Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δέκα βιβλία για την παραλία (και μερικά μέρη να τα αγοράσεις φτηνά)…

Συνεχίζοντας την παράδοση των εποχιακών αναρτήσεων, λίγο πριν την καλοκαιρινή….ξεκούραση προτείνω μερικά βιβλία –για όλα τα γούστα και τις αναγνωστικές τάσεις- αλλά και μερικές ‘’τρύπες’’ στην Αθήνα (γνωστές ή λιγότερο γνωστές) που κάποιος μπορεί να τα αγοράσει σε πολύ φτηνή τιμή! Τα βιβλία όπως συνήθως είναι σε τυχαία σειρά και όχι αξιολογικά…


1. Μην πας ποτέ στη Καζαμπλάνκα (πρωτότυπος τίτλος The Gun Seller, εκδόσεις Opera). Βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα και συγγραφέας του είναι ο πολύ γνωστός από τη σειρά Ιατρικές υποθέσεις Χιου Λόρι. Εγγύηση ότι το έγραψε πολύ πριν γίνει γνωστός (το 1999) και όχι επειδή έγινε γνωστός! Καυστικό χιούμορ, περιπέτεια χωρίς ανάσα και γραφή που θυμίζει….Ταραντίνο της λογοτεχνίας.

2. Επιχείρηση Κιμάς (εκδόσεις Κλειδάριθμος). Η μεγαλύτερη επιχείρηση παραπλάνησης του Β΄ παγκοσμίου πολέμου γραμμένη από τον Μπεν Μακιντάιρ και βασισμένη σε αληθινά στοιχεία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα (δεν είναι μελέτη ή δοκίμιο) που αποκαλύπτει πως ο Χίτλερ πίστεψε ότι η συμμαχική απόβαση θα γινόταν στην Ελλάδα!

3. Πέτρος Πικρός….Δεν προτείνω κάποιο βιβλίο του αλλά τον ίδιο τον συγγραφέα. Ίσως κάπου έχω ξαναγράψει για αυτόν. Πρόκειται για τον Γιάννη Γεναρόπουλο, αρχισυντάκτη του Ριζοσπάστη στη δεκαετία του ’20. Τα βιβλία του επανεκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ. Από το ιστορικό ‘’Λουκρητία Βοργία’’ μέχρι τα μυθιστορήματα ή τις συλλογές διηγημάτων της τριλογίας Χαμένα κορμιά, Σα θα γίνουμε άνθρωποι, Το τουμπεκί είναι όλα μια μεγάλη αναγνωστική έκπληξη. Ουδεμία σχέση με ‘’στρατευμένη λογοτεχνία’’ και οτιδήποτε σχετικό υποδηλώνει η επαγγελματική του ταυτότητα. Περιμένω πως και πώς να κυκλοφορήσει και το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που έγραψε το 1928 με τίτλο ‘’Ο άνθρωπος που έχασε τον εαυτό του’’. Διαβάστε τον, αξίζει τον κόπο…Είναι ίσως ότι πιο αδικημένο και παραγνωρισμένο –στην εποχή του- παρήγαγε η πιο πλούσια λογοτεχνική δεκαετία της χώρας (1930-1940).

4. Μπορείς να κλάψεις μέσα στο νερό; (εκδόσεις Καστανιώτης). Το δηλώνω ανεπιφύλακτα. Στην αυγή της συγγραφικής του ωριμότητας ο Αλέξης Σταμάτης είναι από τις κορυφαίες πένες της χώρας. Αποτελεί σταθερή, μόνιμη και απαράβατη αναγνωστική μου εμμονή ή συνήθεια. Και τα βιβλία του τα αγοράζω την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. Το τελευταίο του είναι από τα καλύτερα που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

5. Για την αγάπη της γεωμετρίας (εκδόσεις Πατάκη). Είχα καιρό, πολύ καιρό να διαβάσω ένα καλό βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου. Κάποτε ήταν από τις αγαπημένες μου συγγραφείς αλλά ένιωθα ότι για καιρό κυνηγούσε την…ουρά της και μετά τα ‘’Κινέζικα κουτιά’’ την εγκατέλειψα. Μου το έκαναν δώρο και το διάβασα πριν λίγες μέρες. Ήταν καλό δώρο. Η παλιά καλή Σώτη είναι ξανά εδώ με ένα βιβλίο από τις old good days…

6. Omega minor (εκδόσεις Πόλις). Ένα βιβλίο που διαβάζεται σε πολλά επίπεδα και με πολλά θέματα που μας απασχολούν ακόμη. Ναζισμός, ολοκαύτωμα, πυρηνική απειλή, πτώση του κομμουνισμού. Όλος ο προηγούμενος αιώνας σε…830 σελίδες με τη μαεστρική γραφή του Βέλγου Πάουλ Βεράχεν. Βιβλίο που σάρωσε όλα τα λογοτεχνικά βραβεία πριν από δέκα χρόνια. Το διάβασα χωρίς να ξέρω ότι θα μου αρέσει το περιεχόμενο (μου άρεσε…) γιατί έμαθα ότι ο συγγραφέας χάρισε όλα τα χρήματα που πήρε από τα βραβεία στην Αμερικάνικη Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εκφράσει τις διαφωνίες του για τον πόλεμο του Ιράν.

7. Ντανίλα Κομάστρι… Μου αρέσει να πηγαίνω κόντρα στις τάσεις της εποχής και των εκδοτικών οίκων γιατί συνήθως μας προτείνουν τα λάθος βιβλία. Για τους κριτικούς βιβλίων δεν το συζητάω καν: Είμαι σίγουρος ότι δεν διαβάζουν ούτε τα μισά βιβλία για τα οποία γράφουν! Μην διαβάσετε τα –σωρηδόν- βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τη Σκανδιναβία που έχουν γεμίσει την αγορά μετά την επιτυχία του Στιγκ Λάρσον και του Κοριτσιού με το τατουάζ. Αναζητείστε τα βιβλία αυτής της παράξενης Ιταλίδας της Ντανίλα Κομάστρι Μοντανάρι. Αστυνομικά υψηλής ποιότητας με μπόνους (εκτός από το καλό χιούμορ) και το γεγονός ότι διαδραματίζονται σε όλες τις γωνίες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γύρω στο 50 π.χ. με ήρωα ένα συγκλητικό ντεντέκτιβ της εποχής τον Πόπλιο Αυρήλιο! Ίντριγκες, σεξ και σκληρά αστυνομικά αινίγματα. Αν θέλετε ένα βιβλίο της για να κάνετε αρχή προτείνω το ‘’Θάνατοι στην Πομπηϊα με φόντο τον Βεζούβιο και έναν serial killer που θυμίζει Τζακ….Αντεροβγάλτη και ξεπαστρεύει τις πόρνες της περιοχής! Για όσους δεν το ξέρουν η Πομπηϊα ήταν διάσημη πολύ πριν την καταστρέψει η λάβα του Βεζούβιου για τα πορνεία της…

8. Ο καλός και ο κακός (εκδόσεις Λιβάνη). Ο εκδοτικός οίκος μόνταρε τον πρωτότυπο τίτλο για να μη….σοκάρει τα χρηστά ελληνικά ήθη. Ο πρωτότυπος τίτλος στο βιβλίο του Φίλιπ Πούλμαν είναι ‘’Ο καλός άνθρωπος Ιησούς και ο παλιάνθρωπος Χριστός’’! Μυθιστορηματική βιογραφία του Ιησού, με απλοϊκή γραφή για να μην καλύπτει το βασικό εύρημα. Ο Ιησούς είχε ένα αδελφό τον Χριστό. Τα υπόλοιπα –ως έκπληξη- στο βιβλίο. Μην το κάνετε δώρο στη θεία σας που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

9. Οι έρωτες του λόρδου Βύρωνα (εκδόσεις Μεταίχμιο). Τα βιβλία της Έντνα Ο΄ Μπράιεν δημιουργούν σάλο στην Ιρλανδία και η εκκλησία έχει ζητήσει για τα περισσότερα την απαγόρευση τους. Τον λόρδο Βύρωνα τον ξέρετε ως ένα μεγάλο φιλέλληνα. Σε αυτή τη βιογραφία του η Ο΄Μπράιεν στέκεται πολύ στο ερωτικό τρίγωνο του λόρδου, της γυναίκας του και της ετεροθαλής αδελφής του αλλά και στο φοβερό πνεύμα του Βύρωνα που τον έκανε ακαταμάχητο στις γυναίκες παρά τη σωματική δυσμορφία του.

10. Έμφυτο ελάττωμα (εκδόσεις Καστανιώτη). Δεν γίνεται να βάλω μια λίστα βιβλίων και να λείπει η πιο πρόσφατη δουλειά του Τόμας Πίντσον. Η τον αγαπάτε ή τον μισείτε…Εγώ εδώ και καιρό έχω συμβιβαστεί με τον σουρεαλισμό και τις δαιδαλώδεις περιγραφές και πρέπει να ανήκω στα περισσότερα φαν κλαμπ του που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο για χάρη του! Μιλάμε για ομηρικούς διαδικτυακούς καβγάδες αν στο τάδε βιβλίου του υπήρχαν 522 πρόσωπα ή 523! Ίσως ο σημαντικότερος αλλά και ο πιο δύσκολος αναγνωστικά Αμερικάνος σύγχρονος συγγραφέας. Για την ιστορία: Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν φωτογραφίζεται, κανείς δεν έχει δει το πρόσωπο του και όταν το CNN κατάφερε να τον εντοπίσει κάπου στο Μανχάταν, πριν από πολλά χρόνια, ζήτησε (και πέτυχε) να μην προβληθούν τα πλάνα. Απλά θεϊκός γιατί κάνει τα πιο απίστευτα πράγματα να μοιάζουν φυσιολογικά και όχι κιτς ή παρατραβηγμένα.

+1 bonusΤο Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες (εκδόσεις Τόπος). Το δεύτερο και πολύ πετυχημένο graphic novel από το δίδυμο Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλλη. Αφού μετέτρεψαν τις ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά σε κόμιξ (Παρλαράμα) ανακάλυψαν έξι διηγήματα επιστημονικής φαντασίας από ισάριθμούς κλασικούς έλληνες συγγραφείς. Έγραψαν ο Καβάφης, ο Καρκαβίτσας, ο Καρυωτάκης, ο Ροδοκανάκης (για αυτόν θα κάνω κάποια μέρα ένα ξεχωριστό post, εεπιδή είναι μακράν ο λιγότερο γνωστός όλων), o Nικολαϊδης και ο Παπαδιαμάντης επιστημονική φαντασία. Κι΄ όμως συνέβη…

Και που θα τα αγοράσουμε όλα αυτά χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία;

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το κέντρο της Αθήνας σε πείσμα των καιρών είναι γεμάτο από βιβλιοπωλεία και παλαιοβιβλιοπωλεία. Έχω μπει στα περισσότερα, υπάρχουν και μερικά ακόμη άξια αναφοράς αλλά σε συνδυασμό ποιότητας/ τιμής/ εξυπηρέτησης διάλεξα τα καλύτερα…Ελπίζω ότι δεν αδικώ κάποια άλλα…Δεκτή και κάθε προσθήκη στα σχόλια. Εννοείται ότι ένας ψαγμένος αναγνώστης απέχει συστηματικά από όλα τα μπαζαάρ βιβλίων. Είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Εκδοτικοί οίκοι, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί ξεστοκάρουν σωρηδόν ότι δεν πούλησαν στις….προσφορές τους. Δεν θα βρείτε ποτέ και τίποτα ενδιαφέρον ή δεν θα βρείτε τίποτε που δεν θα μπορούσατε να πετύχετε στην έκδοση κάποιας Κυριακάτικης εφημερίδες πριν ένα μήνα ή ένα χρόνο.

1. Το παλιό Μοναστηράκι στην οδό Γραβιάς. Στο στενάκι που βρίσκεται η Πρωτοπορία, μερικά μέτρα από το μεγάλο βιβλιοπωλείο, στη γωνία υπάρχει ένα μικρότερο. Στον πάγκο μπροστά στην είσοδο υπάρχουν τα περισσότερα φρέσκα βιβλία στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Με άλλα λόγια με έκπτωση 20 ή 40% στην αρχική τιμή τους. Το καλύτερο στέκι για καινούργια βιβλία στις πιο ανταγωνιστικές τιμές που έχω βρει οπουδήποτε στην Αθήνα. Για όσους ψάχνουν παλιές εκδόσεις το υπόγειο είναι τεράστιο και έχει τα πάντα! Διαθέτει για τους λάτρεις του είδους και ατελείωτο στοκ από βιβλία τσέπης (Βίπερ, BELL κλπ.)

2. Πρωτοπορία (στην οδό Γραβιάς). Την ξέρετε φαντάζομαι αφού είναι το καλύτερο -και με τους πλέον ενημερωμένους πωλητές- από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Εδώ και μερικούς μήνες έχει και τμήμα μεταχειρισμένων. Στην κεντρική είσοδο ευθεία μπροστά στα δύο μέτρα υπάρχουν τρία μεγάλα ράφια με πολλές καινούργιες εκδόσεις. Μην σας φοβίζει η λέξη μεταχειρισμένο. Τα περισσότερα βιβλία είναι διαβασμένα μια ή καμία φορά και σε εξαιρετική κατάσταση. Μεταχειρισμένο είναι και το δικό μας βιβλίο που το διαβάζουμε δεύτερη φορά. Αποκλείεται πάντως να σας φοβίσει το….μισοτιμής που πουλιούνται. Εννοείται ότι αγοράζει και μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή κατάσταση.

3. Καλιδρομίου 48-50. Το υπόγειο δίχως όνομα…Ένας τεράστιος χώρος γεμάτος με χιλιάδες βιβλία όλων των εποχών. Εξαιρετικές τιμές, έχω βρει μερικά διαμάντια στα ράφια του. Στα μείον ότι δεν έχει σταθερό ωράριο λειτουργίας (το έχω πετύχει δύο πρωινά κλειστό) και ότι θυμίζει ένα ατελείωτο χάος! Θέλει πολύ ώρα για ψάξιμο. Η νεαρή κόρη του ιδιοκτήτη (λέγεται Λάμπρος, είναι εξαιρετικός κύριος αλλά τον έχω πετύχει μόνο μια φορά) που συνήθως βρίσκεται εκεί δεν θα σας ενοχλήσει στο ψάξιμο και είναι δεκτική και σε μικρό παζάρι στην τελική τιμή…Τέτοια ποικιλία βιβλίων σε καλές τιμές είχε μόνο το υπόγειο του Νασιώτη στο Μοναστηράκι που πια έχει κλείσει.

4. Παλαιοβλιοπωλείο Νίκου Χρυσού (Χαριλάου Τρικούπη 63 και Δερβενίων). Το μαγαζί βρισκόταν μέχρι πριν μερικές εβδομάδες στην Ιπποκράτους αλλά μετακόμισε ακόμη πιο κεντρικά. Δεν θα βρείτε νέες εκδόσεις αλλά για όποιον ψάχνει παλιά καλά βιβλία είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΡΟΣ. Στα συν ότι ο νεαρός ιδιοκτήτης (και συγγραφέας) ξέρει τι του ζητάς, ξέρει τι να σου απαντήσει και σε αφήνει να ψάξεις με την ησυχία σου. Οι τιμές εξαιρετικές ακόμη και για σπάνια εξαντλημένα βιβλία. Γραφτείτε και στη λίστα του για αποστολή newsletter. Σας ενημερώνει κάθε μήνα περίπου για όλες τις καινούργιες αφίξεις.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Γενικός κανόνας: Το Μοναστηράκι έχει πάψει προ πολλού να είναι ο παράδεισος των βιβλίων. Έχει γεμίσει φτηνό σκουπιδαριό ή βιβλιοπώλες που σε…κόβουν και από τη φάτσα λένε ότι τιμή τους κατέβει! Τα μαγαζιά για τα οποία γράφω είναι τσεκαρισμένα και είναι τα λιγοστά (από τα πολλά που υπάρχουν) στα οποία αξίζει να μπείτε… Φυσικά κάθε Κυριακή στους πάγκους ή τα…κιλίμια των πλανόδιων πωλητών μπορεί να υπάρχουν σε εξευτελιστικές τιμές σπάνια βιβλία ή το τελευταίο του Μουρακάμι με 2 ευρώ! Αλλά εκεί είναι θέμα τύχης, όρεξης, αντοχής στην πολυκοσμία και ψαξίματος…Βάλτε πάντως πολύ πρόχειρα ρούχα και κρατάτε υγρά χαρτομάντιλα πάνω σας γιατί από τη σκόνη τα χέρια σας θα αλλάξουν χρώμα….

1. Γιάννης Κουγέας, Άστιγγος 21 και Θησείου 2. Μην μπερδευτείτε με το διπλανό μαγαζί που επίσης είναι βιβλιοπωλείο. Συνήθως έξω έχει κούτες με περιοδικά και κόμιξ. Τα βιβλία υπάρχουν στο εσωτερικό σε πάγκους και ράφια. Υπάρχουν και σχετικά πρόσφατα βιβλία (με 5-8 ευρώ το κομμάτι) και αρκετά παλαιότερα στα ράφια. Ο ιδιοκτήτης κάνει έκπτωση από μόνος του χωρίς παζάρι.

2. Γιάννης Κουγέας, Αστιγγος 6. Λίγο πριν το τέλος της Άστιγγος το διατηρούν τα ξαδέλφια του προηγούμενου. Πολύ μεγάλος χώρος. Τα καινούργια βιβλία είναι στο ράφι μπροστά στο ταμείο, στο βάθος δεξιά σε ξεχωριστό χώρο είναι τα πιο παλιά. Τιμές εξαιρετικές και επίσης υπάρχει αυτόματη έκπτωση στο ταμείο για αγορές άνω του 1-2 κομματιών. Σπάνια θα βρείτε κάτι δεύτερη ή τρίτη μέρα. Περνάει πολύς κόσμος από το συγκεκριμένο μαγαζί και τα καλά κομμάτια χάνονται γρήγορα.

3. ΣΤΑΘΜΟΣ (ακριβώς δίπλα στο προηγούμενο μαγαζί). Το δεύτερο κατάστημα με αυτή την επωνυμία που άνοιξε στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο χώρο εμφανίσθηκε πριν από κανένα δίμηνο. Έχει ότι υπάρχει στο στοκ των μεγάλων εκδοτικών οίκων σε τιμές από 3 έως 5 ευρώ. Ο ψαγμένος αναγνώστης δύσκολα θα βρει κάτι αλλά όποιος θέλει τα τυπικά best sellerakia της αγοράς (μπόλικος Ψυχογιός με άλλα λόγια) θα τα βρει σε πολύ καλή τιμή. Προσωπικά δεν έχω ψωνίσει κάτι από εκεί τις δύο φορές που πέρασα αλλά λόγω φτηνών τιμών το βάζω στη λίστα.

4. ΡΟΓΚΟΤΗΣ (Ερμού 109;). Δεν είμαι σίγουρος για το νούμερο αλλά όποιος περπατήσει στην Ερμού (αριστερό πεζοδρόμιο κατεβαίνοντας προς Θησείο) θα το βρει. Μικρό βιβλιοπωλείο για πολύ ψαγμένους αναγνώστες και το μοναδικό που παραβαίνει τον κανόνα της κατηγορίας. Είναι ακριβό έως πολύ ακριβό αλλά έχει σπάνια κομμάτια και όλα σε άριστη κατάσταση. Ακόμη και βιβλία 60-70-80 χρόνων είναι σαν καινούργια. Προσωπικά αγοράζω από εκεί συνήθως αθλητικά περιοδικά αφού έχει τεράστια ποικιλία με εκδόσεις που οι περισσότεροι δεν θα έχετε δει ποτέ στη ζωή σας ή αγνοείτε ότι κυκλοφόρησαν στα ελληνικά περίπτερα! Στα συν ότι ο ιδιοκτήτης (από τους πιο παλιούς βιβλιοπώλες στην περιοχή) είναι και φανατικός μπασκετόφιλος… Φημολογείται ότι το πατάρι του μαγαζιού όπου δεν ανεβαίνει κανείς κρύβει χάρτινους…θησαυρούς!



16 σχόλια:

  1. Ρε συ Κουρούνα, σόρρυ που θα βγω εκτός θέματος αλλά τι βόμβα ήταν αυτή πάλι που έσκασε πριν από λίγο;; Ο Παναθηναικός πήρε λέει τον Σαγκ Πιγκ;;; Τι είναι αυτό πάλι;;; Και μάλιστα από τις 10 Ιουλ έχει συμβόλαιο. Τι συμβαίνει;; Ποιός είναι αυτός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ο πολύ γνωστός από τη σειρά Gray’s anatomy Χιου Λόρι"

    κουρούνα σε επιασα αδιάβαστη.

    ο εν λόγω κύριος δεν πέρασε ποτε απο τη συγκεκριμένη σειρά. αντίθετα ηταν ο πρωταγωνιστής της σειράς "House M.D." (ελληνικός τίτλος: ιατρικές υποθέσεις)

    Το Λεώ σε περιπτωση που κάποιος ενδιαφερθεί να το ψάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Dimitris
    Σωστός! Απλά δεν είμαι πολύ των τηλεοπτικών σίριαλ. Αντε λίγο 24 και λίγο Lost αλλά μέχρι εκεί. Τα ιατρικά δεν τα παρακολούθησα ποτέ. Εκανα και τη σχετική διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα να σε ζαλίσω λίγο: εκτός από το προφανές της μεταγραφής του Κινέζου (αν τελικά ολοκληρωθεί), γνωρίζεις αν έγινε και για αγωνιστικούς λόγους; Δηλαδή ο παίκτης, ο οποίος πέρυσι είχε 0.7 πόντους στο κινέζικο πρωτάθλημα (;) θα είναι ένας από τους 6 ξένους του ΠΑΟ ή απλά θα είναι διακοσμητικό στοιχείο στο ρόστερ για την Ευρωλίγκα. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, είναι ότι "πιο περίεργο", μην πω τίποτα άλλο, θα έχει γίνει μεταγρφικά στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Mike Ansley
    Διαβάζεις τη στήλη μου στο περιοδικό; Στο τελευταία τεύχος έγραφα ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η Κινέζικη αγορά και εξηγούσα τους λόγους. Λυπάμαι που δεν απαντάω ευθέως αλλά κάποιοι πλήρωσαν για να το διαβάσουν. Και είναι αρχή του περιοδικού να σέβεται τους αναγνώστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο παίκτης πάντως έχει υπογράψει αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιό λόγο δεν μπορεί να έρθει Ελλάδα;;;;Βοήθα Κουρούνα...Μεταξεταστέοι θα μείνουμε όλοι..

      Ο συγκεκριμένος παίχτης πέρσυ δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου. Είχε 7 ματς με 6,7 λεπτά συμμετοχής μ.ο σε ολόκληρη την σεζόν. Έβαλε 5 πόντους νομίζω και από κει βγαίνει το 0,7. Τίποτα. Με ελάχιστες προσπάθειες. Δεν ξέρω αν οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί ή κάποιος τραυματισμός.

      Το περίεργο δεν είναι ότι φέρνει Κινέζο (αν τον φέρει τελικά), διότι είχε κυκλοφορήσει γενικά ότι είχε βλέψεις από πέρσι για συνεργασίες και συμφωνίες με Κινέζους κτλ αλλά το ότι φέρνει έναν παίχτη, να τολμήσω να πω, που δεν μου γεμίζει το μάτι για πρωταθλητισμό και ευρωλίγκες κτλ κτλ. Ακόμα και πέρσι τα ονόματα που είχαν κυκλοφορήσει από Κινέζικη αγορά ήταν παίχτες με καλύτερα νούμερα.

      Υπάρχει πιθανότητα πιστεύεις κουρούνα ο παίχτης να αποκτηθεί και να δοθεί δανεικός;;; Τρελό σενάριο που πέρασε από το μυαλό μου: Σκέφτεται μήπως ο Γιαννακόπουλος να πάρει ή ''συνάψει'' δεσμούς φιλίας και συνεργασίας (δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω) με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ώστε να μπορεί να στέλνει τέτοιους παίχτες;; Τι π@π@ριές γράφω βραδιάτικο...χαχαχαχα ότι να ναι !!! :-)
      Την επιείκειά σου Κουρούνα!!!

      Takis N.

      Διαγραφή
  8. @Godfather
    για να βγει παίκτης από την Κίνα χρειάζεται ειδική άδεια...Δεν είναι σίγουρο ότι θα την πάρει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα δανεισμού. Λυπάμαι που γίνομαι μονότονος αλλά όποιος διάβασε 10 αράδες και 50 λεκούλες που έγραψα πριν από πολλές πολλές μέρες που είχα ακούσει το θέμα (χωρίς να ξέρω περί ποίου παίκτη πρόκειται και χωρίς επίσης να με ενδιαφέρει να μάθω γιατί δεν έχει μεγάλη σημασία) και υπάρχουν στο περιοδικό που κυκλοφορεί έχει όλες τις απαντήσεις. Αν ήταν δημοσιευμένα σε παλαιότερα τεύχη θα τα έγραφα όλα και εδώ...Αλλά για λόγους που έχω εξηγήσει κατ΄επανάληψη αυτό είναι αντιδεοντολογικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ρε συ το δέχομαι απόλυτα, έχεις δίκιο. Η φάση είναι ότι το χω πάρει το τελευταίο τεύχος και φυσικά έχω διαβάσει και την στήλη σου. Νομίζω ότι έλεγες ότι θα φυλάξει μια θέση για Κινέζο αλλά δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες και μου άφησε την εντύπωση ότι μίλαγες γενικά και όχι συγκεκριμένα για κάποιον. Θα πάω ΣΚ στο εξοχικό που έχω το περιοδικό, να δω τι ακριβώς γράφεις και αν λες ότι υπάρχουν εκεί οι απαντήσεις τότε είμαστε οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να σε βοηθήσω λοιπόν το μυστικό είναι στην....19η λέξη του συγκεκριμένου θέματος. Μέτρα 19 λέξεις. Σκέψου τη...19η προσεκτικά και όλα θα εμφανιστούν ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Καζαμπλάνκα είναι καλό βιβλίο, αλλά όχι τόσο καλό, ώστε να το χαρακτηρίσουμε κάτι αντίστοιχο του Ταραντίνο.. Στον Πούλμαν μπορεί να ρίξω μια ματιά, τον συμπαθούσα ανέκαθεν. Αυτές τις μέρες πάντως διαβάζω το 8, της Κατ Νέβιλ, και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν το έχει διαβάσει. Κάτι σαν πιο ελαφρύ εκκρεμές του Φουκώ, ή πιο φεμινιστικός κώδικας Ντα Βίντσι ας πούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ανάρτηση σου που φοβάμαι κάθε καλοκαίρι πιό πολύ kourounitsa. Ακόμα θυμάμαι το περυσινό κάζο, να ψάχνω επί 2 εβδομάδες σε όλη την Αθήνα το βιβλίο του Πελεκάνος. Ενδιαφέρουσα η πρόταση βιβλιοπωλείων όμως. Και μία ερώτηση που μπορεί να γνωρίζεις την απάντηση. Ψάχνω για βιβλία στη "μητρική" τους γλώσσα, χωρίς να αναγκαστώ να καταφύγω σε online αγορά. Συγκεκριμένα, τώρα, ψάχνω στα ισπανικά, το βιβλίο του Λιόσα "Η γιορτή του τράγου". Έχεις ιδέα που πρέπει να απευθυνθώ kourouna;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @panos919
    Ταραντινική ατμόσφαιρα έχει πάντως...Και η γραφή του φλερτάρει έντονα με αυτό το ύφος. Το Οκτώ είναι σχετικά παλιό βιβλίο. Για να είμαι ειλικρινής επειδή ποτέ δεν συμπάθησα τον Νταν Μπράουν απέφυγα συνολικά και όλα τα συνωμοσιολογικά βιβλία του ίδιου τύπου που είχαν κυκλοφορήσει την εποχή του Κώδικα Ντα Βίντσι. Παρότι έχω δυο ντάνες αδιάβαστα ίσως ακολουθήσω την επιλογή σου αλλά δεν το βλέπω για το καλοκαίρι. Έχουν άλλα πράγματα σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @karaflodamon
    Τουλάχιστον σου είπα που θα το βρεις κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά. Μα το μισό κέφι είναι στο ψάξιμο και το άλλο μισό στην ανάγνωση.
    Δυστυχώς για να αποφύγεις αυτό που μου γράφεις πρέπει να απευθυνθείς σε μεγάλες αλυσίδες τύπου Πάμπλικ ή Παπασωτηρίου. 'Εχουν διάφορα τμήματα με ξένα βιβλία αλλά δεν έίμαι σίγουρος ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Λογικά στα ίδια μαγαζιά μπορείς να το παραγγείλεις αλλά θα φας γερό ''καπέλο'' με ταχυδρομικά κλπ. οπότε δεν αξίζει τον κόπο. Η πιο σίγουρη μέθοδος είναι να δώσεις...χαρτάκι σε κάποιον που πάει Ισπανία. Θα το βρει σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή