Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τα εξιλαστήρια θύματα...

Επέστρεψε στην Ελλάδα, μόνος, αν εξαιρέσουμε τη συνοδεία των μόνιμων αυλικών του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Στο τεύχος του All Star Basket που κυκλοφορεί τη Τετάρτη έχω γράψει για το πρώτο εξιλαστήριο θύμα παρότι τη στιγμή που παρέδιδα τη στήλη μου η εθνική δεν είχε αποκλειστεί ακόμη από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Θα είναι φυσικά ο εύκολος, στην παρούσα φάση, Γιόνας Καζλάουσκας. Ούτε θα του πουν τίποτα, ούτε θα τον ενημερώσουν αφού το συμβόλαιο του ουσιαστικά έχει λήξει και δεν τίθεται καν θέμα ανανέωσης. Στο ενδιάμεσο με επιλεκτικές συνεντεύξεις που θα δώσει σε φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ ο Βασιλακόπουλος θα προσπαθήσει να φτιάξει το τσαλακωμένο προφίλ του. Εννοείται ότι οι ερωτήσεις θα είναι ’’εύκολες’’, κατευθυνόμενες και απόλυτα ελεγχόμενες ώστε να πει αυτά που θέλει και όχι αυτά που ενδιαφέρουν τους φίλους του μπάσκετ. Και για να μην ειπωθεί ότι γράφω αοριστίες οι πρώτες του συνεντεύξεις θα δημοσιευθούν (όχι σύντομα) σε αθλητική εφημερίδα και σε πολιτικό έντυπο μεγάλου συγκροτήματος. Η επικοινωνιακή γραμμή που μαθαίνω ότι έχει χαράξει ο Βασιλακόπουλος είναι να θέσει θέμα ανανέωσης προσώπων στην ομοσπονδία και εννοείται ότι δεν θα αναλάβει την ευθύνη κανενός λάθους. Θα τις μεταθέσει στο μη ελεγχόμενο τύπο, στην  αντιπαράθεση Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού και στη ΦΙΜΠΑ.
Φυσικά, προπονητή δεν έχει λόγο να επιλέξει σύντομα και το πιθανότερο είναι ότι θα μάθουμε το διάδοχο του Καζλάουσκας στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011. Εννοείται ότι θα είναι έλληνας αλλά πέραν τούτου ουδέν. Από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Βασιλακόπουλο υπάρχουν αρκετοί που θα πιέσουν για την επιστροφή Γιαννάκη και αρκετοί που θα τον αποτρέψουν από αυτή τη λύση. Αυτά όλα τα προσθέτω ως αναγκαίο συμπλήρωμα στα όσα έχω γράψει στο τεύχος που κυκλοφορεί την Τετάρτη και όπου πρακτικά ήταν αδύνατο να προβλέψω όλες τις εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου.


Μια προσθήκη και μια πρόσκληση! Επειδή το All Star Basket δεν φοράει παρωπίδες αν του δείχνουν ποτέ αυτό το blog (το περιοδικό δεν φτάνει στα χέρια του διότι κυκλοφορεί κρυφά στα γραφεία της ομοσπονδίας όπως ο Ρίζος την εποχή της δικτατορίας)  ή τον ενημερώνουν για όσα γράφει του απευθύνουμε την εξής πρόσκληση: Να δώσει την πρώτη συνέντευξη όταν αυτός το κρίνει σκόπιμο (χρονικά) στο περιοδικό χωρίς περιορισμό στην έκταση της και εννοείται χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από μέρους μας στα όσα πει. Φυσικά το ερωτηματολόγιο θα είναι δικό μας και θα καταρτισθεί συνολικά από όλη τη συντακτική ομάδα για να του δώσουμε τη δυνατότητα να απαντήσει σε καίρια ζητήματα και θέματα. Και αν συμβεί αυτό ποτέ γράψτε μου!

10 σχόλια:

  1. poio e3ilasthrio 8yma? h mh ananewsh-apopomph tou kazlauskas einai me diafora apo ta kalytera pragmata pou exei kanei thn teleutaia 3etia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι άσχετο (μπορεί και ..άκυρο).. Γιατί πολλές από τις στήλες του περιοδικού παραδίδονται αρκετές μέρες πριν από τη μέρα κυκλοφορίας του??

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και δεν του απαγγέλουν αποσπάσματα από το All Star, Κουρούνα εγώ προτείνω κάτι άλλο: Διαδικτυακή συνέντευξη σε πραγματικό χρόνο. Να υπάρχει και σύγκριση στις ερωτήσεις βρε αδερφέ. Από εκεί που θα τον ρωτάνε "ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα ή πώς πίνετε τον καφέ σας" να ακολουθεί ερώτηση "Δηλώσατε ότι δεν θα τιμωρηθεί η ομάδα προκαλώντας σύγχηση ή η πολυπόθητη ανανέωση μπορεί να συντελεστεί μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα και την συμμετοχή παικτών από τις μικρότερες Εθνικές - όπως του Ντιαλό κλπ. κλπ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. panos919
    File mou ti epityxia mou tsabounas?O Kazlauskas dikh tous epilogi itan ti tha pei i kalyteri kinhsh twn teleytaiwn triwn etwn?Kai mexri na dw ton epomeno kwlyomai na pw perissotera.Apla na xereis oti apo tn prwti stigmh o Kazlauskas itan typika mono coach mas.Skylaki tou Vasilakopoulou itan kanonika kai me to nomo,mazi vgazan tis dwdekades.Elpizw ayti tin fora na paroun ti swsti apofasi kai na paroun PROPONHTH me gnwseis neo,anerxomeno kai me diathesi kai dynatothtes na prosferei.Pros Theou oxi Giannaki kati neo re paidia...Kai as eiste pappoudes mn thelete oloi na nai synomilhkoi sas!H wrimothta einai gohteia mn koblarete!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. h alh8eia einai oti ws pappous komplarw ligo. gia kazlauskas file rodia den diafwnoume pou8ena, egw aplws eipa oti mesa se ola ta la8h tou vasilakopouloiu, ekane kai ena swsto, na mhn ton ananewsei.. asxeto an htan dikh tou epilogh. oti eprepe na ginei meta thn apotyxia me to 8ema to ekane. twra gia epomeno proponhth.. o giannakhs den einai kai toso megalos.. alla ennoeitai oti an edinan thn e8nikh ston sfairopoulo 8a tous paradexomoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εθνική πλέον αλλάζει. Χωρίς Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή οριστικά πλέον πάμε αναγκαστικά σε ανανέωση και κατά την γνώμη μου καιρός ήταν. Οι Σέρβοι δηλαδή είναι πιο έξυπνοι είναι που έχουν μέσο όρο ηλικίας 23-24 χρόνια. Ένας νέος παίκτης διψάει για διάκριση, έχει όρεξη για τρέξιμο και δεν έχει "κεκτημένα" για να χάσει οπότε πάιζει χωρίς άγχος. Επίσης και για ένα προπονητή. Βρες ένα νέο προπονητή δώσε του νέα παιδιά δώσε του 1-2 χρόνια να την στήσει την ομάδα και μετά πάρε και τα αποτελέσματα. Ο Γιαννάκης είχε τα παιδιά στην καλυτερή τους ηλικία. Έβγαζε τα πνευμόνια των αντιπάλων στην άμυνα και μετά έτρεχε. Υστερούσε στην επίθεση βέβαια αλλά όταν ο αντίπαλος του έδινε ένα άνοιγμα, ένα πάτημα τον σκότωνε. Ο Γιαννάκης αν γυρίσει πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία και δεν ξέρω αν το έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. panos 919
    Ξέρεις ότι συμφωνώ απόλυτα με την αποπομπή Καζλάουσκας αλλά δεν μπορεί να φορτωθεί και τα διοικητικά λάθη! Αλλωστε πρώτος φταίει αυτός που τον προσέλαβε, μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανδρέα
    Το θέμα που λες είναι καθαρά τεχνικό. Ενα περιοδικό επειδή απαιτεί περισσότερες ώρες εκτύπωσης, βιβλιοδεσία κλπ χωρίς να συνυπολογιστεί η απείρως δυσκολότερη σελιδοποίηση σε σχέση με μια εφημερίδα δεν μπορεί να ολοκληρώνει τη σύνταξή του παραμονές της έκδοσής του γιατί απλά δεν θα προλάβει να κυκλοφορήσει έγκαιρα. Ετσι τουλάχιστον για το All Star η μισή ύλη παραδίδεται Παρασκευή και η υπόλοιπη Δευτέρα πρωί. Τη στήλη μου όπως καταλαβαίνεις την παρδίδω τις περισσότερες φορές Παρασκευή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαdana
    Σε γενικές γραμμές όσα γράφεις· είναι σωστά ειδικά στο θέμα των ηλικιών που θίγεις. Εδώ είναι ατόπημα πλην εξαιρέσεων να παίξει ένα παιδί 18 ετών βασικός σε ομάδα της Α1. Αλλά λόγω οικονομικών συγκυριών προβλέπω αυτό να αλλάζει σύντομα και οι ομάδες θα στραφούν υποχρεωτικά σε νέους (άρα φτηνούς) έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. banou
    Πολύ καλή ιδέα αλλά για άλλο άνθρωπο, σε άλλες εποχές και σε άλλη χώρα! Ο Γιώργος παίζει στα σίγουρα. Αναρτά την ταμπέλα του εχθρού στους απέναντι, εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες και δεν έχει πάρει είδηση ότι πλέον αυτοί είναι οι πιο τίμιοι. Οτι έχουν να πουν του το λένε. Οι άλλοι να δεις που γελάνε πια πίσω από την πλάτη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή