Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Magic Bono- It's a beautiful day

Το marketing του ροκ μας έχει δημιουργήσει μια στερεοτυπική λογική: Συγκρότημα ή καλιτέχνης που χρησιμοποιεί φανταχτερά σκηνικά το κάνει για να κρύψει τις ''αδυναμίες'' του ή επειδή μετράει αντίστροφα, τον έχει πάρει η κάτω βόλτα και πουλάει απλά το όνομα του. Χθες το βράδυ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ 70.000 άνθρωποι βιώσαμε την αντιστροιφή αυτού του δόγματος! Ο Μπόνο και οι U2 έδωσαν ένα αξέχαστο ρεσιτάλ που θα ήταν το ίδιο ακριβώς στα δικά μου μάτια χωρίς το διαστημικό σκηνικό με τα τεράστια αραχνοπόδαρα, το φωτισμένο video wall που ανεβοκατεβαίνει και αλλάζει σχήματα κάθε πέντε λεπτά ή τα στρομπ-λάιτς που έκαναν τη νύχτα μέρα.
Από το πρώτο τραγούδι ο Μπόνο γέμισε τη σκηνή με την χαρισματική προσωπικότητα ενός αληθινού rock performer, έπαιξε μια προσεκτικά επιλεγμένη play list για δύο ώρες με ότι ήθελε να ακούσει ο κόσμος που ήταν εξαιρετικά ζεστός, μίλησε για τα κοινά οικονομικά ζόρια Ελλάδας και Ιρλανδίας, για τις εθελοντικές- φιλανθρωπικές δραστηριότητές του και συνολικά μας χάρισε ένα αξέχαστο βράδυ.
Ελπίζοντας ότι και στα δικά μας (Μουντομπάσκετ, εθνική) θα είναι μια ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ένα βιντεάκι με την είσοδο των U2, το πρώτο τραγούδι της βραδιάς It's a beautiful day και καλό κουράγιο για τα δύσκολα που έρχονται κόντρα στην Ισπανία. Να πάρουν και τα φιλαράκια μου που είναι στην Πόλη μια γεύση για το τι τους περιμένει τη Δευτέρα το βράδυ...


10 σχόλια:

  1. Τα φιλαράκια σου που είναι στην Πόλη δεν μπορούν να πάρουν γεύση, γιατί το καθεστώς έχει μπλοκάρει το Youtube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω οσοι έχουμε Τούρκους φίλους hackers το απολαμβάνουμε μια χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει παλικάρια μου. Δευτέρα κοντή γιορτή...
    Αν παίζει και η εθνική μας ακόμη θα είναι διπλή γιορτή. Και να μας πείτε και τι θα πει ο λαοπλάνος Μπόνο στο λόγο του στους Τούρκους. Γιατί στην Αθήνα έμπλεξε την οικονομική κρίση, το Δωδεκάθεο και τον Μέγα Αλέξανδρο σε ένα μονόλογο που θα ζήλευαν μαζί ο Φιντέλ και ο μπαρμπα Γιώργος Βασιλακόπουλος παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μια διαφορά..
    Στην Αθήνα όσοι πήγαν στην συναυλία, πήγαν στην παραμονή διεθνούς αγώνα της Εθνικής μπάσκετ, όχι για ευρωπαϊκή διοργάνωση .
    Στην Πόλη, όσοι πάνε θα πάνε μετά το τελευταίο διεθνή αγώνα της Εθνικής για μη ευρωπαϊκή διοργάνωση για κάμποσα χρόνια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sto hmixrono grafw kai lew XODRE THA MAS KAPSEIS MALAKA!!!3 VIMATA KAI 3 TAPES RE GMT SE ENA HMIXRONO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακραν η πιο δημοσιοσχετιστικη μπαντα του πλανητη. Χιλιες φορες να δω Sex Pistols, που ειναι εξισου πουλημενοι, αλλα τουλαχιστον εχουν επιγνωση αυτου που κανουν. Τεσπα, ευχομαι οσοι πηγατε να περασατε υπεροχα και να ειστε ευχαριστημενοι μ' αυτο που ειδατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι πιστεύω ότι χωρίς τη σκηνή θα ήταν μια συναυλία σαν όλες τις άλλες, τίποτα το ιδιαίτερο. Ενώ τώρα απολαύσαμε τουλάχιστον ένα φαντασμαγορικό σόου, ένα Hi Teck υπερθέαμα κι ας μη μας αρέσουν και τόσο οι U2...
    http://plabyrinth.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τομμυγκαν
    Οταν βλέπω κάποιον στη σκηνή να δίνει τον καλύτερο εαυτό του δεν με απασχολεί αν κάνει PR τις υπόλοιπες ώρες. Το στερεότυπο του επαναστατημένου ρόκερ έχει τελειώσει εδώ και δύο δεκαετίες περίπου. Τουλάχιστον έχουν μείνει και μερικοί να πάιζουν καλή μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. plabyrinth
    Προσωπικά από την ώρα που άνοιξε το στόμα του ο Μπόνο ελάχιστα ασχολήθηκα με τα φώτα και το διαστημικό-φαντασμαγορικό σκηνικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή