Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Και τρίτος παίκτης για το....παγκόσμιο!

Μπορεί οι πιθανότητες να πάρουμε wild card να μειώνονται σημαντικά αλλά παρά τα άσχημα μαντάτα που φτάνουν από τη ΦΙΜΠΑ οι τηλεοπτικοί σταθμοί δίνουν τη δική τους μάχη για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ.
Η ΦΙΜΠΑ μάλιστα ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση της με καθυστέρηση (περί τα τέλη του μήνα) επειδή προέκυψε και τρίτος...ενδιαφερόμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την παγκόσμια ομοσπονδία κατέθεσε πρόταση και ο ALPHA σε μια μάλλον ξαφνική κίνηση αφού ο συγκεκριμένος σταθμός απείχε για χρόνια από το παιχνίδι της τηλεοπτικής αγοράς αθλητικού θεάματος.
Ήδη, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει στα χέρια της δύο προτάσεις από κανάλια ελεύθερης τηλεθέασης με τη διαφορά ότι το καθένα από αυτά υποστηρίζεται και από ένα συνδρομητικό έχοντας δημιουργήσει στην ουσία δύο κοινοπραξίες. Από τη μια η ΕΡΤ με τη Νοva που μέχρι την εμφάνιση του Alpha είχαν κάνει την καλύτερη προσφορά και από την άλλη ο ΑΝΤ-1 με τον OTE TV που είχαν κερδίσει τη μάχη για τη μετάδοση του τελευταίου Ευρωμπάσκετ.
Η παρουσία τριών τηλεοπτικών προτάσεων στην ουσία αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχει στα χέρια του ως μέσο πίεσης για την εξασφάλιση της wild card o Γιώργος Βασιλακόπουλος που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει και το ποσό της ''δωρεάς'' που ζητάει η παγκόσμια ομοσπονδία. Σημειωτέον ότι όλες οι προτάσεις είναι ουσιαστικά ''διπλές''. Στη μια εκδοχή δίνουν τα πολλά χρήματα και αφορά στην συμμετοχή της εθνικής μας στο παγκόσμιο, ενώ υπάρχει μια δεύτερη εκδοχή με πολύ λιγότερα χρήματα όπου η εθνική δεν εξασφαλίζει συμμετοχή.
Πάντως στην ελληνική ομοσπονδία μετά την επιστροφή του Βασιλακόπουλου από την Αργεντινή το κλίμα δεν είναι πολύ....χαρμόσυνο. Αφορμή το γεγονός ότι η ΦΙΜΠΑ απέφυγε να καταρτίσει short list όπου λογικά θα συμπεριλάμβανε τις οκτώ σημαντικότερες υποψηφιότητες και ζήτησε από τις 15 ομοσπονδίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες τους τον Φεβρουάριο όταν θα ανακοινωθεί και η σχετική απόφαση.

5 σχόλια:

  1. Όταν η ΦΙΜΠΑ σοβαρευτεί και δει πως διοργανώνει Μουντιάλ η ΦΙΦΑ ίσως καταφέρει κάτι... Τώρα το να κάνουμε δημοπρασία για μια θέση στο Μουντομπάσκετ και με αυτή την οικονομική κατάσταση μόνο προσβλητική είναι για όλους εμάς... Ας πάει το Αζερμπαιστάν ή το Κατάρ να παίξουν να δούμε πόσο ενδιαφέρον θα υπάρχει! Νισάφι πια με τους εκβιασμούς και το πανηγυράκι της χαράς της ΦΙΜΠΑ! Έχουν καταντήσει το μουντομπάσκετ πρωτάθλημα ΕΣΚΑ όσον αφορά την οργάνωσή του!

    ΥΓ Τελικά τι γίνεται εκεί στον ΠΑΟ; Φως στο τούνελ της διαχείρισης δεν βλέπω, όπως και κανά σοβαρό ελεύθερο PG! Τρομερός εκνευρισμός απο τον Διαμαντίδη... Ώρες-ώρες νομίζω ότι πλέον είναι άλλος παίκτης...
    ΥΓ2 Όλοι αυτοί που χλευάζαν πέρσι τον Μπαρτζώκα που έχουν εξαφανιστεί;
    ΥΓ3 Ούτε φέτος οι Knicks ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάσαι που στα έλεγα από τον Σεπτέμβριο ότι η ΦΙΜΠΑ έχει θεσπίσει χαράτσι για τον κάθε ενδιαφερόμενο για γουάιλντ καρντ και δεν με πίστευες. Και σιγά μην μείωναν την λίστα σε 8, αφού μπορούν να τα μασήσουν από 15. Πιο μπακάλης πεθαίνεις.

    Τώρα για την Ελλάδα τα έχω ξαναπεί: Σκιαμαχίες είναι όλα αυτά. Δηλαδή ωραία και την πήραμε την συμμετοχή. Πώς θα κατεβούμε στο παγκόσμιο; Με ποιον προπονητή; Τον ίδιο ή άλλο θύμα πρόθυμο να κάνει τα χατήρια του Βασιλακό; Με τι παίχτες; Αυτούς που θα περάσουν από την οντισιόν των κουμπάρων του 82-83, που δηλώνουν 'στρατιώτες' και λοιπά γραφικά όπου σταθούν; Με τι οργάνωση; Με βοηθό τον Δημητράκη Παπανικολάου και μάνατζερ τον Φιλίππου να λέει ανέκδοτα;

    Αν υπήρχε διοίκηση στην ομοσπονδία θα είχε ήδη παραιτηθεί από το Παγκόσμιο. Τι διάολο, έπαθαν τίποτα οι Σέρβοι, οι Τούρκοι, οι Ιταλοί που παίζουν προκριματικά Ευρωμπάσκετ τόσα χρόνια; Θα ξεκινούσαμε από τα χαμηλά, με προπονητή και πρόγραμμα τριετίας (Ολυμπιακοί Ρίο), απαλλαγμένοι από τους κουμπάρους και επιτέλους με μια νέα ομάδα στηριγμένη στους τρεις ΝΒΑερς και στους 90ρηδες. Και μετά ξύπνησα βέβαια...

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ 100% με τον Απεργοσπάστη... Σε όλα.
    ΥΓ: Κουρουνίτσα, αν πάρουμε την wild card θα εχει πάλι wild dance με τσάρτερ χαράς, ευδαιμονίας και διασκέδασης; Αντε να δούμε πάλι ποιόν θα λιβανίζουν μέχρι να τον σαπίσουν (όπως έκαναν με τον αλενατόρε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε παιδιά, και εγώ είχα γράψει στον κουρούνα για το "τυράκι" που ζητούσε η Φιμπα. Δε λέει κάτι αυτό,ο κουρούνας έγραφε αυτό που ήξερε τότε. Κουρούνα τι πιθανότητες υπάρχουν οι ομάδες...ξαφνικά να γίνουν 32; Η Ισπανία διαθέτει γήπεδα και αεροδρόμια με ξενοδοχεία, θα βολευτούν όλες οι ήπειροι(Νιγηρία,Βενεζουέλα) θα προσκαλέσουμε τις παραδοσιακές δυνάμεις (Ρωσία,Τουρκία(φιναλίστ το 2010, μην το ξεχνάμε),Ελλάδα) και το μελλοντικό προσπεκτ των διοργανώσεων(Καναδάς). Βάλε την Κίνα και τη Βραζιλία και έχεις μια ωραία οχτάδα. 4 όμιλοι των 7 ένα ματς παραπάνω,ένα ρεπό παραπάνω και όλοι ευχαριστημένοι. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άνωθεν πρόταση περί...28 ομάδων (αντί για 32 που σκέφτονται για το επόμενο), μια χαρά ακούγεται.

    Το θέμα είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια γραφειοκρατία εντελώς της πλάκας.

    1000 φορές το πολίτ μπιρό της τέως ΛΔΓ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή