Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι Φινλανδοί πήραν την κάρτα με 500 χιλιάρικα!

Ανευ δικών μου σχολίων....http://www.basket.fi/maaottelut/?x3483658=21363839

15 σχόλια:

  1. Επέτρεψέ μου να σου ξαναγράψω ένα μεγάλο κομμάτι από το σχόλιο που έκανα χθες στο ποστ της Παρασκευής:

    "Ήταν γνωστό πως τα κριτήρια δεν είναι μονάχα αγωνιστικά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Υπήρχαν εμπορικά και οικονομικά κριτήρια και όλα ήταν δημοσιευμένα, τίποτα δεν ήταν κρυφό. Ποτέ δεν είπε η FIBA ότι θα δώσει τις κάρτες μόνο με βάση το ranking ή τη δυναμικότητα των ομάδων...Αν είχαμε την απαίτηση από το Βασιλακόπουλο να πάει να τους χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να τους πει δώστε μας τη wildcard επειδή είμαστε η Ελλάδα τότε ήμασταν πολύ γελασμένοι. Τα μόνο κριτήρια που πληρούσε η Ελλάδα ήταν αυτά των καλών αποτελεσμάτων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και της χώρας που έχει παράδοση στο άθλημα. Τώρα αν επειδή δεν πληρούσαμε καθολου τα εμπορικά/οικονομικά κριτήρια αναγκαστήκαμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη δωρεά στους ΦΙΜΠΑΙΟΥΣ, αυτό είναι όντως θέμα προς διερεύνηση και κάτι μου λέει πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Η ανακοίνωση της ΦΙΜΠΑ έλεγε μεταξύ άλλων και το εξής: "National federations applying to have their national team considered for a wild card could make a donation. Each national federation was free to decide the amount to be donated."

    Οι Φινλανδοί είχαν την καλύτερη πρόταση από εμπορικής/οικονομικής πλευράς. Είμαι μάλιστα σχεδόν σίγουρος πως πλήρωσαν και λιγότερα σε ρευστό από ότι εμείς. Ο Μπάουμαν μιλώντας για την επιλογή της Φινλανδία είπε πως την επέλεξαν διότι θα φέρει πολλούς φιλάθλους στην Ισπανία. Μπορεί να είναι ένας δικηγορίσκος αλλά έχει 100% δίκιο. Οι Φινλανδοί πέρυσι κουβάλησαν 3 χιλιάδες κόσμο στο Κόπερ και φέτος εγγυήθηκαν πως θα φέρουν 5 χιλιάδες φιλάθλους μαζί τους. Εμείς θα έχουμε το πολύ 150-200 πελάργους.Επίσης έβαλαν και μπόλικο marketing στην πρότασή τους (Angry Birds). Αν μιλήσεις για marketing στους δικούς μας θα νομίζουν ότι τους έβρισες. Αυτά λοιπόν τα γουστάρουν και τα ψάχνουν οι ΦΙΜΠΑΙΟΙ, ήταν γνωστό αυτό.

    Αν τώρα οι ΦΙΜΠΑΙΟΙ ζήτησαν έξτρα ρευστό από τις άλλες χώρες ώστε να ματσάρουν τα παραπάνω assets των Φινλανδών και ο Σωλήνας το έδωσε ενώ οι άλλες χώρες αρνήθηκαν, τότε μιλάμε σίγουρα για πολύ μεγάλη ήττα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @George Kara
    Δεν διαφώνησα όταν το έγραψες. Τώρα όμως υπάρχει και η απόδειξη. 330 χιλιάδες λιγότερα πλήρωσαν οι Φινλανδοί. Να το αφήσουμε και αυτό να περάσει σα να μην έγινε τίποτε; Να αποθεώσουμε τον ήρωα που μας πήγε στο παγκόσμιο....ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ b-ball kourouna
    Ναι βρε δεν είπα πως διαφώνησες :-) Προφανώς και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.
    Οι Φινλανδοί πάντως ήταν μάγκες αν θες την άποψή μου. Και πέρα από την κοροϊδία του Βασιλακόπουλου τίθεται και θέμα ως προς το πως αντιμετωπίζει η ΕΟΚ και οι υπόλοιποι ελληνικοί φορείς το μπάσκετ από την άποψη του μάρκετινγκ. Είναι θλιβερό για εμάς το ότι η ομοσπονδία της ...Φινλανδίας παρουσίασε στη ΦΙΜΠΑ 3.200 ταξιδιωτικές κρατήσεις Φινλανδών φιλάθλων οι οποίοι θα ταξίδευαν στην Ισπανία το για το Παγκόσμιο σε περίπτωση που έπαιρναν τη wildcard. Άραγε σκέφτηκε κανείς γιατί δεν απέκτησε ποτέ η εθνική μας ομάδα μια ανάλογη βάση οπαδών; Η προσπάθεια των Πελαργών θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο αλλά η μανία της ΕΟΚ να βλέπει φαντάσματα και σκιές παντού, την οδήγησε σιγά-σιγά στο περιθώριο.

    Πέρα από την ανακολουθία, την κοροϊδία και τον εγωισμό του Βασιλακόπουλου, στην Ελλάδα υπάρχει μια απαρχαιωμένη αντίληψη για το μπάσκετ και ως άθλημα και ως προϊόν, η οποία επεκτείνεται πέρα από την ΕΟΚ και αφορά μεγάλο κομμάτι του μπασκετικού κόσμου. Αυτή η αντίληψη οφείλεται εν πολλοίς στο ότι οι περισσότεροι τρώνε το κουτόχορτο του Βασιλακόπουλου αμάσητο. Έχουμε ξανακάνει αντίστοιχη συζήτηση στο παρελθόν. Δεν έχει ξεμείνει μόνο ο Βασιλακόπουλος στη δεκαετία του 1980 αγαπητή μου κουρούνα. Έχει ξεμείνει η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολείται με το μπάσκετ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διόρθωση στο παραπάνω: "Αυτή η αντίληψη οφείλεται εν πολλοίς ΓΙΑ ΤΟ ότι οι περισσότεροι τρώνε το κουτόχορτο του Βασιλακόπουλου αμάσητο".

      Διαγραφή
  4. Κουρούνα, θα ήθελα το σχόλιό σου πάνω σε ένα θέμα, το οποίο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, αλλά ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε τέτοιο βαθμό. Η απόκτηση της wild card έγινε αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία του αθλητικού (και όχι μόνο) Τύπου σαν "ένας εθνικός θρίαμβος"... Πέρα από το λαϊκίστικο στυλ με το οποίο πλασαρίστηκε όλο αυτό το πράγμα, μου έκανε εντύπωση ο ΤΡΟΠΟΣ που εκφράστηκε τόσο από δημοσιογράφους που ευελπιστούν να στελεχώσουν τα "τσάρτερ της χαράς", όσο και από συναδέλφους τους που δεν έχουν τέτοιες βλέψεις. Σίγουρα, υπήρξαν και κάποιες (λίγες όμως) τοποθετήσεις, οι οποίες τάχθηκαν υπέρ της στρατηγικής που ακολούθησε ο Βασιλακόπουλος, αλλά δεν πήγαν και να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να στρογγυλέψουν τα πράγματα δίνοντας διαστάσεις "θριάμβου". Σίγουρα, δεν ανακαλύπτω την πυρίτιδα - που έγραφε κι ο Νίκος Μπουρλάκης - αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να περνάει στο ντούκου όλη αυτή η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτη έχεις δίκιο για το χαμό που έγινε.
    Λαϊκισμός του αισχίστου είδους.
    Πέρα από τον Παπαδογιάννη- αναφέρομαι σε όσους συμφώνησαν με τον Σωλήνα- εγώ δεν διακρίνω άλλο δημοσιογράφο που να μην έχει βλέψεις να μπει στο τσάρτερ της χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχήμα λόγου ήταν. Δεν έκατσα να μετρήσω και να κατηγοριοποιήσω... Απλά το παρατήρησα σαν φαινόμενο.

      Διαγραφή
  6. Βρε Παναγιώτη μου, τι φαινόμενα ψάχνεις πριν την είσοδο στα τσάρτερ; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά το θέμα δεν είναι μόνο ότι οι Φινλανδοί έδωσαν 330.000 παρακάτω! Το κυρίως θέμα είναι ότι κάποιος πήρε 830.000€ απο μια φιξ χορηγία (προσοχή η τράπεζα δεν έδωσε επιπλέον λεφτά, έδωσε ένα ποσό κ ο Βασιλακόπουλος πήρε 830.000€ απο αυτό το πόσό κ το έσωσε στους προαγωγούς της ΦΙΜΠΑ) κ την πέταξε για να συμμετέχουμε σε ένα παγκόσμιο, μόνο κ μόνο για την υστεροφημία του! Κανονικά απο την στιγμη που μπήκαν οικονομικά κριτήρια ούτε 1000€ δεν έπρεπε να δώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Kώστας
    Ακριβώς αυτό είναι το θέμα....Το τι ετοιμάζεται να πει με την επιστροφή έχει πλάκα. Οτι έχει εξασφαλίσει 2 εκατομμύρια χορηγία (αυτή που ούτως ή άλλως θα έπαιρνε από τη Eurobank για το 2014 και έχει ξοδέψει τη μισή σχεδόν), την οποία θα έχανε αν δεν πηγαίναμε στο παγκόσμιο. Και ότι πήραμε απευθείας πρόκριση για το ευρωμπάσκετ του 2015 και δεν θα κινδυνεύσουμε να μείνουμε απέξω. Τώρα κακώς τα γράφω τι σκοπεύει να πει αλλά δεν αντέχω. Ασε που κάνω πλάκα γιατί ψάχνει να βρει ποιός μου τα λέει και το διασκεδάζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ. Μήπως παίζει όμως ότι "θα την έχανε"; Αν δεν έκανε συγκεκριμένες εμφανίσεις η ομάδα (Παγκόσμιο), μήπως υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο; Ξέρεις συγκεκριμένα πράγματα;

      Διαγραφή
  9. Λοιπον, επειδη ο καιρος περναει και καμια κουρουνα και τσαρτεριστας δεν λεει την αληθεια θα αναγκαστω να βγαλω την συνομιλια ντοκουμεντο μεταξυ Ζιτινγκ-Βασιλακοπουλο-Μπαουμαν.

    Μ: Καλη σας μερα κυριε Ζιτινγκ.
    Ζ: Καλη σας μερα κυριε Μπαουμαν.
    Μ: Λοιπον κατι με θελατε?
    Ζ: Ε, ναι, δηλαδη, πως να σας το πω...
    Μ: Ελευθερα, εκφραστειτε οπως θελετε.
    Ζ: Να, ξερετε θα θελαμε μια wild card για το Παγκοσμιο της Ισπανιας.
    Μ: Χμ.
    Ζ: Και ξερετε ειμαστε διατεθειμενοι να δωσουμε πολλα λεφτα.
    Μ: Χμμμμμμ.
    Ζ: Και...
    Μ: Ασε μεγαλε κλειστο, μην χρεωνεσαι.
    Ζ: Παρακαλω?
    Μ: Τι παρακαλας ρε κατεψυγμενε? Γιατι να παρω εσενα και οχι τον Βασιλακο, που εν παση περιπτωση μπορω να παρω τα ιδια?
    Ζ: Μα θα φερουμε και 5.000 οπαδους.
    Μ: Τι οπαδους ρε ανιψακι του Αη Βασιλη? Τελευταια φορα που Φιλανδος ειδε σπυριαρα, την πηγε στο νοσοκομειο επειδη νομισε οτι ειναι μπαλα ποδοσφαιρου με ασιατικη γριππη.
    Ζ: Μα σας ειπα, ειμαστε διατεθειμενοι να πληρωσουμε.
    Μ: Αγαπουλα, πουλα: 8 κατοσταρικα τα σπρωχνεις? Αν τσουκου μην ξοδευεις το δικο σου σαλιο και τον δικο μου χρονο.

    Μπροστα στον αλυγιστο προεδρο ο Ζιτινγκ λυγιζει.

    Ζ: Μη κυριε Μπαουερμαν, μη, να χαρειτε. Θα εκτεθω αν δεν παμε Ισπανια.
    Μ: Γιατι το εταξες σε καμια γκομενα και θα εκτεθεις?
    Ζ: Δεν καταλαβαινετε κυριε Μπαουερμαν το δραμα μας. Σουβλακι δεν εχουμε, ουζο δεν εχουμε, Ζηση να παιζει μεστο μπασκετ και Σπανουλη να μην μπορει να σκοραρει ουτε σε μπασκετα υπνοδωματιου δεν εχουμε. Ουτε Παπαδογιαννη να του φταινε ολα, ουτε Καρυδα να θυμαται τον Ντουξαιρ και τον Σπορτινγκ, ποσα δηλαδη να αντεξουμε σαν εθνος? Λυπηθειτε με κυριε Μπαουμαν, μπουχουουχου, και ο αξιολυπητος Φιλανδος προεδρος ξεσπασε σε γοερα κλαμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ: Ελα καταψυξουλη, (και τον εκανε πατ πατ στον ωμο), ελα ρε, μην κλαις, ελα ρε σταματα θα με παρουν και μενα τα ζουμια και θα λερωσω το κοστουμι. Ελα, θα βρουμε λυση.
    Ζ: Σνιφ, μουφ, σιγουρα?
    Μ: Ε, αμα σε λεω, τι ειμαστε δηλαδις? Παρακεντεδες, κλεφτοκοταδες?
    Ζ:....
    Μ: (παιρνει τηλφωνο) Ελα μπουμπου, που ειναι ρε ο Βασιλακο? Περιμενει εδω και μιση ωρα? Ορθιος? Γιατι? Για να ψαρωσει τους δημσιογραφους οτι ειναι σκληρο καρυδι? Μ' αφου ειναι μονος του. Καλα μπουμπου, φερτον μεσα μην πεσει ο παππους και ερθει στα πραματα ο Οικονομιδης και μας λυσσαξει στην τρακα.
    Β: Κυριε προεδρε, διαμαρτυρομαι.
    Μ: Εμ, κανεις και καμια αλλη δουλεια. Καλα ρε, τι καθεσαι εξω ορθιος σαν τον Νικοπολιδη που περιμενει να αοκρουσει πεναλτυ?
    Β: Ηρθα να δειξω το αλυγιστο ελληνικο φρονημα.
    Μ: Καλα κατσε μια φορα μην σε χασουμε και το γελιο ειναι πολυτιμο στις μερες μας.
    Β: Αυτος εκει ποιος ειναι?
    Μ: Ποιος, ο καταψυξουλης?
    Β:¨Ναι.
    Μ: Ο Φιλανδος ρε, που σου λεγα.
    Β: Και τι, δηλαδη θα παει η Φιλανδια Παγκοσμιο?
    Μ: Γιατι θες να πας εσυ?
    Β: Γιατι εχω μια μεγαλη εθνικη Ελλαδος.
    Μ: Σε μποι?
    Β: Γιατι θα ερθει πληθος κοσμου.
    Μ: Με ταξι η με τα ποδια?
    Β: Ρε, με δουλευεις εσυ?
    Μ: Εσυ ξεκινησες πρωτος.
    Β: Μα καλα, δεν ειπαμε για τα λεφτα και το εκανα και θεμα?
    Μ: Εμ, μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλο λογο μην λες.
    Β: Αντε, χαλαλι. Αν ειναι για το καλο της χωρας να τα δωσω.
    Μ: Γιωρικα, we got θεματακι.
    Β: Ε, τι?
    Μ: Ο γαλατουλης.
    Β: Ε, τι?
    Μ: Τυριπιτα. Τι ρωτας ρε? Θελει να ερθει και αυτος.
    Β: Οχι.
    Μ: Ελα ρε μην εισαι τσιπης.
    Β: Οχι.
    Μ: Ελα ρε, να τον βαρεσει ο ηλος, σαν μαραμενο μαρουλι εγινε ο ανθρωπος.
    Β: Οχι.
    Μ: Γιωρικα, με τα φουσκωσες. Δωστα να τελειωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Β: Οχι.
    Μ: Δωστα και σε δινω και διοργανωση.
    Β: Τι διοργανωση?
    Μ: Κατι που θα ξεκιναει με Under δεν ξερω τι.
    Β: Ε, μονο?
    Μ: Οχι ρε, θα σε δωσω και ευρωπαικη διοργανωση. Θα την βαφτισω Eurotube Cup. Θα ειναι το τεταρτο τροπαιο.
    Β: Μμμμ.
    Μ: Αντε θα βαλω και το ονομα σου στο βραβειο του πρωτου σκορερ της διοργανωσης.
    Β: Αντε καλα.
    Μ: Ωραια, σπρωξε 8 κατοσταρικα.
    Β: Σαν πολλα δεν ειναι?
    Μ: Ε, εισαι αχαριστος μωρε αδερφακι μου. Παγκοσμιο σε παω, 2 διοργανωσεις σε δινω, σε αφηνω να κανεις αγαθοεργια και μουτσουνιαζεις? Τι ειναι 300.000 χιλ.? Μια μεταγραφη Δαμιανιδη.
    Β: Αντε χαλαλι.
    Ζ: Δηλαδη θα παμε Ισπανια?!
    Μ: Ναι, αλλα μην το κανεις θεμα. Και που σαι, αμα βρεις κανα μπαρμπουνι σπανιολικο, μην ξηγηθεις βαρυ πεπονι. Βγαλε ασσιστ,ε,ε, καλα δεν το 'πα ο τεχνοκρατης?
    Ζ-Β: Ναι, ναι, φινα.
    Μ: Αντε σας καβατζωσα παλι. Αντε μεταβολη τωρα, θα εχει αφρισει η μπουμπου.
    Φευγουν και οι δυο
    Μ: Ελα μπουμπου, βαλε να παιζει Μαρλεν Ντιντριχ, να εμπνευστω. Εφυγαν οι ξενερωτοι.
    Μ2: Γιαβολ μαιν σατσ.
    Μ: Ασε τα γιαβολ και παιξε χαρτι σου."Αντε να κανει κανα κονε ο ΦΙλανδος, γιατι με εχει πηξει στο βουρστ και στο λαχανο η Γκουνχιλντα απο εδω". Και φορεσε το πιο γοητευτικο του χαμογελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεός ο αποπάνω.
    ...τί Θεός εδώ που τα λέμε, ημίθεος και βάλε.
    Μην πω Βασιλακόπουλος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή