Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τηλε-κομφούζιο με ΔΤ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Μπορεί στο πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών που κοινοποίησε στον τύπο προ ημερών ο ΕΣΑΚΕ να αναφέρεται ότι το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού θα μεταδοθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση αλλά μόνο σίγουρο δεν είναι κάτι τέτοιο.
Η Ένωση είχε υποχρέωση να κάνει τη σχετική ανακοίνωση αφού τυπικά οι δύο ομάδες έχουν συμβόλαιο με τη Δημόσια Τηλεόραση και για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Στην πραγματικότητα, όμως, τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει -ξεχωριστά- οι δύο ομάδες είναι με διαφημιστική εταιρεία και όχι απευθείας με τη Δημόσια Τηλεόραση!
Σύμφωνα με πληροφορίες μου το Υπουργείο Οικονομικών που διαχειρίζεται πλέον τις συμφωνίες της πρώην ΕΡΤ και νυν ΔΤ θεωρεί πολύ ψηλό το τίμημα του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ σε ετήσια βάση για την κάθε ομάδα. Έχει αντιπροτείνει συμβόλαιο μειωμένο αισθητά (από 30 έως 50%) πράγμα που σημαίνει ότι η διαφημιστική εταιρεία ή θα καλύψει την υπέρογκη διαφορά από τα ταμεία της ή θα στραφεί στην ανοιχτή αγορά επιδιώκοντας να πάρει μια καλύτερη προσφορά. Πάντως, οι πρώτες επαφές με τον ΑΝΤ-1 έχουν γίνει οπότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε αλλαγή τηλεοπτικής στέγης του ντέρμπι και γενικότερα των εντός έδρας παιχνιδιών των δύο ''αιωνίων''.

3 σχόλια:

  1. κουρουνα ωραια η στηλη σου.1 μερα μετα την δημοσιευση του περιοδικου ο sportdog στο twitter τα αντεγραψε ολα χαρτι κ καλαμαρι.ανεφερε την στηλη σου βεβαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Charles barkley
    Αν είναι αυτό που είδα και όχι κάτι άλλο δημοσιεύει μια διαστρεβλωμένη περίληψη ενός ρεπορτάζ έξι σελίδων. Αυτό εννοείς ή υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το είδα; Γιατί αν είναι αυτό άλλα διάβασε και άλλα κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Charles Barkley
    Επίσης είναι εξαιρετικά παράξενο ότι επικεντρώνει (η περίληψη) μόνο στα σημεία που το ρεπορτάζ αναφέρεται σε λάθη του Τρινκιέρι και όχι σε όσα αναφέρει για Βασιλακόπουλο. Και επειδή μου μυρίζει από πίσω δημοσιογραφικός στρατός του σωλήνα θα ανεβάζω ένα ποστ για να γελάσει το πανελλήνιο. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή