Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλέξαμε άσχημα!

Βιαστήκαμε να προαναγγείλουμε την πρόκριση της εθνικής στον επόμενο γύρο και η νίκη της Βοσνίας επί της Κροατίας πριν από λίγο έφερε τούμπα τα δεδομένα του ομίλου. Οχι μόνο δεν προκρίθηκε από απόψε η εθνική αλλά αν ηττηθεί αύριο από την Κροατία υπάρχει σενάριο και όχι...εξωπραγματικό που την αφήνει εκτός διοργάνωσης.
Αυτή τη στιγμή Ελλάδα και Σκόπια έχουν από 7 βαθμούς και ακολουθούν Κροατία και Βοσνία με 6. Εάν αύριο εμείς ηττηθούμε από την Κροατία και οι Βόσνιοι νικήσουν στον αγώνα που κλείνει τον όμιλο τα Σκόπια υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία στους 8 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση επειδή πρώτο κριτήριο πρόκρισης είναι οι νίκες περνάνε στην επόμενη φάση Βοσνία και Σκόπια! Και μάλιστα με τους Βόσνιους να παίρνουν και την πρώτη θέση του ομίλου σε βάρος των Σκοπιανών. Αυτό τουλάχιστον μας σιγουρεύει ότι αποκλείεται (ή είναι δύσκολο τέλος πάντων) να δούμε τίποτε περίεργες συμπαιγνίες... Η εθνική με νίκη περνάει στην επόμενη φάση αλλά η τύχη της δεν αλλάζει ανεξάρτητα με το ποιός θα προκριθεί μαζί της. Θα κουβαλάει ή τη νίκη επί της Βοσνίας ή τη νίκη επί της Κροατίας (κατά περίσταση και περίπτωση) αλλά και την ήττα από τα Σκόπια. Με νίκες δικές μας και των Σκοπιανών το πράγμα μπλέκει αφού μπαίνει στο κόλπο με τριπλή ισοβαθμία στην τρίτη θέση και ο νικητής του αγώνα Φινλανδίας- Μαυροβουνίου που ανοίγει την αυριανή ημέρα. Πάλι δεν αλλάζει η τύχη μας (παρότι δεν πρόλαβα να κοιτάξω και αυτές τις ισοβαθμίες) αφού ακόμη και αν προλάβει κάποιος από Φινλανδία ή Μαυροβούνιο πάλι με μια νίκη πάμε στην άλλη φάση. Η ήττα όμως μας μπλέκει και τελικά όπως έγραφα προχτές ο αγώνας με την Κροατία έγινε ματς επιβίωσης δια της...τεθλασμένης.
Το πιο βολικό σενάριο πάντως για την εθνική είναι να περάσουμε παρέα με Βόσνιους και Σκοπιανούς οπότε όλοι θα πάμε στην επόμενη φάση με 1 νίκη ο καθένας και θα εκμηδενιστεί το πλεονέκτημα της Fyrom. Στην πιο δεινή θέση μετά την ήττα τους οι Κροάτες που αν ηττηθούν μπορεί να ελπίζουν μόνο σε κάποια τριπλή ισοβαθμία (επαναλαμβάνω ότι δεν πρόλαβα να δω τι γίνεται) για να περάσουν.
Οσο για τη συνέχεια...Η εθνική πάει στον όμιλο του Βίλνιους με 1 νίκη (εφόσον προκριθεί) και θα βρει εκεί τη Ρωσία ή τη Σλοβενία με 2 νίκες (ανάλογα ποιός θα κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι αύριο) και την τρίτη ομάδα που θα προκριθεί με 0 νίκες.

9 σχόλια:

  1. Ολα εδω κουρουνίτσα μου...
    http://greekbball.blogspot.com/2011/09/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε παιδιά, ένας δημοσιογράφος για δείγμα δεν υπάρχει να γράψει ότι προκρινόμαστε και με ήττα με 4 πόντους από τους Κροάτες; Σε τόσα sites πήγα. Τι διάολο, μαθηματικά στο σχολείο δεν έκαναν; Αλλά βέβαια κάθε φορά τα ίδια στις περιπτώσεις με τις ισοβαθμίες. Άλυτη εξίσωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε νομίζω ότι μετράει κάπου η διαφορά με τους Κροάτες.
    Θα είναι ΠΓΔΜ-Βοσνία με 2-1 κι εμείς με τους Κροάτες στο 1-2 (στην 4πλή).
    Ε εμείς αν έχουμε χάσει θα βλέπουμε την συνέχεια από τον καναπέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος
    Δεν μετράει η διαφορά πόντων. Πρώτο κριτήριο είναι οι νίκες μεταξύ των ομάδων και όχι η διαφορά πόντων. Ο Χαρίδημος το γράφει σωστά. Στην τετραπλή ισοβαθμία θα έχουν από δύο νίκες Βόσνιοι και Σκοπιανοί και από μια εμείς και οι Κροάτες. Στη μεταξύ μας ισοβαθμία με τους Κροάτες θα υστερούμε γιατί απλά θα έχουμε χάσει τον μεταξύ μας αγώνα. Με απλά λόγια αν απόψε κερδίσουν οι Βόσνιοι και οι Κροάτες η τελική κατάταξη του ομίλου θα είναι
    1. Βοσνία
    2. Φυρόμ
    3. Κροατία
    4. Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλά επειδή θα νικήσουμε την Κροατία, δεν μας νοιάζουν οι ισοβαθμίες...
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς η ασχετοσύνη με τα μαθηματικά δεν έχει να κάνει μόνο με τους δημοσιογράφους... Αν είναι δυνατόν - δεν ισοβαθμούμε ΜΟΝΟ με την Κροατία για να μετράει το μεταξύ μας παιχνίδι. 4 ομάδες ισοβαθμούν. Και από τη στιγμή που έχουμε τις ίδιες νίκες με τους Κροάτες στα παιχνίδια με αυτές τις ομάδες πάμε στο επόμενο κριτήριο που είναι η διαφορά πόντων σε αυτά τα παιχνίδια. Πόσο δύσκολο πια είναι να γίνει κατανοητό αυτό το απλό πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νομιζω(σε περιπτωση που χασουμε απο την κροατια κ κερδισει η βοσνια τα σκοπια) πως στην ειδικη βαθμολογια μεταξυ των τεσσαρων ομαδων εχουν 2 νικες τα σκοπια κ η βοσνια κ εμεις με την κροατια απο 1 νικη,οποτε στην ισοβαθμια μας με την κροατια μας περνανε καθως μας κερδισαν.οποτε το κριτηριο των ποντων δεν παιζει ρολο.το λεει κ παραπανω η κουρουνα.
    barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς η ασχετοσύνη με τα μαθηματικά δεν έχει να κάνει μόνο με τους δημοσιογράφους... Αν είναι δυνατόν - δεν ισοβαθμούμε ΜΟΝΟ με την Κροατία για να μετράει το μεταξύ μας παιχνίδι. 4 ομάδες ισοβαθμούν. Και από τη στιγμή που έχουμε τις ίδιες νίκες με τους Κροάτες στα παιχνίδια με αυτές τις ομάδες πάμε στο επόμενο κριτήριο που είναι η διαφορά πόντων σε αυτά τα παιχνίδια. Πόσο δύσκολο πια είναι να γίνει κατανοητό αυτό το απλό πράγμα;

    Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΕΣ; Το πρώτο κριτήριο και στην επι μέρους ισοβαθμία Ελλάδας- Κροατίας είναι οι νίκες. Και για να προκύψει αυτή η ισοβαθμία πρέπει να έχουμε χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή