Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος του ΠΑΟ αποφασίζει απόψε (update)

Σε δημοψήφισμα υπέρ Θανάση ή Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Φενερμπαχτσέ που θα γίνει απόψε στο ΟΑΚΑ! Διότι ουσιαστικά το θέμα είναι ακριβώς αυτό και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο...
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα αποφασίσει αν δέχεται τον διαχωρισμό που έκανε σήμερα ο Δ.Γ. και ήταν πολύ απλός: Ο Παναθηναϊκός του χθες και ο Παναθηναϊκός του αύριο.
Οποιος παρακολουθεί τακτικά τη στήλη μου και τη διαβάζει σωστά ξέρει ότι εδώ και πολύ καιρό έγραφα για ''βαθύτερα θέματα'' που υπήρχαν εντός της ομάδας την εποχή που γινόταν η αναζήτηση αγοραστή της ΚΑΕ ή εξυφαίνονταν τα σενάρια διαδοχής. Επειδή, τα θέματα αυτά δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το μπάσκετ και την ομάδα είχα σεβαστεί τα off the record που είχα (όπως σέβομαι και ένα αντίστοιχο και δεν μπορώ τουλάχιστον για την ώρα να γράψω την αλήθεια για την υπόθεση Μπατίστ) αλλά η σημερινή συνέντευξη τύπου νομίζω ότι διαφωτίζει πλήρως όσα έγραφα πριν από 1,5 σχεδόν χρόνο στη στήλη μου. Οποιος κρατάει αρχείο τευχών και ανατρέξει θα τα διαβάσει πλέον πολύ πιο σωστά και ενδέχεται να καταλάβει ακόμη περισσότερα.
Στην ουσία: Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα φύγει από την προεδρία της ομάδας εκτός αν απόψε εμφανιστεί στο γήπεδο ο θείος του και δηλώσει ότι την αναλαμβάνει (δεν το θεωρώ απίθανο ως σενάριο) ή ο κόσμος στραφεί εναντίον του (δεν μπορώ να γνωρίζω τις αντιδράσεις). Επιμένω όμως μέχρι τα γεγονότα να πάρουν άλλη ρότα ότι τελικά ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εφόσον πάει στο γήπεδο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ κάποια σημαντική τοποθέτηση. Εάν και εφόσον κάνει δηλώσεις αυτές θα είναι γενικόλογες, λιτές και θα παραπέμπουν σε εσωτερικές συζητήσεις και διεργασίες. Τώρα αν παρασκηνιακά και ''διαδρομιστικά'' στα όποια ''πηγαδάκια'' προκύψει θέμα είναι άλλη ιστορία.

28 σχόλια:

  1. Και αν όπως γράφεις ο κόσμος στραφεί κατά του Δημήτρη τότε τι γίνεται;Αναλαμβάνει ο Θανάσης για να μη διαλυθεί η ομάδα ή κλάφτα χαράλαμπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @kyriaki
    Η ομάδα δεν θα φύγει από την οικογένεια. Η ο ένας θα μείνει ή ο άλλος. Απλό είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές όμως χωρίς να αμφισβητείται η αγάπη τους και η τρέλα τους, ο ένας έχει μέλλον καθότι μόλις 38 ο άλλος όμως καλός χρυσός και άγιος, είναι μεγάλος άνθρωπος πόσο θα τραβήξει ακόμα ?

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Greg ειλικρινά δε με νοιάζουν τα πρόσωπα.... να αγαπάνε την Πανάθα μας όπως την αγαπάμε εμείς αυτό θέλω και ας είναι όποιος γουστάρει. Η ομάδα είναι ιδέα και είναι πάνω από πρόσωπα. Και αυτό θα τους δείξουμε και σήμερα

      Διαγραφή
  4. @Greg
    Βαλτός είσαι; Αν δεν είχες ξαναγράψει εδώ σχόλια θα έλεγα ότι αυτό συγκεκριμένα το έγραψες επίτηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα πως να γίνει η μοιρασιά της περιουσίας βρε greg χωρίς να πάρει μέρος ΚΑΙ η κόρη ?

      έχουμε να δούμε τέτοια "ξεσπάσματα" του "οξύθυμου και "παρορμητικού" πολλά ακόμα

      άλλα νομίζουμε ότι ακούμε και "άλλα" γίνονται (πίσω από κλειστές πόρτες)

      υ.γ. δεν νομίζω να το παράκανα κουρούνα , όλα ήταν "φλού" ... έτσι ?

      Διαγραφή
  5. @Ναταλια
    Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη θα μείνει αυτός που είναι 38 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω απορω τι απ' αυτα που ακουμε ειναι αλήθεια και τι ψέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @pitsi 23
    Οσα ειπώθηκαν σήμερα το πρωί είναι αληθινά σε ποσοστό 99 τοις εκατό. Αλλά είναι η μια άποψη της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμενα παντως την μεγαλυτερη εντυπωση μου την εκανε η ιστορια με τον Μπατιστ. Αυτα ειναι αποκλειστικοτητα κατι διαλυμενων σαν και εμας, ο Παναθηναικος ειναι οργανωμενο σωματειο. Θα ημουν πολυ καφρος αν πηγαινε το μυαλο μου οτι ψιλοηταν τσαμπουκας της ΚΑΕ η ιστορια με τον αμερικανο? Ρωταω, δεν κατηγορω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτσε ρε Κουρούνα δηλ. ο Ζοτς ήταν απλήρωτος και δεν το ήξερε κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως πέρασαν 7 ώρες από τις αστραπές του Δ.Γιαννακόπουλου και δεν έπεσε βροχή ειδήσεων. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια σε τέτοια θέματα. Συνήθως η μία είδηση ακολουθεί την άλλη......
    Η ηρεμία μετά τις αστραπές είναι περίεργη...
    Μακάρι κουρούνα να έχεις δίκιο, διότι για πρώτο χρόνο έδειχνε ότι ήταν σε καλό δρόμο....

    Τakis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Tommygun
    Κι ομως στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να μην έχει άδικο ο Παναθηναϊκός. Ο Μπατίστ σίγουρα δεν ευθύνεται για οτιδήποτε. Αλλά όχι δεν ήταν στημένο. Και ακούω ότι μπορεί να υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα και με τον Γιασικεβίτσιους αν και επειδή γνωρίζω πολύ καλά το λόγο που δημιουργήθηκε το πρόβλημα νομίζω ότι αυτό είναι ''ράδιο αρβύλα'' και δεν ισχύει (για τον Σάρας εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Κώστας
    Εσύ ξέρεις αν σήμερα που μιλάμε οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι πληρωμένοι; Για να είμαι ειλικρινής δεν το γνωρίζω. Πάντως, πολλά χρόνια τώρα υπάρχουν καθυστερήσεις 3-4 μηνών. Κασι πάγια τακτική του Παναθηναϊκού ήταν να πληρώνει τους πάντες παραμονές μεγάλων αγώνων (κυρίως εναντίον του Ολυμπιακού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κάτι άσχετο που αφορά το blog. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την αναδημοσίευση όσων γράφω σε άλλους διαδικτυακούς χώρους, ειδικά από τη στιγμή που γίνεται αναφορά της πηγής. Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο εδώ και καιρό. Η αναδφημοσίευση είναι ελεύθερη ειδικά όταν αυτό γίνεται και από σοβαρούς διαδικτυακούς μπασκετικούς χώρους. Θα παρακαλούσα θερμά για να μη βγαίνουν λάθος συμπεράσματα να μη θεωρούν δεδομένο ορισμένοι την ταυτότητα της κουρούνας και να τη συνδέουν με σιγουριά μάλιστα με ονόματα δημοσιογράφων. Προσωπικά δεν με ενοχλεί και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μη κολακεύει κιόλας... Αλλά βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα από όσους διαβάζουν και δεν ξέρουν ότι η ανωνυμία της στήλης και του μπλογκ είναι αυστηρά προστατευμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχουμε τιποτα νεοτερο; Κοντεύουν να σπασουν τα στομάχια μας. Η αισθηση σου 24 ωρες μετα το μπαμ ποια ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Johnny καλά έκανες και ρώτησες..... αν και λένε πως ο ίδιος ο Δημήτρης είπε στους παίχτες πως μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον θα είναι δίπλα τους θα βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Ας μη ζήσουμε πάλι σίριαλ το καλοκαίρι... υπάρχουν παίχτες που καλό θα ήταν από τώρα να τους κρατήσουμε για τα επόμενα 2-3 χρόνια (Λάσμε, Ματσιούλις, Μπανκς) και πάνω τους να στήσουμε τη δυναστεία των επόμενων 30 χρόνων ;-) με ότι προσθαφαιρέσεις χρειαστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιας και η συζήτηση στα ευρωπαικά σαλόνια έχει ξεκινήσει, ακόμα καλύτερα την βλέπω φουντωμένη ιδιαίτερα αφού μέρος της συμπεριέλαβε ο Ομπραντοβιτς σε συνέντευξή του πολύ πρόσφατα και με δεδομένο τον περυσινό προβληματισμό των Αγγελοπουλαίων και την προχτεσινή έκρηξη του Γιαννακόπουλου, λέω να επαναφέρω τη πρόταση της σύστασης μιας επαγγελματικής ομάδας ενιαίας με μεγαλομέτοχους τις δύο οικογένειες η οποία θα παίζει στην κλειστή ευρωπαική λίγκα, περι ου και η συζήτηση.
    Φαίνεται παράξενο, αλλά αρμοδιότεροι μπορούν να επισυνάψουν τα οικονομικά στοιχεία του Ελληνικού μπάσκετ, όπου δηλώνεται εμφανώς οτι όλο αυτό είναι υπερχρεωμένο. Απο την άλλη εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια έχει απαξιωθεί (έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού) το πρωτάθλημα της Α1 και δεν μπορούν να συντηρηθούν τα υπόλοιπα υπο τη σκέπη της Ομοσπονδίας.
    Και γιατί μία εκπροσώπηση??? Γιατί έτσι...ή ακόμα καλύτερα γιατί μόνο μία μπορεί να συντηρηθεί.Και δεν το λέω εγώ, το λέει η πραγματικότητα. Μόλις δημιουργήθηκε χρηματοπιστωτικό κενό στην ελληνική αγορά η "πράσινη" ομάδα τα ΄παιξε πιο γρήγορα απο την κόκκινη, ίσως η κόκκινη πρόλαβε κι έκανε στον κατάλληλο χρόνο τον εκβιασμό της ενώ της έκατσε και το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Το κενό της χρηματοδότησης απο το κοινό ταμείο είναι μεγάλο και για τους 2, καλό είναι λοιπόν να μοιραστούν το πρόβλημα. Τώρα χρήμα να ρέει δεν υπάρχει, χρήμα που δημιουργεί τόκους υπερημερίας δεν υπάρχει άνθρωπος να υπογράψει κλπ κλπ
    Τα παλιά κόλπα δεν υφίστανται.
    Κι επειδή το αίμα ίσως νερό δε γίνεται, βάλτε τα δικά σας λεφτά(μη ξεχνιόμαστε) να τα διαχειριστεί μια ήρεμη δύναμη. Ολοι θα είναι ευχαριστημένοι. Ηλίου....φαεινότερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Johnny + Natalia
    Το γράφω εδώ αλλά μπορεί αργότερα να αναρτήσω και λεπτομέρειες. Η κατάσταση θα έχει εκτονωθεί και το θέμα θα λήξει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Θετικά εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε.... αν μπορέσεις να αναρτήσεις λεπτομέρειες θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερως. Ελπίζουμε να μπορέσεις εννοείται :-)

      Διαγραφή
  18. @polykos
    το σχέδιο της ένωσης των μεγάλων ομάδων είναι πολύ παλιό και δεν αφορά την Ευρωλίγκα αλλά το ΝΒΑ. Στα τέλη της περασμένης δεκαετίας (λίγα χρόνια πριν το μεγάλο λοκ άουτ) ο Στερν είχε έτοιμο ένα σχέδιο για το expansion του ΝΒΑ που θεωρητικά θα ξεκινούσε στις μέρες μας (το αρχικό σχέδιο μιλούσε για το 2010). Υπήρχαν αρκετοί λόγοι που ΄ποτέ δεν επεκτάθηκε το ΝΒΑ στην Ευρώπη: διαφορά φορολόγησης, διαφορά οικονομικών μεγεθών κλπ.
    Από τους σημαντικότερους λόγους όμως ήταν ότι ο Στερν αντιλήφθηκε ότι το μοντέλο ομάδα-πόλη δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα στην Ευρώπη. το σχέδιο μιλούσε για 6-8 ευρωπαϊκές ομάδες που θα σχημάτιζαν τον Ευρωπαϊκό όμιλο του ΝΒΑ. Εκτός από κάποιες πόλεις από χώρες παρθένες που ήθελε να βάλει στο κόλπο όπως το Λονδίνο και η Στοκχόλμη (η επιλογή είχε να κάνει με την ύπαρξη γηπέδων προδιαγραφών ΝΒΑ) οι υπόλοιπες έπρεπε να είναι από τις λεγόμενες παραδοσιακές δυνάμεις. Σκέψου τώρα πόσο ανέφικτη είναι η ένωση Μπαρτσελόνα- Ρεάλ, Κίντερ-Φορτιτούντο (η Μπολόνια ήταν hot εκείνη την εποχή για το μπάσκετ) και βγάλε συμπέρασμα πόσο εύκολο είναι αυτό για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Για να μη λέμε μόνο για τα δικά μας. Συνεπώς και αφού ακόμη και ο Στερν κατάλαβε ότι κυνηγούσε ανεμόμυλους μπορείς να αν΄τιληφθείς πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτό που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κουρουνα ειχα διαβασει πριν απο καιρο αρθρο σου που αναφεροσουν στους γιαννακοπουλους και εγραψες οτι το οικονομικο κομματι στο μπασκετ ειναι ψιχουλα για αυτους!χθες ο δημητρης εφυγε κλαιγοντας γιατι δεν μπορει να ανταπεξελθει!τι ισχυει τελικα?δεν ειναι υποχρεωτικο να γνωριζεις τη σηκωνει η τσεπη του καθενα, αλλα εσυ το εγραψες εσυ λογικα θα ξερεις!ειναι και δυσκολες οι εποχες σημερα οικονομικα για ολους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κουρούνα μας, υπάρχουν κι άλλες σκέψεις νεότερες, μία απο αυτές πχ είναι εδώ
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129234740

    Ο Σέρβος δεν δίστασε και να προτείνει τι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη του στο μέλλον, ώστε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να μην κινδυνεύσει με αφανισμό. «Μια κλειστή Ευρωλίγκα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Αν δεν το κάνουμε, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει το ΝΒΑ, θα δημιουργήσει μια περιφέρεια στην Ευρώπη και αυτό θα σημάνει τον θάνατο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως τέτοιου. Είναι καλύτερα να φανούμε εμείς ικανοί στο να οργανωθούμε και να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρότζεκτ» τόνισε ο 52χρονος τεχνικός, δίνοντας και. λεπτομέρειες γι' αυτό το σχέδιο.

    «Στα πρωταθλήματα θα αγωνίζονταν οι ομάδες που δεν παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα και αυτές της Ευρωλίγκας θα συμμετείχαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων, εκεί περί τον Μάιο». Ακούτε, κύριε Τζόρντι Μπερτομέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Elisa van beek
    Το θέμα δεν είναι οικονομικό. Τα 13 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού υπήρχαν και υπάρχουν (μείον τα πενιχρά έσοδα που δεν θα καλύψουν ούτε τα μισά). Το θέμα είχε βαθύτερα αίτια και η υπόθεση Μπατίστ ήταν απλά η αφορμή. Ο Δημήτρης είπε ότι δεν αντέχει το οικονομικό βάρος των ΟΦΕΙΛΩΝ που δεν ήξερε και όχι την κάλυψη του προϋπολογισμού που έφτιαξε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @polykos
    Αυτά που λέει ο Ζοτς είναι...παλιά. Δεν είναι φρέσκια ιδέα. Οπως σου έγραψα τα περί επέκτασης του ΝΒΑ είναι σχέδιο της δεκαετίας του '90 και ήδη έχει εγκαταλειφθεί. Με τον Στερν να φεύγει στο τέλος της χρονιάς το θέμα αυτό έχει πεθάνει οριστικά και δεν θα επανέλθει στο προσκήνιο για πολλά χρόνια ακόμη. Η Ευρωλίγκα είναι στα 3/4 της κλειστή σήμερα. Η συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα είναι μια άλλη ιστορία, άσχετη όμως με την ουσία του πράγματος. Η συνέντευξη να μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν λέει τίποτε καινούργιο και τίποτε που δεν έχει ξανακουστεί. Μέχρι και ο....Βασιλακόπουλος έχει πει τα ίδια πράγματα σε κάποιες φάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή