Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μνημόνιο Βασιλακόπουλου

Παρακολουθώ εδώ και μερικές ημέρες όσα συμβαίνουν με την υπόθεση της wild card του Παγκοσμίου. Να θυμίσω απλά ότι το θέμα το είχα πιάσει στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού όπου ρωτούσα για την προέλευση των χρημάτων και έκανα ορισμένες επισημάνσεις με βάση τα στοιχεία που είχα τότε στη διάθεση μου για το που θα βρεθούν τα λεφτά. Στοιχεία που πλέον δικαιώνονται...
Εχω μερικές ερωτήσεις να καταθέσω δημόσια για το όλο θέμα ξεκαθαρίζοντας κάτι. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της εθνικής στο παγκόσμιο. Είμαι κατά της όλης μεθόδευσης και το πως θα πάρουμε την κάρτα. Πάμε λοιπόν:
1. Γιατί χρειαζόμαστε ένα ''ισχυρό άνδρα'' αν δεν μπορεί να επηρρεάσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν χρειαζόμαστε ένα πρόεδρο που απλά να μεταφέρει χρήματα για να αγοράζουμε συμμετοχές αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας.
2. Πόσα ακριβώς χρήματα χρωστάει σήμερα η ομοσπονδία και γιατί δεν αναρτά στη Διαύγεια όπως έχει υποχρέωση από τον νόμο τις οικονομικές υποχρεώσεις της;
3. Πόσα χρήματα χρωστάνε οι τοπικές ενώσεις που έχουν να πάρουν το ποσοστό της επιχορήγησης που δικαιούνται εδώ και αρκετούς μήνες. Στο προηγούμενο τεύχος υποστήριζα ότι το σύνολο του ποσού δεν θα προέρχεται μόνο από την ιδιωτική τράπεζα αλλά και από την κατακράτηση μέρους της κρατικής επιχορήγησης.
4. Γιατί η ομοσπονδία υποχρεώνει τα σωματεία των μικρότερων εθνικών κατηγοριών να πληρώνουν από την τσέπη τους κριτές και διαιτητές ενώ τα χρήματα αυτά προβλέπονται ως μέρος της επιχορήγησης. Μήπως η διαφορά πηγαίνει και αυτή ως....ενίσχυση για τη συμπλήρωση των 800.000 ευρώ.
5. Γνωρίζει η ιδιωτική τράπεζα ότι η χορηγία της που αφορά την καλύτερη οργάνωση και επάνδρωση των εθνικών ομάδων πηγαίνει στην αγορά μιας θέσης; Το γνωρίζει αυτό το συμβούλιο επιτρόπων που υπάρχει πλέον σε κάθε τράπεζα; Και έχει δώσει έγκριση σε εποχή δραματικών περικοπών όλων των χορηγιών; Διότι το ποσό που δίνεται ή ένα μέρος του ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΤΡΑ ΧΟΡΗΓΙΑ αλλά είναι απλά δύο δόσεις (όπως έγραφα και τον περασμένο μήνα στο περιοδικό) της τακτικής χορηγείας.
6. Ηδη έχει τεθεί η ερώτηση και θα πρέπει να τεθεί και στον ίδιο. Γιατί άλλα υποστήριζε τον Νοέμβριο και θεωρούσε κατάπτυστη τη διαδικασία αγοράς της θέσης και άλλα κάνει σήμερα; Μήπως τότε δεν ήταν σίγουρος ότι θα βρει τις 800.000 ευρώ και ήθελε να υποβαθμίσει και να ευτελίσει τη διαδικασία στην οποία όχι μόνο πήρε μέρος αλλά ξεπέρασε κατά πολύ και την τιμή εκκίνησης των 500.000 ευρώ.
7. Ο υπέρμαχος του αγνού ερασιτεχνισμού και των αρχών του Ολυμπιακού πνεύματος κατέληξε να φέρεται σαν τον τελευταίο επαγγελματία παράγοντα που απλά ''αγοράζει'' ότι δεν μπορεί να πετύχει. Λέγεται και ξεπεσμός ή κάνω λάθος;
Αυτά επειδή η αδυναμία μου είναι να κάνω ρεπορτάζ και να μαθαίνω και όχι να κάθομαι στο σπίτι μου και να πουλάω φτηνό πνεύμα αγνοώντας την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια: Ο Βασιλακόπουλος στο πείσμα ενός προσωπικού στοιχήματος βάζει μνημόνιο σε όλο το ελληνικό μπάσκετ και το καταδικάζει σε παρατεταμένο οικονομικό μαρασμό απλά και μόνο για να παίξει η εθνική ομάδα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ας το σκεφτούν αυτό και οι μόνιμοι υποστηρικτές του, τα γνωστά φερέφωνα ποου κόπτονται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ αλλά στην πραγματικότητα το μοναδικό που τους νοιάζει είναι να μην περικοπούν οι δωρεάν θέσεις του τσάρτερ της χαράς και να πάνε βόλτα στην Ισπανία το καλοκαίρι.
ΥΓ Θα δεχτώ κάθε εξήγηση που θα δώσει ο Βασιλακόπουλος μόνο ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ όπου θα μπορεί ο καθένας να ρωτήσει ότι θέλει και όχι να πει τα δικά του με προεπιλεγμένο και προσυμφωνημένο ερωτηματολόγιο σε media της δικής του επιλογής.

82 σχόλια:

  1. Kourouna
    Αν δεν παίρναμε την wild card είναι ξεκάθαρο ότι ολοι (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς σου) θα λέγατε για την "ισοπεδωτική ήττα του Βασιλακόπουλου ο οποίος κι επίσημα θεωρείται ξεπερασμένος παράγοντας χωρίς καμμία παρέμβαση". Τώρα που την πήραμε (όπως φαίνεται) έστω και μέσω αυτής της άθλιας διαδικασίας της FIBA πάλι κράξιμο τρώει.
    Η άθλια διαδικασία, λοιπόν, ανήκει στη FIBA κι αυτό το κρατάμε. Ο Βασιλακόπουλος, με όλα τα λάθη τις εμμονές τα τσάρτερ και τους χειροκροτητές του, κατάφερε και κέρδισε 2 μεγάλες διοργανώσεις για την Ελλάδα. Όσο για το αν αγόρασε που λες κι άλλοι κατέθεσαν τα χρήματα (Ιταλία) και όταν διαπίστωσαν ότι δεν... κερδάνε (που έλεγε και ο Θωμάς ο Μητρόπουλος) έκαναν ηρωική έξοδο.
    Καλώς η κακώς η Ελλάδα με βάση τη θέση της στο παγκόσμιο ranking, τη διάρκεια και τη συνέπεια άξιζε να πάρει τη θέση έστω και μέσω της (άθλιας, επαναλαμβάνω) διαδρομής που επέλεξε η FIBA. Η παρουσία σε 2 σερί μεγάλες διοργανώσεις (με προοπτική και τους Ολυμπιακούς του 2016) σημαίνει πολλά σε ό,τι αφορά στη δυναμική του αθλήματος. Επενδύεις χρήματα, στις δύσκολες στιγμές, για να σου επιστραφούν με κάποιο τρόπο. Κι αν μέναμε κλεισμένοι στα σύνορα για ένα χρόνο συν τη μιζέρια των προκριματικών, το πιθανότερο ειναι να γινόμασταν Αλβανία του Χότζα.
    Θεωρώ ότι επί του συγκεκριμένου θέματος, αξίζουν συγχαρητήρια στον Βασιλακόπουλο. Μπορεί να κάνει 1000 άλλα λάθη, μπορεί να έχει εγωισμό, μπορεί να είναι ξεροκέφαλος αλλά στο συγκεκριμένο πέτυχε. Να του κάνουμε βεβαίως κριτική στα λάθη (όπως κάνεις εσύ, όπως εγώ αλλά και διάφοροι άλλοι εδώ μέσα) και να μη γινόμαστε χειροκροτητές, οσφυοκάμπτες και τσανακογλείφτες όπως οι δήθεν δημοσιογράφοι στο... δημοφιλές σάιτ που έγραψαν ανώνυμο σχόλιο (!!!) για τους λόγους που έπρεπε να πάμε στο Παγκόσμιο.
    Αυτά από μένα και συγγνώμη που κούρασα με τη φλυαρία μου.
    ΥΓ: Όσο για το Τέρας Κουίκ, που έλεγε και ο Τζιμάκος, δεν με πείθει ότι δεν κινείται καθαρά αντιπολιτευτικά (λόγω άκρατης γαβρίασης) σε βάρος του Βασιλακόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @tsarteristas
    Δεν μου λες κουβέντα για την ταμπακιέρα. Τα χρήματα ότι και να πει ο Βασιλακόπουλος ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΝΟ απο τη χορηγία. Από την χορηγία βγήκαν 500 χιλιάρικα (οι δόσεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου που είναι οι μεγαλύτερες με βάση το συμβόλαιο που βλέπω εδώ μπροστά μου αυτή τη στιγμή, οι άλλες είναι από 100 έως 120 χιλιάδες για τους υπόλοιπους δέκα μήνες). Μέχρι τα 830 λείπουν 330 χιλιάρικα που κρατήθηκαν από την κρατική επιχορήγηση των μόλις 2 και κάτι εκατομμυρίων. το ονομάζεις επένδυση και δεν θέλω να διαφωνήσω. Για πες μου όλοι οι άλλοι σύλλογοι, ενώσεις κλπ. στο ελληνικό μπάσκετ πρέπει να ζήσουν ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς λεφτά; Σήμερα οι ενώσεις χρωστάνε (οι τρεις μεγάλες τουλάχιστον) από 150 έως 350 χιλιάρικα. Με κάνεις να ανοίγω τα χαρτιά μου....800 χιλιάρικα άνοιγμα έχει η ίδια η ομοσπονδία...
    Μαγκιά δεν λέω...Να ''πεθάνουν'' όλοι για να παίξει η εθνική στο παγκόσμιο; Να συμφωνήσω αν θέλεις και σε αυτό. Τότε τι τον χρειαζόμαστε τον αγνό ερασιτέχνη; Τη βαλίτσα με τα 800 μπορούσε να την κουβαλήσει ο θυρωρός του ΟΑΚΑ...Μαγκιά ήταν να πάρει τη θέση ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Τότε θα του λέγαμε όλοι μπράβο...
    Ναι αν δεν παίρναμε τη θέση θα τον κράζαμε...Γιατί επί μήνες προσπαθούσε να την πάρει στα λόγια λέγοντας γύρω γύρω ότι ''εγώ έχω ειδικό βάρος και δεν θα μπω στον πλειστηριασμό''. Ας αποφασίσει τι είναι για να τον κρίνουμε ανάλογα...Αλλά πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Ενας 75χρονος είναι που μας ταλαιπωρεί όλους με τον εγωισμό του. Αυτό έχει απομείνει από τον Βασιλακόπουλο που κάποτε έφερνε εδώ τις διοργανώσεις...
    Και να σου πω κάτι ακόμη: Εμάς θα μας πληρώσουν κανένα ευρώ για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος νέων στην Κρήτη το καλοκαίρι; Η θα τα πληρώσουμε και αυτά από τις χορηγίες...Και από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών; Ετσι ρωτάω δηλαδή...
    Θέλεις την απάντηση; Ε, άσε να έχω να γράφω τους επόμενους μήνες και κάτι...Συμπάθα με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως είδες επειδή δεν είμαι αφελής και όλοι ξέρουν ότι....ψάχνω εκεί που δεν ψάχνουν όλοι οι άλλοι δεν έγραψα λέξη για τις επερωτήσεις στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη βαλίτσα με τα 800 μπορούσε να την κουβαλήσει ο θυρωρός του ΟΑΚΑ

    ΣΟΥ απάντησα σ αυτό με το παράδειγμα της Ιταλίας όπου αποδεικνύεται ότι δεν αρκούσε ο θυρωρός του ΟΑΚΑ.
    Καλό είναι να διαφωνούμε ώστε να μη με περνούν για τσάτσο σου ή για... κλακαδόρο καθώς διαρκώς συμφωνώ μαζί σου.
    Φυσικά και γνωρίζω ότι δεν είσαι αφελής, αν σε θεωρούσα αφελή δεν θα μιλούσα μαζί σου ούτε θα συμμετείχα σ' ένα χώρο όπως αυτός που διακρίνεται από σχόλια υψηλού επιπέδου και μέσα από πολλές διαφωνίες.
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΡΤΕΡΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι θα ξελαρυγγιαστώ το καλοκαίρι στα παιχνίδια της Εθνικής, όποια κι αν είναι η πορεία της (η οποία εύχομαι ολόψυχα να είναι μακρά και επιτυχής) στην Ισπανία. Αλλά, από την άλλη δεν μπορώ να μην σταθώ και στον ΤΡΟΠΟ που θα πάρουμε (απ' ότι) φαίνεται την wild card. Δεν αναφέρομαι στην ταμπακιέρα που ανέφερε παραπάνω η Κουρούνα, αλλά στην φιλοσοφία της Ε.Ο.Κ. να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό της FIBA. Ουδέποτε συμπάθησα το σύστημα με τις wild cards, και ειδικά αυτές που περιλαμβάνουν και το απαραίτητο μπαχτσίσι. Οι συμμετοχές στις μεγάλες διοργανώσεις πρέπει να κερδίζονται αποκλειστικά και μόνο μέσα στα παρκέ και γι' αυτόν τον λόγο βλέπω θετικά την επιστροφή των προκριματικών. Μπορώ έστω να δεχτώ ότι η επιλογή μέσα από διάφορα μη χρηματικά κριτήρια έχει κάποια αξιοκρατία κι ως εκ τούτου δεν θα ήμουν αντίθετος να διεκδικήσουμε μια θέση στην Ισπανία μέσω μιας τέτοιας διαδικασίας. Αλλά, από την ώρα που τέθηκε θέμα "χορηγίας" στην FIBA, θεωρώ ότι έπρεπε να αποσυρθούμε από τον πλειστηριασμό. Στην τελική, ας προσπαθούσαμε να κερδίσουμε την συμμετοχή μας με βάση τις υπόλοιπες κραχτές προϋποθέσεις της FIBA που τηρούμε. Σ' αυτό το ζήτημα τοποθετήθηκε ο Tsarteristas παραπάνω με ένα λογικό επιχείρημα: εφόσον η διαδικασία είναι νόμιμη και θεσμοθετημένη από την FIBA, γλιτώσαμε μ' αυτόν τον τρόπο από το να μείνουμε εκτός Μουντομπάσκετ και να περάσουμε σ' έναν ιδιότυπο απομονωτισμό. Ο δικός μου αντίλογος έχει 2 μέρη:
    1) Θα συμφωνήσω με την Κουρούνα ότι εκεί θα έπρεπε να δείξει τα αντανακλαστικά της η Ε.Ο.Κ. και να κερδίσει ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο προβάλλοντας τις διακρίσεις και την δυναμική του αθλήματος στην Ελλάδα.
    2) Στην απευκταία περίπτωση που το μπαχτσίσι θα αποτελούσε ανυπέρβλητο εμπόδιο, υπάρχει και το παράδειγμα της Σερβίας (αν και οι συνθήκες ήταν διαφορετικές). Οι "πλάβι" μετά την απουσία της από την Ολυμπιάδα του 2008 ανασυγκροτήθηκαν και κυνήγησαν με αξιώσεις τίτλους και μετάλλια το 2009 και το 2010. Βέβαια, εκεί υπήρχε ένα οργανωμένο πλάνο κι όχι η λογική πως κρατάμε τον Τρινκέρι για τα προκριματικά για να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και μετά ό,τι κάτσει... Το ξέρω πως είμαι αθεράπευτα ρομαντικός, αλλά ειλικρινά δεν θέλω η Εθνική ομάδα να μπαίνει σε διαδικασίες πλειστηριασμού (όπως δεν ήθελα να μπαίνει και στην διαδικασία να χάνει παιχνίδια για να διαλέξει αντίπαλο). Η αξιοπρέπειά και το κύρος της είναι πάνω απ' όλα και πιστεύω ότι με τέτοιες ενέργειες πλήττονται.
    Παρόλα αυτά, η ζωή τραβάει μπροστά και ειλικρινά εύχομαι να μιμηθούμε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας του 1992 που βρέθηκε από το πουθενά στο Euro και σήκωσε την κούπα. Το ξέρω πως κινούμαι ή έχω ξεπεράσει ήδη τα όρια της ουτοπίας, αλλά αν πετυχαίναμε ένα τέτοιο κατόρθωμα, δεν θα μπορούσε να μας πει κανείς τίποτα για το πως πήραμε την wild card.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σερβία "ανασυγκροτήθηκε" για το 2009 (στο Ευρωμπάσκετ που έμεινε στην ιστορία για τις απουσίες) και για το 2010 και στη συνέχεια επέστρεψε στη μετριότητα και στη συμμετοχή σε προκριματικά. Ατυχές το παράδειγμά σου. Η ανασυγκρότηση δύο ετών δεν στοιχειοθετεί παράδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχεις άδικο για την διάρκεια. Πάντως στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ με καινούρια ομάδα και πάλι, ψηλότερα από εμάς τερμάτισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά την επιτυχία. Σχεδόν όλοι παραπάνω από εμάς τερμάτισαν...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενικά, είμαι της λογικής ότι ο σκοπός ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ τα μέσα. Όταν κινείσαι αξιοκρατικά, μακροχρόνια θα βγεις κερδισμένος, ακόμα κι αν αρχικά σου κόψουν τον δρόμο. Όσο για το Ευρωμπάσκετ του 2009 και τις απουσίες, δεν νομίζω να συγκρίνεται μ' εκείνο του 2013. Μακράν, το πιο αδύναμο από πλευράς ρόστερ. Κι εμείς βάσει υλικού είχαμε ομάδα που πήγαινε για την κούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα! Βλέπε Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Τουρκία ουδέποτε υπήρξε υπερδύναμη. Η Ελλάδα κυριάρχησε για τρεις δεκαετίες. Δεν εχει ξανασυμβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Απλά το αναφέρω γιατί βάσει ρόστερ στόχευε να φτάσει μακριά. Γενικά πάντως την θεωρώ ομάδα που διαχρονικά δεν έχει την απαιτούμενη ψυχολογία για μεγάλα πράγματα. Οι μόνες επιτυχίες που έκανε ήταν όταν έπαιζε ως διοργανώτρια μπροστά στο κοινό της και έχοντας και κάποια διαιτητική αβάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ επιεικής γράφοντας "κάποια διαιτητική αβάντα". Στο Ευρωμπάσκετ 2001 η Κροατία "σφαγιάστηκε" ανηλεώς στο μεταξύ τους προημητελικό, ομοίως και η Γερμανία για να προκριθούν οι γείτονες στον τελικό. Άσε το Mundobasket 2010, που είχε ως αποκορύφωμα την παρωδία του ημιτελικού με τη Σερβία. Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές σε αγώνες εθνικών ομάδων, που εγώ προσωπικά θυμάμαι (μαζί με τη δική μας σφαγή στον ημητελικό με την Ισπανία το 2007 και το αίσχος σε βάρος της Κροατίας στον προημητελικό με την Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ του 2005).

      Διαγραφή
    2. Τα προσυπογράφω όλα όσα ανέφερες. Σχήμα λόγου ήταν το "κάποια".

      Διαγραφή
  13. Αυτος ελεγε οτι δεν μπαινει σε πλειστηριασμους. ΟΧι μονο μπηκε αλλα επαιξε και τα ρεστα του. Ειναι μεγαλο ρεζιλικι η τακτικη της ΦΙΜΠΑ με τις wild cards και ειναι ντροπη οτι συμμετεχει και η Ελλαδα. Οχι μονο τωρα που δεν περισσευουν τα ευρω, γενικως. Παρεπιπτοντως η τραπεζα που εβαλε τα λεφτα ειναι ...κρατικη. Δηλαδη το λες και κρατικη χορηγια. Αλγεινη εντυπωση μου προκαλεσαν αρθρα διαφορων δημοσιογραφων (ακομα και ορισμενων υπερανω υποψιας) που εσπευσαν να χειροκροτησουν το χουβαρνταλικι της ΕΟΚ. Γιατι πανω απο ολα οι ...καλοκαιρινες διακοπες προσφορα της ΕΟΚ.
    Περα απο αυτο ηταν μια πρωτης ταξεως ευκαιριας για την Εθνικη να κανει ενα break, να ξεκουραστουν ενα καλοκαιρι οι παιχτες της και να μπουνε οι βασεις για κατι καλο απο την μεθεπομενη διοργανωση. Αλλα προφανως ο ελληνας διεθνης απαγορευεται να ξεκουραστει τα καλοκαιρια (και ας πλησιαζουν οι σεζον πλεον το ΝΒΑ σε αριθμο αγωνων). Κοντα 80 αγωνες μεσα στη χρονια, 3 βδομαδες διακοπες και μετα προετοιμασια 2 μηνων για ενα τουρνουα δυο εβδομαδων. Στο ονομα του ελληνικου μπασκετ, της λεζαντας και των τσαμπα διακοπων καποιων μεγαλο-δημοσιογραφων. Α και φυσικα στο ονομα της ελληνικης ψυχης η οποια δεν μπορει να περασει καλοκαιρι χωρις να αναταθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι παράδοση του blog να εκφράζονται όλες οι απόψεις και πολλές φορές δεν παρεμβαίνω. Απλά να σχολιάσω για το θεσμοθετημένο της διαδικασίας ότι μετά τις αντιδράσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας έσπευσε η ΦΙΜΠΑ να ανακοινώσει ότι είναι η τελευταία φορά που δίνονται οι wild card με πλειστηριασμό και ότι θα ισχύουν πλέον μόνο τα αγωνιστικά κριτήρια. Δεν είμαι σαφώς κατά των wild cards ακριβώς επειδή το όλο θέμα αφορά εθνικές ομάδες των οποίων η συγκρότηση και η παρουσία σε μια διοργάνωση και συνεπώς η πορεία τους είναι συνάρτηση και εξωαγωνιστικών παραγόντων (παίκτες από το ΝΒΑ που δεν έρχονται, προβλήματα τραυματισμών κλπ.).
    Παρότι η διαδικασία της οικονομικής χορηγίας είναι ας πούμε καινοφανής να πω ότι δεν είμαι ούτε κατά αυτής της διαδικασίας αφού όπως λέει ο tsarteristas θεσμοθετήθηκε. Είμαι κατά του....Βασιλακοπουλισμού, της ανακολουθίας του, όσων έλεγε τον Νοέμβριο για μη συμμετοχή στο τζογάρισμα και την αλλαγή στάσης σχεδόν δύο μήνες αργότερα.
    Και επειδή τέθηκε και το θέμα επιτυχίας της ομάδας. Τώρα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ 750 χιλιάρικα ακόμη για να φέρει Κουφό, Καλάθη και Αντετοκούνμπο. Τόσα πρέπει να δώσει για τις ασφάλειες τους στο ΝΒΑ. Η θα δοθεί χαρτάκι στον επόμενο προπονητή να μην κληθούν. Γιατί ακούω κάτι παράξενα του τύπου: Να έρθει ο Αντετοκούνμπο να πάιξει και στο νέων που θα γίνει στην Κρήτη και όχι μόνο στην ανδρών. Καλλιεργείται το έδαφος για νέες εθνικές προδοσίες κλπ. γιατί φυσικά δεν υπάρχουν τα 750;
    Ο άνθρωπος έχει γίνει επικίνδυνος γιατί δεν σκέφτεται με κριτήρια ούτε λειτουργεί με πλάνα. Απλά τον νοιάζει να γίνει ήρωας στα μάτια του περίγυρου των γελωτοποιών και των σφουγκοκολάριων που τον περιστοιχίζουν. Και ατυχώς αυτή τη φορά η τακτική γύρισε μπούμερανγκ. Δεν ξέρω ποιοί μεγαλοδημοσιογράφοι τον υποστηρίζουν. Και δεν ξέρω τι σημαίνει και η λέξη μεγαλοδημοσιογράφος την οποία θεωρώ αστεία (sorry δεν λοιδωρώ αυτόν που την έγραψε αλλά την ίδια την έκφραση). Αλλωστε επίσης είναι παράδοση του blog ή της στήλης μου στο περιοδικό να γράφει ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ πάνε τζάμπα ταξιδάκι κάθε καλοκαίρι για να ξέρει και ο κόσμος του μπάσκετ ΠΩΣ και με ποιά λογική γράφονται και όσα γράφονται από τους λογής λογής ''απεσταλμένους'' με τις μισθοδοτημένες-πριμοδοτημένες πένες. Τώρα αν όλοι αυτοί είναι μεγαλοδημοσιογράφοι ή μικρολαμόγια ας το πουν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τη στιγμή που τα χρήματα για τη wild card προέρχονται από τα τακτικά έσοδα της ΕΟΚ, το αποτέλεσμα θα είναι να μετακυλιστεί η απώλεια αυτή κάπου αλλού. Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα είναι, διαιτητές-κριτές θα είναι, ενώσεις θα είναι, τσάρτερ της χαράς θα είναι, ένας Θεός ξέρει. Κάποιοι τομείς θα ματώσουν πάντως, αυτό είναι σίγουρο, σε σημείο μάλιστα που ίσως και να μην επιβιώσουν. Προσωπικά το σύστημα με τις wild cards μου άρεσε μιας και θεωρώ πως η FIBA διασφάλιζε έτσι το κύρος και την ανταγωνιστικότητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όμως ο πλειστηριασμός ξεφτιλίζει εντελώς την διαδικασία. Αν δεν υπήρχε το κριτήριο της χορηγίας, μια χαρά μου φαίνεται ο θεσμός των wild cards.

    Η Εθνική πάντως δεν θα έκανε break σε περίπτωση που δεν έπαιζε στην Ισπανία το καλοκαίρι. Θα αγωνιζόταν στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2015 και ίσως αυτό να έφερνε μεγαλύτερα αγωνιστικά οφέλη από τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Ο όποιος προπονητής θα μπορούσε να δοκιμάσει σχήματα, νέους παίκτες και να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα, χωρίς να υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. Σιγά μην αποκλειόμασταν από το Ευρωμπάσκετ. Ίσως παίζοντας προκριματικά η ομάδα να προετοιμαζόταν πολύ καλύτερα για το Ευρωμπάσκετ 2015, το οποίο εκτός των άλλων δίνει και Ολυμπιακή πρόκριση.

    Κλείνω με τα λόγια του ποιητή: "Με όρους αγοράς στήνεις κοινωνίες τυχοδιωκτών και όχι αθλητικά κινήματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. E οχι και μεγαλοδημοσιογράφοι. Ντροπή. Μια ματιά στους απεσταλμένους ρίξτε και θα απαντηθεί το ερώτημα της κουρούνας. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, όπως έχω καταλάβει, είτε απουσιάζουν είτε πάνε με έξοδα των μέσων τους. Και γι' αυτό ασκούν κριτική και μένουν μακριά από τη γραμμή του Σωλήνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι θα έλεγες κατά τις μέρες του Παγκοσμίου ή του Ευρωμπάσκετ, ή όποιας μεγάλης διοργάνωσης υπάρχει και συμμετέχει η Εθνική να αλλάζεις την κατάληξη της σελίδας σου κι αντί για ΕΖΗΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ να βάζεις ΕΖΗΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΤΕΡΙΣΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10495&subid=2&pubid=129626583. Μάλλον συμπεριλαμβάνει κι εσένα, αγαπητή μου Κουρούνα, στην λίστα του.
    ΥΓ 1: Για ομοσπονδιακό προπονητή υπάρχει τίποτα νεότερο;
    ΥΓ 2: Την απίστευτη ιστορία με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Καρσίγιακα για τον Έβανς των Τρικάλων και το τηλεφώνημα μάνατζερ στον παίκτη την γνωρίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nα σου μεταφράσω πώς..μεταφράζονται τα λόγια σου. ''Ως κουρούνα είμαι άρρωστος οπαδός της Εθνικής. H σκέψη να μην ήταν σε Μουντομπάσκετ θα με κρατούσε με πυρετό στο κρεβάτι για δύο μήνες. Ευτυχώς ο Βασιλακόπουλος τα σκασε και θα χαρούμε. Αλλά πώς να γράψω ως κουρούνα ποστ που να συγχαίρει τον Βασιλακόπουλο; Και πώς να φανεί καθαρά ότι είμαι υπέρ της διαδικασίας και των εξόδων τέτοια εποχή όταν κάθε μήνα ανεβάζω τουλάχιστον ένα αριστερόστροφο ποστ διαμαρυρίας; Oπότε δόξα τω Θεώ που είχε κάνει εκείνη τη δήλωση περί μη πλειστηριασμού οπότε ας πιαστούμε από την υποσημείωση της υποσημείωσης να κράξουμε με την ασφάλεια του ότι η Εθνική θα είναι εκεί''. Δε σου αρέσει η μετάφραση. Κακώς, γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις ένα μειονέκτημα. Δεν είσαι τόσο καλός στο συνδικαλισμό και στα διαγράμματα όσο νομίζεις. Αυτό δεν είναι μομφή, ο χαρακτήρας σου είναι δομικά συγκρουσιακός και τετράγωνος και οι απόψεις σου συνήθως άκαμπτες και διαμορφωμένες με αυτόν τον τρόπο. Σε δέχεται κανείς όπως είσαι ή όχι. Αλλά θα έπρεπε να σε διδάξει η αντίδραση των περισσοτέρων στο πόστ παλαιό ποστ για τον Μπουρύση και να αποφεύγεις τα ''ναι μεν αλλά'' για απόψεις που φοβάσαι ότι δε θα έπρεπε ίσως να εκφράσεις απόλυτα. Ως εκ τούτου:Η διαδικασία είναι αυτή (κακώς πάει και πέρα από το αγωνιστικό, το λήξαμε παραπάνω και μακάρι να σταματήσει,γιατί ο θεσμός χρειαζόταν σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ). Επομένως ή τον δέχεσαι και λες καλώς τα έδωσε ο Βασιλακόπουλος , μπράβο του και πάμε παρακάτω ή τον αρνείσαι και αυτό θεμιτό και τον κράζεις επειδή μπήκε στη διαδικασία. Είπε ότι δε θα έμπαινε και κατά τα άλλα είναι οπαδός του ερασιτεχνισμού και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Αν δεν έλεγε αυτό , θα κοιτούσες αν παρήγγειλε καφέ μέτριο στο ταξίδι και θα έγραφες πως τοσα χρόνια τον έπινε αλλιώς κλπ . Το ξέρεις ότι αυτό θα έκανες, το ξέρω ότι αυτό θα έκανες, όλοι στο μπλογκ το ξέρουμε. Ξέρεις ότι αυτά στα γράφω πάντα ευθέως με το θάρρος της παλαιότητας . Και δεν έχεις καταλάβει ότι αυτή ακριβώς η τακτική σου , απονομιμοποιεί πολλές φορές την υπόλοιπη κριτική σου και ακυρωνει στα μάτια πολλών τα σοβαρά σημεία κριτικής που πρέπει να ασκηθεί. Αν σου είναι δύσκολο να γράψεις ένα ποστ που το τελικό του συμπέρασμα είναι ότι έκανε κάτι καλά ο Βασιλακόπουλος μπορείς να γράψεις στο καπάκι άλλα δύο που θα αναλύουν σοβαρά θέματα στα οποία όλοι ξέρουμε ότι η Ομοσπανδία θα μείνει πίσω . Ή να ανοίξεις διάλογο για το από πού θα πρέπει να κοπούν αυτά τα χρήματα και να συζητήσουμε μπασκετικά ώστε να τεθεί μπασκετικά υπόλογος ο Βασιλακόπουλος αν κάτι δεν πάει καλά για τα σοβαρά θέματα. Γενικά χίλια δυο πράγματα μπορείς να γράψεις. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι το -θεμιτό- πνεύμα της άποψής σου είναι ''Ουφ,πάλι καλά που κατάλαβε ο Βασιαλκόπουλος ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται με αγαθότητες και τα σκασε για να δούμε την αρρώστια μας''. Το να γράφεις πενήντα γραμμές για να το παρουσιάσεις το επιχείρημα ''αυτός μας έλεγε αγαθότητες'' και σε ακυρώνει και δεν τα καταφέρνει καλά. Αν πήγαινε με το σταυρό στο χέρι θα έγραφες μπράβο του που τουλάχιστον αν και ξεπερασμένος είναι συνεπής ή θα έπαιρνες κάθε μέρα φάρσεςγια βόμβα στην ΕΟΚ για να ξεπεράσεις το ότι θα έβλεπες Ηπα, Σερβία , Ισπανία στη διοργάνωση και όχι την Εθνική; Επαναλαμβάνω στα λέω ευθέως, γιατί ξέρω πώς δεν παρεξηγείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι Ενώσεις μετέτρεψαν, το παράβολο συμμετοχής κάθε ομάδας σε κάθε πρωτάθλημα, σε υποχρεωτική κάλυψη τψν εξόδων αγώνα (διαιτητές-κριτές). Ουσιαστικά η έλλειψη χρημάτων στην Ομοσπονδία, μέσω των συλλόγων έφτασε στους γονείς των παιδιών (υποθέτω οτι πολύ λίγες περιπτώσεις δεν έγινε έτσι).
    Στο ίδιο μήκος κύματος πιστεύω οτι λειτουργεί και το μπαξισι των "άγριων καρτών εισόδου". Μια προβληματική Ισπανία πρότεινε και κάποιοι στα γραφεία της Γενεύης με το αζημείωτο συμφώνησαν. Αποτέλεσμα ο εθνάρχης να προσπαθεί να πείσει οτι δεν θα πληρώσουν οι ιθαγενείς τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Εχει χυθεί πολύ μελάνι που υποστηρίζει οτι το χρήμα της Eurobank δεν είναι "ακριβώς" ιδιωτικό. Διαβάζω μάλιστα απο την Κουρούνα οτι το ποσό είναι μεικτό, δηλ περιέχει και ποσό απο κρατική επιχορήγηση.
    Προσπάθησα να γράψω κάτι στο σχόλιο του συμμαθητή μου Βασίλη Σκουντή (κάποιο τεχνικό λάθος έφαγε το μύνημά μου) που περιγράφει μια κατάσταση οτι αν δεν συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο περίπου θα χαθούμε στο διάστημα και οτι είναι κρίμα για τη ενεργή φουρνιά να μην της πληρώσουμε το ταξίδι.
    Δε τσιμπάω.
    Οταν η ΕΟΚ λειτουργεί απέναντι στο ίδιο της το παιδί (αναπτυξιακό) σα μαλακισμένο, ε τότε τι να πείς. Πόσο γενναία θα ήταν μια απόφαση που θα έλεγε δεν πάμε, αλλά τα λεφτά αυτά και λιγότερα τα βάζω με σωστό τρόπο στην ανάπτυξη του αθλήματος και μέσω αθλητικού δρόμου κι οχι αγοράζοντας-λαδ΄ωνοντας, θα καταφέρω να συμμετάσχω για πολλά πολλά χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις.
    Πόσο πιο τίμιο είναι αυτά τα λεφτά να πληρώσουν καλούς προπονητές απο Παμπαίδων μέχρι πάνω, γήπεδα για την επιλογή και την προπόνηση των επιλέκτων, επιμόρφωση προπονητών και επιτέλους τη δημιουργία πρωταθλήματος νέων για τις μονίμως χαμένες ηλικίες (για πάρα πολλούς λόγους) 18-22??
    Σιγά μην κάτσουμε να δουλέψουμε, βρίσκουμε 10 εχθρούς, δημιουργούμε μια τεχνητή ανάγκη και βρίσκουμε το χρήμα να κάνουμε τους μάγκες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.basketnews.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=5426:karta-ston-farisaismo&catid=98:%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82&Itemid=189

    Θέλω να σχολιάσω αυτό το άρθρο μόνο και μόνο γιατί μου γέννησε 3 ρητορικά ερωτήματα:
    1) Είναι δυνατόν ο συντάκτης του, Γιώργος Βαλαβάνης, να υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όποιος δεν συμφωνεί με την συμμετοχή της Ε.Ο.Κ. στον πλειστηριασμό της FIBA, είναι κάτι σαν εθνικός μειοδότης;
    2) Αναφέρει ότι τα υπόλοιπα κριτήρια της παγκόσμιας ομοσπονδίας που τηρεί η Ελλάδα υπερκέρασαν τα πετροδόλαρα του Κατάρ και τον πληθυσμό της Κίνας. Μα ακριβώς εδώ στηρίζεται ο αντίλογος. Εφόσον, άπαντες συμφωνούμε ότι η Ελλάδα πληρούσε τις υπόλοιπες, σαφώς αξιοκρατικότερες προϋποθέσεις και βάσει αυτών δικαιούταν μια θέση στο Παγκόσμιο, γιατί η Ε.Ο.Κ. αποφάσισε να τζογάρει και να πλήξει μ' αυτόν τον τρόπο την αξιοπρέπεια του εθνικού συγκροτήματος;
    3) Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος ότι η απουσία από το Παγκόσμιο αποτελεί τιμωρία ("δέσιμο στην πολυθρόνα του θεατή") για τους διεθνείς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας; Αδυνατώ να κατανοήσω ότι αναφέρεται σε κάποιους πολύ σπουδαίους επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως μία αποτυχία και τα όσα συνεπάγεται αυτή είναι μέρος της δουλειάς και της καριέρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."περιέργως" οι απόψεις του περί ου ο λόγος γράφοντος ταυτίζονται..."επικίνδυνα" σε συγκεκριμένο σημείο, με τον Βασιλακό : Στην καούρα τους "ότι είναι κρίμα για τις παλιοσειρές της Εθνικής...Οπότε τί (έστω και ρητορικά...) ψάχνεις αδερφέ μου...

      Άκου δηλαδή στενοχώρια που "κινδυνεύουν" να δουν αλυσοδεμένοι ο Σπανούλης, ο Φώτσης, ο Μπουρούσης και...τ' άλλα παιδιά, ως πολυθρόνιοι δεσμώτες, το Βαλονθέστο ιλ Μούντο...
      Όχι τίποτ' άλλο, αλλά σκέφτομαι ότι τις προάλλες πήγε αδιάβαστος ένας γνωστός που έπαθε καρδιακό και μέχρι να τον πάνε Ευαγγελισμό ξεψύχησε μιας το ασθενοφόρο που τον πήρε δεν είχε οξυγόνο...Δε μιογάμαστε λέω 'γω...

      Διαγραφή
    2. Τα ρητορικά ερωτήματα, επειδή διάβασα το άρθρο, τα βάζεις εσύ αυθαίρετα και σόρι που θα στο πω, δεν γνωρίζω αν έχεις κάποια προσωπική εμπάθεια με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Κι αυτό διότι κατά το παρελθόν είχα διαπιστώσει ότι γνώριζες για την πορεία δημοσιογράφων (πχ με τι έξοδα πάει ο Ασπρούλιας στη Σλοβενία).
      Θα σου ξεκαθαρίσω ότι εσύ ουσιαστικά χαρακτηρίζεις... εθνικό μειοδότη οποιον συμφωνεί με τον Βασιλακόπουλο. Μπορεί εγώ να μη συμφωνώ αλλά σέβομαι και την άλλη άποψη. Όπως επίσης είμαι πάντα ανοιχτός να αποδεχτώ καταστάσεις στις οποίες ο Βασιλακόπουλος πιθανότατα να έχει δίκιο. Γι αυτό και συμφωνώ με τον Γιώργο Λεβέντη σε ό,τι έγραψε.
      Δεύτερον, δεν κατάλαβες ακόμα ότι η FIBA θέσπισε αυτό το ΑΘΛΙΟ κατασκεύασμα με τα χρήματα; Η δυναμική μέτρησε συνδυαστικά με τα χρήματα. Για παράδειγμα οι Ιταλοί (ναι μωρέ, οι ήρωες), οι Γερμανοί είχαν τα χρήματα αλλά όχι τη δυναμική. 'Επρεπε να συνυπάρχουν και τα δύο. Δεν "τζόγαρε" λοιπόν η ΕΟΚ αλλά ακολούθησε αυτό που ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ η FIBA στις προυποθέσεις για τη wild card.
      Τρίτον, ΟΚ, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να προκριθούν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πορεία των προηγούμενων χρόνων διαγράφεται με 1-2 ασχημα αποτελέσματα; Το ότι για πρώτη φορά έχουμε κάτι καινούργιο (τρεις παίκτες στο ΝΒΑ), το ότι έχουμε τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα, τις πλέον επιτυχημένες ομάδες, όλα αυτά πάνε στο διάολο;
      Συμπέρασμα: Όποιος συμφωνεί με τον Βασιλακόπουλο δεν είναι παπάρας. Οποιος διαφωνεί με τον Βασιλακόπουλο επίσης δεν είναι παπάρας. Μην φτάνουμε στα άκρα.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται πως τα ρητορικά ερωτήματα τα βάζω εγώ. Το λέω άλλωστε.
      Εμπάθεια δεν έχω με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και για να είμαι ειλικρινής δεν τον έχω πολυδιαβάσει ιδιαίτερα. Για τον Ασπρούλια κάπου το είχα διαβάσει. Αν ήταν ράδιο αρβύλα, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Το εμπάθεια σε παρακαλώ να το ανακαλέσεις. Σε είχα κατηγορήσει και εγώ παλιότερα για εμμονή με τον Λαούδη και ορθώς πειράχτηκες γιατί ήταν υπερβολική η λέξη που χρησιμοποίησα.
      Δεν πιστεύω ότι είναι κανείς, μα κανείς εθνικός μειοδότης (εκτός από κάμποσους νοματαίους που ο ελληνικός λαός εξέλεξε για αντιπροσώπους του). Από την άλλη αυτό που εξέλαβα εγώ από το κείμενο του Βαλαβάνη είναι ότι προσπάθησε να στοχοποιήσει λ.χ. τους ποδοσφαιρικούς που αντέδρασαν στην συμμετοχή στον πλειστηριασμό (ότι και καλά θα κρυφοχαίρονται που θα λείπει η Ελλάδα από το Μουντομπάσκετ κ.ο.κ. - εξού και η εθνική μειοδοσία).
      Για το αν μέτρησαν συνδυαστικά η δυναμική και το μπαχτσίσι διατηρώ αμφιβολίες.
      Για την "τιμωρία" των διεθνών ειλικρινά δεν μπορώ να βρω λογική. Δεν διαγράφεται καμιά πορεία. Παίξαμε και χάσαμε. Αυτό. Οι 3 του NBA έχουν πολλά χρόνια να προσφέρουν και θα μπορούσαν να δώσουν το καλό παράδειγμα ακόμα και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Μ' αυτήν την λογική έπρεπε και η UEFA κάπως να χωρέσει την Αγγλία στο Euro του 2008 (στο οποίο δεν προκρίθηκε, γιατί έμεινε πίσω από την Κροατία στον όμιλο).
      Προς Θεού, δεν είναι παπάρας όποιος συμφωνεί με τον Βασιλακόπουλο. Επίσης, κανείς δεν παραγνωρίζει την προσφορά του στο μπάσκετ. Αλλά, αυτό δεν διαγράφει τα όσα πράττει συστηματικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
    4. OK φίλε, καλό είναι να μην αφήνουμε αιχμές οπότε ανακαλώ τη λέξη "εμπάθεια" και σου ζητώ συγγνώμη αν σε πείραξε. Και βέβαια δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγγνώμη για κανέναν Ασπρούλια, απλώς ο Βαλαβάνης είναι από τις παλιές μπασκετικές πένες, πάντα ήταν σοβαρός και δεν πιστεύω ότι πρέπει να τον κατατάσσουμε με τους άλλους.
      Όσο για τους ποδοσφαιρικούς φυσικά κι έχει δίκιο ο (κάθε) Βαλαβάνης. Βρίσκουν πάντα ευκαιρία να βγάλουν κακία εναντίον του μπάσκετ και τους καταλαβαίνω. Στα αποδυτήρια του "πειρατικού" το 2004 στην Πορτογαλία γινόταν της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κάγκελο για τα πριμ, έπεφταν μάπες και τα μάθαμε 5 χρόνια μετά.
      ΥΓ: Ποιός είναι ο Λατσούδης μωρέ;

      Διαγραφή
    5. Δεν τρέχει τίποτα ρε φίλε! Κουβέντα κάνουμε, άλλωστε! Απλά δεν θέλω να φανεί ότι γράφω κάτι για κάποιον από προσωπική συμπάθεια ή αντιπάθεια.
      Για τα όσα έγιναν (γενικότερα) το 2004 έχω άποψη (διαφορετική απ' αυτήν που υποστήριξε ο Γκαγκάτσης στο βιβλίο του), αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και δεν ταιριάζει με την θεματολογία που αναπτύσσεται εδώ.
      ΥΓ: Ο Λαούδης γράφει στο "Goal" και στο sentragoal και κάνει χρόνια το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Αλήθεια λέω! Χα, χα, χα!

      Διαγραφή
    6. (Για το ΥΓ)
      Σε θαυμάζω! Που τους ξέρεις όλους αυτούς; Μπαίνει στα τσάρτερ;

      Διαγραφή
    7. Έχω την εντύπωση ότι το "Goal" καλύπτει πάντα τα έξοδα των απεσταλμένων του. Αυτό που μπορώ να σου πω για τον Λαούδη είναι ότι με βάση τα γραπτά του φαίνεται ήπιος χαρακτήρας και δεν θυμάμαι κάποια φορά που να άσκησε ευθεία κριτική στον Βασιλακόπουλο (αντίθετα με Γιαννακόπουλους, Αγγελόπουλους το έχει πράξει σε κάποιες περιπτώσεις). Ωστόσο, πέρυσι είχε καυτηριάσει πολύ έντονα την αδιαφορία της Ε.Ο.Κ. για τον θεσμό του Κυπέλλου σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του Sentra λίγες μέρες πριν τον τελικό.
      ΥΓ: Αν σου έχω εξάψει έστω και λίγο την φαντασία, μπες στο sentragoal και δες το blog του ή ρώτα την Κουρούνα για περαιτέρω πληροφορίες!

      Διαγραφή
    8. Ας σου δώσω κι εγώ μια είδηση... Ο συγκεκριμένος που αναφέρεις ΗΤΑΝ στο τσάρτερ.
      Ας σου δώσω άλλη μία: Γιαννακόπουλο ναι, κράζει, Αγγελόπουλους ποτέ.
      Και μια ακόμα: Πεδουλάκη ξεσκίζει, Μπαρτζώκα ποτέ.
      Και μια τελευταία: Όσους φίλους μου ρώτησα σήμερα στο γήπεδο, έτσι επειδή με ιντριγκάρησες, δεν τον ήξερε κανείς.
      Αλλά αρκετά ασχοληθήκαμε...

      Διαγραφή
    9. Να σου πω την αμαρτία μου, μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι να ψάξω! Για τα τσάρτερ δεν βρήκα κάτι από μόνος μου, αλλά με πληροφόρησες εσύ! Αλλά διάβασα σε μήνυμα αναγνώστη στο sentragoal (!) ότι ο Λαούδης είχε ξεκινήσει την δημοσιογραφία από το "Έθνος" και συνυπήρξε ένα διάστημα με τον Τάκη τον Ευσταθίου, με τον οποίο - αν δεν κάνω λάθος - είχες αναφέρει ότι γνωρίζεστε προσωπικά. Οπότε είχα σκοπό να σου πω να τον ρωτήσεις, αλλά με πρόλαβες!
      ΥΓ: Όντως τον Πεδουλάκη τον αδίκησε στην κριτική του στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν, αλλά για τους Αγγελόπουλος έχει πει κάποια πράγματα. Τέλος πάντων, υπερανάλυση κάναμε...

      Διαγραφή
  22. Αν όλα τα άλλα στην Εθνική ήταν καλώς καμωμένα, τότε ας δίναμε και 1 και 2 και 3 εκατομμύρια να πάμε στο Παγκόσμιο γιατί τότε θα ξέραμε γιατί και πώς πάμε. Αν δηλαδή υπήρχε προπονητής, αν ξέραμε σε ποιους παίχτες υπολογίζουμε, αν είχαμε ολοκληρωμένη πολιτική για τους ΝΒΑερς και αν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στόχων και στελέχωσης (παίρνουμε αυτούς τώρα για να πετύχουμε το τάδε αποτέλεσμα, στηρίζομαστε σε αυτήν την βάση παιχτών για να τα επόμενα 4-5-6 χρόνια κοκ), τότε ναι, να πάμε στο Παγκόσμιο γιατί και το αξίζουμε σαν παγκόσμια δύναμη του μπάσκετ και γιατί αυτή η διαδικασία είναι θεσμοθετημένη και 'μέρος του παιχνιδιού' και γιατί ένα κακό τουρνουά δεν πρέπει να ακυρώσει την εξέλιξη της ομάδας μας.
    Ο Βασιλακο δυστυχώς έχει μπερδέψει τα πράγματα λίγο. Δεν θα τον μειώσω όπως κάνει η Κουρούνα και θα τον πω κομιστή χρημάτων σε βαλίτσα. Δηλαδή αν εγώ πάω με 800 χιλιάρικα και πω στην ΦΙΜΠΑ 'πάρτε στο Μουντομπάσκετ την Γουατεμάλα' θα την πάρουν; Αστεία πράγματα. Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, με την κατακραυγή που έχει προκληθεί, δείχνει ότι ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του στο ότι η Εθνική μπάσκετ λειτουργεί όπως λειτουργούσε κάποτε, και όχι στο κουτουρού ή σαν ρεμπέτ ασκέρ. Θέλω να πω δηλαδή ότι τα 800 χιλιάρικα είναι τσάμπα λεφτά όχι εξ ορισμού αλλά επειδή δίνονται για να πάει στο Παγκόσμιο μια ομάδα χωρίς προπονητή, ανύπαρκτο σταφ, πλημμελέστατη παραγοντική κάλυψη, τελείως σαθρές αγωνιστικές βάσεις, αβεβαιότητα συμμετοχών και (για να τα λέμε όλα) νοοτροπία παρέας ('κουμπάροι') και σοβαρά προβλήματα πειθαρχίας.
    Ο Βασιλακο έβαλε για άλλη μια φορά το κάρο μπροστά από το άλογο: Νομίζει ότι κάνει καλό στο Ελληνικό μπάσκετ να φέρνει συνέχεια διοργανώσεις εφήβων και παίδων στην Ελλάδα για να τρώνε εντός έδρας 30αρες και 40αρες οι δικοί μας από τα Γαλλάκια και τα Σερβάκια. Νομίζει ότι κάνει καλό να διαφημίζει το Ελληνικό μπάσκετ στα μήντια με έναν λόγο μισαλλόδοξο έναντι άλλων σπορ και εθνικοπατριωτικό λες και τα τελευταία 5 χρόνια (τουλάχιστον) δεν είναι η εθνική ποδοσφαίρου καλύτερη, συνεπέστερη και υγιέστερη από αυτήν του μπάσκετ και λες και ο Έλληνας δεν έχει ξεπεράσει πια την εποχή της φουστανέλας στα σπορ. Νομίζει τέλος ότι απλά με το να στείλει την Εθνική στο Μουντομπάσκετ συνεχίζεται η αλυσίδα παρουσιών της 'επίσημης αγαπημένης' στην 'κορυφογραμμή' και άλλα τέτοια γραφικά που τα διαβάζαμε κάποτε στο Τρίποντο και χαιρόμασταν.
    Και όμως, οι αντιδράσεις του κόσμου δεν έχουν να κάνουν με τα 800 χιλιάρικα (μιλάμε για μια χώρα που ο μέσος οπαδός προτιμά να πεινάσει ο ίδιος παρά να πέσει η ομάδα του κατηγορία για χρέη). Έχουν να κάνουν με το ότι πλέον καταλαβαίνουν όλοι ότι αυτό το βιολί, το γαϊτανάκι από τον Γιόνας στον Λιάκο και από εκεί στον εθνικό σταρ, τα νταβατζιλίκια της κολεκτίβας 'Βίλνιους-κουμπάροι 2002' που έχουν κάψει 5-6 παίχτες από το 2009 και μετά, οι γραφικές παρουσίες στον πάγκο (Ελληνιάδης, Δημητράκης Παπανικολάου), δεν πάει άλλο, είναι αποκρουστικό, σχεδόν χυδαίο μέσα στον κυνισμό του. Και ότι η wild card είναι απλά μια αφορμή για να ζήσουμε άλλο ένα καλοκαίρι τα ίδια, ξανά και ξανά, μέχρι τελικής πτώσης. Αυτά πονάνε, αυτά εκφράζει η Κουρούνα (με κάποια υπερβολή) και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα.
    Συμπερασματικά, αν είχα να διαλέξω μεταξύ Μουντομπάσκετ με κόουτς Μίσσα και τους κουμπάρους να παίζουν 40λεπτα και προκριματικών στο Βουκουρέστι και το Ταλίν με Αντετοκούμπο-Καλάθη-Κουφό και κόουτς Κατσικάρη (ή Ιτούδη) με 4ετές συμβόλαιο, χαλαρά διαλέγω το δεύτερο. Και να πάρουμε και μετάλλιο στην Ισπανία πάλι θα επιμείνω (δεν θα πάρουμε όμως, και το ξέρουμε καλά όλοι μας). Να πούμε μπράβο στον Βασιλακο που πήρε την wild card; Μπράβο του. Τον φαντάζομαι όμως ήδη να ποζάρει μεγαλοπρεπώς στις κάμερες για να αναγγείλει την επιτυχία του και σχεδόν τον λυπάμαι, έτσι αδύναμος που είναι να καταλάβει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι.

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @George Kara
    Ηδη το ποσό έχει ''μετακυλίσει'' σε άλλα επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ. Τα πληρώνουν ήδη άλλοι. Και το επισημαίνω αυτό αλλά ατυχώς για ότι υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα κανείς δεν δίνει δίφραγκο. Το επικαλούνται όλοι μόνο κατά περίπτωση και σύμφωνα με το εκάστοτε συμφέρον τους. Το ξαναγράφω απλά: Τους κριτές και τους διαιτητές τους πληρώνουν πλέον οι χομπίστες πρόεδροι των ομάδων, οι ομάδες έχουν να πάρουν οδοιπορικά πολύ καιρό, οι ενώσεις χρωστάνε παντού και νομίζω ότι λίγο πιο κάτω σε ένα σχόλιο του polykos που είναι σαφώς πιο ενημερωμένος από μένα για τα πιο χαμηλά επίπεδα γίνεται αντιληπτό τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @tsarteristas
    Καλή ιδέα να αλλάξω το μότο. Θα το σκεφτώ σοβαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Παναγιώτης-Ραφαήλ
    Ναι σίγουρα σε μένα αναφέρεται. Εχω κάνει συμμαχία με τον Πετρούτσι και τον άλλο τον Γερμανό πρόεδρο που μοιάζει με ιδιοκτήτη χασαποταβέρνας στη Χασιά για να αποσταθεροποιήσουμε τον Βασιλακόπουλο. Για να σοβαρευτούμε τώρα: Επειδή στην Ελλάδα όποιος είναι κατά του μνημονίου είναι η Χρυσαυγίτης ή τρομοκράτης ή Σύριζα έτσι και στο μπάσκετ όποιος είναι κατά του Βασιλακόπουλου κινείται από σκοτεινά κέντρα και μετέχει θεωριών συνωμοσίας. Η επόμενη θεωρία που κερδίζει έδαφος είναι ότι όλους μας βάζει ο....Ολυμπιακός να γράφουμε κατά του Βασιλακόπουλου. Και όταν ξεφτίσει και αυτό μπορεί να μας βάζει ο Χριστόδουλος Ξηρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @george leventis
    Πρώτα από όλα δεν είναι ζήτημα παλαιότητας το '''προνόμιο'' να κάνεις κριτική στο blog και σε μένα. Είναι δικαίωμα αναφαίρετο για αυτό και τα σχόλια είναι ανοιχτά και ελεύθερα όπως ξέρεις. Να παρεξηγηθώ αποκλείεται. Ξεκινάω ανάποδα: Στο θέμα Μπουρούση έχω ομολογήσει και δημόσια ότι έπεσα θύμα λανθασμένης πληροφόρησης και πίστεψα λάθος άνθρωπο. Οσο και να μου το επισημαίνεις δεν μου χαλάει τη διαγωγή γιατί έχω παραδεχτεί ότι έκανα λάθος. Το λήξαμε αυτό το θέμα νομίζω...Και δεν έχει σχέση με τα τωρινά. Εφαγα τα σχόλια σας in my face.
    Στο θέμα της εθνικής με κατηγορείς για μια παράξενη καζουιστική προσέγγιση δικής σου επινόησης. Συνδικαλιστής δεν διατέλεσα ποτέ και δεν τα πάω καλά με τους συνδικαλιστές. Τους Ελληνες συνδικαλιστές και ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με τη συντεχνία του τύπου. Θα ήταν καλύτερα να μη σου γράψω την άποψή μου. Τον θεσμό των wild cards έγραψα ότι τον δέχομαι ως θεσμό αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχτώ και τη μεθόδευση. Αυτό έγραψα και είναι ξεκάθαρο. Ως θεσμός έχει καλές προθέσεις (υποτίθεται) αλλά ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις.
    Δεν την έκανα εγώ τη δήλωση το Νοέμβριο. Την έκανε ο Βασιλακόπουλος χωρίς να τον πιέσει κάποιος. Οποιος εκφράζει δημόσιο λόγο οφείλει να είναι συνεπής σε όλα λέει. Ισχύει για όλους. Φτάσαμε πια να δεχόμαστε την ανακολουθία ως δεδομένο ενώ έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Βρίσκουμε μια δικαιολογία της αρεσκείας μας για τους ψεύτες πολιτικούς ας βρούμε και μια για τον Βασιλακόπουλο. Λυπάμαι ειλικρινά που για προφανείς λόγους δεν μπορώ να γράψω διάφορα πράγματα που γνωρίζω. Για παράδειγμα έτσι αόριστα το γράφω: Είναι κρίμα που ο εκδότης του All Star δεν μαγνητοφωνεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον σου λέω, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Για να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει ''αντιφρονούντας'' στο ελληνικό μπάσκετ. Αλλά αυτά δεν αφορούν κανένα άλλο....
    Ξέρω τον κόσμο τον αφορά η ουσία. Η ουσία είναι μια λοιπόν...Ασχετη με την Κουρούνα, άσχετη με το περιοδικό, άσχετη με τους δημοσιογράφους. Και μου αρέσει να γράφω επί της ουσίας. Ας αλλάξουμε λοιπόν την κουβέντα και περιμένω απάντηση στο επόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κουρουνίτσα, για εσένα κι αν κρίνω απ' όσα γράφεις, μπορώ να είμαι βέβαιος ότι "δεν σε βάζει ο Ολυμπιακός".
    Για άλλους πάλι, δεν είμαι.
    Για άλλους που ακροβατούν μεταξύ πατερούλη και Ολυμπιακού (ναι υπάρχουν κι αυτοί) ακόμα δεν έχω δει να εκφράζουν άποψη αν και συνήθως είναι πολυγραφότατοι.
    Οπότε μπορεί να μη βάζει εσένα ο Ολυμπιακός αλλά για τα υπόλοιπα δεν παίρνω όρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτός που γράφεις είναι για μένα ο ορισμός του παράσιτου. Ο άνθρωπος είναι απλά γραφιάς των απόψεων της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της ΕΟΚ, έτσι απλά, καθαρά και ξάστερα. Το πρόβλημά με αυτόν ξέρεις ποιο είναι: Ότι δεν είναι Νικολακόπουλος ή Γκόντζος, δηλαδή κάργα γραφικός και οπαδικός, αλλά το παίζει και 'αντικειμενικός' και δυστυχώς πολύς κόσμος τσιμπάει (αν κρίνω από τα σχόλια στο σάιτ που γράφει). Το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι μάλλον ενώ οι Αγγελόπουλοι θα τον θεωρούν μυγούλα και ούτε θα ασχολούνται μαζί του, ο Βασιλακο θα του χαρίζει ώρες ατελείωτες να τον...νανουρίζει με τις θεωρίες του. Το δε ύφος γραφής του προπετές, και στα ταξιδάκια κάθε καλοκαίρι φυσικά πρώτος-πρώτος.

      ΥΓ: Ελπίζω να μην με σβήσεις Κουρούνα. Το όνομα του μακρυμάλλη δεν το είπαμε, ο καθένας ας καταλάβει ό,τι θέλει.

      Απεργοσπάστης

      Διαγραφή
    2. Και μαζί με αυτόν που ανέφερες βάλε και τον Ταβερνιάρη συνεργάτη του που φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά δεν βρίζει διαιτητές/Βασιλακόπουλο στο facebook αλλά αντιθέτως οι αντίπαλοι κάνουν λόγο για "τσεκούρι" όταν παίζουν με την αγαπημένη ομάδα του "διδύμου Μακρυμάλλη- Γραφικού Ταβερνιάρη". Ίδια κατηγορία, ίδιο όμιλο είναι και η ομαδούλα μου και φάγαμε ήδη μια τσεκουριά.

      Διαγραφή
  28. Ποιό είναι το έγκλημα μου; Οτι το καλοκαίρι όπως κάθε καλοκαίρι θα ασχοληθώ με την εθνική ομάδα που θα παίζει στο παγκόσμιο; Ναι θα ασχοληθώ. Θα σπάσω και μια τηλεόραση όπως έκανα επί Καζλάουσκας στην Πολωνία. Εγκλημα; Εγκλημα. Εχω κάνει και χειρότερα. Για μένα το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό που έγινε στη δεκαετία του '90. Οταν όλοι οι δημοσιογράφοι, μεγάλοι ή μικροί, σιωπούσαν είτε γιατί δεν έβλεπαν, είτε γιατί δεν καταλάβαιναν (είτε και τα δύο μαζί) και στρογγύλευαν όλες τις γωνίες.
    Την ώρα που θα παίζει η εθνική δεν θα σκέφτομαι τον Βασιλακόπουλο. Αυτό θα ήταν όντως ένας παράξενος καζουισμός. Θα σκέφτομαι την εθνική. Την ώρα που κερδίζουν τις Ευρωλίγκες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν σκέφτομαι τους Αγγελόπουλους και τον Γιαννακόπουλο. Ολα αυτά τα σκέφτομαι ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...
    Να σου αλλάξω λίγο το μενού και να δούμε με βάση απλή λογική αν φταίει ή όχι ο Βασιλακόπολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @george leventis Μέρος 3
    Εποχή προετοιμασίας για το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Η απόλυτη αποθέωση του Τρινκιέρι. Από το σύνολο των δημοσιογράφων πλην λιγοστών εξαιρέσεων. Τι έλεγαν οι....αντιφρονούντες. Αυτά που περίπου εκφράζει σε ένα σχόλιο του εδώ ο apergospastis σήμερα μερικούς μήνες μετά...Εκείνοι που ήξεραν τη δομή των εθνικών μιλούσαν δειλά δειλα περί αποτυχίας. Την ίδια ώρα ο πατερούλης με τη σιγουριά του περιορισμένου ανταγωνισμού μας είχε ανεβάσει πρόωρα στο βάθρο των νικητών.
    Εγινε ότι έγινε στην προετοιμασία (γράφτηκαν στο περιοδικό και πλέον από εκεί που διαψευδόταν για παράδειγμα η ιστορία με Φώτση και Μπουρούση τώρα γίνονται και δημόσιες ερωτήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά το ξεχνάμε και αυτό), έγινε ότι έγινε στη Σλοβενία, μαζέψαμε τις πατσαβούρες, κρύφτηκε ο Βασιλακόπουλος όπως συνήθως (πάλι δεν τρέχει τίποτα) και μετά από λίγο καιρό βγαίνει και λέει στα ΝΕΑ μέσες άκρες το εξής: ''Δικό μου λάθος (και της ομοσπονδίας) η αποτυχία''. Τώρα τι δουλειά είχε η ομοσπονδία των αιωνόβιων συμβούλων δεν το ξέρω. Τους ρώτησε για τον Τρινκιέρι; Οχι. Τους ρώτησε για τα 800 χιλιάρικα; Οχι. Αλλά και αυτό το αντιπαρέρχομαι.
    ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ...Εκείνος το είπε και μάλιστα χωρίς να τον πιέσει ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη. Απλά, ήταν στα σχοινιά γιατί πλέον του έκαναν κριτική (2-3 γραμμών) ακόμη και οι....tsarteristas. Αλλά ομολόγησε ότι ήταν δικό του λάθος. Δεν τα έγραφε η δική μου συγκρουσιακή περσόνα. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ; Κουβαλάει 800 χιλιάρικα στη ΦΙΜΠΑ. Ετσι ακριβώς διορθώνει το λάθος ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ....Λύσε μου τώρα την απορία που αγγίζει άλλες επιστήμες τις οποίες δεν κατέχω...
    Πρόθεση να πούμε ότι δεν είχε για το Ευρωμπάσκετ. Τα έκανε σαλάτα. Πρόθεση υπάρχει για τα 800; Εβαλε κανείς ως κριτήριο επιβίωσης της εθνικής τη συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ πλην του ιδίου; Διάβασε όσα γράφει ο apergospastis λίγο πιο πάνω από εδώ και λίγο πιο κάτω από το δικό σου σχόλιο. Ας παίζαμε στα προκριματικά να φτιάξουμε και ομάδα χωρίς άγχος. Ζαριά έριξε αδελφέ. Ζαριά και πολύ άσχημη. Να πάμε, να πετύχει η ομάδα, να με (ξανα)αποθεώσουν που έδωσα τα λεφτά. Αλλά πλέον δεν το τρώμε το κουτόχορτο όπως στη δεκαετία του '90. Αλλαξαν οι εποχές, άλλαξαν και οι άνθρωποι. Πως να αλλάξει ο 75χρονος; Δεν μπορεί. You can teach an old dog new tricks που λένε και στο χωριό μου. Λύσε μου λοιπόν την απορία αν φταίω εγώ που του ρίχνω τις ευθύνες ή φταίει εκείνος με όσα κάνει; Και μη μου πεις για καλές προθέσεις. Σου απάντησα ήδη στο πρώτο μέρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @polykos
    Δυστυχώς εκεί που κοιτάζεις δεν κοιτάζουν όλοι. Η υπόθεση ''μικρές ηλικίες'' και ανάπτυξη αρχίζει και τελειώνει μόνο με την κατάκτηση μεταλλίων σε διοργανώσεις. Γιατί μόνο αυτά εξασφαλίζουν προβολή, συνεντεύξεις και μεγαλόστομες δηλώσεις του τύπου ''αποδείξαμε ότι το ελληνικό μπάσκετ δουλεύει σωστά κλπ.''. Αν δεν υπήρχαν 100, 200, 1000 (δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό) ''παλαβιάρηδων'' που γουστάρουν να ασχολούνται σε βάθος με το μπάσκετ και την ανάπτυξη θα σου έλεγα τι θα υπήρχε σήμερα με το αναπτυξιακό....Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παναγιώτης-wash cloud
    Επειδή ο συγκεκριμένος μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο. Χρεώστε το μου ως ανθρώπινη αδυναμία. Αλλά επειδή είμαι συγκρουσιακός που λέει και ο φίλος μου ο Λεβέντης ρωτήστε γύρω γύρω και θα λυθούν οι απορίες σας για την ταύτιση απόψεων. Δεν θέλω να τις λύσω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και θα προτιμούσα να είσαι πιο σαφής, παραμερίζοντας προσωπικές αδυναμίες, σέβομαι την τοποθέτησή σου, κυρίως λόγω της... πληροφορίας που δίνεις.
      ΥΓ: Πάντως σε χρέωσα με φάουλ στην συγκεκριμένη φάση... Να το ξέρεις... Χα, χα!

      Διαγραφή
  32. @tsarteristas
    Δεν νομίζω ότι έχω απαγορεύσει στο blog να ακούγονται όλες οι απόψεις ή ότι λογόκρινα όποιον και οποιαδήποτε στιγμή έγραψε κάτι υπέρ του Βασιλακόπουλου. Δεν ζήτησα ποτέ ταύτιση απόψεων ως απαιτούμενο για τη συμμετοχή στην κουβέντα. Εκτός αν δεν αναφέρεσαι σε μένα και δεν το κατάλαβα μέσα στον κυκεώνα των σχολίων.
    Επίσης για το θέμα του Ολυμπιακού ξέρω ότι δεν χρεώνομαι με τέτοιες φορτωτικές. Αλλά με έχει πιάσει και ένα προσωπικό παράπονο από χθες το βράδυ για το θέμα αυτό. Δεν είναι για δημόσια κουβέντα όμως....Εντελώς προσωπικό-επαγγελματικό. Αστο θα μου περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν με κατάλαβες. Όσοι σε διαβάζουμε ξέρουμε ότι δεν σε βάζει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός. Μόνο ο Τόμιγκαν πιστεύει ότι σε βαζει ο Δαμιανίδης αλλά αυτό ειναι έτερο θέμα.
      Μπορεί στο συγκεκριμένο θέμα να είμαι υπέρ του Βασιλακόπουλου αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι η μεγαλύτερή του αδυναμία είναι να φαντάζεται αόρατους εχθρούς και συνωμοσίες όταν κάποιος γράφει εναντίον του, αδυνατώντας να καταλάβει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Τα βαζει όλα σ' ένα τσουβάλι.
      Οπότε μην ασχολείσαι....

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Apergospastis
    Με βρίσκεις σύμφωνο. Αρχίζω πια και ανησυχώ επικίνδυνα με την περίπτωση σου. Ασε που θα νομίζουν ότι μπαίνει το alter ego μου και γράφει τέτοια σχόλια και θα κατηγορηθώ για σχιζοειδή προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σπανούλης,Ζήσης,Παπανικολάου,Φώτσης,Μπουρούσης παίρνουν όλοι μαζι κατι σαν,,,,,,,,,έξι(6?)+ εκατομύρια ευρώ το χρόνο.Αν τόσο πολύ δεν άντεχαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην καραιβική και ήθελαν ντε και καλά παγκόσμιο,ας τα έβαζαν απ'την τσέπη τους.Απο 150 χιλιάρικα πέφτει στον καθένα.Μπορει και να ζούσαν χωρις αυτά τα λεφτα.Μπορεί να φαντάζει για κάποιους αστείο αυτό που γραφω, αλλα και εμένα μου φάνηκε γελείο οτι αξίζει στα ''παιδιά'' να παίξουν σε ένα παγκόσμιο!Άν τους άξιζε θα είχαν προκριθεί.Επίσης ποιος είναι τόσο σίγουρος ότι οι παραπάνω αθλητές θα επιλεγούν (τουλάχιστον όλοι) στην τελική δωδεκάδα?Πού είναι η αξιοκρατεία της επιλογής οταν προεξοφλεί κάποιος τα 5/12 της ομάδος?Με τί κίνητρο να προσπαθήσει ο κάθε νέος (ή οχι νέος) παίχτης να μπεί στην εθνική ομάδα? Αίσχος κύριοι............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Basileios Lympoudis
    Κρατάω από όλη την αναφορά σου μόνο αυτό το ''διακοπές στην Καραϊβικη'' που μου δείχνει ότι είσαι εξαιρετικά ενημερωμένος για ένα θέμα...ταμπού που γνωρίζουν λίγοι! Οσον αφορά στα υπόλοιπα: Οι παίκτες δεν εμπλέκονται στη διαδικασία. Οποιος αναφέρεται σε αυτούς (και δεν αναφέρομαι σε σένα είναι ξεκάθαρο) είτε τους χρησιμοποιεί ως βολικά....πιόνια, είτε είναι εκτός πραγματικότητας και δεν τους έχει ρωτήσει σχετικά. Δεν τους έχω βάλει ποτέ στην εξίσωση και στην κουβέντα του θέματος. Αλλα ζητήματα τους αφορούν. Οσο για το αν πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους: Δεν θεωρώ τίποτε αστείο. Αλλά τους ζητάμε να παίζουν, τα ακούνε όταν δεν παίζουν καλά ή όταν δεν πάνε στην εθνική, δεν έχουν οικονομικό όφελος από την όλη διαδικασία. Ε, να μην τους ζητάμε να πληρώσουν επειδή η ομοσπονδία τους έβαλε ένα μέτριο προπονητή και ένα τσούρμο περαστικών ή άσχετων ή αδιάφορων γύρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εχει πλακα παντως που γινεται τετοια συζητηση για το αν επρεπε να δωσει ή οχι τα 800 χιλ για να παει η Εθνικη στην Ισπανια δια της πισω πορτας, αλλα ουτε ενας (μας) δεν εχει αναφερει οτι τωρα πρεπει να βρει λεφτα για να παρει και προπονητη. Κανονικο προπονητη. Ισως μαλιστα, λεω τωρα, πρωτα να επρεπε να ειχε βρει προπονητη (κανονικο) και μετα να εσκαγε τα λεφτα για να παει Ισπανια. Δηλαδη η Εθνικη απετυχε στο Ευρωμπασκετ και αντι η πρωτη προτεραιοτητα να ειναι το να αναλυθουν οι παραγοντες που οδηγησαν στο πατατρακ να βρεθουν τα λαθη και να διορθωθουν (που τουλαχιστον εμενα μου φανταζει το λογικο) τα φορτωνουμε ολα, μεσω των φιλων δημοσιογραφων, στο Τρινκερι, στα αχαριστα απατριδα αμερικανακια που δεν ηρθαν, στον Διαμαντιδη (κλασσικα) και ψαχνουμε να βρουμε 800,000 που δεν εχουμε για να παμε σε μια ακομα δυσκολοτερη διοργανωση κουβαλωντας τα ιδια κουσουρια. Makes sense που λενε και οι αγγλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Mου απαντάς σε άλλα θέματα και αυτά είναι άλλη κουβέντα. Εγώ είπα το εξής. Στο συγκεκριμένο ζήτημα είσαι υπέρ ή κατά του να παίξει η Εθνική; Προφανώς υπέρ. To επιχείρημα '' θέλουμε πρόεδρο ή κομιστή χρημάτων'' στην ουσία δεν αφορά τον Βασιλακόπουλο, αφορά τη ΦΙΜΠΑ. Το επιχείρημα εναντίον του Βασιλακόπουλου ποιο είναι; Ότι δεν έριξε τον καπιταλισμό; Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα ήθελε και το βρίσκουμε αστείο , είναι αυτό θέμα για ανάλυση; Ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος θα σου απαντήσει '' αν έχεις να μου προσάψεις στη διαδικασία ότι απλά στην αρχή ήμουν πιο ιδεαλιστής και έλεγα πως θα την πάρουμε χωρίς χρήματα, τότε τα έχω πάει περίφημα στο μπάσκετ που έχω φτιάξει, για να ασχολούμαστε με τόσο πολυτελή θέματα''. Το ζήτημα είναι απλό, όλος ο μπασκετικός Τύπος θέλει να πάει η Εθνική να παίξει. Και επειδή συνήθως είναι αυτή η μερίδα του Τύπου που σηκώνει ψηλά ιδεολογικές σημαίες και αισθητικές απαιτήσεις όταν η κατάσταση αφορά άλλα σπορ, κάθε φορά που σκάει ένα τέτοιο θέμα για το μπάσκετ χάνεται η μπάλα και τα επιχειρήματα εκθέτουν όλο το μπασκετ .''Ναι ο μπουρούσης βγήκε στις κασέτες αλλά τι έχει να πει και η άρση βαρών, ''ναι θα πληρώσουμε την εθνική ,αλλά εδώ τα δίνουν στο ποδόσφαιρο'' και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες που απωθούν το κοινό περισσότερο. Το ζήτημα είναι απλό, ξεκίνησε ένας ακόμη από αυτούς τους καταθλιπτικά χαζούς διαλόγους για τα χρήματα. Με αυτό δε μέμφομαι τη σκληρή άποψη να μη δοθούν τα χρήματα, διαφωνώ ,αλλά και μόνο λόγω της εποχής δε θα χαρακτηρίσω εύκολα ως ανούσιες αυτές τις απόψεις. Εσύ είσαι υπέρ του να πάει η Εθνική ή όχι; Προφανώς υπέρ. Οπότε λες μπράβο στον Βασιλακόπουλο που τα κανόνισε και πάμε παρακάτω . Αν δεν τα έδινε θα έλεγες μπράβο ή θα έκραζες; Θα έκραζες γιατί στη μεγάλη σου εικόνα το σημαντικό είναι να παέι η Εθνική. Ξαναλέω αν δεν ισχύει αυτό πες το καθαρά και πες ότι αυτά τα χρήματα θα έπερεπε να πάνε σε ένα άλλο πρόγραμμα και ας μην πάει η Εθνική. Το να χάνεσαι στην ασφάλεια της επιτυχίας , να το θεωρείς αυτονόητο επειδή η Ελλάδα είναι δύναμη (είναι, αλλά είδαμε την Ιταλία) , να θεωρείς περίπου καταστατική υποχρέωση της ΕΟΚ να εξασφαλίσει την κέρτα και με βάση αυτή την ασφάλεια να συζητάς τι εννούσε το Νοέμβρη και αν είναι ιδεαλιστής , είναι κάτι που και εκθέτει την αξιοπιστία του λόγου σου και όταν πρέπει να πεις κάτι σοβαρό θα κατηγορηθείς αταβιστικά για εμπάθεια. Αυτή είναι η γνώμη , τίποτε περισσότερο από αυτό, αν θες τη λαμβάνεις υπόψη.

    Τα άλλα είναι άλλη κουβέντα, ο Απεργοσπάστης λέει κάποια πράγματα που εγώ τα έλεγα από τα 90s , αλλά ήμουν κακός , γενικά αυτή είναι άλλη κουβέντα. Αλλά αφού στο συγκεκριμένο θέμα είσαι υπέρ του να παιξει η Εθνική τι το ζαλίζουμε; Λες μπράβο που τα έδωσε και πάμε παρακάτω να συζητήσουμε ό,τι άλλο θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @giorgos leventis
    Μα τι λες τώρα; Είναι σαν να μου λες απλά ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Φυσικά και θέλω να παίξει η εθνική στο Μουντομπάσκετ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Δεν πήγαμε αγωνιστικά...ΟΚ. Ας μην ψάξουμε ποιός φταίει. Και πάλι ΟΚ....Δεν πήγαμε επειδή δεν ισχύει το παραμυθάκι που φάγαμε μικροί ότι έχουμε παράγοντες που λύνουν και δένουν. Και πάλι ΟΚ αλλά μέχρι εδώ. Από εκεί και πέρα περνάμε διαχωριστικές γραμμές. Και όταν περνάμε διαχωριστικές γραμμές στη δική μου λογική ισχύει το ως εδώ και μη παρέκει. Ας μην πάμε δεν θα χαθεί το μπάσκετ. Κάποτε ζούσαμε και πεθαίναμε να πάει η εθνική, να βγει πρώτη κλπ. αλλά με λάθος λογική. Γιατί κοιτάγαμε το ποδόσφαιρο, γιατί θέλαμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στη δημοσιογραφία, γιατί στα γραφεία των εφημερίδων άνοιγαν σαμπάνιες όταν έχανε μια ομάδα μπάσκετ ακόμη και ο Σπόρτιγκ στο Κόρατς.
    Τέλος στα παραμύθια. Μπορούμε να ζήσουμε και ως θεατές μιας διοργάνωσης. Το μπάσκετ έζησε και χειρότερα και επιβίωσε. Οχι φίλε Γιώργο... Στην άρωστη αυτή λογικη΄θα μου επιτρέψεις όχι μόνο να αφήσω μόνο τον Βασιλακόπουλο και τους δημοσιο-τσάτσους του αλλά και να τον κριτικάρω. Συμπάθα με. Το μπασκετ το αγαπάω σε βαθμό εμμονής αλλά τις δικές μου μικρές ή μεγάλες αμαρτίες από το παρελθόν τις έχω πληρώσει και τις έχω ομολογήσει. Ισως όχι δημόσια αλλά στον καθρέφτη μου. Αν είναι να πληρώνουμε για να πάμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ...
    Αν εννοείς ότι εφόσον πάμε θα είμαι ή όχι με την εθνική νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη. Είναι σαν να λες σε ένα παίκτη: ''Αν παίξεις και βάλεις 20 πόντους θα πάρεις μεγαλύτερο συμβόλαιο''. Οταν θα μπει στο παρκέ δεν θα σκέφτεται αυτό πίστεψε με. Θα σκέφτεται ότι θέλει να νικήσει. Το ίδιο θα σκέφτομαι και εγώ όταν ο Σκουντής μεταδίδει τον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου. Αλλο το ένα όμως και άλλο το...άλλο. Την ώρα που θα παίζει η εθνική θα αρρωσταίνω. Σήμερα όμως μπορώ να σου πω ξεκάθαρα: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ προτιμώ να βλέπω Σερβία-ΗΠΑ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
    Να στο θέσω διασταλτικά που θα έλεγε και ο γιωργάκης Ράμπο Σιγάλας. Αν ήταν να πληρώσουμε 10 διαιτητές για να πάρουμε ένα χρυσό ή μια κούπα ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ. Γουστάρω να το πάρουμε γιατί είμαστε καλύτεροι. Πιο απλά δεν μπορώ να στο πω....Και είναι ξεκάθαρα θέμα αισθητικής και όχι ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς σε μέτρησα λάθος. Αν εννοείς αυτά που λες ( και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) τότε συμφωνούμε και χαίρομαι που τα ακούω,περίμενα πενταετίες για να ακούσω από το μπασκετικό οικοσύστημα το αυτονόητο , ότι μπορεί ο κόσμος να δει και μια διεθνή διοργάνωση ως θεατής. Εκεί που εστίασα ξαναλέω είναι ο χώρος που αφιέρωσες στο ''εννοούσε αυτό και έκανε εκείνο'' και παρόμοια γνωστά που συμφωνώ μαζί σου ότι είναι κυρίως αντιαισθητικά. Και σε αυτό μπράβο για τον τρόπο που το θέτεις. Το θέμα μου ήταν με το να έχει κάποιος την άποψη πως αξιωματικά είναι υποχρεωμένη η Ομοσπανδία να εξασφαλίζει τις συμμετοχές και από εκεί και πέρα να συζητάμε για αέρες και ύδατα.

      Διαγραφή