Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

’’Εκλεψαν΄΄ τους διαιτητές


Συνήθως οι λέξεις κλοπή, ριφιφί και ληστεία όταν μιλάμε για αγώνες μπάκετ αποδίδονται σε...διαιτητές! Για μια φορά οι διαιτητές έπεσαν θύμα ληστείας! Σύμφωνα με πληροφορίες που μου έδωσε καλά ενημερωμένη κουρούνα, θύμα ριφιφί έπεσαν τα γραφεία του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών στις 16 του μήνα και το θέμα έχει κρατηθεί επιμελώς μυστικό για άγνωστους λόγους! Αντί της δημοσιοποίησης της υπόθεσης ο Σύνδεσμος συγκάλεσε γενική συνέλευση για τις 27 του μήνα ανακοινώνοντας επίσημα στα μέλη του ότι ’’θα συζητηθούν τα γεγονότα της 16ης Σεπτεμβρίου’’.
Είναι άγνωστο αν τα γραφεία παραβιάστηκαν ή ο ποντικός έδρασε εκ των έσω... Ορισμένοι πάντως Αθηναίοι διαιτητές υποστηρίζουν τη δεύτερη άποψη και δεν παίρνουν όρκο τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό και το ποσό που αφαιρέθηκε από τα γραφεία του Συνδέσμου.
Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει ’’βεβαρυμένο παρελθόν’’ (δεν προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις δύο περίπτώσεις) αφού στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, επί ημερών προεδρίας του Κώστα Ρήγα είχε διαπιστωθεί ότι από το ταμείο του Συνδέσμου έλλειπε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Χωρίς να επιβεβαιωθεί ποτέ το νούμερο τα χρήματα που ’’χάθηκαν’’ τότε άλλοι έλεγαν ότι είναι δύο εκατομμύρια και άλλοι δέκα εκατομμύρια παλιές δραχμές. Υπεύθυνος για την λαθροχειρία αποδείχθηκε ότι ήταν ανερχόμενος διαιτητής (είχε παίξει μάλιστα σε αρκετά παιχνίδια της Α1) τον οποίο ο Κώστας Ρήγας διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες -χωρίς το θέμα να πάρει δημόσιες διαστάσεις σκανδάλου- από τους πίνακες των εν ενεργεία και τερμάτισε άδοξα την διαιτητική του καριέρα. Ο πρώην διαιτητής δικαιολογήθηκε ότι είχε δανειστεί τα χρήματα επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα αλλά οι γνωρίζοντες συνάδελφοι του έλεγαν ότι τα...προβλήματα ήταν καταθέσεις που είχε κάνει στις τακτικές του βόλτες για να...χαζέψει τα άλογα που έτρεχαν στο Φαληρικό Δέλτα. Σύμφωνα με την καλύτερη βερσιόν της παλιάς ιστορίας ο διαιτητής επέστρεψε τα χρήματα χωρίς όμως ποτέ να επανέλθει στην ενεργό δράση αλλά και πάλι υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι τα χρήματα δεν γύρισαν ποτέ στο χρηματοκιβώτιο του συνδέσμου. Δεν είναι υποχρεωτικό να εποαναληφθεί η ιστορία ούτε σαν φάρσα, ούτε σαν κωμωδία αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε (αν τη μάθουμε ποτέ) την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου