Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Με τι ασχολείται ο πρόεδρος αυτές τις μέρες!

Θα περίμενε κανείς ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αμέσως μετά τη....δραπέτευση του από τη Σλοβενία και τη μοναχική επιστροφή του στην Ελάδα θα ασχολιόταν με τα προβλήματα της εθνικής ομάδας. Το ακριβώς αντίθετο....
Το θέμα της καθημερινότητας του είναι η δημιουργία ενός νέου γραφείου του στην ΕΟΚ αφού θέλει πλέον να αποστασιοποιηθεί ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ του συνεργάτης στην ομοσπονδία με τους οποίους όπως αποκαλύπτω στο τελευταίο τεύχος του All Star ήρθε σε ανοιχτή ρήξη στη Σλοβενία. Ψάχνοντας πλέον και για άλλα εξιλαστήρια θύματα  (πέραν του Τρινκιέρι) για να φορτώσει ευθύνες για την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ αποφάσισε να αλλάξει τον χώρο που στεγάζει το γραφείο του στην ΕΟΚ. Μέχρι τώρα το γραφείο του προέδρου ήταν προσβάσιμο σε αρκετό κόσμο αλλά το νέο γραφείο θα τον απομονώσει από τους πάντες αφού πέραν όλων των άλλων  ανέθεσε και καθήκοντα ιδιαιτέρας γραμματέως σε μια από τις παλαιότερες και ικανότερες υπαλλήλους της ομοσπονδίας που θα λειτουργεί και ως...ανάχωμα στους πολλούς που δεν θέλει πλέον να βλέπει ο πρόεδρος.
Φαντάζομαι ότι θα αλλάξει και ο χώρος και η σύνθεση του ''πρωινού καφέ'' αφού μέχρι τώρα στεγαζόταν στο γραφείο του γ.γ. της ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη που έχει πέσει σε δυσμένεια. Δεν ξέρω αν θα μεταφέρει και τον....καναπέ που συνήθιζε να καταλαμβάνει στο γραφείο του γ.γ. ο Βασιλακόπουλος στο νέο χώρο του.
Την υπόλοιπη μέρα του την περνάει προσπαθώντας να παίξει ρόλο στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία της ΦΙΜΠΑ αφού προσπαθεί να προμοτάρει την υποψηφιότητα του προέδρου του προέδρου της Τουρικής ομοσπονδίας Τ. Ντεμιρέλ, μια και τον ίδιο φρόντισαν να τον πετάξουν έξω από τυχόν υποψηφιότητες δίνοντας του τον τίτλο του ''επίτιμου προέδρου''. Και με την ταλαίπωρη την εθνική; Ούτε κουβέντα.
Υ.Γ. 1: Η αναδημοσίευση κειμένων ή μέρους τους από την ύλη του περιοδικού πρέπει να έχει την άδεια του εκδότη ή του διευθυντή διαφορετικά εμπίπτει σε διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε αντίθεση με τις εφημερίδες που έχουν κάνει πατσαβούρα την ύλη τους τα διάφορα σάιτ με τη μέθοδο του copy paste το All Star Basket φροντίζει να τηρεί τους νόμους. Επειδή το μπλογκ μου δεν εμπίπτει στην ύλη του περιοδικού και σε περιοριστικές διατάξεις: ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (και μόνο) ΔΙΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ (δηλαδή του μπλογκ). Και αν βαριέται και να γράψει που το διάβασε πάλι δεν θα ενοχλήσει. Να δούμε δηλαδή και σε αυτούς που αρέσει να αναδημοσιεύουν (διαστρεβλωμένα και όπως τους βολεύει) αποκαλυπτικά ρεπορτάζ άλλων αν έχουν την ψυχούλα και τα....καρύδια να αναδημοσιεύουν τα πάντα! Ατόφια, χωρίς διασταλτικές ερμηνείες και δικά τους συμπεράσματα.
Υ.Γ. 2 Άσχετο με τα προηγούμενα. Προς τσάτσους που τους αρέσει να πουλάνε εκδουλεύσεις στα αφεντικά τους για να δικαιολογούν μισθούς, προσλήψεις κλπ. Συνεχίστε να με προκαλείτε. Στο τέλος θα πατήσω το κόκκινο κουμπί θα γράψω την ιστορία του Έκτορα και θα γίνει χαλασμός από την ξεφτίλα και τα γέλια. Ποιός είναι ο Έκτορας; Ρωτήστε να μάθετε. Ξέρετε που. Μόνο η ερώτηση να γίνει προσεκτικά θα δημιουργήσει εκρήξεις. Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή δέσμευση να μη γράψω κάτι αλλά έχω μάθει να σέβομαι τους αντιπάλους μου και να μη τους κτυπάω κάτω από τη μέση.
ΥΓ 3 Τώρα είναι που δεν θα σταματήσω. Οχι, δηλαδή ότι είχα σκοπό να το κάνω ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

46 σχόλια:

  1. Χώσε και σώσε κουρούνα γιατί με αυτό που διάβασα στο sportdog θα αρχίσω να αμφιβάλλω για την ικανότητα μου στη κατανόηση του γραπτού λόγου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @panagos
    Για αυτό ενοχλήθηκα και εκνευρίστηκα όταν μου επισημάνθηκε το όλο θέμα σε προηγούμενο σχόλιο. Από ένα ρεπορτάζ έξι σελίδων έφτιαξαν μια περίληψη 300 λέξεων (μισή σελίδα περιοδικού δηλαδή) στην οποία παρουσιάζουν επιλεκτικά και διασταλτικά μόνο όσα αναφέρονται σε λάθη ή σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον Ιταλό. Αυτό στη δική μου διάλεκτο το λέω προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να φτιάξει λίγο παραπάνω η μέρα μου κάνω μερικές απλές ερωτήσεις. Μου τις έστειλε με μέιλ ένας φίλος της στήλης και δεν ξέρω τις απαντήσεις. Οταν τις μάθω θα κάνω και ξεχωριστό ποστ για να....γνωριστούμε καλύτερα.
    1. Τι σχέση έχουν οι μικρές εθνικές ομάδες με ανθρώπους ιντερνετικού σάιτ;
    2. Είναι ανταποδοτική η αβάντα; Ανταπόδοση δια της τεθλασμένης που λένε.
    3. Γιατί ο Βασιλακόπουλος συμπεριέλαβε στο τσάρτερ της χαράς 3 απεσταλμένους από το συγκεκριμένο μέσο;
    Θα σας μάθω εγώ τι σημαίνει ΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ....Ούτε ο Γιωργάκης Ράμπο Σιγάλας δεν την ήξερε καλά αυτή την ερμηνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το νέο τεύχος, πολύ χρήσιμο και το cd. Λίγο πολύ το περίμενα το ρεπορτάζ κουρούνα, πιο πολύ όμως εξεπλάγην με το θέμα Καϊμακόγλου, δεν γνώριζα τίποτα σχετικό. Anyway, το θέμα είναι να γίνει η δουλειά, οχι ποιός θα την κάνει, όπως σωστά γράφτηκε. Για τα υπόλοιπα, μην σε απασχολούν. Εμείς και εσύ ξέρουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν στηριξει τον τουρκο η πιθανοτητα για wild card μειωνεται ακομα περισσοτερο... Το βασικο μας επιχειρημα ειναι η θεση μας στο ρανκιν που στην πραγματικοτητα δεν ειναι και τιποτα τρομερο έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών μας αφού εμείς είμαστε 5οι ,οι ρώσοι 6οι και οι τουρκοι 7οι..Ακόμη, λογικά λεφτά για "δωρεες" στην fiba δεν υπαρχουν. Άρα μάλλον αντιο ισπανία. Κρίμα γιατί θα ήταν και πολυ καλό ταξίδι και για τουρισμο! Δυστυχως φαινεται περναμε φάση παρακμής όπως ανέφερε και ο Καρύδας έχουμε μπει σε περίοδο σκότους. Πιθανότατα για τα έτη 2010-2014 η μεγαλύερη διάκριση μας θα ναι η 6η θέση με την "αναπληρωματική" εθνική κιόλας.
    Πάντως θα ήταν πολύ ορθότερο να γινει ενα τουρνουα για 4 θεσεις ή όλες ή θέσεις να βγαιναν με βάση την κατατάξη στα ηπειρωτικα πρωταθλήματα.Παρα αυτη η διαδικασια που ουσιαστικα υμνέι τον χρηματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα,

    1) Είχα διαβάσει σε ανύποπτο χρόνο (Γενάρης 2013) στο http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html ότι ο Τρινκιέρι θεωρούσε τον Καϊμακόγλου τον καλύτερο φόργουορντ της Ευρώπης. Από τότε, θεωρούσα δεδομένο ότι ο ρόλος του θα ήταν (πολύ) αυξημένος.

    Το ερώτημα που έχω να θέσω είναι αν ο Τρινκιέρι είχε από τότε στο μυαλό του την Ούνιξ. Αν ναι, τότε το σχόλιό του για τον Καϊμακόγλου μπορεί να μην ήταν και τόσο αθώο

    2) Επειδή τα άρθρα σου έχουν πολύ μικρό πλεονασμό (==περιττή πληροφορία), η αναφορά για το γυμναστή που ήταν παρών σε προηγούμενο Ευρωμπάσκετ πρέπει να έχει κάποια σημασία (αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τι ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Έκτορας ποιός είναι, ο Μποτρίνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Δημήτρης Τ.
    Εδνέχεται ο Βασιλακόπουλος να προσπαθεί να δημιουργήσει μπλοκ με τους τούρκους για την eild card. Μακάρι να είναι έτσι αλλά περισσότερο πιστεύω ότι η υποστήριξη ενός υποψήφιου έχει να κάνει με την προσπάθεια του να αποδείξει στον εαυτό του και στουςκύκλους της ΦΙΜΠΑ ότι του έχουν απομείνει ακόμη κάποια ψήγματα από το παλιό κύρος και την επιρροή του.
    Δυστυχώς το θέμα ενός προκριματικού τουρνούα για το Παγκόσμιο θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το καλεντάρι. Εδώ διαμαρτύρονται οι παίκτες για το πόσο βαρύ είναι το πρόγραμμα τους που να βρεθεί χρόνος και για έξτρα αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Douros
    1. Μπορεί και να μην ήταν άσχετη η δήλωση. Σου υπενθυμίζω ότι η πρώτη επαφή Τρινκιέρι- Καιμακόγλου δεν ήταν στην εθνική. Αποκαλύπτω που και πως βρέθηκαν νωρίτερα.
    2. Εχουν όλα κάποιο ρόλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρουσία του Ιταλού γυμναστή είχε να κάνει με δύο θέματα. Το ένα που μπορώ να γράψω με βάση κάποια στοιχεία είναι ότι εξ΄αρχής ο Τρινκιέρι δεν είχε εμπιστοσύνη σε πολλά μέλη του επιτελείου του επειδή ακριβώς ήταν άνθρωποι για τους οποίους η ΕΟΚ δεν δεχόταν συζήτηση αντικατατάστασης. Για το άλλο θέμα που αφορά αυτή την ιστορία έχω μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις οπότε δεν μπορώ να το μνημονεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω απο την αλλη εχω μια απορια: τωρα που ψοφησε ο γαιδαρος (ΕΡΤ) χαρτζιλικι οι ομαδες απο που θα βγαλουν? Γιατι ΟΣτρακοσιαΦταιειΠαλι και ΠρωηνΑρμαδαΟμπραντοβιτς εχουν μπαγιοκο, αλλα οι υπολοιποι δεν εχουν μαντιλι να κλαψουν. Πηγα να παρω διαρκειας χτες για τον Αρη, και ονοματα δεν λεμε, αριθμους δεν βγαζουμε, η ΜΕΝΤ μαλλον πουλησε περισσοτερα. Πεσαμε μουτσος.

    Μια χαρα δουλευει το κατεστημενο. Ρουφιανευει ο Μπουρουσης, μοκο. Να εκανε κανα τετοιο αντιστοιχο ποδοσφαιρικο μεγεθος θα ειχαν πεσει τα τσιμεντα στο κραξιμο.

    Και επειδη σιγα σιγα ξυπναει το κτηνος μεσα σου: http://www.last.fm/music/Paul+Di%27Anno%27s+Killers/+videos/+1-kuP3RRB4zhY

    ΥΓ: Βιβλια δεν ξαναπροτεινω. Εκτεθηκα, θα στα στελνω με mail. Μαζι με κανα συνθηματακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κουρούνα επειδή δε θυμάμαι ποιες ήταν οι δηλώσεις του Λιανού που ενόχλησαν τους ανθρώπους του παο και ειδικά τον Διαμαντίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουρούνα, διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το ρεπορτάζ σου για την Εθνική. Κάπου έγραφες ότι η ομάδα είχε χωριστεί κατά την διάρκεια του Ευρωμπάσκετ (και της προετοιμασίας) σε 3 "στρατόπεδα". Αν κατανόησα σωστά αυτό που έγραψες, το ένα "στρατόπεδο" απαρτιζόταν από τους υποστηρικτές του Βασιλακόπουλου, το άλλο από τους υποστηρικτές του Τρινκέρι και το τρίτο από αυτούς που προσπάθησαν να κρατήσουν ισορροπίες. Επειδή γράφεις συγκεκριμένα ονόματα ή φωτογραφίζεις πολύ έντονα όσους βρίσκονταν σε κάποιο από τα δύο πρώτα, θα ήθελα να σε ρωτήσω γι' αυτούς που βρίσκονταν στο τρίτο "στρατόπεδο". Ποια ήταν τα κίνητρά τους, ώστε να κρατήσουν αυτήν την στάση (την οποία θεωρώ προσωπικά πιο τίμια απ' όλες με το σκεπτικό ότι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και όχι τα πρόσωπα); Όσοι ήταν σ' αυτό το "στρατόπεδο", είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους λόγω ταύτισης απόψεων στην συγκεκριμένη συγκυρία ή απλά συνυπήρχαν τυπικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχως υπάρχουν ακόμη οάσεις ενημερωσης για να "ξεδιψάμε". Ευχαριστιες............σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Zει και βασιλευει λεει το κατεστημενο,ποιος ο Τομυγκαν,ο αρχοντας του παρασκηνιου και μπλεγμενος σε ολες τις σκοτεινες υποθεσεις των τελευταιων χρονων(εχω γραπτη ομολογια του στο ρολο που επαιξε στο ληθαργο του καζλαουσκας και στα λαθη καθε ζυγο δευτερολεπτο του τεοντοσιτς στον τελικο με την τσσκα πριν 2 χρονια).Ετσι σε αυτη τη χωρα οι ιδιοι οι εκπροσωποι της διαφθορας φορανε το μανδυα της εντιμοτητας και ζητανε καθαρση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @tommygun
    Αφού οι υπόλοιπες 12 ομάδες έκλεισαν συμφωνία κεντρικής διαχείρισης με τη Nova και μάλιστα με μικρή αύξηση (αλλά αύξηση) σε σχέση με όσα έπαιρναν πέρσι από την ΕΡΤ τι άλλο χαρτζιλίκι θέλεις;
    Να μας λες για βιβλία. Δεν φταιες εσύ που όλοι οι βιβλιόφιλοι μαζεύτηκαν στο περιοδικό και έχουν μισή εθνική βιβλιοθήκη συγκεντρεωμένη στα σπίτια τους. Μην ψαρώνεις τώρα από μια απάντηση με κάνεις και αισθάνομαι άσχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @κυριακή
    Σου δίνω το λόγο της κουρουνίσιας τιμής μου ότι δεν θυμάμαι. Ξέρω ότι αρπάχτηκαν στην κλήρωση αλλά δεν θυμάμαι τις δηλώσεις. Πάντως αν κρίνω και από τη φασαρία με τον Μπατή στο Ρέθυμνο μάλλον έχει ανοίξει μια μίνι βεντέτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Παναγιώτης Ραφαήλ
    οι μη εμπλεκόμενοι (και αναφερόμενοι στο ρεπορτάζ για οποιονδήποτε λόγο) ήταν το τρίτο στρατόπεδο. Ο άμαχος πληθυσμός που λέμε. Αλλά αυτοί δεν έπαιζαν ρόλο στις εξελίξεις. Οι παίκτες με τις εξαιρέσεις που επισημάνθηκαν στα όσα έγραψα δεν έχουν κακές σχέσεις μεταξύ τους. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Εχουν εξαιρετικές σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Αnamast
    Το παλεύουμε και ελπίζουμε να κρατήσουμε τη ''διαφορετικότητά'' μας. Είναι ένα στοίχημα που για την ώρα το περιοδικό το κερδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνώμη κουρούνα για την κατάχρηση χώρου αλλά επειδή κάποιος με είχε προσβάλει κιόλας εδώ, ο Χίος είναι διευθυντής στη νέα εφημερίδα του Δ. Γιαννακόπουλου. Αν ακόμα κάποιοι εθελοτυφλούν μετά και από αυτό για τα "έργα και ημέραι" του περιβόητου άρθρου λάσπης για το ντόμπινγκ, το timing, τις προθέσεις και τον σκοπό που είχε, μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Κουρουνα
    Ειχα χασει το επεισοδιο με τα τηλεοπτικα, οποτε πασο. Αλλωστε Αρης εισαι, θα κλαφτουμε στον Μπουταρη, θα κανουμε φιλικο στον Μισουνωφ (ποτε βγηκε απ' την μπουζου αυτος, ουτε ο Μακαρος τον πηρε χαμπαρι), θα βγαλουμε σε δημοπρασια τις καλτσες του Γκαλη, κατι θα βρουμε. Μονο μην εκπονησουμε σοβαρο σχεδιο ανευρεσης χορηγων, γιατι αυτα ειναι για τους κουτοφραγκους. Εμεις οι εξυπνοι ψαχνουμε κανα χαζο (καλη ωρα σαν εμενα) να παρει διαρκειας. Φαντασου δηλαδη τι ανικανοτητα βρεχει στα διοικητικα του μπασκετ: να εχεις το τριτο μεγαλυτερο μπασκετικο trademark στην χωρα και κανεναν να το το προωθησει. Καλη φαση

    @Ροντια
    Σταματα να κελαηδας, γιατι εχω σχεσεις με το παραδικαστικο κυκλωμα -Χουμφ,Χουμφ- και θα μπλεξεις, πιο συντομα απ' οσο βγαζει σφραγιδα ο Βασιλακοπουλος. Κανονισε.

    Ενος λεπτου σιγη, για την απωλεια του Γιωργου Αμερικανου. Καλο ταξιδι να εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κουρούνα
    Στις απορίες του φίλου της στήλης προσθέτω για την 9η θέση που πανηγυρίστηκε περισσότερο από το έπος του '87 για να προμοτάρω λίγο τη διαπλοκή. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι ο εθνικός μας σωλήνας κάνει μούτρα αλλά σύντομα θα συνεχίσει τη γελωτοθεραπεία του με την ίδια σύνθεση. Οι συνήθειες δεν κόβονται εύκολα, κουρουνίτσα μου. Και όταν υπάρχουν πρόθυμοι κλόουν, έτοιμοι να κατασπαράξουν ό,τι απαιτήσει ο πατερούλης, δεν είναι και αναγκαίο να κοπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @tsarteristas
    Θα έχει μείον ένα η παρέα. Δεν είναι τυχαία η αλλαγή του τόπου-γραφείου του πρωινού καφέ. Για αυτό έγραψα και τις λεπτομέρειες του καναπέ και όχι όπως μου έστειλε ένας φίλος μέιλ ''πας να τον τρελάνεις τον πατερούλη. Θα κοιτάζει δίπλα του όλη τη μέρα για ρουφιάνους''. Δεν το έγραψα για...μαγκιά, όλα έχουν σημασία. Σε έχω κόψει ότι διαβάζεις καλά πίσω από τις γραμμές και αν συνδυάσεις όσα έγραψα στο περιοδικό (αν τα διάβασες) καταλαβαίνεις ποιός θα λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Sabbathicus
    Επειδή είμαι και λίγο αφελής ώρες-ώρες μου δίνεις ένα στοιχείο, επίσημο και όχι εικασία που να αποδεικνύει τη σχέση του ΔΓ με τη νέα εφημερίδα; Μη με ρωτήσεις τι πιστεύω γιατί μπορεί να πιστεύω το ίδιο με σένα. Απλά αναζητώ μια επίσημη (σοβαρή και αυταπόδεικτη) σύνδεση των δύο πλευρών και για την ώρα δεν την έχω βρει. Διότι αν δεν υπάρχει η οποιαδήποτε επίσημη σύνδεση ότι και να πιστεύουμε ή να εικάζουμε είναι άχρηστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το newsbomb.gr ανήκει στον όμιλο DPG(DimitrisPavlouGiannakopoulos).Aν δεν κάνω λάθος φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. bball kourouna
    Καταλαβαίνω πολύ καλά ποιός θα λείπει. Και φυσικά διάβασα το περιοδικό, το περίμενα πως και πως για να διαβάσω πραγματικό ρεπορτάζ και όχι τις αθλιότητες που γράφουν ορισμένοι λάτρεις των τσάρτερ. Όπως επίσης (άσχετο) επειδή βρίσκομαι στην τρυφερή ηλικία των 49 ετών τολμώ να σου ζητήσω ένα αφιέρωμα στα ανοιχτά γήπεδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που έγραψαν ιστορία και με συνεντεύξεις των ηρώων εκείνων των ανοιχτών που δεν έγιναν διάσημοι. Π.χ Γούβα, Φωκιανός, Ρουφ, Ελληνορώσων, Πρόνοια, Δεξαμενή και πολλά άλλα. Ξέρω, προσπέρασα τα όρια πιθανότατα, αλλά με έχετε μάθει να είμαι απαιτητικός και γι' αυτό δεν χάνω τεύχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @tsarteristas
    Νομίζω ότι παλαιότερα είχαμε κάνει κάποιο εκτεταμένο αφιέρωμα στα ανοιχτά γήπεδα καιτ ης Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δεν θυμάμαι αν υπήρχαν τα συγκεκριμένα αλλά είναι καλή ιδέα...
    |Δεν ξεπερνάς κανένα όριο. Εδώ είναι συνήθεια να πέφτουν ιδέες και να υλοποιούνται εφόσον είναι εφικτές από το περιοδικό. Είμαστε στην εποχή του print on demand!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Dreamer in Space
    Για το site το ξέρω, δεν είναι καινούργιο. Το όνομα που εμφανίζεται ως εκδότης της εφημερίδας είναι παντελώς άσχετο και με τον όμιλο και με τα media. Το ξαναγράφω: Δεν είναι τι πιστεύω ή τι φαίνεται. Αλλά τι αποδεικνύεται. Και το ξαναγράφω για να μην παρεξηγηθώ. Και επειδή μου αρέσει να ψάχνω και όχι απλά να γράφω: Στην εταιρική σύνθεση της αθλητικής εφημερίδας που εκδίδει ο Δ.Γ. εξάγεται με μια απλή ματιά η ευθεία σύνδεση μαζί του. Στην αντίστοιχη εταιρική σύνθεση της νέας εφημερίδας δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση. Οποιος διαβάσει τις δύο εταιρικές συνθέσεις και την κατανομή των μετοχών καταλαβαίνει τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Mόλις τελείωσα την ανάγνωση του τεύχους. Φανταστικά τα όσα γράφονται, το πρόβλημα μου ξεκινά με όσα δεν γράφονται. Γιατί καλή η συνομωσιολογία και η σκανδαλολογία (φαντάζομαι οτί αυτά πουλάνε), αλλά βρε συ kourouna, έγινε μία δόλια διοργάνωση για 22 ημέρες, ούτε μία λέξη για τον νικητή, ούτε ένα αφιερωματάκι σε εξαιρετικούς players to watch. Δυστυχώς ή ευτυχώς το μπάσκετ δεν περιστρέφεται (μόνο) γύρω από την Ελλάδα και τα τερτίπια του Πατερούλη...

    Υ.Γ: Θα περίμενα και μία ανάρτηση σου για το θέμα των ημερών, που είναι η απαγόρευση σε δύο (σίγουρα) ή και περισσότερες αθλήτριες να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα. Είναι όντως παρασπονδία του Αθηνα'ι'κού ή το αντιρατσιστικό μας μένος περιορίζεται σε ότι μας προτάξει ο Γιάννης Πρετεντέρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλημέρα
    κορυφαία δήλωση του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο twitter σε ερώτηση του Κώστα Σωτηρίου γιατί σταμάτησε το μπάσκετ τόσο νωρίς. Δεν σταμάτησα εγώ το μπάσκετ, το μπάσκετ σταμάτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @karaflodaimon
    Αν με θεωρείς συνωμοσιολόγο και σκανδαλολόγο μάλλον με θίγεις. Αν επίσης θεωρείς ότι το περιοδικό προσπαθεί να πουλήσει με συνωμοσίες και σκάνδαλα μάλλον δεν το έχεις παρακολουθήσει στενά. Στο δεύτερο που λες αν μετρήσεις τις σελίδες του τεύχους, τα αναγκαία αφιερώματα στα πρωταθλήματα που αρχίζουν και τις περισσότερες από τις τακτικές στήλες περίσσευε χώρος μόνιο για τα εξώφυλλα. Δεν πιστεύουμε ότι το μπάσκετ περιστρέφεται γύρω από τον Βασιλακόπουλο. Αυτός το πιστεύει. Έχει μεγάλη διαφορά...
    Δεν το ξέρω αυτό το θέμα που λες με τις αθλήτριε του Αθηναϊκού. Για δώσε λεπτομέρειες. Δεν παρακολουθώ συστηματικά τον χώρο του γυναικείου μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @κυριακή
    Καλά μου έφτιαξες τη μέρα. Η σωστή και ειλικρινής απάντηση θα ήταν: ''Είμαι τόσο αργός που το μπάσκετ με προσπέρασε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγώ δεν είμαι τακτικός αναγνώστης του περιοδικού, αλλά εκτιμώ πολύ αρκετούς από τους δημοσιογράφους και με ορισμένους έχω τη χαρά να συζητώ στο twitter.

    Όπως ανέφερα και στο twitter σε σχετική συζήτηση που είχα με τον κ. Καρύδα και το γράφω και εδώ, το τεύχος είχε κάποιες ελλείψες που θα ήταν καλό να είχαν αποφευχθεί:

    α) Στα αφιερώματα σε euroleague-A1 δεν αναφέρονται οι θέσεις των παικτών (και το ύψος από μόνο του δεν αρκεί για να εκτιμήσεις με ασφάλεια τη θέση κάθε παίκτη).

    β) Το αναμενόμενο για το CD θα ήταν να παρουσιάζει τους παίκτες ανά ομάδα/ ανά έτος και κάνοντας κλικ σε κάθε παίκτη να βλέπεις τα στατιστικά του. Περιγράφω κάτι που υπάρχει π.χ. στο site της Euroleague. Αυτό είναι τεχνικά εφικτό (και πολύ πιο χρήσιμο), αλλά απαιτούσε άλλη μορφή αποθήκευσης των δεδομένων και όχι flash αρχεία.

    Επιπρόσθετα, έχω 2 ακόμη παρατηρήσεις:
    γ) Το αφιέρωμα στις ομάδες της Α1 είναι minimal (15 χρόνια πριν θα έβρισκες αντίστοιχης ~έκτασης αφιέρωμα στο αθλητικό ένθετο της Δευτέρας μιας πολιτικής εφημερίδας). Λιγότερη από μια στήλη για την ανάλυση της ομάδας, 3 φράσεις για τον προπονητή, 3 φράσεις για ένα παίκτη-κλειδί, το ρόστερ, πόντοι-συμμετοχές top5, θέση στην Α1, 4-5 φωτογραφίες, τέλος.
    Τι περίμενα: Ένα mini-scouting report για κάθε παίκτη (ή τους Χ πιο σημαντικούς παίκτες), περισσότερα και πιο "ψαγμένα" στατιστικά, εκτιμήσεις των συντακτών για τη θέση που θα καταλάβει η κάθε ομάδα κοκ.

    Θα μου πεις και δικαιολογήμενα, για να τα κάναμε όλα αυτά, το περιοδικό θα έπρεπε να έχει 370 αντί για 70 σελίδες. Αν το πρόβλημα ήταν αυτό, η απάντησή μου είναι ότι το περιοδικό μπορεί και πρέπει να αξιοποιεί το CD/DVD για να επεκτείνει την ύλη του. Σελίδες δεν υπήρχαν (και κοστίζουν) ΜΒs όμως υπήρχαν (και είναι τζάμπα).

    Φυσικά, όσα αναφέρω ισχύουν και για το κομμάτι του αφιερώματος της Euroleague. Πήραμε μια 1η ιδέα για τη δυναμικότητα των ομάδων και το τι πρέπει να προσέξουμε, αλλά ανέμενα περισσότερα.

    δ) Λεπτομέρεια, αλλά χτύπησε άσχημα στο μάτι μου: Τα rosters ΠΑΟ-ΟΣΦΠ όπως παρατίθενται στο αφιέρωμα της Ευρωλίγκας και στο αφιέρωμα της Α1 δε συμπίπτουν! Ο Μασιούλις κονταίνει 7 πόντους από Ευρωλίγκα σε Α1, ο Σλούκας ψηλώνει 7 πόντους από Ευρωλίγκα σε Α1, αρκετές ηλικίες είναι στο +/- 1 κοκ. Θα έπρεπε να υπήρχε coordination μεταξύ των συντακτών για κάθε ομάδα ώστε να βγει ένα roster και για τα 2 αφιερώματα (δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπήρξε και υπεύθυνος για τις πολλές διαφορές είναι ο δαίμων του τυπογραφείου)

    Όπως καταλαβαίνεις, είμαι απαιτητικός αναγνώστης, αλλά εσείς μου έχετε δώσει αυτό το δικαίωμα με την εν γένει παρουσία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το ύψος του Σλούκα είναι το ανέκδοτο των τελευταίων μηνών. Στο Eurobasket τον λόγιζαν σαν 1,97 (!) ενώ δεν ξεπερνάει τα 1,90. Στο site του ΕΣΑΚΕ είναι 1,87 που νομίζω ότι είναι και το σωστό

      Διαγραφή
    2. Η ιδέα του Βαγγέλη για τα CD/DVD είναι εξαιρετική και αξίζει να την εφαρμόσετε. Γενικότερα συμφωνώ με όλες τις παρατηρήσεις του. Επίσης, αν και δεν ασπάζομαι το ύφος του karaflodaimon, συμφωνώ και με την δική του παρατήρησή για μια ανασκόπηση του Ευρωμπάσκετ που θα ήταν καλό να είχατε κάνει.
      ΥΓ: Κουρούνα, διάβασες την συνέντευξη του Λάσμε στο "Goal" (το οποίο ήταν και η μόνη αθλητική εφημερίδα που έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα και στον αείμνηστο Γιώργο Αμερικάνο);

      Διαγραφή
  33. O γραπτός λόγος πάντα παρεξηγείται και ειλικρινά συγγνώμη άν το ύφος φάνηκε επιθετικό. Ειλικρινά, όμως, δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε ένα staff meating (δεν ξέρω πώς ακριβώς παίρνονται οι αποφάσεις για το υλικό ενός περιοδικού) και πάρθηκε η απόφαση να μην γραφτεί κουβέντα (πλήν εθνικής) για ένα τουρνουά ή για παίχτες π.χ όπως ο Νέντοβιτς που έβγαλαν μάτια..

    Για το θέμα του γυναικείου μπάσκετ: http://www.superbasket.gr/permalink/189505.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη φίλε, όντως το παρεξήγησα το ύφος σου.

      Διαγραφή
  34. Κουρούνα ξέρουμε τα ονόματα για τα διαρκείας ποιοι τα κέρδισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Vangelis Douros
    Οσα μνημονεύουν οι αναγνώστες μας είτε σε επιστολές-μέιλ, είτε με άλλους τρόπους επικοινωνίας τα συζητάμε στο περιοδικό. Ακόμη και υποδείξεις που είναι εκτός λογικής ή πραγματικότητας.
    Στο πρώτο σκέλος νομίζω ότι είναι σωστή η επισήμανση, στο δεύτερο από όσο άκουσα ήδη επισημάνθηκε στους τεχνικούς μας και σε αυτούς που επιμελήθηκαν το CD (πέραν του δημοσιογραφικού κομματιού) αλλά άκουσα και μια άλλη εκδοχή. Επειδή το CD έγινε σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ είχαν δοθεί αποθηκευμένα τα αρχεία σε μια συγκεκριμένη μορφή και δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε δικές μας παρεμβολές τεχνικής φύσης. Αυτό πήρε το αυτί μου, αυτό σου λέω, άσε να το ψάξω λίγο παραπάνω.
    Στο γ. να μου επιτρέψεις ένα αντίλογο. Αυτό ήταν αφιέρωμα αθλητικής εφημερίδας ή ίσως και πολιτικής πριν από 15 χρόνια. Έχεις δει τα τελευταία χρόνια κανένα αφιέρωμα -εκτεταμένο τουλάχιστον- σε αθλητικές εφημερίδες; Οι σελίδες τους έχουν γίνει πια copy paste από το ίντερνετ. Ούτε αφιερώματα, ούτε τίποτε. Μοναδική εξαίρεση το πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αφιέρωμα του Γκολ για τον Αμερικάνο. Ήταν από τα ελάχιστα πράγματα τους τελευταίους μήνες που βρήκα κάτι να διαβάσω. Και εμείς θέλουμε πιο ψαγμένα πράγματα αλλά δεν είναι λύση να μοιράζουμε τη μισή ύλη του περιοδικού σε χαρτί και την άλλη μισή σε CD.
    Στο δ. η παρατήρηση είναι σωστή αλλά επιμελήθηκαν διαφορετικοί άνθρωποι τα αφιερώματα και ήταν υποχρεωμένοι να εναρμονιστούν με τα επίσημα στοιχεία που δηλώνουν οι ομάδες στις δύο διοργανώτριες αρχές. Το ύψος των παικτών δηλώνεται από τις ομάδες και δεν το εκτιμάμε εμείς με το...μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για το θέμα του Ευρωμπάσκετ νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος....
    Διαβάστε προσεκτικά τι μου λέτε: Από τη μια τα αφιερώματα της Α1 ήταν μικρά σε μέγεθος και από την άλλη έλλειπε ένα θέμα για το Ευρωμπάσκετ. Το ξαναγράφω. Και εγώ θα ήθελα να βγαίνει με 200 σελίδες κάθε μήνα το περιοδικό αλλά δυστυχώς έτσι δεν θα έβγαινε! Η δεν θα έβγαινε στη συγκεκριμένη τιμή....
    Ολα δεν χωράνε. Αν δεν βάζαμε τα μικρά έστω αφιερώματα στα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα θα εμφανίζονταν κάποιοι και θα έλεγαν: ''Μα καλά μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα τα ξεχάσατε''. Συμφωνώ σε όλα και όλα πρέπει να υπάρχουν αλλά οι σελίδες του περιοδικού είναι χάρτινες και όχι λαστιχένιες να τις τραβάμε και να μακραίνουν ή να μεγαλώνουν.
    Τα θέματα όντως βγαίνουν μέσα από μια σύσκεψη αλλά στη διαδρομή του μήνα που ετοιμάζεται το περιοδικό πολλά μπορεί να αλλάξουν. Είτε γιατί μια συνέντευξη δεν θα προκύψει, είτε γιατί υπάρχουν άλλα θέματα που εμφανίζονται και κρίνονται πιο καλά.
    @karaflodaimon Δεν παρεξηγιέμαι τόσο εύκολα. Απλά μας κατηγόρησες για κάτι που δεν ισχύει. Δεν είμαστε η Espresso του μπάσκετ. Και το ρεπορτάζ ΜΟΥ (δώσε έμφαση στο μου διότι αν δεν ευλογήσεις τα πούπουλα σου θα πέσουν) ήταν στοιχειοθετημένο απόδειξη ότι δεν άνοιξε μύτη ούτε τόλμησε κάποιος να διαψεύσει οτιδήποτε. Γράφε ελεύθερα την άποψή σου. Με εκνευρίζει η ανοησία όχι οι ακραίες απόψεις. Για αυτές έχω απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Μανώλης
    Ρίξε μια ματιά στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook. Εκεί άκουσα ότι θα αναρτήσουν τα ονόματα. Μου κλέβουν ''κλικ'' με κάθε πιθανό τρόπο για να μειώσουν τη δημοφιλία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
    Και εδώ και στο FB και στο άλλο το μαραφέτι το twitter -εκτός από τον....παραδοσιακό πλέον τρόπο μέσω μέιλ- υπάρχει απόλυτη ελευθερία κατάθεσης απόψεων για το περιοδικό. Αυτό το έχουμε αποφασίσει από την πρώτη μέρα και το τηρούμε: Δεν είμαστε υπεράνω κριτικής και προτιμάμε να ξέρουμε την άποψη των αναγνωστών μας και ας μας στεναχωρεί -μετά- ένα λάθος ή μια αβλεψία που θα μας επισημανθεί.
    Το περιοδικό αυτό είναι το στοίχημα μιας παρέας ανθρώπων. Το έχετε διαβάσει και στο περιοδικό αλλά παρότι δεν είναι των δικών μου αρμοδιοτήτων τέτοια σχόλια το γράφω και εγώ εδώ: Το περιοδικό είναι το κέφι μας και η όαση μας. Θέλουμε να υπάρχει γιατί αγαπάμε το μπάσκετ και ευτυχώς έχουμε ένα εκδότη που παρότι είναι μπασκετικός ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ Η ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Μας αφήνει εδώ και 8-9 χρόνια να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Ακόμη και στη δική μου αιρετική στήλη που δημιουργεί μόνο προβλήματα στο περιοδικό δεν έχει γίνει ποτέ η παραμικρή προσπάθεια λογοκρισίας. Για αυτό ακριβώς η κριτική σας είναι πολύτιμη. Το περιοδικό δεν το βγάζουμε για να το βλέπουμε και να λέμε ''τι ωραίο τεύχος βγάλαμε αυτό το μήνα''. Πρακτικά όμως δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις.
    Και μια και το έφερε η κουβέντα θέλω να διαβάσω σχόλια σε ιδέα που μου ήρθε τώρα και θα τη δημοσιεύσω στο επόμενο τεύχος. Αφορά όλους τους αναγνώστες και είναι κάτι πραγματικά πρωτοποριακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για το α) δεν έχω να πω κάτι.

    Για το β), με την ιδιότητα του Πληροφορικού, θεωρώ όντως πιθανό ο ΕΣΑΚΕ να σας έδωσε τα αρχεία σε αυτή τη μορφή που έχει το μειονέκτημα ότι δεν επεξεργάζονται εύκολα και το πλεονέκτημα ότι δεν μπορεί να τα αντιγράψει (εύκολα) κάποιος και να τα παρουσιάσει ως δική του δουλειά. Το επεσήμανα για επόμενο αντίστοιχο CD ώστε να ζητήσετε αρχεία σε διαφορετική μορφή (οι τεχνικοί σας θα ξέρουν)

    Για το γ), ουδέποτε διάβαζα αθλητικές εφημερίδες, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. Θυμάμαι όμως ότι η "Ε" 15 χρόνια πριν έκανε αφιερώματα αντίστοιχου βάθους με το αφιέρωμα που διάβασα. Δε νομίζω ότι ο πήχυς πρέπει να είναι σε σύγκριση με τις αθλητικές/οπαδικές εφημερίδες ή και με το τι αφιερώματα διαβάζαμε 15 χρόνια πριν. Από εκεί και πέρα, ουδεμία αντίρρηση ότι ο χώρος είναι περιορισμένος (και κοστίζει), εξ ου και πρότεινα να αξιοποιηθεί το CD. Ακόμη και στο δισέλιδο όμως, εγώ θα προτιμούσα περισσότερο κείμενο/στατιστικά και λιγότερες εικόνες/σκίτσα.

    Το "δεν είναι λύση να μοιράζουμε τη μισή ύλη του περιοδικού σε χαρτί και την άλλη μισή σε CD" θα το αναδιατύπωνα ότι δεν είναι η βέλτιστη λύση/δεν είναι απλό-πρακτικό/δεν ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Εγώ πάντως αντιμετωπίζω ένα CD ως την επέκταση του περιοδικού και όχι ως το δώρο του περιοδικού (αλλά ίσως μετράει και το τεχνολογικό μου υπόβαθρο)

    Όσο για το δ), καλοδεχούμενη η ερμηνεία και με μια ματιά που έριξα όντως υπάρχουν αναντιστοιχίες στα rosters ΠΑΟ-Οσφπ σε Euroleague και ΕΣΑΚΕ (κανένα όμως δε γράφει ότι ο Μασιούλις είναι 2,05 και ο Σλούκας 1,97 ---οπότε, εκεί φαίνεται ότι παρήσφρησε ο δαίμων!). Συνεχίζω όμως να πιστεύω ότι χτυπάει άσχημα στο μάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Vaggelis Douros
    Δώσε βάση. Υπάρχουν άνθρωποι του περιοδικού που θα σου απαντήσουν με mainstream τρόπο. Πως να στο πω διαφορετικά; Με τον πολιτικά ορθό τρόπο.
    Η περσόνα της Κουρούνας δημιουργήθηκε με μια λογική: Την αντισυμβατικότητα. Διαφορετικά τι νόημα υπήρχε στην ύπαρξή μου; Γιατί στα λέω αυτά. Οχι για να θίξω τα παιδιά που γράφουν στο FB ή ότι λέγεται στο twitter. Το αντίθετο...
    Απλά δεν υπάρχουν δαίμονες του τυπογραφείου, της φωτοσύνθεσης και των υπολογιστών. Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη και αβλεψίες. Οταν επικαλούμαστε τον δαίμονα είναι για να μην εκθέσουμε τα λάθη μας ή αυτόν που έκανε το λάθος γιατί είναι μια εσωτερική διαδικασία. Οι...δαίμονες είναι μιντιακή εφεύρεση. Απλά εμείς αγαπάμε τα λάθη μας και κοιτάμε να τα διορθώνουμε. Ασε και να μη θέλουμε να τα παραδεχτούμε υπάρχει εσωτερικός....κριτής που κρίνει και είναι ζόρικος...Περισσότερα δεν μου επιτρέπεται -ούτε καν εμένα- να γράψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @b-ball kourouna Δεκτό! Χαίρομαι για την επί της αρχής θετική αποδοχή των καλοπροαίρετων σχολίων για ελλείψεις/παραλείψεις και ελπίζω να γίνουν οι σχετικές διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζονται σε επόμενα τεύχη στα πλαίσια της διαρκούς βελτίωσης της εικόνας του περιοδικού. Περιττό να αναφέρω ότι αν δε σας εκτιμούσα, δε θα έμπαινα στον κόπο να σας ασκήσω κριτική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Vaggelis Douros
    Κριτική; Αν θέλεις να δεις...κριτική ρίξε μια ματιά στα σχόλια που υπάρχουν σε παλαιότερες αναρτήσεις του μπλογκ. Αν θέλεις σου στέλνω και μερικά συλλεκτικά τεύχη με επιστολές αναγνωστών που ήθελαν να μας...κάψουν επειδή κάναμε μερικές συνεντεύξεις με μπασκετμπολίστριες που φορούσαν λιγότερα...ρούχα. Ασε μην θυμηθώ την περιβόητη συνέντευξη της playmate Θάνου που ήταν και...ντυμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή