Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τζέισον Καπόνο για ΠΑΟ και μια ακόμη αλλαγή προπονητή

Η ήττα από τον 'Ικαρο δρομολογεί εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Η στήριξη στον Χίλτον Αρμστρονγκ και η πίστωση χρόνου τελείωσε και αναμένεται οσονούπω η αντικατάστασή του. Ο Πεδουλάκης θεωρεί ότι ο ένας παίκτης που θα αποκτηθεί πρέπει να είναι σουτέρ και καλός επιθετικός και το όνομα που συζητιέται από χθες είναι αυτό του Τζέισον Καπόνο, συμπαίκτη του Πάουελ που ήρθε στον Ολυμπιακό, στους Λέικερς. Δεινός σουτέρ τριών πόντων αλλά πέραν τούτου δεν έχει δείξει άλλες αρετές στο ΝΒΑ.
Στο μεταξύ, πάμε και για άλλη μια αλλαγή προπονητή στην Α1. Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να λυθεί η συνεργασία με τον Κρις Χουγκάζ και ήδη έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

16 σχόλια:

  1. Ο Φραγκιάς θα είναι ο αντικαταστάτης του Χουγκάζ στην καβάλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @κυριακή
    Αν ήξερα το όνομα θα το έγραφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα κουρούνα.Εκτός από τον Άρμστρονγκ και τον Κίτσεν παίζει να συζητηθεί και άλλος παίχτης για αντικατάσταση?Ξέρεις αν γίνει οικονομική υπέρβαση για κάποιον από τους παίχτες που θα αποκτηθούν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σας παιδια......ο καπόνο είναι είναι 3......και λίγο 2.....καθώς είναι πολύ αργός....πως θα χωρέσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντως εγω το συνθημα το εχω ετοιμο: δωσε πονο, δωσε πονο, δωσε πονο στα γαβρακια βρε Καπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. telika isxuei tou kapono? den vlepo na to grafoun alla sites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Greg
    Υπάρχει μικρή ενημέρωση λόγω απεργιών και στάσεων εργασιών. Και εγώ το θέμα με....χρονοδιακόπτη το είχα ανεβάσει, το κείμενο ήταν έτοιμο από πολύ πιο νωρίς αλλά δεν ήθελα να το δω παντού. Τώρα αν θα κλείσει ομολογώ ότι αυτή τη στιγμή δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κουρούνα σε ένα αθλητικό σαιτ διάβασα πως αν περάσει το πολυνομοσχέδιο στο οποίο υπάρχει και άρθρο για τη δραστική ουσία θα προκαλέσει ζημιές στις επιχειρήσεις των Γιαννακόπουλων και ίσως εμμέσως προβλήματα στην χρηματοδότηση της ΚΑΕ. Δεν πιστεύω πως οι Γιαννακόπουλοι θα έχουν οικονομικά προβλήματα σαν ιδιώτες αλλά επειδή πάνω από όλα βάζουν την Βιανεξ και τους εργαζομένους της αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν σκέψεις και για περαιτέρω μείωση του μπάτζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kyriaki
    Μην μπερδεύεις τις επιχειρήσεις με το μπάσκετ. Είναι άσχετα πράγματα. Οι γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι μπορούσαν να έχουν 40-50 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ και να μην παίξει ούτε το βλέφαρό τους. Βάζουν όσα θέλουν και όσα αποφασίζουν.Με τις επιχειρήσεις τους δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς. Προσωπικά δεν με απασχολούν όλα αυτά και τα αφήνω έξω από την εξίσωση. το μοναδικό που τους καταλογίζω είναι ότι αν ήθελαν μπορούσαν με απλές κινήσεις και να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Για το πρώτο σκέλος (μεγιστοποίηση των εσόδων) εφόσον δεν τους ενδιαφέρει πάλι δεν πέφτει λόγος σε κανένα. Για το δεύτερο όμως δεν πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα,
    Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορείς να κάνεις και με 18χρονους. Να κατέβουν όλες οι ομάδες με μικρούς αλλά αμφιβάλλω αν θα ασχοληθεί κανείς με το μπάσκετ μετά. Διότι δεν έχει να κάνει μόνο με την μία πλευρά. Πρέπει να δεις και την απέναντι πλευρά, τον φίλαθλο, τον οπαδό ο οποίος έχει απαιτήσεις.

    Τι εννοείς ακριβώς όταν λες ''ότι αν ήθελαν μπορούσαν με απλές κινήσεις και να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους''. Πώς δηλαδή;;; Πάρε πχ τον Παναθηναϊκό και πρότεινε κάτι ρεαλιστικό, πώς θα μπορούσε με απλές κινήσεις να μεγιστοποιήσει τα έσοδα του.

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Takis N.
    Να σου πω λοιπόν ένα απλό πλάνο...
    1. Πραγματική κεντρική διαχείριση των εσόδων από την τηλεόραση όπου ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα μπουν μπροστά και θα αξιοποιήσουν για το κοινό καλό την εμπορικότητά τους. Φέτος ο καθένας θα πάρει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ατρόμητος στο ποδόσφαιρο θα πάρει 2,4. Προφανώς είναι πιο εμπορικός...
    2. Κεντρικό πρόγραμμα μάρκετινγκ με κοινό ταμείο. Εύρεση κοινού χορηγού και όχι φυσικά του ΟΠΑΠ για το πρωτάθλημα. Σήμερα αν δεν κάνω λάθος η κάθε ομάδα παίρνει από τον ΟΠΑΠ γύρω στα 300 χιλιάρικα. Και πάλι ο Ατρόμητος είναι καλύτερος με περίπου 1,2 έσοδα.
    3. Αξιοποίηση των social media και του διαδικτύου. Το παραχώρησε στον ΟΠΑΠ έναντι πινακίου φακής ο ΟΠΑΠ. Ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να μεταδίδει τα παιχνίδια του μέσω διαδικτύου και νομίζω ότι παίρνει γύρω στα 50 χιλιάρικα το χρόνο.
    4. Συνδυασμό εισιτηρίων διαρκείας με παροχές στους κατόχους. Εκπτώσεις σε μαγαζιά, αγορές κλπ. Λόγω εποχών και δεν κάνω πλάκα ακόμη και έκπτωση σε μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με αναφορά των εταιρειών πάνω στα εισιτήρια και στις εκδήλώσεις του συλλόγου.
    5. Επιβολή της κλειστής λίγκας στο πρωτάθλημα με αριθμό ομάδων ικανών να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Η κλειστή λίγκα πουλιέται εύκολα στην αγορά με το σωστό αμπαλάζ και πακετάρισμα.
    6. Χορηγία αεροπορικής εταιρείας που θα καλύπτει τα έξοφδα μετακίνησης των ομάδων (για να μην πηγαίνουν με τραίνο) και ξενοδοχείων για την αντίστοιχη διαμονή.
    7. Κατάργηση της σημερινής μορφής των συμβολαίων και καθιέρωση ενός νέου μοντέλου όπου οι αθλητές θα μοιράζονται με ένα ποσοστό (ας πούμε 60 οι ομάδες, 40 οι παίκτες) τα αποδεδειγμένα πραγματικά έσοδα της κάθε ομάδας.
    8. Συνεργασία με τηλεοπτικό σταθμό και δημιουργία καναλιού (ΠΑΟ TV) που θα προβάλλει τα παιχνίδια που δεν δείχνει το συμβεβλημένο κανάλι.
    Και αυτά είναι λίγα. Οσα έρχονται στο μυαλό ενός κομπογιανίτη δημοσιογράφου πρόχειρα. Δεν έχω πτυχίο μάρκετινγκ ούτε είμαι οικονομολόγος. Βραχυπρόθεσμα και εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σωστό στο (3) είναι τα ''παραχώρησε έναντι πινακίου φακής ο Βασίλης οικονομίδης''
    Α και κάτι ακόμη. Επειδή ξέρω το περιεχόμενο του σε παραπέμπω στο αυριανό editorial του περιοδικού που έχει παρεμφερές θέμα. Ξέρεις τι αποδεικνύει; Επειδή μπορεί να μου πεις ότι υπάρχει οικονομική κρίση το aditorial του διευθυντή του περιοδικού αποδεικνύει ότι στην Ουκρανία που ο μέσος μισθός είναι 180 ευρώ το μήνα η λίγκα λειτουργεί με ασύλληπτο επαγγελματισμό και οι ομάδες δεν χρωστάνε ένα ευρώ ή δολάριο ή δεν ξέρω με τι νόμισμα πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν διαφωνώ ότι όλα αυτά που έγραψες θα βοηθούσαν να γίνει πιο ελκυστικό (όχι απαραίτητα και ανταγωνιστικό) αλλά δεν ξέρω αν θα έφερναν καμία αλλαγή στα οικονομικά δεδομένα των ομάδων και γενικά του αθλήματος.
    Καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, τουλάχιστον στην Ευρώπη, γεγονός που το κάνει πιο εμπορικό σε σχέση με το μπάσκετ. Ο κάτοχος Champions League έχει συνολικά έσοδα (με ομίλους, μπόνους, τηλεοπτικά κτλ) περίπου 100.000.000€ , την στιγμή που στο μπάσκετ η Ευρωλίγκα δίνει αστεία ποσά. Γι αυτό βλέπεις τις δυσαναλογίες σε χορηγίες, τηλεοπτικά κτλ και στην Ελλάδα. Δεν είναι ο Ατρόμητος ποιο εμπορικός. Το ποδόσφαιρο είναι. Και αυτό αποτυπώνεται και στην ελληνική καθημερινότητα. Παίζει ο Παναθηναϊκός ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ και έχει 25.000 κόσμο και με την λήξη ξεκινάει ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός και με το ζόρι θα μπουν 3.000-4.000.
    Πάει ο απλός μεροκαματιάρης και δίνει 400€ να πάρει διαρκείας να βλέπει τον Τοτσέ και δεν δίνει 130€ να δει τον Διαμαντίδη ή τον Σπανούλη. Διότι και στον Ολυμπιακό βιώνουν ίδια φαινόμενα. Και δεν υπάρχει πλέον η καραμέλα περί έλλειψης τίτλων και διακρίσεων διότι είναι Πρωταθλητές Ευρώπης. Αν είχε 10% έκπτωση σε ένα σούπερ μάρκετ θα αγόραζε διαρκείας;;; Δεν νομίζω..
    Διάβασα κάπου ότι για κάποια ματς ελληνικού πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο με μόλις 3€!!!Πιστεύεις ότι θα γεμίσει το γήπεδο;;; Όχι βέβαια!!
    Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου τυγχάνουν προβολής ενώ οι αντίστοιχες μπάσκετ είναι στο περιθώριο. Θυμάται κανείς ποιος πήρε το Eurocup πέρσυ ή πρόπερσυ;; Με δυσκολία ίσως…
    Σίγουρα υπάρχουν πολλές προτάσεις να γίνει πιο ενδιαφέρον το άθλημα αλλά μόνο με αλλαγή των οικονομικών δεδομένων θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Και θα σου πω το εξής. Αν η συμμετοχή στο Eurocup, σου έδινε μπονους ένα σεβαστό ποσό, αμέσως οι ομάδες θα έβρισκαν ένα κίνητρο για να επενδύσουν λίγα ευρώ παραπάνω να πάρουν έναν καλύτερο ξένο, για να παίξουν Eurocup. Θα έβλεπες πώς θα ανέβαιναν οι ομάδες. Και μαζί και ο κόσμος. Αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδος και μαζί συμπαρασύρεται κ ο κόσμος.
    Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες πάντως, απλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρημάτων κατά 80%. Πέφτει το χρήμα (Ρωσσία-Τουρκία),έρχονται παίχτες, γίνεται πιο εμπορικό το αντικείμενο.
    Κάπως έτσι...

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά κουρούνα το πρόβλημα του Πεδουλάκη δεν είναι μόνο ο Ούκιτς και το πάντρεμα του με τον Διαμαντίδη.Είναι και ο κίτσεν που δεν αποδίδει αλλά και ο Πάνκο.Θυμάμαι σε ένα live που σε ρώτησα για τον Πεδουλάκη και είχες απαντήσει πως έχει πρόβλημα στο να διαλέγει ξένους. Όντως από τους 6 που διάλεξε του βγήκαν μόνο οι δύο, ο Λάσμε και ο Μασιούλις. Τελικά θα αντικατασταθεί μόνο ο Άρμοστρονγκ;
    Υ.Σ1 Γιατί κάποια sites βγάζουν εμπάθεια στην κριτική που ασκούν; Άλλο κριτική και άλλο να επιτίθεσαι.
    Υ.Σ2 Διάβασα σε μια πρόσφατη συνέντευξη του Καιμακόγλου όταν τον ρώτησαν αν του έκανε πρόταση ο ολυμπιακός και ο κώστας απάντησε πως ναι του έγινε επίσημη πρόταση αλλά δεν κατάλαβε αν τον ήθελαν πραγματικά ή αν το ενδιαφέρον τους εξαρτιόταν από το ενδιαφέρον κάποιας άλλης ομάδας εννοώντας τον παο. Κάτι παρόμοιο είχε αναφέρει και ο Λιανός μιλώντας για το τι έγινε με τον Καββαδά. Ότι ο ολυμπιακός διεκδικούσε τον παίκτη μόνο όταν στο παιχνίδι έμπαινε ο παο αλλά και με τον Στράτο όπως είχες γράψει και εσύ ο ολυμπιακός δεν ενδιαφερόταν και ξαφνικά του έκανε πρόταση. Ε!δε νομίζω όλα αυτά να είναι σύμπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. από τους 6 ξένους του βγήκε ο ένας...Ο Λάσμε. Ο Μασιούλις νομίζω ότι χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο.
    Το παιχνίδι του μπαίνω-ανεβάζω την αξία ενός παίκτη για να πληρώσει ο άλλος παραπάνω είναι τόσο παλιό όσο οι μεταγραφές στο ελληνικό μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουρούνα ο Μασιούλις αν ήρθε για ρολίστας είναι μια χαρά. Για μένα η απογοήτευση είναι ο Ούκιτς. Και το λέω σε σχέση με τα λεφτά που παίρνει και με τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν. Βέβαια όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι από ανέκαθεν είχα αρνητική άποψη για τον Ούκιτς. Θα συνεχίσει να το πληρώνει αυτό ο Παναθηναικός. Και δυστυχώς είναι επικοινωνιακά πολύ δύσκολη η απόφαση της απομάκρυνσης του Ούκιτς με τις υπάρχουσες συνθήκες. Μακάρι τα αμερικανάκια που θα έρθουν να δώσουν λύσεις. Και θα σου θυμίσω το εξής: Είχα άδικο το καλοκαίρι που έλεγα ότι στον φετινό Παναθηναϊκό αν μένανε Λόγκαν και Μάριτς μπορεί να βοηθούσαν πάρα πολύ;; Στο είχα πει νομίζω...ειδικά για τον Λόγκαν.

    Τakis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή