Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Λαθραναγνώστης (Μέρος 1ο)

Κόκκινο μπόλικο, πράσινο αρκετό, ολίγη από κίτρινο αλλά από γαλάζιο τίποτα! Προφανώς για τις αθλητικές εφημερίδες το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής ομάδας δεν ήταν αρκετό για να ’’σκεπάσει’’ τον...Τοροσίδη, τον...Κατσουράνη, τον...Μπάγιεβιτς και τη λοιπή ποδοφαιρική επικαιρότητα εσωτερικής κατανάλωσης! Ιδού η εικόνα αρχής γενομένης από τις λεγόμενες στη δημοσιογραφική πιάτσα ’’αντικειμενικές’’ και ’’ουδέτερες’’ εφημερίδες (τηρώ αλφαβητική σειρά)...
Goal News: Πρώτο θέμα ’’Για αυτό σε λένε Θρύλο’’. Η εθνική προς την κορυφή της πρώτης σελίδας χαμένη κάτω από μια διαφήμιση σε ένα ταπεινό δίστηλο υπό τον τίτλο ’’Χάλκινο σαν χρυσό’’.
Εξέδρα: Ζίκο είναι ο ’’Τόρο’’ (Ολυμπιακός δηλαδή) και στη βάση της πρώτης σελίδας ένα ταπεινό δίστηλο με τίτλο το λογοπαίγνιο ’’Έλληνικό μετάλλ(ι)0’’.
Sport Day: Σύμπτωση απόψεων με το Goal ’’Για αυτό είναι Θρύλος’’ και ταύτιση στην αντιμετώπιση της εθνικής. Αριστερά στη βάση της πρώτης σελίδας ένα διστηλάκι με τον τίτλο ’’Χάλκινο που λάμπει’’. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι η διαφήμιση της εταιρείας ένδυσης της εθνικής είναι ένα εντυπωσιακό πεντάστηλο στην κορυφή της πρώτης σελίδας πάνω από τον τίτλο της εφημερίδας διότι ως γνωστό όλοι δεν τα πάμε καλά με τη δόξα αλλά με το χρήμα έχουμε καλές σχέσεις...
Φίλαθλος: Συμφωνεί με τους προλαλήσαντες ’’Γι’ αυτό είναι πρωταθλητής’’. Το μπάσκετ στο κέντρο χαμηλά σε ένα μεγάλο τρίστηλο ’’Χάλκινο σαν χρυσό η εθνική’’. Ωραίο μόνο που είναι στο μισό της εφημερίδας που συνήθως δεν φαίνεται όταν την κρεμάνε στο περίπτερο (λόγω σχήματος) και πρέπει να κάνεις βόλτα από την...πίσω πλευρά.
Οι εφημερίδες που σερβίρουν ’’φιλέτο’’ και κουζίνα για όλα τα γούστα δεν ενδιαφέρθηκαν για την εθνική. Σιγά μην απασχολούσε τις οπαδικές εφημερίδες που πουλάνε ’’καλό σουβλάκι’’ αλλά μόνο σουβλάκι! Αλλωστε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τις είχε ’’κόψει’’ και από το δωρεάν ταξίδι και το τσάρτερ που γεμάτο δημοσιογράφους πήγε στην Πολωνία (το AllStar είναι κομένο εδώ και καιρό γιατί τον ενοχλεί μια συγκεριμένη στήλη, μαντέψτε ποιά...)... Πάμε και στα μονοθεματικά έντυπα (πάλι με αλφαβητική σειρά μη με κράξουν κιόλας για...μεροληψία):
Derby News: Εκτόξευση του Παναθηναϊκού και ένα ενθετάκι σε γαλάζιο αρνητικό για την εθνική. ’’Θρίαμβος 57-56 για την ανανεωμένη εθνική’’
Πράσινη: Παναθηναϊκός πρώτο θέμα και στη βάση της πρώτης σελίδας ’’Μετάλλιο καρδιάς. Αλλο πράγμα ο Σχορτσανίτης όταν βγάζει τη φανέλα των loosers''
Πρωταθλητής: Ανευ φωτογραφίας σε ένα μονόστηλο στη βάση της πρώτης σελίδας η τρίτη θέση καλύπτεται με τον τίτλο ’’Ο Σοφοκλής πήρε μόνος το μετάλλιο’’.
Score live: Ανησυχεί για την υπνηλία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ και με ένα δίστηλο στη βάση της πρώτης σελίδας ενημερώνει τον κόσμο για το ’’Χάλκινο από χρυσάφι’’
Φως: Πρώτο θέμα η νίκη του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ στο κάτω μισό της πρώτης σελίδας (αυτό που δεν φαίνεται με την εφημερίδα μεγάλου σχήματος διπλωμένη στο περίπτερο) με τον πανηγυρικό τίτλο ’’Χάλκινο μετάλλιο, τρίτη η εθνική’’.
Ωρα των σπορ: Η ΑΕΚ ψάχνει εξιλέωση στο ποδόσφαιρο και οι διεθνείς σε...σμίκρυνση μονόστηλου χορεύουν δίπλα στον Μπάγιεβιτς με τον τίτλο ’’Χάλκινοι μάγκες’’.
Λίγο καλύτερη η εικόνα στις αθλητικές εφημερίδες της ’’μπασκετομάνας’’ Θεσσαλονίκης (τηρώ την ουδετερότητα της αλφαβητικής σειράς):
Αθλητική της Βορείου Ελλάδος: Μεγάλο θέμα στην κορυφή της πρώτης σελίδας εξαιρετικά ευδιάκριτο με τίτλο ’’3η η εθνική των θαυμάτων’’. Νομίζω η καλύτερη όλων!
Metro Sport: Την ατελείωτη πίκρα του ΠΑΟΚ για την ποδοσφαιρική ήττα ’’καπελώνει’’ με ένα τετράστηλο ψηλά στην πρώτη σελίδα η εθνική. Με τον τίτλο ’’Αθάνατη Ελληνική ψυχή’’. Η διαφορά είναι στο μέγεθος της...γραμματοσειράς αλλά η παρουσία είναι από τις πιο συμπαθητικές!
Σπορ του Βορρά: Ενα θέμα στην κορυφή της σελίδας πάνω από τον κεντρικό τίτλο και το λογότυπο της εφημερίδας με το γνωστό κλισε. ’’Χάλκινο σαν χρυσό’’.
Υ.Γ. Σκεφθείτε να έχανε κιόλας από τη Σλοβενία η εθνική τι θα γινόταν!

1 σχόλιο:

  1. δυο περιπτωσεις...
    1η: θα εκραζαν την εθνικη ομαδα του γιονας...
    2η: δεν θα υπηρχαμε καν στα πρωτοσελιδα των περισσοτερων εφημεριδων, στα υπολοιπα... θα ψαχναμε το μπασκετ με τον μεγεθυντικο φακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή