Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Το πρωί περισσότερο για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα και να πείσω πρώτα από όλα τον εαυτό μου ότι δεν ήρθε η συντέλεια του μπάσκετ ανέβασα ένα κειμενάκι με τις φωτογραφίες των δύο γερόντων του Mupper Show.

Ούτε καμιά πληροφόρηση είχα, ούτε περίμενα ότι θα αποδειχθεί προφητικό μέσα σε λίγες ώρες. Ο απόλυτος άρχοντας του ελληνικού μπάσκετ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον αρρωστημένο εγωισμό του, τη μεγαλομανία του και την ευθυνοφοβία που τον διακρίνει εγκατέλειψε την ομάδα και δεν την ακολούθησε στην Ελλάδα. Προτίμησε αντί να επιστρέψει μαζί με τους διεθνείς και να αναλάβει δημόσια τις ευθύνες που του αναλογούν για το ναυάγιο στον Βόσπορο έμεινε στην Πόλη. Εκεί παρέα με τους τριοτοκοσμικούς ομοτράπεζους και λογής λογής απολιθωμένους χειροκροτητές του έμεινε για να…ιντριγκάρει κατά της κακιάς ΦΙΜΠΑ με επιστολές και άλλες αηδίες. Άλλη μια απόδειξη αυτού που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά δεν τολμούσαμε να παραδεχτούμε. Ότι τελικά όλα αυτά τα χρόνια η εθνική ομάδα αποτέλεσε όχημα ικανοποίησης των προσωπικών του φιλοδοξιών. Διότι, είναι βέβαιο ότι αν η εθνική επέστρεφε με ένα μετάλλιο ή με μια ακόμη διάκριση θα ήταν ο πρώτος που θα κατέβαινε από τη σκάλα του αεροπλάνου της επιστροφής.

8 σχόλια:

  1. Η εξουσία είναι γλυκιά και κανείς δεν την εγκαταλείπει οικειοθελώς. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουν νέοι άνθρωποι και να μπει η Εθνική σε διαδικασία ανανέωσης. Όσο πιο σύντομα τόσο πιο άμεσα αποτελέσματα θα έχουμε. Μην ξεχνάμε και ότι οι πιο πολλοί παίκτες που έπαιζαν όλα αυτά τα χρόνια των επιτυχιών ξεκίνησαν με την ομάδα να είναι υπό του μηδενός (απούσα 2000 και 2002, εκτός οκτάδας το 2001 και για το 1999 άστο καλύτερα). Πρέπει απλά να γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι ευκαιρία για μια καινούργια αρχή. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν και οι επιτυχίες θα έρθουν και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ kourouna
    ti vlepeis gia proponhth? 3erw oti einai nwris alla me osa akougontai den mporw na mhn rwthsw. proswpika 8a h8ela prwta sfairopoulo, meta giannakh kai meta zouro. 3ereis tipota?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. rh999
    Για μια ακόμη φορά ένα μέρος του σχολίου μσου με βρίσκει σύμφωνο. Το περί νέων ανθρώπων. Πριν από λίγο διάβασα ένα κείμενο που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη στο περιοδικό.
    Εξαιρετικά αισιόδοξο. Λέω μάλιστα πριν ή αφού κυκλοφορήσει το περιοδικό να πάρω άδεια νατο αναρτήσω εδώ κατ΄εξαίρεση και είναι ακριβώς στο μήκος κύματος που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. panos
    Νομίζω ότι το 2011 στο Κινέζικο ημερολόγιο γιορτάζεται η Χρονιά του Δράκου. Η λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Toulaxiston me ton drako tha paizoume to shma katatethen paixnidi mas me thn epistrofi ths epithetikis amynas.
    kourouna, ektos tou mitsara poioi alloi tha aposyrthoun apo thn ethniki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Den nomizw oti o Giannakis einai i idaniki lysi.Otan efyge i Ethniki vriskotan se ptwsi(4h to 2007,5h to 2008)kai nomizw den exei kati allo na prosferei.Exallou min xexname ti yliko eixe tote kai ti yliko yparxei twra(melagxolisate e?)Genikotera egw tha epelega enan proponhth-proswpikothta poy na ebneei tous paiktes gt ta epomena 3-4 xronia(varethika na to lew) tha exoume polly ftwxo roster...Protimhsh kata seira proteraiotitas se Blatt,Pianitziani,Sfairopoulo,Bartzwka,Zouro kai an den katsei kaneis ex aytwn Fwtis Katsikaris...

    ΑπάντησηΔιαγραφή