Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Προς εκτόνωση η κρίση στον ΠΑΟ

Από το βράδυ του αγώνα με την Φενερμπαχτσέ δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά η κρίση έχει εκτονωθεί και οδεύει προς το (τυπικό) τέλος της. Δεν είναι η ώρα να αναφερθούν ή να δημοσιοποιηθούν τα γεγονότα που ακολούθησαν το παιχνίδι ένα μέρος (και όχι όλα) εκ των οποίων γνωρίζω. Εκείνο που μπορώ να γράψω με σιγουριά είναι:
- Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχίζει κανονικά στην προεδρία της ομάδας. Και φυσικά συνεχίζει να καλύπτει οικονομικά την ομάδα όσον αφορά τις υποχρεώσεις του από τη στιγμή που ανέλαβε και μετά.
- Το θέμα των οφειλών που υπάρχονυ από τις παρελθούσες χρήσεις (η υπόθεση Μπατίστ είναι άσχετη επί της ουσίας με όλα αυτά όπως έχω ξαναγράψει εδώ ή απαντώντας σε δικά σας σχόλια) θα ρυθμιστεί χωρίς πάντως να πληρώσει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Θα του αναγνωριστεί δημόσια ότι στη διάρκεια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό έβαλε στην ομάδα συνολικό ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ από τα 450 περίπου που έχει κοστίσει σε όλη την οικογένεια η ενασχόληση με την ομάδα μπάσκετ.
- Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν πρόκειται να κάνει (πλην απροόπτου) οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση επί του ζητήματος. 
- Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν η παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου στο γήπεδο αλλά και οι κινήσεις του μετά τη σύλληψη του Μπατίστ και για όλο το επόμενο 24ωρο αλλά και η δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του Δημήτρη Διαμαντίδη στη Nova. Σημειωτέον ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΖΗΤΗΣΕ να μιλήσει στο συνδρομητικό κανάλι και παρότι ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ τοποθετήθηκε επί του θέματος εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό και αποφασιστικής σημασίας αυτό που έγινε.
Με απλά λόγια: Λήξη συναγερμού όσον αφορά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Οχι απαραίτητα λήξη των ενδο-οικογενειακών θεμάτων αλλά αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα δημοσιοποιηθεί εκ νέου στο μέλλον. Ολα αυτά ενδέχεται να ανακοινωθούν (πολύ πιο διπλωματικά και λιτά) μέσα στις επόμενες μέρες.

16 σχόλια:

  1. Το λογικό για όλους μας που δε γνωρίζουμε και πολλά ήταν ότι ο Παύλος θα ήταν ο καταλύτης στην υπόθεση αυτή. Για την κίνηση του Διαμαντίδη δε χρειάζεται να πούμε πολλά, αποδεικνύει όχι γιατί ειναι αρχηγός απλά γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ. Έχω ερώτηση όμως πάλι. Ωραία η χρονιά βγαίνει ως έχει. Μετά ? Θα ζήσουμε σίριαλ παλιών καλοκαιριών ? Η ομάδα πάει καλά, φαίνεται να χτίζεται κάτι καλό, μήπως πρέπει από τώρα να κοιτάξουμε να κρατήσουμε παίχτες ? Ξέρουμε κάτι για το μετά ? Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέγεται πως παρά τις διαβεβαιώσεις και την ηρεμία που επανέρχεται πολύ ξένοι παίχτες ήδη κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Αν όντως ισχύει ένα παραπάνω να δούμε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Καλή μας Κουρούνα σε ζαλίζουμε αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις την αγωνία μας. Εκεί που βλέπουμε κάτι να φτιάχνεται από την αρχή, δε θέλουμε να το δούμε να γκρεμίζεται πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Natalia
    Κατ΄αρχήν κανείς δεν με ζαλίζει με τις ερωτήσεις ή τα σχόλια του. Το αντίθετο μάλλον. Χαίρομαι όταν υπάρχει συμμετοχή σε όσα γράφω. Δεύτερον, όπως λέει και ο ποιητής δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις υπάρχουν μόνο ερωτήσεις που δεν γίνονται.
    Τρίτον, αν ήξερα θα μπορούσα να απαντήσω για το...μεθαύριο του Παναθηναϊκού. Για την ώρα μπορώ να γράψω με σχετική βεβαιότητα για το σήμερα και με μικρή βεβαιότητα για το αύριο. Εδώ δεν ξέρουμε αν το καλοκαίρι θα υπάρχει η χώρα έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως το έθεσες στα πλαίσια γενικότερα του τι μας ξημερώνει αύριο, έχεις απόλυτο δίκαιο :-)

      Διαγραφή
  4. O Tζουνιορ εχει καποιο εισοδημα?Η τρεχει την ομαδα με τα λεφτα του Παυλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Rodia
    Ο τζούνιορ έχει και δικές του δουλειές. Αλλά και σημαντικό ρόλο πλέον στη ΒΙΑΝΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε ρε που τρεχει με τα λεφτα του Παυλου ο αντιπροεδρας της Βιανεξ, που εκανε το εμβολιο πιο ακριβο απο Audi TT. Βγαλε ζηλια παλιογαβρε, βαλτα με τον αυτοδημιουργητο να δειξεις ποσο μικρος εισαι. Εχει λεφτα ρε ο τζουνιορ, ρωτα τους μπραβους που κουβαλαει για να πουλαει τρελα στο Villa Mercedes η οπως λεγονται τελος παντων αυτα τα κυριλατα. Μην ξεχνας επισης κοκκινο γατακι οτι εχει αμυθητα εσοδα απο την παγκοσμιου φημης Πρασινη (σαν ροχαλα ακουγεται) που την διαβαζουν απληστα πολλακις εκατομυρια διψασμενοι για ΠΑΟ οπαδοι ανα το διαπλανητικο συμπαν. Σε αποστομωσα λοιπον η θελεις να επιστρεψω και να σε σφυροκοπησω με αλλα ακλονητα επιχειρηματα?

    Λευτερια στα θυματα βιας Ντινο Ρατζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. By the way, οσοι πιστοι τσεκαρετε το http://doubleteam.gr/ Πρασινο, ωραιο, καλογραμμενο το συνιστουν και αρειανοι, οποτε αποκταει μπονους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει όλα καλά.
    Αφού στην οικογένεια στοίχισε 450 μύρια η ενασχόλησή της με τον μπασκετικό ΠΑΟ, στον Θανάση αυτόν καθε αυτόν 100 μύρια κι ο Μικρός Δημητράκης έχει λεφτά και δικά του μάλιστα...λέω να πάω να κοιμηθώ ήσυχος και να ονειρεύομαι ...τα χρέη μου.
    Εξάλλου η ικανότητα δεν είναι προνόμιο όλων.
    Απο την άλλη έχω και μια αγωνία ποιος θα "δαγκάσει" τον Ηλία, τώρα που θα βγεί στη γύρα αφού έδιωξε τον Γκιμπς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΚ λοιπόν, μένει! Αλλά μεταγραφές;;;; Θα γίνει του Καπόνο τελικά; Θα έρθει ο Φώτσης πίσω (μιας και η Μιλάνο το πιο πιθανό είναι να αποκλειστεί);

    Επίσης κάτι άσχετο με τα διοικητικά (που έχουν γίνει δυστυχώς 2η φύση του μπάσκετ), και σχετικό με το μπάσκετ: Η αγωνιστική εικόνα που βγάζουν ΠΑΟ και (κυρίως) ΟΣΦΠ είναι η πραγματική εικόνα ή μια φούσκα που όταν έρθει η άνοιξη θα σκάσει; Το λέω γιατί οι ομάδες του Ζοτς τέτοια εποχή ψιλο-σερνόντουσαν και ανέβαιναν απο Φλεβάρη-Μάρτη κλπ! Πάντως αν είναι η πράγματική εικόνα βγάζω το καπέλο σε RG και Μπαρτζώκα, που επιτέλους δείχνουν τι μπορούν να κάνουν οι καλοί Έλληνες προπονητές όταν δουλέυουν κάτω απο... φυσιολογικές συνθήκες!

    ΥΓ Θα το πάρουν επιτέλους οι Knicks φέτος;;;;;;
    ΥΓ2 Θα τους πάρει (και) τους Lakers στο λαιμό του ο D'Antoni φέτος;;;;; Η ομάδα πάντως μου θυμίζει πολύ αυτή του 2004 όταν οι Payton, Malone, Kobe, Grant, Fox, Shaq έκανε μια... τρύπα στο νερό! Η ιστορία επαναλαμβάνεται(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Kostas
    Χάνουν οι ομάδες στο ξεκίνημα και λέμε ότι δεν θα προκιρθούν. Χάλια, μαυρίλα και απογοήτευση. Κερδίζουν σερί ένα μήνα και οι δύο πάνε να βγουν πρώτοι στον όμιλό τους και διαβάζω παντού ότι έχουν φορμαριστεί νωρίς. Δεν βγάζω άκρη! Και οι δύο ομάδες έχουν επαγγελματικά επιτελεία, καλούς γυμναστές και συγκεκριμένο σχεδιασμό. Κάποια στιγμή είναι λογικό και προβλέψιμο ότι θα κάνυον κοιλιά αλλά νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ειδικά πάντως για την Ευρωλίγκα φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά θα επιβιώσει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση το τελευταίο δίμηνο.
    Οι Νικς θα καταλάβεις τι....καλή ομάδα είναι μόλις γυρίσει ο Αμάρε και τους μπερδέψει. Τώρα με το small ball τα καταφέρνουν καλά. Για την ώρα....
    Οι Λέικερς όντως είναι θλιβεροί. Και ο Κόμπε στα χειρότερα του. Βάζει σαραντάρες και χάνουν. Οπότε το 2004 είναι κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι μερος του σατανικου μου σχεδιου για τον μεγαλο Αρη που ονειρευομαστε η απολυση του Μαικ. Ντ' Αντονι προπονητης, Μπονι τεχνικος διευθυντης και Βουρτζουμης για να κοβει διχτακια. Σταφφ Σιουτης, Χρυσανθοπουλος, Αγγελιδης και Σιγαλα να πουλαει τρελα στους διαιτητες. Μην με ξυπνατε, ονειρο ζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως Κουρούνα κρίμα για τον Amare! Super scorer, αλλά απο μυαλό...

    @Tommygun
    Όνειρο θα ζήσεις αν ο παμέγιστος D'Antoni γράψει και... βιβλίο στο τέλος, Seven Seconds or Less!!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο και να τον παίρνουμε στην πλάκα, (που καλά κάνουμε δηλαδή) στην Νέα Υόρκη είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Woodson το έχει πιάσει το νόημα με το small ball. Δείτε δηλώσεις του Amare, οτι θα συμβιβαστεί με τον ρόλο του 6ου παίχτη κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παντως περα απο τον χαβαλε, τον Ντ' Αντονι τον παω με χιλια (προφανως λογω της κοντρας της Μπενετον με ελληνικες ομαδες), γουσταρα πολυ οταν πηγε στο Φοινιξ, αλλα νομιζω σ' αυτους τους Λεηκερς κανενας πλην του Τζακσον δεν μπορει να επιβιωσει. Και μια και επεσαν και μερικοι τιτλοι, να και εγω:
    Run n' gun: my life in seven seconds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή