Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο παίκτης που ταιριάζει στον Παναθηναϊκό....

Τον λένε Τρόι Μέρφι και αποδεσμεύθηκε πριν  από λίγες ώρες από τους Ντάλας Μάβερικς που υπέγραψαν τον 38χρονο Ντέρεκ Φίσερ και δεν είχαν άλλη θέση στο ρόστερ τους. Βετεράνος του ΝΒΑ και ο Μέρφι στα 32 του έχει παίξει σε έξι διαφορετικές ομάδες. Με μπόι 2μ.11 είναι ένα ψηλό τεσάρι, που μοιάζει στο στιλ με τον Τσαρτσαρή. Παίζει κυρίως μακριά από το καλάθι με μεγάλα πλεονεκτήματα το εξαιρετικό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση (ρεκόρ καριέρας 39% στα τρίποντα) και είναι πολύ καλός ριμπάουντερ (ρεκόρ καριέρας κοντά στα 8 ριμπάουντ ανά αγώνα). Στην Ευρώπη αν αντέχουν τα πόδια του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Νομίζω ότι ταιριάζει πολύ καλύτερα στον Παναθηναϊκό από ότι ο Καπόνο. Το αν έρχεται στην Ευρώπη και πόσο ακριβώς κοστίζει δεν είμαι ο αρμόδιος να τα απαντήσω.

20 σχόλια:

  1. Όντως σαν παίκτης θα ταίριαζε περισσότερο ο Μέρφι στον παο και αυτό που πραγματικά λείπει από την ομάδα είναι ένα τεσσάρι με σουτ αλλά αφού έκλεισε ο καπόνο και από εβδομάδα έρχεται.
    Κάπου διάβασα πως έφυγε ο πιτσιόλης από το επιτελείο της ομάδας. Είναι αλήθεια;
    Τέλος με τις ανανεώσεις σπανούλη και διαμαντίδη έχεις ακούσει τίποτα;Τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορα.Από το ο ραζνάτοβιτς έβαλε τιμή εκκίνησης τα 3εκ για σπανούλη και ως το ο Διαμαντίσης έχει ξενερώσει και είτε αποχωρεί είτε αποσύρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρούνα η γνώμη μου είναι ότι ο αδύναμος κρίκος του Παναθηναϊκού είναι ο Ούκιτς. Πιστεύω ότι είναι πολύ κακό για το τίποτα. Και την ίδια άποψη είχα και από τις προηγούμενες ομάδες του. Από κει και πέρα, δείχνει σε πρώτη φάση ότι μπορεί να προσφέρει ο Μπανκς, αρκεί κατά την γνώμη μου πάντα, να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα, γιατί είναι πολύ εύκολο να αντιστραφεί όλο το αρχικό θετικό κλίμα και να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος.
    Η προσθήκη Καπόνο είναι κλειστό χαρτί. Όποιος κάνει προβλέψεις και γράφει διθυράμβους πριν δεν τον παίχτη να παίζει με τα πράσινα, είναι αστείος. Και ο Τρεισι Μάρευ ήταν σουτέρ αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου ότι ένα τεσσάρι με καλό σουτ και ριμπάουντ, θα έδενε περισσότερο την ομάδα, παρά ένας κλασικός σουτέρ στο τρία. Η ειρωνεία είναι πάντως ότι την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Καπόνο για να βρει το σουτ από την περιφέρεια, άρχισε να ανεβαίνει ο Μπράμος.

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to ean piasei h oxi o kapono einai asxeto to ean h metagrafi tou se theoritiko epipedo einai megali edo paraligo o malkovic ean ton akouge apo ta misa tis protis xronias o paulos na evgaze axristo ton dominique k simera na legame ton dominique apotyximeno

      Διαγραφή
  3. Α και κάτι που ξέχασα πριν. Στο σύγχρονο μπάσκετ πιστεύω ότι δεν γίνεται να επιβιώσεις μόνο με το σουτ. Θεωρώ αδύνατο ο Καπόνο (και ο κάθε Καπόνο) να παίζει μόνο για να σουτάρει τρίποντο. Αλλά δεν ξέρω τον παίχτη οπότε δεν θέλω να πω περισσότερα πριν τον δούμε να παίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Kαπόνο είναι μεν μόνο σουτέρ, αλλά καμία σύγκριση δεν υφίσταται με Tracy Murray, κατά την γνώμη μου, καθώς ο Καπόνο τις χρονιές που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ ήταν ξεκάθαρα ένας απο τους κορυφαίους στα τρίποντα, ακόμα και βάση ποσοστού (το οποίο δείχνει πάντα αν ένας παίχτης όντως ξέρει να σουτάρει καλά). Συμφωνώ βέβαια 1000% με το οτι αν δεν δεις τι θα κάνει ο παίχτης, είναι μοιραία άστοχος ο κάθε σχολιασμός. Ασφαλώς και παίζει ρόλο και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε παίχτης, είναι λίγο δύσκολο ο Καπόνο που θα έρθει τώρα στον ΠΑΟ να παίξει ίδιο μπάσκετ με τον Kαπόνο των 25 ετών, που είχε το 4ο καλύτερο all time ποσοστό στα τρίποντα στο NBA, όσο έπαιζε στους Ηeat. Παρ'όλα αυτά, ο μεν (Murray) ενώ είχε το σουτ προσπάθησε να γίνει καλό δυάρι, και κατέληξε να αναφέρεται μόνο επειδή είναι... ξάδερφος του Αllan Houston, ενώ ο δε είναι έξυπνος, συμβιβάστηκε απο την αρχή με αυτά που είχε, και έγινε κορυφαίου επιπέδου σουτέρ. Όσο για το αν επιβιώνεις φίλε Godfather, ας ρωτήσουμε, πχ τον Αλβέρτη, αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα, διότι υπεισέρχεται αναγκαστικά η αντίληψη του καθενός μας για το σύγχρονο μπάσκετ..

      Διαγραφή
    2. Φίλε Πάνο θέλω μόνο να σχολιάσω ότι ο Αλβέρτης φυσικά και δεν επιβίωσε μόνο με το σουτ. Έκανε κι άλλα πράγματα. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με αλλά ξεκινούσε πάντα πάνω στον καλύτερο επιθετικό της αντιπάλου.Αναφέρομαι στα πρώτα χρόνια του στον Παναθηναϊκό.Όσο αντέχανε τα πόδια του. Σίγουρα βοηθούσε στα ριμπάουντ. Και αργότερα βοηθούσε αλλιώς, είτε με έξυπνα κερδισμένα φάουλ, είτε με την εμπειρία του κτλ κτλ. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω το παιχνίδι του Αλβέρτη. Ο Αλβέρτης είναι από μόνος του μια ξεχωριστή κατηγορία αθλητή. Και μόνο το γεγονός ότι ο μοναδικός παίχτης που έμεινε να ενώνει τρεις εποχές Παναθηναϊκού λέει πολλά. Προ Ομπράντοβιτς, Ομπράντοβιτς, μετά Ομπράντοβιτς εποχή.

      Takis N.

      Διαγραφή
    3. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον Αλβέρτη ως σύμβολο του ΠΑΟ, αλλά το να τον ονομάζουμε ξεχωριστή κατηγορία λόγω μακροημέρευσης και μόνο, είναι κάπως άδικο για άλλους καλούς παίχτες.. Σαν να λέμε οτι ο Gary Neville ήταν ο κορυφαίος της MUTD ένα πράγμα. Δεν κάνεις λάθος και φυσικά κατανοώ τα επιχειρήματα σου (είναι βασισμένα σε γεγονότα, άλλωστε), αλλά θα μου επιτρέψεις να θεωρώ τον Αλβέρτη της δεκαετίας 99-09 μονοδιάστατο παίχτη. Κάτι που δεν είναι κακό. Ήταν πάντα μέτριος ριμπάουντερ (μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για έναν forward ύψους 2.05), βεβαίως και η εμπειρία του έπαιξε τεράστιο ρόλο ειδικά τις τελευταίες του χρονιές, όσο για τα έξυπνα κερδισμένα φάουλ θα προτιμούσα να μην σχολιάσω. Anyway, κανένας δεν αρνείται οτι ήταν εκ των κορυφαίων σουτερ που πέρασε απο τα ελληνικά γήπεδα, αλλά προσωπικά δεν δέχομαι οτι ξέφυγε απο την μετριότητα στους άλλους τομείς του παιχνιδιού του.

      Διαγραφή
  4. αν κ από όσο ξέρω από έγκυρες πήγες το θέμα φωτση δεν έχει κλήση ακόμα κ είναι αρκετά πιθανό να φορέσει τα πράσινα από δετός εγώ θα φερνα κ καπονο κ μερφη εάν δεν έρθει ο φωτσης διώχνοντας πάνκο γιατι σουτερ σαν τον Καπονο όταν τον βρίσκεις ελεύθερο τον αποκτάς οσο για ουκιτς σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Εχουν γινει τοσες επαφες και εμεις δεεεεεεεν. Μακαρι να μας τα φυλας για το περιοδικο.Αναμενουμε για παρασκηνιακες λεπτομερειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τεσσαρι με σουτ που χρειαζεται ο ΠΑΟ ειναι ο μεγαλος Αντρες Νοτσιονι που ειναι με το ενα ποδι εκτος απο την Καχα. Τεραστια προσωπικοτητα αλλα φτανει εκει το μπατζετ του ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Νοτσιόνι, ξέρει πολύ μπάσκετ, είναι και τρελός με την καλή έννοια, και θα ανέβαζε τον ΠΑΟ επίπεδο. Τεσσάρι όμως δεν είναι. Τεσσάρι είναι ο Ντάνκαν και ο Γκαρνέτ, τεσσάρι είναι o Mπατίστ, ο Ελιγιάχου, ακόμα και ο Χάινς του Ολυμπιακού, αν και με το ζόρι. Ο Νοτσιόνι είναι περιφερειακός παίχτης, δεν έχει πεδίο δράσης το ζωγραφιστό. Πάντως συμφωνώ, αν ο ΠΑΟ κατάφερνε να κάνει τέτοιο κόλπο, θα ήταν για έτοιμος για final 4.

      Διαγραφή
    2. O Νοτσιόνι πλέον φίλε Πάνο ΕΙΝΑΙ 4αρι γιατί είναι πολύ αργός για να παίξει στο φτερό, ο Χάινς όχι μόνο δεν είναι 4αρι αλλά είναι 5αρι και ο Μπατίστ τα τελευταία χρόνια που βάρυνε τον έκανε 5άρι ολκής ο Ομπράντοβιτς κ φαίνεται από το οτι προσπαθεί να τον αξιοποιήσει σαν 4αρι ο Πιανιτζάνι και τρώει τα μούτρα του ενώ τα λίγα λεπτά που παίζει 5αρι μέσα στους αγώνες θυμίζει τον Μπατίστ του ΠΑΟ.

      Τέλος να σου θυμίσω οτι το σύγχρονο 4αρι πλέον ειναι έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό το σουτ και όχι το παιχνίδι στο ποστ.

      Μια απλή φιλική διαφωνία φιλε Πανο και τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Αναγκαστικά θα συμφωνήσουμε στο οτι διαφωνούμε, καθώς η εργαλειακή ορθολογικότητα όσων αναφέρεις με βρίσκει αντίθετο. Ναι, ο Νοτσιόνι είναι αργός για να παίξει στο φτερό, αλλά αυτό τον καθιστά αυτόματα 4αρι? Τι γίνεται με το inside game (που δεν έχει), και όλα αυτά τα λεγόμενα ''fundamentals'' που ένας power forward μαθαίνει απο όταν αποκτά σταθερή θέση σε μικρή ηλικία (απο το καλό box out στις βολές μέχρι το πώς να σπρώχνει ανάλογα με τα κιλά του αντίπαλου ψηλού και πάρα πολλά άλλα)? Θα τα μάθει όλα αυτά τώρα που τριαντάρησε και θα ξεχάσει τη θέση 3 που έπαιζε τόσα χρόνια? Και έστω οτι αυτό είναι δυνατόν, πως θα αμυνθεί ο Νοτσιόνι απέναντι σε παίχτες πάνω απο 2.05 και 15 κιλά βαρύτερους απο αυτόν? Το μπάσκετ φίλε antpapreth είναι πολύ πιο σύνθετο απο οτι φαίνεται, και κάθε θέση έχει 2 εκφάνσεις, αυτή της επίθεσης, και αυτή της άμυνας. Έχοντας δει τον Χάινς αρκετές φορές απο κοντά να παίζει, σε διαβεβαιώνω οτι είνα όσο πεντάρι είμαι και εγώ. Μιλάμε για έναν παίχτη με ύψος 1.96, (ελάχιστα πιο ψηλός απο τον Σπανούλη, για να σου δώσω ένα μέτρο σύγκρισης) ο οποίος έχει τα πιο μακριά χέρια που έχω δει ποτέ σε άνθρωπο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αμύνεται αρκετά αποτελεσματικά στη θέση 5 χρησιμοποιώντας και το άλμα του και πηγαίνοντας ''γύρω γύρω'' απο τους αντίπαλους ψηλούς για το κόψιμο. Όλα καλά μέχρι εδώ. Στην επίθεση όμως, ποτέ μα ποτέ δεν έχει βάλει πλάτη στον αντίπαλο center για να δεχτεί την μπάλα και να σκοράρει, και όταν την δέχεται, στα 4-5 μέτρα πάντα, την βάζει αμέσως κάτω και ξεκινάει drive. Προσωπικά αυτό το ονομάζω small forward χωρίς σουτ, καθώς ακόμα και να επικαλεστούμε το σύγχρονο μπάσκετ που αναφέρεις, δεν βρίσκω κάτι κοινό του Χάινς με παίχτες όπως ο Lorbek, o Krstic και άλλα 5αρια της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και με τον Batiste. Eπειδή δηλαδή τριανταπεντάρησε, βάρυνε, και δεν μπορεί να μαρκάρει στα πόδια άλλα 4αρια, έγινε center? Ο Obradovic έκανε τη μαγκιά, τον έβαλε στο 5 και του βγήκε για αρκετά χρόνια. Δεν αλλάζει κάτι αυτό. Ο παίχτης έχει ύψος 2.03 και ξεκίνησε να αγωνίζεται ως small forward, μην το ξεχνάμε. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των παιχτών στο σύγχρονο μπάσκετ, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεχόμαστε έτσι, δογματικά, οτι το σύγχρονο 4αρι έχει σαν χαρακτηριστικό το σουτ, απλά και μόνο επειδή έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Το ξεκίνησαν ο Dirk και ο Rasheed Wallace στους Pistons, (εδώ όμως μιλάμε για παίχτες 2.11 που έπαιζαν με πλάτη ακόμα και τον Yao Ming), στην απο 'δω μεριά η CSSKA κέρδισε χρησιμοποιώντας έτσι τον Smodis, αλλά οκ, έχει παραγίνει αυτός ο ''εκφυλισμός'' των θέσεων στο μπάσκετ. Γι' αυτό και για να βρείς ψηλό που να ξέρει να κάνει hook σήμερα πρέπει να βάλεις αγγελία σε εφημερίδα (Μόνο αν ανοίξει σχολή ο Λάζαρος θα σωθούμε, κουρούνα κάνε καμία διερευνητική επαφή). Επειδή έχω χρόνο και γράφω ασταμάτητα, κλείνω για να μην σε κουράσω άλλο. Ι don't dig that που λέμε και στο χωριό μου, αλλά φυσικά ο καθένας μας έχει την άποψή του. Και εννοείται οτι όλα αυτά τα λέμε φιλικά, αν συμφωνούσαμε όλοι εδώ μέσα δεν θα είχαν γίνει πάρα πολλές ωραίες συζητήσεις.

      Διαγραφή
    4. Ναί ρε συ Πάνο,δεν διαφωνώ οτι όλοι αυτοί πλην του Χάινς ξεκίνησαν να παίζουν σε άλλες θέσεις από αυτές που πάιζουν τώρα.

      Ναί, ο Νοτσιόνι κάποια στιγμή ήταν ένας από τους καλύτερους SF στην Ευρώπη όπως και ο Μπατίστ ήρθε ως SF(μέτριο) στο Βέλγιο από το ΝΒΑ και τον έκανε ο Γκαστόνε το καλύτερο PF στην Ευρώπη. Ο Χάινς είναι μια άλλη ιστορία κ με το ύψος που έχει όντως δεν είναι το πρότυπο του σέντερ αλλά είναι τόσο καλός και αποτελεσμάτικος στο να παίζει αυτή την θέση που την κάνει δικαιωματικά "δική" του.

      Ο αντίλογος σε όλα αυτά όμως είναι πως το μπάσκετ όπως και όλα τα πράγματα στην ζωή εξελίσσονται και αν μείνουμε στάσιμοι θα μας αφήσει πίσω. Συνεπώς όσο γερνάει ο αθλήτης και χάνει κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του θα πρέπει να αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του(Μπατίστ, Νοσιόνι). Με την λογική σου, ο Αντετοκούμπο Γ.(που είναι και της μόδας) με μπόι 2.06 δεν θα έπρεπε επ ουδενί να παίζει play maker αλλά PF γιατί το ύψος του είναι ιδανικό για 4αρι παρότι το πρότυπο του άσσου της δεκαετίας 90' θεωρούσε πως το ιδανικό ύψος κυμαίνεται γύρω στο 1.90.

      Τα πρότυπα των θέσεων αλλάζουν και αυτά με τον καιρό ανάλογα με τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Έτσι ενώ παλιότερα παίζαμε στο 4-5 με Τάρλατς, Φασούλα(που είχαν παιχνίδι με πλάτη και έβγαιναν από το ζωγραφιστό μόνο για να σουτάρουν βολές) τώρα παίζουμε με 4-5 Πρίντεζη-Χάινς που τρέχουν το γήπεδο καλύτερα από τα guards. Σε αυτά τα χρόνια το παιχνίδι άλλαξε και η επίθεση έπεσε απο τα 30" στα 24" και έπρεπε να υπάρχουν πιο γρήγορες πεντάδες.

      Σου λέω πράγματα που τα ξέρεις αλλά δεν μπορείς να τα παραβλέψεις για να καταλάβεις οτι η κάθε εποχή θα φέρει και τις αλλαγές της και στον τρόπο παιχνιδίου αλλά και στα πρότυπα των θέσεων.

      Φιλικά πάντα.

      Διαγραφή
    5. Δεν διαφωνώ κάπου, έχω να πω μόνο οτι για να δούμε αν όλες αυτές οι αλλαγές είναι προς το καλύτερο θα πρέπει να περιμένουμε χρόνια, οπότε ας μην παρασυρόμαστε απο εφήμερα πράγματα και τάσεις που γίνονται μόδα ( PF που σουτάρουν 5 τρίποντα, PG με ύψος 2 μέτρα, κλπ). Μακάρι δηλαδή το παιδί να γίνει το καλύτερο πλέι μέικερ, και τώρα σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ διασκεδαστικό να τον παρακολουθούμε να παίζει, αλλά ας τον φανταστούμε σε 5 χρόνια, που το σώμα του θα έχει αναπτυχθεί και σε όγκο, και θα πρέπει να κυνηγάει στην άμυνα άτομα που τρέχουν πολύ πιο γρήγορα απο αυτόν, για να το πώ έτσι απλοϊκά (το ιδανικό ύψος για άσσο είναι χαμηλό απο πάντα, προφανώς λόγω ευκινησίας και πλεονεκτήματος σε ταχύτητα). Οι αλλαγές που έχουν βελτιώσει κατά καιρούς το μπάσκετ είναι αναμφισβήτητες, αλλά η κεντρική ιδέα είναι η ίδια since day one. Όσο πιο ψηλός είσαι, τόσο πιο κοντά στο καλάθι παίζεις, βάζεις πιο εύκολα απο τους κοντούς την μπάλα μέσα, και κερδίζει η ομάδα σου. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, η ιστορία να γράψει κάποτε οτι αν την δεκαετία των 00's τα 4αρια δεν έβαζαν στο ρεπερτόριο τους το μακρινό σουτ, το μπάσκετ θα είχε μείνει πολύ πίσω.. Αυτό όμως, ξαναλέω, είναι κάτι που θα αργήσουμε να το μάθουμε..

      Διαγραφή
  7. @kyriaki
    Για τις υποθέσεις των ανανεώσεων όλα στην ώρα τους. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει υπαρκτό ζήτημα και στη μια και στην άλλη πλευρά. Εννοώ στο ότι αφορά στο τι θα γίνει και πως θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που έγραψα για τον πιτσιόλη ισχύει;Έφυγε από τον παο;

      Διαγραφή
  8. @Godfather
    Συμφωνώ σε όσα γράφεις. Νομίζω ότι στο τεύχος του Σεπτεμβρίου (δεν θυμάμαι ποιό ήταν) είχα γράψει πριν ακόμη ο Παναθηναϊκός παίξει έστω και ένα επίσημο παιχνίδι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πεδουλάκη ήταν πως θα παντρέψει στην ίδια πεντάφδα Διαμαντίδη και Ούκιτς. Πλέον και από όσο βλέπω και στα τελευταία ματς παίζουν ολοένα και λιγότερο παρέα...
    Ο Καπόνο είναι όντως κλειστό χαρτί. σπουδαίος σουτέρ αλλά μονοδιάστατος. Πουθενά δεν του ζητήθηκε και ποτέ να είναι πρωταγωνιστής. Αν μπορεί να το κάνει στην Ευρώπη είναι σοβαρό θέμα συζήτησης. Μόνο με το σουτ δεν αντέχει ένας παίκτης στην Ευρώπη. Δεν αντέχει καν το είδος του pure scorer όπως για παράδειγμα ο Φλιπ Μάρεϊ (συνωνυμία με τον Τρέισι) που είχε έρθει για την Εφες πριν κάτι χρόνια. Στο ΝΒΑ στήνεται ένας καλός σουτέρ στη γωνία, παίρνει 3-4 ελεύθερα σουτ διότι η αντίπαλη άμυνα υπολογίζει στον συμπαίκτη του σούπερ σταρ και φτιάχνει ποσοστά και καριέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΑΝΑΜΑΣΤ
    Οσον αφορά το θέμα προπονητή στο περιοδικό δεν σας φυλάω τίποτα. διότι πολύ απλά δεν έχει γίνει και τίποτα. Ακόμη ζούμε τις μέρες παραμυθιού όπου ο Βασιλακόπουλος ''ψήνει'' τον Μεσίνα, τον Ομπράντοβιτς και τον...Πλάθα που τον είδε στην τηλεόραση και του άρεσε (μου λένε). Τώρα βέβαια που η Ζαλγκίρις έχασε από τον Ολυμπιακό μπορεί και να άλλαξε γνώμη και να κατέληξε στον Γιαννάκη ή τον Μίσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να γινω και εγω λιγο γραφικος στο θεμα της εθνικης Ελλαδος (ποσο παραπανω δηλαδη, Αρης εισαι): ο Μπαουερμαν δουλευει πουθενα αυτον τον καιρο?Τωρα ποιος Νοτσιονι, ουτε το Ν απο το Νοτσιονι δεν μπορει να φερει ο συλλογος θυματων βιας Ντινο Ρατζα. Ας εφερνε Μασευ οταν μπορουσε να ειχε λυσει το προβληματακι του, αλλα ειπαμε, τι να το κανεις το 4αρι? Ριχνεις τον δυναμιτη Σκορδιλη, αυτο το πακετο, δυναμης, τεχνικης και εξυπναδας, αυτον τον ηρωα που γλυτωσε απο το Νταχαου του Αλεξανδρειου και χτυπας φαιναρ φορ, Μουντιαλ και διαπλανητικο μαζι. Μαθετε μπασκετακι γατακια, η εκδικηση των ανοιχτοματηδων ερχεται.

    ΥΓ: Κορωνιος στην Καβαλα. Προεδρε της Καβαλας, λυπησου μας, ασε μας κατηγορια στο μπασκετ τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή