Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Εκτακτη συνεργασία λόγω ντέρμπι!

Πριν από λίγο πήρα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου ένα μέιλ που έγραφε... ''Για ανέβασε αυτό το κείμενο στο blog, είναι πολύ καλό''. Το κείμενο το έστειλε ο αναγνώστης του περιοδικού Δημήτρης Πετρίδης που έχει δύο θετικά: α. Αρθρογραφεί σε έντυπα της Θεσσαλονίκης και β. είναι η αδυναμία (λόγω ταλέντου) των υψηλών κλιμακίων του περιοδικού. Το κείμενο είναι όντως καλό και πολύ έξυπνο, το προσυπογράφω και το ανεβάζω, παρά το ''χαρτάκι με τις εντολές'' με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
 
Το επιτάσσει η παράδοση: όταν το 1993 ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέστρεφε στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος του Άρη, οι παλιοί του υποστηρικτές τον υποδέχτηκαν με μια… κρεμάλα και είχαν την πνευματική διαύγεια να του υπενθυμίσουν πόσο αγνώμων υπήρξε (αυτό το τελευταίο το επέτυχαν με τη χρήση πολλών λέξεων που ξεκινούσαν από τα ακόλουθα γράμματα: Μ, Γ, Π).
            Την  ίδια σεζόν, ο Φασούλας ανηφόριζε στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ. Οι ΠΑΟΚτσήδες κατέθεσαν για ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά τους όσον αφορά στην ευρηματικότητα, κρεμώντας ένα μεγαλειώδες πανό στις εξέδρες, στο οποίο ο Μέγας Αλέξανδρος κατακεραύνωνε την «Αράχνη» και ο ίδιος ο Φασούλας έτρωγε μια μπανάνα!
            Την ίδια τύχη με τους προαναφερθέντες είχαν ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Νίκος Οικονόμου  ακόμα και ο Νίκος Γκάλης, που όταν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού οι Αρειανοί του ζήτησαν να τη βγάλει, καθότι αποτελούσε αδιάσειστο στοιχείο των πράσινων συναισθημάτων του (“Γκάλη βαζέλα, βγάλε τη φανέλα”).
            Η ανωτέρω ιστορική αναδρομή έρχεται να προσθέσει επιπλέον βάρος στους ώμους των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αύριο καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξουν πως υπάρχει κόλαση. Ο λόγος, προφανής: ο Βασίλης Σπανούλης, φορώντας τα κόκκινα, θα βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα που τον καθιέρωσε στο ευρωπαϊκό στερέωμα.
            Ο ίδιος, αναλύοντας τα αμυντικά του πλάνα για το ματς, δήλωσε πως ετοιμάζεται να φορέσει κράνος. Η τακτική του μπορεί να χαρακτηριστεί εκ των προτέρων ως λανθασμένη, μιας και το κράνος αφήνει πολλά μέρη του σώματος ακάλυπτα. Επιπρόσθετα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτουν εξαίρετο σημάδι, ικανότητα κομβικής σημασίας όταν είσαι στις εξέδρες και επιθυμείς διακαώς να πετύχεις τον αμφιβληστροειδή του Σπανούλη. Η ενδεδειγμένη λύση για την περίσταση είναι η πανοπλία.
            Ωστόσο, πέραν του μεγάλου γεγονότος της επιστροφής Σπανούλη- που μονοπωλεί, είναι η αλήθεια, το ενδιαφέρον των μπασκετόφιλων- θα υπάρξει και αγώνας. Και, μάλιστα, ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.
            Το προβάδισμα, λόγω της έδρας και της, διαμορφωθείσας τα τελευταία χρόνια, παράδοσης, το έχει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να του λείπει ο Μάριτς, ωστόσο ο Νίκολας ανέρρωσε και θα παίξει κανονικά. Το μεγάλο στοίχημα για τον Ομπράντοβιτς θα είναι να βρει μερικά ποιοτικά λεπτά από τους Καλάθη και Τέπιτς, ούτως ώστε να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες στο Διαμαντίδη.
            Στην αντίπερα όχθη, ο Ίβκοβιτς θα πρέπει να βρει μια λύση για τα συνεχή πικ-εν-ρολ του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν βρίσκεται στο παρκέ ο Νεστέροβιτς, ο οποίος αδυνατεί ν’ αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 2 χλμ/μέρα. Εξυπακούεται ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει το αν ο Σπανούλης θα επηρεαστεί από τις πρώτες 6-7 σφαίρες που θα τον βρουν στο στήθος και αν ο Τεόντοσιτς θ’ ακούσει το ξυπνητήρι που χτυπάει από τον Οκτώβριο και θα ξυπνήσει επιτέλους.
            Το ιδεατό σενάριο για τους Παναθηναϊκούς θα ήταν η νίκη της ομάδας τους με 89 πόντους και η δημόσια παραδοχή του Σπανούλη πως έκανε λάθος το καλοκαίρι που έφυγε, επιλέγοντας ως τιμωρία τον οικειοθελή λιθοβολισμό του. Στο ρόλο του αναμάρτητου ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που κάτι μας λέει ότι δε θα δυσκολευτεί καθόλου να “βαλέτω το λίθο”.
            Η ονειρική κατάληξη για τους Ολυμπιακούς περιλαμβάνει νίκη με τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή και η ακόλουθη δήλωση στο κέντρο του γηπέδου, μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων γηπεδούχων: «τόσα χρόνια που φορούσα το τριφύλλι, από κάτω πάντα είχα μια φανέλα του Ολυμπιακού- της ομάδας της καρδιάς μου».
             Όσο για το ευτυχές φινάλε που οραματίζονται όσοι αρνούνται να πιουν το δηλητήριο της αντιπαλότητας, αυτό περιλαμβάνει μια πορτοκαλί μπάλα: μπάσκετ, μπάσκετ, μπάσκετ.
Καλό παιχνίδι.

13 σχόλια:

  1. Διορθωνω το γαυρικο σεναριo:20 δευτερα για το τελος ισοπαλια η μπαλα στο διαμαντιδη που πασαρει στο φωτση στην περιφερεια τον οποιο καταδιωκει ο κακιστος σε ολο το ματς τεοντοσιτς.Ο τελευταιος πανω στην αμυνα του βαρα τα φρυδια.Ο φωτσης εξαγριωμενος του πετα την μπαλα και τον αρχιζει στο κυνηγητο με αποτελεσμα να αρχισει μια αγρια καταδιωξη που θα καταληξει σε αγριο ξυλικι στα αποδυτηρια μακρια απο τις καμερες και ενω το ματς τρεχει ακομα.Ο Σπανουλης μαζευει την μπαλα και ο διαμαντιδης που δεν την προλαβαινει τον φτυνει αλλα η χλεπα αστοχει και βριζει τον ομπραντοβιτς ο οποιος παιρνει το μελιτζανι χρωμα και κοιταζει τον 3D με βλεμμα που σταζει αιμα και ο τελευταιος χεζεται πανω του και ξεχνα το σπανουλη που τρεχει στην αντεπιθεση.Ο Μπατιστ τον κυνηγα και του σκαει ταπα την ωρα που ο ΚΙΛ ΜΠΙΛ παει να καρφωσει και στη συνεχεια τον πατα με λυσσα στο κεφαλι ικανοποιωντας τους οπαδους της γηπεδουχου ομαδας που φωναζουν "Μαικ ψυχαρα Παναθηναικαρα".Ο Μπουρουσης στα 5 δευτερα παιρνει ριμπαουντ και πριν προλαβει να καρφωσει πεταγεται απο το πουθενα ο Κριστιτς και αρχιζει να τον βαραει με μια καρεκλα που ειχε πεσει στο παρκε απο οπαδους του ΠΑΟ.Ο Παπαλουκας τοτε κανει βολε αλα ημιτελικος του 2005 και η μπαλα καταληγει ταμπλο και μεσα.Μετα το ματς μεσα στα πανηγυρια ανακοινωνει συγκινημενος πως σταματα το μπασκετ για να αντικαταστησει το γερο-Νικοπολιδη στο ποδοσφαιρο.Ο κοντος εξαγριωμενος διωχνει Βουγιουκα και Ομπραντοβιτς και παιρνει Σχορτσιανιτη και Γκερσον.Δεν ειναι σαφως καλυτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και ολυμπιακος, το σεναριο του ΠΑΟ μου φαινεται αρκετα φτωχο.. χεχεχεχε.. εχουμε και λεμε.

    Με 30 δευτερολεπτα για το τελος, ο ολυμπιακος προηγειται με 2, και την μπαλα εχει ο Διαμαντιδης. Μαρκαρεται απο τον Σπανουλη ο οποιος εχει κανει ενα εκπληκτικο ματς, με 30 ποντους και 23/23 βολες, ολες με κλειστα ματια, μιας και ελοχευει ο κινδυνος μονιμης τυφλωσης απο τα λειζερ, και εχει οδηγησει τον τρισμεγιστο Δ.Χ που περιγραφει το παιχνιδι σε ενα φοβερο παραληρημα για το πως αποφευγει τα χερια πλοκαμια του Διαμαντιδη. ο τελευταιος εχοντας την μπαλα πασαρει στον Μπατιστ, που εκοψε προς το καλαθι απο την βολη, ενω ειχε προηγουμενως απεγκλωβιστει απο το τρομερο μαρκαρισμα του Μαυροκεφαλιδη, αλλα ο Μαικ παρασυρει και ριχνει κατω τον Τεοντοσιτς, και στο αμεσως επομενο δευτερολεπτο ο Αναστοπουλος σηκωνει τα χερια προς τον ουρανο, κανει τον σταυρο του 3 φορες και σφυριζει επιθετικο φαουλ. Ο Μιλος σηκωνεται
    σφαιρα απο κατω, και επιδιδεται σε μια ανευ προηγουμενου κλωτσοπατιναδα με τον γκρι, φωναζοντας σε απταιστα ελληνικα "οχι κυριε, δεν το δεχομαι να τα σφυριζεις οποτε θελεις", σε μια επιδειξη σερβικης υπερηφανιας. Το ματς διακοπτεται, και ο Μπουρουσης βρισκει την ευκαιρια να κανει την αγαπημενη του συνηθεια και παλι πραξη, πηγαινοντας μπροστα στους οργανωμενους και κανοντας ακαταληπτες χειρονομιες. Αυτο φυσικα δεν μπορει να το δεχτει ο 3D, ο οποιος θολώνει και παιρνει φορα για να φτυσει απο πισω τον Γιανναρο, ο Βαγγελης αγγελου ομως αδειαζοντας το δευτερο κουτι στεντον για να κρατησει την πιεση του κατω απο το 25, μπαινει μπροστα και με τρομερη αυτοθυσια δεχεται τα πυρα στο μετωπο, την ωρα που ο Ιβκοβιτς χειροκροτα εκστασιασμενος και ο Ιτουδης αδειαζει μπουκαλια νερο στο κεφαλι του Ζοτς για να επαναφερει τη θερμοκρασια σε φυσιολογικα επιπεδα. Αλβερτης και Τομιτς κλαινε αγκαλιασμενοι στην φυσουνα αναπολωντας τα παλια, την ωρα που ο Θανασης παιρνει το μικροφωνο για να ηρεμησει την κερκιδα, αλλα μπερδευεται και ευχαριστει τον κοσμο και τους αθλητες για ενα ακομη πρωταθλημα που προσθεσαν στην ιστορια της ομαδος. (συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν επιτέλους τα πνευματα μεσα στο γηπεδο ηρεμουν, οι οπαδοι εχουν βαρεθει το ξυλο και αποθεωνουν τον Τζιμπριλ Σισε, που παρακολουθει φυσικα το ματς, και ζητουν επιτακτικα να μπει και να καθαρισει το γαυρο για μια ακομα φορα. Ο ιδιος ομως αρνειται ευγενικα στον απεσταλμενο του κοσμου, Παναγιωτη Κολλημενο, και ετσι για να του δειξουν οτι το εννοουν οι οργανωμενοι εισβαλλουν στο γηπεδο, αρπαζουν τον Μιλενκο Τεπιτς ο οποιος κλαιει γοερα ψιθυριζοντας στην γλωσσα του "μου το ειχει πει η μαμα να μην ερθω στην ελλαδα" και προσπαθει απεγνωσμενα να πιαστει απο το χερι του Ομπραντοβιτς, ο τελευταιος ομως βγαζοντας εναν αναστεναγμο ανακουφισης κοιτα επιδεικτικα μακρια, και ετσι τον πετουν στις εξεδρες. Ο Σισε πειθεται, φοραει την φανελα με το ονομα του και μπαινει στο γηπεδο για να ξαναρχισει το παιχνιδι. Αυτο γινεται, ο ολυμπιακος κατεβαζει την μπαλα με τον Σπανουλη, ο οποιος 13 δευτερολπτα πριν το τελος αδειαζει επιδεικτικα τον Διαμαντιδη, αλλα πριν παρει τα βηματα για το λεϊ απ τα ματια του γεμιζουν δακρυα, ψιθυριζει " δεν μπορω να το κανω, εκανα λαθος" παραταει την μπαλα και τρεχοντας πεφτει γονατιστος μπροστα στην κερκιδα των οργανωμενων, οι οποιοι αμεσως τον δεχονται πισω και αντι για κερματα και αναπτηρες τον ραινουν με κασκολ της ομαδας. Πισω στο ματς, ο διαμαντιδης αρπαζει την μπαλα, τρεχει χαλαρα προς το αντιπαλο καλαθι, μιας και ολοι ειναι υπερβολικα σοκαρισμενοι για να τον κυνηγησουν, στεκεται εξω απο την γραμμη, σουταρει ακριβως στην εκπνοη, την ωρα που ο Δ.Χ εχει παρατησει τα μικροφωνα, παρ'ολο που μεσα στους λυγμους του ακουγεται βροντερα η φραση " δεν θα ξαναβγει τετοιος γκαρντ-χταποδι ουτε σε 10000 χρονια", και ευστοχει!! το πανηγυρι που ξεσπαει στο Ο.Α.Κ.Α ειναι ανευ προηγουμενου, και μετα το ματς ο Μητσος με το μετριοπαθες χαμογελο του δηλωνει οτι υπεγραψε συμβολαιο συνεργασιας με την ομαδα και για τα παιδια του, μεχρι το 2034. Την ιδια νυχτα ο Ντουντα απομακρυνεται απο τον παγκο του ολυμπιακου, και την θεση αναλαμβανει ο Γιωργος Σιγαλας, ο οποιος σαν πρωτη κινηση προσπαθει αμεσως να πεισει τον μιλαν τομιτς να ξαναβαλει την κοκκινη φανελα, μιασ και η ομαδα ποναει στο 1. Το επομενο πρωι ο Ζοτς μαθαινοντας την κινηση του αιωνιου αντιπαλου, φευγει για διακοπες διαρκειας με επ'αοριστον επιστροφη,σιγουρος για την διατηρηση της εντος των συνορων κυριαρχιας για τουλαχιστον μια 5ετια ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχα! Πολύ καλό, αλλά εγώ ξεχωρίζω τα 2 χλμ/μέρα του Νεστέροβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοmmygun εισαι εδω?Δωσε σημεια ζωης εχω παθει στερητικο συνδρομο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ επειδή έχω μεγαλύτερη φαντασία από όλους σας φαντάζομαι ότι λίγο πριν το τέλος του αγώνα θα έρθει ταυτόχρονα η θεία φώτιση στους Γιαννακόπουλους και στους Αγγελόπουλους θα μιλήσουν στο τηλέφωνο και θα συμφωνήσουν να προβούν σε μία άκρως επαναστατική, προοδευτική και αναπάντεχη πράξη. Θα αποφασίσουν να κάνουν πέρα τις οπαδικές τους κόντρες και διαφορές και να συνεργαστούν για το καλό του μπάσκετ ενώνοντας τις δύο αυτές μεγάλες ομάδες σε μία υπερομάδα που θα σκορπά τον τρόμο αλλά και τον θαυμασμό στο διάβα της.Έτσι κάθε χρόνο όλοι θα μένουν ευχαριστημένοι γιατί θα κερδίζουν και οι δύο τα πάντα όλα. Εγχώριους και ευρωπαικούς τίτλους. Πράσινοι και κόκκινοι θα πανηγυρίζουν μαζί. Το όνομα της ομάδας δεν το έχω σκεφθεί ούτε και το χρώμα αλλά και το σήμα. Περιμένω προτάσεις.
    Με τις ιστορίες σας γελούσα κανένα τέταρτο.Συγχαρητήρια
    Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουκλα μου αυτο που περιγραφεις ειναι το τελος του ελληνικου μπασκετ που συντηρειται απο την κοντρα των 2 μεγαλων.Αν και αυτοι οι 2 ενωθουν ποιος θα δει εστω ενα ματς αφου θα ξερει το αποτελεσμα απο τον Αυγουστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Rontia

    Αφου δηλωσω οτι καλες οι προσπαθειες, αλλα ετσι και πιασω εγω keyboard στα χερια μου, οι υποψηφιοι σεναριογραφοι θα παρουν συνταξη ατακα και επιτοπου, ανακοινωνω οτι:

    1. Περιμενω να ερθει το ιντερνετ στο καινουργιο μου αυθαιρετο. Μεχρι τοτε χαρειτε οσο μπορειτε. Μετα δεν θα υπαρξει ελεος.

    2. Βρισκομαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση και το εχω ριξει σε Rammstein, Motorhead, Metallica μεχρι 1990, D.R.I και Queens Of The Stone Age, λογω συνεχιζομενων ακυρων που τρωω στην αγορα ευρεσης εργασιας. Συνεπως προσωπινα το μπασκετ μπαινει σε δευτερη μοιρα και ξεθαβω παλια τευχη Metal Hammer για να γελασει το χειλακι μου.

    3. Ετοιμαζομαι να γινω Ηλυσιακος, μια και τα παιδια το παλευουν οσο μπορουν, η εδρα ειναι αξιοπρεπεστατη, ο προεδρος ιντριγκαδορος και η ομαδα εχει και προπονητη, κατι δεν εχουμε ως ομαδα εμεις.

    Προς Κυριακη: Η Φανελα της ομαδας που προτεινεις θα ειναι κοκκινη-πρασινη, το ονομα θα ειναι "Πανπειραιωτικος Ομιλος", το σημα ενας εφηβος με ενα τριφυλλι στα δοντια σε μαυρο φοντο.

    Ευχαριστω λαε μου, που μου δινεις λογο υπαρξης.

    ΥΓ: Γιωργο, ΠΑΡΕ το οπλο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eνταξει τομμυ συγχωρεισαι αν και θα σου προτεινα να το ριξεις σε Verve αν θες να γελασει το χειλακι σου οπως λες αυτοι ειναι πραγματι φορεις καλης ενεργειας τα μεταλ συγκροτηματα προσωπικα τα ακουω στα νευρα μου οχι οταν θελω να φτιαξω τη διαθεση μου.Ελπιζω η ιστορια μου να σου φτιαξε λιγο το κεφι.Και θα περιμενουμε την επιστροφη σου εναγωνιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλοί οι QSA αλλά προτιμώ στη σόλο καριέρα του τον Νικ Ολιβέρι. Μέγας μπασίστας! Να σου προτείνω και μερικά ακόμη ακούσματα λίγο διαφορετικής σχολής...post punk κλπ. NOFX, Snapcase (παίζει ο τραγουδιστής τους να έχει ελληνικές ρίζες), Aiden (αξίζει να βρεις ένα λάιβ τους και να τους χαζέψεις, εντάξει δεν είναι Rammstein αλλά είναι πολύ καλοί στη σκηνή). Φτάνουν αυτά για σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο πουθενα δεν πιανεσαι κουρουνα. Οι NOFX καλοι αλλα οι Snapcase δεν μου καθονται. Εγω ψηφιζω Νew Bomb Turks, US Bombs, Henry Rollins για πιο Punk φασεις. Οσον αφορα τους Aiden μετα χαρας τους χτιζω ζωντανους, τσεκαρε Pain που ειναι και σοβαροι μουσικοι. Αν και τι να λεμε τωρα: κοπανα Ministry και μετα κατεβαινεις να στραγγαλισεις μια διμοιρια ΜΑΤ μονος σου.

    Συμπαθητικος ο Oliveri, αλλα ουτε τοσο cool ειναι οσο ο Josh, ουτε τοσο αμερικανοβλαχος. Worship the true coolness!

    Αγαπητε Rodia, σοβαρα σου φαινομαι ανθρωπος ο οποιος τρεφεται απο φορεις καλης ενεργειας? Παιδι μου...

    ΥΓ: Εκει καταντησα. Να μην εχω καν ορεξη να ασχοληθω με την ομαδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τοτε προτεινω ανεπιφυλακτα Motorhead και Dream theater και Iced Earth τη βελτιωμενη μορφη των Iron Maiden.Ακου τους και θα με θυμηθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή