Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Φωτιά Καρμέλο στη Νέα Υόρκη

Παρά την παλαβή πορεία τους φέτος οι Νικς συνεχίζουν να οραματίζονται τη δημιουργία των δικών τους Big 3 στα πρότυπα της Βοστώνης και του Μαιάμι. Έχουν τον Αμάρε, περιμένουν το καλοκαίρι να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση του Κρις Πολ αλλά το μεγάλο στοίχημα ήταν και παραμένει η υπόθεση του Καρμέλο Άντονι. Στην Αμερική κάθε μέρα κυκλοφορεί και μια νέα φήμη ανεβάζοντας στα ύψη το ενδιαφέρον ενός σήριαλ άνευ προηγουμένου κυρίως λόγω εμπλοκής των πολύ εμπορικών Νικς. Τελευταίο κρούσμα ήταν η πληροφορία που έσπειρε μέσω του Twitter προχθές τηλεοπτικός σταθμός του Ντένβερ σύμφωνα με την οποία οι Νάγκετς συμφώνησαν με την ανταλλαγή του Καρμέλο αλλά με προορισμό τους γειτονικούς Νετς και όχι τους Νικς!!! Θεωρητικά το όλο ζήτημα μπορεί να έχει και μια μικρή βάση αφού οι Νάγκετς έχουν δεχτεί άπειρες κρούσεις και έχουν μελετήσει δεκάδες μεταγραφικά σενάρια και ανταλλαγές με διάφορες ομάδες. Ο Καρμέλο όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπογράψει στην ομάδα που θα τον στείλουν οι Νάγκετς εκτός αν αυτή είναι οι Νικς. Πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άλλος θα μπει τζάμπα στον κόπο, θα πάρει τον ''Μέλο'' μέχρι το τέλος της σεζόν και θα τον χάσει το καλοκαίρι! Στην κατηγορία αυτή μπορεί να μπουν και μάλιστα οικοιοθελώς οι Νετς που δεν έχουν και πολλά να χάσουν. Διαθέτουν παίκτες δελεαστικούς για ανταλλαγή, διαθέτουν αρκετά ντραφτ πικ πρώτου γύρου και ελπίζουν ότι το νέο δίδυμο των ιδιοκτητών τους ο Ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Προχορόφ και ο ράπερ Jay-Z θα προλάβουν μέχρι το καλοκαίρι να πείσουν τον Αντονι ότι είναι πιο καλά στο Μπρούκλιν απ΄ ότι στο Μάντισον. Συμπτωματικά, το Μπρούκλιν όπου βρίσκεται το νέο γήπεδο των Νετς είναι και η περιοχή που μεγάλωσε ο Καρμέλο!  Οι Νετς έχουν ένα νέο γήπεδο και μια στρατιά σελέμπριτις που πηγαίνει και τους βλέπει κάθε βράδυ αδιαφορώντας για το γεγονός ότι σπάνια κερδίζουν. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κάθονται μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου όπως η Μπιγιονσέ, η Κιμ Καρντάσιαν, η Μαρία Σαράποβα και φυσικά τουλάχιστον είκοσι μοντέλα Σοβιετικής κοπής και προέλευσης που αποτελούν το προσωπικό ''χαρέμι'' του Ρώσου ιδιοκτήτη των Νετς.
Οι Νικς από την άλλη ξέροντας τη δημόσια πλέον δέσμευση του Καρμέλο ότι θέλει να παίξει μόνο για αυτούς δεν βιάζονται να κάνουν την προσφορά τους. Και όσο ο Καρμέλο δεν ψήνεται από όσα του δίνει ο Προχορόφ το σήριαλ θα τροφοδοτεί με αμείωτη συχνότητα τα ταμπλόιντς της Νέας Υόρκης.  Ξέρουν ότι αν ρισκάρουν και περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα ανταλλάγματα στους Νάγκετς ή σε όποια άλλη ομάδα καταλήξει μέσω ανταλλαγής ο Μέλο. Το πιθανό ποακέτο που θα περιλαμβάνει η πρόταση τους σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα περιλαμβάνει τον Ντανίλο Γκαλινάρι, το αναλώσιμο συμβόλαιο του Εντι Κάρι που λήγει το καλοκαίρι (αλλά ανοίγει χώρο στο σάλαρι καπ για όποιον τον πάρει), μια επιλογή πρώτου γύρου που πιστεύουν ότι θα βρουν με ανταλλαγή του Αντονι Ράντολφ και έναν από τους Λάρι Φιλντς, Ουίλσον Τσάντλερ. Ουσιαστικά δηλαδή τη μισή πεντάδα τους και κάτι....ψιλά! Δεν υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που να μπορεί αυτή τη στιγμή να δελεάσει περισσότερο τον Αντονι και μοιάζει να είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα ο σούπερ σταρ των Νάγκετς θα μπει στο Μάντισον φορώντας τα μπλε πορτοκαλί των Νικς. Μέχρι τότε όμως τα μίντια στην Αμερική θα έχουν παραφρονήσει!

3 σχόλια:

  1. Για γίνει η ανταλλαγή μεταξύ Νικς-Νάγκετς, θα πρέπει, κατά την άποψή μου, να πληρούνται δύο προϋποθέσεις:
    1. Οι Νικς να εξασφαλίσουν πικ 1ου γύρου και να το στείλουν στον Ντένβερ και
    2. Να συμπεριληφθεί στα ανταλλάγματα ο Λάντρυ Φιλντς.

    Αν και ο GM των Νικς να υποστηρίζει πως μπορεί να εξασφαλίσει κάποιο πικ 1ου γύρου, εμένα δεν μου μοιάζει εύκολο κάτι τέτοιο. Από την άλλη, οι Νικς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Φιλντς, ο οποίος, αν και πικ 2ου γύρου, είναι ένας από τους καλύτερους ρούκι του πρωταθλήματος. Πάντως ο Ντ' Αντόνι έχει δημιουργήσει καλή χημεία φέτος στη Νέα Υόρκη και ίσως η προσθήκη του Μέλο να μην είναι απαραίτητα, ειδικά όταν για αυτήν χρειάζεται να θυσιαστούν αρκετοί από τους φετινούς βασικούς. Μάλλον ένας ψηλός χρειάζεται περισσότερο στους Νικς.

    Όπως σωστά λες, οι Νετς έχουν πολλά και καλά ανταλλάγματα να δώσουν. Προχθές εξασφάλισαν και άλλα δύο πικς 1ου γύρου μέσω της τριπλής ανταλλαγής με Ρόκετς-Λέικερς. Το ζήτημα για αυτούς είναι να πείσουν τον Μέλο να υπογράψει επέκταση πριν την ανταλλαγή. Θα πρόκειται περί τεράστιας βλακείας αν παραχωρήσουν π.χ. πικς 1ου γύρου και νεαρούς παίκτες όπως ο Ντέρικ Φέιβορς, μόνο και μόνο για να πάρουν τον Μέλο με ενδεχόμενο να τον χάσουν το καλοκαίρι.

    Τέλος υπάρχει και η παράμετρος του λοκ άουτ. Αν ο Μέλο δεν υπογράψει επέκταση πριν το τέλος της σεζόν, τότε το καλοκαίρι θα είναι free agent. Με δεδομένο πως θα έχουμε λοκ άουτ, το επόμενο συμβόλαιό του, θα υπογραφεί με βάση τους οικονομικούς όρους της νέας σύμβασης εργασίας (όταν και αν αυτή συμφωνηθεί), οι οποίοι θα είναι σίγουρα χειρότεροι για τους παίκτες σε σχέση με την τωρινή σύμβαση. Θεωρώ πως αυτή η συγκυρία είναι υπέρ των Νετς την δεδομένη χρονική στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mhn paraleipoume omws to gegonos oti to rotation tou d'antoni stous knicks einai para polu sfixto.. sta prwta 25 mats ths fetinhs xronias paizei me 8 h(to polu )9 paixtes.. an dwsoun ton fields, kai kapoion apo tous chandler, gallinari den 8a dhmiourgh8ei terastio keno sth 8esh 2?? gnwmh mou einai oti an stoxeuoun kai pros th meria tou cp3 na dwsoun ton felton, par'oti pragmatopoiei e3airetikh sezon mexri twra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε Κουρούνα και Σίχαμα για την ανάλυσή τους. Όντως η δημιουργία μιας big-3 ομάδας στην ΝΥ είναι το υγρό όνειρο του Στερν, αλλά και...δικό μου (καθόσον οπαδός των Νικς). Με το Μαϊάμι και την Βοστώνη να έχουν και αυτοί big-3 και το Σικάγο σε ανοδική πορεία, κάτι τέτοιο θα αναβίωνε επιτέλους τις παλιές καλές εποχές της Ανατολικής περιφέρειας, όταν τουλάχιστον 3-4 ομάδες διεκδικούσαν το στέμμα και παράλληλα υπήρχε και έντονος προσωπικός ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων (γιατί ως γνωστόν πλέι-οφ στην Ανατολή χωρίς ξύλο και τσαμπουκά δεν νοούνται).
    Το ζήτημα για τους Νικς είναι τί ομάδα θέλουν να φτιάξουν. Σήμερα είναι καθαρά μια ομάδα του Νταντόνι, με τον Αμάρε να παίζει αδυσώπητα πικ-ν-ρολ με τον άσο (Φέλτον), και μια 3αδα παιχτών ακροβολισμένων να περιμένουν να εκτελούν από την περιφέρεια όταν η μπάλα σπάει έξω. Τέτοιο μπάσκετ έπαιζαν και οι Σανς, τέτοιο παίζουν και οι Νικς. Πού κολλάει ο Μέλο σε κάτι τέτοιο; Να θυμίσω ότι τα 3αρια των Σανς μπορούσαν να παίξουν όλα σε περισσότερες θέσεις και κάλυπταν ανάγκες στην άμυνα που το δίδυμο Αμάρε-Νας δεν κάλυπτε.
    Κοντολογίς, ενώ ο Πολ είναι σίγουρα μια λογική επιλογή για τους Νικς, ο Μέλο με το σημερινό μοντέλο δεν βγάζει και πολύ νόημα να έρθει. Από την άλλη, δεν μπορείς να αφήσεις την νέα ομάδα της πόλης να δελεάσει έναν αστέρα τέτοιου μεγέθους χωρίς να υποστείς τεράστια επικοινωνιακή ήττα. Συν το ότι το στυλ του Μέλο παραλληλίζεται από όλους με αυτό του Μπερνάρντ Κινγκ, του τεράστιου σκόρερ των Νικς την δεκαετία του 80 (δίδυμο στην περιφέρεια με τον Σούγκαρ Ρέι Ρίτσαρντσον).
    Πρόβλεψή μου: ο Μέλο θα έρθει στην ΝΥ και ο Νταντόνι θα πρέπει να κόψει τον λαιμό του να τον χωρέσει στο σύστημά του. Εκτός και αν οι Νικς πάνε τόσο καλά φέτος που αποφασίσουν να μην διαλύσουν την ομάδα τους. We'll see...

    ΑπάντησηΔιαγραφή