Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

To νέο τεύχος του All Star Basket

Την ώρα που τελειώνουν οι άλλοι το ρεπορτάζ το ξεκινάει η Κουρούνα. Και στο νέο τεύχος του περιοδικού στη στήλη μου ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (δεν κάνω πλάκα τώρα, μιλάω πολύ σοβαρά) προαναγγέλει το τέλος του Αντρέα Τρινκέρι από την εθνική ομάδα. Πως; Που; Γιατί έγιναν όλα αυτά; Λπετομέρειες στο τεύχος νούμερο 297 όπου φυσικά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα...
Το αφιέρωμα στο νέο ΝΒΑ με ιδιαίτερη αναφορά στο έντονο ελληνικό στοιχείο του πρωταθλήματος λόγω Κουφού, Καλάθη και Αντετοκούνμπο.
Ενα εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα....ταξίδια του Παναθηναϊκού σε Κίνα και Κύπρο...
Σπέσιαλ ρεπορτάζ για το ''ελληνικό πείραμα'' του Άρη και το κτίσιμο της φετινής ομάδας.
Ολες οι μόνιμες στήλες του περιοδικού με πρώτη και καλύτερη την Κυορούνα.
Το άφησα τελευταίο γιατί η απόφαση που έχουμε πάρει στο περιοδικό είναι να το χειριστούμε σεμνά και χωρίς φανφάρες...Ενα πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Φίλιππο Συρίγο με την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που μοιράστηκαν μαζί του το όραμα της δημιουργίας του Τρίποντου. Γράφουν τα μέλη της ιδρυτικής συντακτικής ομάδας του Τρίποντου τις δικές τους προσωπικές μαρτυρίες και ιστορίες για τον Φίλιππο. Μέσα από τα κείμενα τους ξετυλίγεται η ιστορία της δημιουργίας του ιστορικού περιοδικού αλλά κυρίως οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπου Συρίγου και όχι του δημοσιγοράφου Συρίγου για τον οποίο έγραψαν σχετικοί και άσχετοι....
Για τις ανάγκες του αφιερώματος οι γραφίστες μας ''πείραξαν'' και το πρώτο εξώφυλλο του Τρίποντου όπου άλλαξε η φωτογραφία των Γκάλη-Φασούλα που κοσμούσε το τεύχος νούμερο 1.

12 σχόλια:

  1. καλήμέρα
    ο παναθηναικός δεν παίζει καθόλου καλά και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να μπει σε μπελάδες κουρούνα. Έπιασε τίποτα το αυτί σου για καμιά αλλαγή σε παίκτη(είχες γράψει πως το κλίμα για Λάσμε δεν ήταν το καλύτερο) ή ακόμα και σε προπονητή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρα ξηγηθηκε ο Πασουτιν. Κηδεια και αντε γεια. Και ενα πακετο χαρτομαντιλα στην Μπακουλη παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο αφιέρωμα για τον Συρίγο Κουρούνα αλλά αυτό που μου άρεσε ηταν το άρθρο του Καρύδα, μια εξομολόγηση από καρδίας ,με μια αφήγηση του 80 εως το σήμερα, με συγγραφική πένα .Πες στον editorial να γράφει πιο συχνά εκτός από την πρωτη σελίδα γιατί εκτός από σημειώσεις και στατιστικά είναι και καλός συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @kyriaki
    Συμβόλαιο `1,2 το χρόνο όπως αυτό του Λάσμε δεν θεωρείται αναλώσιμο. Και το έγραψα στο τελευταίο τεύχος: Δεν υπάρχει θέμα Πεδουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Jim Fragoyiannis
    Τα διαβάζει δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Πάντως θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό: Ετοιμάζεται κάτι αυτό το διάστημα εναρμονισμένο σε αυτό που ζητάς και σε ακόμη καλύτερη εκδοχή. Αλλά επειδή είναι κάτι που θα εμφανιστεί σε δύο μήνες από τώρα κρατάω το ράμοφς μου κλειστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα, για το τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού θα ετοιμάσετε κάτι ανάλογο με τα περσινά υπέροχα αφιερώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α) Το αφιέρωμα στο ΦΣ ήταν πολύ καλό. Περίμενα με ανυπομονοσία το κείμενο του Καρύδα που ήταν καταπληκτικό, μιας και οι υπόλοιποι λίγο-πολύ είχαν γράψει τον αποχαιρετισμό τους σε κείμενα που υπάρχουν προσβάσισμα online.

    β) "Η γενιά των 700 ετών" :D #klaiw

    γ) Σε προηγούμενη συζήτησή μας, είχες πει ότι θα κάνεις μια πρόταση/ρίξεις μια ιδέα στο επόμενο τεύχος και θα ζητήσεις input από τους αναγνώστες. Δεν τη βρήκα (δεν έχω διαβάσει ακόμη όλο το περιοδικό βέβαια, αλλά διάβασα τη στήλη σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://ypokeimenikoi.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html
    Aν ευσταθούν τα νούμερα αναρωτιέμαι πως κατάφερε ο φώτσης να εξασφαλίσει τέτοιο ποσό... Πάντως πάνω κάτω ίδιο μπάτζετ έχουν οι 2 ομάδες. Κουρούνα ξέρεις τίποτα για τα έσοδα των 2 ομάδων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @παναγιώτης-Ραφαήλ
    @Βαγγέλης Δούρος
    Επειδή, η μνήμη μου είναι ασθενική για να δούμε τι χρωστάμε....Α. Τι κάναμε τον περασμένο Δεκέμβριο; Β. Ποιό θέμα συζητάγαμε για να δω μήπως την έκανα την πρόταση εδώ και δεν τη φύλαξα για το περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρης Τ.
    Τα ποσά των συμβολαίων είναι όντως κατά προσέγγιση. Ο Φώτσης από όσο ξέρω πήρε 800 χιλιάρικα και για τον Λάσμε έχει ειπωθεί ότι έκλεισε με 1,2 αν και πιστεύω το 900.000. Για τον Διαμαντίδη το ποσό είναι κάτι μεταξύ 1,2-1,4. Και στον Ολυμπιακό αντίστοιχα υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές. Για τα λειτουργικά έξοδα της κάθε ομάδας πρέπει να υπολογίσει κάποιος ένα ποσό γύρω στο 25-30% των συμβολαίων. Δηλαδή κάτι σαν 2-2,5 εκατομμύρια.
    Στα έσοδα τώρα....Από τη ΔΤ για τα τηλεοπτικά παίρνουν 1,2 περίπου ο καθένας. Τα λεφτά που παίρνουν από την Ευρωλίγκα είναι μυστήριο επειδή η συμφωνία δεν κλείνεται με τις ομάδες αλλά με την ίδια την Ευρωλίγκα και τη μεσολάβηση Ελληνα μεταπράτη. Σύμφωνα με όσα ξέρω πρεπει να είναι άλλα 2 εκατομμύρια ανά ομάδα αλλά δεν θα εκπλαγώ αν είναι και λιγότερα. Από ΟΠΑΠ έχουν ξεχωριστά συμβόλαια τα οποία δεν γνωρίζω...Από χορηγείες κλπ. τα καθαρά χρήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ανά ομάδα. Υπάρχουν και χορηγείες με ανταποδοτικά κέρδη και όχι χρήματα οπότε χάνεται λίγο ο υπολογισμός π.χ. με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ή με εταιρείες για τα αεροπορικά εισιτήρια κλπ. που αφαιρούνται από τα λειτουργικά έξοδα. Να πούμε πάντως από αυτά ένα έσοδο της τάξης των 4 εκατομμυρίων συνολικά (διαφημίσεις, τηλεοπτικά, χορηγοί). Βάλτε και τα εισιτήρια των αγώνων που δεν μπορώ να υπολογίσω γιατί υπάρχουν διαρκείας κλπ. Λογικά η ζημιά που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες κυμαίνεται από 6 το λιγότερο έως 10 το μεγαλύτερο εκατομμύρια το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Kourouna http://allstarkourouna.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4.html?showComment=1381416545238#c954325947317798712 (copy-paste αν δε δουλέψει το link)
    "
    Και μια και το έφερε η κουβέντα θέλω να διαβάσω σχόλια σε ιδέα που μου ήρθε τώρα και θα τη δημοσιεύσω στο επόμενο τεύχος. Αφορά όλους τους αναγνώστες και είναι κάτι πραγματικά πρωτοποριακό!
    "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοώ εκείνο το εξαιρετικό αφιέρωμα για τους κορυφαίους όλων των εποχών. Φέτος έχετε σκεφτεί να ξανακάνετε κάτι ανάλογο; Π.χ. θέμα με τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών. Ή γενικότερα έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι ξεχωριστό που να ξεφεύγει από την επικαιρότητα για το τελευταίο τεύχος της χρονιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή