Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Να του απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα!

Αρκεί ένας θλιβερός, μίζερος, καταστροφέας με ύφος και λογική βαριεστημένου συνταξιούχου για να καταστρέψει όχι απλά μια ομάδα αλλά τις ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ για μια μεγάλη διάκριση. Απαξιώνω να γράψω και το όνομα του...
Αν υπήρχε κοινός μπασκετικός νους μετά τα εγκλήματα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας που συγκυριακά δεν πληρώσαμε θα τον είχε στείλει πίσω στο Βίλνιους για...απόσυρση. Δυστυχώς τον ανεχτήκαμε και επειδή πέρσι μας ζήτησε να βγάλουμε το σκασμό και να τον κρίνουμε εκ του αποτελέσματος μπορούμε άφοβα πλέον να το γράψουμε: ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ...
Και για να στο γράψουμε και στη γλώσα που καταλαβαίνεις....
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir
Grįžti į pagrindinį puslapį sir

Που ήταν σήμερα ο Τσαρτσαρής ειδικά από τη στιγμή που ο Μπουρούσης δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα Ισπανικά pick'n'roll...
Που ήταν τα συστήματα εναντίον ζώνης;
Που ήταν οι παίκτες του πάγκου, οι ρολίστες της εθνικής αφού φανερά στο τελευταίο πεντάλεπτο οι έλληνες διεθνείς είχαν ’’σκάσει’’ από την υπερπροσπάθεια.
Και πόσα ακόμη που δεν είμαι καν σε θέση να γράψω!
Ξεχασμένος στον κόσμο και στη λογική του πριν το παιχνίδι ο ’’ακατανόμαστος’’ έλεγε ότι ’’δεν μετράει τι έγινε στον όμιλο από εδώ και πέρα’’. Να που μέτρησε όμως. Και η ήττα από την Τουρκία και η ήττα από τη Ρωσία και οι κακές εμφανίσεις της ομάδας. Τα πάντα μετράνε όταν θέλεις να πας ψηλά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Και η εθνική για πρώτη φορά μετά το 1986 βρέθηκε έξω από την πρώτη πεντάδα ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος. Κρίμα και άδικο για μια ομάδα που σίγουρα άξιζε καλύτερης τύχης αλλά έπεσε θύμα του εχθρού εντός των τειχών.  Το μοναδικό καλό της υπόθεσης ότι παρά τον πρόωρο αποκλεισμό η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί σε....εγκλεισμό εντός συνόρων αφού δεν χάνει κάποια μεγάλη διοργάνωση. Κριτήριο συμμετοχής συνεχίζουν να παραμένουν τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάτι είναι και αυτό.
Για τα γερόντια που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει τον κόπο να γραφτεί κάτι τώρα. Ούτως ή άλλως αν είχαν στοιχειώδες φιλότιμο θα είχαν αποσυρθεί στα ΚΑΠΗ της γειτονιάς τους εδώ και αρκετά χρόνια και θα μας είχαν απαλλάξει από την παρουσία τους.
Υ.Γ. Καλό θα ήταν αν ο τύπος αυτός με το σπινθηροβόλο βλέμμα βοοειδούς έχει τη στοιχειώδη τσίπα και φιλότιμο να επιστρέψει απευθείας από την Πόλη στο Βίλνιους και να βάλει αγγελία πώλησης του σπιτιού που έχει αγοράσει στην Αθήνα για να περάσει τα γεράματά του.


Τι U2 και Μπόνο τώρα... Εδώ ταιριάζει βαρύ λαϊκό και Dirty FM

37 σχόλια:

  1. Symphwnw prepei na fygei.Alla i diaitisia mas esfaxe,kai eixame se polla mats paiktes vasikous deforme(Fwtsis,Spanoulis).Exei megali eythini kyriws gia tin epilogi tis dwdekadas(ta egrapsa sto protelaytaio thema)alla eisai ebathis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα να έχεις έναν Σόφο που βγάζει μάτια αλλά να είναι μόνος του .

    Τι κρίμα να έχει χάσει τα μάτια του και ο Γιόνας και να μην βλέπει το αυτονόητο . Μια βοήθεια από έναν άλλο παίκτη την ώρα που πέφτουν πάνω του 2-3. Όταν δεν παίρνεις από τα μαλλιά τέτοια ευκαιρία καλύτερα να πας σπίτι σου.

    Αν φτάσαν μέχρι εδώ που έφτασαν το οφείλουν στην ποιότητα που έχουν οι παίκτες. Αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό και στα δύσκολα ο μάεστρος δίνει λύσεις.

    Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν . Τίποτα δεν τελείωσε παγκόσμια πρωταθλήματα και ευαπαϊκά θα έχουμε πολλά στην συνέχεια μόνο που θα πρέπει να αλλάξουμε προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω προτεινω τα εξης μετρα:

    1. Ταγματα κουκουλοφορων με κυανολευκες κουκουλες θα πυρπολησουν το σπιτι του Καζλαουσκας, ενω θα ζητηθει να αποσταλει στην Ελλαδα η οικογενεια του με σκοπο να σφαχτει.

    2. Για τον ιδιο τον Καζλαουσκας, η θανατωση θα ειναι αργη και βασανιστικη. Η εκτελεση του θα διεκπαιρεωθει απο την κουρουνα και θα βιντεοσκοπηθει, με σκοπο να αναρτηθει στο μπλογκ.

    ΥΓ: Αυτη την στιγμη που γραφω, μιλησε ο Λημνιατης. Τον σεβομουν παντα ως παικτη, ενα παραπανω τον σεβομαι και ως σχολιαστη. Οσα ειπε ας τα σκεφτουνε καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος
    ...Εμπαθής είναι μάλλον η ΦΙΜΠΑ. Ξέρεις οι ξένοι έχουν μια ευαισθησία ειδικά όταν τις...λαδιές που σκοπεύεις να κάνεις τις διαφημίζεις από την...προηγούμενη, τις θεωρείς φυσιολογικές και πουλάς και μαγκιά από πάνω τι περιμένεις από τους διαιτητές; Περίμενα και χειρότερα απόψε να σου πω την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι 5 πρώτοι στην Τουρκία θα πάνε Λονδίνο.
    η 6η είναι η διοργανώτρια Αγγλία/Μεγάλη Βρεττανία.
    Θα υπάρχουν μια από Αφρική, μια απο Ασία, μια απο Ωκεανία .
    Πάμε στις 9.
    οι άλλες 3 θέσεις πως βγαίνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τομμυγκαν
    δεν είμαι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή για να σε ανταγωνιστώ σε επίδειξη φτηνού πνεύματος. Λέω να το αφήσω για αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρίδημος
    Υπάρχουν πλέον Προολυμπιακά. Η κατάταξη του παγκοσμίου μετράει όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα έχει κάθε ήπειρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xanthibasket
    Παράπονο από τους παίκτες προσωπικά δεν έχω. Οταν έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων και την ομάδα βασιλεύει η...χαρά και η αναρχία είναι λογικό στα δύσκολα παιχνίδια να συνεχίζουν με την ίδια λογική. Ποιό μαέστρο τώρα...Εδώ δεν είχαμε ούτε δεύτερο μπουζούκι στον πάγκο η μπαγκέτα έφταιγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς ο πρώτος που έφυγε ήταν ο Διαμαντίδης που μόλις ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα. Κρίμα να φύγει έτσι, να φύγει αυτή τη στιγμή, του άξιζε κάτι πολύ παραπάνω. Οχι με σκυφτό κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Χαρίδημε

    Δεν ισχύει αυτό που λες. Στο Λονδίνο προκρίνεται μόνο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Η Ευρώπη βάζει άλλες 2 ομάδες μέσω του Ευρωμπάσκετ 2011. Άλλες 4 ευρωπαϊκές ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω προολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον επικίνδυνο από το Βίλνιους θα τον ξεφορτωθούμε εύκολα, αν δεν τον έχουμε ήδη ξεφορτωθεί. Από αυτούς που διοικούν να δω πως θα απαλλαγούμε...
    Να μπουν μέσα νέοι άνθρωποι επι τέλους, να αλλάξουν κάποια πράγματα. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ! ΠΑΝΤΟΥ!
    Πριν να είναι πολύ αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουρούνα μάλλον θα 'πρεπε να ηρεμήσεις λίγο και μετά να γράψεις.. Σύμφωνοι χάλια ο Kazlauskas σε όλα (επιλογή παιχτών, δημιουργία plays για άμυνα ζώνης, κοουτσάρισμα στους αγώνες, έλεγχος ομάδας, ακόμα και στις δηλώσεις..) Αλλά ο τρόπος που τα γράφεις είναι τουλάχιστον υπερβολικός ακόμα και για σένα...

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ok.
    Αρα θα θυμηθούμε τα παλιά ...
    1980, 1984, 1988, 1992 και πάει λέγοντας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανδρέας
    Μεγαλύτερη υπερβολή από την καταστροφή μιας ομάδας δεν υπάρχει. Την κριτική σου τη δέχομαι αλλά να τον βλέπω στον πάγκο της εθνικής δεν το αντέχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμπλήρωμα για το παραπάνω. Επειδή δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω μια μικρή λεπτομέρεια. Για μένα το μπάσκετ δεν είναι ούτε χόμπι, ούτε βιοπορισμός. Είναι ιεραρχικά μέσα στα 3-4 πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μου. Και στην αγάπη δεν υπάρχει υπερβολή. Και όταν βλέπω αυτό που αγαπάω να αυτοκαταστρέφεται ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ και δεν θα βάλω ούτε όρια, ούτε περιορισμούς. Αύριο θα είμαι ήρεμος και μετριοπαθής αλλά μετά από μια σπασμένη πόρτα και μια σπασμένη τηλεόραση μάλλον λίγα έγραψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aνδρέα
    Επίσης δεν συγκαταλέγομαι στους δημοσιογράφους που περιμένουν να πάρουν εντολές άνωθεν για να...σταυρώσουν τον Λιθουανό. Γιατί σε λίγο θα ξεχάσουν πολλοί αυτά που έλεγαν στην Πολωνία. Μόλις ληφθεί η απόφαση αποκαθήλωσης θα δεις ότι όσα έγραψα θα είναι...μετριοπαθή. Κάνε λίγο υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η σημερινή ήταν μια αληθινά οδυνηρή ήττα. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που νιώθεις το μαχαίρι να βυζίζεται αργά και βασανιστικά μέσα στην μπασκετική καρδιά σου.
    - Όταν αντιλαμβάνεσαι από τα πρώτα λεπτά πως οι διαιτητές έχουν μπει να παίξουν το παιχνίδι μεροληπτικά εναντίον σου. Και ξέρεις ότι θα πάει έτσι σε όλο το παιχνίδι χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Μια πραγματικά απαίσια αίσθηση.,,
    - Όταν περνώντας ο χρόνος συνειδητοποιείς ότι ο Καζλάουσκας δεν πρόκειται να επαναφέρει τον Τσαρτσαρή στο ματς, όσο εκτός αγώνα κι αν μοιάζει (και θα μείνει μέχρι τέλους) ο Μπουρούσης.
    - Όταν βλέπεις τον Σκαριόλο να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής με προοπτική το τέλος του παιχνιδιού (όταν και ξαμόλησε τον Ρούντι και τον Ναβάρο και αυτοί μας διέλυσαν στην επίθεση), την ίδια στιγμή που ο δικός μας άφηνε Διαμαντίδη, Σπανούλη, Ζήση να λιώσουν μες στο γήπεδο και να μένουν από δυνάμεις με 5 λεπτά για τη λήξη του παιχνιδιού.
    Βλέποντας τα στατιστικά του ματς, οι Ισπανοί έχουν 10 (!) παίκτες με 11 έως 29 λεπτά συμμετοχής. Εμείς έχουμε 4 παίκτες με 32 έως 38 λεπτά. Χρειάζεται να γράψω άραγε κάτι παραπάνω ρε παιδιά;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά καλησπέρα. Είχα γράψει πάλι μετά το παιχνίδι με τη Ρωσία ότι δεν θα ξαναδώ αγώνα της εθνικής στο μουντομπάσκετ μετά από αυτό το μαρτύριο στο οποίο μας υπέβαλλαν οι παίκτες. Τελικά όμως το μετάνιωσα. Όχι γιατί δεν είδα απλά ένα παιχνίδι αλλά επειδή δεν είδα το τελευταίο παιχνίδι του Διαμαντίδη. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΙΣΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ. Μόνο πίκρα και δάκρυα τίποτε άλλο. Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας πάει να γίνει επισήμως γελωτοποιός στην αυλή του αφεντικού του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κουρουνιτσα, αλλαξανε οι κανονισμοι και το μπασκετ πλεον παιζεται με 8??? Διαλεγεις δλδ 12 αλλα μονο οι 8 παιζουν???
    ΣΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΑΚΗ
    Eδώ καταστρατηγούνται δύο χρόνια τώρα οι κανόνες της προπονητικής. Το...rotation μας πείραξε... Εδώ κάναμε επίθεση με συστήματα μαν του μαν εναντίον ζώνης. Οτι του φανεί του λολοΣτεφανή που λέει και μια φίλη μου άσχετη με το μπάσκετ που επίσης εύστοχα συμπληρώνει: ’’Αλλού Άρτα, αλλού Γιάννενα’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η εθνική στη χειρότερη θέση από το 1986, 4 παίχτες της πεντάδας από 35', ο Βασιλακόπουλος ανίσχυρος στην Ευρώπη, οι μισθοί σε επίπεδα 80'. Επιστροφή στο παρελθόν. Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι ίσως ότι οι αθλητές δεν φεύγουν από την εθνική όταν αποφασίζουν να "κρεμάσουν" τα παπούτσιά τους. Μαγκιά θα ήταν να έφευγε ο Διαμαντίδης και από τον σύλλογο που τον πληρώνει. Κάθε πέρσι και καλύτερα (αυτό σε απάντηση ότι όλες οι εποχές δεν είναι ίδιες). Σε ευχαριστώ για το χώρο που διαθέτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυστυχώς αυτή η αποτυχία έχει όλα τα στοιχεία ενός τέλους εποχής. Και αυτό που λέγαμε κάποτε ότι 'η Εθνική είναι η λαμπερή βιτρίνα που κρύβει τα χάλια του Ελληνικού μπάσκετ' θα πάβει να ισχύει σε λίγο. Σαν να φαίνεται ότι η στασιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας, τα χάλια του πρωταθλήματος, η ανυπαρξία οράματος στην ομοσπονδία και η απαίσια αθλητική παιδεία φιλάθλων, παραγόντων και τύπου πλέον καταλαμβάνουν σιγά-σιγά και την εθνική.

    Ο Καζλάουσκας είναι μια περιστασιακή ατυχία αν σκεφτείς ότι το Ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον έρμεο των αρχηγικών διαθέσεων ενός παράγοντα σχεδόν εξόριστου από όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων (ο οποίος θα προτιμήσει να το πάρει μαζί του στον τάφο παρά να το απαλλάξει από την παρουσία του), ότι με εξαίρεση τους 90ηδες οι υπόλοιπες φουρνιές μας έχουν άθλια αποτελέσματα, και ότι η ελεεινή διαμάχη Ολυμπιακού-ΠΑΟ (ό,τι και να λέμε) την έχει διαρρήξει.

    Δυστυχώς αυτό που ζήσαμε δεν έχει σχέση με άλλες παρόμοιες αποτυχίες. Και στην Αττάλεια αποτύχαμε, είχαμε κερδίσει όμως τον Φώτση, τον Παπαλουκά και τον Ντικούδη. Και στην Σουηδία το ίδιο, αλλά βάλαμε στην ομάδα τον Διαμαντίδη. Τώρα μόνο χασούρα, σε όλα τα επίπεδα.

    Το τρίποντο και η ρακέτα μεγαλώνουν, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ έρχονται πιο κοντά, το μπάσκετ αλλάζει πλέον με ταχείς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και παντού. Κύριοι (και κυρίες, αν μας διαβάζουν), σαν να μου φαίνεται ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για έναν μακρύ χειμώνα του μπάσκετ. Και όταν μια Ιταλία, με δεκαετίες μπασκετικής κουλτούρας και παράδοση στην εξέλιξη του μπάσκετ, κάνει τόσο καιρό να βγει από τον δικό της χειμώνα, μην παραξενεύεστε αν ο δικός μας κρατήσει περισσότερο. Το μπάσκετ κράτησε όσο μπόρεσε. Πόσο να αντέξει να είναι η εξαίρεση στην χώρα της χυδαιότητας, της βαρβαρότητας και του μνημονίου;

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυστυχώς αυτή η αποτυχία έχει όλα τα στοιχεία ενός τέλους εποχής. Και αυτό που λέγαμε κάποτε ότι 'η Εθνική είναι η λαμπερή βιτρίνα που κρύβει τα χάλια του Ελληνικού μπάσκετ' θα πάβει να ισχύει σε λίγο. Σαν να φαίνεται ότι η στασιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας, τα χάλια του πρωταθλήματος, η ανυπαρξία οράματος στην ομοσπονδία και η απαίσια αθλητική παιδεία φιλάθλων, παραγόντων και τύπου πλέον καταλαμβάνουν σιγά-σιγά και την εθνική.

    Ο Καζλάουσκας είναι μια περιστασιακή ατυχία αν σκεφτείς ότι το Ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον έρμεο των αρχηγικών διαθέσεων ενός παράγοντα σχεδόν εξόριστου από όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων (ο οποίος θα προτιμήσει να το πάρει μαζί του στον τάφο παρά να το απαλλάξει από την παρουσία του), ότι με εξαίρεση τους 90ηδες οι υπόλοιπες φουρνιές μας έχουν άθλια αποτελέσματα, και ότι η ελεεινή διαμάχη Ολυμπιακού-ΠΑΟ (ό,τι και να λέμε) την έχει διαρρήξει.

    Δυστυχώς αυτό που ζήσαμε δεν έχει σχέση με άλλες παρόμοιες αποτυχίες. Και στην Αττάλεια αποτύχαμε, είχαμε κερδίσει όμως τον Φώτση, τον Παπαλουκά και τον Ντικούδη. Και στην Σουηδία το ίδιο, αλλά βάλαμε στην ομάδα τον Διαμαντίδη. Τώρα μόνο χασούρα, σε όλα τα επίπεδα.

    Το τρίποντο και η ρακέτα μεγαλώνουν, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ έρχονται πιο κοντά, το μπάσκετ αλλάζει πλέον με ταχείς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και παντού. Κύριοι (και κυρίες, αν μας διαβάζουν), σαν να μου φαίνεται ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για έναν μακρύ χειμώνα του μπάσκετ. Και όταν μια Ιταλία, με δεκαετίες μπασκετικής κουλτούρας και παράδοση στην εξέλιξη του μπάσκετ, κάνει τόσο καιρό να βγει από τον δικό της χειμώνα, μην παραξενεύεστε αν ο δικός μας κρατήσει περισσότερο. Το μπάσκετ κράτησε όσο μπόρεσε. Πόσο να αντέξει να είναι η εξαίρεση στην χώρα της χυδαιότητας, της βαρβαρότητας και του μνημονίου;

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δυστυχώς αυτή η αποτυχία έχει όλα τα στοιχεία ενός τέλους εποχής. Και αυτό που λέγαμε κάποτε ότι 'η Εθνική είναι η λαμπερή βιτρίνα που κρύβει τα χάλια του Ελληνικού μπάσκετ' θα πάβει να ισχύει σε λίγο. Σαν να φαίνεται ότι η στασιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας, τα χάλια του πρωταθλήματος, η ανυπαρξία οράματος στην ομοσπονδία και η απαίσια αθλητική παιδεία φιλάθλων, παραγόντων και τύπου πλέον καταλαμβάνουν σιγά-σιγά και την εθνική.

    Ο Καζλάουσκας είναι μια περιστασιακή ατυχία αν σκεφτείς ότι το Ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον έρμεο των αρχηγικών διαθέσεων ενός παράγοντα σχεδόν εξόριστου από όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων (ο οποίος θα προτιμήσει να το πάρει μαζί του στον τάφο παρά να το απαλλάξει από την παρουσία του), ότι με εξαίρεση τους 90ηδες οι υπόλοιπες φουρνιές μας έχουν άθλια αποτελέσματα, και ότι η ελεεινή διαμάχη Ολυμπιακού-ΠΑΟ (ό,τι και να λέμε) την έχει διαρρήξει.

    Το τρίποντο και η ρακέτα μεγαλώνουν, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ έρχονται πιο κοντά, το μπάσκετ αλλάζει πλέον με ταχείς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και παντού. Κύριοι (και κυρίες, αν μας διαβάζουν), σαν να μου φαίνεται ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για έναν μακρύ χειμώνα του μπάσκετ. Και όταν μια Ιταλία, με δεκαετίες μπασκετικής κουλτούρας και παράδοση στην εξέλιξη του μπάσκετ, κάνει τόσο καιρό να βγει από τον δικό της χειμώνα, μην παραξενεύεστε αν ο δικός μας κρατήσει περισσότερο. Το μπάσκετ κράτησε όσο μπόρεσε. Πόσο να αντέξει να είναι η εξαίρεση στην χώρα της χυδαιότητας, της βαρβαρότητας και του μνημονίου;

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. arghsa na grapsw, o dikos mou tropos na 3exastei h htta-apokleismos einai na ta piw gia na 3exasw pou lene.. mas ponese akoma perissotero giati htan h monh fora pou hmastan toso konta sto na tous kerdisoume..oti kai na leme o kazlauskas xazos den einai. an den ton diw3oun 8a fygei monos tou. den mporei na synexisei, autoi pou pragmatika agapame to mpasket kai thn e8nikh den 8a eimaste mazi tou, 8a katalabei apo aurio poso varia to phrame. den me noiazei toso twra poio 8a einai to epomeno vhma, an 8a kinh8oume sthn idia logikh oson afora ton proponhth. 8a eipw8oun tosa polla tis epomenes meres gia auto to 8ema. sto apopsino paixnidi oi diaithtes den htan amerolhptoi. den mas dinei auto omws to dikaiwma na fwnazoume toso ypokritika gia thn diaithsia, apo thn stigmh pou tetoia vlepoume synexws sto idio mas to prwta8lhma. pisteuw pws oi paiktes mas(osoi agwnisthkan) edwsan oti eixan sto parke. exasan alla me to kefali pshla. exasan kata thn tapeinh mou apopsh apo merika para polu tyxera sout terastias dyskolias twn ispanwn. kai exasan dioti emeinan apo dynameis sta teleutaia 4 lepta, kati pou den einai dikh tous eu8ynh. kanenas mas den mporei na kathgorhsei kanena melos ths omadas gia apra3ia. h e8nikh exei na pesei xamhla sthn ypoleipsh olwn apo polu prin gennh8w egw, kai eimai sigouros pws den 8a to kanei oute twra. arketoi 8a fygoun, merikoi prepei sigoura na fygoun, alla kapoioi 8a er8oun. kai einai sigouro oti 8a agapoun kai autoi to idio thn omada. den pisteuw kai apeuxomai pragmatika oti 8a dw to ellhniko mpasket na pernaei ton diko tou xeimwna. hdh exw dei arketa hli8ia ar8ra na grafoun gi ena telos epoxhs to opoio den katalabainw, kai na diatympanizoun san na to xairontai oti pote den 8a kerdisoume tous ispanous. kati pou fysika den isxyei. isws einai nwris na milame gia auto, alla se 2-3 xronia den 8a exoun navaro,gasol,calderon,reyes,garbajosa. emeis 8a exoume omws pappa, papanikolaou, slouka,sarikopoulo. paidia pou exoun sarwsei me tis mikres e8nikes kai agapane thn omada oso tipota. isws kai na kanw la8os, alla mas perimenoun kai kalyteres meres sto mellon.. 3analew oti 8a akoustoun kai hdh akougontai para polla gia to poioi prepei na fygoun, den kanoun gia thn omada, poios proponhths 8a er8ei klp. to kyriotero omws einai oti mia akomh htta apo tous ispanous kai enas prowros apokleismos den mporoun( eutyxws h dystyxws) na mas kanoun na 3exasoume oles tis xares pou mas exei dwsei h e8nikh mas, kai -estw- na stamathsoume na poname gi authn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. p.s "auto pou egine me thn serbia mas peira3e to myalo" tade efh jonas. opa re kyrios. opa. kai esy ti kaneis? o proponhths ti rolo varaei? kai oi serboi auta epa8an alla einai stous 8 kai vazoun kai 90 pontous ana agwna.. mhn trela8oume..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι κάποιες φορές που θέλεις να πεις τόσα πολλά, αλλά ο θυμός δεν σου αφηνει καθαρό μυαλό!!! Σήμερα βιώσαμε την καταστροφή του Ελληνικού μπάσκετ!!!
    Η αγαπημένη των Ελλήνων ομάδα, είχε πάντα υποστηρικτες εκτος συνόρων, γιατί στο παρκέ έριχνε 3 πράγματα. Ποιότητα, πάθος και ποσότητα. Πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή που η Εθνική έπαιζε με 6-7 παίκτες. Έβλεπα τους 3 περιφερειακούς μας, να τα δίνουν όλα. Αλλά τα παιδιά όσο καλά και να παίξουν χρειάζονται μια βοήθεια από τον πάγκο. Σήμερα καθώς και σε όλο το τουρνουά δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση του Σφαιρόπουλου. Τον θεωρώ μεγάλο γνωστή του μπάσκετ και με αυτά που έβλεπε από τον Καζλαουσκας, πρέπει να μισησει το άθλημα!!!
    Κύριε Καζλαουσκας:
    1) Πως είναι δυνατόν να αφήνεις παίκτη επιπέδου και εμπειρίας σαν τον Τσαρτσαρη,
    ενώ σου έχει δείξει ότι είναι σε καλη κατάσταση και να επιμένεις τόσο πολύ στη θέση 4 με τον Φωτση που από ένα σημείο και μετά φάνηκαν τα νεύρα του και η κούραση του από το διαστρεμμα των προηγούμενων ημερών, αλλά και τον Μπουρουση , που σε 5 αγώνες τον έχεις κάνει δυαροτριαρι παίζοντας μάλιστα με μεγάλο πρόβλημα στον καρπό!!!
    2) Την ενέργεια που έβγαλε στον μικρό χρόνο συμμετοχής που πήρε στο τουρνουά ο Καϊμακογλου μόνο όλοι εμείς την καταλάβαμε;; Δεν θα μπορούσε να σβήσει τον Βασκεζ που μας έκανε πάρτυ με διψήφιο αριθμό πόντων;;
    3) Άραγε ποσά παιχνίδια χρειάζεστε κύριε Καζλαουσκας για να βρείτε τροπους να διασπάσει η ομάδα τη ζώνη των αντιπάλων μας!!! 5 αγώνες (δεν υπολογιζω την αδύναμη Ακτη) και κάνατε μάγκες όσους προπονητές βρήκαμε απέναντι μας!!!
    Θα μπορούσα να ρωτάω όλο το βράδυ, αλλά ο θυμός μου δεν με αφήνει να έχω καθαρό μυαλό και σκέψη (ζητώ συγνώμη από όλους για αυτό)!!!

    1000 μπράβο σε όλα αυτά τα παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους για την προσπάθεια τους!!!! Θα είστε πάντα στην καρδιά αυττων που αγαπούν το άθλημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημερα και απο εμενα.

    Προς Κουρουνα: Καναμε και σε αλλο ποστ αυτην την κουβεντα περι Καζλαουσκας και θα την συνεχιζα, αλλα οφειλω να ομολογησω οτι δεν ηξερα την λατρεια σου για το μπασκετ, οποτε παω πασο. Στους καψουρηδες την ωρα του καημου τους δεν λεμε κουβεντα. Να πω παντως και κατι αλλο: γι' αυτο γουσταρω που μπαινω σ' αυτο το μπλογκ. Επειδη λιγο η πολυ (εγω μαλλον καθολου) ολοι εδω περα ειναι λιγο πολυ σαν εσενα. Και καλα κανουν.

    Προς απεργοσπαστη: Παλι τροπος θα βρεθει να βγουν ταλεντα στην Εθνικη, οπως γινεται τοσα χρονια χωρις να μην υπαρχει ουτε ενα σοβαρο αναπτυξιακο προγραμμα η ενα πλανο με σκοπο να προωθηθουν οι πιτσιρικαδες. Ωστοσο περι Βασιλακοπουλου την ευθυνη την εχουν ολοι οσοι βολευτηκαν επι ημερων του με το πως δουλευε η φαμπρικα και προτιμησαν να ψηφισουν τον Οικονομιδη στις προσφατες εκλογες(γνωστος και με το κωδικο ονομα " η τσατσα του παππου"). Επελεξαν λοιπον να παραμεινουν στο καρο που τσουλαει στον γκρεμο, απο το να πηδηξουν η εστω να του βαλουν καποιο φρενο.

    Ο χειμωνας σε επιπεδο ομαδων εχει ηδη ερθει. Το θεμα ειναι οτι τουλαχιστον ας μεινουμε στο φθινοπωρο οσον αφορα την εθνικη ομαδα.

    ΥΓ: Πρωτη φορα που δεν παρακολουθησα τουρνουα μπασκετ. Γερναω και παω και εγω μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. psaras
    Κάνεις ένα λάθος. Δεν πρέπει να με ευχαριστείς εσύ για το χώρο που δίνω στον κόσμο του μπάσκετ να σχολιάζει (αναγφνώστες η μη του περιοδικού για μένα δεν έχει σημασία). Εγώ πρέπει να ευχαριστήσω όποιον καταθέτει τα σχόλια του, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ γιατί μόνο μέσα από τη συσπείρωση των υγειών δυνάμεων του το μπάσκετ έχει ελπίδα να μείνει ψηλά. Ισως μερικά απ΄ αυτά τα διαβάσουν και οι κρατούντες και αλλάξει σε κάτι η αντιμετώπιση των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος
    Οτι και να λέμε τώρα για τον Καζλάουσκας είναι πια πολύ αργά. Ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο. Τα φωνάζω σε αυτό το μπλογκ εδώ και ένα χρόνο, τα γράφει το All Star Basket συνέχεια (όχι μόνο εγώ στη στήλη μου αλλά και επώνυμες υπογραφές) και χαρακτηρίστηκα εχθρός της εθνικής, εχθρός του μπάσκετ και γω δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά τώρα δηλαδή που όλοι αναγνωρίζουν πόσο λίγος ήταν ο Λιθουανός και θα τον μετατρέψουν σε ιδανικό εξιλαστήριο θύμα πρέπει να χαρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απεργοσπάστης
    Ξέρεις ότι κατά διαστήματα έχουμε διαφωνήσει και όταν πρωτόγραψες στο μπλογκ με αυτή την υπογραφή σε είχα κράξει άσχημα. Σήμερα βλέποντας τα όσα γράφεις και καταλαβαίνοντας ότι το αγαπάς το μπασκετάκι ταυτίζομαι μαζί σου. Μόλις έρθουν οι καλές μέρες πάλι θυμήσου να ξανατσακωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. panos
    Σωστή και αρκετά νηφάλια τοποθέτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τόμιγκαν
    ΟΚ δεν τρέχει τίποτα. Το ύφος της απάντησης μου ήταν έντονο αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι τις δύσκολες ώρες δεν έχουμε όλη την ίδια αίσθηση του χιούμορ.
    Εκεί που δεν συμφωνώ είναι τα περί γερνάω και δεν βλέπω. Αν γουστάρεις κάτι αληθινά δεν είναι θέμα ηλικίας. Αλλά πάλι αυτό είναι προσωπική σου επιλογή και απόλυτα σεβαστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κουρούνα, συμφωνώ σχετικά με τη συσπείρωση των υγειών δυνάμεων (από όπου και όπως μπορεί να καταθέσει ο καθένας την ενέργειά του), αλλά σε μια χώρα άκρατου κομματισμού και ενδογενούς βολέματος, οι κρατούντες δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που αναφέρεις "υγιείς δυνάμεις". Συγνώμη για την απαισιοδοξία αλλά όταν το κράτος δεν αναγνωρίζει τους ικανούς και αντίθετα διώχνει μακριά (οι εμπειρίες είναι από το χώρο που εργάζομαι, αλλά τα ίδια γίνονται και στο μπάσκετ) κάθε διάθεση προσφοράς, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν βλέπω φως. Ίσως έχει ακόμη πάτο το βαρέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πωπωπω,δεν περίμενα τέτοιο γλωσσάρι κι ύφος.Είσαι πιο λεπτός σφαγέας.Αλλά αφού λήγει το συμβόλαιό του και ούτως ή άλλως θα τα χώσει και στην ΕΟΚ,γιατί του τα χώνεις τόσο πολύ;Μήπως φταίνε κι άλλα συνολικότερα πράγματα;Άσχετο,αλλά πέρσυ που οκ του τα έχωνες,πώς το εξήγησες το ταβάνι του χάλκινου; Τελικά,έριξε στάχτη όχι μόνο για τον προπονητή αλλά και για παίχτες(ημίψηλους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ελα βρε κουρουνα που θα σε παρεξηγουσα. Τι σαλονικιος θα ημουνα τοτε? Απλως τοτε μονο καταλαβα ποσο αρρωστακι εισαι με το μπασκετ, οποτε λογικο ειναι να το παιρνεις και πιο πολυ επι πονου. Εγω παλι φετος δεν ξερω, δεν ειδα σχεδον καθολου Μουντομπασκετ. Δεν ξερω γιατι, υποσυνειδητα θα ελεγα. Ισως επειδη ειμαι και ψυχολογικα πεσμενος να μην ειχα τοσο κεφι.

    Παντως σε ολο το δραμα υπηρξε και μια ακτιδα φωτος. Αποσυρθηκε ο Τσαρτσαρης...(μην αρχισετε παλι, ουτε μια κακιουλα πια δεν μπορω να πω?)
    Ωστοσο για καποιον λογο, δεν νιωθω ιδιαιτερα απαισιοδοξος για το μελλον την εθνικης. Μαλλον φταιει οτι χρειαζεται πολλη προσπαθεια για να φτασουμε στα χαλια παλιοτερων εποχων...

    Παντως κουρουνα το σχολιο σου για τον απεργοσπαστη ηταν απλα επικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή