Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα τελευταία θύματα των Ολυμπιακών του 2004 (Δες τα χάλια που άφησες Γιάννα)




Οι τακτικοί αναγνώστες μου (κυρίως του blog γιατί στο περιοδικό η θεματολογία μου είναι πιο…σταθερή) ξέρουν ότι μου αρέσει να ανακατεύομαι με πολλά και διάφορα. Πριν από λίγο έπεσε στα χέρια μου μια επιστολή της Άννας Κύρτσου, αδελφής του δημοσιογράφου Γιώργου Κύρτσου που ήταν υπεύθυνη του τμήματος μεταφραστών (αν δεν κάνω λάθος) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επειδή είμαι βέβαιος ότι τα mainstream media θα την….αγνοήσουν και θα κάνουν ότι δεν την είδαν τη δημοσιεύω εδώ και μετά προσθέτω και τα δικά μου σχόλια για την όλη υπόθεση. Να σημειώσω ότι η επιστολή συνοδεύεται και από ένα ιδιόχειρο και πολύ προσωπικό σημείωμα προς τη Γιάννα Αγγελοπούλου το οποίο έχω επίσης στα μέιλ μου αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το δημοσιοποιήσω.







Οι χιλιάδες υπάλληλοι της ΑΘΗΝΑ 2004 σας μισούν


Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 είναι χωρίς αμφισβήτηση το τελευταίο θαύμα της σύγχρονης Ελλάδας. Αναπάντεχο και συγκλονιστικό.






Δουλέψαμε όλοι με πάθος με πίστη, με αφοσίωση, με παραλογισμό για να αποδείξουμε ότι η χώρα μας ήταν ικανή, αξιόπιστη και μοναδική. Ήμασταν άνθρωποι ασύνδετοι μεταξύ μας, ο καθένας με ιδιαίτερα προσόντα, ενωθήκαμε σε μία πυγμή, πιστέψαμε στην κοινή προσπάθεια, τα καταφέραμε, ελπίζουμε να το θυμάστε ακόμη.


Είχαμε ισχυρή ηγεσία. Την εμπιστευτήκαμε. Γιάννα Αγγελοπούλου, Μάρτων Σίμιτσεκ, ο λόγος τους ήταν συμβόλαιο για μας.


Είμαστε χιλιάδες, κάποιοι για μερικούς μήνες, κάποια για πενταετία. Δεν έχει η διάρκεια σημασία, τα δώσαμε όλοι όλα.


Τότε, επειδή οι υπερωρίες του καθενός ήταν αδύνατον να υπολογιστούν και ξεπερνούσαν τα όρια κάθε διάταξης εργατικού νόμου, δηλαδή κοινώς παράνομες, μας υποσχέθηκαν ρυθμίσεις. Τους δύο τελευταίους μήνες δεν κοιμήθηκε κανένας μας πάνω από 3-4 ώρες και είμαστε περήφανοι.


Τα αφεντικά, και τα πιστέψαμε, εκτός από το όραμα που το υιοθετήσαμε πρόθυμα και με μένος, μας υποσχέθηκαν ότι, αν τα καταφέρναμε και οι Αγώνες ήταν πετυχημένοι, πράγμα που σας υπενθυμίζω η υφήλιος ολόκληρη με δημοσιεύματα, ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ, αμφισβητούσε τότε , θα παίρναμε ένα μπόνους μέσω της ALICO όπου μας είχαν όλους ασφαλίσει κατά παντός κινδύνου…, αφορολόγητο, για όλα όσα παράνομα είχαμε προσφέρει. Αυτά λεγμένα με υπογραφή και σφραγίδα από τα αφεντικά και την τότε Κυβέρνηση (δηλαδή ΝΔ).


Πετύχαμε. Αυτό κανένας ακόμη δεν μας το αμφισβήτησε. Και είμαστε όλοι, συλλογικά και χωρίς εξαίρεση, υπερήφανοι, αυτή την μοναδικότητα δεν μπορεί κανείς να μας την στερήσει.


Έρχεται, λοιπόν, οκτώ (8) χρόνια αργότερα, τώρα τέλος του 2011, η Κυβέρνηση της ταλαίπωρης Ελλάδας, αλήθεια πως την καταντήσατε έτσι – πρέπει κάποτε να μας εξηγήσετε πως από την περηφάνια μας φέρατε στον εξευτελισμό- και λέει


· ότι λάβατε για όσα κανένας εργατικός νομός δεν μπορούσε να καλύψει γιατί ξέφευγαν από οποιαδήποτε ακραία ανοχή – άρα παράνομα δουλεύατε γιατί ξεπερνούσαν όλα τα όρια νόμιμης παροχή μισθωτών υπηρεσιών


· και αυτά που σας είπαν τα τότε αφεντικά σας και η τότε Κυβέρνηση (ΝΔ) δεν ισχύουν κι ελάτε να πληρώσετε τους φόρους σας μέχρι 15 Δεκεμβρίου του 2011 για το 2004!


Ντροπή σας, όχι μόνο για τα λεφτά που κανένας μας δεν έχει πια οκτώ χρόνια μετά , αλλά για την σκέψη ότι παρόλο που κανένα εργασιακό καθεστώς δεν μπορούσε να μας καλύψει τότε, και όσο μοναδικό έργο κι αν σας προσφέραμε – τέτοιο άλλωστε ποιος ηλίθιος να σας ξαναδώσει - θα μας χαρατσώσετε κι από πάνω μετά από 8 χρόνια! Μπράβο σας, λοιπόν, και όσοι μπορούμε, αναγκαστικά θα σας τα δώσουμε τα χρήματα , αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πια πόσο αναξιόπιστοι είσαστε, πόσο αχάριστοι και θλιβεροί.


Ντροπή, καταστρέφετε τα όμορφα για μερικές εισπράξεις που σίγουρα δεν δικαιούσθε. Σκοτώνεται το καλό κομμάτι της Ελλάδας, αυτό που κάθε φορά στα δύσκολα, με άλλα πρόσωπα ίσως, θα ξαναχρειασθείτε. Δεν έχετε πια ίχνος από αξιοπιστία. Σήμερα αποξενώσατε μερικές χιλιάδες άξιους.


Θα μας χάσετε όλους. Κρίμα για την όμορφη χώρα μας. Όπως πάντα τρώει τα καλλίτερα παιδιά της. Ήμασταν χιλιάδες, άσχετοι μεταξύ μας, όμορφοι, ικανοί κι ενωμένοι. Και τα καταφέραμε.


Άννα Κύρτσου-Δράκου’’





Τα δικά μου σχόλια: Η επιστολή αποδεικνύει στην ουσία πόσο ξεφτιλισμένοι είναι σήμερα οι άνθρωποι που ασκούν δημόσια διοίκηση. Συμφωνώ στα περισσότερα με τα όσα γράφει η κυρία Κύρτσου γιατί γνωρίζω ανθρώπους (και στο στενό μου περιβάλλον και στον επαγγελματικό μου κύκλο αφού μεταξύ των χιλιάδων εργαζόμενων υπήρχαν τουλάχιστον 150 αθλητικογράφοι) που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας. Τι δεν λέει η επιστολή: Ότι οι εργαζόμενοι δεν πήραν στην πραγματικότητα το μπόνους για την εργασιακή υπέρβαση (δεν την αμφισβητώ αντιθέτως υπερθεματίζω ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν δούλεψαν ίσως και πάνω από τα ανθρώπινα όρια για πολλούς μήνες) αλλά για να μη…φύγουν! Ηταν ουσιαστικά η επιβράβευσή τους Όχι ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Τους αλλά για να μην υπάρξει κύμα παραιτήσεων μήνες πριν τους Ο.Α. αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν ότι μετά τη λήξη των αγώνων θα έμεναν άνεργοι! Η ελληνική αγορά δεν μπορούσε και δεν μπόρεσε για αρκετά χρόνια να απορροφήσει τους χιλιάδες ανέργους που άφησαν οι Ο.Α. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή λοιπόν ουσιαστικά την αποζημίωση έρχεται σήμερα το κράτος και απαιτεί τη φορολόγησή της όχι με ένα τυπικό 10% (όπως σε όλες τις αποζημιώσεις) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ 42%!!! Ανεξάρτητα αν και σήμερα αρκετοί από τους εργαζόμενους (για εντελώς διαφορετικούς λόγους) ανήκουν στο ένα εκατομμύριο των άνεργων Ελλήνων. Στις εφορίες που προσπαθούν να βρουν άκρη τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς φοροφυγάδες και τους απειλούν ότι αν δεν πληρώσουν τα εξωφρενικά ποσά θα τους επιβληθεί και αναδρομικό πρόστιμο (έχω συγκεκριμένες περιπτώσεις που συνέβη κάτι τέτοιο). Φυσικά, οι πρωτεργάτες της κοροϊδίας η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Μάρτων Σίμιτσεκ απλά δεν….υπάρχουν και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Κρύβονται και δεν μιλάνε αν και ηθικά τουλάχιστον είναι αυτοί οι υπεύθυνοι… Την ώρα, λοιπόν, που οι μεγαλύτεροι κλέφτες του δημοσίου κυκλοφορούν και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι για πολύ καιρό ακόμη το υπέροχο ελληνικό δημόσιο ’’εκτελεί’’ μερικές ακόμη χιλιάδες ανθρώπων. Γιατί; Απλά γιατί συμπαρατάχθηκαν σε κάτι που αποτέλεσε το τελευταίο ελληνικό όραμα. Ανεξάρτητα κόστους, οικονομικών σκανδάλων (φαντάζομαι ότι τώρα – λόγω αυτής της ιστορίας- θα ανοίξουν πολλά στόματα και θα έχουμε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις) οι Ο.Α. δεν ήταν το προσωπικό όχημα της Γιάννας. Ηταν το τελευταίο γεγονός για το οποίο μπορεί να περηφανεύεται η χώρα μας και αποτέλεσε το όραμα χιλιάδων ανθρώπων που συμπαρατάχθηκαν σε αυτή την προσπάθεια χωρίς να σκεφτούν το παρασκήνιο, τις σπατάλες και τις προβολές της....κυρίας Γιάννας και των αυλικών της. Και αυτό ακριβώς πληρώνουν (πολύ ακριβά μάλιστα) σήμερα...



26 σχόλια:

  1. Και σε ερωτώ αγαπητέ φίλε: γιατί τα Μ.Μ.Ε. δεν θα προβάλλουν την είδηση; Θα επιθυμούσα κάποια απάντηση πέραν των προφανών. Ευχαριστώ.

    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΟΑ δεν αποτέλεσε το τελευταίο όραμα των Ελλήνων (οράματα έχουν μόνο τα μέντιουμ) αλλά την τελευταία ευκαιρία για μάσα (όχι Φασούλα) και φαγοπότι από το καταρρέον πολιτικοοικονομικό σύστημα των νταβατζήδων και των λούστρων τους. Αυτοί όμως δεν φταίνε σε τίποτα, σκοπός τους ήταν να καταστρέψουν την Ελλάδα και τα κατάφεραν. Το πρόβλημά μου είναι με ΟΛΟΥΣ τους άλλους που σήμερα το παίζουν αγανακτισμένοι και τότε έτρεχαν σαν τα πρόβατα στις υποδοχές Ελληνοαλβανών Ολυμπιονικών, μετρούσαν την ισχυρή Ελλάδαινα (που έλεγε ο ηγέτης που μας εκσυγχρόνισε) με το βάρος των μεταλλίων και της ντόπας, και περηφανεύονταν για το 'Ευκαριστούμε Ελλάντα' (που σύντομα έγινε 'Καλό κουράγκιο'). Γιατί να λυπηθώ εξανδραποδισμένα πρόβατα που δυο βδομάδες μετά τους ΟΑ έτρεχαν να παραλάβουν δώρα κάτι κινητά που τους είχαν τάξει και έτρεχαν (φορώντας οι παλίμπαιδες ακόμα την στολή του εθελοντή) από πύλη σε πύλη σαν του Σομαλούς που κυνηγάνε ανθρωπιστική βοήθεια; Αν πιστεύεις σε όραμα τί το θες το κινητό; Έδωσε καμιά Ελληνική πολιτεία κινητό στις οικογένειες του ελικοπτέρου στα Ίμια, ή στους βετεράνους της Κύπρου; Το ίδιο κράτος που τους χαρατσώνει τώρα είναι αυτό που οι ίδιοι ψηφίζαν για να τους φέρει Ολυμπιακούς, να τους κάνει Ευρωπαίους και περήφανους. Εμένα (και άλλους) που ποτέ δεν πίστεψα σε αυτό το καραγκιοζιλίκι και σήμερα πληρώνω ΚΑΙ αυτό ποιος με σκέφτεται; Την ίδια Ελλάδα που τους κόβει τον κώλο σήμερα υπηρέτησαν σεμνά και ταπεινά προσφέροντας τον χρόνο και τον ιδρώτα τους. Λυπάμαι, αλλά για εξανδραποδισμένους ανθρώπους δεν υπάρχει έλεος. Όσο για την κυρία Κύρτσου, που σίγουρα βρέθηκε στην θέση εκείνη με την αξία της και όχι επειδή ήταν αδελφή παράγοντα των ΜΜΕ μεσαίου διαμετρήματος, ελπίζω να γράφει στις ξένες γλώσσες που μεταφράζει καλύτερα από ό,τι γράφει στα Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kantharos
    Χέρι που σε ταϊζει δεν το δαγκώνεις. Αυτό είναι το βασικό. Το δεύτερο είναι ότι όποιος πάει κόντρα στις κυβερνητικε΄ς επιλογές και ασκεί ουσιαστική κριτική κινδυνεύει να γίνει Alter και Ελευθεροτυπία. Οπότε απαιτείται ένα συγκεκριμένο φιλτράρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απεργοσπάστυης
    Μπερδεύεις διάφορα ανομοιογενή πράγματα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό με τα κινητά ή μάλλον δεν θυμάμαι. Αλλά είναι ένα ζήτημα τα σκάνδαλα των Ο.Α. και ένα άλλο οι εργαζόμενοι και η προσπάθεια που έκαναν για να πετύχουν οι αγώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεε μου, σ' ευχαριστω που με αξιωσες να διαβασω αυτο το κειμενο και να λαβω τετοια ηθικη ικανοποιηση. Σου υποσχομαι οτι για μια εβδομαδα δεν θα βρισω τα ιερα και οσια. Τελικα πραγματικα σ' αυτην την ζωη ολα πληρωνονται. Ευχομαι ολοψυχα μικρα αγαπημενα πραιτα καλη πεινα και καλη ζωη μεσα στους πατριωτισμους και τα οραματα. Κλεινω και σας αφιερωνω το κομματι εκεινης της εποχης.

    http://www.youtube.com/watch?v=z5CwwN9d-Qk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι Κουρούνα, εσύ ξεχωρίζεις πράγματα που είναι απόλυτα αλληλένδετα. Χωρίς βλάκες ψηφοφόρους δεν υπάρχουν κλέφτες πολιτικοί, και χωρίς πρόβατα και εθελοντές δεν υπάρχουν Γιάννα και Σίμιτσεκ. Μην κοροϊδευόμαστε: Οι εφημερίδες δεν θα το αναφέρουν όχι γιατί θέλουν να καλύψουν βρωμιές των εργοδοτών τους (είναι και αυτό), αλλά γιατί ο ίδιος ο κόσμος δεν θέλει να του θυμίζουν πόσο εξανδραποδισμένος είναι και τί λάθη έχει κάνει. Γιαυτό δεν είδες ποτέ σοβαρή έρευνα για το Χρηματιστήριο, γιαυτό μας φτύνει σήμερα όλη η Ευρώπη και λέμε ότι βρέχει. Τέλος πάντων, για να υπερθεματίσω το φοβερό βίντεο του Τόμυ, πάρτε και μια Μαλβίνα από τα παλιά. Λίγοι τα λέγανε, ακόμα λιγότεροι τα ακούγαμε.

    http://www.youtube.com/watch?v=3p0HaRRa4NY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη κουρούνα
    αλλά εγώ δεν συγκινήθηκα από το κείμενο της κ Κύρτσου για όλα αυτά που γράφει περί άσχετων αλλά όμορφων, ικανών, ενωμένων και με πυγμή ανθρώπων που τάχα μου ενώθηκαν για το ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑΣ. Και μπορεί να γράφουν ότι ξεπατώθηκαν στη δουλειά για να πραγματοποιηθεί το τελευταίο θαύμα της Σύγχρονης Ελλάδας και να μείνουν οι ξένοι άφωνοι από το μεγαλείο μας αλλά δυστυχώς η επιδίωξη των περισσοτέρων ήταν μια θέση δημοσίου υπαλλήλου.
    Σήμερα διάβασα το ρεπορτάζ του Ε της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας για την απεργία στην Χαλυβουργική και πραγματικά σε αυτούς τους ανθρώπους, στις οικογένειες και σε όλους αυτούς που τους στηρίζουν βγάζω το καπέλο. Αυτοί δείχνουν το μεγαλείο αυτής της χώρας και αυτών των ανθρώπων.
    Τα λόγια αυτά δείχνουν το δρόμο: Για εμάς η απόλυση ήταν αιτία πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο απαντάς με αλληλεγγύη. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν τα παιδιά και μετά την τάξη μου. Αν εφαρμοζόντουσαν τα σχέδια τα παιδιά μου θα πεινούσαν. Και αν περνούσε το πλάνο στο δικό μας εργοστάσιο, μετά θα γινόταν και στα άλλα της περιοχής. Μια τέτοια προδοσία δεν θα την επέτρεπα στον εαυτό μου.Λόγια απλά που σε αγγίζουν και όχι κούφια λόγια για οράματα, μεγαλεία και Μεγάλες Ιδέες που καταλήγουν σε οργειώδη φαγοπότια.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη στενοχωριέστε,το έργο της Μαλβίνας,το συνεχίζει ακούραστος ο Λάκης.Η πατριωτική ψυχή,η αριστερά που αγαπούσε τον Χριστόδουλο και οι δυνάμεις της φτωχής και εντίμου Ελλάδος θα είναι πάντα παρούσες για να μας κρατάνε το χέρι.Βέβαια οι δυνάμεις της φτωχής και εντίμου Ελλάδος δεν ήταν ποτέ ούτε φτωχές ούτε έντιμες,αλλά τι να κάνεις δεν μπορείς να τα χεις όλα στη ζωή.Ψυχραιμία,λοιπόν,δε χρειάζεται τόσο μίσος ούτε για το ευρώ,ούτε για την Ολυμπιάδα ούτε για τίποτε.Δεν ξανακινδυνέυουμε από αυτή τη σιχαμένη Ελλάδα ποτέ ξανά,οι δυναμεις της φτωχής και εντίμου Ελλάδος τους έχουν πείσει όλους εξάλλου πως ήταν μια ψευδαισθηση και ήδη επιστρέψαμε σε αυτά που μετράνε.Δε βλέπετε πως ήδη ξαναριγούμε για τη Μακεδονία μας(κλαψ).Λέω να γκρεμίσουμε και τη γέφυρα του Ρίο-Αντίριο,που στάνταρ τη χτίσανε οι μίζες των εξωνημένων.Θα περνάμε με τη βαρκούλα απέναντι και θα πετάμε και το τόπι για να το πιάσει ο Παπαμιχαήλ και να το δώσει στη Βουγιουκλάκη.Συγκίνηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως γινεται να κανεις τοσα ορθογραφικα σε ενα κειμενο προς δημοσιευση μαλιστα?κουρουνα σιγουρα εχεις κανει κοπι-πειστ η το πειραξες?Παιδια διαβαζω ξαναδιαβαζω και δεν το πιστευω!(γιωργος λεβεντης:ανδρεικελα σαν το λαζοπουλο δεν αξιζουν οχι να λεγονται αριστεροι αλλα ουτε καν να τους αναφερεις ως παραδειγμα ξεπουλημενου διεφθαρμενου ατομου.Απλα αγνοεις,δεν ειναι εξαλλου παρα ενα καθαρο αντιπροσωπευτικο δειγμα της κοινωνιας μας,σημειο των καιρων και ο ηγετης που η μιση και βαλε ελλαδα θα ηθελε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Λεβέντη σας σέβομαι απεριόριστα για τις μπασκετικές σας γνώσεις, αλλά αυτά που γράφετε εδώ είναι ξεκάθαρο δείγμα του λούμπεν εκσυγχρονισμού που υπηρέτησαν κάποτε ο Πάχτας, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και τα άλλα παιδιά. Η σύγκριση της Μαλβίνας με τον Λαζόπουλο είναι τελείως άδικη και εν πάση περιπτώσει δεν αναιρεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο βίντεο αναδεικνύει εξαιρετικά τον μπαρόκ πτωχοπροδρισμό της εποχής του Νίτρο, του λάιφ στάιλ, του Χρηματιστηρίου και του Ακάλυπτου (όλα δείγματα μιας εποχής που έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν ότι γίνεται να μπούμε στο ευρώ, αλλά να συνεχίσουμε την μάσα και την ρεμούλα παράλληλα). Αν θεωρείτε ότι οι ΟΑ και το Ρίο Αντίρριο είναι ισότιμα προτάγματα της ιστορίας και των φιλοδοξιών του τόπου τότε μάλλον απέχουμε πολύ σε ό,τι αφορά την ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Η θυμοσοφία περί φαιοκόκκινης συμμαχίας είναι το κλασσικό επιχείρημα of last resort των ορφανών της ισχυρής Ελλάδαινας ('πραγματιστές' νεοφιλελεύθεροι της δεξιάς και ροζοπράσινοι βετεράνοι του Πολυτεχνείου) που νοσταλγούν κοινοτικά πλαίσια στήριξης, στιβαρή φωνή στο εξωτερικό να παρακαλάει τον Μπλερ να δώσει πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα για να κερδίσουμε τις εκλογές, τον Ευρωπαίο Γιάννο να μας εξοπλίζει ενώ ο Κίμωνας έτρεχε στις λαϊκές και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Εγώ να δείτε συγκίνηση που τα θυμάμαι όλα αυτά. Και μην αρχίσετε τις υψιπετείς ευρωπρεπείς αναλύσεις. Ούτε θρησκόληπτος είμαι ούτε φαν των γκουλάγκ. Θυμηθείτε την χουντική αισθητική της υποδοχής των Ολυμπιονικών το καλοκαίρι του '96 και τις γιορτές μνήμης στην Μακρόνησο όπου οι υπουργοί πετάγονταν με τα κότερα από τα χάι κλας νησιά, και ίσως δείτε ποιοι γελειοποίησαν και διέφθειραν την έννοια της Ευρώπης και της προόδου για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη που παρεμβαίνω και χαλάω τη ροή μιας εξαιρετικής συζήτησης υψηλού επιπέδου (δεν κάνω πλάκα και μην πει κανείς ότι ειρωνεύομαι) με τον οποίο σε πολλά σημεία διαφωνώ. Τις όποιες διαφωνίες μου τις κρατάω για το τέλος. Μπήκα στη μέση απλά για να κάνω μια διευκρίνιση. Το κείμενο της επιστολής δεν το πείραξα. Μόνο το κοπι-πάσταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απιστευτο...α διευκρινηση ως ιστορικος:το ριο αντιριο ηταν εργο που ειχε εκπονηθει ως ιδεα απο την εποχη Χ.Τρικουπη και πηρε καπου εναν αιωνα να δρομολογηθει,δεν ειναι καμια καινοτομια της μεταπολιτευσης και ουδεμια σχεση εχει με Ο.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφενός διαφωνώ με την κουρούνα πως αυτός ο διάλογος είναι υψηλού επιπέδου,αφετέρεου μη με ανακατεύετε με το εθνικό αθλητικό κιτς.Αυτή η κουβέντα δεν πάει πουθενά όταν δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς.Θα πω μόνο πως οι ''υψιπετείς ευρωπρεπείς αναλύσεις'' είναι οι αναλύσεις που θα έπρεπε να κάνουν όλοι και ο στιγματισμός τους ως αναλύσεων μακρια από τον λαό είναι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε πάντα για να κολακευτούν τα ταπεινότερα ένστικτα του λαού και να προωθηθούν πολιτικές αντίθετες στο πραγματικό του συμφέρον.Αυτό έγινε επί Χ.Τρικούπη,αυτό έγινε το 1897,αυτό έγινε το 1922.Το ότι το 1998-2003 η Ελλάδα είχε για παράδειγμα Συνήγορο του πολίτη τον Ν.Διαμαντούρο που επί ηγεσίας του λύθηκαν πάνω απο 60.000 υποθέσεις υπέρ των πολιτών και στη συνέχεια εκλέχτηκε και Ευρωπαίος Συνήγορος του πολίτη δεν ήταν αρκετό για να του εξασφαλίσει την ίδια σημαντικότητα με τους γραφικούς τηλεοπτικούς ''ζούγκλες'' και τους τηλεοπτικούς υπςερασπιστές του λαού.Ξύπνησαν ξαφνικά αρκετοί εχθροί της Μεταπολίτευσης που κατά κανόνα είναι και αυτοί που υπηρέτησαν τις χειρότερες πλευρές της.Αρκετοί που εξεγείρονται πως ζούσαμε με δανεικά όταν οι ίδιοι ζητούσαν περισσότερα δανεικά,όταν οι ίδιοι ζητούσαν παραπάνω δανεικά.Διότι λούμπεν στοιχεια υπήρχαν πάντα φίλε απεργοσπάστη,αλλά ο στιγματισμός όλων των εποχών που πρόοδευσε ο τόπος και η προσπάθεια να πειστεί ο ''κοσμάκης'' πως οι επιλογές δεν έχουν νόημα παντού θεωρείται η επίσημη ακροδεξία ιδεολογία,μόνο εδώ θεωρείται επίσημη εθνική ιδεολογία.Αλλά είπαμε,οι πλειοψηφίες πάντα κερδίζουν.Και κέρδισαν και τώρα,οπότε ας μην ανησυχούμε.Επειδή δεν υπάρχει μεσαία τάξη πια και πάμε όλοι να γίνουμε φτωχοί,ας πειστούμε πως δεν υπήρχε ποτέ πως δεν μπορεί να υπάρχει ποτέ και το ζητούμενο είναι να κρεμαστούνε οι κλέφτες στο Σύνταγμα και εμείς φτωχοί να χαιρόμαστε όσο κλαίμε για τη Μακεδονία.Τα έργα,η Κύπρος στην Ευρώπη,τα ΚΕΠ,αυτοί που τρέξανε για να ναι οι πόλεις καθαρές στους Αγώνες,το ευρώ,η πάταξη της τρομοκρατίας(που την επέβαλαν οι φονιάδες των λαών)ήταν όλα ψέματα και αποπροσανατολισμοί,το απέδειξαν οι εκλεκτοί της Μαλβίνας που κυβέρνησαν αργότερα και στα αεροδρόμια δεν πήγαιναν για Αγώνες,αλλά για να υποδεχτούν την Παπαρίζου.Και κάτι τελευταίο,μη μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό πλιζ :)
    Kαι για να μη νομίζει πως ξεφεύγει η μαυρη καρακάξα με μερικά άθλια κοπλιμέντα ας συζητήσουμε και για την ΤΣΣΚΑ.Καλά τα πάει ο δημοδιδάσκαλος ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταρχας κουβεντα στην οποια εχει εμπλακει Μπαοκτζης, αυτοματα εχει φτασει επιπεδο Πανιας, ιδιως οταν ο Μπαοκτζης ανηκει σ' αλλη πολη και ειχε την ευκαιρια να γινει ανθρωπος (χιουμορ). Κατα δευτερον, εσυ κανεις ενα βασικο σφαλμα: δεν παραδεχεσαι οτι εγιναν και λαθη, περα απο τα βηματα προοδου. Οι επιλογες καταντησαν να μην εχουν νοημα, οταν π.χ εγω ψηφιζω Συριζα (ακομα την κλαιω την ψηφο μου) και βλεπω στην κυβερνηση να συμμετεχουν μελη του βλαχοφασιστικου κομματος της Ελλαδος. Αμα ηταν πηγαινα να ψηφισω τον σχιζοφρενη βουλευτη με το τσεκουρι και το punk metal ντυσιμο απευθειας. Αρα καποτε θα πρεπει να μην μπαινουν στο τσουβαλι οσοι ψηφιζαν κατα συνειδηση και οσοι ψηφιζαν λογω μπαμπα.

    Μην τα μπλεκεις μεσα στο μυαλο σου: ωφελησαν σε κατι οι ολυμπιακοι αγωνες, ναι η οχι? Γιατι το ευρω, εστω και με τον γνωστο τροπο που μπηκαμε, ωφελησε, η παταξη της τρομοκρατιας το ιδιο (εστω και αν ηταν στημενη). Αυτο το πανηγυρι ομως που αποδεδειγμενα ουτε κερδος θα εφερνε ουτε καποιο αλλο απτο αποτελεσμα, περαν του φουσκωμενου εγω καποιων τσομπαναραιων που φορανε τα Αρμανι με την τιμη στο μανικι. Οποτε τωρα τι κλαιγονται? Εμεις που πρεπει να πληρωσουμε τα ^@%%# τι πρεπει δηλαδη να πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ TOMMYGUN

    1) Οι Βλάχοι δεν σου φταίνε σε τίποτα και θέλω να πιστέυω ότι δεν ειπώθηκε από πρόθεση.
    2) Αν και δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν βρίσκω κόμμα που να θέλω να ψηφίσω.
    3) Τί σχέση έχει η Πάνια με τον ΜΠΑΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μερικές πρώτες τοποθετήσεις στα σχόλια σας...
    @Κυριακή
    Επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις δεν ψάχνεις γιατί οι εργαζόμενοι της αντίστοιχης Χαλιβουργίας στο Βόλο που τους έγιναν οι ίδιες προτάσεις μείωσης αποδοχών και όχι απολύσεων συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά; Θέλω να πω απλά για να μην παρεξηγηθώ ότι ούτε καν εργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση με τα ίδια συμφέροντα και δικαιώματα δεν μπορούν να μονιάσουν. Για ψάξε λίγο το θέμα αυτής της απεργίας και πες αν αύριο μεθαύριο που θα κλείσει πιθανώς η Χαλιβουργία (μακάρι να μη γίνει αλλά μάλλον θα συμβεί) ποιό δρόμο θα έχουν δείξει ακριβώς οι εργαζόμενοι με κριτήριο ότι οι συνάδελφοι τους στον Βόλο δουλεύουν και όχι σαν απεργοσπάστες αλλά κατόπιν συμφωνίας. Εγώ που είμαι άσχετος με το θέμα ποιός πρέπει να πιστέψω ότι έχει δίκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tommygun
    Μήπως μπερδεύεις τις βούρτσες με τα αντρικά όργανα; Δηλαδή επειδή μια κατάσταση όπως οι Ολυμπιακοί είχαν επικεφαλής ένα ανύπαρκτο όπως η Σίμιτσεκ και την ''κυρία πρόεδρο'' χάνουν την αξία τους; Αν ισχύει αυτό ξέρεις τι λέω; Οτι όσα έκανε ο Αρης στη δεκαετία του '80 δεν έχουν την παραμικρή αξία γιατί τα λογιστικά βιβλία του συλλόγου κάηκαν πέντε χρόνια αργότερα σε...ατύχημα και πριν ελεγχθούν, γιατί ο πρόεδρος Μιχαηλίδης ήταν εκφραστής του μεγάλου κεφαλαίου της Θεσσαλονίκης και γιατί στο Αλεξάνδρειο πήγαιναν 2000 Αρειανοί και 3000 μαϊντανοί ή κυρίες με γούνες που είχαν να πληρώσουν το πανάκριβο εισιτήριο εκείνη την εποχή. Μη συγκρίνεις άσχετα πράγματα. Το ότι απέτυχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες να προσφέρουν κάτι στον ρημαδότοπο δεν έχει να κάνει με τους εργαζόμενους. Τα γήπεδα δεν τα άφησαν να γίνουν χαμόσπιτα οι εργαζόμενοι και τις ρεμούλες στα δημόσια έργα δεν τις έκαναν αυτοί. Οποιος δουλεύει σε τράπεζα δεν είναι λαμόγιο επειδή έχει αφεντικά πιράνχας.
    Ο μοναδικός Ελληνας που γνωρίζω και έχει δικαίωμα να λέει ότι γουστάρει είναι ο Συρίγος. Οχι μόνο γιατί έγραφε με ακρίβεια τι θα συμβεί στους Ο.Α. αλλά γιατί ήταν και από τους ελάχιστους αθλητικογράφους που είπε όχι σε όσες καλοπληρωμένες προτάσεις του έγιναν να δουλέψει στον οργανισμό Αθήνα 2004. Δεν μπορώ να σου γράψω πόσοι διευθυντές και αρχισυντάκτες εφημερίδων ήταν στο payroll των Αγώνων χωρίς να έχουν πατήσει στα γήπεδα ούτε μισή ώρα. Αυτοί να πάνε να πληρώσουν αλλά οι εργαζόμενοι δεν φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργος Λεβέντης
    Για τον δημοδιδάσκαλο περίμενε την άνοιξη. Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Στο τέλος ξυρίζουν και τους....δασκάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aνοιγουμε μεγαλα θεματα αδερφια...και δεν μπορω να εκφερω με ενα απλο ποστ αποψη σε θεματα που εχουν οχι μια οχι δυο αλλα πολλες οψεις.παραδειγμα παρτε τον αγροτικο χωρο.ειναι κοινως παραδεκτο πως η παραγωγη του επεσε με σταθερους ρυθμους απο τοτε που μπηκαμε στην ΕΕ,αλλα σε αυτο φταιει το καθεστως της ελευθερης αγορας και ο σκληρος ανταγωνισμος με "προηγμενες" χωρες που πουλανε πιο φτηνα τα προιοντα τους γιατι εχουν κακοπληρωμενους και σε ελεεινες συνθηκες εργατες?(θεση μεσου αγροτη και μεσου αριστερου)η φταιει πως ο μεσος αγροτης μας πινει τη φραπα,αφηνει τους βουλγαρους να δουλευουν για παρτη του(θεσμος φεουδαρχιας το λεμε αυτο στην ιστορια)και τα κονδυλια απο την ΕΕ που δεν ειναι και λιγα τοσα χρονια τα εκανε πορσε η αρμανι οπως ειπε ο αγαπημενος τομμυ(εγω ειμαι στη δημαρ και δεν το χω μετανιωσει ακομα)?αν καποιος εχει το μαζοχισμο να δει τις σκεψεις μου πανω σε τετοια θεματα ας μπει http://www.lookingforwards13.blogspot.com/ στο μπλογκ μου να κανουμε τετοιες συζητησεις απειρες.εδω μπαινουμε για να μιλαμε για μπασκετ και να κραζουμε την κουρουνα και τους αεκτζηδες(που σαι χαριδημε)?
    Gια δημοδιδασκαλο εχει κερδισει το πρωτο μεγαλο στοιχημα που λεγεται τεοντοστις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία συζήτηση.. Ότι και να λέμε όμως παιδιά η ουσία είναι μια: αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον ενθουσιασμό και την χαρά τον εθελοντών και έκαναν υπεξαίρεση χρημάτων δεν πρόκειται να τιμωρηθούν, ούτε να υποστούν κάποια συνέπεια. Έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα, έτσι και τώρα. Ο Καζλάουσκας ότι και να λέει η κουρούνα δεν είναι κακός προπονητής. Εδώ παραλίγο να πάει τον ολυμπιακό final four πριν μερικά χρόνια, με ρόστερ άστα να πάνε.. Βέβαια και σε μένα αν έδιναν τέτοιους παίχτες τρένο θα την πήγαινα την ομάδα.. Στον Τεόντοσιτς δεν έχω δει κάποια βελτίωση η έστω αλλαγή.. Μόνο το οτι δεν σουτάρει όποτε του έρθει (δηλαδή συνέχεια)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Badanaman: Να σου ζητησω συγγνωμη. Δεν εχω απολυτως τιποτα με τους Βλαχους και δεν ηθελα επ' ουδενι να σε θιξω. Οσον αφορα τον ΠΑΟΚ ουτε και με τον ΠΑΟΚ εχω τιποτα (εκτος απο νευρα που αξιωθηκε να μου ριξει 3 τριανταρες σε 2 δεκαετιες), τον Γιωργο τον Λεβεντη ηθελα να πειραξω.

    Κουρουνα: Ενω εσυ με το παραδειγμα του Αρη μπινγκο επεσες. Για κανε ενα γκαλοπ να ρωτησεις ποσοι πηγαν εθελοντες επειδη τους υποσχεθηκαν μορια για προσληψεις στο δημοσιο και μετα ελα μιλα μου. Η νομιζεις οτι ολοι αυτοι πηγαν για λογους πατριωτισμου και ηθικης ανατασης? Η μηπως δεν ηξερες οτι καμια Ολυμπιαδα δεν απεφερε κερδη στην διοργανωτρια χωρα, με εξαιρεση νομιζω αυτην της Βαρκελωνης? Η οτι ακομα ξεχρεωνουμε χρεη του Ελευθεριου Βενιζελου? Και με τετοιες συνθηκες ηταν τοση αναγκη να αναλαβουμε την οργανωση των Ολυμπιακων Αγωνων? Τι του λειπει του ψωριαρη, φουντα με μαργαριταρι. Δεν τα ειπε μονο ο Συριγος, πολυς κοσμος τα ειπε, απλως ο Συριγος ειναι αναγνωρισιμο προσωπο και ο λογος του (σωστα) εχει μεγαλη βαρυτητα. Οχι, δεν με ενδιαφερει να μαθω ποιοι ηταν. Με ενδιαφερει μονο καποτε, καποιος, καπου να παραδεχτει οτι οι Ολυμπιακοι Αγωνες ηταν λαθος κινηση, γιατι δεν ειχαμε το υποβαθρο για να τους αναλαβουμε. Αλλα ετσι ειναι: ψηλα τις σημαιες, και ας ειμαστε εκατο χρονια πριν την εποχη του χαλκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για κανα καφέ δεν εμφανίζεται ο από πάνω,μόνο για να μας λέει εξυπνάδες στα μπλογκ εμφανίζεται,αλλά θα τον κανονίσω κατιδίαν.Κάτι τελευταίο,το ότι οι αγώνες δεν άφησαν κάτι με την έννοια που δίνουμε στο ''κάτι'' στις καφενειακές συζητήσεις δε σημαίνει πως απέτυχαν.Και το λέω εγώ που ποτέ δεν τρελάθηκα με την ιδέα των Αγώνων.Προφανώς τα υψηλά κλιμάκια εκείνες τις μέρες έδωσαν εικόνα νεοπολουτισμού,προφανώς και δεν ήταν όλα αγγελικα πλασμένα και παρεμπιμπτόντως η μεταολυμπιακή χρήση των έργων δεν οφείλεται σε κάποιο manual που έχουν τα έργα λες και είναι παιχνίδι,αλλά στις προσπάθειες και τη φαντασία όσων έχουν την ευθυνη τους.Και την ευθύνη της μετα-ολυμπιακής χρήσης των έργων την απέκτησαν όσοι έκοψαν τις κορδέλες εκείνες τις μέρες χωρίς να χουν δουλέψει για το παραμικρό και όσοι πανηγυρίζαν δίπλα από έργα που πολεμούσαν για χρόνια.Ας μη συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα,γιατί παρεξηγείται εύκολα.Αυτό δεν αναιρεί ούτε το τρέξιμο και την αγωνία του απλού κόσμου,ούτε τον καθημερινό σεβασμό που επέδειξαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι των πόλεων στους διπλανούς τους,ούτε την καλύτερη ίσως τελετή έναρξης που έγινε ποτέ σε Ολυμπιάδα,ούτε την ισχυρή εθελοντική συνείδηση που επέδειξε ο κόσμος αποδεινύοντας πως πέρα από τον κομματικό και συνδικαλιστικό βραχίονα στο δημόσιο χώρο μπορούν να έχουν φωνή και οι πολίτες.Αυτά δεν είναι λίγα.Όσοι κάνουν καριέρα λέγοντας πως το πρόβλημα είναι γενικώς και μεταφσυσικώς ηθικό και πως ο ''ο κοσμάκης πληρώνει τις μίζες'' βολεύονται γιατί έτσι πείθουν τους πάντες πως το πρόβλημα είναι μόνο αστυνομικό και εκεί που γίνεται η διαφορά κάνουν ιδεολογικό πάρτι.Δε λένε ποτέ πχ πως '' ο κοσμάκης πληρώνει τους εξοπλισμούς'' η ο ''κοσμάκης πληρώνει την Εκκλησία'',οι φοροαπαλλαγές της οποίας από το 2004 και μετά αυξηθηκαν στο τριπλάσιο.Αυτά.
    Όσο για την κουρούνα,αν τα πάει καλά η ΤΣΣΚΑ στο τέλος κάποιον θα αναγκαστείς να παραδεχτείς.Τον Καζλάουσκας,τον Τεόντοσιτς,τον Κρίστις κάποιον πάντως.Μη νομίζεις πως δε θα μαι εδώ να στο θυμισω,χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λαμογιο Λεβεντη, κανονισε την πορεια σου. Ετσι και μου την ξαναπεις για καφε, θα σε κανω τα περυσινα. Για θυμησου λιγο τι επαθε ο Ντουντα αφοτου τον επιασα στο στομα μου. Αντε γιατι πολυ αερα πηρες τελευταια :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το κλείνω από την μεριά μου κι εγώ (μιας και ο κύριος Λεβέντης δεν θεωρεί κάποιες συνεισφορές υψηλού επιπέδου) με το απαραίτητο ρισπέκτ στον Συρίγο που όντως ήταν ο μόνος που είχε αποφασίσει να γίνει δυσάρεστος από την αρχή. Άλλος ένας τίτλος τιμής για το μπάσκετ και η τελευταία αναλαμπή της σοβαρότητας και του εκσυγχρονισμού που εξέφραζε κάποτε ως άθλημα και που είχε γοητεύσει (μαζί με πολλά άλλα) πολλούς από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επισης αν δεν κανω λαθος, ποτε δεν βρεθηκαν οι δραστες της επιθεσης εναντιον του Συριγου. Αυτο κατι σημαινει για μενα. Βεβαια εχω ενα θεμα με τις ικανοτητες του σαν σπορτκαστερ (φωνη ταβορ), αλλα μην ειμαστε αχαριστοι. Ο ανθρωπος ειναι θεσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βλέπω ότι υπάρχουν αρνητικά σχόλια για τους εργαζόμενους του 2004. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι που πολύ από εσάς δεν έχετε καν καταλάβει.

    Πρώτον. Κανένας υπάλληλος του 2004 δεν πήγε να δουλέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί νόμιζε ότι θα μπει στο δημόσιο (μην ξεράσω!) Οι υπάλληλοι που εργάστηκαν στο 2004 ήταν οι περισσότεροι νέα άνθρωποι, μορφωμένοι που είχαν στόχο να εργασθούν σε μεγάλες εταιρείες, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, να προσθέσουν προυπηρεσία στα βιογραφικά τους και πολλού από αυτούς έπιασαν δουλειά στους Ολυμπιακούς γιατί απλά ήταν άνεργοι και έψαχναν για δουλειά ή γιατί τους άρεσε η ιδεολογία των Ολυμπιακών Αγώνων και ήθελαν να συμμετέχουν και αυτοί σε αυτή την αθλητική διοργάνωση που έχει να κάνει με την ιστορία της χώρας μας! Οπότε παρακαλώ πολύ να μην ακούω τέτοιου είδους βλακείες για θέσεις στο δημόσιο. Ντροπή! Η λέξη τεμπελιά δεν υπήρχε καν σαν concept του μυαλό τους και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ γιατί απλά δεν ήταν τέτοιοι άνθρωποι.

    Δεύτερον. Εγώ δούλεψα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2,5 χρόνια. Ο μισθός μου ήταν 1.250€ Δούλευα από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, έπαθα υπερκόπωση, έμεινα άνεργη μόλις τελειώσαν οι αγώνες για 9 μήνες και πήρα αυτό το αναθεματισμένο bonus που αναλογούσε στις 4.896 ευρώ και τώρα μετά από 7 χρόνια και ενώ στην τωρινή μου δουλειά είμαι 4 μήνες απλήρωτη μου ζητάνε από την εφορία να πληρώσω 2000€ ??????? Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Έλεος! Το βρίσκετε εσείς λογικό?

    Τρίτον. Όποιος μου πει ότι είναι Έλληνας και ότι κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα καθόταν στον καναπέ του έβριζε και δεν ένιωθε καθόλου υπηρήφανος βλέποντας την Τελετή Έναρξης και την ομαλή λειτουργεία του Αγώνων μέχρι τέλους είναι ψεύτης! Για να είσαστε εσείς υπερήφανοι όμως 5.000 εργαζόμενοι έχασαν από 1-5 χρόνια φίλους, οικογένεια, προσωπική ζωή, την υγεία τους και τον εαυτό τους! Και όλα αυτά για ένα μισθό των 1250€ και ένα bonus 3000€ (γιατί μην ξεχνιομάστε!!!!!!!!! Το κράτος μας φορολόγησε τα υπόλοιπα 2!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή