Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Φέρνει Άλεξιτς

Λίγοι τον θυμούνται από το προ πενταετίας σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ. Αλλά από τη σεζόν 2005-06 μέχρι σήμερα ο Σέρβος Μίλουτιν ’Αλεξιτς έχει προοδεύσει σημαντικά και στα 29 του πλέον μπορεί να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες εισαγωγές παικτών για την Α1 Τον φέρνει ο Πανιώνιος για τη θέση του του άτυχου Βούγιανιτς που πλήρωσε με ένα σοβαρό τραυματισμό τον επαγγελματισμό του. Ο Βούγιανιτς έπαθε σήμερα συντριπτικό κάταγμα στο πόδι παίζοντας για τελευταία φορά με τον Πανιώνιο και αφού εδώ και μέρες είχε συμφωνήσει να πάρει μεταγραφή για την Παρτίζαν. Επειδή το ΤΟΠ-16 ξεκινάει την Τετάρτη ο Βούγιανιτς αποφάσισε να μείνει και να ενισχύσει τον Πανιώνιο. Κρίμα και άδικο αφού ο τραυματισμός είναι σοβαρός και μπορεί να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο αντικαταστάτης του Μίλουτιν Αλεξιτς είναι ένα πολυεργαλείο αφού με μπόι 1μ.98 παίζει με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις 2 και 3. Πρωτόπαιξε μπάσκετ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στη Μπουντούτσνοστ και αμέσως μετά ξεκίνησε η διεθνής του καριέρα. Τη διετία 2003-05 έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ΑΕΛ έχοντας μέσο όρο 17 πόντους- 7 ριμπάουντ- 2,5 ασίστ- 1,5 κλέψιμο σε 10 ματς του FIBA Europe ενώ ήταν και ο καλύτερος παίκτης του Κυπρικού πρωταθλήματος Στη συνέχεια έπαιξε στη Χέμοφαρμ, για λίγο στον ΠΑΟΚ, ξαναγύρισε για μια τριετία στην ΑΕΛ και μετά ανηφόρισε στη Βαλτική για δύο χρονιές στη Ρίγα και μια στην Ουκρανία με τη Ντονέτσκ.

12 σχόλια:

  1. Milos psyxara! o panionios einai dipla s!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα κι άδικο!
    Αφού ο Άλεξιτς θα ερχόταν ούτως ή άλλως έτσι;
    Πάντως,κάτι μου λέει πως ο ΠΓΣΣ είχε βάλει όρο για να τον δώσει να παίξει έως και σήμερα.
    Με αυτό δεν υπονοώ κάτι,ίσα ίσα κι η ομάδα κι ο παίχτης έδειξαν στοιχεία καλώς νοούμενοι επαγγελματισμού.

    Περαστικά


    υ.γ.
    οι της Παρτιζάν θα τραβάνε τις μυτότριχές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα καλησπέρα! Κατ' αρχάς να πούμε περαστικά στον Μίλος Βούγιανιτς, γιατί έχουμε πει ότι πάνω απ' όλα είναι η υγεία...! Κρίμα για το παληκάρι...! Τελοσπάντων, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις αν θα πάρει παίκτη τελικά ο Παναθηναϊκός; Και αν ναι, τι ονόματα παίζουν περοσσότερο; Τι λέει το κουρουνίσιο σου ένστικτο; Προσωπικά, ναι, ίσως τελικά η ομάδα να χρειάζεται ένα γκάρντ... Ένα όνομα που θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι και να βοηθήσει ουσιαστικά ίσως να είναι ο Ραούλ Λόπεζ, όπως άφησες να εννοηθεί στην απάντηση ενός σχολίου... Αλλά νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο Μπλέικνι... Ο Αμερικάνος (με βουλγαρικό διαβατήριο αν δεν κάνω λάθος) είναι ότι πρέπει για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, προσωπική μου άποψη πάντα... Φιλότιμος, καλός αμυντικός, με συμπαθητικό (και κάτι παραπάνω...) σουτ, με ικανότητα να διασπάει και να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και με ικανότητα στη δημιουργία πικ εν ρολ (κυρίως με τον Μπατίστ). Θα ανέφερα και το όνομα του Σάρας, καθώς ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ανεπανάληπτες συνεργασίες του με τον Μπατίστ στο πικ εν ρολ, αλλά και το κρύο αίμα και το σπάνιο ένστικτο που διαθέτει, όμως έχω τις αμφιβολίες μου (κυρίως για την φυσική του κατάσταση, την ταχύτητα και τις αμυντικές του ικανότητες), παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα. Ποια η άποψή σου και ποιες οι πληροφορίες σου; Ευχαριστώ! Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρούνα καλησπέρα! Κατ' αρχάς να πούμε περαστικά στον Μίλος Βούγιανιτς, γιατί έχουμε πει ότι πάνω απ' όλα είναι η υγεία...! Κρίμα για το παληκάρι...! Τελοσπάντων, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις αν θα πάρει παίκτη τελικά ο Παναθηναϊκός; Και αν ναι, τι ονόματα παίζουν περισσότερο; Τι λέει το κουρουνίσιο σου ένστικτο; Προσωπικά, ναι, ίσως τελικά η ομάδα να χρειάζεται ένα γκάρντ... Ένα όνομα που θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι και να βοηθήσει ουσιαστικά ίσως να είναι ο Ραούλ Λόπεζ, όπως άφησες να εννοηθεί στην απάντηση ενός σχολίου... Αλλά νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο Μπλέικνι... Ο Αμερικάνος (με βουλγαρικό διαβατήριο αν δεν κάνω λάθος) είναι ότι πρέπει για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, προσωπική μου άποψη πάντα... Φιλότιμος, καλός αμυντικός, με συμπαθητικό (και κάτι παραπάνω...) σουτ, με ικανότητα να διασπάει και να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και με ικανότητα στη δημιουργία πικ εν ρολ (κυρίως με τον Μπατίστ). Θα ανέφερα και το όνομα του Σάρας, καθώς ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ανεπανάληπτες συνεργασίες του με τον Μπατίστ στο πικ εν ρολ, αλλά και το κρύο αίμα και το σπάνιο ένστικτο που διαθέτει, όμως έχω τις αμφιβολίες μου (κυρίως για την φυσική του κατάσταση, την ταχύτητα και τις αμυντικές του ικανότητες), παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα. Ποια η άποψή σου και ποιες οι πληροφορίες σου; Ευχαριστώ! Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KOΥΡΟΥΝΑ,ο Ντρούκερ θα μείνει μετά την ήττα και από τον Ίκαρο?Τι μαθαίνεις από Θεσ/κη?Και ποιόν θα φέρει ο Δαμιανίδης,αν τον διώξει?Ξέρεις καθόλου αν αξίζει αυτός ο ψηλός ο Thomaς που έφεραν?Είναι και 35 χρονών...

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συντριπτικό κάταγμα; Πραγματικά κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενημερωτικα και μονο, έχασε και ο Πανιώνιος γιατι θα παιρνε ενα εικοσάρικο απο την Παρτιζαν.
    Κριμα για τον Μιλος, παιδι με ηθος, καλος παικτης που δύσκολα θα σηκωσει κεφαλι μετα απο τετοιο τραυματισμο

    41

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πι Ζήτα
    Δεν ξέρω αν υπήρχε τέτοιος όρος, ξέρω για να απαντήσω και σε πιο κάτω σχόλιο ότι όντως υπήρχε μια μικρή (οικονομική) ρήτρα. Ο Αλεξιτς δεν είναι βέβαιο ότι θα ερχόταν γιατί η αρχική σκέψη ήταν να έρθει μόνο ο Μονρό. Τώρα μάλλον θα έρθουν και οι δύο πακέτο. Για τον Βούγιανιτς ελπίζω να βγω ψεύτης αλλά δύσκολα θα ξαναπαίξει. Είχε και άλλο σοβαρό τραυματισμό πριν από δύο χρόνια οπότε το πράγμα δυσκολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος
    Συμφωνώ για τον Μπλέικνι 100%. Αλλά το καλοκαίρι έλεγε παντού όχι περιμένοντας τον Παναθηναϊκό και δεν έγινε τίποτα. Γιατί να γίνει τώρα; Το όνομα του Λόπεθ έπεσε στο τραπέζι αλλά δεν είναι (ακόμη) ελεύθερος, για τον Σάρας δεν υφίσταται επίσης ζήτημα. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ισχύει το εξής: Οταν υπήρχαν παίκτες δεν έπαιρνε και τώρα που πιθανώς θέλει παίκτη (δεν είμαι σίγουρος ούτε για αυτό) δεν υπάρχουν παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νίκος 22
    Αποφάσεις για τον Ντρούκερ απόψε στο συμβούλιο. Οι συνήθως καλές πληροφορίες μου λένε ότι ο Αρης θα τον στηρίξει για λίγο ακόμη αφού υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα: α. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αποζημίωση και β. δεν υπάρχει για την ώρα προπονητής στην αγορά. Επειδή σχολιάστηκε και εδώ ο Γιαννάκης δεν θέλει να δουλέψει ξανά στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα. Ο Σούμποτιτς όπως έχω ξαναγράψει στο περιοδικό δεν ενδιαφέρεται για δουλειά με πίεση κλπ. ούτε έχει οικονομικό κίνητρο. Αλλά η δική του περίπτωση είναι πιο προσιτή αφού ο Δαμιανίδης αν τον θέλει θα βρει τρόπο για να τον ψήσει. Πάντως στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα που όλοι έλεγαν ότι αναλαμβάνει ομάδα σας είχα γράψει ότι ήρθε για κάτι αγορές ακινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο ψηλός ο Thomaς έχει βγει στην σύνταξη....
    και ότι τον πήραμε τέτοια περίοδο όπου ο Ντρούκερ μπορεί και να φύγει...
    Δηλαδή ότι κάναμε πέρσι τέτοια εποχή με τους δύο παίχτες που ο Μπλατ δεν τους ήθελε...(τα σερβάκια
    που έφερε ο Κατσικάρης και όταν την κοπάνησε για Ισπανία,αργότερα "εκδιώχθηκαν" από το Μπλατ, ενώ έκατσαν μόνο για κανένα 3μηνο)...
    Χαμένη χρονία πάλι...Δαμιανίδη.
    Χατζηβρέττα τελικά δεν θα δεις χαρά ούτε φέτος..όσο και αν παλεύεις και εσύ και μερικοί άλλοι..γιατι κάποιοι άλλοι ας μην σχολιάσω..τι προσφέρουν στην ομάδα..

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστα, πολυ λιγοτερο θα κοστισει απωλεια της τριτης θεσης και αποκλεισμος στο Eurocup. Να χαρω εγω λογικη. Γμτ, βρηκε δουλεια και ο Lemmy Καλαφατακης και μας εμεινε ο γκαρσον αμανατι. Ε, μην ειμαστε και αχαριστοι. Τουλαχιστον πηραμε ψηλο. Βουνο σκετο, Κυκλωπας, 2.06...

    Rodia, ψαχνω ηδη για αυτια να το ξερεις. Τον λογαριασμο ομως θα τον στειλω στον Δαμιανιδη. Γιατι ετσι πως τα εκανε φετος, εκκλησια ληστεψες.

    Να ευχηθω και εγω κουραγιο στον Μιλος, διοτι ειναι πραγματικα κριμα να τελειωσει ετσι αδοξα την καριερα του. Μαλλον τον φαγαμε εμεις οι αρειανοι με τις καταρες μας, που μας εφερε τα κολλυβα για την κηδεια στο Παλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή