Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα κλαίμε η γελάμε; (Ελλάδα- Σλοβενία)

Για την εθνική ήταν μια μεγάλη νίκη κυρίως γιατί έφερε τα πάνω κάτω μετά τη Σλοβένικη ανατροπή. Εδειξε ότι τελικά διαθέτει μεγαλύτερη προσωπικότητα από ότι πιστεύαμε ή περιμέναμε και κυρίως ότι είναι ήδη μια έτοιμη ομάδα. Ετοιμη όχι για να ανέβει στο βάθρο μιας απαιτητικής διοργάνωσης αλλά για να σταθεί με αξιοπρέπεια και να εξασφαλίσει τη συνέχεια και την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Πέρα από τη δεδομένη συμμετοχή των δύο μπαρουτοκπανισμένων βετεράνων στην αποψινή νίκη (Φώτσης- Ζήσης) καθοριστική ήταν η συμμετοχή του Παπανικολάου με δύο τρεις καλές άμυνες, δύο τρίποντα και μια ασίστ, όλα αυτά μάλιστα όχι σε ’’ελεύθερο’’ παιχνίδι αλλά στο σημείο που η μπάλα είχε αρχίσει να ζυγίζει πολύ και οι υπόλοιποι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Θα επαναλάβω ότι δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα ούτε από το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, ούτε από τον Ζούρο, όλοι κάνουν και με το παραπάνω ότι τους αντιστοιχεί. Αποδεικνύευται μετά τη θλιβερή περίοδο του Λιθουανού δημοδιδάσκαλου από το Βίλνιους ότι η εθνική χρειάζεται απλά ένα νέο Έλληνα προπονητή με όραμα και διάθεση για δουλειά.
Προς τι ο τίτλος του ποστ; Κανονικά έπρεπε μόνο να γελάμε. Εχοντας πλήρη εικόνα των άλλων ομάδων είναι ξεκάθαρο ότι ο όμιλος της εθνικής είναι υποδέεστερος του....απέναντι γκρουπ. Η ήττα από τα Σκόπια ενδέχεται να μας έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο κυνήγι μιας θέσης για το Προολυμπιακό τουρνουά. Αφού οι Σκοπιανοί επιβίωσαν και σήμερα κρατάνε το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση και η λογική σειρά των πραγμάτων λέει ότι η εθνική πάει για τρίτη. Μιλώντας πάντοτε υποθετικά: Εάν δεν περάσουμε τη διασταύρωση τότε κινδυνεύουμε με βάση τις διασταυρώσεις να βρούμε στο τελικό καθοριστικό ματς κατάταξης απέναντι μας τους Ρώσους. Μακρινοί υπολογισμοί όλοι αυτοί αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που εννοώ είναι ότι με βάση τον κυρίαρχο στόχο μας (Προολυμπιακό και εξάδα) μάλλον συμφέρουν οι ζυγές θέσεις του ομίλου (2οι ή 4οι) από τις μονές. Συνήθως πάντως οι υπολογισμοί βλάπτουν εκείνους που ασχολούνται μαζί τους και όχι όσους μπαίνουν και παίζουν.
Να μην ξεχάσουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς για το υπέροχο κοουτσάρισμα του. Φρόντισε να παίξει σε χαμηλό τέμπο το ματσάκι, τράβηξε την κατάλληλη στιγμή έξω τον Λάκοβιτς, επέμεινε στη ζώνη ακόμη και όταν προσπεράσαμε, δεν έκανε φάουλ στο τέλος και μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε και το +9 που δεν αποκλείεται κάπου να μετρήσει. Μας θύμισε τον προπονητή που διέλυσε τον Παναθηναϊκό το 1997 με εκείνη την απίθανη στρατιά κοινοτικών και ένα χρόνο νωρίτερα είχε ρημάξει στο στρατιωτικό καψόνι τον Ντομινίκ. Διαχρονική...αξία ενός από τους πλέον υπερτιμημένους προπονητές της Ευρώπης. Και δεν είναι και καλός χαρακτήρας όπως οι έτεροι της λίστας (Παβλίσεβιτς, Γκέρσον, Καζαλίνι)

28 σχόλια:

  1. Προφανώς θεωρείς πως θα χάσουμε μεθαύριο για να βγούμε 3οι.
    Τόσο καλή ομάδα θεωρείς πως έχουν οι Ρώσοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως πάντα καλοί οι υπολογισμοί (ζω και πεθαίνω για αυτούς, μου αρέσουν και τα μαθηματικά βλέπεις), αλλά πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει !
    Θυμήσου μόνο την επίτηδες χαμένη-βαλμένη βολή του (κουρουνολατρευμένου) Σιγάλα το 1994 ! Ούτε βολή δεν μπορούσε να χάσει ο άτιμος... Τεσπα που λένε και οι πιτσιρικάδες. Εμένα πάντως θα μου άρεσε η τέταρτη θέση ! Και απέναντι μας στα χιαστί η Ισπανία ! Crash test και όποιος αντέξει... Και γουστάρω και προημητελικό (στο πάνω - δικό μας - μέρος του ταμπλό που λένε και στο τέννις) Γαλλία - Απόγονοι Σλαβομακεδόνων. 3οι οι Γάλλοι στον όμιλο τους και 2οι οι Τουρκογυφτομακεδόνες στον δικό τους (λογικές εξελίξεις και οι δύο).
    Τουτέστιν τελικός για προολυμπιακό τουρνουά Ελλάδα-Σλαβομακεδόνες, και ώρα για εκδίκηση δηλαδή ! Και εκτός από τα μαθηματικά γουστάρω και τις εκδικήσεις...

    Υ.Γ. Στο σχόλιο για Μάλκοβιτς μακάρι να μπορούσα να κάνω like...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάφρος και αγενής ο Μάλκοβιτς, σύμφωνοι. Να σε ρωτήσω, τον τελικό του φάιναλ φορ του 1989 τον έχεις δει; Γιουγκοπλάστικα-Μακάμπι. Να στον θυμήσω γιατί εγώ είμαι μικρός και τον κατέβασα για να τον δω. Μια Μακάμπι να παίζει μπάσκετ της δεκαετίας του 80 (γύρω-γύρω όλοι, στο τέλος σουτάρει ο Τζάμσι) και μια ομάδα να παίζει με σκριν, κοψίματα, απομονώσεις κλπ, το μπάσκετ του μέλλοντος πριν το μέλλον. Ταλεντάρες ο Κούκοτς και ο Ράτζα αλλά μην μου πεις ότι τα μάθαν όλα μόνοι τους. Άσχετο με το θέμα, αλλά επειδή πολλή κουβέντα γίνεται κι εδώ και αλλού για την κουλτούρα μας στο άθλημα σε σύγκριση με άλλες χώρες, ας φροντίσουμε να ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας και να προσέχουμε τί γράφουμε. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραδοσιακά ο ελληνικός μπασκετικός Τύπος τον ορθολογισμό που καταπίεζε όταν ασχολούταν με τα ελληνικά πράγματα,τον ξεσπούσε σε όλους τους υπόλοιπους.Για την πλειοψηφία των Ελλήνων προπονητών-ειδικά όσων κάθισαν στον πάγκο της Εθνικής- δεν έγινε ποτέ φάση φάση ανάλυση των συστημάτων τους για τον Μάλκοβιτς γίνεται.Υπερτιμημένος όντως ήταν σε σχέση με την υπόλοιπη ελίτ,αλλά το μπάσκετ ήταν πάντα μικρό χωριό και ο τελευταίος φίλαθλος ξέρει πως η κόντρα του ελληνικού Τύπου με τον Μάλκοβιτς ήταν πάντα προσωπική,χωρίς να σχολιάζω το ποιος είχε δίκαιο(που δε με νοιάζει κιόλας).Το 96 στο ετήσιο δημοψήφισμα η ΦΙΜΠΑ και όλα τα διεθνή μέσα τον είχαν προπονητή της χρονιάς.Εσείς(μετά το πρώτο Πρωταθλητριών στην ελληνική ιστορία) δεν καταδεχτήκατε να τον ψηφίσετε.Από..ανθρωπιστική συμπαράσταση στον Ντομινίκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σιγά τον καλό χαρακτήρα του Γκέρσον δηλαδή. Ο τύπος κοίταγε τον χαβαλέ του και έκανε μια ομάδα ρημαδιό σε σημείο που ούτε ο Παναγιώτης-ΥΚΨ-Γιαννάκης (Υπομονή, Καρδιά, Ψυχή) δεν μπόρεσε να φέρει στα ίσια της.. Και ας είχε κουμαντάρει ολόκληρο Λάζαρο στην εθνική.. Για Μάλκοβιτς συμφωνώ με τα παιδιά, δεν είναι και Γκομέλσκι, αλλά απο μερικούς μερικούς (Έλληνες)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Air ioannis
    Δεν ξέρω αν θα χάσουμε αλλά το βλέπω δύσκολο αν ξαναβρεθούν μπροστά μας να τους κερδίσουμε δύο φορές στην ίδια διοργάνωση. Ψηλά κορμιά, αθλητικά προσόντα και οι ζώνες του Μπλατ δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. rh99
    Μετά τη νίκη με τους Σλοβένους είναι λίγο δύσκολο να βγούμε τέταρτοι. Πρέπει να χάσουμε και τα δύο ματσάκια και να κερδίσουν και τα δύο οι Σλοβένοι. Να χάσουμε από τη Γεωργία είναι μάλλον χλωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απεργοσπάστης
    Από φρέσκα κουλούρια έχουμε κάτι. Γιατί όντως το 1989 η Γιουγκοπλάστικα έπαιζε φοβερό μπάσκετ και με φοβερά εργαλεία. Και όντως το 1993 η Λιμόζ (για να προσθέσω και κάτι) έκανε μια φοβερή υπέρβαση που βασίστηκε στη μαθηματική λογική του Μάλκοβιτς. Μόνο που από πότε πέρασαν 22 και 18 χρόνια αντίστοιχα και ο Μάλκοβιτς ούτε τα εργαλεία του Σπλιτ έχει, ούτε προόδευσε από το μπάσκετ της Λιμόζ. Χώρια που αν το δούμε σε βάθος χρόνου ρήμαξε δύο γενιές παικτών. Γιατί μαιμούδισαν οι Σέρβοι και ο Ιωαννίδης το μοντέλο του και άρχισαν να καταστρέφουν όποιον παίκτη είχε ταλέντο στην επίθεση στο όνομα των μπετόν αρμέ μπράτσων κάθε Γιωργάκη Ράμπο Σιγάλα. Μέχρι να μπουν τα 24 δευτερόλεπτα κοντεύαμε να φωνάζουμε γκολ σε κάθε καλάθι και έφαγαν ψωμάκι κάνοντας καριέρα στο μπάσκετ δεκάδες ατάλαντοι ’’σφίχτες’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργος Λεβέντης
    Για όλους (χωρίς εξαίρεση) τους Ελληνες προπονητές πλην του σημερινού έχει γίνει ανάλυση όχι φάση φάση αλλά δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο. Εχω στο αρχείο δεκάδες ηχητικά και έντυπα αποσπάσματα. Η κόντρα που λες δεν ήταν προσωπική. Ο Μάλκοβιτς ήρθε εδώ νομίζοντας το ακριβώς αντίθετο από όσα γράφεις. Οτι είχε να κάνει με ιθαγενείς που δεν είχαν ιδέα από το τι έβλεπαν. Και μας αντιμετώπισε περίπου έτσι. Αγέλαστος από την πρώτη στιγμή, απόμακρος, μισάνθρωπος τολμώ να γράψω και όταν άρχισαν να πέφτουν οι σφαλιάρες βροχηδόν θυμήθηκε να ρίξει γέφυρες και μάλιστα με τον λάθος τρόπο. Δεν μπορώ να εξηγήσω δημόσια τι εννοώ αλλά ακριβώς αυτός ο λάθος τρόπος και η κόντρα του με τους λάθος ανθρώπους στον Παναθηναϊκό έβαλε τέλος στο ένδοξο πέρασμα του από τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. panos 919
    O Γκέρσον είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο μπάσκετ. Χαβαλές βεβαίως αλλά εξαιρετικός άνθρωπος και ψυχούλα. Χωρίς κακίες τύπου Μάλκοβιτς που περιγράφω στην αμέσως προηγούμενη απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποιον ασκληθηκε κριτική;Στον Κιουμουρτζόγλου;Στον Δενδρινό;Μόνο στον Γιαννάκη ασκήθηκε που εδώ που τα λέμε στην Εθνική ήτανα υτός που την άξιζε λιγότερο.Εγώ θυμάμαι ότι το μοτίβο του Έλληνα προπονητή ήταν πως ο Μάλκοβιτς πήγε το μπάσκετ πίσω,πως δεν προωθούνται στην Ευρώπη,γιατί δεν έχουν τα πόστα(το ότι δεν είχαν ούτε Lower δεν τους προβλημάτιζε) και διάφορα τέτοια βαθυστόχαστα.
    Για την κατεύθυνση του μπάσκετ συμφωνώ,αλλά το να αποδίδεται σε ένα πρόσωπο εκτός από επιστημολογικό και λογικό σφάλμα,στην ουσία οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη μυθοποίηση του Μάλκοβιτς.Αν ένα ολόκληρο άθλημα σύρθηκε πίσω του μαγκιά του,αλλά ποτέ δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Και σόρι,αλλά μην μπερδεύουμε την ανυπαρξία παικτών στην Ελλάδα με τον Μάλκοβιτς.Η Ελλάδα στα 90s έβγαλε ενάμιση παίκτη(Φάνη όταν έπαιζε και Κορωνιό),γιατί αυτό ήταν το μπάσκετ της.Ούτε ο Κάτας,ούτε ο Φούτσκα,ούτε ο Καρνισόβας,ούτε ο Καράσεφ,ούτε ο Τζόρτζεβιτς,ούτε ο Ντανίλοβιτς,ούτε κανείς που το άξιζε έπαθε κάτι λόγω του αργού μπάσκετ.Τα μάτια μας ναι,οι ταλαντούχοι παίκτες μια χαρά έκαναν την καριέρα που άξιζε στον καθένα.Και μερικοί καθόλου σφίχτες όπως ο Κούκοτς ή ο Ράτζα πίνουν νερό στο όνομά του.Η μπασκετική αλήθεια βρίσκεται στη μέση,δεν έχει σχέση με το πώς φέρθηκε ο Μάλκοβιτς στους δημοσιογράφους,οι οποίοι εξάλλου με τα ''κομμωτής'' και ''μιζαδόρος'' απέδειξαν την αντικειμενικότητά τους.Στο ότι έμεινε στάσιμος και είναι ένα σκαλί κάτω από την υπόλοιπη ελίτ συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικά τα επιχειρήματα του ΓΛ. Απλά να προσθέσω (και να το δέσω με το σήμερα) ότι ως Έλληνες είμαστε πολύ αφυψηλού. Και αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα κακό αν ήταν μόνο αποτέλεσμα γνώσης (όπως ισχύει στην εδώ παρέα) αλλά δυστυχώς αποτυπώνει και μια γενικότερη αντίληψη 'όσα δεν φτάνει η αλεπού'. Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ έχουμε ακούσει ήδη ότι οι Ισπανοί είναι γκρινιάρηδες, οι Γάλλοι αφελείς, οι Τούρκοι ασύνδετοι, οι Γερμανοί άμπαλοι, οι Λιθουανοί έχουν αβάντα κλπ. Και για σχεδόν όλους αυτούς η μόνινη επωδός είναι ότι δεν έχουν και προπονητή. Όλα αυτά από τους ίδιους ανθρώπους που θάβουν και τον Ζούρο. Ας χαμηλώσουμε λίγο όλοι τον αμανέ μας γιατί έρχονται δύσκολα χρόνια και στο μπάσκετ και χρειάζεται η σύνεση όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργος Λεβέντης
    Επαναλαμβάνω ότι σε πιάνω αδιάβαστο και απορώ! Ο Κιουμουρτζόγλου ’’ξεσκίστηκε’’, ο Δενδρινός από ένα σημείο και μετά το ίδιο, ο Πετρόπουλος οδηγήθηκε κακήν κακώς στην παραίτηση επειδή δεν άντεχε την κριτική πριν καλά καλά κοουτσάρει (με υποκινητή τον Ιωαννίδη που ήθελε την ομάδα στα χέρια του για τους Ολυμπιακούς του 2004). Στο ξαναγράφω έχω ένα ντοσιέ γεμάτο και τουλάχιστον 2-3 παλαιού τύπου VHS από αλήστου μνήμης εκπομπές. Αν μιλάς για το σύνολο των δημοσιογράφων εντάξει δεν έκαναν κριτική γιατί δεν κάνουν ποτέ... Αυτοί που κάνουν κριτική δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απργοσπάστης
    Με μπερδεύεις με τους προπονητές. Για πολλά χρόνια οι Ελληνες προπονητές είχαν όντως μια αίσθηση υπεροχής. Και δεν γούσταραν να δουλέψουν στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό πράγμα που παράγει με συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ είναι καλοί προπονητές. Απλά μέχρι πρόσφατα και λόγω ανασφάλειας και για άλλους λόγους προτιμούσαν να είναι ’’πρώτοι στο χωριό’’. Νομίζω ότι ο Κατσικάρης και ο Ζούρος άνοιξαν τις πόρτες για τους νεότερους. Επίσης αν μιλάς για δημοσιογράφους μη με ανακατεύεις. Δεν προόκειται να μπω σε δημόσιο διάλογο για όσα λέγονται στις μεταδόσεις είτε του Ευρωμπάσκετ, είτε της Ευρωλίγκα, είτε του ΝΒΑ. Το Ιντερνετ έχει μερικά ενδιαφέροντα φόρουμ με σχετικά τόπικ που ο κόσμος γράφει τη γνώμη του για όλους και για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δε μίλησα για μεμονωμένη κριτική,αλλά για το γενικό consensus,το οποίο επαναλαμβάνεις μόλις τώρα.Συγγνώμη ποιος ζήτησε στα 9Οs τους Έλληνες προπονητές και αυτοί αρνήθηκαν;Την είχαμε ξανακάνει την κουβέντα και σου είχα πει πως το μπάσκετ είναι αγορά και επειδή είναι και το πιο αξιοκρατικό άθλημα,οι νόμοι της αγοράς ισχύοθν ακόμη περισσότερο.Εντάξει εμφανίζεται έανς Λούκαιτς ή ενας Ντρούκερ,αλλά κανείς καλός δε χάνεται.Τώρα που βγήκαν ακόμη καλύτεροι Ελληνες δεν τους κλείνει ακνείς το δρόμο.Και δεν πιστεύω πως υπάρχει προπονητής στην Ευρώπη πέραν του Ερέμιν ή του Μαρκόπουλου,που να μπορεί αν ισχυριστεί πραγματικά πως λόγω χαρακτήρα δεν έκανε καριέρα.Για το ότι το μόνο που βγάζει εμ συνέπεια το μπάσκετ είναι οι καλοί προπονητές συμφωνώ.Αν και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.Το ότι στα παιδικά που ήμασταν τότε στη μεγάλη έκρηξη παίζαμε 10 χρονών παιδιά τα συστήματα του αντρικού δεν το θεωρώ υγιές,ούτε θεωρώ υγιές πως η πλειοψηφία των παιδικών σήμερα μαθαίνει πρώτα ζώνη και μετά ντρίπλα.Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γιώργος Λεβέντης
    Δεν είπα΄ότι τους έκλεισε κάποιος το δρόμο. Απλά δεν ψάχτηκαν ποτέ γιατί υπήρχε μπόλικο χρήμα εδώ και τους βόλευε.
    Στο σκέλος των τμημάτων υποδομής ότι και να γράψεις λίγο είναι. Οι προπονητές στην πλειοψηφία τους πιστεύοντας ότι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό Ιωαννίδη (παλαιότερα) ή ένα μικρό Ομπράντοβιτς (αργότερα) ήθελαν μόνο να κερδίζουν. Πιστεύω ότι χάθηκαν πολλά ταλέντα ακριβώς λόγω της νοοτροπίας που περιγράφεις. Ακόμη και σήμερα δεν είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Και όταν τα παιδιά που ξεχωρίζουν φτάνουν στις εθνικές ομάδες (και εδώ πολύ μεγάλη κουβέντα για το πως γίνονται οι επιλογές αφού πλέον έχουν μπει στο κόλπο οι μάνατζερ) αντιμετωπίζουν το νοσηρό Βασιλακοπουλισμό: Κερδίστε για να φανεί το...έργο της ομοσπονδίας! Αποτέλεσμα: Η εθνική που τα σάρωσε όλα πριν από δύο χρόνια δεν θα βγάλει ούτε ένα παίκτη της προκοπής αν δεν προχωρήσουν ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης. Οι υπόλοιποι είναι ήδη χαμένη υπόθεση για το ψηλότερο επίπεδο. Ορισμένοι δεν θα είναι σε μερικά χρόνια ούτε καν στην Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γνωστός γνωστότατος9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:55 μ.μ.

    Είσαι ωραίος...

    υ.γ.αλλά κάτι σχόλια με χαρακτηρισμούς και μειωτική χρήση φυλών,λαών κτλ,καλό είναι να εκλείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @γνωστός γνωστότατος
    Για ποιό ακριβώς σχόλιο ή χαρακτηρισμό με εγκαλείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάλι τα ίδια με τους υπολογισμούς;
    Καταστρέφεις όλη τη μαγεία ενός αθλήματος κι ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ξεκόλλα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η εθνικη ειναι 4η...ειναι με συντελεστη -5 , ψευτομακεδονες +14, σλοβενια -9...τριπλη ισοβαθμια βασει λογικων αποτελεσματων (αν και παρα την πιστη μου για την ομαδα) μαλλον θα χασουμε απο τους ρωσους..χιαστι με νικητη ισπανια-γαλλια..(ακομα δεν εχουμε την εμπειρια για αυτα τα ματς) και ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΛΛΑΔΑ-ψευτομακεδονες για μια θεση στο προολυμπιακο...VENCEREMOS!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κουρουνα ο σλουκας δεν ειναι μεσα στα ταλεντα που αναφερεις,με παπ κ ματζαρη;νομιζω οτι εδειξε πολλα πραγματα με τον αρη φετος.
    barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτο που λες οτι αυτο που παραγει με συνεπεια το Ελληνικο μπασκετ,ειναι οι Ελληνες προπονητες,ειναι μυθος...
    Οσον αφορα τους προπονητες των υποδομων,δεν εχει σχεση το τι κρυβουν μεσα τους,αλλα αν ξερουν να κανουν την δουλεια που καλουνται να κανουν...
    Και που ειτε τους διδεται η αδεια ασκησεως επαγγελματος,ειτε χωρις την απαιτουμενη αδεια,κανουν οτι κανουν...
    Η αγαπη & ο ενθουσιασμος για το αθλημα,που παρακινουσε πολλα παιδια να ασχοληθουν,αρχιζει & στερευει...
    Που σημαινει οτι η ''δεξαμενη'' εχει αρχισει σιγα-σιγα & μειωνεται...
    Φαινεται αλλωστε,οτι καποιοι ομογενεις μας,βγαλμενοι μεσα απο μια αλλη διαδικασια,θα ειναι αυτοι που θα ηγηθουν της προσπαθειας της εθνικης μας,στο παρον & κυριως στο μελλον..
    Ας ειναι καλα ο κοουτς Ντονοβαν,ο κοουτς Ματα & αρκετοι αλλοι απ τα Αμερικανικα γυμνασια & κολεγια...
    Μην μου λες τωρα για Ελληνες προπονητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τωρα για τον παραλληλισμο-συσχετισμο του κοουτσαρισματος του Μποζα,με την διαλυση του Παναθηναικου,τα θελεις & τα πιστευεις,η' αποσκοπεις εξαρχης στην δημιουργια εντυπωσεων?
    Δηλαδη εμεις γιναμε θιασωτες του up tempo & εχω χασει τις εξελιξεις?
    Η Σλοβενια εχει καποιες συγκεκριμμενες αδυναμιες & χαρακτηριστικα,& κινηθηκε στον ρυθμο που την εξυπηρετει καλυτερα.
    Η αμυνα ζωνης ειναι καλα δουλεμενη & μας εξεθεσε πολλες φορες τις αδυναμιες μας...
    Εχει δουλεψει σ'αυτην,εχει στηριχτει σ'αυτην & βρισκω λογικο να ζει & να πεθαινει μ'αυτην...
    Και επειδη το μπασκετ ειναι παιχνιδι λεπτομερειων & συγκυριων,θα σου πω πως το σχεδον 53% που σουταραμε στα 3ποντα ειναι ''παραφυσει'',οι Σλοβενοι εχασαν 4 στις 5 ελευθερες βολες(2 στις 2 ο Μπεγκιτς & 2 στις 3 ο Ντραγκιτς),σε κρισιμοτατα σημεια στο τελος & ενω εμεις ευτυχησαμε να ειμαστε κλατς,με 3 στα 3 3ποντα...
    Τωρα για την τελευταια φαση,μπορει να χωρεσει συζητηση...
    Ομως μην χασεις εσυ & καποιοι αλλοι,να ασχοληθειτε με το αγαπημενο σας σπορ,που ειναι η δημιουργια στερεοτυπων...
    Ειλικρινα,απορω ωρες-ωρες,που νομιζετε οτι απευθυνεστε...
    Ασε τις ευχαριστιες κατα μερους & την οποια προσπαθεια για αποδομηση,διοτι μπορει να προεκυψε ενα +9,ομως καλλιστα θα μπορουσε να εχει εξελιχτει διαφορετικα η κατασταση...
    Βαλε κατω ολα τα δεδομενα,επεξεργασου τα οπως πρεπει & πες ''Τελος Καλο,Ολα Καλα''...
    Αν θελεις να κανουμε κουβεντα για υπερτιμημενους,γραψε ενα αρθρο πανω σ'αυτο το ζητημα & εγω προσωπικα θα σου αραδιασω καμποσους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @παναγιώτης
    Τέταρτοι είναι το πλέον δύσκολο να βγούμε. Ηδη χάνουν και οι Σλοβένοι από τους Σκοπιανούς οπότε πάει αυτό τελείωσε. Εχουμε πλέον το πλεονέκτημα ακόμη και αν κάνουμε δύο ήττες αφού έχουμε νικήσει Σλοβένους και Φινλανδούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @barkley
    Πολύ αργά πόδια... Και στο Ευρωμπάσκετ φάνηκε ότι είναι παίκτης για ένα επίπεδο πιο κάτω. Αυτό ομάδων όπως ο Αρης με άλλα λόγια. Για αυτό το επίπεδο είναι εξαιρετικός και θα είναι για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος
    Δώσε μου το δικαίωμα να διαφωνήσω. Ακόμη και στα κάτω του το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει πρωτάθλημα πολύ δύσκολο κυρίως γιατί παντού και σε όλες τις ομάδες υπάρχει τακτική και οι προπονητές δουλεύουν πολύ...
    Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ενα αμερικάνικο κολέγιο δεν έχει μια αγορά 10 εκατομμυρίων ανθρώπων για να διαλέξει πέντε δέκα παίκτες. Εχει μια αγορά 300 εκατομμυρίων. Σε αντιστοιχία μάλιστα οι παίκτες που βγάζουν πλέον τα κολέγια είναι πολύ λιγότεροι από το παρελθόν. Τώρα πια οι προπονη΄τές δεν προλαβαίνουν να δουλέψουν καν τα βασικά. Απόδειξη, ότι αν ρίξεις μια ματιά στα τελευταία 4-5 ντραφτ του ΝΒΑ οι ξένοι κοντεύουν να είναι περισσότεροι από τους Αμερικάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος
    Εχεις δίκιο. Η Σλοβενία είναι μια καταπληκτικά δουλεμένη ομάδα από ένα άξιο προπονητή. Τη βλέπω μόλις τώρα με τα Σκόπια...48 πόντοι, το ματς τελειώνει και παίζει το αθλιότερο μπάσκετ που έχω δει. Α, ναι και αυτός ο διαυγής προπονητής την ώρα που το σκορ ήταν 64-60 αντί να δώσει εντολή για φάουλ γκρίνιαζε στον κομισάριο γιατί δεν του έδωσαν τάιμ άουτ μετά από δικό του καλάθι. Με το θέαμα της σούπερ οργανωμένης ομάδας που βλέπω μόνο μια απορία έχω. Αν ήταν οι Κροάτες μεγαλύτερο σκορποχώρι από τους Σλοβένους ή το αντίστροφο. Περίμενε μεθαύριο που θα τους αφήσει έξω και η μπασκετική υπερδύναμη της Φινλανδίας και έλα να τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εσυ εκει θα εισαι σαν πτωχη,πλην τιμια κουρουνα...
    Αλλα καποιες φορες θα σε επισκεφτομαι,για να σου παραθετω αντεπιχειρηματα,εαν δεν εχεις προβλημα...αν & σουβλακια εγω...γιουβαρλακια εσυ.
    Οσον αφορα τους Ελληνες προπονητες,εσυ συνεχισε τον τροπαρι σου...εμ....συγνωμη την αβαντα σου..
    Υπαρχουν καποιες αξιολογες πραγματι περιπτωσεις Ελληνων προπονητων,αλλα ο κανονας ειναι οτι επικρατει μια μετριοτητα(και αναφερομαι στην γενικη δεξαμενη)..
    Οσον αφορα τους δικους μας ομογενεις,ηθελα να τονισω οτι δεν προερχονται απ το διαβοητο αναπτυξιακο προγραμμα...
    Τωρα που κολλαει η αγορα των 10εκ & των 300εκ,εσυ ξερεις...
    Με προτρεπεις να ριξω μια ματια στα τελευταια ντραφτ?
    Και θα δω σε καθε φουρνια των τελευταιων 4-5 ετων,περισσοτερους International?
    Δηλαδη σε καθε ντραφτ επιλεγονται για π.χ 32 Αμερικανοι & 28 International?
    Πως τα λες....
    Και η ελλειψη στη δουλεια των λεγομενων fundamental,ειναι ο λογος?
    Χμμμμμ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή