Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τεύχος 302

Στα περίπτερα από την Τετάρτη το τεύχος 302 του All Star Basket

25 σχόλια:

  1. Σιγά το τεύχος... Ένα θέμα για την ανύπαρκτη μπασκετική παιδεία των Τούρκων που αποτελεί την αιτία για την αποτυχία του Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε δεν έχετε γράψει. Σε αντίθεση με άλλα σάιτ που αυτό προβάλλουν.
    Πες μου ρε κουρούνα... Τα θέλουν και τα γράφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα διαβάζεις καλά αγαπητέ tsarteristas. Δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη μπασκετική παιδεία. είναι και το ότι δεν επέλεξε εκείνος το ρόστερ. και το ότι δεν έχει καλούς βοηθούς. και ότι πρέπει στην Τουρκία η πεντάδα να έχει 3 γηγενείς. επίσης το ότι τραβολογάει παίχτες και τσακώνεται με διαιτητές δε σημαίνει ότι έχει χάσει την μπάλα. Απλά έχει το πανέξυπνο και σατανικό σχέδιο να αφυπνίσει την ομάδα, το οποίο εσύ απλά δεν μπορείς να καταλάβεις. Να γελάει ο κόσμος εν ολίγοις....

      Διαγραφή
  2. Όσο για το άλλο ανέκδοτο; Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που αποθέωναν τον Ομπράντοβιτς για τις μαγκιές, τα σπρωξίδια και τα ρεζιλίκια στον Μπιέλιτσα μπροστά σε 10 χιλιάδες κόσμο, τώρα αποθεώνουν τον Σόφο επειδή όρμησε να δείρει έναν παπάρα που τον έβριζε. Λένε "δεν γίνεται να σε βρίζουν στη δουλειά σου". Προφανώς ο Μπιέλιτσα δεν ήταν στη δουλειά του, ειχε πάει να φάει παστουρμά. Εύχομαι, πραγματικά, όταν κάνουν λάθος στη δουλειά τους να τους συμπεριφερθεί ο διευθυντής τους όπως ο Ζοτς στον Μπιέλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα διαβάζεις καθόλου σωστά.. Μα ο Σοφοκλής δεν χρησιμοποίησε καμία βία! Απλά έδειξε τα όρια του ο άνθρωπος ! Άλλωστε βία είναι ΜΟΝΟ όταν ξυλοφορτώνεις κάποιον, όχι όταν ορμάς σαν ταύρος και αποτυγχάνεις να ξυλοφορτώσεις. Έτσι και στην περίπτωση του Μπιέλιτσα, ο Ζοτς απλά προσπάθησε να τον νουθετήσει με το σατανικό σχέδιο να αφυπνίσει την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποκλεισμό της Μακάμπι στους 8 και Σόφο στο τριφύλλι εδώ και τώρα για τους τελικούς με Ολυμπιακό. :-ppp

    Δεν ξέρω αν γίνεται. Έτσι το λέω. Άλλωστε ο Μπατίστ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, αν δεν συμβεί καμιά έκπληξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα, σε είχα ρωτήσει και στο προηγούμενο ποστ αλλά πιθανόν δεν το είδες..

    Ο Μπαλτάκος λες ότι έζησε το παρασκήνιο του '90 καλά. Τι πιστεύεις, έχασε ή κέρδισε το παρασκήνιο εκείνης της εποχής στο διάστημα που ασχολήθηκε στα του Παναθηναϊκού. (Θυμάμαι καλά;;;;) . Πρόσεξε, δεν γράφω ''από το παρασκήνιο'', γράφω ''το παρασκήνιο''.

    Υπάρχει περίπτωση, κατά την γνώμη σου και γενικά αν ακούς κάτι, να κάνει ο Παναθηναϊκός μεταγραφή ψηλού ενόψει τελικών Α1 ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Godfather
    Ο Μπαλτάκος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Με εξαιρετικά πολύπλοκο τρόπο σκέψης. Δεν ξέρω αν κέρδισε ή έχασε το παρασκήνιο εκείνης της εποχής. Ξέρω ότι κόντραρε θηρία και ο Παναθηναϊκός τότε δεν ήταν πανίσχυρος στο παρασκήνιο. Είχε απέναντι του τον Ολυμπιακό που έμοιαζε με....οδοστρωτήρα και ΠΑΟΚ με Αρη που παρέμεναν πολύ δυνατοί. Είναι δύσκολο να σου απαντήσω γιατί πολύ απλά δεν ξέρω όλα τα γεγονότα. Ξέρω αρκετά αλλά υπάρχουν και δεκάδες άλλα περιστατικά χαμένα στο χρόνο. Για μένα και για πολλούς ΄'αλλους δεν αποτέλεσε έκπληξη το περιεχόμενο και η συζήτηση της υποκλοπής αλλά ο Μπαλτάκος που ήξερα θεωρώ πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχει πιαστεί τόσο εύκολα κορόιδο. Πιστεύω ότι την ιστορία της υποκλοπής, την αληθινή εννοώ σημασία, θα τη μάθουμε αρκετά χρόνια αργότερα. Ο Μπαλτάκος ποτέ δεν ήταν ένας τύπος που λειτουργούσε με τη λογική του τώρα ή του σήμερα αλλά με προοπτική και σε βάθος χρόνου. Τότε για παράδειγμα χαρτογραφούσε τον χώρο της διαιτησίας και ήξερε π.χ. ποιοί διαιτητές που σφύριζαν στα τοπικά πρωταθλήματα ήταν Πασναθηναϊκοί. Φαινομενικά άχρηστη πληροφορία αλλά αν την δει κάποιος ως προοπτική δεκαετίας ή δεκαπενταετίας δεν είναι διαφορετικά; Και μπορεί να είναι αλήθεια ότι λειτουργεί αυτόνομα. Ορισμένες φορές το έκανε και στο μπάσκετ αυτό.
    Για μεταγραφή το βλέπω δύσκολο στην παρούσα φάση. Τον Σχορτσανίτη δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι τον λάτρεψαν στον Παναθηναϊκό μετά την περσινή εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tsarteristas και λοιποί
    Εντάξει για κάθε μεγάλο προπονητή δημιουργούνται διάφοροι μύθοι. Ο Ομπράντοβιτς δεν είναι ο πρώτος για τον οποίο συμβαίνει αυτό και δεν θα είναι ο τελευταίος. Οσο μεγαλύτερος είναι ένας προπονητής τόσο μεγαλύτεροι θα είναι και οι μύθοι που θα τον συνοδεύουν. Θυμίζω ενδεικτικά για τους παλαιότερους την υπόθεση Ιωαννίδη που ότι έκανε ή δεν έκανε ήταν πάνοττε με βάση ένα σχέδιο και ποτέ δεν έκανε λάθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουρουνίτσα μου δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά δεν γελάμε με τον Ομπράντοβιτς. Είναι ο κορυφαίος, το έχει κατακτήσει το δικαίωμα ακόμα και να αποτύχει. Δεν κρίνεται από μια αποτυχία. Με τα λιβανιστήρια τα έχουμε βάλει. Τα οποία, είμαι βέβαιος, αν ο Ζοτς μπορούσε να διαβάσει τις παπαριές που έγραφαν θα τα είχε γελοιοποιήσει ο ίδιος σε κάποια συνέντευξη τύπου.

      Διαγραφή
  8. Κουρουνάρα κλαίω με βαρύγδουπα άρθρα για το πόσο ξεφτίλισε η Ρεάλ τη διοργάνωση. Όχι γιατί δεν την ξεφτίλισε (είναι ντροπή αυτό που συνέβη) αλλά επειδή τα άρθρα τα γράφουν άνθρωποι οι οποίοι χωμένοι στα τσάρτερ της χαράς και της ευδαιμονίας, στο Ευρωμπάσκετ του 2009 και στο Μουντομπάσκετ του 2010, μας έγραφαν για τη "μαγκιά" και την πονηριά της Εθνικής μας που επέλεγε αντίπαλο βάσει τακτικής. Αυτοί οι ίδιοι τώρα λένε ότι η Ρεάλ ξεφτίλισε τη διοργάνωση επειδή επέλεξε αντίπαλο. Ε ρε ξεμπρόστιασμα που χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @τσαρτερίστας
    Συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω. Επίσης διαφωνώ κάθετα και οριζόντια ότι η Ρεάλ ξεφτίλισε τη διοργάνωση. Η διοργάνωση ξεφτιλίστηκε από μόνη της από τη στιγμή που δεν είχε για δεύτερη χρονιά κάνει το αυτονόητο: Ολοι οι αγώνες την ίδια ώρα και την ίδια μέρα. Δεκαπέντε μέρες είναι γνωστό ότι οι παίκτες της Ρεάλ (Μπουρούσης, Ρέγιες, Ρούντι και Μίροτιτς υπέρ, Σέρχι και Γιουλ κατά) είχαν αποφασίσει να βγουν δεύτεροι. Το ήξερε και ο Λάσο που και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όταν η ομάδα έπαιρνε διαφορές έβαζε αμέσως τους δεύτερους. Οταν είδαν ότι το ίδιο έκανε και η ΤΣΣΚΑ αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που τους έδωσε ο Μπερτομέου. Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος...Η Ρεάλ ήθελε τον Ολυμπιακό σε πέντε παιχνίδια (αντί για ένα) και τη Μπαρτσελόνα αντί για την Αρμάνι. Τη δουλειά της έκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Μπερτομέου εξακολουθεί να ξεφτιλίζεται κι ας αφήσουμε τις παπαριές περί "διαφάνειας επειδή το παίρνουν οι ελληνικές ομάδες παρά την ισπανική βάση της διοργάνωσης και τα λεφτά των τούρκων ή των ρώσων". Πρώτον, γιατί ΚΑΙ οι Έλληνες έχουν ρίξει λεφτά κι ας αφήσουμε τους ηρωισμούς. Mr Takis knows... Το χειρότερο είναι ότι ο Αρτεάγα, ο άνθρωπος που ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τη διοργάνωση με τη συνέντευξή του (αν και θεωρώ ότι ξεφτιλίστηκε ακόμα περισσότερο ο ίδιος) τρεις μέρες μετά σφύριξε κανονικά αν και θα έπρεπε να του πουν "έλα εδώ αγόρι μου, να γίνει μια ωραία έρευνα γι αυτά που είπες και μέχρι τότε θα βάλεις τη σφυρίχτρα εκεί που ξέρεις".
    Άσε τα παλιά ωραία περιστατικά της Σιένα με τη Μπούντουτσνοστ, ή την επιβράβευση της Μάλαγα με το χρυσό μετάλλιο στο μάρκετινγκ (από το πουθενά) μόνο και μόνο για να της δώσει τη θεση στην ευρωλίγκα που δεν εδικαιούτο γιατί είχε μείνει εκτός οχτάδας στο ισπανικό πρωτάθλημα.
    Ήθελα να ήξερα, ο Ολυμπιακός τώρα που θεωρεί εαυτόν θιγόμενο θα κάνει επιτέλους κριτική στον Μπερτομέου ή θα εξακολουθήσει ν' αντιπολιτεύεται τον Παναθηναϊκό μόνο και μόνο για να κάνει το καλό παιδί της διοργάνωσης; Διότι αν αυτό είχε γίνει σε ελληνικό πρωτάθλημα (ναι σ' αυτό που πανηγύριζαν οι γαβροφυλλάδες όταν "έπεσε" ο Οικονομίδης) ή σε διοργάνωση Βασιλακόπουλου πάλι wanted θα είχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα συμφωνώ, δεν κατάλαβα όμως γιατί ξεφτίλισε τον εαυτό του και την διοργάνωση.

      Διαγραφή
    2. Απλό είναι... Όταν ένας διαιτητής λέει "μου τα έδωσαν, δεν τα πήρα αλλά υπάρχουν άλλοι διαιτητές που τα παίρνουν" τον καλείς σε απολογία και ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ να σφυρίξει ξανά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που θα κάνεις. Μέχρι να μάθουμε ποιοί του τα έδωσαν (και δεν τα πήρε) αλλά και ποιοί τα παίρνουν. Τον εαυτό του τον έχει ξεφτιλίσει από το Βερολίνο το 2009. Και τότε δεν τα είχε πάρει, ο τίμιος

      Διαγραφή
    3. Και πάλι, αδυνατώ να διακρίνω που ακριβώς συνίσταται το ξεφτίλισμα της διοργάνωσης..Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, ξεφτίλα δεν είναι που διαιτητές τα παίρνουν ακόμα και σε επίπεδο ευρωλιγκας, αλλά που ο Αρτεάγα απλώς το αποκάλυψε και δεν είπε τα ονόματά τους? Ή που η διοργανωτές τον άφησαν να ξανασφυρίξει? Ρωτάω διότι αν ισχύει το τελευταίο, πάλι δεν βλέπω τι σχέση έχει η δήλωση που έκανε, με τον αποκλεισμό του απο αγώνες.. Δεν θα μπορούσε δηλαδή ωραιότατα να γίνει μια έρευνα, με μυστικότητα και όλα τα συναφή, και όταν τελειώσει η διοργάνωση για φέτος, να μάθουμε όλοι τα καθέκαστα? Στο κάτω κάτω, δεν παραδέχτηκε οτι τα πήρε ο ίδιος, για άλλους είπε.. Γιατί να μην σφυρίζει?
      Όσο για τα αίσχη του 2009 my friend, επειδή όπως σε κόβω δεν είσαι περαστικός απο το μπάσκετ, θα ξέρεις καλά οτι αν σε κάθε παιχνίδι που οι διαιτητές επηρέαζαν σκόπιμα το αποτέλεσμα θεωρούσαμε αυτονόητο οτι τα παίρνουν, στην Ελλάδα η διαιτησία θα έπρεπε να έχει μπεί φυλακή σαν θεσμός (όχι μόνο άτομα και φορείς) και τα παιχνίδια να τα σφυρίζουν εθελοντές πρόσκοποι.

      Διαγραφή
    4. H τελευταία σου παράγραφος αποτελεί αυθαίρετη διαπίστωση. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο οπότε μην το βάζεις στο στόμα μου. Απ' εκεί και πέρα δεν είναι κακό να διαφωνούμε για το τι θέλει να πει ο "μου-τα-έδωσαν-αλλά-δεν-τα-πήρα-ενώ-άλλοι-τα-παίρνουν". Όταν κάνεις μια τέτοια καταγγελία και αφήνεις σκιές πάνω από τη διοργάνωση πρέπει να δέχεσαι και τις συνέπειες. Θεωρητικά ο Αρτεάγα άφησε σκιές πάνω από τη διοργάνωση, τη δυσφήμισε και επιβραβεύεται με το να σφυρίζει ακόμα και μάλιστα ματς που έκρινε πρόκριση (Φενέρ- Αρμάνι) τρεις μέρες μετά τις παπαριές του χωρίς να έχει κινηθεί κάποια διαδικασία. Απλώς άρχισε ο Ρήγας να βγαίνει και να λέει "δεν εννοούσε ευρωλίγκα αλλά διοργάνωση της FIBA εκτός Ευρώπης"... Προφανώς εκεί (;) αναφερόταν και για τους διαιτητές που τα παίρνουν.
      Διότι κατά την ταπεινή μου άποψη ο Αρτεάγα ΠΑΠΑΡΙΕΣ είπε. Ως προς το ένα σκέλος (πάλι κατά την άποψή μου). Φαίνεται αυτό από το... σηκωμένο χέρι στη βουτιά του Σμόντις με τον Μπραζάουσκας να του λέει αυστηρά "τέλος"! Αν το θυμάσαι...
      Επίσης επειδή η Κουρουνίτσα μας έχει εγκαταλείψει θα εξαπολύσω άλλη μια ερώτηση...
      Ρε Κουρουνάρα, αυτοί που κάνουν ρεπορτάζ Εθνικής... εποχιακοί είναι; Σαν τους δασοπυροσβέστες ένα πράμα; Θα μας πουν τίποτα για τον Τρινκέρι και τον Katsikaris ή θα τα μαθαίνουμε όλα από σένα; Θα μου πεις ωραίο ταξίδι η Ισπανία. Φόρτσα τσάρτερ!

      Διαγραφή
    5. Το συμπέρανα -εσφαλμένα, αφού το λες μου φτάνει- νομίζοντας οτι η τελευταία σου φράση (τίμιος κλπ) ήταν ειρωνική. Απο εκεί και πέρα, προσωπικά δεν πιστεύω οτι αναφερόταν σε διεθνή διοργάνωση αλλά στην ευρωλίγκα. Αν και δεν φαίνεται απο τον διάλογο διαφωνούμε σε ένα μικρό μέρος της υπόθεσης Αρτεάγα. Αν όμως υποθέσουμε οτι είναι όπως τα λες, και κανένας δεν τα πήρε, καταλαβαίνεις φαντάζομαι οτι τίθεται πολύ εύλογα το ερώτημα/θέμα της σκοπιμότητας.. Για ποιό λόγο δηλαδή ένας απο τους κορυφαίους (αυστηρώς ιεραρχικά) διαιτητές της διοργάνωσης να ξυπνήσει μια ωραία μέρα και να ρίξει τέτοια λάσπη? Είχε κουμπάρο τον δημοσιογράφο και ήθελε να τον ανεβάσει? Κάτι δε μου κολλάει..
      Όσο για την ερώτηση στην κουρούνα, γιατί να γράψουν? Απέτυχε κάποιος προπονητής να πάρει διοργάνωση με Φώτση και Ζήση, ώστε να τον θάψουν? Ή μήπως δέχτηκε ο Κατσικάρης να γίνει ο νέος αχυράνθρωπος του Βασιλακόπουλου στον πάγκο μας, ωστε να τον αποθεώσουν? Μεχρι να γίνουν αυτά, δεν θα διαβάζουμε πουθενά απο αυτούς τους τεράστιους μπασκετάνθρωπους για το 4-4-2 που θα παίξει η εθνική στην Ισπανία. Για κάποιον με το nickname σου, με απογοητεύεις.. Όλοι εμείς εδώ μέσα θα σκοτώναμε για να δούμε το μουντομπάσκετ με όλα τα έξοδα πληρωμένα..

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως ρε παιδιά η ψυχολογία του θύτη σε μια δωροδοκία ''λέει'' ότι πας να ''πιάσεις'' για να κάνεις την μαμουνιά τον πιο επιρρεπή σε τέτοια θέματα και όχι κάποιον που θα μπορεί να σε βγάλει στην σέντρα και να τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Από αυτήν και μόνο την λογική ο Αρτεάγκα θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ύποπτος. Αν όχι σε κείνο το παιχνίδι, άνετα σε κάποιο άλλο. Διότι μπορεί να μην τα πήρε την φορά που αναφέρει αλλά δεν μας είπε αν τα είχε πάρει πιο πριν. Δεν πας εύκολα να πιάσεις κάποιον που δεν ξέρεις, δεν εμπιστεύεσαι ή δεν έχεις πληροφορίες ότι μαμουνιάζετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω απο την πλευρα μου να ευχηθω, καλο Πασχα και καλη υγεια σ' ολους σας. Περιμενω μαζι με την μαγειριτσα να παρει το οπλο του ο Αλεξανδρης και να χωσει καντηλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι Καλό Πάσχα στην παρέα!
    Θα μου επιτρέψετε να σας προτείνω μεταπασχαλινό ταξιδιωτικό προορισμό, τα Τρίκαλα και τη γύρω περιοχή. Εκεί θα βρισκόμαστε απο 22 έως 27/4, όπου γίνεται το πανελλήνιο των εφήβων με συμμετοχή Ηρακλείου, ΠΑΟ, Καστοριάς, Αρη, Σπόρτιγκ Πάτρας και Πανιωνίου. Αφήστε, όσοι μπορείτε βέβαια, τη γκλαμουριά της ευρωλίγκας και την αγωνία περί του νέου εθνικού προπονητή και ελάτε να δούμε καλά παιχνίδια, ενώ παράλληλα προβλέπω και όμορφες μπασκετικές συνάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, καλύτερη διαφήμιση στην διοργάνωση δεν έχει κάνει κανένας άλλος μέχρι στιγμής εκτός από σένα. Και αφού θα έρθεις στην πόλη μου, ελπίζω να βρεθούμε στο γήπεδο και να γνωριστούμε (αν δεν κάνω λάθος, είσαι φίλαθλος του Πανιωνίου).


      ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

      Διαγραφή
  16. Και βέβαια να τα πούμε απο κοντά!
    Θα με αναγνωρίσεις εύκολα, θα είμαι ο μη παίκτης, προπονητής ή γονιός της αποστολής του Πανιωνίου χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή