Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Έδειξαν χαρακτήρα (Ελλάδα- Μαυροβούνιο)

Το βασικό δεν είναι ότι η εθνική νίκησε το Μαυροβούνιο αλλά ότι έδειξε χαρακτήρα μετά από μια ’’κακή ήττα’’. Αυτό είναι το πλέον ελπιδοφόρο για τη συνέχεια αφού ότι φοβόμαστε περισσότερο δεν είναι οι ήττες αλλά οι...κρίσεις μετά τις ήττες.
Το Μαυροβούνιο δεν ήταν αντίπαλος άξιος αναφοράς. Με τον Πέκοβιτς σε μαύρα χάλια σε όλο σχεδόν το τουρνουά δεν είχε ελπίδες για κάτι καλύτερο από τη μια νίκη που έχει πετύχει. Και στο πρώτο μέρος άντεξε όχι γιατί έπαιζε μπάσκετ της προκοπής αλλά γιατί η εθνική μας είχε εγκλωβιστεί σε παιχνίδι μισού γηπέδου στην επίθεση. Το 3ο φάουλ του Πέκοβιτς ελευθέρωσε την ελληνική άμυνα που πλέον μπόρεσε να γίνει πιο επιθετική, ήρθαν τα κλεψίματα, οι αιφνιδιασμοί και βρέθηκε ρυθμός που οδήγησε την πολύ εύκολη νίκη. Τώρα πλέον η εθνική ξέρει ότι συνεχίζει και θα παίξει απόψε με τους Κροάτες για να μάθει αν θα πάει στην επόμενη φάση μεταφέροντας την...αυριανή νίκη ή θα πάει χωρίς νίκες και με περιορισμένες σαφώς πιθανότητες στον όμιλο του β΄γύρου. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό αλλά μην ξεγελαστούμε και πάλι. Η πραγματική εθνική είναι πιο κοντά στο πρόσωπο του α΄μέρους και του αγώνα με τα Σκόπια παρά σε εμφανίσεις όπως αυτή του δεύτερου εικοσάλεπτου.
- Τι να πουν βέβαια και οι Τούρκοι που για μια ακόμη φορά σε διοργάνωση μακριά από τα σύνορα τους αποτυγχάνουν παταγωδώς... Οταν πηγαίνεις σε μια διοργάνωση με βασικούς γκαρντ τον Ονάν και τον Αρσλάν τι να περιμένεις βέβαια...

2 σχόλια:

  1. Περαν των Αμερικανων που αυτοι το πηρανε το ματς(και βουλωσαν στοματα στους διαφορους Μπογρηδες)δεν μου αρεσε κανενας γηγενης πλην βασιλειαδη.Αυτος ο παικτης γιατι δεν εκανε στο γιαννακη δεν μπορω ακομα να καταλαβω.Ο Μπραμος χωρις να ναι κατι σπουδαιο πηδαει στο θεο,εχει πολυ δυνατα ακρα,και ειναι σκυλι στην αμυνα,μια πιο νεανικη εκδοση Πελεκανου.Χαλια οι υπολοιποι,και δεν καταλαβα την επιμονη στον ξανθοπουλο,δλδ ο σλουκας οσο επαιξε χειροτερος ητανε?Προβληματιστηκα απο τους πρωτοκλασατους Μπουρουση και Ζηση,μαυρο χαλι,δεν προσεφεραν τιποτα.Χτυπα πολυ η απουσια του Σπανουλη,θα ελεγα και των βασιλοπουλου-περπερογλου,προβληματικα κακος ο καιμακογλου για δευτερο σερι ματς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις τα Σερβία-Γερμανία και Ισπανία-Λιθουανία χωρίς ελληνικό σχολιασμό.Αναγκάζεσαι να επικεντρωθείς σε διάφορους αχώνευτους που παίζουν στο παρκέ και δεν καταλαβαίνεις το πραγματικό νόημα του αθλήματος που είναι η γιορτή που στήνουν οι Λιθουανοί στις εξέδρες και η τρέλα τους για το μπάσκετ.Προτείνω να οργανώσουμε εκδρομή για την απονομή των μεταλλίων και αφού παραδοσιακά γιουχάρουμε εναλλάξ τους ύμνους των δύο αχώνευτων να μαζευτούμε έξω από το γήπεδο και κουνώντας γαρύφαλλα και παίζοντας ακορντεόν να διοργανώσουμε τα δικά μας αντι-μετάλλια(σαν κυβέρνηση του βουνού ας πούμε).Και φυσικά να δώσουμε τον τίτλο του ΜVP του τουρνουά στον οργανωτή της εξέδρας των Λιθουανών.Κάποιος επιτέλους πρέπει να διδάσκει στα νέα παιδιά τις πραγματικές αξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή