Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

O νέος προπονητής και η παλιά νοοτροπία

Οπως όλα δείχνουν ο Αντρέα Τρινκιέρι προπονητής της Καντού θα είναι ο νέος κόουτς της εθνικής ομάδας. Εκτός βέβαια αν ο πατερούλης του ελληνικού μπάσκετ δεν κατορθώσει να κλείσει ούτε ένα προπονητή μικρομεσαίου βεληνεκούς. Κατ΄αρχήν η πρόβλεψη που είχα κάνει (μια και ο γερο-Γιώργος είναι πλέον απολύτως προβλέψιμος) δικαιώνεται αφού περάσμε τη φάση του παρμαυθιού με τα ηχηρά Ευρωπαϊκά ονόματα, φτάσαμε στην διακριτική άρνηση του Γιαννάκη (όταν βολιδοσκοπήθηκε ανεπίσημα) και καταλήξαμε σε ένα Ιταλό προπονητή.
Ο Τρινκιέρι βρίσκεται στο προσκήνιο του Ιταλικού μπάσκετ τα τελευταία οκτώ χρόνια παρότι ακόμη δεν έχει φτάσει τα 50. Δούλεψε με καλά αποτελέσματα σε μικρές κυρίως ομάδες και ανέλαβε πριν από τρία χρόνια την Καντού. Περγαμηνές ας πούμε ισάξιες με του Μπαρτζώκα ή του Πεδουλάκη πριν οι συγκεκριμένοι προπονητές αναλάβουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό φέτος. Στην Ιταλία λένε καλά λόγια, το ίδιο λένε και αρκετοί προπονητές που τον αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα και δεν έχω κανένα λόγο να τους αμφισβητώ. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και θα παραμένει πόσο καλός μπορεί να είναι ένας προπονητής που θα φύγει για πρώτη φορά από τη χώρα του και θα δουλέψει σε ένα άγνωστο -για αυτόν- περιβάλον με απίστευτες παθογένειες. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσοστό αποτυχίας είναι εξαιρετικά υψηλό και ελάχιστοι προπονητές επιβιώνουν. Ξένος με τη νοοτροπία και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη ή γνώση της ελληνικής πραγματικότητας εφόσον τελικά έρθει δεν θα έχει μεγάλες πιθανότητες με το μέρος του.
Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι το ''ποιός'' στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που θα τον περιστοιχίζουν. Ο Κολοκυθάς απέδειξε τις ''καλές προθέσεις'' του για όποιον προπονητή δεν λέγεται Γιαννάκης με την κατάπτυστη συνέντευξη εναντίον του Ζούρου. Ο Τσαγκρώνης υποστηρικτής της λύσης Μίσσα κάνει μονίμως κριτική (εκ του ασφαλούς και υπόγεια) σε όλους τους προπονητές της εθνικής τα τελευταία χρόνια. Και ο Βασιλακόπουλος προσλαμβάνει προπονητές όχι με τη λογική της στήριξης τους αλλά του πόσο εύκολα μπορούν να φύγουν και να χρεωθούν μια αποτυχία. Η προφανής λύση της πρόσληψης του Κατσικάρη δεν βόλευε, διότι ο Φώτης και καλό προφίλ έχει και κυρίως μεγάλες συμπάθειες στον χώρο του τύπου ακόμη και μεταξύ ορκισμένων υπηκόων του πατερούλη και μελών του δημοσιογραφικού στρατού του. Συνεπώς, έμπαινε εύκολα στην εθνική ομάδα αλλά έβγαινε δύσκολα και κυρίως όχι ανώδυνα για τον Βασιλακόπουλο. Αντίθετα, η πρόσληψη ενός Ιταλού που μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει (αν το καταλάβει ποτέ) μπορεί και να έχει φύγει διευκολύνει αφάνταστα τον Βασιλακόπουλο. Στην επιτυχία γίνεται μάγκας που τον διάλεξε, στην αποτυχία τον στέλνει πίσω στο Καντού χωρίς προσωπικό κόστος γιατί λίγοι θα θυμηθούν ή θα μνημονεύσουν ποιός τον είχε επιλέξει!

15 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά σε όλους και απο εμένα, ο Ιταλός είναι αλήθεια οτι δεν ξέρει που έρχεται, αλλά παρ'όλα αυτά είναι καλός προπονητής κατά τη γνώμη μου. Στην Καντού με 0 υλικό τα αποτελέσματα του είναι αξιοπρόσεκτα. Άν θα επιβιώσει θα το δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα πιστεύω ότι δεν τόσο το αν είχε καλά αποτελέσματα με την Καντού (μια ομάδα που ουσιαστικά το βάρος και άρα και το άγχος για επιτυχία είναι μικρό), αλλά:
    1. Μπορεί να διαχειριστεί προσωπικότητες όπως ο Σπανούλης, Μπουρούσης, Σόφο κλπ (βλ. πέρσι ο Ζούρος).
    2. Κατά πόσο γνωρίζει την Ελληνική νοοτροπία (εδώ έρχεται και το θεμα του Ντιρκ Μπάουερμαν, λάτρης και γνώστης του Ελληνικού μπάσκετ, αν ντε και καλά θέλει ξένο)
    3. Αλήθεια άλλος Έλληνας του επιπέδου του Τρινκιέρι δεν υπήρχε; (Βλ. Σφαιρόπουλος).

    Για να το κλείσω, αφενώς συμφωνώ με την Κουρούνα(όσον αφορά την πανέυκολη καρατόμιση), αφετέρου βλέπω ότι απο το 2007 και μετά (όταν ο Λάζος είδε την Εθνική σαν το συνδικαλιστικό του τσιφλίκι), δε υπάρχει σοβαρότητα σε επίπεδο οργάνωσης. Το έχω ξαναπεί, τιμή και δόξα στον Βασιλακόπουλο για όσα έχει προσφέρει στο χώρο του μπάσκετ, αλλά την τελευταία δεκαετία καλό θα ήταν να αποσυρθεί αυτός και οι υπερήλικες φίλοι του (άλλωστε μέχρι και ο... Στερν την κάνει, ευκαιρία να μιλάνε οι 2 τους για τις διαφορές του Σοβιετικού τύπου, με το Καπιταλιστικού τύπου μπάσκετ :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφοσον δεν κλεισαμε ενα ξενο ονομα που θα κανει τη διαφορα στο ανωτερο επιπεδο (Μπλατ, Ομπραντοβιτς, Μεσινα, ειναι πραγματικα κριμα που δεν κλεισαμε καποιον Ελληνα προπονητη. Και μπορει ο Ζουρος να εφερε ατελειωτη απογοητευση περσι το καλοκαιρι αλλα ποσο καλυτερος αληθεια ειναι ο Τρινκιερι απο τον Πεδουλακη, τον Σφαιροπουλο, τον Μπαρτζοκα,τον Μαρκοπουλο ακομα και τον εμπειρο Φλεβαρακη?

    Τη λυση του μικρομεσαιου ξενου κοουτς δυστυχως θα την πληρωσουμε στο επομενο Ευρωμπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, θα με πεις πάλι Βασιλακοπουλιστή (άλλο αν σε αυτό το μπλογκ είχα γράψει μετά την ήττα από την Νιγηρία ότι πρέπει να φύγει όχι μόνο αυτός αλλά όλο το σύστημά του και να στηθεί το Ελληνικό μπάσκετ σε εντελώς νέα βάση). Αλλά, ευτυχώς ή δυστυχώς (δυστυχώς λέω εγώ), αυτήν την ομάδα έχουμε και αυτό το περιβάλλον διαθέτουμε. Είναι μια κατάσταση στην οποία ένας μεγάλου βεληνεκούς προπονητής ΔΕΝ θα έκανε σωστή δουλειά όπως θα ήθελε εκείνος. Και σε παρακαλώ μην στοχεύεις μόνο τον Βασιλακόπουλο. Αν ερχόταν ο Μπλατ δηλαδή δεν θα υπήρχαν συνάδελφοί σου που θα έστηναν καριέρα στο εμπόριο μίρλας και την υπονόμευσή του; Επίσης, σε αυτήν την Εθνική παίχτες δεν υπάρχουν; Πώς γίνεται γενιές και γενιές αστέρων να δέχονται το καπέλωμά τους από τον Βασιλακόπουλο χωρίς να βγάζουν άχνα; Θα μου πεις εξαιρέσεις υπήρχαν - μια ουσιαστικά, του Θεού, ο οποίος φαγώθηκε τελικά από την κλίκα του Εθνάρχη του Μπάσκετ (του οποίου η θητεία ως προπονητή το 2004-2008 τον εξιλέωσε κάπως) και του Μακεδονομάχου Πειραιώτη (για να τα λέμε όλα). Πέραν τούτου, ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι μια χαρά διατεθειμένος να υπάρχουν αχυράνθρωποι προπονητές στην Εθνική που δεν θα ζορίζουν, δεν θα εκθέτουν, δεν θα κριτικάρουν με αντικειμενικότητα. Accept it, η υπάρχουσα κατάσταση βολεύει τους ΠΑΝΤΕΣ, και όχι μόνο τον Βασιλακόπουλο.
    Και στην τελική αυτοί είμαστε: Μια χώρα όπου ο προπονητής της Εθνικής εξωθείται σε παραίτηση παραμονές μεγάλου τουρνουά επειδή τα καλόπαιδα ήθελαν να παίξουν στο καζίνο και τελικά τα πάντα ξεχνιούνται (με την ευγενική συνδρομή του Τριπόντου τότε) επειδή βγήκαμε 4οι στον κόσμο. Αυτό είναι το σύστημα και η λογική μας, πότε μας βολεύει (1993-1998, 2005-2008), πότε μας χαλάει (1999-2003, 2012), αλλά αυτό είναι. Θα μου πεις ότι το σύστημα δεν το βρήκε ο Βασιλακόπουλος, αυτός το έφτιαξε και το συντηρεί. Το δέχομαι αλλά η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια δεν έχω δει καμία σοβαρή αντι-πρόταση ή αντίδραση. Ακόμα κι εσύ εξαντλείσαι στο να λες πότε για τον προπονητή της Εθνικής και πότε για το αναπτυξιακό, περιμένοντας στιγμές έντασης για να ρίξεις σφαίρες. Μα αυτά τα ξέρουμε, το εναλλακτικό όραμα για το μπάσκετ (που ήταν το σλόγκαν του Καρατζά για την ΕΣΑΚ) ποιό είναι;
    Καταλήγοντας: Μια χαρά μου κάνει ο Τρινκιέρι αν προσαρμοστεί σε δυο διαμετρικά αντίθετους πόλους: Στην παραγοντική χαβούζα της ΕΟΚ και στην αστείρευτη πηγή ταλέντου των παιχτών. Αν καταλάβει ότι είναι ένας διαμεσολαβητής των προθέσεων των δυο αυτών πόλων, τότε και η Εθνική θα πάει καλά (που αυτό είναι το ζητούμενο, τα υπόλοιπα είναι για να συζητάμε οι πιο ψαγμένοι). Και όχι, δεν νιώθω ότι χάθηκε η ευκαιρία της ζωής μου επειδή δεν έγινε ο Σφαιρόπουλος ομοσπονδιακός. Στα ίδια κυβικά είναι και οι δυο, και στην ουσία δεν θα άλλαζε τίποτα. Το συμπέρασμα είναι τελικά ότι οι Μπλατ και οι Μεσίνα θα ήταν ιδεατές λύσεις σε ένα σύμπαν χωρίς Βασιλακόπουλο και χωρίς το σύστημά του (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι παίχτες). Όσο αυτά υπάρχουν, η Εθνική θα πορεύτεται με τους Τρινκιέρι αυτής της γης. Και την δεδομένη στιγμή αυτό δεν με αποθαρρύνει να ονειρεύομαι μετάλλιο στην Σλοβενία.

    Απεργοσπάστης

    ΥΓ: Μην με βγάλεις υπερασπιστή του Βασιλακόπουλου, επιμένω και να χαρείς. Είπαμε, απεχθάνομαι και το στυλ του, και την λογική του, και τις πρακτικές του. Επαναλαμβάνω όμως, εναλλακτικές θέλει το μπάσκετ (και η χώρα σε γενικότερο επίπεδο). Στρώσε τον κώλο σου, και ξεκίνα να λες συγκεκριμένα τί πρέπει να αλλάξει. Και εγώ μαζί σου θα είμαι να σε συνδράμω σε ιδέες. Μέχρι τότε, δώσε και μια ευκαιρία στον κακομοίρη τον Τρινκιέρι. Αφού είναι καλός προπονητής και το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στηρίζουμε Τρινκιέρι!
    Διότι έχουν ψυχή κι αυτοί που δεν τους έπαιζαν τα παιδάκια επειδή φόραγαν γυαλιά,ήταν παχουλά και τα συναφή...

    Πραγματικά,όσο τρολ κι αν φαίνεται ο τύπος είναι είτε για συμπάθεια είτε για αντιπάθεια,εκεί θα ισορροπεί.

    Άντε και Χρόνια Καλά

    υ.γ. τόταλ ρισπέκτ σε "απεργοσπάστη" στα σχόλια του αυτές τις ημέρες.
    Κουρούνα μαζεύεις το αφάν γκατέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γερο-Γιωργος,πατερουλης αυτα τα σχολια σε τι εξυπηρετουν;ειτε το θελουμε ειτε οχι ο Βασιλακοπουλος ειναι ο μεγαλυτερος παραγοντας στην ιστορια του ελληνικου αθλητισμου με τα λαθη του ,με τα πολλα λαθη του εστω αλλα ειναι ο ανθρωπος που με το οραμα του εβαλε το ελληνικο μπασκετ στο παγκοσμιο χαρτη (αναρωτιεμαι τι δουλεια θα εκανε ο γραφων αυτα τα απαξιωτικα σχολια αν δεν υπηρχε ο Βασιλακοπουλος), σχολια τετοιου τυπου κανουν το αρθρο ασοβαρο και εμπαθες.Ο Τρινκιερι θα κριθει μεσα στο γηπεδο οπως κρινονται ολοι οι προπονητες ,σαν επιλογη κανεις δεν μπορει να πει πως ειναι ασχημη παντως, εχει κανει εξαιρετικη δουλεια στη Καντου και οι ομαδες του παιζουν "ελληνικο" μπασκετ με πολυ διαβασμα του αντιπαλου ,στοχευμενες επιθεσεις και αμυντικη προσηλωση για μενα μονο ο Πλαθα και ο Μπλατ θα ηταν καλυτερες επιλογες για την Εθνικη.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @The American
    Για πρώτη φορά μετά από καιρό και θα διαφωνήσω και σε πιάνω ελαφρά αδιάβαστο σχετικά με ορισμένα ιστορικά γεγονότα...
    Πρώτον και αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω πολύ καλά! Οι παίκτες (και δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη φουρνιά αλλά διαχρονικά) πάνε στην εθνική ομάδα όχι για να κάνουν αγγαρεία αλλά χάνοντας τα καλοκαίρια τους, κάνοντας προετοιμασία και θέλουν κανονικό προπονητή. Μπορεί ενδεχόμενα αυτά που γράφεις κάποια στιγμή να τους βολέψουν αλλά π΄σιτεψε με οι μπασκετμπολίστες δεν είναι αυτής της νοοτροπίας. Τρώνε και την κριτική της αποτυχίας στο κεφάλι και κάθονται πέντε μέρες τιμωρία στο Καράκας την ώρα που διάφοροι μέσα από την ομάδα δεν τους βρίσκουν εισιτήρια αλλά οι ίδιοι γράφουν (μην πω που τώρα) την εθνική, νοικιάζουν αεροπλάνο και πάνε διακοπές στην Καραϊβική (δεν το ήξερες αυτό εικάζω αλλά στο γράφω για να μην έχεις απορίες γιατί βρίζω)...Με αυτά που κάνουν οι γύρω γύρω και τη συμπεριφορά του Βασιλακόπουλου ως π[αραγοντίσκου τρίτης διαλογής ωθούνται στην αδιαφορία ή στη φυγή οι παίκτες. Αν μιλήσεις με 1-2 θα καταλάβεις καλύτερα αυτά που για μένα είναι αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @The American
    Το Τρίποντο δεν έδωσε ασυλία ούτε στον Κιουμουρτζόγλου, ούτε σε κανένα. Υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις. Παραμονές του Μουντομπάσκετ του 90 (εκεί που δεν πήγε ο Γκάλης λόγω τραυματισμού) ο Κιουμουρτζόγλου που φοβόταν την καταστροφή έκανε αίτημα στον Βασιλακόπουλο να πάει η εθνική με τους έφηβους στην Αργεντινή. Το ίδιο βράδυ τον βρήκαν μόνο του δύο δημοσιογράφοι στο Jones επειδή οι παίκτες είχαν διαλύσει την προπόνηση και είχαν πάει σπίτια τους...Ας μιλήσουν οι δύο δημοσιογράφοι που ξέρουν την αλήθεια γιατί ο ένας πήρε τηλέφωνο τον Βασιλακόπουλο να κατέβει στη Γλυφάδα επειδή ο πατερούλης δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε στην ομάδα. Οι παίκτες γύρισαν πίσω το επόμενοι πρωί με την προϋπόθεση να κάνουν κουμάντο μόνοι τους στην ομάδα. Στην Αργεντινή κοουτσαραν ο Γιαννάκης από το παρκέ και ο Ιωάννου από τον πάγκο.
    Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Κιουμορτζόγλου αποφάσισε να αγριέψει. Δεν ήθελε κανείς να πάει στο καζίνο αυτά είναι αστεία πράγματα. Οι παίκτες τότε έμπαιναν και έβγαιναν στο ξενοδοχείο όποτε το ήθελαν και κανείς δεν τους μιλούσε. Η ρήξη έγινε γιατί ο Φασούλας ήθελε να πάει από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη να δει ένα ακίνητο που ήθελε να αγοράσει και ο Κιουμουρτζόγλου τουτο απαγόρευσε. Ο Φασούλας σηκώθηκε και έφυγε και ο Βασιλακόπουλος είχε να διαλέξει: Κιουμορτζόγλου ή Φασούλα. Τα υπόλοιπα τα ξέρεις...
    Πάμε παρακάτω. Δυνάμεις με ιδέες και οράματα υπάρχουν στο μπάσκετ ακόμη και σήμερα. Και είναι πολλοί αυτοί. Αλλά για να εμφανιστούν όλα αυτά πρέπει να βγάλει από το συσρτάρι του μακαρίτη του Μπαλφούσια ο Βασιλακόπουλος τις 300-500 σφραγίδες σωματείων και να γίνουν με ίσους όρους οι εκλογές. Μόνο χαζός θα ήταν κάποιος να εμφανιστεί με αυτά τα δεδομένα αντίπαλος του Βασιλακόπουλου. Ενδέχεται στην καταμέτρηση να μην έβρισκε και την ψήφο του. Κάποτε θα γράψω και τι γινόταν παλαιότερα με τις περιβόητες μετρήσεις των σταυρών. Εκεί να δεις γέλιο...Αλλά δεν είναι της παρούσης.
    Σοβαροί άνθρωποι με ιδέες εμφανίστηκαν κατά διαστήματα δίπλα στον πατερούλη. Μόλις τους αντιλαμβανόταν ή έβλεπε ότι κερδίζουν πόντους δημοσιοτητας τους καθάριζε σαν αυγά...Μπορώ να σου γράψω 15 ονόματα που τα θυμάμαι πρόχειρα. Για αυτό έμεινε με τους ίδιους τόσα χρόνια από τους οποίους προσωπικά έχω σε εκτίμηση 2 ή 3 άτομα όλα κι όλα που όμως και αυτά είναι χαμένα στη γενική μιζέρια.
    Σαφώς και θα δώσω στον Τρινκέρι παραπάνω από μια ευκαιρίες διότι για μένα το μπάσκετ είναι υπεράνω προσώπων. Αλλά και γιατί τον θεωρώ καλό προπονητή. Αυτό που έγραψα δεν έχει να κάνει με τον Ιταλό αλλά με αυτούς που θα τον πλαισιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @john laz
    Αγαπητέ μου είσαι χρόνια πίσω και είμαι βέβαιος ότι δεν έχεις ιδέα ότι υπάρχει ένα περιοδικό που γράφω όλα αυτά εδώ και χρόνια. Δεν τα γράφω τώρα επειδή τώρα τα αντιλήφθηκες ή τώρα σου είπαν να ρίξεις μια ματιά εδώ.. Βεβαίως και η κριτική και τα σχόλια εδώ είναι ελεύθερα. Δεν είναι διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ που ακούνε όλοι οι γέροντες αποχαυνωμένοι τον αρχηγοί να εκφωνεί φιντελικής διάρκειας λόγους και στο τέλος τους ξυπνάνε τα χειροκροτήματα.
    Την ιστορική διαδρομή του Βασιλακόπουλου δεν την αμφισβήτησα ποτέ και δεν θα την αμφισβητήσω ποτέ. Την αρχομανία, τον τυφλό εγωισμό του και τον παραλογισμό των τελευταίων χρόνων τον κριτικάρω και θα τον κριτικάρω μέχρι να αποτελέσει παρελθόν ο Βασιλακοπουλισμός από το ελληνικό μπάσκετ. Τελεία και παύλα.
    Τα προσωπικά σχόλια για το αν θα είχα δουλειά κλπ. τα θεωρώ αστεία. Θα πω κάτι κινδυνεύοντας να αποκαλυφθώ αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω διαφορετικά. Κάποτε ο Πολίτης ο Κώστας είχε πει απαντώντας σε ένα σχόλιο μου ''Κάτι δημοσιογραφάκια μου χρωστάνε το ψωμί που τρώνε''. Επειδή καταλαβαίνεις ότι είμαι και λίγο βρωμόπαιδο την επόμενη μέρα του απάντησε μέσω της στήλης μου στην εφημερίδα που δούλευα τότε ως εξής: Φούρναρης ο Πολίτης. Αγαπητέ Κώστα το ψωμί που τρώω το χρωστάω μόνο στον φούρνο της γειτονιάς μου και αυτό στην περίπτωση που το αγοράσω βερεσέ. Καταλαβαίνεις ότι σου απάντησα για το τι χρωστάω και τι όχι στον Βασιλακόπουλο.
    Σοβαρότητα δεν διεκδίκησα ποτέ. Απόδειξη τι γράφει το συνοδευτικό σχόλιο στο δισέλιδο μου στο περιοδικό και τι γράφω και φάτσα κάρτα στο μπλογκ. Φυσικά και είμαι εμπαθής. Κάθε άποψη που κρύβει το στοιχείο της υποκειμενικότητας είναι εμπαθής.
    Και μια και πέρασες από δω μη σε χάσουμε. Να έρχεσαι να υποστηρίζεις τον Γιώργη να τα λέμε. Δεν είναι εδώ ΔΣ της ΕΟΚ στο εξήγησα και πιο πάνω. Ασε που αν δεν πέρασες μόνο για λίγο και για συγκεκριμένο σκοπό θα ριζώσεδις εδώ. Το έχει αυτό το κακό το συγκεκριμένο μπλογκ. Δημιουργεί παράξενους εθισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ κι επαυξάνω με κουρούνα, όσον αφορά το θέμα της εκλογής Βασιλακό. Είναι τόσο απλός ο τρόπος της επικυριαρχίας αλλά συνάμα και τρομερά δύσκολο να αλλάξει κάτι.
    Αυτό που με κουράζει με τους Ελληνες προπονητές είναι οτι παραμένουν διαιρεμένοι και δεν ασχολούνται ουτε στο ελάχιστο με την δουλειά τους. Αν είχαν την διάθεση και τα συνδικαλιστικά εργαλεία να παραμένουν ενημερωμένοι, ενωμένοι, καθοδηγητές των πραγμάτων ίσως είχαν και μια έτοιμη λύση να προσφέρουν για την θέση των εθνικών προπονητών άρα και αυτού στην εθνική ανδρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν αρχισουμε να λεμε τα ιδια πραγματα παλι, ας συμφωνησουμε σε ενα κοινο: ΚΑΝΕΙΣ απο τους διοικουντες των ΚΑΕ δεν θελει να αλλαξει κατι στο status quo του ελληνικου μπασκετ. Συνεπως η υπολοιπη κουβεντα γινεται για λαικη καταναλωση και μπορουμε να συνεχισουμε την διαμοιραση τιτλων μεταξυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, καθως και τις ραγδαιες εξελιξεις στο επιπεδο βελτιωσης της ελληνικης διαιτησιας.

    Ο Τρινκιερι δεν εχει να χασει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα στην Εθνικη, εκτος απο τα κιλα του αν του κοψουν τις μακαροναδες. Δεν πιστευω οτι θα κανει τιποτα, γιατι εχω το προαισθημα οτι θα τον κρεμασουν οι παικτες. Καθαρα προσωπικη διαισθηση και τα μπινελικια παρακαλω στο mail μου, το οποιο θα κοινοποιησω κατοπιν αιτηματος.

    Οι αθλητικοι δημοσιογραφοι χρωστανε μονο στον Γκαλη (κατα την γνωμη μου παντα), γιατι χωρις αυτον το μπασκετ θα ηταν ακομα μονοστηλο, δυο σελιδες μπροστα απο τα διανυκτερευοντα, τους γαμους και τις κηδειες. Ειναι αστειο ο καθε καραμητρος να βγαινει και να λεει αυτην την μπουρδα. Σαν να μιλαω εγω για την ιστορια του Allstar που με το ζορι εχω καμια 30αρια τευχη. Το αν ειναι εμπαθης η οχι, ειναι γουστο του. Δικο μας να τον διαβαζουμε και να συμφωνουμε (συχνα) η να διαφωνουμε (ακου εκει προπονητης ο Αγγελου, γελαν και τα παγουρια).

    Και χωρις παρεξηγηση: αμα η Κουρουνα ειναι ο τυπος δημοσιογραφου που φανταζομαι, δηλαδη ψιλοπαλιας γενιας (Συριγος π.χ), πεντε σπουδες θα τις εχει κανει, δεν θα ειναι ουτε ο Ζορο με το μαρκουτσι, ουτε τα βοοειδη που παραγουν αφειδως τα εκαστοτε Αθλητικα Εργαστηρια και ΙΕΚ του φουρνου, που νομιζουν οτι η μπαλα εχει βατραχακι και πηδαει (copyright Βασιλης "Ο Γεωργιου εχει πιο πολλα δοντια απο μενα" Φραγκιας).

    ΥΓ: Κυρ Πι Ζητα, κουρουνοαναγνωστες δεχεστε στο fb η θα φαμε πορτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν παιρνω την επιθεση ως προσωπικη γιατι μαλλον ηθελες να τα πεις αυτα και σου εδωσα την αφορμη, δεκτο.Στο θεμα μας τωρα διαβαζω πολυ καιρο το μπλογκ (ειναι αληθεια πως δεν εχω αγορασει το περιοδικο) δειγμα οτι το θεωρω αξιοπιστο και οντως δεν εχω ιδεα σε σχεση με αυτα που ξερεις εσυ ,αυτο ειναι φυσιολογικο καθως δεν ειμαι δημοσιογραφος, η διαφωνια μου ηταν στους επιθετικους προσδιορισμους που εδωσες στον Βασιλακοπουλο οι οποιοι εφερναν το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που ηθελες να πετυχεις αφου ναι μεν το μπλογκ εχει ενα στοιχειο ελαφροτητας και η υποκειμενικοτητα ειναι εν μερη εμπαθης παντα υπαρχουν ορια ομως ,οσον αφορα για το σχολιο μου περι δουλειας δεν ηταν κακοπροαιρετο λυπαμαι που το πηρες ετσι ειναι μια πραγματικοτητα ομως πως αν το μπασκετ δεν ηταν τοσο δημοφιλες οι θεσεις εργασιας θα ηταν λιγοτερες και φυσικα αυτο θα επηρεαζε και εσενα.Δεν εχω καμια ορεξη να κανω το συνηγορο κανενος ποσο μαλλον του Βασιλακοπουλου αλλα μαλλον οποιος διαφωνει γινεται αυτοματα Βασιλακοπουλικος δεκτο κι αυτο, το ζητημα ειναι πως τα παρασκηνιακα δεν με αφορουν εγω ξερω πως επι Βασιλακοπουλου το ελληνικο μπασκετ εδραιωθηκε στο παγκοσμιο στερεωμα ,δημιουργησε κοινο και τελικα εφτιαξε σχολη ο φιλος απο πανω λεει για τον Γκαλη και το 87 ομως εχουμε 2012 και η εθνικη αλλα και το ελληνικο μπασκετ γενικοτερα ειναι εδω δες και το ποδοσφαιρο μετα το 2004 και κανε συγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @john laz
    Αγαπητέ κάνεις ένα βασικό λάθος. Δεν γράφω για να πείσω κανένα. Αυτό το έχω ξεγράψει εδώ και καιρό. Μακάρι τα γραφόμενα 4-5 ανθρώπων να άλλαζαν την κατάσταση. Αυτό μπορούσε να συμβεί προ εικοσαετίας αλλά τότε είχαμε άλλα στο μυαλό μας και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Τα γράφω όλα αυτά από το σιχτίρι για το πως θα μπορούσε να είναι το μπάσκετ και πως το βλέπω. Να αφαιρέσουμε όλο το παρασκήνιο λοιπόν και να σου κάνω μια απλή, την απλούστερη των ερωτήσεων. Υποθετικά μιλώντας να δεχτώ ότι ο ΓΒ έκανε όλα τα καλά και έκτισε μόνος του το οικοδόμημα του μπάσκετ. Τώρα, δηλαδή, του το γκρεμίζουν οι άλλοι; Και αυτός ο πολυτάλαντος και πολυπράγμων παράγοντας γιατί κάθεται και το ανέχεται; Γιατί δεν αντιδρά; Σκέψου το ξανά και θα καταλάβεις τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @john laz
    Τώρα αν συγκρίνεις τον Βασιλακόπουλο με τον....Γκαγκάτση εσύ ουσιαστικά τον....βρίζεις. Ούτε εγώ ο εμπαθής δεν σκέφτηκα τέτοια σύγκριση. Μιλάμε τώρα για τον άνθρωπο που έγραψε στο βιβλίο του για το 2004 ότι οι διεθνείς παραμονές του τελικού τα έκαναν μαντάρα στο τραπέζι γιατί διαφωνούσαν για το πριμ (ακόμη δεν είχαν νικήσει) και ότι δεν ήθελαν να γίνει....παρέλαση στην επιστροφή αν δεν τους έλεγαν το πριμ!
    Εχοντας ζήσει από κοντά μεγάλες στιγμές της εθνικής μπάσκετ μπορώ να σου γράψω ένα πράγμα: ΟΥΔΕΠΟΤΕ και είμαι κατηγορηματικός οι διεθνείς κάθισαν να ασχοληθούν με τα πριμ και όλα τα σχετικά. Το 2005 σε παραπέμπω σε απάντηση του τότε αρχηγού Μιχάλη Κακιούζη που είπε μετά τη νίκη στον τελικό ''για μένα το μεγαλύτερο κέρδος που έχουμε είναι ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει για το μπάσκετ''. Εμπαθής είμαι, ελαφρύς στο γράψιμο είμαι αλλά τον Βασιλακόπουλο με τον Γκαγκάτση δεν θα τον συγκρίνω ούτε κατά....λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβως αυτο ειναι που κανει το εργο του Βασιλακοπουλου ακομα μεγαλυτερο και δυσκολοτερο το οτι αναπτυχθηκε σε ενα τετοιο περιβαλλον παραγοντων τυπου Γκαγκατση δεν ξερω αν ειναι πολυπραγμων η πολυταλαντος αν και μαλλον για να υπηρξε παικτης,προπονητης,διατητης και προεδρος της ομοσπονδιας ε οσο να 'ναι λιγο θα του εκοβε το μυαλο.Φυσικα δεν πιστευω πως μονος του εχτισε το οικοδομημα του μπασκετ δεν ειπα κατι τετοιο εξαλλου ,αποτελεσε ομως ενα πολυ δυνατο συνδετικο κρικο μεταξυ πολιτειας,συλλογων,παγκοσμιας ομοσπονδιας ηταν ο ανθρωπος κλειδι για το ελληνικο μπασκετ στο παρασκηνιο και στο προσκηνιο.Για παραδειγμα ο Γκαλης που σωστα αναφερθηκε ως πρωτεργατης εβαζε 40 ποντους μ.ο το 87 ομως πριν απο αυτο ο Βασιλακοπουλος ειχε φερει τη διοργανωση στην Αθηνα σε μια χωρα με μηδαμινη μεχρι τοτε παρουσια σε ευρωπαικες διοργανωσεις.Δεν διαφωνω με τη κριτικη που του κανεις ισα ισα μαλιστα τα λαθη του ειναι πολλα με κυριοτερο νομιζω το ζητημα της διαδοχης του,διαφωνω με την ισοπεδωση που υπαρχει γενικοτερα απο τους δημοσιογραφους ως προς το προσωπο του(κατι που μεταξυ μας το παιρνω για παρασημο του παρα για μειον).καλη χρονια σε ολους τους αναγνωστες και σε 'σενα προσωπικα.

      Διαγραφή