Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουμε τους Ρώσους... (update)

ΓΙΑΤΙ...
η κατάκτηση ενός μεταλλίου πρέπει να είναι προϊόν μαγκιάς, αθλητικής υπέρβασης και υποεροχής και όχι αποτέλεσμα παγαποντιάς, λαμογιάς, φτηνών τρικ
η ίδια ομάδα μας έχει κάνει περήφανους για τα κατορθώματά της και όχι γιατί κάθεται να χάνει
οι μεγάλες ομάδες δεν επιλέγουν αντίπαλο. Παίζουν παντού και πάντοτε για να κερδίζουν
οι διεθνείς πρέπει να αποδείξουν ότι στη χώρα της διαφθοράς, των πολιτικών λαμόγιων, της Siemens , του Βατοπεδίου κάποιοι ξεχωρίζουν
τα παιδιά μου που θα δουν το παιχνίδι θέλω να κλαίνε όταν η εθνική χάνει αληθινά και να πανηγυρίζουν όταν κερδίζει με την αξία της. Και δεν θα ξέρω τι να τους πω και πως να τους εξηγήσω τα ανεξήγητα
η δουλειά του προπονητή είναι να μπαίνει στα αποδυτήρια και να ζητάει από τους παίκτες του ΠΑΝΤΟΤΕ να κερδίζουν και όχι να κερδίζουν κατ΄επιλογή
η μαγκιά των μεγάλων παικτών είναι να μη φοβούνται κανένα αντίπαλο
αγαπάω την εθνική που με έχει κάνει περήφανο που είμαι έλληνας και ασχολούμαι με το μπάσκετ και τη χειροκροτάω ακόμη και όταν χάνει
ακόμη και αν γίνουμε συνένοχοι σε ένα παιχνίδι παρωδία κανείς δεν μας εγγυάται ότι με ’’εύκολους’’ αντιπάλους θα πάρουμε το μετάλλιο και φοβάμαι τον διπλό εξευτελισμό
ένα μετάλλιο δεν είναι αυτοσκοπός και δεν θα αλλάξει την τύχη του ελληνικού μπάσκετ είτε το πάρουμε, είτε όχι
σε αντίθεση με την απλοϊκή λογική ’’μετράει μόνο το αποτέλεσμα’’ ακόμη θυμόμαστε τις μεγάλες αθλητικές απάτες και κλοπές όπως τον τελικό του 1972. Και στην εποχή του διαδικτύου κείμενα όπως αυτό εδώ θα μείνουν για να θυμούνται όλοι τι έγινε ή τι δεν έγινε
θέλω να παραμείνω κάποιος που πιστεύει στην αξιοκρατία
θέλω για μια φορά η φτηνή υποκριτική και δημαγωγική ρητορική του Βασιλακόπουλου για τις αξίες του αθλητισμού να βρει εφαρμογή και στην πράξη
είμαι Έλληνας και όχι ραγιάς, γιουσουφάκι και Yunan
Υ.Γ. Πείτε με ρομαντικό, αιθεροβάμονα και ότι άλλο κάνετε κέφι. Αλλά γουστάρω τους Ρώσους που θα μπουν επίσης για να χάσουν να τους τιμωρήσουμε, να τους διασύρουμε, να τους νικήσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά και για μια και μοναδική φορά στον ελληνικό αθλητισμό να θυμόμαστε μια ομάδα όχι για μια μεγάλη αθλητική επιτυχία αλλά για ένα μάθημα ζωής. Και αν στο τέλος του δρόμου μας περιμένει και ένα μετάλλιο να το χαρούμε διπλά και τριπλά και όχι παριστάνοντας ότι ξεχάσαμε όσα θα έχουν προηγηθεί.

Και τώρα που πετύχαμε το στόχο μας εύχομαι από καρδιάς μόνο ένα πράγμα. Να κάνω λάθος σε όσα γράφω και σε όσα πιστεύω,  να έχουν δίκιο οι παίκτες και να γυρίσουν πίσω όχι απλά με ένα μετάλλιο αλλά με το χρυσό μετάλλιο. Για να αξίζει τουλάχιστον τον κόπο αυτό που έγινε απόψε και να μην υποστούμε και τον εξευτελισμό ενός αποκλεισμού από αντίπαλο που ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ. Πάντως, το εισιτήριο και το ξενοδοχείο μου για την Πόλη σκοπεύω να τα ακυρώσω αύριο πρωί πρωί.
Φυσικά δεν σκοπεύω να περιμένω τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις του Μπλατ που στο τέλος του αγώνα ’’κάτι έλεγε’’ προς τον ελληνικό πάγκο και όσο τουλάχιστον υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση δεν τον είδαμε να πηγαίνει προς τον Καζλάουσκας για να δώσει το χέρι του. Προτιμώ να πάω κινηματογράφο να δω μια δεύτερη κωμωδία!

Update 2 Το ότι θα αντιδράσει ο Μπλατ ήταν φανερό και το έγραψα βλέποντας το τέλος του αγώνα. Διότι ο κουτοπόνηρος μίζερος καταστροφέας υποψήφιος συνταξιούχος πρόπονητής από το Βίλνιους του πήρε και τάιμ άουτ στα....4 δευτερόλεπτα! Για νας μας πείσει ότι ήθελε να κερδίσει...
Και ένα τραγουδάκι που σήμερα παραείναι επίκαιρο. Αφιερωμένο στον Καζλάουσκας και τον Βασιλακόπουλο!

57 σχόλια:

  1. αν λεμε ..αν κερδισουμε τους Ρωσους σε λιγη ωρα και το σαββατο μας στειλουν οι Ισπανοι σπιτια μας ή μας διασυρουν οι Αμερικανοι στους 8,ενω οι Ρωσοι προχωρησουν παραπερα ,θελω να δω τι θα γραφετε ολοι εσεις οι εθνικοφρονες και ηθικολογοι..αν τοτε αρχιζετε και καταδικαζετε την εθνικη για την επιλογη σας θα στε αξιοι της μοιρας σας..επιπλεον θελετε να μου πειτε οτι περυσι χτυπησαμε το ματσακι με τους Γαλλους στα ισα και δωσαμε το 100% και δεν επιλεξαμε,ε??..ας γελασω..ας οψεται ο απειρος Ντε Κολο..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην τριπλή ισοβαθμία τι γίνεται ;
    (γιατί μπορεί και η Γαλλία να χάσει από τη Νέα Ζηλανδία τόσο όσο θα χρειάζεται... και παίζει και το βράδυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεγεωνάριε
    ούτε ηθικολόγος είμαι ούτε εθνικόφρονας. Κάνω κέφι τον καθαρό αθλητισμό και πολλά άλλα καθαρά πράγματα στη ζωή μου. Παραφωνία μπορεί να είμαι αλλά αν αρχίσεις να δικαιολογείς το ένα μετά το άλλο θα καταλήξεις στο τέλος να τα θεωρείς φυσιολογικά. Σκαμπάζεις τίποτε από βασικές αρχές του αθλήτισμού; Πάντως να σταυρώσω την εθνική επειδή θα χάσει από τους Αμερικάνους αποκλείεται. Την ιστορία την έγραψε στη Σαιτάμα ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ μη το ξεχνάς. Τώρα τον ανίκανο προπονητή που θα κοουτσάρει για να χάσει τον έχω σταυρωμένο εδώ και πολύ καιρό.
    Και στο τέλος αυτός θα την πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. haridimos
    Οι Γάλλοι βγαίνουν τρίτοι με ήττα από 1 έως 11 πόντους. Με νίκη βγαίνουν δεύτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεγεωνάριε
    σου είπα κάτι για το περσινό παιχνίδι; Κωμωδία ήταν με αποκορύφωμα το τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος! Οι Γάλλοι δεν πήγαν να τον μαρκάρουν και ο Σπανούλης σούταρε από τα 8 μέτρα για να το χάσει. Μόνο που εκεί από σύμπτωση τηρήθηκαν τα προσχήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητη κουρουνα αμα η εθνικη κερδισει σημερα τους αδιαφορους Ρωσους και χασει απο τους Ισπανους(πραγμα πολυ πιθανο,μας διεσυραν στο τελικο του Μουντομπασκετ το 2006 χωρις Γκασολ,μας κερδισαν 2 φορες στο Ευρωμπασκετ του 2007,μας ξανακερδισαν στους Ολυμπιακους αγωνες του 2008 και μας διεσυραν περυσι χωρις Καλντερον) θα τη σταυρωσεις την εθνικη η' οχι?..χιλιες φορες οι Γαλλοι..κ μετα πιθανοτατα η Αργεντινη χωρις Τζινομπιλι και Νοτσιονι..πριν την εναρξη του Μουντομπασκετ θεωρουμασταν απ'τα φαβορι για ενα μεταλλιο (μετα την Αμερικη,μαζι με την Ισπανια και την Αργεντινη) ..γιατι μια αναμενομενη ηττα απο τους οικοδεδποτες Τουρκους(περα απο το κακο μπασκετ που παιζουμε) και ενα κακο ξεκινημα των Ισπανων να σε πεταξουν εξω απο την φαση των 16 κιολας?..ενω θα προχωρησουν ομαδες που θεωρητικα ειναι κατωτερες της εθνικης μας???

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεγεωνάριε
    ποτέ στη ζωή μου δεν έχω σταυρώσει παίκτη που χαραμίζει το καλοκαίρι του, που ρισκάρει την καριέρα του, που εθελοντικά προσφέρει αυτό που μπορεί και που σε αντίθεση με τους διεθνείς του ποδοσφαίρου στη μοναδική μεγάλη τους στιγμή το 2004 δεν κάθεται να μιλάει για το πριμ που θα πάρει και να τσακώνεται στο γιορτινό τραπέζι. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα.
    Την ομάδα την καταστρέφει η ανικανότητα ενός προπονητή και η λογική ότι πρέπει να πάρει μετάλλιο με κάθε κόστος για να ικανοποιηθεί ο πληγωμένος εγωισμός ενός παράγοντα που έχει μπει ήδη στο χρονοντούλαπο και δεν το ξέρει.
    Το μετάλλιο και το θέλω και θα το πανηγυρίσω και όλα τα σχετικά. Αλλά όταν γράφω και υποστηρίζω (όχι υποκριτικά και δημαγωγικά όπως άλλοι) ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ δεν μπορώ να επικροτώ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΚΟΛΠΑΚΙΑ και άλλα σχετικά. Το μετάλλιο το θέλω αλλά αν μια ομάδα φοβάται και τρέμει σημαίνει πολύ απλά ότι δεν είναι τόσο καλή ομάδα και το αισθάνονται πρώτοι από όλους οι παίκτες.
    Χώρια που και αν μπούμε σε σκέψεις σκοπιμότητας. Ο εύκολος δρόμος οδηγεί σίγουρα στο μετάλλιο; Μια αποτυχία από τη στιγμή που ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ θα βαρύνει πολύ περισσότερο. Διότι αν χάσουμε από τους Ρώσους ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι σχεση εχει η αθλητικη αξιοπρεπεια μιας ομαδας 12 ακριβοπληρωμενων αθλητων με την φυλετικη καταγωγη τους? λες και ολοι αυτοι μπορουν να ορθωσουν φωνη μπροστα στα αφεντικα τους για να στηριξουν τους ασημους και ανασφάλιστους συναδελφους τους (εστω ως ένδειξή αλληλεγγύης)
    γιατι εναν αθλητικο γεγονος μπλεκεται με εθνικοπατριωτικές φανφαρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ματσακι παντως μεχρι στιγμης παει ποντο-ποντο..κανεις δε δειχνει να το θελει..και ο περισσοτερο αφελης θα το παρει στο τελος..και θα οδηγηθει σε αδιεξοδο..εσυ καλα τα λες,παντως ειμαι σιγουρος οτι πολυ συναδελφοι σου σε περιπτωση ηττας απο τους Ισπανους θα κραξουν αυτη την ομαδα..για τον καζλαουσκας συμφωνω σε οσα λες αν και ομολογω οτι ουτε το μπασκετ που επαιζε η εθνικη επι εποχης Γιαννακη με ενθουσιαζε..καλη αμυνα με μπολικο ξυλο,αλλα αργες και μεγαλες επιθεσεις σε σημειο που βαριοσουν του θανατα..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος
    Δεν σε κατάλαβα... Αυτοί οι 12 εκπροσωπούν τους ευατούς τους ή μια χώρα; Το να δηλώνω έλληνας και να γουστάρω για την καταγωγή μου είναι φανφάρα; Και ακριβώς αυτό που λες.. Η αθλητική αξιοπρέπεια τους δεν με ενδιαφέρει όταν παίζουν για τα αφεντικά τους και ας κάνουν ότι γουστάρουν. Αλλά όταν παίζουν με την εθνική παίζουν για 12 εκατομμύρια ανθρώπους. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα στο όνομα της δήθεν προοδευτικότητας. Αυτές οι αηδίες μας έχουν κάνει σκλάβους του ΔΝΤ και υποψήφιους φτωχούς.
    Οσο για το συνδιακαλιστικό κομμάτι συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λεγεωνάριε
    στον αθλητισμό είναι γραφτό να θυμόμαστε τις μεγάλες στιγμές και τις μεγάλες υπερβάσεις.
    Η εθνική ομάδα έγινε μεγάλη και τη γουστάρουμε για τις βολές του Καμπούρη το 87, για το τρίποντο του Φάνη το 89, για το τρίποντο του Διαμαντίδη του 2005 και την ανατροπή με τους Γάλλους στο Βελιγράδι και για τα πικ εν ρόλ της Σαιτάμα με τους Αμερικάνους. Γιατί έκανε υπερβάσεις και έγραψε ιστορία. Αυτά θυμόμαστε και αυτά μας κάνουν μπασκετικά περήφανους.
    Α, ναι και το ματσάκι πήγε στο -20. Σου αρέσει φαντάζομαι αυτή η εικόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. legionnaire, ta epixeirhmata sou einai an oxi avasima, asteia. afou loipon sou pw oti twra pou to grafw auto oi rwsoi oxi mono deixnoun na to 8eloun alla einai mprosta kai me 11, stekomai se auta pou eipes. pisteueis oti me nootropia san thn dikh sou, h ellada 8a kataferei pote na kerdisei tous ispanous? oi opoioi sto katw katw den paizoun ka8olou kala mexri twra? aman pia me auton ton fobo.. 8ewreis oti sto sygegrimeno tournoua 8a prepei na fobomaste polu perissotero thn amerikh apo thn argentinh? kai an nai giati? kai telos. grafeis pio panw oti einai adiko na vgoume ektos tournoua apo mia htta apo tous tourkous kai to kako mpasket pou paizei h ispania, vazontas se paren8esh-8ewrwntas profanws to ligotero shmantiko epixeirhma-to kako mpasket pou paizoume.. einai dynaton? poio einai to krithrio gia thn poreia mias omadas se ena tournoua an oxi h idia ths h apodosh? anti na ''ntoparistoume'' psyxologika kai na fygoume karfi gia na ekdikh8oume thn ispania, twra pou den pataei kala, ka8omaste kai klaigomaste gia to ti 8a kanoun oi galloi to brady k alla tetoia? eleos me auth thn (tosh) moirolatria..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δε με χαλαει καθολου το -20..καλυτερα να χασω σημερα σε ενα αδιαφορο ματσακι και να τα δωσω ολα με τους θεωρητικα πιο βατους Γαλλους και Αργεντινους ..παρα να κερδισω σημερα και να με διασυρουν μεθαυριο οι Ισπανοι ή οι Αμερικανοι..οι δυο μοναδικες ομαδες τις οποιες η εθνικη μας εχει καθε λογο να φοβαται..τα παντα ειναι θεμα στρατηγικης και ενα "πολεμο" το κερδιζει ο πιο εξυπνος και ας χασεις μια θεωρητικα αδιαφορη "μαχη"..εν πασει περιπτωση σε λιγες μερες θα ξερουμε..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κουρούνα ατόπημα (......όταν παίζουν για την εθνική παίζουν για 12 εκατομμύρια ανρθώπους)
    μην μπερδεύεις τον αθλητισμό, που όπως σωστά αναφέρεις πρέπει να είναι καθαρός, αλλά δεν μπορεί ένα παιχνίδι (γιατί στην ουσία αυτό είναι) να επηρεάζει την κοινωνική δομή και το επίπεδο ενός λαού. Αυτά αλλάζουν μέσα από την καθημερινότητα και την παιδεία του λαού (οικογένεια+σχολείο) και τα αποτελέσματά τους αντακλώνται, εν μέρει, και στον αθλητισμό. Θα προτιμούσα να χάναμε τα μετάλλια, αλλά να μην είχαμε τόση αναξιοκρατία, να μην σου πέρνουν τη σειρά στο περίπτερο, να μην πετάνε σκουπίδια από τις Porsche.
    Το άσχημο δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα στον αθλητισμό, αλλά η σύνδεσή του με την πρόοδο ενός έθνους. Και στο δικό μας έθνος σήμερα η γνώση καταδικάζεται σαν αδίκημα και η μαγεία της κομπίνας είναι που δοξάζεται. Σε μια κοινωνία άσχημων και φοβισμένων όλοι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν την επίσημη εκδοχή, παρά να προσπαθήσουν για κάτι νέο και δυναμικό (στο τελευταίο πιστεύω να συμφωνούμε, μιας και τα ίδια γράφεις παραπάνω). Συγνώμη αν ήμουν απότομος (και τσεκουράτος, χωρίς να είμαι στρατιωτικός) αλλά ήταν ατόπημα αυτή η πρότασή σου (άλλωστε το ισοζύγιό σου είνα πάντα θετικό) και θεωρώ ότι η ταπεινή μου άποψη δεν σε προσβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. panos 919..σεβαστες οι αποψεις σου.. με τις οποιες ομως δε συμφωνω καθολου..η Αμερικη ειναι κατα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ της φετινης Αργεντινης..η Αργεντινη μεχρι στιγμης προχωραει χαρη στις 30αρες του Σκολα και του Ντελφινο..απο κει και περα λιγο απο Πριτζιονι και Γκουτιερεθ(ο Ομπερτο αντιμετωπιζε καποια προβληματα) και μετα το χαος..καιρος να παρουμε ρεβανς για τις προηγουμενες ηττες μας στις Ολυμπιαδες..η Ισπανια παρα τα προβληματα της παραμενει Ισπανια..απλα δε μας ταιριαζει ως ομαδα..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. se toso ypshlo epipedo den mporoume na diaxwrizoume omades.. des ti epa8an oi ispanoi apo tous gallous.. an kai symfwnw oti apo tis alles 3 einai h as8enesterh omada.. an sebesai ton eauto sou ws mia apo tis 5 kalyteres omades ston kosmo koitas mono thn nikh.. alla kai pali einai 8ema apopsewn. opws eipes o xronos 8a dei3ei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. psaras
    Τη λογική του συνόλου την αλλάζουν όλα και από τα επι μέρους κρίνεται το σύνολο. Οταν μαθαίνεις στα μικρά παιδιά την κομπίνα και τη σκοπιμότητα στον αθλητισμό που αποτελεί λαϊκή κουλτούρα πλέον τους οδηγείς σιγά σιγά και στη λογική να κλέψουν στην ουρά, να πετάνε τα χαρτιά στο δρόμο, να κλέψουν την εφορία και μετά να κλέψουν και το διπλανό τους ή το συνάδελφό τους. Υπό αυτή την έννοια 12 παίκτες μιας εθνικής αποτελούν role models σε κάθε τους έκφραση ή έκφανση και αντιπροσωπεύουν μια κοινωνία, ένα λαό, ένα έθνος και τη λογική του. Κάποτε όντας ανώριμοι πιπιλάγαμε την καραμέλα του ανθελληνισμού όταν μας έλεγαν την αλήθεια και δεν μας άρεσε. Το ένα έφερε το άλλο και καταλήξαμε περίγελος των Γερμανών και της υπόλοιπης Ευρώπης... Δεν με ενοχλούν οι αντίθετες απόψεις όσο σκληρά και αν εκφράζονται. Με ενοχλούν μόνο οι άδικες και εσύ δεν ήσουν άδικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κορούνα υπό αυτή την έννοια, σαφώς όπως τα γράφεις είναι και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
    Δυστυχώς ο έλληνας αδικείται πρωτίστως από τις πράξεις του και το σημερινό αποτέλεσμα είναι στη σημερινή λογική του έλληνα, που μόνος του άνοιξε την κερκόπορτα της φτώχειας. Και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παντως για να συνεχίσω κουρουνα δεν εχω νιώσει ποτε να με εκπροσωπούν 12 πλουσιόπαιδα που εχουν λυσει το προβλημα επιβίωσής τους απο εκει και μετα στο ΔΝΤ μπηκε το ελληνικο κρατος επειδη κυριάρχησαν ολα αυτα τα χρονια η λογικη του "ελα μωρε δεν βαριεσαι" ,"το να βολεψω τον κωλο μου" ενω αλλες αξιες οπως η συναδελφικοτητα και η ισοτητα πηγαν στο αγυριστο! δημοσθενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. pragmatika paizoume toso xalia stin tourkia pou den mporeis n katalaveis an telika paiksame asxima i paiksame gia na xasoume... apopsi mou paizeis gia tin niki.. pio formarismeni einai i galia aptin ispania... saftes tis diorganwseis to pio simantiko einai to formarisma tis omadas kai meta metraei i fanela... me gallia den mas vlepw.... paidia den nomizw na exei na kanei me laous nootropies kai ola afta... exei na kanei me tin nootropia twn paiktwn kai prwta apola tou kazlaouskas giati i teliki apofasi pernetai apo afton kai i dikia tou grammi kai psixologia pernaei stous paixtes.... are kai na ginei kana asteio k na pane oi rwsoi stous 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αγαπητη κουρουνα..ας μπουνε φυλακη πρωτα τα λαμογια που φεραν τη χωρα σ'αυτο το οικονομικο χαλι..και ας αφησουμε ησυχους τους παικτες της εθνικης για το κατα ποσο αποτελουν ιδανικα role-models για τα παιδια μετα την σημερινη ηττα της εθνικης..ο δολος ετσι κι αλλιως υπαρχει εμφυτος σε ολους τους αθλητες..απ'το να κοροιδεψουν τους διαιτητες βουτωντας για να κερδισουν ενα απλο επιθετικο φαουλ μεχρι..το σημερινο..μη ξεχνας οτι ο μεγαλυτερος μπασκεμπολιστας ολων των εποχων(λεγε με και Michael Jordan) υπηρξε και απο τους μεγαλυτερους trash-talkers εντος των γηπεδων..καθολου κομψο για ενα ατομο που υπηρξε role-model εκατομμυριων πιτσιρικαδων που ξεκινησαν να παιζουν μπασκετ βλεποντας τον..ας μη λοιπον σταυρωνουμε τους διεθνεις για το σημερινο αποτελεσμα και τους εμπλεκουμε σε εθνικες φανφαρες και ηθικολογιες του αερα ενω γυρω μας συμβαινουν πολυ χειροτερα πραγματα..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΛΕΓΕΩΝΆΡΙΕ ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!! δημοσθενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε παιδια οι ελληνες παικτες ουτε περσι ουτε σημερα χασανε επιτηδες.αθλητισμος ειναι ολα συμβαινουν.μην τουσ κρινετε.ειδατε τις αντιδρασεις τους οταν τους βαζανε καλαθια?ελεος.manolis18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατάθεση ψυχής από τους 12 παίκτες στο σημερινό ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ετσι και αλλιως αμα πεσουμε στουσ γαλλους γιατι δεν ειναι εντελος σιγουρο νικησανε τουσ ισπανους αρα ειναι πολυ δυνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ere REZILIKIA!!! o blat mia toso megali basketiki fisiognwmia vgainei dikaiologimena kai leei oti ntrepetai gia logariasmo mas... o tanievits mas eirwnevetai pali dikaiologimena kai leei mpravo xasate kai emeis anti n vgoume n poume toulaxiston me osi aksioprepeia exei apomeinei nai re dialeksame antipalo.. prospathoume na peisoume prwta apola tous eaftous mas oti apla den paiksame kala.... o zervas vgainei kai leei toulaxiston dileksame antrikeia!!!...o orismos tin mikroprepeias.... auta einai ta kompleks mas kirioi aftos einai o kwloellinas kai i mizeria pou mas exei meinei.. mporei na leei sto world ranking tis fibas oti eimaste tetartoi alla to simerino den nomizw na deixnei oti eimaste i 4h kaliteri omada ston kosmo... ntropi mas ... sigxaritiria stous rwsous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://www.youtube.com/watch?v=dX94_wLj5ws&feature=player_embedded#! kai ena arthraki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το τσουτσεκι ο Τανιεβιτς τι θελει και ανακατευεται,δεν καταλαβα??..ε ρε γλεντια ετσι και τους ξαναπετυχουμε μπροστα μας..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε τον αλήτη τον Μπλατ να μας λέει πριν το ματς ότι ήθελε να χάσει και μην παίζει ζώνη για να χάσουμε δικαιολογημένα http://www.superbasket.gr/?c=464&a=129739

    Είναι άραγε σε θέση κανείς από όλους αυτούς (αδέσμευτη ελληνική δημοσιογραφία - Γιόνας - παίκτες) να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Και δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να μας λένε αυτοί που δικαιολογούν τα πάντα για να πανηγυρίσουν ένα μετάλλιο ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υποκριτές επειδή (νομίζουν ότι) θα πανηγυρίσουμε και εμείς στο τέλος μαζί τους; Γαλλικές σημαίες θα μας κάνουν να βγάλουμε στα μπαλκόνια....

    Μπάκι Μπλάιχερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε τον αλήτη τον Μπλατ να μην μας λέει πριν το ματς ότι ήθελε να χάσει και να μην παίζει ζώνη για να χάσουμε δικαιολογημένα http://www.superbasket.gr/?c=464&a=129739

    Είναι άραγε σε θέση κανείς από όλους αυτούς (αδέσμευτη ελληνική δημοσιογραφία - Γιόνας - παίκτες) να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Και δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να μας λένε αυτοί που δικαιολογούν τα πάντα για να πανηγυρίσουν ένα μετάλλιο ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υποκριτές επειδή (νομίζουν ότι) θα πανηγυρίσουμε και εμείς στο τέλος μαζί τους; Γαλλικές σημαίες θα μας κάνουν να βγάλουμε στα μπαλκόνια....

    Μπάκι Μπλάιχερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε..
    Νεα Ζηλανδια - Γαλλία 39-25 στο ημιχρονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν πάτε καλά ρε εδώ μέσα. Δηλαδή μεθαύριο με την Ισπανία θα θέλετε να χάσει η Ελλάδα; Γιατί, για να τιμωρηθούν "οι εκατομμυριούχοι που έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους" και ξεφτίλισαν (και καλά) τη χώρα; Είναι οι μόνοι που είναι σταθερά ψηλά και φέρνουν χαρές στη χώρα μας σχεδόν κάθε καλοκαίρι και θα τους καταδικάσουμε γιατί διάλεξαν αντίπαλο; Ποιοί είναι αυτοί εδώ μέσα που έχουν δώσει περισσότερα στην Ελλάδα από αυτά τα παιδιά και το παίζουν υπερπατριώτες; Για καθήστε καλά ρε. Η κριτική έχει και τα όριά της.
    Ό,τι έγινε έγινε. Τέλος. Από εδώ και πέρα κοιτάμε μόνο το Σάββατο και την Ισπανία (από ό,τι φαίνεται). Όποιος δε θέλει μεθαύριο να υποστηρίξει την ομάδα μας γιατί ντρέπεται με γειά του με χαρά του. Οι υπόλοιποι στις επάλξεις και δίπλα στα παιδιά μας για τη δύσκολη συνέχεια του Μουντομπάσκετ.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάλλον οι Γάλλοι θυμούνται τα περσινά και είπαν να μας εκδικηθούν! Αν είναι έτσι τότε καλά να πάθουμε, γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και οι Γάλλοι έπαιζαν σήμερα πολύ πιο αργά από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ισπανία - Νέα Ζηλανδία 101-84 (+17)
    Γαλλία - Ισπανία 72-66 (+6)
    Νεα Ζηλανδία - Γαλλία 39-27 (+12)

    παμε για τριπλή ισοβαθμία..
    οι Ισπανοί έχουν +17 -6 , άρα +11
    οι Γαλλοι έχουν +6 και αν χάσουν πέφτουν κάτω από τους Ισπανοί. Τώρα έχουν συνολικη διαφορά -6
    οι ΝεοΖηλανδοί έχουν -17 και τώρα +12 άρα είναι στο -5

    Με τη διαφορά όπως είναι τώρα..
    2η η Ισπανία
    3η η Νεα Ζηλανδία
    4η η Γαλλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

    ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 82-70
    οι Ισπανοί με το +11, 2οι και παίζουν μαζί μας.
    (ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ :-)
    οι Νεοζηλανδοί με +12 -17= -5 είναι 3οι και παίζουν με τους Ρώσους
    (ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ)
    και οι Γαλλοι με +6 -12 και -6 4οι και παίζουν με τους Τουρκους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ναι, αλλά εμεις θα πάμε και στους U2 που παίζουν τη Δευτέρα στην Πόλη, ενώ οι Νεοζηλανδοί και οι Ρώσοι, όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απόλυτη δικαίωση όσων έκατσαν να χάσουν!!!!!!
    Ελλάδα με Ισπανία και Γαλλία με Τουρκία!
    Καλά να πάθουν και οι δύο.
    Και κάτσε να δεις και μια διαιτησία που θα έχουμε, γιατί αυτά που κάνουμε δεν τα γουστάρει κανείς. Πισογύρισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Από όσους ήταν στο βάθρο της Πολωνίας πέρσι μόνο ένας θα είναι στα ημιτελικά.
    Ενδιαφέροντα σταυρώματα Βραζιλία-Αργεντινή, Σερβία-Κροατία και Σλοβενία-Αυστραλία.
    Τα υπόλοιπα (δυστυχώς για εμάς...) θα είναι σούπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εν τω μεταξύ, αυτούς στην ΕΡΤ τους πληρώνουμε;
    Τον βάλανε τον Μπλατ στη θέση του...

    Μπάκι Μπλάιχερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τι λε ρε φιλε, γιατι να βαλουνε τον Μπλατ στη θεση του???
    Καλα δεν τα ειπε???
    Η ολη φαση εγινε οχι για το ματς στουσ 16 αλλα στους 8 που θα πεφταμε με USA.
    Για σκεψου λιγο...
    Οσο για αυτους στην ΕΡΤ απαραδεκτοι, αντι να πουνε τα πραγματα με το ονομα τους, προσπαθουνε να τα ριξουνε ολα στη Γαλλια. ΑΙΣΧΟΣ. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ΝΤΡΟΠΗ για την δημοσιογραφια.
    Τα λεω καλα κουρουνιτσα, συμφωνεις?

    ΣΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πραγματικά φορτισμένο το κείμενο!
    Αλλά δε χρειάζεται (σύμφωνά με το πλαίσιο αξιών μου),να δηλώνεις υπερήφανος για την καταγωγή σου,την πατρίδα σου,κτλ,κτλ,κτλ...

    Απόψε,φοβάμαι,πως έγιναν κι άλλα χειρότερα σε ακόμη 1+2 αγώνες (ευτυχώς το ένα ήταν ντέρμπυ όνομα και πράγμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Y.Γ. εκτός κι αν φτάσουμε να πιστεύουμε πως ακόμη και το ντέρμπυ χάθηκε από αυτούς που χάθηκε,επίτηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ok paidia. peite ta dika sas gia yperhfanies klp kai diafwniste gia to an prepei h oxi na ais8anomaste asxhma. h ousia einai oti kaname thn malakia, afou den pai3ame opws mas armozei, kai to plhrwsame mesw gallias. that's all. mpravo sthn rwsia kai kalh epityxia sthn omada mas to savvato.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τι μπράβο στη Ρωσία ρε φίλε; Δήλαδή εσύ νομίζεις ότι θέλανε να κερδίσουν; Ή πιστεύεις ότι ο Μπλατ είναι ο υπερασπιστής της νομιμότητας και της ηθικής του μπάσκετ; Αν ήθελε τόσο πολύ τη νίκη τότε θα έπρεπε να μην ασχοληθεί καθόλου με την αντίπαλη ομάδα - το πολύ να του έβγαινε μια ειρωνεία για το ότι τους το κάναμε τόσο εύκολο. Άλλα προφανώς η ακραία αντίδρασή του δείχνει ότι δεν ήταν αυτό που τον έτρωγε. Τον γελοίο.
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια πλέον. Τελειώνετε επιτέλους με το αυτομαστίγωμα. Έχουμε παιχνίδι το Σάββατο. Ξεκολλήστε.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. h8elan na kerdisoun pisteuw. alla opws eipes exoume paixnidi. oti egine egine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλα ρε παιδια οι Γαλλοι τοσο πολυ μας εχουν παρει απο φοβο και απόφασισαν να χασουν απο τους Νεοζηλανδους και να πανε στο στομα του οικοδεσποτη Τουρκου λυκου?..καλα θα κανει ο κυριος Μπλατ να αφησει ησυχη την εθνικη μας και να ασχοληθει με την ομαδα του..και οι Ρωσοι θελανε να χασουνε,μη τρελαθουμε κιολας...τα υπολοιπα ειναι απλως για να χουμε να λεμε..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος (Γιάννης)
    Σου είπε κάποιος ότι δεν θέλει να δει την εθνική στο βάθρο; Δηλαδή όσα γράφονται εδώ μέσα γράφονται από ανθρώπους που δεν αγαπάνε το μπάσκετ ή την εθνική; Οσο για το θέμα Μπλατ που θίγεις πιο κάτω. Δεν ξέρω αν ο Μπλατ ήθελε να κερδίσει ή όχι. Δεν ξέρω καν τι είχε στο μυαλό του. Ξέρω πολύ καλά ότι θίχτηκε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ και ξέσπασε ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ γιατί ο μίζερος Λιθουανός που κάθεται στον πάγκο μας έκανε τη χειρότερη κουτπονηριά από όλες: Πήρε τάιμ άουτ στα 4 δευτερόλεπτα για να....πείσει ότι ήθελε να νικήσει και αυτό ήταν προσβλητικό και unfair. Μπορεί ο Μπλατ να ήθελε να χάσει και δεν θα διαφωνήσω γιατί έχω μπει μόνο στο μυαλό του...Μάλκοβιτς βλέποντας τη σχετική ταινία και δεν είμαι στο μυαλό του Ισραηλινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. rh 999
    Το πρώτο μισό του σχολίου σου νομίζω ότι είναι το καλύτερο σχόλιο που έχει γραφτεί επί του θέματος. ''Απόλυτη δικαίωση όσων έκατσαν να χάσουν!!!!!!
    Ελλάδα με Ισπανία και Γαλλία με Τουρκία!
    Καλά να πάθουν και οι δύο''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μπάκι
    Ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία. Δυστυχώς στη σύγχρονη εποχή που ο μέσος φίλαθλος είναι ενημερωμένος για τα πάντα κάποιοι έχουν ξεχαστεί σε άλλες εποχές και πιστεύουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν και όπως το θέλουν. Το κακό είναι ότι δεν αφιαρείται και το άτιμο το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Απάλευτος
    Δεν σε καταλαβαίνω. Από τη μια δεν γουστάρουμε την παγκοσμιοποίηση και τα δεινά της και από την άλλη όταν δηλώνουμε την ελληνική μας ταυτότητα θεωρείται υπερβολή. Εχω χιλιάδες λόγους να ντρέπομαι για τη σύγχρονη Ελλάδα αλλά άφησε μου το δικαίωμα να έχω και μερικούς λόγους που αισθάνομαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κουρούνα, μόνος σου τα πήρες πίσω για τον Καζλάουσκα., Θεωρείς λοιπόν ακόμα ότι η στάση του Μπλατ ήταν εντάξει - τουλάχιστον απέναντι στο Λιθουανό που δεν μπήκε στο τρυπάκι που μπήκαν οι άλλοι; Προφανώς όχι, έτσι;
    Όσο για το αν κάποιοι εδώ μέσα δε θέλουν να προχωρήσει η ομάδα και να πάρει μετάλλιο, τι άλλο συμπέρασμα να βγάλω δηλαδή όταν ο ένας λέει "χέστηκα αν πάρουμε μετάλλιο", ο άλλος "θα μας κάνουν να βγούμε με σημαίες των Γάλλων", ο άλλος "ντροπή μας και συγχαρητήρια στους Ρώσους", ο άλλος "καλά να πάθουν Ελλάδα και Γαλλία", ο άλλος "εμένα δε με εκφράζουν οι εκατομμυριούχοι παίκτες μας που έχουν φτιάξει τη ζωή τους". Δηλαδή αυτά τα σχόλια δείχνουν ανθρώπους που θέλουν η ομάδα να κερδίσει και να φτάσει στα μετάλλια; Ή μήπως εσύ δεν τα διάβασες όλα αυτά;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε : υπάρχουν Έλληνες που πολύ χάρηκαν με όλη αυτή την κατάσταση και βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν πάλι τα απωθημένα τους. Είναι αυτοί που θα χαρούν ακόμα περισσότερο αν χάσει η ομάδα μας από την Ισπανία το Σάββατο. Οι λεγόμενοι και "ποδοσφαιρικοί" νομίζω; Δείτε το ωραίο σχόλιο στην πρώτη παράγραφο του παρακάτω άρθρου : http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Euro/286989.html
    Μην είσαι αφελής κουρούνα. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν μπορούν, αρρωσταίνουν όταν η Εθνική μπάσκετ φέρνει ακόμα μία επιτυχία.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. gianni to basket eftixws kai distixws den einai gia olous einai gia ligous (to evrwpaiko basket toulaxiston)... an itan to athlima tis mazas tha exane tin omorfia tou... ligoi anthrwpoi mporoun na to katalavoun... asteios o dimosiografos.... oso gia afta pou les pio panw epeidi egw eipa oti ntrapika kai itan magia twn rwswn pou anti na petane kai aftoi tin mpala apto triponto mas eriksan tin 20ara sto trito dekalepto... thelw na sou pw oti afti tin omada tin agapaw oso tipota allo.. kai den pistevw oti iparxei ellinas pou na min xairetai otan afti kerdizei... alla kapoia pragmata stin zwi kai ston athlitismo einai panw kai apton skopo kai apta metalia kai apola... ston athlitismo agwnizesai gia na kerdiseis... otan eisai mia megali omada den dialegeis kanena... isws akoma na eimai romantikos... mporei me ta xronia na ginw kai egw tis logikis o skopos agiazei ta mesa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ε όχι να μιλάει & ο Μπλατ! Ό ταν περνούσαν τον ΠΑΟ από πριονοκορδέλα το 2001 στον τελικό της FIBA, σαν το παγώνι καμάρωνε..

    Νίκος Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος (Γιάννης)
    Αυτή η κόντρα γεννήθηκε μέσα στα δημοσιογραφικά γραφεία και θα ’’πεθάνει’’ μετά το τέλος της δημοσιογραφίας. Οταν εκεί γύρω στο 1987 οι λιγοστοί και ανυποψίαστοι δημοσιογράφοι του μπάσκετ βίωναν τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του Αρη και της εθνικής ομάδας οι ποδοσφαιρικοί πανηγύριζαν κάθε ήττα και έλεγαν ότι ’’αυτό ήταν το παραμυθάκι τελείωσε’’. Στη δεκαετία του ’90 όταν οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες όπως συνήθιζαν εκείνη την εποχή μάζευαν πατσαβούρες όπου έπαιζαν έγιναν και γράφτηκαν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά αλλά ήταν η λογική απάντηση στις προκλήσεις και τη δήθεν απαξίωση. Συνεπώς προσωπικά ούτε μετανιώνω για όσο λάδι έχω ρίξει στη φωτιά, ούτε ζητάω συγνώμη.
    Ξαφνικά βρήκαν ευκαιρία όλοι αυτοί να ξεπεταχτούν από τις φωλιές τους σε ένα θέμα που δεν τους αφορά. Οπως π.χ. δεν αφορά εμένα πόσα γκολ έβαλε η παγκόσμια υπερδύναμη του ποδοσφαίρου στο θηρίο της Γεωργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επίσης για το θέμα Καζλάουσκας δεν άλλαξε κάτι. ’Εγραψα ότι ήταν αμέτοχος στην όλη ιστορία και αυτό δεν νομίζω ότι αποτελεί κολακευτικό σχόλιο για τον προπονητή μιας ομάδας. Να μην έχε λόγο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
    Επαναλαμβάνω ότι αν δεν έπαιρνε το τάιμ άουτ στα 4 δευτερόλεπτα είναι πιθανό να μην είχε ακολουθήσει το ξέσπασμα του Μπλατ. Καλώς η κακώς ο Μπλατ εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκε διπλά θιγμένος. Και γιατί κέρδισε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος άκομψα και απροκάλυπτα κάθισε να χάσει και γιατί δέχτηκε μια τεράστια προσβολή που αντιβαίνει τον άτυπο ηθικό προπονητικό κώδικα. Εδώ που τα λέμε και κερατάς και δαρμένος όπως λέει ο λαός μας είναι πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή