Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Καλός αλλά....ελαφρύς!

Ο Χίλτον Αρμστρονγκ πυο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια προσπάθησε να πείσει τις ομάδες του ΝΒΑ ότι είναι ένας βαρύς σέντερ/φόρογουορντ. Δεν τα κατάφερε παρότι με καλές περγαμηνές από ένα εξαιρετικό κολεγιακό πρόγραμμα δοκίμασε σε πέντε διαφορετικές ομάδες.Στα 28 του είναι φανερό πλέον ότι τα επόμενα 5-6 καλά και παραγωγικά χρόνια της καριέρας του θα τα περάσει στην Ευρώπη.
Εξι χρόνια νωρίτερα ο Αρμστρονγκ επιβεβαιώνοντας τη διαρκή πρόοδο του αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στην εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική για ψηλούς Big East με το Κονέκτικατ. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε πάρει και το κολεγιακό πρωτάθλημα με την ομάδα του 2004 στην οποία όμως ήταν συμπληρωματικός.
Με δεδομένο ότι ήταν πάντοτε καλός αμυντικός και μπλοκέρ επελέγη στο νούμερο 12 του ντραφτ από τη Νέα Ορλεάνη αλλά αυτά ήταν τα τελευταία καλά νέα που άκουσε στο ΝΒΑ για την επόμενη εξαετία. Οι Χόρνετς λίγο αργότερα πήραν τον Τάισον Τσάντλερ και ο Αρμστρονγκ απέκτησε για τέσσερα χρόνια μια μόνιμη θέση στην άκρη του πάγκου τους. Δεν έπαιξε ποτέ πάνω από 70 παιχνίδια και ποτέ πάνω από 15 λεπτά μέσο όρο στους Χόρνετς που τελικά στις αρχές του 2010 αποφάσισαν ότι είχαν δει όσα ήθελαν και τον έστειλαν άνευ ουσιαστικού ανταλλάγματος (ένα ντραφτ δεύτερου γύρου) στο Σακραμέντο. Από εκεί ξεκίνησε ένα οδοιπορικό πιου έληξε το περασμένο καλοκαίρι. Χωρίς πουθενά να πείσει ότι πέρα από το εντυπωσιακό κορμί του (2μ.11 μπόι αλλά ούτε 110 κιλά βάρος) μπορούσε να είναι κυρίαχος σέντερ επιπέδου ΝΒΑ. Πέρσι στη Βιλερμπάν έκανε καλή σεζόν και στο πρωτάθλημα και στο Eurocup αφού το στιλ παιχνιδιού στην Pro A ήταν ότι έπρεπε για ένα ελαφρύ ψηλό. Μπορεί να είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους μπλοκέρ και ριμπάουντερ του ελληνικού πρωταθλήματος και μέσα στη δεκάδα της Ευρωλίγκας στις ίδιες κατηγορίες αλλά 7-8 πόντοι μέσος όρος στην επίθεση μπορεί να είναι το...ταβάνι του.
Ειρωνεία; Το επίθετο του σημαίνει ''βαρύ χέρι'' (Arm-strong) κάτι που ουδέποτε ήταν ή θα γίνει.
Και το κλασικό βιντεάκι με highlights για μια πρώτη γνωριμία




7 σχόλια:

  1. Καλό χειμώνα κουρούνα.. Μια χαρά επιλογή ο Armstrong. Θα κλείνει και τις τρύπες που αφήνει ο Σόφο στην άμυνα. Απο μπάσκετ δεν ξέρει πολλά, αλλά θα σταθεί αξιοπρεπέστατα πιστεύω. Επίσης 2.11 δεν είναι, στο draft combine του 2006 είχε μετρηθεί 2.08, αλλά με το 2.23 που έχει άνοιγμα χεριών το αναπληρώνει με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @panos919
    Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα (καιστην Ευρωλίγκα) το σπρωξίδι πάει σύννεφο...Αν δεν έχει ''φουσκώσει'' πέρσι στη Βιλερμπάν (είδα μόνο ένα παιχνίδι του χθες και αυτό από την αρχή της σεζόν) θα έχει πρόβλημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό χειμώνα και απο εμένα. Κουρούνα επειδή σε πολλά σχόλια και άρθρα άλλοι γράφουν πως αυτό που λείπει τώρα από τον παο είναι ένα τεσσάρι που θα παίζει και στο τρία και άλλοι ένα τεσσάρι που θα παίζει και στο πέντε ήθελα να σε ρωτήσω εσύ τι πληροφορίες έχεις για τον παίκτη που θα αποκτηθεί. Επίσης όλη αυτή η ιστορία με τον κινέζο γκάρντ είναι πραγματική;
    Υ.Σ ένα βιβλίο που διάβασα και μου άρεσε πάρα πολύ είναι το η συνωμοσία εναντίον της Αμερικής του Ροθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριακή
    Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση/ Σίγουρα θα μπορεί να παίζει στο 4 και δεν θα είναι μεγάλο όνομα. Απλά ένας καλός συμπληρωματικός παίκτης. Το ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό και ο παίκτης που θέλει ο Πεδουλάκης είναι ο Λάσμε αν τελικά δεν βρει ομάδα και δεχτεί τα χρήματα που του δίνουν. Για τον Κινέζο επίσης υπάρχει ενδιαφέρον. Εμπορικό. Να έχει ένα Κινέζο ο Παναθηναϊκός για να ανοίξει την αγορά της Κίνας (πολύπελυρα και σε πολλούς τομείς).
    Ο Ροθ είναι καλός και το συγκεκριμένο βιβλίο από τα καλύτερα του. Αλλά πολύ what if κατάσταση και τέτοιου είδους βιβλία ή σου αρέσουν πολύ ή σε απωθούν. Για μένα ισχύει το πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα
    Αληθεύει ότι ο Ντικούδης θέλει και περιμένει Παναθηναικό και γι αυτό δεν έχει κλείσει ακόμα πουθενά;;Ξέρεις αν παίζει σενάριο Κόμματου;;;

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ακουστει το σιχαμενο, αλλα περα για περα ρεαλιστικο "για Ελλαδα καλος ειναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρρητικά ο Ντικούδης μπορεί να ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό που επίσης ψάχνει για ένα συμπληρωματικό ψηλό. Νομίζω πάντως ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει ξένο και όχι Ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή