Ελλαδα γιατι χωρις αυτον ο προπονητης του (πρωην) δεν μπορει να κερδισει το ΚΑΟΔ. Χωρις το Διαμαντιδη στο παρκέ απλα ο ΠΑναθηναικος δεν εχει αρχη και τελος ουτε επιθετικα, ουτε αμυντικα και αν επαιρνα κανε αμερικανο-κοινοτικο-αφρικανο επισης δεν θα ειχε μεση αρχη και τελος. Το ερωτημα που πρεπει να κανετε και δεν κανετε ειναι κατι ο Παναθηναικος δεν εχει αλλο ασσο πλην του Διαμαντιδη? Ο κος Πεδουλακης μας ειπε τις προαλλες οτι ο Καρυ ειναι 2 και ο Παπας ειναι επισης 2 οποτε με τον τραυματισμο του Ουκιτς ο Διαμαντιδης τραβηξε περισσοτερο κουπι απο οτι προβλεπονταν. Να το δεχθω. Αλλα απο ποτε ακριβως ο Ουκιτς εγινε ασσος και πονταρε ο κος Πεδουλακης πανω του για αυτη τη θεση? Γιατι εγω (και ολος ο κοσμος) ειχαμε την εντυπωση οτι ο Καρυ ηταν αυτος που θα ελυνε το προβλημα στον ασσο ειδικα μετα τις περισινες δηλωσεις του κ. Πεδουλακη οτι ηταν ο παιχτης που ηθελε εξ'αρχης. Φετος το ΦΕβρουαριο ανακαλυψε οτι ειναι 2?
      Η ομαδα φετος ξεκινησε με 4 γκαρντ, Διαμαντιδη, Καρυ, Παπα και Ουκιτς με εφεδρεια το Μπραμο ο οποιος μπορει να καλυψει υπο προυποθεσεις το 2. Τωρα θελετε να μου πειτε οτι για το οτι παλι δεν εχει αλλαγη στον ασσο φταιει ο ...Διαμαντιδης. Δεν νομιζω.
      3) Γραψατε για τον Μασιουλις. ΕΥΤΥΧΩΣ που εμεινε γιατι πολυ απλα ΔΕΝ θα ειχαμε 3αρι πλην του Μπραμου (αφου ο κ Πεδουλακης κατεστησε σαφες οτι ΔΕΝ υπολογιζει τον Γιανκοβιτς)

      Διαγραφή
    2. 4) Παμε λιγο στη διαχειριση. Του ετυχε το προβλημα με τον Ουκιτς. ΟΚ ηταν αναποδια. Ομως γιατι απο τη στιγμη που ο Ουκιτς ηθελε 2 μηνες αποθεραπεια μετα το Ευρωμπασκετ μπηκε να παιξει στις 25 μερες με τον Ολυμπιακο σε παιχνιδι που δεν ειχε καμια βαθμολογικη σημασια αφου α) ηταν εκτος εδρας β) ο ΟΣΦΠ ξεκινησε με -2 βαθμους τη χρονια? Και αντε και επαιξε. Γιατι δεν εμεινε μετα 3-4 βδομαδες εξω δεδομενου και του δυσκολου προγραμματος που ειχε η ομαδα με ταξιδια κλπ που δεν επετρεπαν συστηματικη αποθεραπεια στο παιχτη? ΚΑι αντε και επαιζε στην Ευρωλιγκα στην Ελλαδα με ολες τις στρουγγες γιατι επαιζε? Να δουμε και λιγο το ΠΑπα. ΟΚ δεν ειναι Διαμαντιδης, δεν ειναι και Σπανουλης, το ματσακι ομως με τον Ερυθρο ΑΣτερα στη Γιουγκοσλαβια το πηρε μονος του, εκανε πολυ καλη πρωτη φαση στην Ευρωλιγκα (για ρουκι) και μαλιστα θεωρηθηκε τοσο απαραιτητος ωστε να ρισκαρει ο προπονητης του να μην μπει χειρουργειο για να παιξει με τον ΟΣΦΠ. Γιατι μετα τον εξαφανισε? Ας παμε στο Γιανκοβιτς, στο παιχνιδι με την Κουμπαν εκτος εδρας μπηκε στο Β δεκαλεπτο, εσβησε το Γιασαιτις, η ομαδα πηρε 15 ποντους διαφορα στο ημιχρονο (αφου ο Λιθουανος ηταν ο μονος που κραταγε επιθετικα την Κουμπαν) και στο Β ημιχρονο (με την διαφορα πανω απο τους 20 ποντους) δεν επαιξε λεπτο. Ξαναεπαιξε (αν θυμαμαι καλα) για περισσοτερα απο 3 λεπτα με την Καχα προχθες οπου ο προπονητης του τον εβαλε να του γυρισει το παιχνιδι. Αλλο ενα υποδειγμα διαχειρισης. Να μην κανω συγκρισεις δε με Ομπραντοβιτς και το πώς εβαζε νεους παιχτες στην ομαδα. Νομιζω περιττευουν.
      5) Μια και λεμε για διαχειριση. Ο λογος που η ομαδα σερνεται ειναι οτι παιζει με rotation 7μιση παιχτων απο τα μεσα Νοεμβριου. Τοσο κλειστο rotation εχουν οι ομαδες τον Απριλη οχι τον Νοεμβρη. Γιατι αν το κλεισουν τοσο το Νοεμβρη θα σκασουν μεχρι τον Απριλη (οπερ και εγεννετο). Γιατι λοιπον συνεβη αυτο? Γιατι ο κ. Πεδουλακης απετυχε να ενταξει τους Μπατιστ Μαυροκεφαλιδη, Γιανκοβιτς και (μεχρι το Δεκεμβρη) ΚΑρυ στην ομαδα (τον οποιο Καρυ μας ελεγε οτι τον ηθελε διακαως-προφανως θα ηταν οταν καταλαβε οτι δεν ηταν ασσος). Φταινε μονο οι παιχτες αραγε? Βολικη δικαιολογια το "ναι" αλλα δεν νομιζω. Γιατι, οντας ο προπονητης με τον μεγαλυτερο μ.ο αλλαγης ξενων στην Ελλαδα, εχει αποδειξει οτι αδυνατει να προσαρμοστει στο ροστερ του. Ενα πραγμα ξερει να κανει, οποιος το κανει παιζει, οποιος δεν το κανει δεν παιζει. Ετσι οποιος ψηλος δεν μπορει να παιξει switch αμυνα pick n roll εξοβελιζεται μιας και τον περνανε στα ποδια οι κοντοι. Ναι αλλα αυτο στο μπασκετ ειναι ο κανονας. Οταν βγαλεις ψηλος χωρις βοηθεια να παιξει κοντο ο κοντος θα τον περασει. Εκτος αν ειναι ο Γκιστ ή ο Λασμε αλλα ποσοι τετοιοι παιχτες υπαρχουν (και πού χανουν αυτο που κερδιζουν απο την ταχυτητηα). Ετσι αφοπλισε περισυ το Σχορτσιανιτη αλλα επειδη ο τελευταιος εχει τη φημη που εχει χρεωθηκε αυτος το διαζυγιο. Αποτελεσμα: Δεν εχει παιχτη να ποσταρει και δεν εχει και παιχτη να κανει σκριν γιατι ο καλυτερος σκρινερ σε αυτη την ομαδα ειναι ο Μπατιστ.

      Διαγραφή
    3. 6) Παμε σε κατι που μπορει να θεωρηθει cheap shot αλλα δεν ειναι. Ειναι ανεπιτρεπτο να μην μπορει να συνταξει προταση με υποκειμενο ρημα αντικειμενο στα αγγλικα. Ανεπιτρεπτο. Τα time out του ειναι παιδικη χαρα, ολοι μιλανε πανω στον αλλον, οι παιχτες ρωτανε "τι λεει" και ο Μανωλοπουλος προσπαθει να μεταφρασει/ερμηνευσει/διασκευασει ατακες-σταθμους στα χρονικα οπως "σας εχω πει να πηγαινετε between", "σταγιερ σκριν". "Λασμε, you, here, Gist here (ακολουθουνε σχεδια με το μαρκαδορο)" . Αποτελεσμα τι παιρνει time out τι οχι δεν εχει καμια διαφορα. Αν το παιχνιδι στραβωσει μεχρι την αναπαυλα στο ημιχρονο δεν θα το μαζεψει με τιποτα. Αν, δε. στραβωσει στο Β ημιχρονο το χασαμε, παει. Ειναι 20 χρονια προπονητης. Κατσε μαθε αγγλικα. Ελεος.
      Μπορω να γραφω πολλη ωρα για τα εργα και ημερες του κου Πεδουλακη στο παγκο του ΠΑναθηναικου αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια πια. Και δεν θα εγραφα εαν δεν εμπλεκε ο Διαμαντιδης στη συζητηση. Για να τελειωνω. Το προβλημα μου δεν ειναι τοσο το ρεκορ, ουτε το μπασκετ που παιζει η ομαδα (δεν βλεπεται). Ειναι το οτι 2 χρονια τωρα ΟΥΔΕΠΟΤΕ δοκιμασε κατι διαφορετικο απο το χαλι που βλεπουμε. Εστω μια ζωνη για τη κουλτουρα ή μια αλλου ειδους αντιμετωπιση του πικ εν ρολ. Τα ιδια και τα ιδια. Ε ηταν καιρος να φυγει.

      Διαγραφή
  65. Γι' αυτο χρειαζεστε εναν Tommygun εδω μεσα. Διοτι αρχιζετε τα συστηματα, τις ιστοριες, τοναταλλο και τελικα ξεχναμε οτι το ρημαδι το μπασκετ δεν ειναι πυρηνικη φυσικη. Ενα αθλημα που υπακουει σε μια απλη αρχη: get the fucking ball, pass the fucking ball. Τοσο απλα. Η ιστορια ειναι απλη: ο Πεδουλακης σηκωσε το βαρος οσο καλυτερα μπορουσε. Αν για καποιους απετυχε, παιδια λυπαμαι, Γιατι εφτιαξε ομαδα απο το μηδεν, με αρνητικο κλιμα και μεγαλη πιεση. Για το μεγεθος του Παναθηναικου και την ελληνικη παρανοια στο θεμα νικης ο Πεδουλακης σταθηκε μια χαρα. Ο Ιβκοβιτς επιβιωσε λογω ονοματος το 11, οποιοσδηποτε αλλος θα ειχε φυγει με γιαουρτια και κορνεδες. Επισης το 99 η ομαδα ηταν καρναβαλι παιδια, να τα λεμε, να τα γραφουμε. Και εγινε ακριβως γιατι η εμμονη ιδεα της της ατερμονης συγκρισης με τον ξανθο και την αγωνιωδη προσπαθεια του να αποδειξει πραγματα που βαση ονοματος δεν χρειαζοταν να αποδειξει, τον θολωσαν και εκτεθηκε. Εγω δεν προκειται να κρινω τον Πεδουλακη αλλα τον Γιαννακοπουλο, γιατι ηξεραν τις αδυναμιες του και δεν φροντισαν να τον πλαισιωσουν καταλληλα και τον ξεαγχωσουν βρε αδερφε αν θελει να το πει κανεις ετσι.

    Εκ του μακρωθεν ολοι κανουμε ασφαλη κριτικη. Αει πανε ξηλωσε εσυ τον Διαμαντιδη και φροντισε να εχεις φυσικη κατασταση να τρεχεις. Δεν θα υπηρχε προβλημα με τους οργανωμενους? Δεν θα επεφτε κραξιδι? Και αντε διωχνεις τον Διαμαντιδη. Ποιος θα τον καλυψει? Τρεις παικτες και λιγους σου λεω θα χρειαστεις να φερεις. Εμενα δεν με πειραζει το οτι ο Διαμαντιδης παιρνει 1,3 μυρια. Με πειραζει οτι ο Ουκιτς παιρνει 800 χιλιαρικα και παιζει χειροτερα απο παικτη που θα επαιζε με 100. Και μην κανουμε παιδια συγκριση αξιας Αλβερτη-Διαμαντιδη με ολο τον σεβασμο, θα γελασει και η μπασκετα-εκθεμα στο μουσειο της ΧΑΝΘ.

    Επισης ποια ηταν η σωστη αποφαση? Που εδιωξε εναν -ας πουμε- γερασμενο και απροσαρμοστο σταρ και εφερε εναν, ο οποιος παρακαλας τον Θεο να μην σηκωθει στραβα και αρχιζει τους μπαφους και τα αλκοολικια? Αυτο δηλαδη ειναι αποφαση που δειχνει ορθη αντιληψη του αθληματος? Και οικονομικα τι εκανε στον Αρη? Και γιατι ας πουμε θεωρειται αδικημενος παραγοντας ο Μητρουδης (που και λιγα του εσουραν κατ' εμε), αλλα ποτε, ποτε, ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ λογο, δεν εχει γινει ΜΙΑ αναφορα στο τι εκανε ο συγχωρεμενος ο Ζαφειρης ο Σαμολαδας?

    Δεν ειναι κακο πραγμα να εχουμε τις συμπαθειες μας. Αλλα αυτες οι συμπαθειες πρεπει να εχουν και καποια ορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μάλιστα, όλα όσα γράφετε δείχνουν ότι ο Πεδουλάκης δούλεψε χωρίς άλλοθι. Ήταν ηρωικό που έφτιαξε ομάδα από την αρχή, όλοι οι υπόλοιποι τις βρίσκουν έτοιμες στα ψυγεία του σουπερ μάρκετ δίπλα στα μπακαλιαράκια. Ήταν ηρωικό και υπέρβαση που δεν ξεπέρασε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι τους 60 πόντους. Στην πραγματικότητα κάνετε κουβέντα για το ταβάνι του Πεδουλάκη , αλλά νομίζετε πως τον υπερασπίζεστε. Ας υποθέσουμε πως στη θέση του Πεδουλάκη ήταν ο Σκαριόλο ή ο Πλάθα και ο Παναθηναικός έκανε ακριβώς τα ίδια,ούτε πόντο πάνω ούτε πόντο κάτω, θα μου γράφατε αυτά που γράφετε τώρα; Πες μου ότι θα ήταν ξένος προπονητής στη θέση του Πεδουλάκη και θα έγραφες ηρωική την πορεία του χωρίς να σου χυθεί ο καφές στο πουκάμισο από τα γέλια. Πες μου ότι ότι θα έβλεπες το μπάσκετ που βλέπεις φέτος με τον Μπιάνκι στον πάγκο και θα έγραφες πως είναι ήρωας και όχι ''δηλαδή πήγαν σε ξένο προπονητή για να μας γυρίσουν στο μπάσκετ της Λιμόζ και να καταστρέψουν την ομάδα''. Πες μου ότι αν ήταν Σέρβος στον πάγκο και είχε κάνει 29 αλλαγές παιχτών , θα τον έλεγες ήρωα που το ψάχνει κόντρα στη διοίκηση και δε θα έψαχνες αν παίζει τίποτε με μάνατζερ. Πες μου ότι ο Πεδουλάκης έχει πιο πολλές δικαιολογίες από αυτές που έχει ο Τρινκιέρι στην Εθνική. Πες μου ότι αν είχε έρθει ο Πέσιτς ας πούμε και έπαιζε αυτό το μπάσκετ θα διαβάζαμε μπράβο και όχι ''δηλαδή ήρθε τέτοιο όνομα και θα πούμε απλά μπράβο που πήρε τίτλο σε ένα πρωτάθλημα δύο ομάδων''. Πες μου ότι ο Μεσίνα άξιζε να φύγει από τη Ρεάλ πιο πολύ από όσο ο Πεδουλάκης. Πες τα μου αυτά χωρίς να γελάς και εγώ δε θα ξαναγράψω στο μπλογκ.

    Συνεχίζετε να κάνετε τον ίδιο συνδικαλισμό που γίνεται για να θεωρηθεί μεγάλη μαγκιά η πορεία του Παναθηναικού και δε βλέπετε καν τι γράφω.Έριξα τόσο τον πήχη (μίλησα για μπατζετ 3 εκατομμυριών) και αποσύνδεσα την πορεία μιας ομάδας από τίτλους για να δείξω πως απλά αυτό που παιζει ο Παναθηναικος δεν πηγαινει πουθενα και εσεις μου μιλατε για καλομαθημενους και τον Ομπράντοβιτς και ότι περιμένω γκράντε στειτμεντ..Σου αναφέρω συνεχώς παραδείγματα προπονητών που ξεφτιλίστηκαν από τον Τύπο για να κάνεις τη σύγκριση με την αντιμετώπιση που έχoυν οι Έλληνες και εσύ πιάνεις κουβέντα για το τι έκανε ο καθένας .(που ό,τι και αν έκανε σόρι,αλλά προς το παρόν είναι σημαντικότερο από αυτό που έχει κάνει ο Πεδουλάκης). Το αγωνιστικό μας κριτήριο και ο τακτικός μας πήχης είναι τόσο ψηλά δηλαδή που καταλαβαίνουμε πόσο λίγος είναι κάποιος που έχει κερδίσει 2-3 Ευρωλίγκες ή εχει μια χ πορεία,αλλά δεν είναι τόσο υψηλά για να κάνουμε μια κριτική σε μια ομάδα που παίζει όπως έπαιζε ο Παναθηναικός. Οκ. Και είναι λογικό ας πούμε κάποιος που θεωρούσε πρόοδο να φεύγει πχ ο Μάλκοβιτς όπως έφυγε και με τη γελοιοποίηση που υπέστη να θεωρεί πως αδικήθηκε ο Πεδουλάκης. Ή όσοι έγραφαν πως είναι δειγμα αλαζονείας του Ομπράντοβιτς και του Μάλκοβιτς το ότι θεωρούσαν πως ξέρουν περισσότερα από δημοσιογράφους και οπαδούς να γράφουν όταν κάποιος αντιδρά για το μπάσκετ του Πεδουλάκη πως είναι προπονητής της εξέδρας που δεν καταλαβαίνει τα τρικ του Πεδουλάκη. Παιδιά το ξέρετε το ανέκδοτο με τον τύπο που είναι στο μπαρ και φωνάζει κρατήστε με θα κάνω σαματά ενώ δεν τον έχει προκαλέσει κανείς και δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί του.Ένα χρόνο τώρα γράφεται και λέγεται ''κόντρα στο φάντασμα του Ομπράντοβιτς'' ''κόντρα σε θεούς και δάιμονες'' ''κόντρα σε όσους θέλουν δηλαδη να παίζει ο Παναθηναικός σαν τους Χαρλεμ'' και λοιπά συνδικαλιστικά που προσπαθούν να βάλουν σαν όρια τις κουβέντας από τη μία το αποκρουστικό μπάσκετ σαν φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας και από την άλλη έναν φανταστικό κόσμο που θέλει ο Πεδουλάκης να βάζει 100 πόντους.

    Μπορεί να έχω άδικο εγώ και να αξίζει όντως μπράβο ο Πεδουλάκης που ''δέχτηκε'' να κάτσει στον πάγκο του ΠΑΟ όπως διάβασα. Μπορεί και να πρέπει να ανοίξουμε και ασφαλιστικό ταμείο υπέρ των προπονητών που κάνουν τη θυσία να κάθονται στον πάγκο του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Άσχετο και σχετικό μαζί (κατά πως γράφει κι η Κουρούνα): Η συνέντευξη του Βασιλακόπουλου στον Sentra είχε πολλές... ομορφιές. Δεν θα σταθώ στο λογύδριο περί αθλητικού κινήματος, χρημάτων και wild card γιατί και ένα μικρό παιδάκι καταλαβαίνει πως όλα αυτά μαζί δεν πάνε πακέτο. Αντίθετα, είχε ενδιαφέρον η ατάκα - πρόταση του στην κυβέρνηση για την στελέχωση των ομοσπονδιών με ανδρείκελα που θα εκτελούν εντολές. Βαρύς ο χαρακτηρισμός "ανδρείκελο" και δεν τον ασπάζομαι, αλλά ειλικρινά μήπως η φράση του "Σωλήνα" περιγράφει και την κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές ενώσεις του μπάσκετ, όπου ουσιαστικά οι αρμόδιοι είναι εντολοδόχοι; Η μεγάλη η πλάκα όμως ήταν στην απάντησή του αναφορικά με τον νέο προπονητή της Εθνικής. "Θα κάνουμε Πάσχα με προπονητή", είπε ο άνθρωπος. Από παράταση σε παράταση το πάμε το θέμα. Δεν θέλω να τον αδικήσω βέβαια τον Βασιλακόπουλο και κατανοώ πως εφόσον η λίστα με τους υποψήφιους για την θέση μεγάλωσε (ελέω απόλυσης Πεδουλάκη) είναι λογικό να εξεταστεί ακόμα μία σοβαρή περίπτωση. Αλλά προς τι όλη εκείνη η πρεμούρα που τον έπιασε μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της wild card; Αφού κι έτσι ακόμα, εκτεθειμένος βγήκε.
    ΥΓ: Πάντως, τον έχω ικανό τον αθεόφοβο να ανακοινώσει προπονητή ημέρα Μεγάλο Σάββατο και ώρα 23:59!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γιώργο (Λεβέντη) συμφωνώ μαζί σου σε πολλά αλλά διαφωνώ με την εμπάθεια που βγάζεις για τον Πεδουλάκη. Όντως το μπάσκετ που έπαιζε ο Παναθηναϊκός ήταν για να φωνάζεις "φέρτε μου τον οφθαλμίατρο" αλλά κάνεις τρομερά λάθη.
    Αναφέρεσαι πχ στον Ομπράντοβιτς ο οποίος από τον ελληνικό Τύπο δεν χαϊδεύτηκε απλά αλλά... μόνο στοματικό δεν του έγινε (αν και πολλές φορές του έγινε χαχα). Εδώ προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ομάδα του Διαμαντίδη, του Γιασικεβίτσιους, του Σπανούλη, του Νίκολας, του Φώτση, του Πέκοβιτς, του Καλάθη και του Μπατίστ αποκλείστηκε από το TOP16 επειδή... έλειπε το βαρόμετρο Τσαρτσαρής!
    Ο Μάλκοβιτς έφτιαξε ένα συνονθύλευμα στον Παναθηναϊκό κι όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν έκανε και τίποτε σοβαρό στην καριέρα του, αντιθέτως δικαιολόγησε το χαρακτηρισμό του καιροσκόπου.
    Και ο ίδιος ο Πεδουλάκης έχει μιλήσει πολλές φορές για το ότι χρωστούν πολλά οι έλληνες προπονητές στους σέρβους που μας άφησαν κληρονομιά. Μην τρελαίνεσαι.
    Πέρα απ' αυτά o Πεδουλάκης θεωρώ ότι έβαλε ο ίδιος ταβάνι στον εαυτό του. Θεωρώ λογικό το να προσπαθείς να "κατεβάσεις" ομάδες που υπερέχουν ποιοτικά και ποσοτικά (πχ Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ολυμπιακός) αλλά δεν μπορεί να γίνεται αυτό με τη Λαμποράλ Κούτσα ή τη Λιέτουβος Ρίτας, Δεν μπορεί το "ηρωικό μπάσκετ" να είναι ο κανόνας σου κι αυτό έδινε στον Παναθηναϊκό μια ταυτότητα διόλου κολακευτική για το μέγεθός του.
    Πολύ "γιαταγάνι και φουστανέλα" είχε παίξει όπως επίσης με εκνεύριζε το γεγονός ότι ο Πεδουλάκης βρισκόταν σε μια μόνιμη αναζήτηση άλλοθι και δικαιολογιών.
    Βεβαίως σε κάποια πράγματα είχε και δίκιο. Πχ δεν ηταν ευθύνη του Πεδουλάκη το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο θέμα των Ελλήνων παικτών. Στο ότι προτιμήθηκαν κατά το παρελθόν ο Τέπιτς αντί του Παπανικολάου, ο Αλέξης ο Κυρίτσης (!!!) αντί του Μάντζαρη, όταν αγνοήθηκε ο Σλούκας... σόρι κιόλας δεν ευθύνεται ο Πεδουλάκης. Ας έπαιρνε ο "μεγάλος" τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς από τότε να τους βάλει αρχές...
    Συνοπτικά μην ανησυχείς... Κανείς δεν τα έχει βάλει με τους -ιτς. Πέρασαν εκπληκτικοί -ιτς από τη χώρα μας (Ζοτς, Ντούντα, Τζούροβιτς) που πραγματικά αναγνωρίστηκαν αλλά πλάι σ' αυτούς βρήκαν ευκαιρία κι εργάστηκαν και κάτι ανέκδοτα (Μπατνιάρεβιτς, Λούκαϊτς, Τόρομαν, Μούτα Νίκολιτς, Ρούσο) που ακόμα γελάει το σύμπαν μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε νομίζω πως είναι σαφές το τι έγραψα.Δεν πιστεύω πως προκύπτει πουθενά ότι βγάζω εμπάθεια για τον Πεδουλάκη λες και μου έκλεψε κανένα στρέμμα ή ότι με νοιάζει πως περνούν οι ιτς ή ότι θεωρώ τον Ρούσο τζίνι. Αντιθέτως λέω πως αυτό που γίνεται κάνει κακό, όχι καλό στον κάθε Πεδουλάκη.Αν ο πήχης σου είναι χαμηλά, αν η απάντηση σε κάθε στραβή είναι ο Ρούσο που μου λες και ο τάδε που απέτυχε στην τάδε ομάδα, δε θα ανέβεις ποτέ επίπεδο. Θα χάσεις την επαφή σου με την πραγματικότητα και οι συνήγοροί σου θα σε εκθέσουν στο μεγάλο κοινό που δε νοιάζεται αν είσαι Έλληνας ή Γιαπωνέζος.Τι μου λέτε τι έκανε ο Μάλκοβιτς,διαφώνησα εγώ πουθενά; Eίπα ότι το συνονθύλευμα του Μάλκοβιτς το καταλάβαμε, τα λάθη όμως του χ Πεδουλάκη τα σχετικοποιούμε.Εγώ λέω πως ο Μάλκοβιτς έχοντας δώσει την πρώτη Ευρωλίγκα έχοντας άλλες τρεις πίσω του και κάποιους Κούκοτς και Ράτζα να τον θεωρουν δάσκαλό τους έφυγε με καφέδες με γιούχα και με αθλητικά παρασκήνια που τον ανεβοκατέβαζαν ως μιζαδόρο.Και οι ίδιοι άνθρωποι μας εξηγούν ότι ο Πεδουλάκης φευγει ως ήρωας και πιστεύουν πως έτσι τον προστατευουν και δεν τον εκθέτουν.Κατάλαβες πως αυτα τα λέω για το κακό του χ Πεδουλάκη ή για το καλό του;

      Tώρα για τον Ομπράντοβιτς πες μου πόσο χρονών είσαι να σου πω τι εννοώ,γιατί αν είσαι κάτω από 25 το καταλαβαίνω αν είσαι πάνω από 25 θα έπρεπε να θυμάσαι καλύτερα.Ο Ομπράντοβιτς πριν έρθει στην Ελλάδα ήταν ο απόλυτος και κύριος στόχος του μπασκετικού μένους της χώρας.Πώς είναι ο Ναβάρο σήμερα,ε φαντάσου το 20πλάσιο.Το ''Γκαστόνε'' είναι αποκλειστικά ελληνική δημοσιογραφική εφεύρεση και δεν έχει γραφτεί πουθενά αλλού, το καθιέρωσε δηλαδή ο ελληνικός Τύπος ως παρατσούκλι του σαν να λέμε ''Νικ'' για τον Γκάλη.Γράψε στο Google τη λέξη Γκαστόνε στα αγγλικά και δες αν υπάρχει ένα αποτέλεσμα που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.Κάθε φορά που ο Ομπράντοβιτς ερχόταν στην Ελλάδα η γραμμή ήταν πως έρχεται ο εχθρός του ελληνικού μπάσκετ.Στο Μουντομπάσκετ του 98 είχε πει σε μια συνέντευξη πως δεν είναι σωστό που δεν επέτρεψαν στον Τάρλατς και τον Γκούροβιτς να παιξουν νε τη Σερβία και την άλλη μέρα κατηγορήθηκε για ανθελληνικό μένος.Σε ποια πόλη ζεις; Αν ζεις σε μεγάλη πόλη με πρόσβαση σε αρχείο εφημερίδων κάνε μια βόλτα στα αθλητικά της Ελευθεροτυπίας να δεις πόσο καλοπέρασε στα 90s όποιος δεν ήταν Έλληνας προπονητής.Ρώτα τον Σκάιλς που ακόμη περιμένει να τον αναγνωρίσει ως κόουτς ο ΣΕΠΚ επειδή δεν έδωσε σε Έλληνα τότε τη δουλειά ο Αλεξόπουλος.

      Να έχει δουλειά φίλε ο Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας και όλοι για δέκα χρόνια σε τοπ ομάδα.Μακάρι να πάνε και στην Εθνική και να πετύχουν.Αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ πως ανάμεσα στους Μπουλς του 96 και στο μπάσκετ που έπαιξε ο ΠΑΟ δεν υπάρχει τίποτε.Αυτό λέω.Το Μπάγερν-Ρεάλ το είδατε; Θα υπάρχει από αυτή την Μπάγερν έστω και ένας παίκτης που θα θυμόμαστε σε 2 χρόνια; Και όμως αυτή η Μπάγερν της έβαλε 85.Η πιστεύεις πως το να βάλεις 60 πόντους στον Ηλυσιακό είναι τακτικό θαύμα και μένεις σε αυτό το επίπεδο ή κυνηγάς τους 85 να κερδίσεις τη Ρεάλ στα ίδια και γίνεσαι κάποια στιγμή Πέσιτς. Αυτό λέω.

      Διαγραφή
    2. Συμπλήρωμα.Μα συμφωνώ απόλυτα στα δίκια που δίνεις στον Πεδουλάκη.Και ο σουρεαλισμός είναι ότι δε διαφωνούμε πως ο Πεδουλάκης φεύγει ως επιτυχημένος(σχετικά) και φευγει ως κάποιος που έκανε το βασικό σε μια μεταβατική περίοδο, να κρατησει την ομάδα και να μην την πάει πίσω.Την κουβέντα -το επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά -την ξεκινάω από το συμπέρασμα πως είναι ηρωικό που δέχτηκε τη δουλειά και πως ήταν υπέρβαση το μπασκετ που είδαμε.Αυτό σόρι,αλλά δεν το πιστεύω,

      Διαγραφή
  69. PS: Ασε που ανησυχώ επειδή η Κουρουνάρα- αν και μου πέταξε το γάντι- δεν απάντησε στην τοποθέτησή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Γιώργο, δεν διαφωνούμε επί της ουσίας. Κι επίσης είμαι 49 ετών, άρα ξέρω πολλά περισσότερα από σένα για τον Ομπράντοβιτς. Και την παπαριά του "Γκαστόνε" που είχαν βγάλει τα γαβρορεπορτεράκια μετά τη 2η πίκρα στη Σαραγόσα θυμάμαι και τον "ξανθό" να λέει "μας φάγανε οι -ιτς" (ενώ αυτός τους είχε φέρει στην Ελλάδα... τρομερό έτσι;) και τη "χρυσή γενιά" του 95 να φωνάζει "έξω οι γιούγκοι" και τελικά οι μόνοι που έπαιξαν αξιοπρεπώς απο εκείνους μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
    Οπότε μην προσπαθείς να μου πεις τα αυτονόητα για τον Ομπράντοβιτς. Το να φεύγει επίσης με καφέδες στα μούτρα ένας προπονητής δεν αφορά μόνο σε ξένους. Θυμήσου πως έφυγε ο Γιαννάκης από τον Ολυμπιακό πχ και θα καταλάβεις.
    Το σημείο στο οποίο συμφωνώ 100% μαζί σου είναι στο ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν ως ηρωες τον Πεδουλάκη με τον Μπαρτζώκα επειδή δέχθηκαν να καθίσουν στον πάγκο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα. Λες και δεν ήταν το σημαντικότερο point στην καριέρα τους.
    Απ' εκεί και πέρα όμως φοβάμαι ότι στο θέμα των "ιτς" το παρακάνεις. Απλά... Και μάλιστα είσαι ιδιαίτερα επιθετικός στο στυλ σου και δε λέει... κουβεντούλα κάνουμε. Μπορούμε να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, να τα πούμε γενικά. Δεν έχεις αποκλειστικό το δικαίωμα της γνώσης και της ανάμνησης, απλά συμβαίνει ορισμένοι να μην το παίρνουμε τόσο πατριωτικά και να είμαστε πολύ ψύχραιμοι.
    Και που είσαι (επειδή ρώτησες την ηλικία μου). Ναι ρε φιλαράκι, όταν Ο ΙΔΙΟΣ ο Μάλκοβιτς μας πουλούσε εισιτήρια του φάιναλ φορ της Σαραγόσα ενόψει του τελικού του '95 έξω από το γήπεδο (απ' αυτά που είχαν αφήσει οι οπαδοί της Λιμόζ) με "καπέλο", έχω κάθε δικαίωμα να τον θεωρήσω "μιζαδόρο"... Μου είχε δώσει κι αφορμή, βλέπεις με τη συμπεριφορά του και κατόπιν με τα "καπέλα" που έβαζε σε παίκτες ψωνίζοντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το ίδιο γραφείο.
    Τον Μάλκοβιτς δεν τον γουστάρουν για τη συμπεριφορά του ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ αλλά προφανώς κι αυτό τυχαίο είναι. Συμπτωματικό.
    Μην τα παίρνεις τόσο πατριωτικά, δε λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μη τον συνεριζεσαι τσαρτερο. Κερδισε χτες η Μπαγιερν την Ρεαλ και αφηνιασε ο κυριος Λεβεντης. Αλλα τι να μας πει κι αυτος που δυο χρονια πριν ηταν στο υπογειο της μπασκετικης Μπουντεσλιγκα, και αποδεχεται την ηττα του ξηλωνοντας την ραχοκοκκαλια της Αλμπα Μπερλιν. Τι να μας πει κι αυτος, που ζει απο τα αποφαγια μας και απο το πανικο τους εχουν ταυτοχρονα δυο προπονητες μαζι? Τον αφηνω να εκτιθεται. Οταν μπορεσει να φτασει την Μπαμπεργκ σε κατακτησεις τιτλων, και αποκτησει κοινο και οχι τους τροφιμους της μπυραριας που απο την σουρα τους εχασαν τον δρομο για την Αλιαντζ Αρινα και μπηκαν γηπεδο, θα καταδεχτω να ριξω το ιματζ μου και να του απευθυνω τον λογο.

    Αρα συνοπτικα: συμφωνουμε οτι γενικα ο Πεδουλακης τα πηγε καλα? Ναιαιαιαι. Μπορουσε καλυτερα? Ναιαιαι. Ηταν μπουρδες το οτι ηταν ηρωας και πηγε ΠΑΟ? Ναιαιαιαιαιαιαι. Μπορουσε να παιξει καλυτερο μπασκετ? Ναιαιαιαιαι. Θα τον αφηναν να παιξει καλυτερο μπασκετ? ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ! Συνεπως case closed και παμε για τερψιλαρρυγγια.

    Και μια που σε βρηκαμε ευκαιρο τσαρτερο που οταν εγω κατουρουσα τις πανες μου, εσυ προλαβες τον Γκεκο με μαλλια: με τον Μητρουδη που εξανισταμαι (ποσα δωρεαν μαθηματα γλωσσας να δωσω πια) ποια ειναι η γνωμη σου? Διοτι η κουρουνα ανοιξε την ντουλαπα με τα φαντασματα, ξυπνησε παλια παθη και το παιζει αραχτη και light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος δεν θα τον αφηνε να παιξει καλυτερο μπασκετ το Πεδουλακη?

      Διαγραφή
    2. Καλά...Οταν διάβασα για τις "σωστές αποφάσεις του Μητρούδη" πήγα να καταπιώ το καπέλο μου. Μα το Μανιτού. Η πιό σωστή του απόφαση ήταν το ότι άκουγε τραγούδια της Δήμητρας Παπίου.

      Διαγραφή
  72. Το να παιξεις μπασκετ, σημαινει και οτι θα χασεις. Το οτι θα χασεις, σημαινει θα γκρινιαξουν οι οπαδοι. Το οτι θα γκρινιαξουν οι οπαδοι, θα πεσουν οι ΑΡΔ. Μετα τους ΑΡΔ θα γκρινιαξει ο προεδρος. Μετα απο αυτο, αντιο Γλαρεντζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν ειναι ετσι εν προκειμενω ομως. Γιατι ο Πεδουλακης ειχε ελαχιστη γκρινια στο γηπεδο και οι οπαδοι εν πολλοις τον ειχαν αποδεχθει και τον στηριζαν, τουλαχιστον οσο το παρακολουθουσα γιατι απο ενα σημειο και μετα διαφωνουσα τελειως με την οποιαδηποτε στηριξη στο προσωπο του οποτε σταματησα να παρακολουθω τι ελεγαν/εγραφαν. Καλως ή κακως (κακως για μενα) ο προπονητης των ΟΣΦΠ/ΠΑΟ κρινεται κυριως για τα αποτελεσματα που φερνει εναντια στον αιωνιο αντιπαλο και το 7-1 του Πεδουλακη επι του ΟΣΦΠ απο περισυ στο τελικο του κυπελλου ηταν μεγαλο ατου για αυτον. Και παροτι ουτε μπασκετ επαιζε ΚΑΙ εχανε (9-10 ρεκορ ειναι το χειροτερο που ειχε ποτε ο Παναθηναικος στην Ευρωλιγκα οσο μπορω να θυμηθω) οργανωμενη γκρινια δεν δεχθηκε ποτε.

      Διαγραφή
  73. Κάποτε στην Ελλάδα μας είχαν παρουσιαστεί για προπονητές ο Λούκαϊτς, ο Σλάβνιτς και ο Ρούσο. Κάποτε στην Ευρώπη επενδύσεις εκατομμυρίων δίνονταν στον Σκάνσι. Τόσο πόνο, προσφυγιά και κυνήγι που έχει φάει ο μέσος Γιουγκοσλάβος προπονητής, πραγματικά ματώνει η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Φίλε τσαρτερίστας προσωπικά παίρνω μόνο τα όσα λέει ο Τόμι που έχει απωθημένο με τον μεγάλο Πέσιτς επιδή άφησε την Άλμπα και προσπαθεί να παρουσιάσει ως οπαδούς της Μπάγερν όσους τον ακολουθουμε.Όταν επανέλθουν οι Koln 99ers θα τα πούμε με αυτόν τον κύριο.

    Το ύφος το παρεξήγησες είναι φιλικό σαν να είμαστε σε καφέ που δεν έχει καταλάβει κανείς τι λέω, και ακόμη βλέπω δεν καταλαβες τι λέω. Λέω πως αυτός που βρίζει σκαιά τον χ Μάλκοβιτς και ζητάει φωτισμένη ψυχραιμία όταν φτάνει το θέμα στον Έλληνα κόουτς ,εκθέτει και την άποψή του και τον Έλληνα κόουτς. Πως γράφοντας ότι ανάμεσα στον χ Μάλκοβιτς που έφυγε με καφέδες και στον Πεδουλάκη που έφυγε με άρθρα-ύμνους ο αδικημένος είναι ο Πεδουλάκης, κάνεις κακό και στο πώς βλέπει τον εαυτό του ο Πεδουλάκης και στο κύρος της μπασκετικής κριτικής όπως ασκείται στην Ελλάδα.Τώρα σε τι ακριβώς μου απαντάς λέγοντάς μου τα στραβά του Μάλκοβιτς δεν καταλαβαίνω.

    Και για τον Ομπράντοβιτς κάνεις λάθος. Η κριτική που του ασκήθηκε ήταν καθολικήκαι δεν αφορά ομάδες.Ο Ομπράντοβιτς μέχρι και το 2000-1 γραφόταν ως ''Γκαστόνε'' από όλους (όλους) ακόμη και τις πιο πατρικές γραφίδες.Πώς λέμε τον Κούκοτς ''Κούκι'', τον Τζόρνταν ''αέρινο''κλπ, ε έτσι αποφασίστηκε πως ο Ομπράντοβιτς αποκλειστικά στην Ελλάδα θα λέγεται Γκαστόνε. Φυσικά ο Ομπράντοβιτς δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο ύπνου, το μόνο που έγινε είναι όσοι τον έγραφαν τότε έτσι και τώρα τον λένε Ζοτς να αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος έφυγε από το μπάσκετ. Όταν κάποιοι γράφανε ότι ο Ίβκοβιτς εχει οργανωμένο σχέδιο να υποβαθμίσει τους Έλληνες παίχτες για το καλό της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και τώρα απορούν γιατί δε βρίσκουν ψύχραιμο κόσμο για να στηρίζει για δέκα χρόνια έναν προπονητή ,το θέαμα προκαλεί γέλιο. Κατάλαβες ότι γράφω πως είναι 2014 και δεν αντέχω η κοινή λογική ναυποφέρει έτσι ή κατάλαβες πως υπερασπίζομαι τον Ίβκοβιτς και τον Μάλκοβιτς (που μάλλον θα κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια και χωρίς να ξέρουν ότι τους υπερασπίζονταισταμπλογκ). Αν κατάλαβες πάλι το δεύτερο παραιτούμαι (φιλικό είναι το ύφος λέω ξανά).

    Και ο Γιαννάκης πάλι (τον οποίο έχω υπερασπιστεί για αρκετά που έχει ακούσει) πώς έφυγε;Τρία χρόνια έμεινε, είχε την πιο μασίφ στήριξη που είχε πρπονητής στον Ολυμπιακό μετά το 94,έπαιξε όπως ήθελε κάθε χρονιά και δεν έκανε κάποια υπέρβαση.Η τελευταία του χρονιά μάλιστα κρίθηκε και επιτυχημένη με την Μπαρτσελόνα του 10 να παρουσιάζεται ως κάτι αχτύπητο (που αν πάρουμε την μπακαλίστικη λογική των μπάτζετ είχε μικρότερο από τον ΟΣΦΠ) και κανείς να μη γράφει πως στην ουσία έχασε και έναν ημιτελικό. Και τελικά αυτό που έμεινε ως αποτυχία στο ευρύ κοινό ήταν μόνο το ότι δεν έβαλε τάξη στα αποδυτήρια. Και αυτός αδικημένος ; Τόση αδικία ρε παιδιάμόνο στο απαρτχάιντ και στους Έλληνες κόουτς έχει πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός τα κανει ολα αυτά μωρέ Γιώργο;Ο Ομπράντοβιτς κατέκτησε την ασυλία με τις τεράστιες επιτυχίες του, την ικανότητα και την προσωπικότητά του αλλά ταυτόχρονα η κατασταση εξελίχθηκε σε σκάνδαλο μεγατόνων. Σε κάθε συνέντευξη Τύπου γινόταν πανηγύρι από προβοκατόρικες ερωτήσεις καθώς διεξαγόταν αγώνας δρόμου για το ποιός θα γλείψει περισσότερο. Δημιούργησε αυλή και πόνταρε σ' αυτή για να αιωρείται ακόμα το "respect" και να μη μας πει τι σημαίνει. Τα ορφανά του έγραφαν για ασέβεια του Παναθηναϊκού στον Ζοτς όταν αποκτήθηκε ο (πελάτης του Ραζνάτοβιτς) Πάνκο αλλά κατάπιαν αμάσητο το χάπι με τις αγκαλιές του Ζοτς με τον Τουρκσάν (!!!), τη συμφωνία του κουμπάρου Ιτούδη με τον Φιλίποβιτς (μάνατζερ του Λάκοβιτς που δεν ξαναπέρασε από το ΟΑΚΑ) ενω περασε στα ψιλά η (νέα) ήττα σκάνδαλο από την Παρτίζαν που έγινε σάλος σε όλη την Ευρώπη πλην ελληνικών ΜΜΕ. Γκαστόνε τον έγραφαν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, μην είσαι ισοπεδωτικός. Τον έγραφαν και τον γράφουν ακόμα. Σιγά μη δεινοπάθησε ο Ζοτς από τα ελληνικά ΜΜΕ.
      Μασίφ στήριξη ο Γιαννάκης; Συμφωνω... Γιατί ο Μπόζα τι είχε ρε Γιώργο από τον Παύλο; Ο Παβλίσεβιτς τι είχε; Μόνοι τους έφυγαν αν θυμάσαι, δεν απολύθηκαν. Αντιλαμβάνομαι ότι γράφτηκαν ΟΙ παπαριές (και) για Πεδουλακομπαρτζώκες αλλά μη μου λες ότι αδικήθηκε ο Ζοτς από τα ΜΜΕ. Ο Ντούντα ναι... Την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό ειχε το φάντασμα του ξανθού και γράφτηκαν ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Αλλά όχι και ο Ομπράντοβιτς. ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
  75. Ο Πεδουλάκης τα σκάτωσε στην φετινή χρονιά. Μπορεί ο Παναθηναϊκός και πέρσι να ξεκίνησε ψιλοχάλια με την δικαιολογία (αλλά συνάμα και αλήθεια) ότι ξεκίνησε να χτίζει μια ομάδα από την αρχή αλλά στην πορεία η ομάδα πήρε κάποια μεγάλα παιχνίδια. Δεν είδα να αναφέρει κανείς ότι κέρδισε 2 φορές την Ρεάλ (την μία εκτός) και άλλες 2 την Μπαρτσελόνα (επίσης την μία εκτός). Δεν είναι λίγο. Έφτασε να παίζει στην μία νίκη την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ. Κράτησε το προφίλ του Παναθηναϊκού ψηλά.
    Φέτος όμως;;; Φέτος η σεζόν είχε και έχει άλλες προσδοκίες. Δεν μπορεί να μιλάς για ευρωπαϊκό και να μην κάνεις ούτε μία μεγάλη νίκη. Και ξαναέγραψα πιο πάνω. Άντε να κάνω τα στραβά μάτια στις 5 ήττες του πρώτου γύρου αλλά στον δεύτερο γύρο που η ομάδα αντί να δείξει βελτίωση έδειξε πτώση τι να πώ;;; Πού να κοιτάξω;;; Να αρχίζω τις γραφικές δικαιολογίες για δίπρωκτους ελέφαντες και υπερόντα ούφο;;
    Δεν γίνεται λοιπόν να ‘’χτίζεις’’ και ξαφνικά να είσαι πιο πίσω από πέρσι. Δεν γίνεται να μιλάς για τρεις στόχους και να είσαι στο τοπ16 με σερί 1-5 ματς και να μην έχεις βγει να πεις ότι ‘’Κύριοι παρακάλανε να παίξουν μαζί μας’’. Όταν το είπε κάποτε ο Ζοτς και τον κοιτάγανε στα μάτια όλοι. Η βελτίωση ή όχι της ομάδας είναι σε μεγάλο βαθμό δουλειά του κόουτς. Φέτος λοιπόν ο κόουτς μας τα χάλασε. Και πιστεύω ότι ακόμα και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

    ΥΓ: Μεγάλωσε ο Φράγκι ρε παιδιά…..βράχνιασε η φωνή του…άσπρες τρίχες ένα σωρό….

    Tάκης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αν καταλαβαινω καλα τι λεει ο κος Λεβεντης εννοει πως με τον τροπο που κανουμε διαχειριστικη κριτικη στους ελληνες κοουτς διαιωνιζουμε κομπλεξ κατωτεροτητας εναντι των μεγαλων σχολων οπως των πλαβι.Ο καθε προπονητης πρπει να κρινεται αποκλειστικα απο το εργο του και οχι απο δευτερευοντα ζητηματα οπως εθνικοτητα,παρελθον ως παικτης κτλ.Θεωρω πως αυτο που κανουμε σα λαθος στην Ελλαδα ειναι πως κρινουμε απο μια δουλεια την ικανοτητα ενος κοουτς,π.χ ο Κατσικαρης τα σκατωσε στον Αρη και τον βγαλαμε αχρηστο ενω στην Ισπανια κανει χρονια παπαδες.Ξεχναμε πως και ο Μπλατ(για μενα στο τοπ-10 των σε μη παρακμη ευρωπαιων κοουτς)οταν τον αντικατεστησε δεν τα πηγε καλυτερα.Για να μην παμε στα πιο δυσκολα οπως Γκερσον που ηρθε σαν απαντηση στον Ομπραντοβιτς και εφυγε ως κλοουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ἀχὸς βαρὺς ἀκούεται, πολλὰ τουφέκια πέφτουν.
    Μήνα σὲ γάμο ρίχνονται, μήνα σὲ χαροκόπι;
    - Οὐδὲ σὲ γάμο ρίχνονται οὐδὲ σὲ χαροκόπι.
    ο Βασιλακόπουλος κάνει πόλεμο μὲ νύφες καὶ μ᾿ ἀγγόνια.
    αφραγκιά τον πλάκωσε στοῦ Σαμαρά τὸν πύργο
    Αφήστε στην άκρη Πεδουλάκηδες, Σέρβους και λοιπές μπασκετικές δυνάμεις ο Βασιλακόπουλος ξεκινά αγώνα. Η επανάσταση τώρα ξεκινά. Όλο αυτόν τον καιρό ακούω και διαβάζω πως λείπει μια μεγάλη προσωπικότητα που απουσιάζει για να εμπνεύσει και να συσπειρώσει γύρω του τον κόσμο και βλέπω σήμερα αυτές τις δηλώσεις του Βασιλακόπουλου και ξαφνικά όλα ξεκαθαρίζουν. Να ο εκλεκτός που θα σημάνει τις καμπάνες της επανάστασης. Στα άρματα όλοι σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τελικά το blog ενδείκνυται για μεγάλα γεγονότα. Οντως εμφανίσθηκε η πλειοψηφία των σοβαρών σχολιογράφων. Τώρα που να προλάβω να τα διαβάσω όλα ένα ένα και προσεκτικά. Θα απαντήσω σε όλα (και φυσικά στον tsarteristas) αλλά δώστε μου λίγο χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια, πιστεύω ότι η αλήθεια με τους προπονητές βρίσκεται κάπου στην μέση. Εξηγούμαι... Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που παρά τις αποτυχίες τους ή την μετριότητά τους, παρουσιάζονται ως προπονηταράδες απο μεγάλη μερίδα του Τύπου (βλ. Αγγέλου που μου θυμίζει ένα μικρό Ιβάνοβιτς, Φλεβαράκης, Κώστας-αλήθεια τι κάνει αυτή η ψυχή-Πετρόπουλος, Φραγκιάς, Γκέκος και μέχρι εσχάτως και ο Ζούρος). Απο την άλλη υπάρχουν προπονητές που έχουν αναλάβει mission impossibles, τα έχουν καταφέρει, αλλά επειδή δεν έχουν κ την καλύτερη σχέση με πολλούς δημοσιογράφους περνάνε στα ψηλά (βλ. ο μέγας Καλάφας, Βαγγέλης - 2Cups - Αλεξανδρής κλπ).

    Το ίδιο γίνεται κ με τους ξένους προπονητές. Όπως είπε ένας φίλος παραπάνω στον Ζοτς οι πιο πολλοί δημοσιογράφοι μόνο... σταματικό δεν του έχουν κάνει, παρά τα κατά καιρούς λάθη του (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ με νέους παίκτες πράγμα που κάνει μπαμ στον σημερινό ΠΑΟ, εμμονές σε Λάκοβιτς, Τέπιτς, αποκλεισμός το 2008 με ομαδάρα στους 16...). Απο την άλλη υπάρχουν ξένοι προπονητές που έχουν όχι απλά... κραχθεί, αλλά λοιδωρηθεί απο τους έλληνες δημοσιογράφους.

    Γνώμη μου είναι ότι δεν παίζει τόσο ρόλο η εθνικότητα, όσο οι τίτλοι, η αίγλη και τα... κονέ που έχει ο κάθε προπονητής! Όπως έγραψε κ η Κουρούνα, το βασικό λάθος που γίνεται απο τον κάθε coach είναι ότι κάθεται και δίνει σημασία στον κάθε δημοσιογράφο και στην κάθε κριτική. Ο Ζοτς είχε πει σε μια συνέντευξη στο All Star Basket "My way..." Δυστυχώς αυτό δεν το έκανε ούτε ο Αργύρης (κυρίως λόγω των παικτών που είχε, όπου εκεί δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται ο ίδιος ή ο Γιαννακόπουλος) και ο Μπαρτζώκας! Δίνουν μεγάλη έμφαση σε "άρθρα", μουρμούρες απο την εξέδρα, σχόλια σε φόρουμ και σε μπλογκ...

    ΥΓ Φιλ Τζάκσον στους Νικς και ο Σπάικ Λι δεν είναι καλά! Φέρε και ένα σούπερ PG, φέρε και ένα καλό PF και πάμε να ζήσουμε μέρες 90's και πάλι! Υπάρχει θεός τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Από την επιθετική βελτίωση του Παναθηναϊκού απόψε ζαλίστηκα, πόνεσαν τα μάτια μου. Το κακό είναι ότι δεν ακούτε και κάποιοι νομίζουν ότι κάνω κονσομασιόν στον Πεδουλάκη! Τα πόδια είτε είναι αργά, είτε γρήγορα δεν αλλάζουν με τον προπονητή. Κανόνας... Και ο Φραγκίσκος με την ίδια λογική θα πορευτεί και με τον ίδιο τρόπο θα κερδίζει-χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά η νίκη είχε αύρα και καθοδήγηση Φράνκι και όχι αύρα και καθοδήγηση Πεδουλάκη. Η αύρα κουρούνα μου είναι που κάνει τη διαφορά. Τώρα όλοι θα εκθειάζουν τον Αλβέρτη για την νίκη του Παο αλλά ελάχιστοι θα γράψουν πως στα 40 λεπτά αγώνα η ομάδα με τα χίλια ζόρια έβαλε 54 πόντους. Κανείς δε θα γράψει για λιμόζ και για έκτρωμα μπασκετικό γιατί η νίκη ήρθε με την αύρα του Φράνκι και με την σούπερ καθοδήγηση από τον Προπονηταρά Φράνκι άσχετα αν ο Φράνκι έκανε ακριβώς ότι έκανε ο Πεδουλάκης αλλά με μια μικρή εξαίρεση αντί η ομάδα να βάλει 8 με 10 πόντους λιγότερους όπως υποσχέθηκε ο νέος κοουτς(εδώ γελάμε) έβαλε 8-10 πόντους λιγότερους. Τους πόντους τους βρήκε στο συν πλην το έχασε. Την επόμενη ίσως πέσει σε όλα μέσα.

      Διαγραφή
    2. Τωρα αυτο ειναι εξαιρετικα unfair και δειχνει οτι σαφως μεροληπτειτε υπερ του φιλου και γνωστου Αργυρη. Γιατι δεν ειναι δυνατον να αλλαξει η εικονα μιας ομαδας μεσα σε 4 προπονησεις και θα επρεπε να το ξερετε αυτο. Βασικα δεν ειναι δυνατον να αλλαξει η εικονα της ομαδας αυτη την εποχη. Θα ζησει και θα πεθανει με το μπασκετ του Πεδουλακη και τα κουσουρια που της αφησε η εγκληματικη διαχειριση του. Το καλυτερο που μπορει να κανει ο οποιοσδηποτε ειναι να μοιρασει καλυτερα τους ρολους μηπως και δεν μεινει κανας Διαμαντιδης στο παρκε. Αλλα μιας και λεμε για διαχειριση και εφοσον σας αρεσει να κρινετε πραγματα αμεσα ο ξεχασμενος Μπατιστ και ο παραπεταμενος Γιανκοβιτς μια χαρα σταθηκανε στα 12 και 9 λεπτα τους αντιστοιχα (ρεκορ συμμετοχης για αμφοτερους). Αν ο πρωην προπονητης τους ειδε το παιχνιδι μπορει και να θυμηθηκε την υπαρξη τους.

      Διαγραφή
  81. Κουρούνα, για να υπερασπιστώ κ λίγο tommygun, τελικά προπονητής Αγγέλου υπάρχει και μετά το σημερινό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ηθελα να ήξερα... Μόνοι σας βάζετε ερωτήματα μόνοι σας τα απαντάτε. Τι να αλλάξει μωρέ ο (κάθε) Φράγκι μέσα σε 3 μέρες και χωρίς τους Γκιστ και Κάρι; Για σοβαρευτείτε λίγο. Εγώ συμφωνώ με την Κουρούνα ότι δεν μπορεί να παίξει διαφορετικά αλλά, αγαπητό πτηνόν, είδες ότι κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός (με Ράιτ και Μπράμο) είχε τη δυνατότητα να τρέξει τα... έκανε σαλάτα. Γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ δεν έχει μάθει να τρέχει. Με 0/7 τον Διαμαντιδη, με 6 χαμένους αιφνιδιασμούς και με 7 χαμένα λέι απ πόσους πόντους να βάλει; Σταματείστε πιά τους χαρακτηρισμούς... Ο Φράγκι ειναι τόσα χρόνια στα γήπεδα κάτι περισσότερο απο εσάς γνωρίζει. Δεν λέω ότι ειναι το επομενο μεγάλο προπονητικό όνομα αλλά... wait. Αντε μπράβο. Και το rotation άνοιξε και τα αρ@@@@α να αφήσει τον Διαμαντίδη εκτός στην παράταση είχε σε αντιθεση με τον Πεδουλάκη που δεν κατάφερε ποτέ να περιορίσει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ του Μητσου στο παιχνιδι της ομάδας αν και ειναι οφθαλμοφανές ότι ειναι κακό αυτό γιατί ο αρχηγός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ tsarterista, όχι σε 3 ημέρες, ούτε σε 3 μήνες δεν μπορεί να αλλάξει ο (κάθε) Φράγκι την ομάδα. Ο Παναθηναικός θα ζήσει και (τελικά) θα πεθάνει με του Πεδουλάκη το way.Για πολλούς και διαφορους λόγους, με κυριότερο βέβαια τη συγκεκριμένη στελέχωση της ομάδας. Γιαυτό και η αποπομπή Πεδουλάκη αυτή τη στιγμή με ξενίζει. Παρόλα αυτά συμφωνώ μαζί σου ότι είχε τα κότσια να αφήσει στον πάγκο τον Διαμαντίδη στην παράταση, ο οποίος είναι κυριολεκτικά αγνώριστος,όχι επειδή έχει μηδέν στα 107 σουτ,αλλά γιατί δημιουργικά είναι πλέον ανύπαρκτος.Ξεκίνησε την Ευρωλίγκα με αδιανόητο μέσο όρο ασίστ (κοντά στις 9), αλλά τα τελευταία 4 παιχνίδια δεν δημιουργεί καθόλου. Το σπάσιμο του ρεκόρ του Παπαλουκά αναβάλλεται για του χρόνου.(δεν βλέπω να πηγαίνει στους 8 η ομαδα).

      Διαγραφή
  83. @ Rodia

    Βεβαια δεν τα πηγε καλυτερα οταν αντικατεστησε τον Χουαν Κατσικαρεθ. Τι εκανε? Ολο και ολο μια 30αρα στην Μπανταλονα, παραλιγο να μας παει F4 στο Eurocup, απλα καθημερινα πραγματα. Ναι θυμαμαι και την αστεια ηττα απο την Λε Μαν, θυμαμαι και την παροιμιωδη ασταθεια στην Ελλαδα. Αλλα τουλαχιστον Ευρωπη, εκει ναι, με πηγε παραπερα. Και με λιγο προσοχη θα μπορουσαμε ξεκουραστα να παμε F4. Υπενθυμιζω τοτε και τα ζευγαρια: Αλμπα-Μπιλμπαο, Βαλενθια-Πανελληνιος. Απο την αλλη ο Κατσικαρης μια χαρα με δουλεψε στα μουτρα μου. Γιατι σοβαρα πιστεψαμε οτι ...αντε μην το πω πρωινιατικα και σηκωθηκα και στραβα. Και δεν μιλαμε για την αλλαγη Ντιξον και τα σερβικα κομοδινα. Εκει Αρης εισαι, παραλιγο να γινεις παραρτημα του Ερυθρου Σταυρου με τοσους αναπηρους που περιεθαλψες. Αλλα να λεμε αληθειες: ναι, ηταν κακοστημενη η ομαδα. Ναι, κακως εμεινε ο Ματσον μετα τον αποκλεισμο με το Μαρουσι (τωρα εκει που βρισκεται, ας με αποκλεισει αν θελει, χνιε,χνιε,χνιε). Ναι, η επιλογη Κατσικαρη στα χαρτια φανηκε λογικη, εως πολυ καλη. Αλλα οχι παιδια, δεν μ' αφησε ΤΙΠΟΤΑ. Ο Μπλατ τουλαχιστον μ' αφησε την ευρωπαικη προσπαθεια. Κατα τα αλλα, συμφωνω απολυτως με Κωστα, και του χρωσταω μπλουζακι: Kourouna, i'm still the best you got. Μην μιλας τωρα για Αγγελου, εχει πλημμυρισει μπασκετ η ντολμας ονλου και παλευουν με τα κυματα. Ηδη οι πρωτες επιτυχιες στον καρνε καταγραφηκαν: απωλεια κυπελλου απο τουρκικο χωριο και λεβεντικο ΦΑΠΦΟΥΠΦΑΠ στην Ευρωπη. Τα αλλαξε ολα ο Αγγελου, λεμε, τα αγγουρια γιναν γιαταγανια. Αλλα δεν ακουτε τον Τομυγκαν, εκτιθεστε και μετα πονταρετε στην απροσμετρητη μεγαλοψυχια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Tommygun

      Θεωρω εισαι λιγακι αυστηρος με Κατσικαρη,και το λεω επειδη εκεινη την περιοδο παρακολουθουσα Αρη(ξερεις,για να σε δουλευω εδω περα :D )η εντυπωση που ειχα ειναι πως ανελαβε μια διαλυμενη ομαδα απο τον θεατρινο Ματζον και σιγα σιγα αρχισε να τη βαζει σε ταξη που απλα την υλοποιησε σε καποια ματς ο Μπλατ οταν ηρθε και λογω ονοματος και αυρας αλλαξε την ψυχολογια και σε καποια ματς ειδαμε καλο μπασκετ αλλα με την ασταθεια που επεσημανες.Θεωρεις οτι στα ματς αυτα στην Ευρωπη δεν εχει μεριδιο ευθυνης ο Κατσικαρης?Να στο θεσω αλλιως,αν ο Μπλατ εκεινη την περιοδο ειχε διαδεχτει κατευθειαν τον Ματσον πιστευεις πως θα τα πηγαινε καλυτερα απο οτι τελικα τα πηγε η θα ειχε φυγει σαν πληρως αποτυχημενος χωρις καν τις εκλαμψεις στην Ευρωπη που προαναφεραμε?Και σταματα να κραζεις τον Αγγελου αλητηριε,ουτε γω τον παω αλλα για να τον ηθελε βοηθο ο Ντουντα κατι θα ειχε δει/ηξερε δεν νομιζεις?Απλα καποιοι ειναι εξαιρετικοι για προπονητες πισω απο τον προπονητη γιατι ξερουν τακτικες,συστηματα,μπασκετ αλλα δεν εχουν τοσο ταλεντο στην επικοινωνια με τους παικτες,την κερκιδα,τον τυπο κτλ η το κοουτσαρισμα μεσα στο ιδιο το ματς.Ενα παραδειγμα ειναι ο αγαπημενος waffle-lover Πινι.
      Το 2005 κερδιζει τον τιτλο του κορυφαιου προπονητη στην Ευρωλιγκα.Θυμαμαι ματσακι Μακαμπι-Ολυμπια Λ.,οι δευτεροι στο πρωτο ημιχρονο τους εχουν στο καναβατσο με τη Μακαμπι να ναι πισω καμια δεκαρια ποντους μεσα στο Τελ-Αβιβ.Εκει το αστερι της ομαδας πλεον,Α.Παρκερ κανει συμβουλιο με Γκερσον στο πρωτο ταιμ-ουτ τριτης περιοδου με τον Πινι να τον αφηνει να μιλησει δειχνοντας θεσεις στο μπλοκακι.Η Μακαμπι πηρε το ματς.Αυτο δειχνει σαν γεγονος την περιπτωση Γκερσον αρκετα καθαρα.Τυπος που εχει επιγνωση των προπονητικων αδυναμιων του και δεν βαζει τον εγωισμο του μπροστα σε συμβουλες.Ενδεχομενως αυτη να ηταν η συνταγη 3 ευρωπαικων με τη Μακαμπι πριν,οπου ο ιδιος εδινε ελευθεριες σε σωστο βαθμο στα αστερια του Γιασικεβιτσιους,Βουισιτς,Παρκερ,Μπαστον και φυσικα στο βοηθο του-και κρυφο κοουτς της ομαδας-Μπλατ.Ο Αγγελου λοιπον για να επιστρεψω μπορει να ξερει παραπανω μπασκετακι απο Πινι αλλα να μην εχει τα χαρισματα επικοινωνιας που χρειαζεται ο Head coach.
      Συμπερασμα: Ο Αρης χρειαζεται για να πρωταθλημα+Ευρωπαικο Γκερσον κοουτς,Αγγελου βοηθο,Κατσικαρη Manager(με προοπτικη αλα Φραγκι να αντικαταστησει τον Γκερσον αμα παρει πουλο)και φυσικα στο σταφ τον περιφημο Χαρι Ποτερ Αβι Κοβαλσκι,το πουλεν του Πινι για οποιον εχει μνημη :D

      Διαγραφή
  84. Εγώ παραιτούμαι , πιστεύω είναι σαφές το τι έγραψα. Πιστεύετε ότι ο Τύπος αντιμετωπίζει το ίδιο Έλληνες προπονητές και ξένους,οκ. Πιστεύετε πως αυτό κάνει καλό στους Έλληνες, οκ.Σας αρέσει η ψυχολογία που τους διαμορφώνει και σας αρέσει ας πούμε που εδώ και 8 μήνες ο Μπαρτζώκας πριν καν χτυπήσει η κόρνα και τελειώνει το ματς τρέχει στη γραμματεία και φωνάζει τους διαιτητές να βλέπουν ριπλέι. Οκ, και πάλι φίλοι είμαστε και μακάρι να πανε μπροστά με αυτή τη λογική.

    Το πώς θα ανταμειφθώ που κάθε φορά πριν γράψω κάτι το μπλογκ έχει 20 σχόλια και αφού γράψω έχει 130 , το αφήνω στην ευχέρεια του διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Γιώργο, κανείς δεν τα ανέφερε αυτά όπως κι επίσης κανείς δεν είπε ότι του αρέσουν. Προφανώς δεν τα είδες πουθενά γραμμένα. Επίσης προφανώς μόνος σου άνοιξες το θέμα για να απαντήσεις μόνος σου και θα μπορούσα να σου φέρω άλλα τόσα παραδείγματα για τους ξένους προπονητές: Για τον Τζούροβιτς που άρχισε να κουβαλάει την καρέκλα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, για τον Ίβκοβιτς που έλεγε "είναι μπρε στημένο το ματς" στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς Σπόρτιγκ- Πανιώνιος ή όταν είχε πετάξει ένα μεγάφωνο στο ΟΑΚΑ, για τον Ομπράντοβιτς που άρχισε να σπρώχνει τον Μπιέλιτσα πρόσφατα (αλλά εκεί είχε αποθέωση σε αντίθεση με τον Μπαρτζώκα που άκουσε τα σχολιανά του για τις χριστοπαναγιές στον Μαυροειδή)... Όσο για τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία όταν έχεις ζήσει τον κλαψομ@@η τον Σάκοτα δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο.Όταν επίσης θυμηθείς τον γεμάτο περιεχόμενο διάλογο Σούμποτιτς και Ίβκοβιτς μετά από ματς Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, ξεχνιέσαι. Όταν θυμηθώ τη λογική των Σέρβων ("κερδίζω εγώ και χάνουν οι παίκτες") θα ανοίξουμε νέο κύκλο.
    Συνοπτικά... Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το οτι οι μεγάλες προσωπικότητες του Ομπράντοβιτς (κυρίως), του Ίβκοβιτς χάρισαν πολλά στο Ελληνικό μπάσκετ. Επίσης δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι ΠΟΛΥ καλύτεροι από τους Έλληνες. Αλλά μη μας λες ότι δεν είχαν μεμπτά σημεία, ότι δεν συμπεριφέρθηκαν πολλές φορές ως νταβατζήδες (κυρίως φέρνοντας δικούς τους με αποκορύφωμα τον ανεκδιήγητο χασάπη γυμναστή που είχε φέρει στην αρχή ο Ομπράντοβιτς) και ότι... κυνηγήθηκαν ανελέητα από τον κακό ελληνικό τύπο.
    Μας βλέπουν... Και μας διαβάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ναι έχεις δίκιο, 100 σχόλια έγιναν σε αυτό το ποστ επειδή όλοι είχαμε μια κάψα για την υστεροφημία του Μάλκοβιτς, όχι επειδή ήρθε κάτι στην επικαιρότητα.

    Εγώ προσωπικά μπαίνω στην συζήτηση μαζί σου (αν και έχει αρχίσει να κουράζει) επειδή είναι αφορμή να αραδιάζουμε ονόματα από τα ωραία χρόνια της Α1 και να θυμόμαστε ωραίες ιστορίες και προσωπικότητες. Κοινώς, για να περνάει η ώρα. Πίστεψέ με, ούτε ξενυχτώ από αγωνία ούτε με συνεπαίρνει ο λόγος σου και δεν αντέχω να μην σχολιάσω.

    Τώρα αν πιστεύεις ότι όλος αυτός ο χαμός στα σχόλια έγινε γιατί σε ξαναβρήκαμε επιτέλους, και όχι γιατί απολύθηκε ο Πεδουλάκης και 'άνοιξε' ένα θέμα, δικαίωμά σου. Γενικά θα σου έλεγα να χαλαρώσεις γιατί έχεις αρχίσει να ξινίζεις.

    Φιλικά (όσο μπορώ)

    Απεργοσπάστης

    ΥΓ: Η τελευταία πρότασή σου μπορεί να γράφτηκε χιουμοριστικά. Δεν το πιστεύω, αλλά και έτσι να είναι δεν παίρνω τίποτα πίσω. Τα υπόλοιπα γραφόμενά σου δείχνουν ότι έτσι ή αλλιώς το πιστεύεις αυτό που έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αλήθεια, το ραντάρ της κουρούνας έχει πιάσει κάτι νεότερο για Λιανό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εντάξει, ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν ''επιλεκτική'' κριτική είναι γνωστό. Εδώ υπάρχει Έλληνας προπονητής (Δ.Ιτούδης) στο εξωτερικό που έχει την ομάδα του 1η με 21-1 στο πρωτάθλημα και έχει περάσει στα ψιλά. Και άλλοι προπονητές (Αγγέλου, Κατσικάρης κτλ) είναι συνεχώς στην δημοσιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ε οχι και στα ψιλά ο Ιτούδης. Ολόκληρη πανστρατιά γίνεται για να τον σπρώξουν στην Εθνική τα γλυφτρόνια του Ομπράντοβιτς. Τι ραδιόφωνα, τι εφημερίδες, τι σάιτ... Ιτούδης παντός καιρού. Τον είχαν εξαφανισει βεβαια όταν έφαγε σφαλιάρες στο κύπελλο Τουρκίας, στα προκριματικά της Ευρωλίγκας και όταν αποκλείστηκε από τον Κίτσεν στο Eurocup και τον επανέφεραν όταν νίκησε τον Ομπράντοβιτς. Συγκριτικά με πέρυσι η Μπάνβιτ έχει υποχωρήσει στο κύπελλο (πέρυσι ημιτελικά φέτος προκριματικά), είναι μια από τα ίδια στο eurocup (top16 πέρυσι και φέτος μόνο που φέτος απέτυχε να προκριθεί στην ευρωλίγκα μεσω προκριματικών χάνοντας από την... οστάνδη!!!) ενώ υπενθυμίζω ότι πέρυσι ειχε φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος. Φέτος είναι απλά πρώτη στην Κανονική Περίοδο. Θα δούμε λοιπόν στο τέλος και μάλιστα έχοντας διπλάσιο προυπολογισμό από πέρυσι.
    Για το Λιανό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ: Συνεχίζονται οι επαφές με δημοσιογράφους και διάφορους άλλους με στόχο την πτώση Βασιλακόπουλου; Δεν μπορεί αυτές οι φήμες να είναι "δράκοι". Κάτι παίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Και έρχεται στην επιφάνεια αυτό που ρωτούσα την προηγούμενη βδομάδα, όλα δείχνουν ότι η FIBA θα δώσει το Eurobasket στην Ελλάδα και ρωτάω τώρα εγώ... με τι λεφτά; Που στο καλό θα βρει χρήμα η Ομοσπονδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή