Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο νικητής του....πολέμου!

Συμπεράσματα βιαστικά και γρήγορα λίγο μετά το ντέρμπι...
1. Μπάσκετ δεν είδαμε. Αντάξιο τουλάχιστον των ονομάτων. Είδαμε ένα ντέρμπι φτιαγμένο και καλουπαρισμένο στη λογική δύο Σέρβων προπονητών! Ξύλο και να κερδίσει ο πιο....δυνατός.
2. Η προπονητική επίδραση (για όσους καταλαβαίνουν τι βλέπουν) ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά σε ένα ντέρμπι, ειδικά από την πλευρά του Ομπράντοβιτς. Ο Ιβκοβιτς κέρδισε σε δύο βασικούς τομείς. Ενα αγωνιστικό και ένα εξωαγωνιστικό: Είχε δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία όλη την εβδομάδα και πήγε το παιχνίδι στο ρυθμό που βόλευε χάρη στην πολύ καλή άμυνα που έκοψε πολλές από τις συνηθισμένες επιθετικές επιλογές του Παναθηναϊκού.
3. Αποδείχθηκε αυτό που έχει υποστηριχτεί από το καλοκαίρι σε επώνυμες στήλες του περιοδικού: Ο Ιβκοβιτς έφτιαξε ομάδα που κτίσθηκε πάνω στις αδυναμίες ενός συγκεκριμένου αντιπάλου: Του Παναθηναϊκού. Αυτόν είχε στην άκρη του μυαλού του.
4. Αποδείχθηκε ότι από τον Παναθηναϊκό λείπουν παίκτες. Η περιφέρεια με το πρόβλημα του Διαμαντίδη άντεξε όσο άντεχε ο Νίκολας και οι ψηλοί ήταν χειρότεροι από κάθε άλλη φορά. Απόδειξη ότι πρώτος σκόρερ του ντέρμπι ήταν ο Νεστέροβιτς με 17 πόντους. Επιπρόσθετα, τη μεγάλη διαφορά έκανε η ενέργεια του Έρτσεγκ! Αντιληπτό τι εννοώ...
5. Ο Παπαλουκάς έμοιαζε να είναι κουρασμένος βετεράνος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά η προσωπικότητα του αποδείχθηκε καθοριστική σε ένα παιχνίδι που ο ένας προσπαθούσε να εξοντώσει τον άλλο και μέτρησε περισσότερο ποιός μπορούσε να παίξει ένας εναντίον ενός.
6. Ο Σπανούλης γνώρισε λιγότερη πιέση από όσοι περιμέναμε και περίμενε ο ίδιος. Ηθελε προφανώς να αποδείξει περισσότερα, δεν του βγήκε το ματς αλλά οι πάσες του ήταν ιδανικές για να σπάσει τις περιστροφές της άμυνας του Παναθηναϊκού και να αξιοποιηθούν οι ψηλοί του Ολυμπιακού.
7. Η διαιτησία είχε τη διάθεση να παίξει έδρα ειδικά στο πρώτο μέρος. Αποδείχθηκε όμως ότι πάντοτε οι διαιτητές έχουν καλύτερη...διαίσθηση ενός παιχνιδιού και καταλαβαίνουν καλύτερα που πάει το πράγμα. Μπορεί να διαφωνώ με πολλά από τα σφυρίγματα του αλλά ο Σχοινάς έδειξε χαρακτήρα τη στιγμή της διακοπής. Ηταν μαγκιά του και μακάρι να το ακολουθήσουν ως παράδειγμα και άλλοι διαιτητές σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός ας ψάξει να βρει τον....εξυπνάκια που πέταξε τη φωτοβολίδα και τον έτερο που με το λέιζερ χάρισε ένα πόντο από επανάληψη βολής στον Νεστέροβιτς.
8. Ο δρόμος είναι μακρύς. Η απόσταση των δύο ομάδων αποδείχθηκε ότι δεν είναι πια κοντινή (κοντινή ήταν και τα προηγούμενα 3-4 χρόνια) είναι πλέον μηδενική. Και τα επόμενα ντέρμπι θα είναι ανάλογου περιεχομένου, αντίστοιχων...χασαποσέρβικων και απρόβλεπτης εξέλιξης.

17 σχόλια:

  1. Καλημέρα κουρούνα! Θα τοποθετηθώ κι εγώ στα δικά σου σχόλια.
    1. Το τελευταίο παιχνίδι με μπάσκετ αντάξιο των ονομάτων των ομάδων και χωρίς αρνητικούς πρωταγωνιστές διαιτητές, μανατζαραίους ή κάφρους της κερκίδας πρέπει να ήταν ο ημιτελικός στο Βερολίνο. οπότε μεγάλες απαιτήσεις δεν είχα και δεν έχω. Πάντως όποτε τα ματς αυτά πάνε στο ξυλίκι και στο χαμηλό σκορ συνήθως επικρατεί ο Ολυμπιακός.
    2. Μαγκιά του Ίβκοβιτς!
    3. Ξανά μαγκιά του Ντόυντα. Κάνει όλους τους προηγούμενους προπονητές του Ολυμπιακού να μοιάζουν με "μυρωδιές".
    4. Και από τον Ολυμπιακό λείπουν παίκτες. 3άρι σε άμυνα και επίθεση και 4άρι στην επίθεση. Του Παναθηναικού όμως οι ελλείψεις (ιδίως στο άσο) είναι πιό χτυπητές και "πονάνε" πιο πολύ την ομάδα.
    5. Και ξανά μαγκιά του Ντούντα. Και που τον είχε μέσα, ενώ κάποιοι άλλοι θα τον είχαν παρκάρει στον πάγκο, και γιατί τον έχει φρέσκο σε τέτοια παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Διαμαντίδη που πρέπει να παίζει 30 λεπτα.
    6. Ο Σπανούλης για να "αποδείξει" λάτι θα πρέπει να είναι πιο ψύχραιμος, αν και εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.
    7. Η διαιτησία ήταν η πιο ισορροπημένη (στο ΟΑΚΑ)όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Και με διαιτητές που δεν προμήνυαν κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τα καφριλίκια η διακοπή ευνόησε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Θεία δίκη!
    8. Ο δρόμος είναι όντως μακρύς, απλά ο Ολυμπιακός κέρδισε πρώτα από όλα στην ψυχολογία του, αλλά ιδίως κέρδισε τους ίδιους του τους οπαδούς που από την αρχή της χρονιάς υπήρχε μια μερίδα που απαξίωνε την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι οι Σέρβοι προπονητές.Ξύλο και άγιος ο Θεός.Έπρεπε να είχαμε μάχη Κιουμουρτζόγλου-Δενδρινού στους πάγκους να δούμε και κανά σύστημα της προκοπής από το μπάσκετ του μέλλοντος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα περί "δεν είδαμε μπάσκετ" κάποτε πρέπει να σταματήσουν ..Σε τέτοια ματς ρόλο παίζει πρώτα η τακτική και ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να παιχτεί και μπάσκετ..Βλέπουμε και στην Ισπανία με τα άλει ουπ και τα καρφώματα και το ωραίο μπάσκετ,τί μεγάλα ντέρμπι έχουν..Κερδίζει η Μπάρτσα τη "μεγάλη Ρεάλ του Μεσίνα" με μέσο όρο 18-20 πόντους διαφορά..Ντέρμπι αντάξιο του ΠΑΟ-Ολυμπιακός δεν υπάρχει άλλο στην Ευρώπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτος που με εντυπωσιασε χθες ηταν ο Ερτσεγκ.Πολυ καλος.Ειχα καιρο να δω μπασκετ και δεν ξερω παιζει καιρο ετσι η εκανε χθες το ματς της ζωης του και τωρα θα σβησει σαν κομητης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω. Φέτος το ματς ήταν πιο υποτονικό, όχι τόσο φαντεζύ και θεαματικό όσο τα περσινά, αλλά αποτέλεσε σκακιέρα των δύο κορυφαίων αυτών προπονητών, χωρίς να το θεωρώ αυτό αρνητικό. Και όντως η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι με έναν και μόνο βασικό στόχο: το πρωτάθλημα = την εξουδετέρωση του Παναθηναϊκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα
    διάβασα πως ο Παναθηναικός ενδιαφέρεται για τον Λάνγκφορνττης κίμκι(θα βγάλει βοσνιακό διαβατήριο) γνωρίζεις τίποτα σχετικό για αυτόν τον παίκτη ή για κάποιον άλλον. Πιστεύω πως μετά και την ήττα οι πιθανότητες αυξήθηκαν για μία ενδεχόμενη μεταγγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυκλοφορεί για τον Λάνγκφορντ αλλά γνώμη μου είναι ότι παικτης που θέλει 20 επιθέσεις το ματς και παίζει πολύ με τη μπάλα στα χέρια ούτε χωράει στον Παναθηναϊκό, ούτε βοηθάει ουσιαστικά. Απ΄΄ο την ίδια ομάδα πάντως μένει ή έμεινε ελεύθερος μια πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη. Ασος, Ισπανός και ότι πρέπει για να έρχεται από τον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη που γράφω έδω για Άρη,αλλά χάσαμε και από τον Πανιώνιο για πλάκα,χωρίς να έχουμε δικαιολογίες ,όπως επικαλούνται coach-παίκτες.Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω πως δεχτήκαμε 89 πόντους από την ομάδα του Πανιωνίου έπρεπε να κάνει δύο νίκες με 90 πόντους περίπου ενεργητικό για να είναι πέμπτη από το τέλος στην παραγωγικότητα. Αν έβαζε εως 70 πόντους χτες θα ήταν η χειρότερη επιθετικά ομάδα της Α1!

    Το αμυντικό πρόβλημα πιστεύω πως είναι:
    α. Διάθεσης ορισμένων παιχτών
    β. Κακό στήσιμο και οργάνωση του Ντρούκερ (Αυτό ισχύει και για την επίθεση που παίζουμε ανορθόδοξα ,χωρίς σύστηματα πολλά)
    γ. Αδυναμία παιχτών
    Όσο αφορά την σταθερότητα της ομάδος τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι αιτίες που το προκαλούν.
    α. Κανένας προπονητής δεν έκατσε καιρό εκτός από τον Ματσόν που όμως έπαιζε μονάχα άμυνα!!!
    β. Πολλές αλλαγές παιχτών κάθε χρόνο και πάντα ο καλύτερος σου παίχτης να φεύγει.
    Για να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο σταθερότητας πρέπει να έχεις ένα προπονητικό τιμ και ένα κορμό παιχτών σταθερό κάθε χρόνο έτσι ώστε και οι καινούργιοι παίχτες να προσαρμόζονται γρήγορα..κύριε Δαμιανίδη που θες να στηρίξεις τον Ντρούκερ και καλά κάνεις, γιατί ποιον να φέρεις στη μέση της χρονιάς...

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσον αφορα τον Παναθηναικο, ειχε πολλους παικτες ντεφορμε. Κοντεψε βεβαια να γινει ηρωας ο Νικολας, αλλα χωρις Διαμαντιδη και σκορ απο τους ψηλους δυσκολα το επαιρνε το ματσακι. Ο Γαβρουα αποδειχθηκε μεγαλος μαγκας δεδομενου οτι δεν ειχε καμια απολυτως βοηθεια απο τον Σπανουλη, διοτι μπηκε στην λανθασμενη νοοτροπια "ερχομαι να σας σκισω σαν σαρδελες". Αποτελεσμα ηταν να τραβαει τις προσπαθειες και να προσφερει πρωτες υλες για νεο διαζωμα στο ΟΑΚΑ. Ο Ερτσεγκ μαλλον εστειλε τον διδυμο αδερφο του να παιξει, διοτι συνηθως ειναι αρκετα σοφτ για τετοιους αγωνες. Αλλα αμα ο αντιπαλος εχει Βουγιουκα, και εγω κανω παιχνιδι. Προφανως τον επνιξε και αυτον η φανελα.

    Παντως εστω και ετσι, για καποιο λογο ο ΟΣΦΠ με προδιαθετει για στραβοπατημα. Αλλα παλι μπορει να ειναι προσωπικη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουρούνα
    εννοείς τον Ραούλ Λόπεθ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι τον Ραουλ Λοπεθ εννοει..καλος παιχτης,μπορει να βοηθησει οργανωτικα αλλα με υψος 1.82 δε ξερω πως μπορει να κολλησει στα αμυντικα πλανα του Ομπραντοβιτς..μεγιστο λαθος του Ζοτς που δεν ηθελε να κρατησει τον Σαρας..ενδεχομενως να το πληρωσει πολυ ακριβα μεχρι το τελος της σεζον..

    legionnaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (θελω να πιστευω) ΚΟΥΡΟΥΝΑ

    Αναφερομαι σε εσενα,διοτι σε θεωρω αντικειμενικο ατομο.Θεωρω αδικο κοπο να το γραψω σε διαφορα αθλητικα σαιτ αφου η σταση και οι αποψεις που κρατανε ειναι χειροτερες και απο χουλιγκανς(τι κανει το κερδος ε?)

    Λοιπον

    Στο ματς Αρης-Ηρακλης μετα το τελος του παιχνιδου εγιναν για 3 λεπτα επεισοδια στο γηπεδο (παρα πολυ μικρα σε σχεση με τα αισχη που γινονται με τους βαζελογαυρους).Επεισοδια που ουτε τα εδειξε η καμερα ουτε ειχαν καποια αμεση σχεση με το ματς

    Στο παιχνιδι Βαζελος-Γαυρος (τους αποκαλω ετσι,διοτι τους αξιζει) και ενω παιζοταν το παιχνιδι κανονικα,πεταχτηκαν πυρσοι και πετηχαν παικτη του αντιπαλου ! ! !Δηλαδη θα μπορουσε να υπηρχε σοβαρος τραυματισμος.Προσεξε,μιλαμε για πυρσο αναμενο,κανονικες φλογες.Και μετα το τελος του παιχνιδιου επεσαν βροχη καμια 5-6 πυρσοι.

    Αποτελεσμα? 2 αγωνιστικες οταν στο ματς του Αρη φαγαμε 3 αγωνιστικες για το ΤΙΠΟΤΑ σε συγκριση με αυτα που εγιναν στο Οακα

    Αναλογη περιπτωση ειναι και με τις 4 αγωνιστικες ποινη που εδωσαν στον Παοκ,εκει που τραυματησαν και τον διαιτητη και μαλιστα δεν ελεγαν να φυγουν απο το γηπεδο.Αλλα ειπα να μην το αναφερω γιατι αυτο στο Οακα ειναι πιο εξοφθαλμο

    Γιατι τα γραφω ολα αυτα???Θελω να με πεις,μηπως ολα αυτα ειναι φυσιολογικα και κανονικα και εγω ειμαι παραλογος???Η μηπως συμβαινει αυτο που καταλαβαινω,οτι μας κλεβουν μπροστα στα ματια μας και κανεις δεν αντιδραει???Απαντησε μου ειλικρινα

    Σε αυτην την νεα λιγκα που λενε οτι θα γινει και θα ειναι και ο Αρης υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι σε αυτα τα θεματα,να ελπιζω σε κατι η να το παρατησω και να ασχοληθω με το γερμανικο πρωταθλημα (τουλαχιστον εκει ειναι αξιοπιστα ρε γιδια)???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. axaxaxaxaxa se poio planiti i kourouna einai antikeimeniko atomo??to mats kourouna oute kan to eida alla eida kati foto me kati fotovolides na skane ktl.re giati den vriskete enas re kourouna me @@ na pei gia to pos to katantisate to athlima paragontes asxetoi kai epikindina ilithioi paiktes kai kala spoudaioi pou kanoun esoteriki kariera douleuontas toso sklira (edo gelame) kai fisika megales kotares (ksereis ti leo etsi) kai starxidistes kai dimosiografoi pou glifoun oli mera tous paiktes kai genikotera logo den exoun alla logo vgazoune monimos.px gia to mats graftikan tosa polla (bourdes ta perissotera eimai sigouros) alla gia tin timoria milia etsi?kaneis den milaei

    pos to katantisate etsi to athlima re kourouna oloi eseis na xreiazetai ta alla kanalia na vazoun epanalipseis mpas kai dei kaneis to derbi korifis?pragmatiko katorthoma

    ps tora pira xabari oti epivraveuses kai ton tomi the boy epeidi diakopse to mats gia liga lepta?pas kala?vasika pos paei i fasi?an petixei kefali i fotovolida diakoptetai to mats gia misaoro,xeri ga 10 lepta,podi 15 ketsi?

    se auta ta meri apo palia mas zonoun ta fidia
    den vrika oyte ena re na kouvala pano tou @@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος γνωρίζει να μου πει μέχρι πότε οι ομάδες που συνεχίζουν στο τοπ-16 μπορούν να πάρουν παίκτη με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Yellow madness
    Σε γενικές γραμμές όσα γράφεις είναι σωστά αλλά παραγνωρίζεις μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Οι ποινές επιβάλλονται με βάση το φύλλο αγώνα. Αν κάποιοι διαιτητές δεν ακούνε, δεν βλέπουν ή εξωραϊζουν γεγονότα που έχουν συμβεί είναι ανάλογα χαλαρές οι ποινές του Αθλητικού δικαστή. Αν αναφέρονται όλα με λεπτομέρειες πέφτουν καμπάνες. Η ανισομέρεια δυστυχώς είναι δεδομένη και τα παράπονα δικαιολογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος
    Δεν έχω πέσει χτες στον πλανήτη μπάσκετ. Εγώ μπορώ να σου πω δέκα υπεύθυνους για το όλο χάλι, άσε που έχω βαρεθεί να τα γράφω κάθε Τετάρτη. Μπορώ επίσης πολύ εύκολα να καταδικασω και τη στάση των δημοσιογράφων για το χάλι του μπάσκετ, ειδικά με την ανοχή που έδειξαν οι περισσότεροι τη δεκαετία του ενενήντα όταν χάθηκε η ευκαιρία. Μπορώ να σου πω που φταίω και εγώ. Αλλά καλώς ή κακώς εμείς είμαστε ακόμη εδώ και το πολεμάμε για το μπάσκετ. Με τα λάθη μας, τις υπερβολές μας αλλά το πολεμάμε και προσωπικά θα το πολεμάω μέχρι τελικής πτώσης. Δεν περιστάνω τον ιδεολόγο και τον ρομαντικό αλλά δεν είμαι ο μοναδικός με τις ίδιες απόψεις. Μας λες σε παρακαλώ και εσύ τι ακριβώς κάνεις για το καλό του μπάσκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. __Ανώνυμος 2
    Οι ομάδες μπορούν να κάνουν προσθήκες και στη διάρκεια του ΤΟΠ-16

    ΑπάντησηΔιαγραφή