Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Blockbuster trade X2

Και ξαφνικά ένα διπλό trade που το ένα του σκέλος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και το άλλο θα επισημοποιηθεί αύριο αλλάζει πολλές ισορροπίες ειδικά στην Ανατολή για το ΝΒΑ. Στη μια κίνηση που έκλεισε το Ορλάντο πήρε τον Τζίλμπερτ Αρένας από την Ουάσινγκτον δίνοντας για αντάλλαγμα τον Ρασάρντ Λιούις. Αύριο λογικά και εκτός κάποιας ανατροπής το Ορλάντο κλείνει ένα ακόμη τρέιντ στέλνοντας τον Βινς Κάρτερ, τον Πολωνό Γκόρτατ και τον Γάλλο Πιετρούς στο Φοίνιξ ενώ θα πάρει από τους Σανς τον Τούρκογλου (έμεινε ελάχιστα στην Αριζόνα και ξαναγυρίζει στη Μάτζικ όπου είχε κάνει τη σεζόν της ζωής πριν μια διετία), τον Τζέισον Ρίτσαρτσον και τον αναλώσιμο Ερλ Κλαρκ.
Με τη διπλή αυτή ανταλλαγή το Ορλάντο αποκτά δύο πλέον πλέι μέικερ υψηλού επιπέδου (Νέλσον, Αρένας), τον πολύ καλό σκόρερ Ρίτσαρτσον, τον Τούρκογλου και μην ξεχνάμε ότι κάτω από το καλάθι έχει τον κορυφαίο ψηλό και αμυντικό του σύγχρονου ΝΒΑ Ντουάιτ Χάουαρντ.
Οσο για το Φοίνιξ; Ο μεγάλος κερδισμένος μπορεί να είναι ο Γκόρτατ που αν ξεχωρίσει από την τριάδα μέτριων ψηλών των Σανς (Λόπεζ, Φράι, Ουόρικ) μπορεί να κάνει θαύματα αλλά και ο Βινς Κάρτερ που πλέον θα έχει την ευτυχία να παίρνει τις πάσες του Νας. Αλλά ενώ η ζωή των Σανς στην απαιτητική δύση δεν θα αλλάξει ριζικά το Ορλάντο μπορεί να παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στην Ανατολή.

1 σχόλιο:

  1. Είναι ξεκάθαρα κίνηση πανικού από το Ορλάντο που βλέπει 2 ομάδες στην Ανατολή να το έχουν αφήσει πίσω (Βοστόνη, Μαϊάμι) και άλλες δυο να πλησιάζουν απειλητικά (Σικάγο, ΝΥ). Σπάνια όμως κινήσεις πανικού είναι τόσο αποτελεσματικές. Πέραν από το ποιους πήρε, το βασικό είναι ποιους έδιωξε: Τον Λιούις με το εξωφρενικό συμβόλαιο και τον Κάρτερ με την πλήρη του ακαταλληλότητα για ομάδα πρωταθλητισμού. Η επιστροφή του Χέντο θυμίζει δεύτερο μήνα του μέλιτος που κάνουν ζευγάρια στα 50 τους με την ελπίδα να ξαναβρούν την μαγεία του παρελθόντος. Μάλλον όμως το τρένο χάθηκε και για το Ορλάντο και για τον Τούρκογλου το καλοκαίρι του 2009. Κερδισμένοι του τρέιντ και οι Ευρωπαίοι που πήγαν στο Φοίνιξ, σε ένα περιβάλλον που θα τους ωφελήσει. Χαμένοι οι Γουίζαρντς που φορτώθηκαν τον Λιούις, αλλά για αυτούς το βασικό ήταν να ξεμπερδέψουν με τον Agent-0. Σε όποια περίπτωση η Ανατολή γίνεται πλέον πολύ ανταγωνιστική, ίσως για πρώτη φορά μετά τα τέλη των 90ς πιο ανταγωνιστική από την Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή