Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

''Λουκέτα'' και στην Α2

Στο τεύχος της περασμένης Τετάρτης αποκάλυψα τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στην Α1 αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω το ζήτημα πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην Α2. Από τις 16 ομάδες της Α2 τουλάχιστον οι επτά όχι απλά δεν πληρώνουν αλλά έχουν αφήσει στη διάθεση και την καλή θέληση των παικτών την ύπαρξη τους. Σε αρκετές από αυτές προπονήσεις γίνονται μόνο όταν μαζεύονται οι παίκτες (!) και φυσικά περί πληρωμών δεν γίνεται ούτε κουβέντα. Οι ομάδες περιμένουν μήπως γίνει το θαύμα και εισπράξουν την επιχορήγηση από την πολιτεία αλλά και αυτό μοιάζει απίθανο. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της σεζόν να γίνουμε μάρτυρες ακόμη και αποχώρησης ομάδας από το πρωτάθλημα αν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο. Είναι φανερό πλέον, ειδικά για όσους έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, ότι το μπάσκετ οδεύει ταχύτατα, κάτω από την Α1 σε καταστάσεις απόλυτου ερασιτεχνισμού. Και ότι παίκτες-προπονητές για να επιβιώσουν δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στη δεκαετία του '80 όπου το πρωί έκαναν κάποια δουλειά και το απόγευμα πήγαιναν στο γήπεδο για προπόνηση κάνοντας χόμπι ή συμπληρώνοντας απλά το εισόδημά τους! Φυσικά, η ΕΟΚ δεν ασχολείται στα σοβαρά με την Α2, το πρωτάθλημα που υποτίθεται ότι διοργανώνει και ο Βασιλακόπουλος ενδιαφέρεται μόνο να δημιουργήσει τη...Μεσογειακή Λίγκα για να αποκτήσει (και πάλι) κάποια διεθνή οντότητα και επιρροή.

6 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι έχουν αργήσει πολύ να σκάνε τα κανόνια.
    Στην χώρα που ζούμε πρώτα περιμένουμε να διαλύσουν όλα και μετά τρέχουμε με πασαλείματα να κλείσουμε τρύπες.
    Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών τι περιμένει???
    Να γίνει πρώτα το παιχνίδι Ολυμπιακού -Παο και μετά να ασχοληθεί με τα του οίκου του???
    Από την άλλη κάποτε αυτό θα γινόταν δεν χρειαζόταν καμιά κρίση .Οι επιλογές που είχαν ακολουθηθεί τόσα χρόνια εδώ οδηγούσαν. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανασυγκρότηση και ένα ξεκίνημα με σωστές βάσεις.
    Ο δε πρόεδρος βλέποντας που πηγαίνει η κατάσταση και προκειμένου να έχει μια καρέκλα και έναν τίτλο για να παίζει προσπαθεί να φτιάξει αυτό που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κρατικοδίαιτος αθλητισμός - πρωταθλητισμός τους δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό σε βάθος χρόνου στην κοινωνία μας. Και τα σωματεία έχουν μάθει να δουλεύουν με στρεβλό τρόπο.. τα αντίστοιχα του ποδοσφαίρου τα ίδια και χειρότερα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
    Όποιοι δεν αντέχουν να συντηρήσουν ομάδα ας πάρουν την ιστορία της, τους "πολυάριθμους" φίλους της ομάδας και στο καλό. Αρκετά έχουμε πληρώσει ως φορολογούμενοι και για τηλεοπτικά δικαιώματα μέσω ΕΡΤ και διάφορες χορηγίες που μεγαλόσχημοι υπουργοί τις ανακοινώνουν λες και βγαίνουν από την τσέπη τους.
    Επιτέλους ας μάθουν οι ομάδες να πληρώνουν εφορία , ΙΚΑ κλπ και μετά ας διεκδικήσουν. Αρκετά με τους τσάμπα μάγκες μέρες κρίσης που είναι...
    Ας μείνουν και 10 ομάδες σύνολο Α1-Α2. Πρωτάθλημα με αυτές και τέλος. οι υπόλοιποι μέχρι να μπορέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και με τις δύο παραπάνω απόψεις. Το περιοδικό έχει τοποθετηθεί κατά διαστήματα με μια συγκεκριμένη θέση: ’’Κλειστή’’ λίγκα η Α1 με ορίζοντα τριετίας και οικονομικοτεχνικά κριτήρια συμμετοχής. Και ανάλογη αναδιάρθρωση των υπόλοιπων κατηγοριών που οφείλουν να έχουν λόγο ύπαρξης όχι για τον πρωταθ8λητισμό των...παραγόντων αλλά για την παραγωγή παικτών. Δυστυχώς, μόνοι μας τα γράφουμε και μόνοι μας τα ακούμε! Οι υπόλοιποι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλειστή λίγκα νομίζω είναι πλέον η ρώσικη. Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει ένα άρθρο για αυτό στο All Star Basket. Αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας με διαφωτίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρουνα τι βλεπεις για Μεσογειακη λιγκα και ποσες πιθανοτητες δινεις να ξεκινησει απο του χρονου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος
    Αν βρεθούν ομάδες να πάνε στη Μεσογειακή Λίγκα και να ακολουθήσουν το παραλήρημα του Βασιλακόπουλου πιστεύω ότι θα γίνει ακριβώς τη μέρα που η Ελλάδα θα ξεχρεώσει το εξωτερικό χρέος της. Και επειδή αυτό υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμβεί κάποτε νομίζω ότι το τζάμπολ θα γίνει το πρωινό που ο ήλιος θα βγει από τη δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή