Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

OTE και ΑΝΤ-1 πήραν το Ευρωμπάσκετ

Τα πρώτα...ιμάτια της κλειστής δημόσιας τηλεόρασης μοιράστηκαν! Έτσι, το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και οι αγώνες της εθνικής ομάδας τον Σεπτέμβριο θα μεταδοθούν από κοινού από τον συνδρομητικό ΟΤΕ ΤV και τον ΑΝΤ-1. Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αγώνες της εθνικής ομάδας θα καλυφθούν και από τα δύο κανάλια με ταυτόχρονες ζωντανές μεταδόσεις, ενώ ο ΟΤΕ θα καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης διοργάνωσης.
Η συμφωνία δεν αφορά το σύνολο του πακέτου που είχε κλείσει η ΕΡΤ με τη ΦΙΜΠΑ έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ και περιλάμβανε εκτός από το φετινό Ευρωμπάσκετ τους αγώνες του επόμενου Μουντομπάσκετ αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2015. Απόφαση για τις άλλες δύο διοργάνωσεις θα παρθεί μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με την κρατική τηλεόραση.
Για την κατάληξη των δικαιωμάτων δεν έγινε εκ νέου διαγωνισμός αλλά επιλέχθηκε η κοινοπραξία των δύο καναλιών που είχε κάνει την αμέσως καλύτερη οικονομική προσφορά μετά την ΕΡΤ.

30 σχόλια:

  1. Κουρούνα γεια. Δηλαδή θα βλέπουμε Ευρωμπάσκετ στην ανάλυση που δείχνει ο ΑΝΤ1 όλα τα προγράμματα του; Καήκαμε... Ερώτηση κρίσεως: Μπορούσε η ομοσπονδία να καλύψει τη ρήτρα του Κουφού για το Ευρωμπάσκετ; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Soulis
    Θεωρητικά μπορούσε. Νομίζω ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί στο θέμα Κουφού αλλά και ότι ο ίδιος για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε το θέμα της εθνικής ομάδας ''κατά το δοκούν''. Και τώρα που βρέθηκε στο Μέμφις μάλλον θα είχε λόγους να παίξει. Περισσότερους από όσους είχε αν έμενε στο Ντένβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα, άσχετο με το θέμα αλλά τι γίνεται με τον Ντέιβις? είναι αλήθεια οτι έχει μπει στη μέση ο Παναθηναικός όπως και στην υπόθεση του Μαυροκεφαλίδη?
    γνωρίζεις μήπως κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο μαγκα...το δευτερο που ειπες βγηκε για να δουμε και το πρωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το πρωτο δεν γινεται να επαληθευτει γιατι δεν εχει το μπατζετ πλεον ο παναθηναικος να καλυψει τις αναγκες της κιμκι και του παιχτη που θελει 1 εκ ευρω...απλη λογικη θελει..δεν γινεται να εχεις λασμε μαυροκεφαλιδη και για τριτο σεντερ τον ντειβις με 1 εκ ευρω..ο παικτης ειναι κοινο μυστικο οτι τα βρηκε με ολυμπιακο...σε 3 μερες το πολυ θα εχει ανακοινωθει απ τον ολυμπιακο και με την προσθηκη του εστω στα χαρτια θα εχει μια τρομερη φροντ λαιν μετα την μεταγραφη και του Ντανστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα έχει ανακοινωθεί σε τρεις μέρες αφού ο Ολυμπιακός δίνει 300χιλιάδες, η χίμκι ζητάει 1εκ; Μπορεί να τα βρουν κάποια στιγμή αλλά δεν νομίζω μέσα σε τρεις μέρες εκτός και αν ο Σκινδήλιας δώσει το 1εκ

      Διαγραφή
  6. χτες ο ολυμπιακος ανεβηκε κατα 150 χιλιαρικα.Ο παιχτης ελευθερος μενει σε ενα χρονο και η κιμκι εχασε ηδη τον πλανινιτς.Δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει στην κιμκι ο παιχτης!Τα εχει βρει σ ολα με τον ιδιο και αν ανεβει αλλο λιγο εκλεισε ισως και σε λιγοτερες απο 3 μερες που προανεφερα!ειναι θεμα χρονου πλεον και οπως καταλαβαινετε θα πει και ευχαριστω στα χρηματα που δινει ο ολυμπιακος γιατι και απ το συμβολαιο του θα απαλλαγει και θα βγει κερδισμενη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην παιδευόσαστε τζάμπα με τον Ντέιβις. Τα έχω γράψει εδώ και καιρό. Αν δεν πιάσει Αύγουστος για να απογοητευτεί η Χίμκι και να τον αποδεσμεύσει δεν θα γίνει τίποτε. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό αλλά κανείς δεν πληρώνει buy out στους Ρώσους. Αυτοί ξέρουν ότι ο Ντέιβις θέλει να φύγει για να παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκας και κοιτάζει τι θα βγάλει. Παιχνίδι υπομονής και αναμονής είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό που γνωρίζω εγώ είναι οτι έχει κάνει πρόταση και ο παναθηναικός στον παίχτη (όπως και ο ολυμπιακός)
      ο παναθηναικός πλέον μπορεί να περιμένει ως αργά (ή να κλείσει τον μπατίστ που θέλει να γυρίσει τζάμπα) τον ντέηβις, ή κάποιον κομμένο nbaer, ο ολυμπιακός νομίζω οτι πρέπει να βιαστεί γιατί οι παίχτες σίμμονς και πέτγουει δεν είναι σίγουρο οτι θα τα καταφέρουν σε αυτό το επίπεδο.
      τέλος, ο μαυροκεφαλίδης και ο ντέηβις έχουν κοινό μάνατζερ

      συμφωνό για το buy out για τις Ελληνικές ομάδες, π.χ. η φενέρ δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώσει αν τον ήθελε

      Διαγραφή
  8. Oπως τα λες απλα να αναφερω οτι δεν υπαρχει μπαι αουτ απλα τοσα ειναι αυτα που αξιωνει!στα 500 χιλιαρικα εγω πιστευω θα κλεισει και θα πουν και ενα τεραστιο ευχαριστω!Ειδικα τωρα που πιεζει ο ολυμπιακος πιο πολυ απο ποτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον Μαυροκεφαλίδη τον ήθελε ο Πεδουλάκης ή έγινε ότι είχε γίνει με τον Καπόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα, να υποθέσουμε ότι η περίπτωση Ντόρσευ πλέον δεν υφίσταται έτσι ;;;

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τις μεταδόσεις στον αντ1 ο φιλιππούσης θα τις κάνει; Έχουμε να ακούσουμε "Μαλίκοβιτς" πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. b-ball kourouna αληθευει οτι ειναι πολη κοντα η μεγαλη επιστροφη νο3 Σαρας στον Παναθηναικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είσαι ο Πεδουλάκης έχεις δύο θέσεις ξένων κενές και θα πάρεις παίκτη ετών 37; Να χαραμίσεις θέση κοινοτικού για να πάρεις ένα παίκτη που όσο κορυφαίος και αν είναι πλέον είναι στη δύση του;Γιατί να μη πάρεις ένα νέο παιδί όπως ο Μποχωρίδης, να επενδύσεις πάνω του και να τον έχεις για τουλάχιστον 5 χρόνια;Να σου θυμίσω πως πρόπεσρι ο Ζοτς ανάμεσα σε Σάρας και Μάντζαρη προτίμησε τον πρώτο και ο δευτέρος πήγε στον Ολυμπιακό. Ποιος βγήκε κερδισμένος; Τα ίδια ισχύουν και με τον Μπατίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα παπαγαλάκια της ομοσπονδίας ξεκίνησαν την καλοκαιρινή τους αποστολή (και μην μου κόψεις το σχόλιο επειδή δεν κάνει να σχολιάζουμε συναδέλφους σου. Γνωριζόμαστε όλοι στην Ελλάδα πιστεύω).

    http://www.superbasket.gr/permalink/184953.html

    Γνώμη μου: Δεν μου αρέσουν οι βεντετισμοί και τα κολπάκια από παίχτες όταν πρόκειται για την Εθνική. Κάθε περίπτωση όμως δεν είναι ίδια. Ο Κουφός για παράδειγμα μάλλον έφαγε νίλα φέτος, η σθεναρή δική μας στάση και η ανταλλαγή του στο Μέμφις (όπου θα είναι αναπληρωματικός) θα τον κάνουν από του χρόνου να προσεγγίζει το θέμα 'Εθνική' με μεγαλύτερη θέρμη.

    Με τον Καλάθη όμως πώς περιμένουμε να γίνει κάτι τέτοιο όταν εδώ και 3 μήνες η ΕΟΚ, μέσω των φερεφώνων της, τον κρεμάει στα μανταλάκια, με αποκορύφωμα το κρεσέντο των τελευταίων ημερών; Γιατί να παίξει ο Καλάθης στην Εθνική, για το συμβόλαιό του (ωραίο επιχείρημα από το καθεστώς Βασιλακόπουλου που όποτε το βολεύει η Εθνική είναι 'ιερή υποχρέωση' και όποτε έχει ανάγκη την κάνει πασαρέλα του καλοκαιρινού παζαριού); Για την μαμά-πατρίδα; Για τον Βασιλακόπουλο; Ο ίδιος ο Καλάθης έδωσε εξηγήσεις στο (σταθερά φιλογαυρικό και αντιΒασιλακοπουλικό sport24.gr) οι οποίες μου φάνηκαν επαρκείς και ειλικρινείς: Ή βρίσκω συμβόλαιο στο ΝΒΑ και δεν παίζω, ή δεν βρίσκω και ενσωματώνομαι στην προετοιμασία 3 μέρες μετά. Αυτά από ένα παίκτη που ήδη λιώνει στις προπονήσεις στα γυμναστήρια της Φλόριντα ενώ ο Μπουρούσης και ο Σπανούλης βολτάρουν στα Ελληνικά νησιά (και καλά κάνουν, δεν τους κρίνω, αλλά ο Καλάθης δεν θέλει άδεια για να κάνει βόλτες με φουσκωτό, αυτό είναι σαφές).

    Με άλλα (και λιγότερα) λόγια: Ο Καλάθης ζήτησε (κατά τα φαινόμενα) ειδική μεταχείριση για επαγγελματικούς λόγους. Αυτός ο επαγγελματισμός είναι που ξένισε μια ομοσπονδία που εδώ και χρόνια λειτουργεί με προνεωτερικούς όρους (ό,τι πει ο σατράπης στην μέση και οι υπόλοιποι χορεύουμε στον ρυθμό που βγάζει το ντέφι του). Πολύ απλά δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν ότι μεταξύ απόλυτης υποταγής στα κελεύσματα του Βούδα και κοπάνας με αστείες δικαιολογίες (αρρώστια μάνας, πονόδοντος παππού, νεογέννητα γατάκια κλπ) υπάρχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις και ξεκάθαρες κουβέντες.

    ΥΓ: Όχι κύριε Καβαλιεράτο, ο Καλάθης δεν έγινε MVP του Γιούροκαπ επειδή δούλεψε τα καλοκαίρια με προφέσορες του αθλήματος όπως ο Σιγάλας και ο Καζλάουσκας. Ελάχιστα μας χρωστάει, και συγγνώμη για τις χυδαιότητες του καλοκαιριού του 2008 δεν έχει ακούσει ακόμα από κανένα.
    ΥΓ1: Επιτέλους ας γίνει η μπασκετική δημοσιογραφία κάτι περισσότερο από 'σχολιογραφία' και εκπομπή της Τατιάνας. Για ένα μήνα ακούγαμε ότι η γυναίκα του Λάσμε θα τον έστελνε στην ΤΣΣΚΑ. Αναμένουμε το διαζύγιο του ζευγαριού αφού έμεινε στον Παναθηναϊκό προφανώς. Μετά θέμα συζήτησης έγιναν τα παιδιά της Ολυμπίας, λες και ο Σπανούλης δεν είχε 'κοχόνες' να επιλέξει το επαγγελματικό του μέλλον ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους. Τώρα νέο μοτεράκι, το νεογέννητο του Καλάθη, λες και αν δεν παίξει στο Ακρόπολις του Βασιλακόπουλου και στο Ευρωμπάσκετ με την Φινλανδία θα αλλάζει πάνες και μπιμπερό για 2 μήνες. Δεν πάτε να γράψετε στην Εσπρέσο λέω εγώ;

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μεσα στο μυαλό μου, φίλε. Συμφωνώ σε όλα και θα συμπληρώσω ότι στο Ευρωμπάσκετ 2011, ο Καλάθης έπαιξε με λίγες προπονήσεις ,καθότι τραυματίας, ρισκάροντας το συμβόλαιο του με μια πιθανή υποτροπή.

      Η εθνική πλέον έχει παιδιά και αποπαίδια. Μάλλον αυτό θέλουν να μας περάσουν. Και αυτό οφείλεται μόνο σε έναν,τον πρόεδρο.

      Διαγραφή
  15. @kyriakh
    Φυσικά και τον ήθελε. Υπήρχε κάποιος λόγος να μην τον θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Godfather
    Θέση ψηλού υπάρχει αλλά πλέον με την παρουσία του Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός ψάχνει κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος
    Τις μεταδόσεις στον ΑΝΤ-1 λογικά θα τις κάνει ο Ιάκωβος. Δεν υπάρχει άλλος μπασκετικός. Και προσωπική μου εκτίμηση ότι είναι πολύ καλύτερος από άλλους που θα ακούγαμε αν τα δικαιώματα είχαν μείνει στην πρώην κρατική τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με το ζόρι τον λες και μπασκετικό το φιλιππούση. Τέλος πάντων, καλά να 'μαστε να τα βλέπουμε.

      Διαγραφή
  18. @fyssas
    Πρώτη φορά το ακούω για τον Σαρούνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @κυριακή
    Ούτε μια στο εκατομμύριο να επιστρέψει ο Μπατίστ στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης. Οπως δεν υπάρχει και θέμα Μασιούλις. Δεν χωράει στο μπάτζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο μποχωριδης αν ισχυουν αυτα που λενε περι αγγελου που εχει καλες σχεσεις με την καε ολυμπιακος οδευει προς πειραια..φετος ακουγεται οτι θα μεινει αλλο ενα χρονο στον αρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @The American
    Πήρες τη μπουκιά από το ράμφος της Κουρούνας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά...
    Ετοιμαζόμουν μετά τις χθεσινές εξωφρενικές δηλώσεις του Βασιλακόπουλου να γράψω ένα ποστ για το θέμα Καλάθη. Οχι μόνο δεν σου αφαιρώ το σχόλιο αλλά το προσυπογράφω...
    Και για να προσθέσω κάτι ακόμη. Πρώτος αποκάλυψα εδώ και μπορεί να το βρει οποιοσδήποτε στο αρχείο του μπλογκ ότι υπάρχει θέμα Καλάθη! Το είχα γράψει στις 31 Μαϊου πριν ασχοληθεί οποιοσδήποτε. Το γράφω για πρώτη φορά τώρα. Η πηγή μου ήταν μέσα από την ομοσπονδία πράγμα που σημαίνει ότι ο Βασιλακόπουλος ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ και φυσικά λίγο νωρίτερα!
    Τώρα πουλάει φτηνό τσαμπουκά για ένα παίκτη που ξέρει εδώ και 1,5 μήνα ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ! Και παριστάνει τον σκληρό. Αυτό είναι που με ενοχλεί αφάνταστα. Η υποκριτική στάση του για μια ακόμη φορά. Αλλά δεν τα γράφει κανείς διότι όλοι προσδοκούν το πληρωμένο ταξιδάκι με το τσάρτερ της χαράς στη Σλοβενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λοιπόν αυτό που συμβαίνει με τα παπαγαλάκια της Ομοσπονδίας και ειδικά φέτος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Οι κύριοι που θέλουν να αποκαλούν τον εαυτό τους "δημοσιογράφο", θα πρέπει να καταλάβουν ότι όσοι αγαπάμε, παρακολουθούμε και γενικότερα ασχολούμαστε με το μπασκετ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ! Το ίδιο θα πρέπει να καταλάβει και ο υπέργηρος Πρόεδρος (φύγε επιτέλους!!! Δεν καταλαβαίνεις ότι καταστρέφεις ότι έχεις χτίσει; Τόσο πάθος για εξουσία;). Ο Καλάθης και ο Κουφός ΔΕΝ χρωστάνε ΤΙΠΟΤΑ στο Ελληνικό μπάσκετ! Δεν έχουν βγει απο την παραγωγική του διαδικασία, δεν έχουν μεγαλώσει εδώ, χάρη μας κάνουν και που χάνουν τα καλοκαίρια τους στα Καρπενήσια για ένα τουρνουά της πλάκας που γίνεται κάθε 2 χρόνια, που έχει ΄χασει την αίγλη του εδώ και πολλά χρόνια (βλ. Eurobasket). Τώρα αν κάποιος είδε φως λόγω των πολλών απουσιών των άλλων ομάδων και θέλει να το παίξει μάγκας με τον ιδρώτα τους ποσώς τους ενδιαφέρει! Άμα πια με αυτή την υποκρισία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. βγήκε και ο Ασπρούλιας στο gazzetta σήμερα και σιγοντάρισε την κίνηση του Βασιλακόπουλου, ρίχνοντας το φταίξιμο ΜΟΝΟ στον Καλάθη, ουσιαστικά ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε ότι δεν έχει εθνική συνείδηση (λες και ζούμε στο 1950 και το να παίξεις για την εθνική της χώρας σου ισοδυναμεί με το να πας στον πόλεμο). Και έστω ότι σε μερικά να έχει και δίκιο ο Ασπρούλιας, για το πώς και με ποια όνειρα μεγαλώνουν τα παιδιά στην Αμερική και πώς στην Ελλάδα, αλλά το ότι βρήκε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή να τα γράψει, δείχνει και τι ρόλο παίζει.

    Το gazzetta πάντως ταΐζει για πολύ καιρό με χόρτο τους Παναθηναϊκούς, για επιστροφές Μπατίστ, Ματσιούλις, Καλάθη, για συμφωνία με Μποχωρίδη, για θέμα με Ντέιβις κλπ. Τους Ολυμπιακούς τους έχει μια στο κρύο μια στη ζέστη, από το Λονδίνο και μετά, εκτός από τα γνωστά με Σπανούλη, γράφανε και κάτι τρελά σενάρια για Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα μέσω ΝΒΑ, για ενδιαφέρον της Φενέρ για Λο και Περπέρογλου και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κουρούνα, κατά πόσο είναι υπαρκτό το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Βασιλόπουλο; Ακόμη, γνωρίζεις κάτι για τις μεταγραφικές κινήσεις των - νεοφώτιστων στην Α1 - Τρικάλων;
    ΥΓ: Θα προτείνεις κανένα βιβλίο για το καλοκαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Παναγιώτης
    Με είχαν ξαναρωτήσει σε κάποιο άλλο σχόλιο και το είχα αποκλείσει να συμβεί. Συνέχισαν διάφοροι να γράφουν ότι τους καπνίσει...Βγήκε σήμερα και ο ίδιος και το διέψευσε και ησυχάσαμε...
    Για τα Τρίκαλα δεν έχω καμιά ιδιαίτερη πληροφόρηση. Να τσεκάρω τις πηγές μου στην ομάδα και θα σου πω αν μάθω κάτι ενδιαφέρον.
    Βιβλία φυσικά και θα προτείνω... Και θα κάνω και έκπληξη. Θα προτείνω και μέρη όπου μπορεί κάποιος να αγοράσει πάμφθηνα βιβλία στην Αθήνα. Για να νικήσουμε την κρίση διαβάζοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή