Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κανένα θέμα Σπανούλη-Εφές, 550.000 στον Περπέρογλου

Παίκτης του Ολυμπιακού θα παίζει στην Εφές τη νέα περίοδο αλλά όχι ο Σπανούλης. Η Τουρκική ομάδα έχει κάνει πρόταση 550.000 ευρώ στον Στράτο Περπέρογλου και αν δεν υπάρξει καλύτερη προσφορά θα τον κλείσει. Ο διεθνής φόρογουρντ έπαιρνε φέτος 450.000 ευρώ στον Ολυμπιακό που σε μια πρώτη ανεπίσημη επαφή είχε σκοπό να του δώσει περίπου τα ίδια χρήματα.
Αντίθετα, οι πληροφορίες μου από τη διοίκηση της Εφές λένε ότι δεν θα γίνει η παραμικρή κίνηση για Σπανούλη ανεξάρτητα από όσα γράφονται στον Ελληνικό και Τουρκικό τύπο. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Το μπάτζετ της Εφές φέτος θα είναι το ίδιο με πέρσι και θα κινηθεί στα επίπεδα των 17-20 εκατομμυρίων ευρώ σαφώς μειωμένο από τα 30 και 35 εκατομμύρια των εποχών πριν από το 2013! Στο μπάτζετ αυτό δεν χωράνε τα 2 εκατομμύρια του Σπανούλη που με την Τουρκική εφορία φτάνουν τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν οι όποιες απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Συνεπώς για όποιον ψάχνει λεπτομέρειες για πιθανή πρόταση της Εφές ή συμφωνίες με τον Σπανούλη είναι καλύτερο να κοιτάξει αλλού και σε άλλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός πούλησε πέρσι τον Παπανικολάου λέγοντας ναι σε πρόταση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ άρα μπορεί πολύ εύκολα να υπολογιστεί ότι για να σκεφτεί το ενδεχόμενο πώλησης του αρχηγού του το ποσό πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο! Χρήματα που δεν είναι μέσα στα πλάνα της Εφές να δοθούν για κανένα λόγο και για κανένα παίκτη.

53 σχόλια:

  1. Μάλιστα...αν χαθεί και φέτος πρωτοκλασάτος παίχτης για...100 χιλιάρικα, όπως πέρυσι ο Χάινς, τότε μην ψάχνουμε δικαιολογίες σε διαιτητές και...Βασιλακόπουλους...τώρα. αν πουληθεί και ο Σπανούλης, ας το κλείσουμε το μαγαζάκι και να επιστρέψουμε στο...Παπαστράτειο, όπως παλιά με παίχτες τύπου Γκούλιας, Όβτσινα και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων...αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι φήμες περί..Σφαιρόπουλου σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας με τον Μπαρτζώκα, νομίζω ότι θα ζήσουμε ξανά τις "μαγικές" στιγμές των τελευταίων ετών της εποχής Κόκκαλη στο μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γιάννης Στρ.
    Ανα κατάλαβες από αυτά που γράφω ότι έχει μπει πωλητήριο στον Σπανούλη φεύγω τώρα και πάω σε φροντιστήριο εκμάθησης Ελληνικών. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο εννοώ αλλά δεν έγινα αντιληπτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια...δεν είπα ότι το έγραψες εσύ...απλά, τις διάφορες φήμες περί φυγής του Σπανούλη σχολίασα (εξ ου και η αναφορά στην έτερη φήμη που διάβασα σήμερα περί...Σφαιρόπουλου σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας με τον Μπαρτζώκα)...και επειδή η φυγή Σπανούλη συνεπάγεται πώλησή του, αφού έχει συμβόλαιο, γι΄αυτό να αναφέρθηκα σ΄αυτό το ενδεχόμενο...Ξέρεις κουρουνίτσα, ούτε στον Κωστάκη (τον Παπανικολάου), είχε μπει πωλητήριο, ωστόσο, αν ένας παίχτης θέλει να φύγει, μπορεί καμιά φορά να αναγκαστείς να βάλεις και πωλητήριο...

      Διαγραφή
  3. @γιάννης Στρ.
    Από όσο θυμάμαι πέρσι στον Ολυμπιακό δεν υπήρχε θέμα Παπανικολάου. Εμφανίσθηκε ξαφνικά η Μπαρτσελόνα χωρίς προειδοποίηση. Κρίθηκε, σωστά για μένα, ότι έπρεπε να δοθεί και δόθηκε. Στη λογική αυτή όλοι οι παίκτες που έχουν συμβόλαια μπορεί ανά πάσα στιγμή να πουληθούν. Οχι μόνο ο Σπανούλης. Το θέμα είναι αν βάζει η ομάδα από πριν πωλητήριο στον παίκτη ή όχι. Δεν άκουσα μέχρι τώρα ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει πωλητήριο στον Σπανούλη. Αν τώρα εμφανιστεί ενδιαφερόμενος αυτό στο ξαναλέω δυνητικά μπορεί να γίνει για οποιονδήποτε παίκτη. Πάντως την πιο ακριβή μεταγραφή που θα γίνει φέτος στην Ευρώπη και θα κοστίσει 3 εκατομμύρια την γράφω στη στήλη μου στο περιοδικό που θα κυκλοφορήσει. Και είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. Και δεν εννοώ τον Σπανούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ένας παίκτης αξίζει 3 μύρια πλέον και μόνο μία ομάδα μπορεί να του τα δώσει. Σε ευρώ ή σε δολάρια.
      Να μην τον αναφέρω όμως και χαλάσω την αποκλειστικότητα.

      υ.γ. Ο περιπτεράς μου ο ΑΕΚτζής μου είπε ότι το περιοδικό θα το έχει αύριο. Για να δούμε λοιπόν αν πέσω μέσα...

      Διαγραφή
  4. Δεν μπορείς να μας δώσεις μια μικρή πρόγευση για τα θέματα του περιοδικού; Μιας και πήγε λίγο πιο πίσω η κυκλοφορία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ανεβάσω το εξώφυλλο όπου υπάρχουν τα περισσότερα θέματα. Λείπουν μερικά αλλά δεν χώρεσαν όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το... στοιχειωμένο live chat που σε παρακαλάμε εδώ και 2 χρόνια θα το κάνεις τώρα που τελειώσαν και οι τελικοί; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και επειδή σιγά σιγά θα γραφτούν όλες οι αλήθειες για την εθνική ειδικά τώρα που χάνονται οι ελπίδες για τα τζάμπα ταξιδάκια στην Ισπανία και την κατάργηση των τσάρτερ της χαράς κάπου εμφανίσθηκε και η σοβαρή είδηση: Οτι ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου ανεξάρτητα της στάσης του Ολυμπιακού είχαν σκοπό να ξεκουραστούν φέτος από την εθνική ομάδα. Οταν θα κλαίμε τα 830 χιλιάρικα του κρατικού χρήματος που έδωσε στη ΦΙΜΠΑ ο Βασιλακόπουλος θα βάλω copy paste το βρισίδι που μου ρίχνατε εκείνη την εποχή και τα αποθεωτικά άρθρα για το πόσο μεγάλος παράγοντας είναι ο μπαρμπα Γιώργης. Τα έχω κρατημένα όλα ένα προς ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουρούνα μου, ήμασταν κι άλλοι που είχαμε διαφωνήσει και το είχαμε γράψει κιόλας...

      Διαγραφή
    2. κατσε ρε κουρουνα..επειδη σε διαβαζω καιρο,νταξει καταλαβαινω καποια ατομα δε τα πας.. ορισμενα δικαιως αλλα αδικαιολογητα..προχειρα μου ρχεται στο μυαλο η λιστα των παρακατω "αγαπημενων" σου ατομων απ'αυτα που κατα καιρους εχω διαβασει εκ μερους σου..Βασιλακοπουλος,Γιωργακης ¨Ραμπο" Σιγαλας,Λαζαρος Παπαδοπουλος,Γιωργος Μπογρης,Νικος Παππας..καλα ολα τ'αλλα για το οτι οι Σπανουλης,Περπερογλου δε θα κατεβουν στην εθνικη επειδη αποφασισαν να ξεκουραστουν παλι ο Βασιλακοπουλος σου φταιει?..καλως ή κακως δοθηκαν τα λεφτα για την wild card,παει τελειωσε δεν αλλαζει..στη τελικη επειδη μ'εχει κουρασει το θεμα των ασφαλιστηριων οπου ο καθενας λεει το μακρυ του κ το κοντο του.. τι ισχυει τελικα?τα ασφαλιστηρια καλυπτουν μονο τα ιατροφαρμακευτικα εξοδα οπως μας ελεγες?καλυπτουν το συνολο των συμβλλαιων?καλυπτουν ενα μερος των συμβολαιων μεχρι το συνολικο κοστος των 3 εκατομμυριων ευρω?

      Διαγραφή
  8. Ας το δουμε πρακτικα..Οι ομαδες που μπορουν να αγορασουν και να καλυψουν τον Σπανουλη χρηματικα ειναι μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου!! Απο Τουρκια η Εφες βγαινει εκτος οπως μας γραφει η κουρουνα, οπως και η Φενερ λογω Ζοτς.Απο Ιταλια μονο η Αρμανι.Απο Ισπανια η Ρεαλ εχει την καλυτερη περιφερεια της Ευρωπης, δεν χωρανε ολοι, ενω η Μπαρτσα ισω να εχει πιθανοτητες αμα εχει χρηματα!! Οποτε αν Ο V-Span επιθυμει να φυγει, και αν ο Ολυμπιακος τον πουλησει οι επιλογες ειναι ουσιαστικα 2 : Μπαρτσα και Αρμανι...Τον βλεπω λιμανι και του χρονου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες τους Ρώσους. Και αυτοί έχουν χρήματα να δώσουν και ειδικά φέτος που θα γλυτώσουν πολλά εκατομμύρια από το συμβόλαιο του Τεόντοσιτς και μάλλον του Κρίστιτς αλλά το μεγάλο μειονέκτημα για αυτούς είναι ότι η Ρωσία δεν αποτελεί και την ιδανικότερη χώρα για να ζει κάποιος πόσο μάλλον ένας παίκτης με γυναίκα και τρία μικρά παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Πολυ βασικος παραγοντας η οικογενεια, ποσο μαλλον οταν ειχε εννοηθει οτι επαιξε μεγαλο ρολο για την παραμονη του περυσι !!

      Διαγραφή
  9. Αγαπητή κουρούνα, σε διαβάζω προσεκτικά, αν και νομίζω ότι η αντιπολίτευση επί τούτοις δεν είναι η μόνη λύση, δηλαδή προφανώς ο Βασιλακό έχει κάνει και σωστά πράγματα. Για την wild card, αμφιβάλω εάν ακόμη και μια ασόβαρη ομοσπονδία όπως η δική μας δεν είχε βολιδοσκοπήσει τους παίχτες, και σίγουρα δεν περίμεναν αρνητική δήλωση από τον Σπανούλη. Από την άλλη θα ήθελα τη γνώμη σου σε ένα θέμα στο οποίο ουδείς συνάδελφος έχει μπει στον κόπο να μου απαντήσει τεκμηριωμένα. Τι είναι η Εθνική; Υποχρέωση ή εθελοντισμός; Για μένα (αν οι παίχτες είναι υγιείς και υπάρχουν ασφάλειες κλπ) το πρώτο. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω την αντίστοιχη κούραση σε παίχτες ηλικίας ΔΔ (το 2010), Περπέ και Span. Το καλοκαίρι θα πήξουμε στους Σκόλα, Νοτσιόνι, Πριτζιόνι, μπορεί στο Τζινόμπιλι, στον Ντελφίνο (αν είναι καλά), σε Ναβάρο, Πο, Ρέγες (ίσως), Καλντερόν κλπ. Σε μια σοβαρή χώρα θα είχαν φροντίσει να είχαν μαζέψει τον ΔΔ εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, κόβοντας τον αέρα σε άλλους αντίστοιχους.Περνάνε οι παίχτες εξετάσεις για να διαπιστώσει η ομοσπονδία αν όντως είναι τραυματίες; Κακεντρεχής ών, γιατί αυτό που κάνει ο ΔΔ εδώ και τέσσερα χρόνια έναντι των αντιπάλων του; Για τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου, η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Περιμένω πρώτα να το επιβεβαιώσουν ότι δεν κατεβαίνουν φέτος, και μετά ας δούμε τις περιπτώσεις τους. Κατά τη δικιά μου την ταπεινή άποψη, εάν είναι στο 90% οφείλουν να κατέβουν (και εφόσον βεβαίως δεν θα γίνει χειρότερη η θέση τους). Επίσης, ειδικά για τον Βασίλη, ας του δώσουν και περισσότερο χρόνο. Αλλά το να πάμε χωρίς Σπανούλη σε παγκόσμιο είναι απαράδεχτο. Και αν η ομοσπονδία έχει cojones, ας τους καλέσει όλους (και ΔΔ) και ας δούμε τι θα κάνουν.

    Συγνώμη αλλά κάποιοι από εμάς (γύρω στα 30+) μεγαλώσαμε με την Εθνική και όχι τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ. Και είχαμε συνηθίσει (εώς το 2010), σε παίχτες που καιγόντουσαν να αγωνιστούν, και ας έπαιρναν του κόσμου τα λεφτά. Ο Γκάλης σταμάτησε στα 34, ο Φασούλας στα 36 και ο Γιαννάκης στα 37.

    Έλεος πλέον, και με την ομοσπονδία και τους παίχτες.

    ΥΓ. Για το θέμα με τους παίχτες του Ολυμπιακού γενικότερα (το οποίο εύχομαι να μην παίζει ρόλο στην απόφαση του Σπαν), ο Βασιλακόπουλος έπρεπε να το περιμένει και να το έβλεπε να έρχεται από τη στιγμή που δεν κρατά καμία ισορροπία και η ΕΟ έχει κορμό τον ΟΣΦΠ.
    ΥΓ2. Ο Τρινκέρι πέρσι πήγε να σκοτώσει και τον Ζήση και τον Σλούκα μαζί με το Σπανούλη. Ποιός ήθελε να πάρουμε τρία γκάρντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Peter Chelmis
      Ωραία τα γράφεις και τα λες αλλά παραγνωρίζεις ένα γεγονός. Μέχρι το 1986 που η εθνική ομάδα (με τον συγκεκριμένο πυρήνα παικτών) έπαιξε στο παγκόσμιο της Ισπανίας ξέρεις πόσα παιχνίδια έπαιζε ένας κορυφαίος παίκτης όλη τη σεζόν; Πρόχειρα στα λέω: 26 για το πρωτάθλημα (δεν υπήρχαν καν πλέι οφ) +3-4 στο Κύπελλο+ 2-4 στην Ευρώπη όπου οι ομάδες με το ζόρι αγωνίζονταν 1-2 γύρους. Να πούμε βαριά βαριά 35 ματσάκια τη σεζόν. Μια κολεγιακή σεζόν δηλαδή. Τελείωνε η σεζόν Μάιο, έκαναν και δύο μήνες διακοπές και πήγαιναν Ιούλιο μήνα ή Αύγουστο φρέσκοι στην εθνική ομάδα.
      Βάλε σήμερα πόσα παιχνίδια παίζουν οι αντίστοιχοι παίκτες. Να μετρήσουμε λοιπόν 26 πρωτάθλημα και άλλα 10 πλέι οφ και 4-5 Κύπελλο και 30 Ευρωλίγκα. Φτάσαμε τα 70. Και σε μπάσκετ άλλου στιλ, με ξύλο στις άμυνες και άλλους ρυθμούς. Βάλε στο DVD σου ένα παιχνίδι της δεκαετίας του '80 και ένα σημερινό. Θα νομίζεις με τις επιθέσεις στα 30'' ότι έπαιζαν σε αργό γύρισμα τότε και ότι έχει χαλάσει το μηχάνημα.
      Και τότε γκρίνιαζαν παίκτες με την εθνική και σήμερα γκρινιάζουν. Αλλά τότε ο παίκτης έφτανε τα 35 χαλαρά και μπορούσε να παίζει σε ψηλό επίπεδο ακόμη. Ο Μακαντού ήρθε σαραντάρης στην Ευρώπη και έβαζε....σαραντάρες γιατί το έβλεπε πολύ εύκολο το πράγμα εδώ με 40 ματσάκια μπροστά στο ΝΒΑ. Τώρα ένας Ευρωπαίος παίκτης κορυφής παίζει όσο και ένας παίκτης μεσαίας ομάδας του ΝΒΑ.
      Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για υποχρέωση, ούτε για εθελοντισμό.
      Επίσης να σου σημειώσω ότι μέχρι το 1991 που καθιερώθηκαν τα συμβόλαια και το μπάσκετ έγινε επαγγελματικό τυπικά οι παίκτες ήταν ερασιτέχνες. Συνεπώς ήθελαν δεν ήθελαν είχαν υποχρέωση να κάνουν τον εθελοντισμό τους στην εθνική. Ηταν περίπου αυτονόητο. Σήμερα ισχύει το αντίστροφο. Ο επαγγελματίας έχει ένα συμβόλαιο να υποστηρίξει. Πρόσεξε δεν βάζω στην εξίσωση τη γκρίνια των προέδρων. Μένω στους παίκτες. Και σου κάνω μια απλή ερώτηση που θα την έκανε και μικρό παιδί: ''Μπαμπά, αν θέλουν να πάνε στην εθνική γιατί δεν βγαίνουν να το πουν;''. Αντίθετα εγώ χθες είδα παντού να εμφανίζεται αυτό που είχα ψιλοακούσει το χειμώνα: Οτι ο Σπανούλης είναι κουρασμένος.
      Ναι οφείλουν να κατέβουν αλλά ρεαλιστικά κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει ένα παίκτη να φτάσει στα όρια των αντοχών του ή να καταστέψει την καριέρα του. Ναι θέλω να τους δω όλους στην Ισπανία, να δω την εθνική να παίρνει μια καλή θέση και ας υποχρεωθώ μετά να γράψω ότι καλά έκανε που αγόρασε τη wild card o πρόεδρος.
      Αλλά το να λέμε σε ένα επαγγελματία: Κατέβα με το ζόρι και δεν δίνω δίφραγκο για τα πόδια σου και το σώμα σου είναι απάνθρωπο. Και επειδή βλέπω κάτι καινούργιες φάτσες εδώ γύρω που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς γράφω: Τα ίδια έγραφα και την εποχή του Διαμαντίδη. Τα αρχεία υπάρχουν.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Κουρούνα,

      Σε διαβάζω εδώ και πολύ καιρό, οπότε ξέρω ότι τα ίδια έλεγες την εποχή του ΔΔ. Και αυτά που γράφεις είναι απόλυτα σωστά, για το γεγονός ότι το μπάσκετ είναι πολύ πιο σκληρό στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν μου απάντησες για τους παίχτες που ανέφερα οι οποίοι είναι κατά κανόνα πολύ περισσότερο ταλαιπωρημένοι από τους δικούς μας και σύγχρονοι. Αυτοί δεν έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθήκες, η δεν πονάνε τα συμβόλαια τους το ίδιο; Στο ποδόσφαιρο γιατί ο Καραγκούνης τρέχει σαν τρελός να παίξει στα 37 του, και κάτι τύποι σαν τον Ρονάλντο (με περισσότερους αγώνες) τρέχουν να προλάβουν το παγκόσμιο; Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στην ανεκτικότητα της ομοσπονδίας, η οποία δημιουργεί το πρόβλημα. Για να στο αντιστρέψω, ο Σπανούλης δεν έχει μειονέκτημα έναντι του Διαμαντίδη που κάθεται το καλοκαίρι; Αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα του και σε έναν (κακεντρεχή) ιδιοκτήτη; Θα επιμείνω και θα σου πω ότι ουδέποτε στα χρόνικα υπήρξε περίπτωση ανάλογη του ΔΔ, ο οποίος παράτησε την Εθνική και καλά επειδή ήταν κουρασμένος και εν συνεχεία βγήκε MVP της Ευρωλίγκας.

      Για μένα, έχετε και εσείς μεγάλη ευθύνη. Αντί να προβάλλετε το δικαίωμα των παιχτών στην ξεκούραση, θα μπορούσατε να προβάλλετε τις περιπτώσεις των ανθρώπων (ξέχασα και τον Νοβίτζκι) που τιμούν την Εθνική τους μέχρι τώρα. Την μεγαλύτερη την έχει ο πατερούλης, που δεν σταμάτησε την ιστορία όταν αυτή ξεκίνησε.
      Επίσης, πρέπει να παραδεχτείς ότι αν κατέβαιναν όλοι (including NBAers) είχαμε ομάδα ικανή να χτυπήσει μετάλιο. Και ο Βασίλης με Καλάθη, Ζήση και Μάντζαρη ή Σλούκα δεν θα χρειαζόταν να χτυπάει 30άρες. Και τέλος, επειδή δεν είμαστε η USABasketball, ας ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε: Να κατεβαίνουμε σε διοργανώσεις με τους καλύτερους (που κάποιοι από αυτούς είναι 30+) και να έχουμε το στόχο το μεταλιο ή να παίζουμε για τα προημιτελικά με το 2nd team και να βρίζουμε μετά;Και τελικά τι προάγει το άθλημα, οι επιτυχίες της Εθνικής, η οι επιτυχίες των αιωνίων; Για αυτό με δεδομένη την κατάσταση, είμαι υπέρ της ομοσπονδίας, αν καλέσει ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. Η διαφορά είναι απλά... στην μπάλα το Μουντιάλ γίνεται κάθε 4 χρόνια και έχει μια ιδιαίτερη αίγλη. Επίσης η παίκτες έχουν ολόκληρο το προηγούμενο καλοκαίρι να ξεκουραστούν. Αντίθετα στο μπάσκετ με τα τζιμάνια της ΦΙΜΠΣ, κάθε καλοκαίρι παίζουν μπάσκετ κ ειδικά με το σύστημα στο νέο ευρωμπάσκετ τους ξαζουμίζουν κανονικά. Ακόμα, λόγω του ότι κάθε 2 χρόνια αλλάζει ο πρωταθλητής ευρώπης το ευρωμπάσκετ δεν έχει καμία απολύτως αίγλη, άσε που είναι κ τίγκα στις απουσίες. Σε ότι αφορά το μουντομπάσκετ ποιά η διαφορά του με ένα ολυμπιακό τουρνουά; καμία! Μιλαμε λοιπόν για κακά οργανωμενες διοργανώσεις της πλάκας χωρίς καμία απολύτως αίγλη. Ποιός λοιπόν έχει όφελος να πάει κ να παίξει; Δες στις άλλες εθνικές τι παίζει! Αυτό είναι κ το λάθος του Βασιλακό... για μια διοργάνωση της πλάκας ξόδεψε έτσι απλά 800 χιλιάρικα για τους ντάβες τις φίμπα (γιατί όταν δίνεις wild card για μια διοργάνωση ανάλογα με το πόσα λεφτά θα σου σκάσουν ντάβας είσαι) για να σώσει την υστεροφημία του, αντί να δεχθεί τα προκριματικά, να παίξουν και οι πιο πολλοί παίκτες καθώς οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί κ να έχει κ έσοδα λόγω των αγώνων που θα γίνουν εδώ!

      Διαγραφή
    4. 1) ειτε λεγετε Διαμαντιδης ειτε λεγεται Σπανουλης ειτε οπιοσδηποτε πρεπει να ειναι στην εθνικη επιδη το θελει οχι επιδη του το επιβαλουν 2)σε αυτο που δινω αδικο στον Σπανουλη ασχετος εαν δεν σταματαει δεν ειναι οτι θελει να ξεκουραστει αλλα σε αυτα που ελεγε οτι εγω θα πηγαινω εθνικη οσο με καλουν σε αντιθεση με αλλους 3)εαν 1 παιχτης δεν παει επιδη το θελει ασ μην παει κανεις με το ζορει εαν δεν παει λογο ομαδας τιμωρια στην ομαδα 4) ο Τρινγκερι το ειπε ξεκαθαρα με ποιων παιχτη επαιρνε τις αποφασεις(ασχετος εαν η εοκ επενεβει με Μπατμαν-Μπουρουση που ηθελε να κοψει ο παιχτης αυτος)

      Διαγραφή
  10. Μιας και αρχίσαμε τον μεταγραφικό πυρετό τον Γκίστ τον βλέπεις να φεύγει; Σίγουρα έχει συμβόλαιο αλλά με buy-out...o Αυγουλής αναφέρει ότι έχει πρόταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Biouf33
    Δεν σχολιάζω ειδήσεις που βγάζουν καλοί συνάδελφοι. Γιατί τους στέλνουν μετά SMS ότι τους κράζω. Θα γραφτούν πολλά αυτό το διάστημα. Θα δούμε λοιπόν ποιός είναι αξιόπιστος (δεν το λέω για τον Νικήτα αυτό σημειωτέον, μην του στείλετε άλλο SMS θα μου το πει) και ποιός όχι. Προσωπικά ότι γράφω εδώ το κρατάει το σύστημα σε αρχείο. Αρα και τα σωστά και τα λάθη θα με συνοδεύουν καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία μέσω της επίσημης θέσης της, όλοι οι παίκτες (και οι παίκτριες) των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων είναι πλήρως ασφαλισμένοι από την εταιρεία Arch.
    “Η ΕΟΚ ανακοινώνει ότι υπάρχει σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τους παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρήτης. Την ασφάλιση των παικτών έχει αναλάβει η εταιρία Arch, η οποία ασφαλίζει και τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες καλύψεις. Τα συμβόλαια υπάρχουν στα γραφεία της ΕΟΚ και όποιος άμεσα ενδιαφερόμενος επιθυμεί, μπορεί να έρθει και να τα δει”.

    Σημ.: Να θυμίσω οτι ήδη απο τη πρώτη ημέρα προπόνησης της ομάδας Νέων, υπήρξαν 2 τραυματισμοί αρκετά σοβαροί. Ο Καραμολέγκος και ο Γόντικας, δεν συνεχίζουν και θα αργήσουν να επανέλθουν. Μετά το υπέροχο ερευνητικό κείμενο του Παπαδογιάννη, περιμένω τον ίδιο ή άλλο ερευνητή-δημοσιογράφο να ασχοληθεί με το θέμα και ειδικά αν άρχισε να λειτουργεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @polykos
      Ναι θα πάρουν ουρά τα χρήματα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και το NYC και ο Αρκαδικός. Κανείς από τους παίκτες δεν είχε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Γόντικας γιατί παίζει NCAA και ο Καραμολέγκος λόγω ηλικίας και ομάδας. Δεν ρωτάει κανείς όμως γιατί κτύπησαν ΔΥΟ παίκτες και πολύ σοβαρά την ίδια μέρα και στην πρώτη προπόνηση μιας ομάδας. Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Αλλά κανείς δεν έψαξε να βρει τι έγινε. Ασε θα τα γράψουμε όταν έρθει η καλή η ώρα.Ολα μαζί.

      Διαγραφή
  13. η μεταγραφή των 3 μυρίων, μήπως είναι ο Μπογκντάνοβιτς (της Παρτιζάν) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν πουληθεί ο Μπογκντάνοβιτς 3 εκατομμύρια σημαίνει ότι το μπάσκετ έγινε ποδόσφαιρο και δεν το καταλάβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kourouna, αναφέρεσαι σε παίχτη που έπαιζε φέτος Ευρώπη ή ΝΒΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Peter
    Να συμφωνήσω σε πολλά από όσα γράφεις. Να σε ρωτήσω όμως ,και κάτι πέρα από τα εθνικά, τα αγωνιστικά και όλα αυτά τα θέματα. τον παίκτη πως τον πείθεις να κάνει μια υπέρβαση; Με τη σωστή συμπεριφορά ειδικά στις αποτυχίες. 2012 στη Βενεζουέλα χάνουμε από τη Νιγηρία. Ο πατερούλης φεύγει κρυφά και νύχτα, γυρίζει μυστικά στην Αθήνα και παρατάει την αποστολή ΠΕΝΤΕ μέρες στη Νότια Αμερική. Πέντε μέρες για να μην αλλάξει τα εισιτήρια. Πέντε μέρες οι περισσότεροι παίκτες (όχι όλοι γιατί κάποιοι έλλειπαν) κοίταζαν ο ένας τον άλλο και έλεγαν ''πως θα γυρίσουμε πίσω που μας βρίζουν όλοι''. Πέντε μέρες και στην Αθήνα έβγαιναν και έβριζαν τον προπονητή ότι είχε στο μυαλό του τον Ολυμπιακό και έκανε λάθη στο κοουτσάρισμα. Αλλά κανείς πλην της αφεντιάς μου δεν βγήκε να τα γράψει. Ολοι το θεώρησαν φυσιολογικό. Είναι οι ίδιοι που αποθέωναν τον Τρινκέρι, την ώρα που το περιοδικό ευθέως είχε εκφράσει αμφιβολίες του τύπου ''εντάξει καλός ο Ιταλός αλλά με τον ίδιο περίγυρο θα αποτύχει''. Οι ίδιοι που μόλις άρχισε από την εξέδρα ο Βασιλακόπουλος να βρίζει τον Ιταλό τον αποκαθήλωσαν μέσα σε μια νύχτα και τον μετέτρεψαν σε μάγειρα. Η ΕΟΚ και η εθνική υπάρχουν για ένα λόγο: Να έχει λόγο ύπαρξης το άρρωστο εγώ του Βασιλακόπουλου.
    Ξαναρωτάω ανοιχτά πιο ανοιχτά δεν γίνεται: Γιατί δεν καλούνται οι παίκτες να πουν τη γνώμη τους. Αυτοί δεν είναι οι αρμόδιοι. Γιατί σιωπούν; Γιατί οι δύο ειδήσεις που συνδέοουν την παρουσία του Σπανούλη στην εθνική έχουν να κάνουν η προηγούμενη με εκείνα τα περί γενικού ξεκαθαρίσματος και η τωρινή με το ότι θέλει να ξεκουραστεί. Γιατί δεν ανακοινώνουμε προπονητή αν έχουμε (που δεν έχουμε)...Γιατί φοβάμαι ότι θα δούμε πάλι τον Τρινκέρι στον πάγκο; Και δίπλα του όλη τη γνωστή κουστωδία; Ας λύσουμε αυτά τα προβλήματα και μετά να δούμε ποιός παίκτης θα πηγαίνει, ποιός όχι και γιατί; Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Οποιος δεν το καταλαβαίνει είναι αυτός που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην εθνική. Οχι αυτοί που κάνουν κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και επειδή βαρέθηκα να ακούω παραμυθάκια για στρατιώτες. Ο Νοβίτσκι είναι ένας από τους πλέον προβεβλημένους αθλητές στην τεράστια αγορά της Γερμανίας. Δεν πουλάει όμως τον χειμώνα. Το καλοκαίρι έχει 17 διαφορετικούς χορηγούς πίσω του και υποστηρίζει με τημν παρουσία του τεράστια διαφημιστικά συμβόλαια. Η Ισπανική ομοσπονδία έχει 36 χορηγούς στην εθνική. Το 2007 που είχαν Ευρωπαϊκό στη χώρα τους είχαν γεμίσει παντού οι δρόμοι, οι τηλεοράσεις, τα περίπτερα με τις φάτσες των παικτών. Εδώ παραμύθιασε τον κόσμο όταν έφαγε το κράξιμο ο Βασιλακόπουλος για τα 830 χιλιάρικα ότι θα βγάλει τα λεφτά από χορηγούς. Που είναι οι χορηγοί; Από όσο ξέρω την ΕΟΚ προσέγγισε μόνο μια εταιρεία ιντερνετικού τζόγου όλοαυτό το διάστημα και ούτε αυτούς δεν μπόρεσε να κλείσει γιατί φοβήθηκε την αντίδραση του ΟΠΑΠ. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Kourouna Προφανώς για να τα γράφεις αυτά, τα γνωρίζεις και έχεις απόλυτο δίκιο, και αποτελούν ένδειξη κακής διοίκησης, σε μία ομοσπονδία που προφανώς (όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα μέχρι τώρα) ήταν κρατικοδίαιτη. Επίσης, για τους χορηγούς, συμφωνώ, παρόλο που δεν έχουμε την αγορά της Γερμανίας ή της Ισπανίας, αλλά πως θα βρούμε καινούργιους, πηγαίνωντας με το b team σε παγκόσμιο που πήραμε ελευθέρας; Δεν γνωρίζω ποιά είναι η ευθύνη του Βασιλακόπουλου, όπως και καταλαβαίνω ότι οποιαδήποτε θητεία πρέπει να έχει κάποιο χρονικό όριο. Αν παραιτηθεί ο Βασιλακό, θα κατέβει ο ΔΔ και ο Σπαν στο παγκόσμιο; Εγώ νομίζω πάνω από όλα, με δική σας πρωτοβουλία, θα πρέπει να καταλάβουν οι παίχτες ότι όταν παίζουν με την Εθνική, αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και δεν είναι η ομάδα του οποιοδήποτε, και επίσης, προσωρινά, οφείλουν να αφήνουν τα των συλλόγων τους απέξω. Η Εθνική Ελλάδος είναι η πλέον επιτυχημένη ομάδα της χώρας, και είναι στον αφρό τα τελευταία 20 χρόνια. Εγώ γνωρίζω ότι τις επιτυχίες τις καρπώθηκαν ο Παπαλουκάς, ο ΔΔ, ο Σπαν και όλοι των ομάδων του 2005-2008, όχι τόσο ο Βασιλακόπουλος. Κατά συνέπεια, εγώ από τους παίχτες έχω την αξίωση να είναι παρόντες όταν υπάρχουν και προβλήματα (και μπορούν βέβαια). Φέτος, φαίνεται ότι θα έχουμε καλό προπονητή, ενίσχυση από το εξωτερικό, ας έχουμε και λίγη ομόνοια και λίγη ειλικρίνεια από τον τύπο, και ας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε κάφροι και ας ζητήσουμε το κάτι παραπάνω ακόμα και αυτούς που ήταν παρόντες και στα καλά και στα άσχημα. Χωρίς επιτυχημένη Εθνική, ξεχάστε το μπασκετάκι για τον ευρύ κόσμο. Καραγκούνη και πάλι Καραγκούνη θα λέμε, και ας βρίζουμε τον Βασιλακόπουλο από το πρωί έως το βράδυ. Φταίνε και άλλοι πολλοί ακόμη, τους οποίους τους καλύπτουμε επειδή παίζουν στην Πανάθα ή και στον ΟΣΦΠ. Θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά. Μπασκετική περίπτωση ΔΔ στην Ευρώπη δεν υπήρχε και ο μόνος που του την είπε ήταν ο Παπαδογιάννης χωρίς να καταλάβουν ότι άνοιγε η πόρτα για οποιονδήποτε.

    Τέλος εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο Βασιλακόπουλος. Δεν θα με ενδιέφερε ούτε και ο ΔΔ, ούτε και ο Σπανούλης, αν ήμουν οπαδός της USA basketball. Δεν είμαι όμως, αγαπώ την Εθνική μου και θέλω να παίζουν οι καλύτεροι, από τους οποίους διαθέτω το πολύ 15. Πολλά ζητάω; Η δεν καταλαβαίνετε ότι χωρίς επιτυχίες στην Εθνική, το άθλημα είναι καταδικασμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια και απο εμένα σε όλους..Ήθελα εδώ και μέρες να γράψω κάτι αλλά έχω εθιστεί μάλλον στην ανάγνωση όσων έχουν γραφτεί ήδη. Πολλά και ενδιαφέροντα σχόλια μαζί έπεσαν στο blog..
    Όσον αφορά το θέμα της ασφάλισης.Τα πράγματα είναι απλά, και δεν μπορώ να καταλάβω την φασαρία που δημιουργείται. Πληρώνει η ομοσπονδία ένα ποσό συναρτησει του συμβολαίου του παίχτη σαν αποζημίωση/ασφάλεια για πιθανό τραυματισμό? Ο παίχτης αγωνίζεται. Δεν πληρώνει? Η ομάδα του δεν καλύπτεται, άρα δικαιωματικά μπορεί να μην του επιτρέψει να παίξει. Υποτίθεται οτι έτσι γίνεται χρόνια στον πολιτισμένο κόσμο, οπότε let's get over it. Το θέμα βέβαια είναι γιατί οι ομάδες ξύπνησαν φέτος και ζητάνε όλες μαζί ασφάλιση για τους πρωτοκλασάτους. Αστειότητες του τύπου οι Αγγελόπουλοι άνοιξαν το κουτί της πανδώρας και τον ασκό του αιόλου μαζί, και συνεννοήθηκαν με ρεάλ και μπαρτσελόνα (?!?!) να μην αφήσουν κανένα να παει εθνική δεν αξίζει να σχολιαστούν. Αυτό που λέει η κουρούνα, οτι δηλαδή μερικοί διεθνείς είχαν αποφασίσει να μην πάνε μουντομπάσκετ εξ'αρχής, έχει μια βάση, αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα.
    Και ερχόμαστε φυσικά στο θέμα στρατός ή χόμπι. Αγαπητή κουρούνα, όπως ξέρεις σε διαβάζω since day one, κυριολεκτικά. Και εδώ, και στο περιοδικό. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος, αλλά στο θέμα κούρασης και συμμετοχής των παιχτών το καλοκαίρι, ήταν πάντα ίδιες οι απόψεις σου? Ειδικά στο θέμα συμμετοχής, τάχθηκες υπερ του Σοφοκλή και του Μαυροκεφαλίδη όταν για προσωπικούς λόγους δεν ενίσχυσαν? Προσοχή, δεν ρωτάω για να αντιπαρατεθούμε, ειλικρινά δεν θυμάμαι και τόσο καλά. Και διαβάζοντας το σχόλιο σου που έλεγε οτι στην Ελλάδα οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζονται όμοια απο την διατησία (κάτι που επίσης δεν θυμάμαι εδω και 8 χρόνια να σε έχω ξαναδεί να λες,αν και είναι πιθανό να το έχεις πει και να μην το είδα/διάβασα), σκέφτηκα οτι μπορεί να έχεις αρχίσει μια αναθεώρηση θέσεων και απόψεων (ξέρω ξέρω, σε ένα εναλλακτικό σύμπαν μπορεί, αλλά η κουρούνα που ξέρουμε δεν θα απολέσει ποτέ τον τίτλο του πιο ξεροκέφαλου πτηνού).
    Για τα μεταγραφικά δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε, εκτος απο το οτι η εικόνα μιας ομάδας με το υλικό του Ολυμπιακού είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να είναι τέτοια. Αδιάφορο αν ο Σπανούλης είναι κουρασμένος, εκνευρισμένος, στεναχωρημένος κλπ κλπ. Ο προπονητής αν δεν κάνω λάθος πληρώνεται για να είναι πάνω απο τους παίχτες και να βάζει την ομάδα σε σειρά. Το "μπάσκετ" που εδώ και καιρό παίζει ο Ολυμπιακός δεν το παίζουμε ούτε στα ανοιχτά γήπεδα. Στα παιδάκια με το που φεύγουν απο τα βασικά και αρχίζουν να διδασκονται τακτική, απο τα πρώτα πράγματα που τους λέμε είναι πχ οτι απαγορεύεται το τριποντο στον αιφνιδιασμό. Όταν στο ένα ματς παίζεις 6 λεπτά με σκριν στο κεφάλι για να κάνει ο Σπανούλης την τρέλα του, με επιθετική συγκομιδή 2 (!!!) πόντων, και σε άλλο ματς η ομάδα σουτάρει πανω απο 10 τριποντα σε 1 (!!!) δεκάλεπτο, και οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι να ήταν διαιτητές το πρωτάθλημα ήταν ήδη χαμένο. Χάσαμε απο μια πολύ πιο προσγειωμένη και σοβαρή ομάδα, που έπαιξε απλό μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητες της. That's the story. Για εμένα ο Σπανούλης πρέπει να αποχωρήσει, και αν ο Φλέμινγκ είναι ελεύθερος να του δώσουμε οτι έχουμε για να έρθει να μας σοβαρέψει. Απο εκέι και πέρα παίχτες θα βρεθούν, αρκει να παρθεί η απόφαση οτι θα παιχτεί μπάσκετ, και οχι οτι και του χρόνου θα βλέπουμε τον Σπανούλη να κάνει ότι γουστάρει σε ρόλο παίχτη προπονητή, και επι 40 λεπτά να σουτάρει τρίποντα μαζί με τον Πρίντεζη.
    Υ.Γ : Συνεχίζοντας την παράδοση θα εγκαλέσω και αυτή την φορά τον tommygun απο άλλο ποστ. Στείλε κανένα φορτηγό προς Πειραιά, αλλά με επένδυση παντού μέσα, διότι εμείς έχουμε πολύ ακριβό γούστο στα κομοδίνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Peter
    Διαφωνώ σε δύο βασικά σημεία. Τα περί χορηγών τα είπε πριν από πέντε μήνες ο μπαρμπα Γιώργης. Δεν τα είπε τώρα. Τώρα δεν θα βρει ούτε τα Μίκυ Μάους που επανεκδίδει ο Αλαφούζος για χορηγό. Συμφωνώ. Πέντε μήνες τώρα που έλεγε το παραμύθι για τα φιλικά αυτιά του τύπου που είναι οι χορηγοί; Δεν τους είδα και αν έφευγαν τώρα επειδή θα πάμε με ομάδα Β θα τους δικαιολογούσα απόλυτα.
    Προπονητή καλό θα έχουμε; Δεν με διαβάζεις. Ο Κατσικάρης κουνάει μαντήλι. αν θεωρείς καλό τον Τρινκέρι με το περσινό επιτελείο σίγουρα θα έχουμε καλό προπονητή.
    Δεν ξέρω πόσο ετών είσαι και δεν με ενδιαφέρει. Αλλά η λογική το χωρίς εθνική δεν υπάρχει μπάσκετ με παραπέμπει σε αγωνίες και άγχη που είχαμε τη δεκαετία του '90. Για να θυμηθώ μερικά επιτεύγματα της μεγάλης εθνικής:
    αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς του 1988 και του 1992 (με ταπείνωση στο προολυμπιακό της Μούρθια), μόλις 5η θέση στη Ρώμη το 1991 (ήταν μέτριο αποτέλεσμα για τα δεδομένα της εποχής), αμέτρητοι χαμένοι μικροί τελικοί μέσα στη δεκαετία του '90 (οι Κροάτες μας έβλεπαν και γέλαγαν για χρόνια). Και μετά ήρθε η πιο μαύρη περίοδος: 1999 πλήρης αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ, 2001 αξέχαστος αποκλεισμός από Γερμανία, 2002 εκτός παγκοσμίου, 2003 Ιωαννίδης με μπάσκετ των 45'' στη Σουηδία, εκτός τετράδας στην Αθήνα. Και ακόμη πιο πρόσφατα...Παγκόσμιο Τουρκίας, αποκλεισμός στο προολυμπιακό του Λονδίνου, βατερλό στη Σλοβενία. Με βάση τη λογική σου σήμερα έπρεπε να υπάρχουν οι κατσαρίδες του μπάσκετ μετά από τόσα πυρηνικά ολοκαυτώματα και απογοητεύσεις του κόσμου. Δεν σε κατηγορώ. Εχω ζήσει και έχω πεθάνει πολλά καλοκαίρια με την ίδια σκέψη, έχω σπάσει και τηλεόραση (ευτυχώς όχι του σπιτιού μου αλλά γραφείου για ένα γαμ....φάουλ που δεν έκανε ο Καζλάουσκας με τους Τούρκους και εκτόξευσα απέναντι ένα βαρύ αγαλματίδιο που βρήκα πρόχειρο). αλλά το μπάσκετ συνέχισε να υπάρχει.
    Να το δούμε και ανάποδα. Ευρωπαϊκό το 2005, 2η θέση το 2006 στον κόσμο. Πήραμε την πάνω βόλτα; Αντε με το ζόρι να κρατήσαμε τα μεγέθη μας...Για αυτό μην σκας. Μπάσκετ υπήρχε και πριν τις επιτυχίες, μπάσκετ θα υπάρχει και μετά τις αποτυχίες. Τώρα αν είμαστε πολλοί ή λίγοι αυτό είναι μια άλλη κουβέντα αλλά αυτοί που είμαστε θα είμαστε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @panos919
    αν με παρακολουθείς μόνο διαδικτυακά έχεις δίκιο να νιώθεις έκπληξη γιατί εδώ μπαίνουν ελεύθερα πολλοί και έχω υποχρέωση να κρατάω αυστηρά τις ίσες αποστάσεις. Αν με παρακολουθείς στο περιοδικό έχω γράψει πάνω από δέκα φορές. 'Γιατί ο Ολυμπιακός φωνάζει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και ο Παναθηναικός ΜΟΝΟ στην Ευρώπη''. Εχω γράψει και για τις συναντήσεις με τον Ρήγα και για την ΚΕΔ και για τα πάντα. Οπως ξέρεις δεν δίνω μασημένη τροφή. Μου αρέσουν οι σκεπτόμενοι αναγνώστες γιατί μάθαμε μετά από 10 χρόνια ότι το περιοδικό το διαβάζουν έξυπνοι άνθρωποι και όχι κάφροι.
    Δεν νομίζω ποτέ άνθρωπος του περιοδικού να αμφισβήτησε ένα τίτλο που κέρδισε ομάδα, ούτε εγώ το έκανα ποτέ. Το να γράψεις κάτι για τη διαιτησία δεν σημαίνει ότι....τυφλώθηκες και λες ΄΄άδικα το πήρε ο Παναθηναϊκός''. ακόμη και αν τυφλωθείς το 1/17 σουτ του Σπανούλη στα δύο τελευταία ματς βγάζει....μάτια! Οπότε οι απόψεις μας μάλλον είναι πολύ κοντινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κόλαση το μπλογκ...ούτε για τις Πανελλήνιες δεν έχω διαβάσει τόσο πολύ......σχεδόν έχω αρχίσει να κρατάω σημειώσεις τι λέει ο καθένας να μην χάσω την μπάλα, σχόλια από δω, απαντήσεις από κει και κόντρα σχόλιο...κτλ κτλ
    Κουρούνα πώς την παλεύεις;;; ;-)
    Κάνα μεταγραφικό για τον Παναθηναϊκό έχεις...ή ακόμα είμαστε στα δείπνα αποχαιρετισμού;;;

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Godfather
      Μια χαρά την παλεύω. Επειδή δεν είμαι και ο πλέον συνεπής με το blog όταν έχω χρόνο όπως τώρα κάνω κέφι όλο αυτό το νταραβέρι κυρίως για δύο λόγους: α. Οσμίζομαι και λίγο τον κόσμο του μπάσκετ ένα από τα καλά της διαδραστικότητας του διαδικτύου και β. δεν το λέω για να κολακέψω κανένα αλλά μου το λένε και όλοι στο περιοδικό. Ο διάλογος εδώ είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Ορισμένες φορές καλύτερος και από νυχτερινές δημοσιογραφικές μπυροκατανύξεις.
      Η λίστα μεταγραφών του Παναθηναϊκού είναι έτοιμη. Αλλά προέχει το θέμα προπονητή για το οποίο ο πρόεδρος Δημήτρης δεν έχει πει ακόμη λέξη ούτε σε στενούς του συνεργάτες.

      Διαγραφή
  23. Κουρούνα, νομίζω ότι υποεκτιμάς την σημασία της Εθνικής. Επίσης, αναφέρεις σαν απότυχιες τις τέταρτες θέσεις σε παγκόσμια και τις πέμπτες σε Ολυμπιάδες, που στη χειρότερη περίπτωση μπορούν να χαρακτηριστούν ως μη κάλυψη του potential της ομάδας. Δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού σε τόσο υψηλό επίπεδο και για τόσα χρόνια. Σε παγκόσμια είμαστε 6οι το 90, 4οι το 94 και το 98, 2οι το 2006 και αποτύχαμε το 2010. Δεν πήγαμε στο παγκόσμιο του 2002. Στα Ευρωμπασκετ, οι αποτυχίες είναι το 1999, το 2001 και το 2013 (δεν θεωρώ ότι η 5η θέση του 2003 η ότι 6η το 2011 - με εκείνο το ρόστερ ήταν τραγική). Αποτύχαμε το 88 και το 92, και το 2012 να πάμε σε Ολυμπιάδα, αλλά σε αυτές που είμασταν δεν βγήκαμε ποτέ κάτω από 5οι. Το χειρότερο πατατρακ ήταν η 4ετία 1999-2002. Το θυμάμαι καλά γιατί (καλώς η κακώς) είμαι στο δεύτερο μισό των πρώτων άντα. Αν εσύ τώρα θεωρείς ότι θα είματε fine φέτος με την 4η αποτυχία στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις κάνεις μεγάλο λάθος. Και αν νομίζεις ότι θα μας σώσει η Ευρωλίγκα, να σου θυμήσω ότι το 2002 τον ΠΑΟ τον έδειχνε το tv magic, ενώ οι τελικοί φέτος πήγαν λαμπρά από τηλεθέαση. Εγώ αντίθετα, πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι του χώρου σας πρέπει να εύχονται να πάμε καλά στο παγκόσμιο (από τη στιγμή που το πληρώσαμε κιόλας) και να βάλουν όλοι πλάτη για αυτό. Προσωπική μου άποψη και δεχτές όλες οι άλλες. Αν κάποιοι στο χώρο πανηγυρίζουν επειδή είτε ο ΔΔ ξεκουράζεται, ή ο Σπανούλης θα είναι φρέσκος την επόμενη χρονιά, ή ο Βασιλακόπουλος θα φάει ήττα, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιοι άλλοι έχουν απογοητευτεί βαθύτατα...

    Στο τέλος να πω κάτι, πόσα μετάλλια έχουμε σε διεθνείς διοργανώσεις και πόσες Ευρωλίγκες; Μήπως έχουμε σαπίσει όλους τους άλλους στις Ευρωλίγκες; Τι μετράει περισσότερο πιστεύεις για αυτούς που δεν ασχολούνται καθημερινά;

    ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ για το διάλογο και για την απαντήσεις, μακάρι και άλλοι σαν και εσένα να εξέθεταν τις απόψεις τους για να γίνεται διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Peter
      Δεν θεώρησα ως αποτυχία τίποτε από αυτά που λες για τα παγκόσμια. Με εξαίρεση την 4η θέση στην Αθήνα το 1998 που είναι τεράστια αποτυχία ίσως η μεγαλύτερη όλων! Και αυτό το έχω αναλύσει πολλές φορές. Ηταν η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του ελληνικού μπάσκετ. Σου μίλαγα για τους μικρούς τελικούς που χάσαμε το 93, το 95 και το 97 σε Ευρωμπάσκετ. Η 5η θέση στη Σουηδία επίσης το 2003 είναι αποτυχία γιατί η ίδια πάνω κάτω ομάδα δύο χρόνια αργότερα παίζοντας κανονικό μπάσκετ (και όχι με κολώνα της ΔΕΗ στο κέντρο της ρακέτας τον μοναδικό έλληνα σέντερ όλων των εποχών με μπόι 2μ.20 ξανθιά κώμη και γαλανά μάτια) βγήκε πρώτη.
      Οι φετινοί τελικοί της Ευρωλίγκας δεν είχαν ελληνική ομάδα. Δεν αποτελούν κριτήριο. Και μην ξεχνάς ότι αυτό που εμφανίζεται ως τηλεθέαση δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Υπάρχει κόσμος που βλέπει τα ίδια παιχνίδια στη Νova που έχει δικές της εσωτερικές μετρήσεις. Και από όσο γνωρίζω οι μετρήσεις της δείχνουν εξαιρετικά νούμερα για το μπάσκετ.
      Οι δημοσιογράφοι έβαζαν πλάτη όλη τη δεκαετία του '90. Γινόταν χαμός στην εθνική και εμείς κοιτάγαμε αλλού. Για το καλό μου που έλεγε και ο Μηλιώκας. Τα ίδια λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται πάνω από δύο φορές και εμείς τα έχουμε κάνει ίσα με 100! Το 1990 βρήκαν δύο δημοσιογράφοι άδειο το ξενοδοχείο της εθνικής παραμονές αναχώρησης της εθνικής γιατί οι παίκτες δεν γούσταραν τον Κιουμουρτζόγλου και είχαν φύγει ομαδικά. Και του είπαν ''στείλε στην Αργεντινή τους έφηβους''. Και αντί να πάνε να τα γράψουν στις εφημερίδες τους ο ένας έτρεχε να μαζέψει τους διεθνείς και ο άλλος να ξυπνήσει τον Βασιλακόπουλο. Και πέντε χρόνια μετά είπε ο Ιωάννου στον μακαρίτη τον Φίλιππο: ''Καλά δεν καταλάβατε τίποτα. Στην Αργεντινή κοουτσαραν οι παίκτες. Αλλά λέγαμε στο τάιμ άουτ και άλλα αποφασίζαμε να κάνουμε μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι''.
      Τι να σου γράφω τώρα; Για τον Καναδά τον Φασούλα και όσα είδαν τα ματάκια μου; Για τα όσα έγιναν το 2007; Τα μισά έγραψε το περιοδικό για το καλοκαίρι του 2007 και έμειναν χαζοί όλοι. Αν τα έγραφε όλα θα είχε διαλυθεί το σύμπαν με τον αρχισυνδικαλιστή της δεκάρας και την φοβερή στήριξη του Βασιλακόπουλου στην ομάδα. Ασε καλύτερα. Το εθνικό συμφέρον του μπάσκετ το έχουμε υπηρετήσει μια χαρά. Τέρμα οι πλάτες, τώρα είναι η ώρα άλλων μελών του σώματος να δουλέψουν. Χέρια για σφαλιάρες και πόδια για κλωτσιές. Μόνο έτσι θα κάνουμε καλό για το αύριο.
      Εγώ δεν είπα αποτυχημένη την εθνική ομάδα. Το αντίθετο είπα. Οτι δεν ήταν ποτέ κριτήριο οι μεγάλες της επιτυχίες (μετά το 1990) για να πάρει την πάνω βόλτα το μπάσκετ, όπως δεν ήταν και καταστροφικές οι μεγάλες της αποτυχίες. Αν είναι να το πιούμε το κώνειο στην Ισπανία θα το πιούμε. Έχει σπάσει το στομάχι μας. Και θέλεις να σου πω κάτι; Αν η εθνική πήγαινε στην Ισπανία με τον Κατσικάρη και 12 παίκτες (τους καλύτερους από όλους τους υπόλοιπους) πιστεύω ότι θα έκανε καλή πορεία. Με τον Τρινκέρι (γιατί επιμένω ότι αυτόν βλέπω στον πάγκο στο μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι και κωλοτούμπα της ιστορίας) και το επιτελείο του Βασιλακόπουλου δίπλα του βλέπω εθνική καταστροφή.
      Είναι υποχρέωση μου να απαντάω. Διαφορετικά πρέπει να κλείσω τα σχόλια του μπλογκ και να κάνω μονόλογο. Αλλά για αυτό έχω και καθρέφτη στο σπίτι μου.

      Διαγραφή
    2. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν διαφωνώ με τίποτα από το παραπάνω, και έχω αξίωση από εσάς να ενημερώνετε τον κόσμο αντικειμενικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Στο σημείο που φτάσαμε κριτική πρέπει να γίνεται όμως σε ΟΛΟΥΣ. Το Βασιλακόπουλο; Βεβαίως. Τον προπονητή; Βεβαίως. Αλλά και σε όλους τους παίχτες, που επαναλαμβάνω, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να ακολουθούν τα πρότυπα πιο επιτυχημένων και μεγαλύτερων ηλικιακά παιχτών (Νομίζω ότι οι δικοί μας από τον Τζινόμπιλι μπορεί να ζητούν και αυτόγραφο αν δεν παίζουν αντίπαλοι). Διαμαντίδης, Σπανούλης και οποισδήποτε άλλος. Κράξτε τους όλους, με το μερίδιο της ευθύνης που τους ανήκει. Η ιστορία με τον Διαμαντίδη για μένα είναι μέγιστο δημοσιογραφικό ολοίσθημα - ο άνθρωπος έκανε τη σεζόν της ζωής του αλλά δήλωνε κουρασμένους. Και δεν βγήκε κανένας να τον κράξει, ούτε καν σκεπτόμενος πόσοι θα ακολουθούσαν. Στην Αργεντινή μέχρι και στον Τζινόμπιλι την έλεγαν, στη Λιθουανία προδότη είχαν βγάλει το Ζισκάουσκας ο οποίος ήταν χώμα. Εδώ μούγκα.

      Διαγραφή
  24. Κουρούνα, παρακολουθώ και αυτά που γράφεις στο περιοδικό. Αράχνες έχει πιάσει η συλλογή μου με τα τεύχη απο το 2005, εκτός απο το πρώτο, μου αρέσει για κάποιο λόγο να βλέπω οτι το μπάσκετ επιστρέφει. Έχεις δίκιο, έχεις γράψει στο περιοδικό κατά καιρούς για το θέμα. Και για ΚΕΔ και για Ρήγα στην ευρωλίγκα. Έχεις γράψει όμως οτι και οχι γιατι. Πιθανώς κάνω λάθος, οπότε αρχίζω το ψάξιμο της στήλης σου ανα τα τεύχη και τους αιώνες. Απο εκεί και πέρα, τα του Ολυμπιακού δεν πήγαιναν σε εσένα ούτε στο περιοδικό, προς θεού. Ήθελα απλώς να τονίσω οτι είναι βλακεία να συζητιέται καν η διαιτησία, με την μια ομάδα να μην παίζει καν μπάσκετ. Δεν μου απάντησες για εθνική, αλλα δεν πειράζει. Τα μεταγραφικά πως τα βλέπεις? Θα φύγει ο Μπαρτζώκας? Θα πάρουμε σέντερ ή θα μείνει ο Σερμαντίνι (που είναι μια χαρά ψηλός, με τα fundamentals και τα όλα του, αλλα πρέπει να παίξει πάνω απο 4 λεπτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να φανεί αυτό)? Και κυρίως, αληθεύει οτι ο Σπανούλης δεν κουνιέται με τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου απαντήσω για την εθνική; Ολο για την εθνική απαντάω. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν θα είναι 99,9% Έλληνας. Κανείς παίκτης με συμβόλαιο δεν κουνιέται. Μόνο αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενη ομάδα να πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα. Οποιον ρώτησα στην Ευρώπη τα λεφτά που πρέπει να δώσει τα βρίσκει εξωπραγματικά. Μόνο τον Βατούτιν δεν έχω βρει. Αλλά όπως γράφουν και οι ενημερωμένοι συνάδελφοι μου θα κάνει πρόταση η Εφές. Εγώ λέω ότι η Εφές θα ασχοληθεί μόνο με ένα παίκτη που έπαιζε στην Ελλάδα αν δεν ανανεώσει (απίθανο) με την ομάδα του.Τον Λάσμε. Κρίμα που δεν το έχεις διαβάσει αλλού. Τώρα θα το διαβάζεις γύρω γύρω. Η μόνη μου αστοχία είναι ότι τελικά δύσκολα θα πάρει τον Βεζένκοφ. Αλλαξε γνώμη ο Ντούντα γιατί δεν θέλει όπως έλεγε χθες να του δώσει θέση ξένου τώρα που καταργήθηκε ο κανονισμός για την υποχρεωτική παρουσία δύο Τούρκων στην πεντάδα.Πιστεύει ότι θα πέσουν οι τιμές των Τούρκων. Αυτό να προσμετρηθεί στις αποτυχίες μου παρακαλώ....Εκτός αν αλλάξει πάλι γνώμη ο Ντούντα αύριο μεθαύριο.

      Διαγραφή
  25. Ευρωλίγκα έπαιζε και έκανε εξαιρετική χρονιά μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κουρουνα αληθευουν τα σεναρια για ελευση του Ιβανοβιτς στον Παναθηναικο πακετακι με Κουπερ-Βουγιουκα?κατι αντιστοιχο λογικα θα γινει κ με τον Αθηναιου,το χες γραψει κ στο περιοδικο σου πριν κανα δυο τευχη..ο Λασμε δεν δεσμευεται με κλειστο διετες απ'τον Παναθηναικο?απο που κι ως που να παει στην Εφες?εκτος κ αν τα σκασει η Εφες στον Παναθηναικο..με Μασιουλις τι γινεται?λογικα πιστευω θα ενεργοποιηθει η οψιον του συμβολαιου του απο τον Παναθηναικο κ θα ανανεωσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κουρουνα αληθευουν τα σεναρια για ελευση του Ιβανοβιτς στον Παναθηναικο πακετακι με Κουπερ-Βουγιουκα?κατι αντιστοιχο λογικα θα γινει κ με τον Αθηναιου,το χες γραψει κ στο περιοδικο σου πριν κανα δυο τευχη..ο Λασμε δεν δεσμευεται με κλειστο διετες απ'τον Παναθηναικο?απο που κι ως που να παει στην Εφες?εκτος κ αν τα σκασει η Εφες στον Παναθηναικο..με Μασιουλις τι γινεται?λογικα πιστευω θα ενεργοποιηθει η οψιον του συμβολαιου του απο τον Παναθηναικο κ θα ανανεωσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @The enforcer
      Απάντησα και το πρωί σχετικά με το θέμα προπονητή. Ο ΔΓ δεν έχει αποφασίσει ακόμη ή δεν έχει πει ακόμη τι έχει αποφασίσει. από τη μια το ζήτημα με τον Αλβέρτη είναι πολύπλοκο. Κέρδισε τίτλο, είναι ο Αλβέρτης και δεν φεύγει εύκολα. Από την άλλη είχαν προχωρήσει οι επαφές με Ιβάνοβιτς. Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα απογίνει.
      Ο Λάσμε δεν έχει κλειστό τον επόμενο χρόνο αλλά η οψιόν ανανέωσης είναι του Παναθηναϊκού. Το ίδιο ισχύει και για Γκιστ. Το έγραψα το πρωί όχι ως σοβαρή πιθανότητα να πάει στην Εφές αλλά αν μείνει ελεύθερος (το ξαναγράφω ότι το θεωρώ απίθανο ότι θα ενδιαφερθούν οι Τούρκοι). Το ίδιο ισχύει και με τον Μασιούλις.

      Διαγραφή
  28. κουρουνα εσυ βλεπεις μεγαλες διαφορες μεταξυ Μπαρτζωκα και Κατσικαρη; περα απ το οτι ο Κατσικαρης ειναι πιο ηρεμος γενικα, εγω δε βλεπω καμια συγκλονιστικη διαφορα επιπεδου μεταξυ τους. Οπως και γενικως δε πιστευω οτι εχουμε τους φοβερους προπονητες ως χωρα παρα το προμοταρισμα απο τους δημοσιογραφους. ο Ζουρος εγινε περιγελος στη Λιθουανια, ο Γιαννακης στη Γαλλια το ιδιο, Χριστοπουλος και Φλεβαρακης δε κανανε τπτ συγκλονιστικο στη Γερμανια. Μονο ο Κατσικαρης ξεχωρισε αλλα πρεπει να τον δουμε και στο ανωτερο επιπεδο απο τη Μπιλμπαο τι θα κανει.

    Μακαρι να παρει ξενο προπονητη ο Ολυμπιακος, προσωπικα μ αρεσουν Πεσιτς, Κουρτιναιτις και Σασα Ομπραντοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πάγκοι των μεγάλων ομάδων έχουν ιδιαιτερότητες. Μπορεί να βάλεις ένα προπονητή που δεν τον πιστεύει κανείς και να πετύχει και να αποτύχει προπονητής με μεγαλύτερες και καλύτερες προδιαγραφές. Διαφωνώ και στο προμοτάρισμα και σε αυτό που λες αποτυχία. Ο Ζούρος την πρώτη φορά που δούλεψε στη Ζαλγκίρις πήγε εξαιρετικά, τη δεύτερη τον πήραν για να αποσύρει την προσφυγή στη ΦΙΜΠΑ. Λάθος επιλογή ήταν που ξαναπήγε. Ο Γιαννάκης πήγε πολύ καλά στη Λιμόζ, μήπως τα μπερδεύεις με την Κίνα; Οι άλλοι δύο ήταν προπονητές δεύτερης ταχύτητας. Ο Κατσικάρης έχει δοκιμαστεί στο εξωτερικό με καλά αποτελέσματα.
      Ο Πέσιτς είναι από τους πιο επιτυχημένους προπονητές ever στο Ευρωπαίκό μπάσκετ αλλά πέρασε μια καριέρα πολύ χαμηλών τόνων σε σχέση με τις επιτυχίες του. Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει πάρει πρώτη θέση σε όλα τα επίπεδα και διοργανώσεις και με εθνικές ομάδες και με σωματεία. Ο Κουρτινάιτις είναι καλός για τη Ρωσία αλλά έξω από τα σύνορα της δύσκολα θα επιβιώσει. Ειδικά στην Ελλάδα. Για τον Ομπράντοβιτς δεν έχω συγκεκριμένη άποψη.

      Διαγραφή
  29. Γειά σου Κουρούνα...Σε διαβάζω πολλά χρόνια και στο περιοδικό και στο blog..
    1.Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω την πληροφορία σου για την πιο ακριβή μεταγραφή που θα γίνει και γράφεις στο περιοδικό σήμερα, πως είναι δυνατόν ο Κ. να αξιώνει τόσα χρήματα για τον συγκεκριμένο ψηλό?? 3.000.000 δολλάρια?? Δηλαδή, όντως αν οι Αγγελόπουλοι βάλουν πολητήριο σταν Σπανούλη τι θα πρέπει να αξιώσουν??
    2. Όσον αφορά αυτό που γράφεις για τον Καλάθη, είναι οριστικό??Δεν τα βρίσκει με τον Παναθηναϊκό??Και πως οδηγείσαι στο σενάριο για τον έμπειρο γκάρντ που γράφεις? Σε τέτοια ηλικία θα αποφασίσει και ο ίδιος αλλά και ο Γιαννακόπουλος να τον φέρει?? Έχει πολύ διαφορετική προοπτική από τον Νικ...
    3. Έχεις νεότερες πληροφορίες για τον Βεζένκοφ από την στιγμή που δεν προχωράει της Εφές? Υπάρχει πρόταση του Παναθηναϊκού?
    4. Έχεις πληροφορίες για shouting guard στον Παναθηναϊκό?
    5. Τέλος, για προπονητή, είναι σίγουρο ότι θα είναι ένας εκ των 2, Αλβέρτη ή Ιβάνοβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @7f
      1. Για αυτό λέω εδώ και μέρες ''πόσο ακριβώς κοστίζει ο Σπανούλης'';
      2. Ο Καλάθης πήρε πέρσι 500.000 δολάρια και φέτος αν μείνει στο Μέμφις το συμβόλαιο του πάει στα 2,5. Υπάρχει ένα ζήτημα με τους 13 αγώνες τιμωρίας που χρωστάει ακόμη αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι ακόμη και αν δεν τον ανανεώσουν οι Γκρίζλις θα ψάξει ομάδα στο ΝΒΑ με αυτά τα λεφτά.
      3. Για τον Βεζένκοφ είναι πολύ φρέσκια (του τελευταίου διημέρου ή τριημέρου) η αλλαγή πλεύσης του Ιβκοβιτς. Είχε να κάνει με την απόφαση της Τουρκικής ομοσπονδίας.
      4. Οχι δεν έχω κάτι αυτή τη στιγμή.
      5. Εχω απαντήσει ήδη

      Διαγραφή
    2. τα χρήματα του θα πάρει ο Καλάθης σε περίπτωση που συνεχίσει στο Μέμφις ή σε άλλη ομάδα στο NBA, σύμφωνα με την ''προϋπηρεσία'' του είναι $816,482 μεικτά. Το φετινό του συμβόλαιο ήταν στα $490,180 μεικτά.
      Ο GM στο Μέμφις τελικά παρέμεινε ο ίδιος και αυτό είναι ένα + για την παραμονή του Νικ εκει, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον νέο κόουτς.
      Το συμβόλαιο του Καλάθη, δεν είναι εγγυημένο και το αν θα συνεχίσει του χρόνου στο Μέμφις εξαρτάται από την ομάδα. Αν δεν τον κρατήσουν, μπορεί να πάει σε κάποια άλλη με τα παραπάνω χρήματα (θεωρώ ότι θα βρει) ώς τεταρτοπεμπτο γκάρντ στην καλύτερη ή να επιστρέψει στην Ευρώπη με πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπ ομάδα και πολύ περισσότερα χρήματα.

      Διαγραφή
  30. Koυρουνίτσα νιώθοντας περισσότερο ‘’μορφωμένος’’ (χαχαχα) διαβάζοντας κουρούνα αλλά και το θέμα του Καρύδα για τους αιώνιους, έχω μερικά σημεία που ήθελα να μου πεις γνώμη αλλά και γενικά τι ξέρεις περισσότερο.
    Πρώτα από όλα η ένστασή μου είναι για το αν αξίζει ο συγκεκριμένος παίχτης που αναφέρεις στο περιοδικό τα 3εκ. Δεν αναφέρω όνομα διότι είναι κρίμα από την πρώτη μέρα του περιοδικού να κάνω χαλάστρα. Όπως επίσης η απορία μου για κάτι ψιλό που αναφέρει ο Καρύδας για τον Μασιούλις, την οποία όμως θα σου πω, σε 10-15 μέρες, αφού θα έχει κυκλοφορήσει λίγο το περιοδικό, εκτός και αν με προλάβει κάποιος και το αναφέρει εδώ μέσα. Εκτός αν μου δώσεις εσύ το ΟΚ να το αναφέρω.
    Διαβάζοντας το θέμα για τους αιώνιους προσπάθησα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να δω τον Ολυμπιακό να νικάει στο ΣΕΦ, να κάνει το 3-1 και να παίρνει πρωτάθλημα και σκέφτηκα: «Τι θα ήταν τελικά αυτό που θα άλλαζε στον σχεδιασμό των δύο ομάδων αν είχε πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;;». Προσωπικά λοιπόν, μετά από ……3λεπτο βαθύ στοχασμού -με συνοδεία μιας σιροπιαστής φραπεδιάς- αποφάνθηκα ότι τουλάχιστον για Παναθηναϊκό…δεν θα άλλαζαν και τόσα πολλά. Πάνω κάτω πιστεύω ότι οι κινήσεις και το πλάνο θα είναι το ίδιο και εκτιμώ ότι αυτό είναι και το σωστό, ανεξάρτητα με την κούπα.
    Ίσως να άλλαζε λίγο για τον Ολυμπιακό και αυτό όσον αφορά τους ξένους ρολίστες, αφού ο βασικός κορμός (πλην του Περπε) είναι δεμένος με συμβόλαιο.
    Καταλήγω λοιπόν ότι, από την στιγμή που οι Αγγελόπουλοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κοιτάξουν τον Σπανούλη στα μάτια και να του πουν…..’’Βασιλάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα, αλλά μας αύτωσες στους τελικούς όντας ωσεί παρόν στα 2 ματς-πρωτάθλημα, με 7 πόντους σύνολο και 1/17 σουτ εντός παιδειάς’’ και ότι αυτό συνεπάγεται, οι υπόλοιποι που μένουν δεν είναι ικανοί να αλλάξουν τόσο τις ισορροπίες!
    Και κάτι τελευταίο….χαίρομαι που συμφωνείς για Περάσοβιτς. Θυμάσαι ότι τον είχα αναφέρει πρώτος στο μπλογκ ως πολύ καλή περίπτωση για Παναθηναϊκό, προπονητής που περνάει στα ψιλά τα τελευταία χρόνια στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Godfather
    Οντως στο συγκεκριμένο άρθρο το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που λες...Το what if. τι θα γινόταν αν...Θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιευόταν σε δύο εκδοχές. Την πρώτη που την είχα διαβάσει και τη δεύτερη που δημοσιεύθηκε τελικά. Νομίζω ότι όντως δεν είναι τεράστιες πάντως οι διαφορές. Περισσότερο έχει να κάνει με τους προπονητές το πως αλλάζει ενδεχόμενα η τύχη τους. Και με 1-2 το πολύ παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερα Κουρουνα.
    Το τελευταιο τευχος μολις ηρθε στα χερια μου.
    Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις και αν εχεις την ευγενη καλοσυνη στο παρθενικο μου ποστ αν μπορεις να μου απαντησεις σε 2-3 πραγματα.Θα το εκτιμουσα.

    1)Ισχυει οτι για την θεση του γκαρντ προτεραιοτητα αποτελει ο Ντιλεινι με τον Λαφαγιετ?

    2)Αν ο Περπερογλου αποδεσμευτει με τα χρηματα αυτα συν του Πετγουει μπορουμε να κοιταξουμε ψηλο επιπεδου Ντ.Μπραουν (που παιρνει γυρω στα 750 χιλ ευρω) ή Καιμακογλου που ειναι Ελληνας?

    3)Πισω απο τον Ντανστον ισχευει οτι θα τσεκαρουμε την επιστροφη Χαινς?Διαβαζω οτι υπαρχει ορος οπως σε πολλους αθλητες της Τσσκα που μπορουν να τον ενεργοποιησουν ανευ ρητρας και να αφεθουν ελευθεροι.Ισχυουν οι φημες που ακουγονται?

    Συνοπτικα αν θες να μου πεις αν ο Ολυμπιακος χωρις να αυξησει ιδιαιτερα το μπατζετ αν εχει την διαθεση να φερει 3 ετοιμους παιχτες να τον ανεβασουν επιπεδο.

    Ευχαριστω προκαταβολικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή