Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμένη ευκαιρία

Η πίκρα δεν είναι ότι χάσαμε. Αυτό η πραγματικότητα είναι ότι το περιμέναμε. Η πίκρα προέρχεται από τον τρόπο που χάσαμε. Για 32 λεπτά η άριστη τακτική του Ζούρου είχε παγιδεύσει τους Γάλλους. Σωστός ρυθμός και καλά διαβασμένη άμυνα (ειδικά πάνω στον Πάρκερ), ένας κυρίαρχος Μπουρούσης κάτω από τα καλάθια και το όνειρο της υπέρβασης έμοιαζε εφικτό. Από κει και πέρα χάλασαν πολλά πράγματα...
Ο Βασιλειάδης που μπήκε για να βάλει δύο σουτ τα έχασε και στην άμυνα τα έφαγε από τον Μπατούμ. Ο Μπουρούσης είχε κουραστεί και δεν ξεκουράσυτηκε ειδικά στο διάστημα της τρίτης περιόδου που ο Νοά κάθισε αρκετή ώρα στον πάγκο. Ο Καϊμακόγλου που ήταν εξαιρετικός στο α’ μέρος φάνηκε να μην είναι στα πλάνα του Ζούρου καθόλου για τη συνέχεια. Χάθηκαν δύο κρίσιμες βολές από Μπουρούση και Φώτση που θα μπορούσαν δυνητικά να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο τελευταίο δίλεπτο και να μεταφέρουν ακόμη περισσότερο άγχος στους Γάλλους. Η εθνική είχε δύο γκαρντ και ήταν υποχρεωμένη να παίζει και με τους δύο στο παρκέ γιατί όταν καθόταν στον πάγκο ο ένας μας έπνιγε η αντίπαλη άμυνα. Μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες που όμως είναι καθοριστικές όταν το παιχνίδι κρίνεται οριακά και σε...λεπτομέρειες. Επαναλαμβάνω ότι η τακτική της εθνικής ήταν σχεδόν άριστη αλλά το υλικό και η διαχείριση του λειψά...
Τωρα στην εθνική μένει ένα ματς αύριο για να κριθεί ο στόχος της. Μια θέση στο προολυμπιακό και όχι εγκλεισμός εντός συνόρων μέχρι το επόμενο Ευρωμπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση ότι και αν γίνει αύριο η συγκεκριμένη εθνική κστάφερε να σταθεί με απόλυτη αξιοπρέπεια σε μια απαιτητική διοργάνωση και με δεδομένο ότι απουσιάζουν τουλάχιστον 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής. Επίσης, ο Ζούρος απέδειξε ότι ένας σοβαρός Έλληνας νέος προπονητής μπορεί να πετύχει τα μέγιστα ακόμη και με περιορισμένης δυναμικότητας υλικό στα χέρια του.

12 σχόλια:

  1. Χάσαμε και τέλος. Πάμε παρακάτω. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι:Ρωσία ή Σερβία;
    Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρουνα εχεις καταλαβει πως η Κυριακη κατα κυριο λογο κρατα ανοιχτο το μπλογκ τον τελευταιο καιρο?Τετοιες εποχες παλιοτερα σε ματς εθνικης καθε 10 λεπτα εμπαινα να δω τα νεα κομεντς,τωρα ακρα του ταφου σιωπη...περασμενα μεγαλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κυριακή
    Μάλλον Σερβία. Μας ταιριάζει περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα λεφτά το πλάνο πριν το ημίχρονο που έπιασε τον Ζούρο να λέει '' Δεν έχουμε άλλον ένα να κατεβάζει την μπάλα''.. Εκεί πόνεσε η εθνική φέτος, είναι η αλήθεια. Ο Ζούρος δεν πρέπει για κανένα λόγο να φύγει από την ομάδα. Δίλημμα Ρωσία ή Σερβία δεν τίθεται, μιας και δεν είναι στο χέρι μας. Προσωπικά όμως δεν βλέπω να νικάμε καμία από τις δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @rodia
    Εχεις ένα point σε αυτό που λες... Αλλά τα σχόλια δεν είναι υποχρεωτικά. Μπαίνεις, διαβάζεις, βγαίνεις γιατί μπορεί απλά να μην έχεις τίποτε να γράψεις. Επειδή έχει counter το μπλογκ και έριξα μια ματιά χθες οι επισκέψεις είναι ελάχιστα λιγότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα του Μουντομπάσκετ. Σημείωσε επίσης ότι πέρσι έπεφτε εδώ γέρό κράξιμο λόγω Καζλάουσκας και είχε ίντριγκα το πράγμα. Η φετινή εθνική δεν είχε καθόλου ίντριγκα και παρασκήνιο. Αν εξαιρέσουμε την παράπλευρη υπόθεση Ελληνιάδη. Σημείωσε επίσης ότι άλλη μια ματιά που έριξα στις τηλεθεάσεις δεν είναι καθόλου απογοητευτική. Τα νούμερα που κάνει η υπό...λουκέτο ΕΤ-1 με το μπάσκετ είναι τα καλύτερα της εδώ και πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω τον αγώνα Σερβία - Ρωσία. Σερβία με τα χίλια. Αν παίξει όπως παίζει ο Τεόντοσιτς σήμερα τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε τεόντοσιτς. Όσα βάζει ή τα τρώει στην άμυνα ή κάνει λάθη στην επίθεση της ομάδας του.
    Βλέπω λίγο σπρώξιμο από τους διαίτητες στους Σέρβους και αυτό με προβληματίζει αν παίξουμε μαζί τους.
    Υ.Σ Γιατί δεν παίζει ο Τέπιτς
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς ήταν όντως χαμένη ευκαιρία. Το είχαμε το ματσάκι για 32 λεπτά. Τους βγάλαμε το λάδι με τη μισή ομάδα να λείπει. Για άλλη μια φορά βλέπω πως οι Γάλλοι δεν μπορούν να πάνε τελικό. Αλλά ακόμη και να πάνε... άστο καλύτερα. Ίσως τελικά μόνο οι Ρώσοι να μπορέσουν να (ξανα)κοντράρουν τους ψηλομύτες Ισπανούς.
    Όσο για εμάς θα είναι δύσκολο κόντρα στους Σέρβους. Πολύ δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία θα είναι με την Σερβία. Μου φαίνεται ότι ξεχνάμε τι είχε γίνει πέρσι με τους Σέρβους. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Μπουρούσης εναντίον Κρισιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. nai alla einai mesimeri re gamoto kai emeis pou doulevoume pos tha to doume? kana link?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κριμα για την ηττα.μας ελειψαν 2-3 τριποντα του βασιλειαδη και δεν μας βγηκε το ματς.πονταρε πανω του ο ζουρος,αλλα δεν μπηκαν τα σουτ..βασικα αντι να τα βαλει,τα εφαγε στην αμυνα..δεν απεδωσε κ καποιος εκ των μπραμο κουφο για να ανεβουμε λιγο επιθετικα να απειλησουμε κ με αυτους.μπραβο για την προσπαθεια.
    δυσκολο το βλεπω με σερβια.αλλα οπως λεει ενας φιλος παραπανω με τεοντοσιτς πλει μεικερ ολα γινονται..
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aν(αν λεω)νικησουμε τους σερβους περναμε προολυμπιακο ετσι?Τεοντοσιτς τα χουμε αναλυσει 1000 φορες.Ικανος για το καλυτερο και για το χειροτερο παντα.Εβγαλε κατι πασες χθες α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-ε-ς σε 2-3 επιθεσεις συνεχομενα και αρχισα να λεω αυτα στον Ολυμπιακο γιατι δεν τα κανε?Και ερχονται οι επομενες επιθεσεις για να χαμογελασω ικανοποιημενος που πηρα την απαντηση.2 λαθη απανωτα και ενα σουτ χωρις νοημα απο τα επταμισι μετρα.Αιωνιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @anwnymos 9.20
    dokimase thn selida oleoletv.com, epilegontas thn sport tv 3 kai sth synexeia thn kathgoria basketball, 8a vreis toulaxiston 3-4 link gia to paixnidi, kai orismena me polu kalo live streaming.

    ΑπάντησηΔιαγραφή