Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η Mega Vizura, o Ραζνιάτοβιτς και διάφορα άλλα (της...μέρας)

Δεν έχει ξαναγίνει να επιλεγούν τρεις παίκτες από την ίδια ομάδα στο ντραφτ του ΝΒΑ. Και δεν μιλάμε για κολέγιο αλλά για Ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Μίσκο Ρζανιάτοβιτς είναι ο κορυφαίος ατζέντης στην Ευρώπη και απλώνει τα πλοκάμια του και στην Αμερική. Τρεις παίκτες από την ομάδα που ελέγχει το πρακτορείο του Beo Basket επελέγησαν στο ντραφτ του ΝΒΑ.
|Το μεγαλύτερο project θεωρείται ο πλέι μέικερ Βασίλιε Μίσιτς τον οποίο ο Ραζνιάτοβιτς είχε υποσχεθεί στο Σαν Αντόνιο με την προϋπόθεση ότι οι Σπερς θα τον δάνειζαν για δύο χρόνια, ώστε να ''ψηθεί'' στην Εφές Πίλσεν. Η φοβερή καραμπόλα δεν έγινε ποτέ γιατί πρόλαβαν να διαλέξουν τον Σέρβο γκαρντ οι Σίξερς στο 52, μια θέση πιο κάτω από τον Θανάση Αντετοκούνμπο και οι Σπερς πέταξαν τηνεπιλογή του στο 60 με ένα πάουερ φόργουορντ που αντάλλαξαν αμέσως!
Ο Μίσιτς σύμφωνα με την άποψη του Πόποβιτς είναι ''ο επόμενος Πάρκερ''!
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπεσε πολύ αλλά στο νούμερο 51 που βρέθηκε κανείς δεν περιμένει τίποτε στους Νικς και αυτό μπορεί να του βγει σε καλό. Αντίθετα, η καραμπόλα της κορυφής μάλλον δεν ευνόησε τον Γιάννη! Οι Μπακς ήθελαν τον Ουίγκινς τζούνιορ αλλά τελικά τον πήραν στο νούμερο 1 οι Καβαλίερς και το Μιλγουόκι υποχρεώθηκε να πάρει τον αμέσως επόμενο αξιολογικά παίκτη τον Τζαμπάρι Πάρκερ που όμως παίζει στην ίδια θέση με τον Γιάννη. Το θέμα είναι τώρα ποιός από τους δύο θα μπορέσει να περάσει ομαλά στο ''2'' και να αφήσει τη θέση του σμολ φόργουορντ στον άλλο. Διαφορετικά, οι Μπακς ίσως σύντομα σκεφτούν κάποια ανταλλαγή!
Φοβερή επιλογή για τη Γιούτα ο Αυστραλός Ντάντε Έξουμ τον οποίο πήραν χωρίς καν να τον δουν σε ιδιωτική προπόνηση όπως συνηθίζουν οι ομάδες του ΝΒΑ. Ο τύπος έχεθι προδιαγραφές σούπερ σταρ...
- Ο Κατσικάρης την έκανε από το...Καζάν γιατί είχε πάρει έγκαιρα πληροφορίες ότι είναι στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το συμβόλαιο του με την ΕΟΚ είναι part time (κόβεται μετά το Ευρωμπάσκετ) ακριβώς επειδή ήθελε να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της Ισπανίας που απαγορεύει σε προπονητές αντίπαλων εθνικών ομάδων να δουλεύουν στην ACB.
-Είχα εκφράσει σε κάποια σχόλια-απαντήσεις την άποψή μου ότι ο Ποπς Μενσά Μπονσού έχει σοβαρό ιστορικό τραυματισμών. Ο Ολυμπιακός τον έκοψε σήμερα αφού δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις. Τον έκαψαν η ταλαιπωρημένη ωμοπλάτη και τα γόνατα του.
-Εκτός Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού άρχισαν και οι εισαγωγές ξένων με τον Τζέι Τζει Μουρ από τους Σκάρλετ Νάιτς του κολεγίου Ράτζερς στο Ρέθυμνο. Rookie ο πρώτος που ήρθε. Αθλητικό τριαράκι με καλό άλμα που δεν λέει πολλά πράγματα πάντως. Μέτριος σκόρερ, καλούτσικος ριμπάουντερ, να δούμε αν θα βγάλει τη χρονιά στην Κρήτη.  Είναι πάντως στο στιλ των παικτών που αρέσουν στον πρόεδρο των Κρητικών Κωστή Ζομπανάκη!



22 σχόλια:

  1. Κουρούνα επί του πιεστηρίου ζεστά ζεστά....τελικά τι γίνεται με εκείνον τον Σλότερ;;; Από την μία διαβάζω ότι δήλωσαν οι Γάλλοι ότι ''μας ευχαρίστησε και πάει Παναθηναϊκό''..... Τo eurobasket.com τον έχει ήδη εντάξει στο ρόστερ....Λέω εντάξει....
    Και πριν από λίγο μου σκασε μια μπομπίτα ...ότι δεν υπογράφει επειδή δεν του δίνει buy out και θέλει πρώτα να δοκιμάσει σε summer league....
    Βοήθα λίγο......
    Υπάρχει περίπτωση πρότασης με Μασιούλις ή έχουν φιληθεί μετά δακρύων και είναι οριστικός ο αποχαιρετισμός;;;

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρούνα τα πράγματα είναι χλωμά.. Ο Πάρκερ θεωρείται 50% 4αρι στην Αμερική, και με τον Γιάννη να φτάνει τα 2.10, ψιλοαπίθανο το βλέπω να παίξει κάποιος απο τους 2 ως sg..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ. Αυτός που είναι πραγματικός κλώνος του Αντετοκούμπο είναι ο Γουίγκινς, που είναι καθαρό τριάρι, έχει μακριά χέρια και παίζει καλύτερη άμυνα από επίθεση. Αν είχαν πάρει αυτόν οι Μπακς, τότε ναι υπήρχε πρόβλημα για τον Γιάννη. Ο Πάρκερ είναι τριάρι που παίζει σαν τεσσάρι, σκόρερ στο στυλ του Μέλο και όχι καλός αμυντικός. Τα προσόντα του δηλαδή είναι συμπληρωματικά με του Γιάννη και χωράνε άνετα στην ίδια πεντάδα, είτε ως 4-3 είτε ως 3-2. Ο Γιάννης όμως θα πρέπει να βελτιώσει πολύ το σουτ του, αλλά αυτό το ήξερε ήδη. Με δεδομένο ότι στο κάκιστο ντραφτ του 2013 ο Γιάννης θεωρείται ήδη (εκ των υστέρων) η 2-3η καλύτερη επιλογή, οι Μπακς δεν τον αφήνουν να πάει πουθενά.

    Αυτό ότι ο Μίσιτς είναι ο νέος Πάρκερ το είπε όντως ο Πόποβιτς ή τα κυκλοφορούνε Σέρβοι μανατζαραίοι; Γιατί από άποψη ταχύτητας και αθλητικών προσόντων ο Μίσιτς κάνει τον Μποντιρόγκα να θυμίζει τσίτα, πούμα και πάνθηρα μαζί.

    Τέλος, επειδή πλέον δουλεύω και δεν έχω χρόνο και όρεξη να παρακολουθώ τα πήγαινέλα κακομαθημένων μπούληδων και λεβεντόγερων που ζουν ακόμα στην εποχή του Διακογιάννη, του Τρίτση και του Κουτσόγιωργα, μπορεί κάποιος να μου πει που βρισκόμαστε με το ζήτημα της εθνικής; Θα κατέβουν οι ΝΒΑερς, οι παίχτες του Ολυμπιακού, όλοι μαζί, κανένας; Που βρισκόμαστε σήμερα;

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα δεν διαφωνούμε, εγώ είπα απλώς ότι δεν χωράνε σαν 2-3.. Ίσα ίσα θα μπορούν άνετα να παίξουν 3-4 και να εναλλάσσονται σε θέσεις, ο ένας λόγω ύψους και ο άλλος λόγω post up παιχνιδιού. Τη σύγκριση με τον Καρμέλο την ακούω συχνά, αλλά πιστεύω οτι ο Μέλο είναι πολύ πιο γρήγορος στην διείσδυση, και υπάρχει και μια σημαντική διαφορά. Σε αυτή την ηλικία ήτα οδοντογλυφίδα και μετά φούσκωσε αλλά με σωστό τρόπο και έγινε ο δεύτερος πιο δυνατός sf στο nba. O Parker έστω και μετά απο τραυματισμό παρουσιάστηκε overweight ακόμα και στα workouts (hello Anthony Bennett), οπότε αν δε δούμε πως πάει απο motor.. Τώρα για το οτι δε θα φύγει κανένας απο τους δυο δε χρειάζεται καν να συμφωνήσω, είναι ότι καλύτερο έχουν στον αθλητικό τομέα μετά τον Αaron Rodgers.
    Στην εθνική δεν θα αλλάξει τίποτα. Επειδή κιόλας τα λέμε μέσα απο το blog αρκετά χρόνια, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Τον Σεπτέμβρη θα είμαστε όλοι οι γνωστοί εδώ και θα τρωγόμαστε, ενώ η επίσημη εκδοχή θα είναι οτι φταίει το καταραμένο έδαφος της μισητής Ισπανίας ασφαλώς. Έτσι είναι όμως, όταν η μόνη οργανωτική απαίτηση(ή γενικά προσανατολισμός αν προτιμάτε) της ομοσπονδίας είναι να μην λείπει ο Ζήσης και να τονιστεί/ειπωθεί μέχρι εξαντλήσεως και ανελέητα το πόσο καλό κλίμα υπάρχει πάλι και πόσο οικογένεια είμαστε, τι να περιμένει κανείς? Για το ποιός θα κατέβει δεν ξέρω τίποτα, μόνο οτι θα λείπει ο Σπανούλης. Και καλύτερα, γιατί έστω ένα αψυχολόγητο τρίποντο να έβλεπα ακόμα, λες και δεν υπάρχει προπονητής στο γήπεδο και ρίχνει σουτάκια για την πάρτη του, θα το έψαχνα για αλλαγή υπηκοότητας myself.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως δεν σε κατάλαβα καλά. Δεν διαφωνώ για τον Πάρκερ, δεν τον έχω δει κιόλας πολύ. Όμως το σημαντικό για εμάς είναι ότι ο Γιάννης είναι σε ένα πολύ καλό περιβάλλον. Οι Μπακς έχουν νέα ιδιοκτησία (ο μαθουσάλας Κολχ τους πούλησε σε κάτι τσακάλια της Γουόλ Στριτ που έχουν 2-3 δις να τους τρώνε τις τσέπες), θα έχουν νέα αρένα (ελπίζω να 'αναβιώσουν' και το ντίσκο παρκέ του παλιού Σάμιτ που είχαν στα 80ς επί Ντον Νέλσον), ο Πάρκερ είναι Μορμόνος (άρα μειλίχιος, δεν θα κουβαλάει όπλα στα αποδυτήρια) και έχει αποφασίσει ότι του αρέσει το Μιλγουόκι, ο Γιάννης έχει γίνει ήδη φίλος με τον Χένσον και τον Γουόλτερς. Επομένως έχει σταθερότητα, καλό κλίμα, αγάπη και Προδέρμ για να προχωρήσει. Με τις ευχές μας.

      Ρωτάω για την εθνική για έναν λόγο: Είμαι ένας μπασκετικός που ανδρώθηκε με και από το Τρίποντο στα 90ς. Το ξέρω ότι είναι ταπεινό και τρισάθλιο και κομπλεξικό και πες ό,τι θες, αλλά όσο φανατικά μπασκετικός είμαι άλλο τόσο είμαι αντιποδοσφαιρικός. Ό,τι έχει να κάνει με την εθνική ποδοσφαίρου και τις 'επιτυχίες' της, με απωθεί. Αν και θεωρητικά θα έπρεπε να είμαι υπέρ της εθνικής ποδοσφαίρου, γιατί κάθε νίκη της είναι ήττα του ποδοσφαίρου (αστειάκι).

      Ελπίζω λοιπόν να συνειδητοποιούμε ότι, πέρα από το ένδοξο παρελθόν και την αύρα που κάπως διατηρεί στο ευρύ κοινό η εθνική μπάσκετ, αν τα βάλουμε κάτω και με νούμερα τα τελευταία 5 χρόνια η εθνική ποδοσφαίρου τα πάει πολύ καλύτερα από του μπάσκετ - και αναλογικά και σε απόλυτους αριθμούς. Αν αυτό συνεχιστεί, το μπάσκετ θα μείνει πολύ πίσω στην Ελλάδα με σωρευτικά αποτελέσματα (λιγότερες χορηγίες και προβολή σημαίνει λιγότερα παιδιά, λιγότερα ταλέντα, άρα όλο και λιγότερες επιτυχίες και ξανά τα ίδια). Δυστυχώς ο Βασιλακόπουλος, όπως συνέβαλε στην έκρηξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, μπορεί να έχει αποφασίσει και να το πάρει στον τάφο μαζί του.

      Διαγραφή
    2. ....όντως το ότι ο Σπαμμούλης τέλος (διότι δεν νομίζω να θυμηθεί του χρόνου που θα είναι 33 να ξαναχωθεί Εθνική), είναι καλό μαντάτο, ώστε να μην ξαναδούμε τα χαΐρια των τελευταίων χρόνων = "βάζει ο Μπίλης τη στολή του - παίζει όμως την *μπιπ* του". Είχε την ευκαιρία ν' αρχίσει να παίζει πιο συνετά, και σε Εθνική και σε ΟΣΦΠ τα τελευταία 2-3 χρόνια, αλλά την έκαψε, μαζί με τα πόδια του και τις ελπίδες μας.
      Μπορείς επίσης να προσθέσεις τον Περπέρογλου στους μη-κατεβαίνοντες. Το 'χει κι αυτός δηλώσει. Όσο για ΝΒΑrs, o Aντετοκούνμπο, έχει επίσης πει ότι θα είναι στην Εθνική Ανδρών (...τώρα τί παίχτηκε, ενώ τον υπολογίζανε προ μηνών για την Νέων, και αν τελικά όντως θα βρίσκεται στην Ισπανία, ένας θεός ξέρει).
      Ο δε Καλάθης, απ' την μια αναρωτιέμαι πώς θα τον "αφήσει" ο Βασιλακό (που πέρσι του έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα), από την άλλη αν όντως παίξει για ΠΑΟ πια, δύσκολο το βλέπω να μην είναι στο Μουντομπάσκετ. Ο δε Κατσικάρης, Κύριος οίδε τί έχει στο μυαλό του για ρόστερ. Αν όμως τελικά δεν αφήσει ο ΟΣΦΠ Μάντζαρη/Σλούκα, σα να είναι "επιτακτική" η κλήση του... Δύσκολη βέβαια η περίπτωσή του, καθώς παίζει κι εκείνο το ζήτημα αν η τιμωρία του θα ισχύσει Ευρώπη κλπ (αν και δεν νομίζω κοτζάμ Βασιλακό, ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ, να αφήσει να κολλήσει σε τέτοιες λεπτομέρειες το ζήτημα...).
      Όσο δε για τον Κουφό, όσο θέλεις βρόντα στην πόρτα του, αλλά δεν τον κόβω να έχει διάθεση για μαμαδοπατρίδες πια...

      Τέλος, ο ΟΣΦΠ σα να έδιεξε να "λυγίζει", μετά την...πρόταση να...ασφαλίσει (επιπλέον) τους της Νέων, υπό τον...όρο να θεωρηθεί "χορηγία" η κίνησή του (καραγκιοζιλίκια πράμματα δηλαδή, εκτός κι αν γλυτώνουν έτσι τίποτα φορολογικό και ΕΧΕΙ νόημα η κίνηση αυτή) - κίνηση που φαίνεται να άφησε...ασυγκίνητο τον Βασιλακό. Ο ένας στο τσαλί και ο άλλος στο κλαρί δηλαδή για την ώρα, με προοπτική ΙΣΩΣ να σκύψει κεφάλι τελικά ο ΟΣΦΠ (ο άλλος τί να σκύψει, αφού δεν έχει γκαφρά να χώσει για περαιτέρω ασφαλίσεις), γιατί αλλιώς θα έχει θέμα με τις αγωνιστικές που θα επιβληθούν στους παίκτες κλπκλπ. Γενικά πάντως, και στην περίπτωσή αυτών των δυο μεριών, και πάλι ένας θεός ξέρει πώς θα εξελιχθεί...

      Στην ουσία λοιπόν απαντάω στον Αμέρικαν/Απεργοσπάστη, που ρωτά "τί, πού, ποιός, πότε, πώς", ότι όλα (σχεδόν) στον αέρα είναι, και μόνο όταν μαζωχτούν για προετοιμασία (τέλος Ιούλη, νομίζω) θα ξέρουμε τί πραγματικά ρόστερ θα έχει η Εθνική...

      Διαγραφή
  5. @The American
    Διαβάζω το σχόλιο και αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στα όρια της κατάθλιψης. Μπασκετικής κατάθλιψης. Εσύ μεγάλωσες μέσα σε αυτό το κλίμα, εμείς ανδρωθήκαμε δημοσιογραφικά δημιουργώντας το... Τα έχω ξαναγράψει! Η κόντρα ποδοσφαίρου-μπάσκετ ξεκίνησε και κορυφώθηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Προσωπικά με το που ακούω τις λέξεις ΄΄ελληνικό ποδόσφαιρο'' βγάζω καντήλες, εξανθήματα, παθαίνω αναφυλαξίες. Δεν αισθάνομαι καμία εθνική περηφάνεια τούτες τις μέρες γελάω με τις κωλοτούμπες που έχουν γίνει.
    Η εθνική των ξοφλημένων έχει γίνει η εθνική των ηρώων επειδή έβαλε δύο γκολ. Τέλος πάντων...
    Η αλήθεια είναι πικρή. Δεν μεγάλωσε μόνο το ποδόσφαιρο κάτι που ήταν φυσιολογικό να γίνει κάποια στιγμή. Μίκρυνε το μπάσκετ. Το 2004 του ποδοσφαίρου ακολούθησε το 2005 και το 2006 του μπάσκετ. Κέρδος; Μηδέν. Στον ΕΣΑΚΕ ο Οικονομίδης, στην ΕΟΚ ο Βασιλακόπουλος. Τα βλέπαμε λίγοι και τα γράφαμε λιγότεροι. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι όλα θα ξαναγίνουν στον αυτόματο πιλότο όπως το 1987 και θα ξαναζήσουμε μέρες χαρούμενες.
    Δυστυχώς στο μπάσκετ λείπει κάτι που υπήρχε σε αφθονία τη δεκαετία του '90. Παράγοντες. Και παίκτες έχουμε και προπονητές έχουμε και ομάδες έχουμε. Παράγοντες δεν έχουμε. Λίγοι ελάχιστοι σε αξία όσοι ασχολούνται με τις ομάδες και με την εθνική. Το ποδόσφαιρο πήγε χωρίς μάνατζερ στο Γιούρο του 2004 και από....ντροπή έχρισαν μάνατζερ της ομάδας δημοσιογράφο-απεσταλμένο της Ελευθεροτυπίας που δούλευε στο γραφείο τύπου της ΕΟΚ.
    Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση μόνο που δεν θα οδηγήσει το μπάσκετ στον τάφο αλλά όλους μας ο Βασιλακόπουλος αν δεν φύγει έγκαιρα. Και μην ακούσω πάλι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στο μπάσκετ. Γιατί θα αποκαλύψω το πρώτο θέμα της στήλης μου στο περιοδικό που κυκλοφορεί την Τετάρτη και είναι ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
    Αλλά συμφωνώ και με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω. Τον Σεπτέμβριο εδώ θα είμαστε, εγώ θα βρίζω τον Βασιλακόπουλο, κάποιοι θα διαφωνούν, άλλοι θα υπερθεματίζουν, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι για αυτό που αγαπάμε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ο καθένας όπως και από όπου μπορεί, ο καθένας με τον τρόπο του.
    Οπως θα έλεγε και ο tommy ''με χάλασες το Σάββατο μου καρντάση'' αλλά χαλάλι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σε έχω κόψει, αρρωστάκι είσαι κι εσύ:) Το 2004 είχα κοντέψει να ξεκινήσω το κάπνισμα. Πάλι καλά που ήρθε το 2005 και το 2006 και έστρωσε το πράγμα.

      Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Η διαφορά ΕΠΟ και ΕΟΚ δεν είναι στους παίχτες και τους προπονητές, αλλά στους παράγοντες, τους διαφημιστές κλπ. Απλά οι γιάπηδες που κάποτε (90ς) έμπαιναν στα σπορ μέσω μπάσκετ, τώρα πάνε στο ποδόσφαιρο. Παραγοντικά το μπάσκετ θυμίζει ποδόσφαιρο των 80ς, όταν προπονούσαν την εθνική ο Μίλτος Παπαποστόλου και ο Αρχοντίδης (που κάποτε, μετά από Χ με την Αγγλία, χόρεψε τσάμικο στην σέντρα του Γουέμπλεϊ κρατώντας για μαντίλι την κάλτσα του Καρούλια).

      Το έχω ξαναγράψει εδώ αλλά ο μοναδικός τρόπος για να φύγει ο Βασιλακόπουλος είναι μια συντονισμένη εκστρατεία εναντίον του εκτός συστήματος. Ένα πραξικόπημα αν θες (ζω για την στιγμή που θα πετάει παλαιοΠαπανδρεϊκές ατάκες για αποστασία, εκτροπή και ξένα κέντρα αποφάσεων). Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις του μπάσκετ και να το ξανασυντονίσει με την κοινωνία και την αγορά είναι ο Νίκος Γκάλης. Είναι άνθρωπος με αποδεδειγμένες διαχειριστικές και επιχειρηματικές ικανότητες και ίσως το μοναδικό πρόσωπο στην δημόσια σφαίρα αυτής της χώρας-βόθρου που διατηρεί μια σχεδόν μυθική αύρα. Φαντάσου τι ανθρώπους (παράγοντες, επιχειρηματίες, μήντια) αυτός από μόνος του θα μπορούσε να φέρει στο μπάσκετ. Το narrative είναι εξόχως ελκυστικό: Αυτός που έφερε τον επαγγελματισμό στους παίχτες, θα τον φέρει και στους παράγοντες. Μια 'συμβολική' υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΟΚ θα ξεσήκωνε μεγάλο ενδιαφέρον και σιγά σιγά, θέλω να πιστεύω, θα δημιουργούσε κύμα εναντίον του Βασιλακόπουλου, κάτι σχεδόν σαν την επέλαση των ξεβράκωτων στις Βερσαλίες. Ο δε Γκάλης δεν χρωστάει τίποτα στον Βασιλακόπουλο - τον άνθρωπο που τον ξέβρασε από την εθνική για χάρη της συμμαχίας Δράκου-ΚΝίτη/διορισμένου διοικητή ΣΕΦ-Φάνη και έβαλε βέτο να μπει το όνομά του στο ΟΑΚΑ με το επικό επιχείρημα 'μόνο οι νεκροί...' κλπ.

      Επειδή ξέρω πως γίνονται αυτές οι δουλειές, θα σε προέτρεπα είτε εσύ είτε κάποιοι συνάδελφοί σου να αρχίσετε να του πιπιλίζετε το μυαλό. Αν υπάρχει προεργασία στα ΜΜΕ, μπορεί άνετα να κάνει την κίνηση. Διαφορετικά με αυτούς τους ρυθμούς το μπάσκετ σε 20 χρόνια θα ξαναβρεθεί εκεί που ήταν το 1980.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα δεν έχουμε δει τον Γκάλη σε διοικητικό ρόλο ακόμη (όπως έγραψε πιο κάτω και η Κουρούνα), αλλά προσωπικά βρίσκω την ιδέα σου ιδιαίτερα ελκυστική. Και ο συμβολισμός μόνο (δηλαδή, ο καλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας) είναι αρκετός για να δημιουργήσει κύμα θετικών εξελίξεων για το άθλημα.

      Διαγραφή
  6. Μου φαίνεται οτι πρέπει να αρχίσω τα περιπαικτικά σχόλια για τις ηλικίες.. Εκτός του tommy που είναι αιώνιος έφηβος και δεν μετράει, κανένας που να μεγάλωσε μπασκετικά με το all star basket υπάρχει? Κουρούνα, αυτή την ώρα παίζει σε επανάληψη η νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου.. Αν το βάλεις εγκαίρως θα προλάβεις το γκολ της πρόκρισης για να φύγει η κατάθλιψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματε, εγώ μεγάλωσα με All Star Basket! Για την ακρίβεια, ήμουνα 12 χρονών όταν πρωτοκυκλοφόρησε! Άσε, που το διάβαζα (συνήθως) την ώρα... των προφορικών στο φροντιστήριο γερμανικών που πήγαινα!

      Διαγραφή
  7. @Κουρουνα
    Μια απορια εχω μονο, γιατι να το κανει αυτο ο Γκαλης;
    Δεν νομιζω οτι χρωσταει τιποτα και σε κανεναν, και μια ζωη ηταν ψυχρος επαγγελματιας, δεν νομιζω να τον πιασουν τωρα οι συναισθηματισμοι και να θελησει να ριξει τον Βασιλακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @PANOS919
    το γκολ της εθνικής μπορεί να με οδηγήσει εύκολά στη μανιο-κατάθλιψη! Ασε που το είδα σε σπίτι φίλου με την παρέα μου να φοράει φανέλες της εθνικής ποδοσφαίρου και εγώ μια των....Spurs που μου έστειλε φίλος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και όταν όλοι πανηγύρισαν γύρισαν και με κοίταξαν και ένας με ρώτησε: ''Μα καλά τόσο ψύχραιμος είσαι;''. Και απάντησα απαθέστατος: ''Οχι τόσο αναίσθητος είμαι''...Πιο κάπνισμα βρε Αμέρικαν, στα σκληρά θα πέσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουρούνα μου, με το χέρι στην καρδιά:
      Δεν μπορεί... Έστω και τόσο δα λιιιιιιιίγο, θα χάρηκες όταν πήραμε το Ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία το 2004. Ή έστω θα παραδέχτηκες από μέσα σου ότι εκείνη η ομάδα πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο.

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω έχω καταχωρήσει τη μέρα στις πιο....ευτυχισμένες της ζωής μου. Μην σου πω ότι γιορτάχω και την επέτειο της κάθε χρόνο μαζί με γενέθλια και λοιπές γιορτές.

      Διαγραφή
  9. @Bill pap
    Τη δυναμική του Γκάλη θα τη δούμε τώρα που ανακατέυθηκε με τον Άρη και για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από τα γήπεδα θα έχει και ''φθορά''.
    @American
    Τον τρόπο, το πρόσωπο και το μέσο με τα οποία μπορεί να φύγει ο Βασιλακόπουλος τα αποκαλύπτω την Τετάρτη. Είναι μια μορφή πραξικοπήματος αλλά ατυχώς κατευθυνόμενο στοχευμένο και ενδεχόμενα υποβοηθούμενο και πολιτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή κουρούνα αν μου επιτρέπεις μια μικρή διόρθωση. Έχει ξαναγίνει να επιλεγούν τρεις παίχτες από την ίδια ομάδα στο draft του 2003. Ήταν οι Žarko Čabarkapa στο νούμερο 17, Sasha Pavlović στο 19 και Slavko Vraneš στο 39. Έπαιζαν στην Budućnost Podgorica. Προφανώς αυτό δεν μειώνει την αξία του επιτεύγματος του Ραζνάτοβιτς. Τώρα αν όντως ο Πόποβιτς θεωρεί τον Μίσιτς νέο Πάρκερ, απλά έχει αρχίσει να το χάνει. Είναι εντελώς διαφορετικοί παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάφορα..διάσπαρτα
    - Ο Βεζένκοφ δεν ξέρω αν θα μείνει στον Αρη, αλλά Τουρκία δεν πάει.
    - Πατρινή ομάδα σε τελικούς κι έλειπε ο κυρ ΓΓ??? Η φούρνος γκρεμίστηκε ή είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες.
    - Απο πρώτοι μπορεί και τελευταίοι, με πολλές φάπες και αγύριστες. Στην αρχή ήταν ο Γιαννάκης, μετά τα 3 καλόπαιδα του ΟΣΦΠ. Ο Μίσσας είχε άσσους και θα παίξει τελικά τα ρέστα του ή κάτι άλλο. Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι (δεν εξετάζω ποιος έχει δίκιο) παίζουν του τσίου τους με τις εθνικές, με τα παιδιά, με εμάς. Ντροπή!
    Και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, άσχετα αν ξαφνικά δυναμώσει η ομάδα, είναι μετά απο 40 περίπου μέρες προετοιμασίας, να μπουν οι 3 στην θέση άλλων. Ισως δικαιολογημένα να γίνει για την τιμή και το καμάρι της εθνικής, αλλά γιατί να είμαστε τόσο μπάχαλο(σαν κοινωνία, σαν ομοσπονδία, σαν άθλημα) και να καταλήγουμε να λύνουμε διλήμματα.

    ΥΓ τι θα δούνε τα ματάκια μας και τι θα ακούσουν τ' αυτάκια μας ενόψει της υποχρέωσης των 800 χιλιάδων?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουρούνα, διάβασα σήμερα σε έγκυρη ποδοσφαιρική (!) στήλη αναφορά που είχε απόλυτη σχέση με το βασικό θέμα της δικής σου στήλης και που περιείχε μάλιστα μία πληροφορία που δένει με αυτά που έγραψες κι εσύ παραπάνω... Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να απαντήσεις σχετικά (αν ισχύει δηλαδή το δημοσίευμα ή όχι) για να μην κάψεις το θέμα σου, οπότε επιφυλάσσομαι για μετά την Τετάρτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μελάνι στον υπολογιστή στεγνώνει γρήγορα...........

    απο σαιτ
    Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε για το θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ: “Μας ενημέρωσαν πριν από λίγο ότι οι παίκτες θα είναι στη διάθεσή της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών, κάτι που σίγουρα είναι θετικό τόσο για την ομάδα, όσο και για τα παιδιά“.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Κουρουνα @Απεργοσπαστης

    Παιδια, μ' ολη την αγαπη που σας εχω, αλλα πιστευω καταλαβαινετε και οι ιδιοι ποσο γραφικοι ειστε μιλωντας ετσι για το ποδοσφαιρο. Κι αυτος ηταν ενας απο τους λογους που ο κοσμος απομακρυνθηκε απο το μπασκετ. Μην κανουμε αυτα που κοροιδευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή