Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τεύχος 231

Το ξέρω ότι είναι Παρασκευή και οι περισσότεροι έχουν ήδη αγοράσει το περιοδικό.
Το ξέρω ότι καθυστέρησα να γράψω για το νέο τεύχος.
Δεν γίνεται όμως να μη γράψω κάτι αφενός γιατί δουλεύω εκεί, αφετέρου γιατί θα με ζαλίσουν ότι ’’πάλι το ξέχασες’’, αφετρίτου γιατί όλο και κάποιος παραπάνω μπορεί να φιλοτιμηθεί να πάει στο περίπτερο και μπορεί να μου κάνουν εκείνη την αύξηση που ζητάω εδώ και....πέντε χρόνια! Για αυτό τα γράφω όπως τα βλέπω γυρίζοντας τις σελίδες του περιοδικού που για να λέμε και όλη την αλήθεια αποδεικνύει ότι είναι σοβαρό γιατί αφιέρωσε το εξώφυλλο όχι σε κάτι εμπορικό αλλά στην προσπάθεια των κοριτσιών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ιδού τα περιεχόμενα (πλην μόνιμων στηλών όπου ήδη μερικοί έχουν μαρτυρήσει τι γράφω αυτή την εβδομάδα)...
- Συνέντευξη Μπαρτζώκα για το Μαρούσι. Εξαιρετική και ειλικρινής.
- Ρεπορτάζ με πληροφορίες για τη μετακόμιση του Πανελληνίου στη Λαμία.
- Συνέντευξη του προπονητή της Καβάλας Δημήτρη Πρίφτη
- Συνέντευξη έκπληξη του Νίκου Καραγεωργίου, προπονητή του ποδοσφαιρικού Εργοτέλη. Οποιος διάβασε τι λέει για το μπάσκετ και πόσο καλά το κατέχει έπαθε πλάκα!
- Ρεπορτάζ για το Κύπελλο Ελλάδος και το πανόραμα των μεταγραφών σε Α1 και Α2.
- Αφιέρωμα στην εθνική γυναικών και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Μπόλικο ΝΒΑ με Ντουράντ και διάφορα ακόμη ενδιαφέροντα όπως τον άγνωστο πόλεμο της Φλόριντα.
- Ο απόηχος του Μουντομπάσκετ με πρόσωπα και γεγονότα που συζητήθηκαν
- Παγκόσμιο χωριό με τον Ψαράκη να φτιάχνει το προσωπικό του ΤΟΠ-50 από την παρουσία των ΗΠΑ σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις από το 1936 μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

36 σχόλια:

  1. Κουρούνα,
    τώρα τι γίνεται με τον Σάρας; Δεν ανανεώνει. Μπράβο στον Ομπράντοβιτς που βρήκε τρόπο να μην του φορτώσουν τον Σάρας. Είπε σε συνέντευξη ότι ο παίκτης είναι παρελθόν οριστικά και αμετάκλιτα. Και απόκάλυψε πως η διοίηκηση με τον παίκτη επιθυμούσαν την ανανέωση της συνεργασίας αν και οι περισσότεροι κατάλαβαν το ακριβώς αντίθετο ότι η διοίκηση δεν τον ήθελε αλλά αυτός ζήτησε την παραμονή του και ρίχνουν την ευθύνη στον θανάση και τον παύλο. Όμως τώρα τι θα γίνει; Υπάρχει άλλος παίκτης στο παρασκήνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tapoutos gia vasiko triari sthn ethniki???
    1000 fores kaliteros apo perperoglou-papanikolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος
    Νομίζω ότι η όλη εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτό που έγραφα περί διοίκησης-Σάρας-Ομπράντοβιτς. Δεν ξέρω για κάποια εναλλακτική αλλά δεν νομίζω ότι έχει λόγο να βιαστεί ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπαθηττικός ο Αρης αλλά χωρίς ψηλό παίκτη για τη ρακέτα δεν πάει μακριά. Τρίτος ελλείψει τέταρτου αν και δεν έχω δει ακόμη τον ΠΑΟΚ για να έχω άποψη. Αλλά έμαθα ότι ο Σούλης παίζει με βάση τον...ταχύτατο Λάζαρο στην επίθεση οπότε πάμε για επιθέσεις 30 δευτερολέπτων και βάλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι το δράμα του ελληνικού μπάσκετ! Να βλέπουμε τον Ταπούτο και να λέμε να τριάρι για την εθνική ομάδα! Οπως στις αρχές της δεκαετίας που κατέβαινε η εθνική στα Ευρωπαϊκά με καλύτερο παίκτη τον Γιωργάκη Ράμπο Σιγάλα και μετά απορούσαμε γιατί βγήκαμε 11οι και 15οι. Δεν φταίει βέβαια για αυτό ο ταπούτος που κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Το σχόλιο ήταν γενικό για το επίπεδο και όχι για τον παίκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κούρουνα όταν όμως με Center τον ταχύτατο Λάζαρο παίρναμε το ευρωπαϊκό πριν πέντε χρόνια και το ασημένιο στο παγκόσμιο πριν τέσσερα δε νομίζω να σε χάλασε.Τώρα πάλι πως βλέπεις τον 7ο της περσινής χρονιάς 3ο ελλείψει τέταρτου χωρίς καν να όπως λες να έχεις δει τον ΠΑΟΚ είναι δικό σου θέμα. Αλλά ναι ξέχασα σε μας παίζει το πουλέν σου ο Λάζαρος.

    Νίκος-ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομαδα αρκετα καλη με ωραιο θεαμα και καλες συνεργασιες.Θελουμε σιγουρα ψηλο και εναν κοντο.Ο Τακερ ειναι θηριο-βουβαλακι σαν τον Μπαρκλει.Φυσικα μιλαω για τον Αυτοκρατορα ΑΡΗ

    Υ.Σ.Ασε μας ρε παοκακο,μαθε πρωτα οτι οταν μπαινει η μπαλα στο καλαθι δεν φωναζουμε γκολ και οτι στο μπασκετ δεν υπαρχει οφσαιτ και μετα μιλα με ειρωνιες για αυτον που σε εχει τοσα χρονια πελατη

    Με περασες μια φορα και εβγαλες και γλωσσα.Αλλα λιγο ιδεα να ειχες απο μπασκετ,και εκεινη την εποχη που παιρναμε τα μεταλλια παρα πολλοι τον εκραζαν.Ασε που εχουν περασει και καμια 5αρια χρονια,δεν νομιζεις???

    Το ξερω οτι δεν αντεχεις,αλλα κανε υπομονη μεχρι τις 30 Οκτωβριου για την Τριτη αγωνιστικη,εκει οπου θα σε γλεντησουμε παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι όντως όπως μας γλεντήσατε και πέρσι Οκτώβριο μήνα

    Νίκος-ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν γράφει ρε συ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ούτε εσύ κάτι για την εθνική γυναικών κι αρχίζω ν΄αναρωτιέμαι.
    Κρίμα είναι,το περιοδικό πάντως όσες αυτοκριτικές κι αν κάνει,αν συνεχίζει κι αφιερώνει το ελάχιστο δυνατό για το παγκόσμιο γυναικών,τότε ως αγγαρεία το εκλαμβάνει κανείς.Είναι η ευκαιρία μας να μάθουμε και κάτι παραπάνω και πάλι Α1..Α1..Α1...λες και δεν υπάρχουν επόμενα τεύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα,
    πάει το έχασες το παλικάρι. Κατεβάινει στις εκλογές.΄΄Υποψήφιος με το συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Δήμο Πειραιά, θα είναι ο Γιώργος Σιγάλας! Ο πάλε ποτέ "Ράμπο" του Ολυμπιακού, δέχτηκε την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου με τη Νέα Δημοκρατία και αποφάσισε να διεκδικήσει μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, απ'όπου και αποχωρεί ο πρώην συμπαίκτης του στους "ερυθρόλευκους", Παναγιώτης Φασούλας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Σιγάλας θα έχει... απέναντι του, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που "κατεβαίνει" με το συνδυασμό του Γιάννη Μίχα.

    Κάποιο σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. nikos-paok!!!!!!!!!!!
    mono ton oktovri thymasai?
    vasilis-aris71..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπα όχι μόνο τον Οκτώβρη, θυμάμαι και όλη τη δεκαετία του 90 που είμασταν από επάνω σας. Εσείς βέβαια έχετε καλύτερη μνήμη αφού θυμάσται ακόμα πιο παλιούς μαρμαρωμένους αυτοκράτορες. Το κακό είναι ότι συνεχίζετε να ζείτε με αυτά.

    Νίκος-ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα,
    ήθελα να ρωτήσω πότε τελειώνει η μεταγγραφική περίοδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νίκος
    Εχεις 100% δίκιο για το 2005 και το 2006. Το 2007 όμως με το ίδιο σύστημα παραλίγο να υποστούμε ’’’εθνική τραγωδία’’ στην Ισπανία με μια επίθεση πιο αργή από το ριπλέι βασισμένη στον Λάζαρο που δεν μπορούσε να στρίψει! Ξέρεις από το 2006 έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια και το μπάσκετ τον προσπέρασε με ταχύτητα τον Λάζαρο. Αλλωστε ο άνθρωπος έχει μέλλον στον συνδικαλισμό.
    Για τον ΠΑΟΚ με παρεξήγησες. Εσπευσα να κάνω τη διευκρίνιση ακριβώς για να μην πει κάποιος ότι τον ξεγράφω παρότι είχα πάρει πληροφορίες για το πως έπαιξε στα Μαυροσκούφεια. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην υπόθεση τετράδα όπως ρόλο μπορεί να πάιξει και ο Κολοσσός που είναι πολύ ’’γεμάτη’’ ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απάλευτος
    Οκτώ σελίδες είχε για το Μουντομπάσκετ γυναικών. Βρήκες πουθενά περισσότερες; Είμαι ο πρώτος που κράζει εκ των έσω το περιοδικό αλλά εδώ μας αδικείς. Οκτώ σελίδες και εξώφυλλο και το editorial του περιοδικού (9 δηλαδή) αφιερωμένες σε ένα θέμα. Είναι ποσοτικό το ζήτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος
    Αν ισχύει αυτό που γράφεις και χωρίς διάθεση ειρωνείας, ούτε διασταλτικών ερμηνειών του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Διότι ως γνήσια μασονο-κουρούνα είμαι πρώτα και πριν από όλα με τους ανθρώπους του μπάσκετ και ειλικρινα θέλω να εκλεγεί και πανηγυρικά. Αν ψήφιζα Πειραιά θα τον ψήφιζα. Τώρα πάω στους Κουρουνισμούς και από εδώ και κάτω κάνε όποια ερμηνεία θέλεις εσύ και οι υπόλοιποι...
    Ευτυχώς βρήκε κάτι να ασχοληθεί και να μείνει εκεί (τοπική αυτοδιοίκηση, μετά βουλή κλπ.) ακολουθώντας τα χνάρια του ξανθού μέντορα του. Καλή επιλογή γιατί προπονητικά στο μπάσκετ δεν στρίβει. Θα εκλεγεί και άνετα γιατί είναι αναγνωρίσιμη φιγόύρα στους οπαδούς του Ολυμπιακού, άρα και ψηφοφόρους στον Πειραιά. Και δεν συμβιβάζομαι απλά με την εκλογή του. Θα πάρει περισσότερες ψήφους και από τον Τζόρτζεβιτς για να δείξει τη δύναμη του και τη δημοφιλία του στους κύκλους του Ολυμπιακού κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος
    Η μεταγραφική περίοδος είναι σαν το...αεικίνητο στο μπάσκετ. Δεν τελειώνει ποτέ. Για τους έλληνες παίκτες οι ομάδες έχουν υποχρέωση να καταθέσουν δελτία και συμβόλαια μέχρι 48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά αν έχουν θέση ανοιχτή στα 16 επαγγελματικά συμβόλαια μπορούν να προσθέσουν ελεύθερο παίκτη και στη διάρκεια της σεζόν. Κοινοτικοί και ξένοι αλλάζουν με συγκεκριμένες νόρμες μέχρι και τα πλέι οφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α και μια προσθήκη στο παράπονο για τη εθνική γυναικών. Αν γράψω εγώ στη στήλη μου κάτι για την ομάδα καταλαβαίνεις ότι δεν θα είναι για καλό. Οπότε να είσαι και χαρούμενος που δεν ασχολούμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τέλος οι μεταγγραφές για Ολυμπιακό; Αυτό ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιδια ο γιαννης γιανουληςεκλεισε στην βουλιαγμενη ομαδα β εσκανα...κουρουνα αληθευει?vagelhs or nowitzki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αληθεύει αλλά η ΕΣΚΑ του απαγόρευσε να παίξει γιατί έχει κανονισμό που δεν επιτρέπει σε παίκτες άνω των 30 να παίζουν στα πρωταθλήματά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια συμπλήρωση για τον Λάζαρο: Με την νέα διαγράμμιση της ρακέτας, οι παίχτες που έχουν προσόντα στο λόου-ποστ αποκτούν νέα σημασία (και μεταξύ μας καλό είναι αυτό γιατί κάπου βαρεθήκαμε όλους τους ημίψηλους να κάνουν καριέρα με το τρίποντο). Επίσης, οι άμυνες θα παίζουν όλο και πιο πολύ ζώνη, οπότε και η αδυναμία του στην άμυνα πικ-ν-ρολ θα κρυφτεί κάπως. Νομίζω ότι οι νέοι κανονισμοί δίνουν άλλα 5 χρόνια καριέρας στον Λάζο, ο οποίος στην τελική είναι πολυτέλεια για το Ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ. Και μάλλον πιστεύω ότι η πτώση του τα τελευταία χρόνια οφείλεται στο κεφάλι του και όχι στις ραγδαίες εξελίξεις του μπάσκετ. Και κουρούνα, στην θέση σου θα πρόσεχα τί λέω για τον Σούλη, όταν τον πρωτοπήρε το Μαρούσι κάτι έλεγες για παππούδες, γηροκομεία και τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απεργοσπάστης
    Κάτσε να δούμε στην πράξη αυτό που λες γιατί πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Και αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι οι προπονητές ψάχνουν πλέον ψηλούς με γρήγορα πόδια. Μπορεί να κάνω και λάθος, άλλωστε μέσα στα αμέτρητα προσόντα μου δεν συμπεριλαμβάνεται το δίπλωμα προπονητικής. Για τον Σούλη είπα κάτι και δεν το ξέρω; Το ότι έγραψα το πως παίζει ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ιστορία. Και την εποχή που πήγε στο Μαρούσι έγραφα ένα απλό πράγμα. Οτι ήθελαν να διώξουν ή αυτόν ή τον Κις. Τελικά τους κράτησαν και τους δύο και κατάφερε να κάνει τον Κις πλέι μέικερ από σούτινγκ γκαρντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κουρουνα, διαβαζα για τη στατιστικη στο τρεχον τευχος.

    Μηπως γνωριζεις τους λογους που αφησαν το Γαλανη..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν ξέρω πολλά περισσότερα από όσα έγραψα για την αλλαγή στατιστικής υπηρεσίας. Νομίζω ότι πέρα από οικονομικές παραμέτρους για τις οποίες δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και είναι πιθανό να έπαιξαν κάποιο ρόλο μέτρησε πολύ το γενικό κράξιμο για τηνάθλια ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Ο μεν ΕΣΑΚΕ είχε παράπονα, η δε πλευρά του Γαλάνη υποστήριζε ότι με τι9ς διαδοχικές αλλαγές γραφείων τύπου τα τελευταία χρόνια ο καθένας ζητούσε και κάτι διαφορετικό πράγμα που δημιούργησε μπέρδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μα η σελιδα του "αυτο ειναι το μπασκετ!" εχει σχεδιαστει απο τη whitehat. Ο Γαλανης παρεχει τα στατιστικα(τη βαση δεδομενων).
    Εκτος αν ειχαν δωσει ολη την εργολαβια στο Γαλανη(δηλαδη το σχεδιασμο του site, σε μια εταιρια παροχης και αναλυσης στατιστικων!) και αυτος το εδωσε υπεργολαβια.
    Εξαλλου, παντα πριν επιλεγει το design δινονται drafts και επιλεγει ο εργοδοτης(με βαση το περιεχομενο που εχει ηδη δωθει σαν specs απο αυτον).
    Τι προσπαθω να αναλυσω... Κλασσικα μπαχαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και πιστεύεις δηλαδή ότι ο Οικονομίδης νογάει από....drafts! Και το άλλο που γράφεις...Design. Σε παρακαλώ τώρα μην βάζεις στον πρόεδρο τόσο δύσκολα γιατί θα διαμαρτυρηθεί δικαιολογημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ως αρειανος θα πω μια κουβεντα: Ο Παπαδοπουλος για το επιπεδο που εχουν φτασει οι ομαδες της πολης (που να μην χαρακτηρισω πως ειναι), ειναι πολυτελεια. Εν πασει περιπτωσει, και εχω θα ηθελα τον Σαντιαγκο η τον Κασουν για ψηλο στον Αρη, αλλα εδω δεν εχω να πληρωσω απορυπαντικο για τις φανελες, για τετοια ειμαι? Δηλαδη τι εχει ο Παπαδοπουλος? Ψηλος ειναι, αρκουδι ειναι, το νογαει το μπασκετ τι αλλο θελουμε?

    Οσον αφορα το του Αρη-ΠΑΟΚ, και οι οι για κλαμματα ειμαστε, ας μην τα πολυσυζηταμε. Τουλαχιστον μεσα στην δεκαετια και ευρωπαικους τελικους πηγαμε, και κυπελλο σηκωσαμε, εχουμε και κατι φρεσκο να θυμομαστε. Το βασικο ειναι οτι η δικια μου γενια εχει να θυμαται τιτλους και συνεχιζει να πιστευει οτι θα ξαναερθουν. Ευρωπαικοι βασικα, διοτι Ελλαδα τα δυο βουβαλια δεν πιανονται με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εχεις δικιο ρε κουρουνα, αλλα να...
    Μπαινω acb.com και μελαγχολω...

    Παντως για καθαρα λογους συνηθειας(απο τα 90's), θα μου λειψει το logo galanis spots data απο τις μεταδοσεις...

    (ολα τ'αλλα καλα θα μου πεις και αυτο θα μας λειψει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν έχει σχέση με τις μεταδόσεις το θέμα! Το κανάλι που θα πάρει, όταν και αν πάρει τα δικαιώματα έχει δικαίωμα να συθμφωνήσει με όποια στατιστική υπηρεσία θέλει. Απλά άλλα στατιστικά θα βλέπουμε στην τηλεόραση και αλλα θα είναι τα...επίσημα του αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Tommygun
    Πιστεύω ότι τη φετινή χρονιά θα υπάρξει...ανάσταση του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και θα έχουμε επικές μάχες. Σημείωσε το κάπου για να μην ψάχνεις στα αρχεία του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι, επισης θα επανενωθει η Σοβιετικη Ενωση, θα αναδιοργανωθει ο Ελληνικος Στρατος και θα αποπληρωσουμε τα δανεια μας ως χωρα. Θα κανουμε ομως μια συμφωνια: θα κρατησω την ημερομηνια. Εαν δικαιωθω θα γραψεις στον πινακα 50 φορες "Ο Γιωργακης Ραμπο Σιγαλας ειναι παικταρας" και αλλες 50 "Ο Παπαδοπουλος ειναι ο σεντερ του μελλοντος". Εαν δικαιωθεις, παραδινομαι στο ελεος σου (που γνωριζω οτι δεν εχεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. tommygun
    Δεν εννοώ ότι ο Αρης ή ο ΠΑΟΚ θα πάρουν το πρωτάθλημα. Αλλά ότι θα έχουν εξαιρετικά καλή πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και βλέπω να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες μαζί με τον Κολοσσό να συμπληρώσουν την τετράδα. Αν δέχεσαι αυτές τις παραμέτρους πάει το στοίχημα αλλά πες μου εσύ τι χάνεις...Δεν μου το διευκρίνισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α, ευτυχως που το διευκρινησες. Διοτι ανασταση για εμενα θα σημαινε να γυρισει η Θεσσαλονικη σε εποχες που ανεβαιναν οι μεγαλοι της Αθηνας, και στο μυαλο των παικτων δεν σημαινε εκδρομη-καφε-αγωνας. Τελος παντων, ας αρκεστουμε να κανουμε τιποτα στην Ευρωπη, διοτι Ελλαδα ειναι ρεζερβε οι τιτλοι.

    Ετσι και εβαζα το στοιχημα, εσυ θα αποφασιζες τι θα εχανα. Fair play...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα σου έδινα μια ένθετη στήλη 300 λέξεων μέσα στο Κουρουνοδισέλιδο για ένα χρόνο εθελοντικής εργασίας! Fair play?

    ΑπάντησηΔιαγραφή