Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η συγκλονιστική ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο (All Star Basket 300)

Υπάρχουν ιστορίες που μυρίζουν υγεία στο ελληνικό μπάσκετ. Success story πραγματικά και όχι κατασκευασμένα. Μια τέτοια ιστορία είναι αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ξέραμε μόνο ένα μέρος της. Στο τεύχος νούμερο 300 που κυκλοφορεί από σήμερα νομίζω ότι μαθαίνουμε τα πάντα. Τα πρώτα χρόνια της πείνας (κυριολεκτικά), τις απαγορευτικές ιατρικές εξετάσεις, τη ζωή στο Αθηναϊκό γκέτο, το πείσμα του Γιάννη να φτάσει στο ΝΒΑ, τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι πριν και μετά το ντραφτ. Ο Νικήτας Αυγουλής σε ένα από τα καλύτερα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί σε αυτά τα 300 τεύχη του περιοδικού μίλησε με τους δύο ανθρώπους που πήραν από το χέρι τον Γιάννη και τον έφτασαν στο ΝΒΑ. Και τα όσα λένε με κάθε ειλικρίνεια για το ποιοί τον βοήθησαν και ποιοί δεν τον βοήθησαν είναι από μόνα τους είδηση....
Δέκα σελίδες και σχεδόν 7000 λέξεις για το πρόσωπο της χρονιάς στο ελληνικό μπάσκετ. Τις διάβασα πριν φυσικά δημοσιευτούν και δεν σταμάτησα πριν την τελευταία πρόταση.
Το πανηγυρικό τεύχος νούμερο 300 περιλαμβάνει ακόμη συνεντεύξεις Φώτση και Αθηναίου για τον τελικό του Κυπέλλου, μια μεγάλη συνέντευξη του Μακόλουμ, μια συνέντευξη της Γέμελος του Παναθηναϊκού (μακράν η καλύτερη μπασκετμπολίστρια αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα) αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα της Νίκι Εϊβερι που παίζει στον ΠΑΟΚ. Ενα ρεπορτάζ για την ΑΕΚ και την προσπάθεια της να επιστρέψει στην Α1... Μπαίνοντας σε ρυθμούς All star Game έχουμε και την all ignored team (τους παίκτες που άξιζαν αλλά δεν θα είναι στη γιορτή του ΝΒΑ). Τι άλλο έχουμε; Φυσικά αποκαλυπτική Κουρούνα με βασικό θέμα τον παίκτη που θα αποτελέσει το μήλο της έριδος το καλοκαίρι για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και μια προσφορά: Δώρα για τους αναγνώστες μας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 300 τευχών του περιοδικού. Απλά ένα επετειακό τεύχος για όλα τα (μπασκετικά) γούστα. 

11 σχόλια:

  1. Sorry για το off topic kourouna, αλλά έπρεπε να ρωτήσω. Ήταν η πρώτη φορά σήμερα που η "ΠΡΑΣΙΝΗ" άσκησε κριτική στον κ.Πεδουλάκη και μάλιστα από εξωφύλλου. Άρπαξαν το θέμα και γνωστά "θυμιατά" του ίντερνετ, που πασπάλισαν και με Ομάρ Κούκ και Φώτη Κατσικάρη το όλο θέμα. Έχει πάρει το αυτί σου τίποτα από τη φαρμακοβιομηχανία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @karaflodaimon
    Αυτό λέγεται ''ασκήσεις ετοιμότητας''. Δεν του έκαναν και σκληρή κριτική. Βρες λύση του έγραψαν...Οτι ψάχνει γκαρντ το γράφω και στο περιοδικό, δεν είναι παραμύθι αλλά θέμα προπονητή δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια στον Παναθηναικο, μπραβο στον Τρακη για την ανακοινωση του μετα τον τελικο και ενα μεγαλο ευχαριστω στους παικτες του Αρη και στους ηρωικους 13 ποντους που πετυχαν σε ενα ημιχρονο, δινωντας μας την χαρα να κρατησουμε το ρεκορ διαφορας που σημειωθηκε στον τελικο του 1986 με τον Πανελληνιο. Μια μεγαλη στιγμη για τον συλλογο που γιορτασε τα 100 χρονια με τον καταλληλο τροπο και εδωσε νεα πνοη στους οπαδους του, για νεα, πιο μεγαλα πραγματα.

    ΥΓ: Επειδη κουρασαν οι Ιθακες: καποιοι απο εμας προτιμαμε να πιασουμε λιμανι. Ας ειναι μικρο, να πατησουν μονο τα ποδια μας στην γη. Μιας επιασε αναγουλα απ' τις πολλες τρικυμιες, πως το λενε?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρούνα,μήπως ξέρεις αν παίζει κάτι σημαντικό με την αυριανή συνέντευξη τύπου του Μπερτομέου,στο ΣΕΦ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Dreamer in space
    Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό απλά έχουν κτυπήσει κόκκινο συναγερμό στην Ευρωλίγκα οι αγώνες Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού και περνάει μια βόλτα να δει αν όλα πάνε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα τι εγινε την Τεταρτη με την προπονηση του Αρη? Σε τι αποσκοπουσε η δημοσιευση της ανακοινωσης των παικτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Τομμυ
    Εσύ τι κατάλαβες ότι έγινε; Είπαν ότι δεν θα κάνουν προπόνηση, η διοίκηση δεσμεύθηκε να δώσει χρήματα επειδή είναι μήνες απλήρωτοι και τελικά αποφάσισαν να κάνουν προπόνηση. Στο ενδιάμεσο πρόλαβε να....εκνευριστεί και ο Μίνιτς που νόμιζε ότι έχει κλείσει στους Λέικερς και τελικά δεν κατέβηκε αυτός να τους γυμνάσει. Είχε πάρει λέει διαβεβαιώσεις όταν έκλεινε ότι οι παίκτες θα εξοφληθούν. Η πλάκα είναι ότι το πίστεψε κιόλας. Περιμένω την ιστορική μέρα που θα πεις: ''Ε, ρε να 'χαμε τον Γιάννη πρόεδρο πάλι''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελα τωρα, να γελασουμε μαζι: εκνευριστηκε ο Μινιτς. Αχουχα, εκνευριστηκε αυτο το σερβικο τεμενος προπονητικης, ο χιλιες και μια τακτικες, ο κυριος -37. Ασε μας ρε μεγαλε προπονητευ, εδω Κουρουνα μεχρι ο πατερας μου που νομιζει οτι ο Ταρπλευ ειναι μαρκα κολωνιας, οταν του ειπα το σκηνικο με την προπονηση με πεταξε το αμιμητο: "ρε, οταν εσεις πληρωνατε στην ωρα σας (μπαμπας στηριζει ΜΟΝΟ ποδοσφαιρικο ΠΑΟΚ), η Καραμανλη ηταν ακομα γκομενα." Αφου απεφευχθη ο οικογενειακος εμφυλιος, διοτι ακομη και τωρα η Αννα της καρδιας μας, ειναι τρυφερη σαν παπουτσακι με κιμα και πατατες φουρνου και θελκτικη σαν γεματος λογαριασμος τραπεζης, κατεληξα στο οτι αφου ο πατερας μου, που νομιζει οτι ακομα βγαζει παπουτσια η ΕΛΒΙΕΛΑ, εχει χαμπαρι για τις μυγες που βαραμε στο ταμειο, δεν ζητησε να το μαθει ο αμεσα ενδιαφερομενος? Χουμου,χουμου.

    Εχω πεντε εκατομμυρια λογους, μια απογορευση μεταγραφων απο ΦΙΜΠΑ, ενα -37 σε τελικο κυπελλου και μια φραση τζαμπαμαγκισμου και κλαψουρας για να μην ξεστομισω αυτο που θες να ακουσεις. Παρτο χαμπαρι: που να βαψεις τα πουπουλα σου ασπρα, να μου φερεις τον Γιατζογλου για ρετσινες και τον Μπουρλακη για παιδακια, στην ιδια προταση Αρης και Δαμιανιδης χωρις αρνητικη εννοια ΔΕΝ προκειται να υπαρξει.

    ΥΓ: Εξαιρετικο το αφιερωμα στον Αντετοκουμπο. Ας ειναι καλα το παιδι και η οικογενεια του που περασαν τοσα λουκια και αντεξαν και ο Φιλαθλητικος. Πολυ μεγαλη ομαδα.
    ΥΓ2: Ο Μπαμπης ο Καραμανλης, ο μπαταρια μαν, που βρισκεται αυτην την στιγμη? Ξεχρεωσε τιποτα η τον εφαγε και αυτον ο γιαουρτας απο το Λουξεμβουργο?
    ΥΓ3: Διαμαντια για τον ελληνικο αθλητισμο οι Αγγελοπουλοι. Ρωτηστε και τους εργαζομενους της Χαλυβουργικης να σας το πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Tommy
    Επειδή βλέπω το χιούμορ σου πολύ βελτιωμένο τον τελευταίο καιρό λέω να σε ψήσω να γράφεις στήλη ''κουρούνα νούμερο 2 από Σαλόνικα'' ή κάτι τέτοιο στο περιοδικό. Πληρώνουμε σε παϊδάκια (για Μπουρλάκη δεν μπορώ να εγγυηθώ επειδή όπως γνωρίζεις δεν είναι πλέον στον περιοδικό)...
    Ο Καραμανλής που να ξεχρεώσει. Πήγε και αυτός υπέρ πίστεως...Να περάσουν οι επόμενοι....
    Δεν θέλω να μπερδεύεις τα επιχειρηματικά με τα χόμπι. Είναι βασική αρχή....Συμφωνώ ή διαφωνώ με τις εργοδοτικές πρακτικές δεν έχει σημασία. Μην μπερδεύεις χάλυβες, φάρμακα και όλα τα σχετικά με το μπάσκετ. Εδώ πέρασαν από το κορμί του μπάσκετ άλλοι και άλλοι και δεν μας ενόχλησε. Δεν έχω γράψει ποτέ κανέναν διαμάντι ή κάτι τέτοιο αλλά όλους τους κρίνω για αυτά που κάνουν στο μπάσκετ. Μη σου θυμίζω τώρα ποιοί (άτομα) και ποιές εταιρείες (Καραντάνια αν σου λέει κάτι) έχουν περάσει από τα λημέρια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να με ψησεις? Αν εχετε χωρο για χασιμο, ευχαριστως να τον συμπληρωσω. Ονομασε την "τα νεα του Πανικα", βαλε και την φωτο που εχω στον λογαριασμο με τον Τραμπακουλα και ειμαστε φιξ. Πληρωμες παρακαλω σε καλαμακια, που λετε κι εσεις κατω απο τα αυλακι και πριμ παραγωγικοτητος σε πιτες. Ω δακτυλε του Ακατονομαστου Part2, κατευθειαν στον Μητρουδη πηγε ο νους σου? Τολμας και αφηνεις υπονοιες για τον πρωτο εξυγιαντη του ΤΑΚ Αρης? Που γιναμε Sato Aris αντι να λεγομαστε SantamoutratouMitroudi Aris? Που εφερε τον αδαμαντινο χαρακτηρα Roy Tarpley, αυτον που για χαρη της επιστημης θυσιασε την καριερα του, προσπαθωντας ως ζωντανο παραδειγμα να πεισει πως "αλκοολ και σκονη, η σπυριαρα δεν σηκωνει?" Αλλα ξερω τι πνευμα ακαθαρτο εισαι, τι εγκαθετος. Εσυ στηριζεις εκεινον τον Γεωργαλη, τον οποιο το εβραικο λομπυ τον βαφτισε Γκαλη, ο οποιος εριψε πληθος κροκοδειλιων δακρυων για την απομακρυνση του. Εκεινον που με υπουλα μεσα και υποστηριζομενος απο σκοτεινα κεντρα εξουσιας πετυχε 12.849 καλπικους ποντους και ακομη και τωρα τα ιδια μιαρα συμφεροντα κοντεψαν να τον βαλουν στο Hall Of Fame.

    Περα απο τον χαβαλε (δεξου το και ως εναρκτηριο λακτισμα της στηλης ΜΟΥ,χαχουχα) υπηρχε με την ασφαλεια που παρεχει ο χρονος να βρισκοταν συμβιβαστικη λυση με τον Γκαλη? Επισης τελικα ανελαβε ο Μητρουδαρος τον Ικαρο Καλλιθεας/Χαλκιδας/Πολυγυρου/οπου φυσαει ο ανεμος παω, οπως ελεγαν δημοσιευματα.

    Βεβαια ακομη θυμαμαι συνεντευξη Μητρουδη στο Τριποντο. Ακοπα θα μπορουσε να ηταν ο μεγαλος αδερφος του Δροσου.

    ΥΓ: Πας και τρως -37 απο την ΠρωηνΑρμαδαΟμπραντοβιτς και νικας καπακι την τριτη καλυτερη ομαδα της χωρας. Ρε, τα χρειαζομαστε τα μαλλια μας, πως το λενε?! Αρης εισαι και να το θυμηθεις, στον ματαιο τουτο κοσμο δεν θα βαρεθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή