Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Ποιός πληρώνει το....Ζάππειο;

Πριν από περίπου ένα χρόνο σε ένα διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε αναγγείλει ότι η ΕΟΚ, παρότι δημόσια επιχορηγούμενος οργανισμός, δεν πρόκειται να ανεβάζει στο διαδίκτυο και τη Διαφάνεια ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τις δαπάνες της, τους διαγωνισμούς και λοιπά οικονομικά στοιχεία.
Για μια ακόμη ΄φορά ο Βασιλακόπουλος λειτούργησε όπως τον βολεύει παρότι εκείνη την εποχή δήλωνε φανατικός υπέρμαχος του μνημονίου και είχε επανακάμωει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ (το είχε απαρνηθεί επί Σημίτη) και είχε αποκτήσει εκ νέου προσβάσεις με την οικογένεια Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ευθαρσώς ότι ο Γιωργάκης θα σώσει την Ελλάδα! Παρόλα αυτά και τις ρητές εντολές του Γιωργάκη ο...Γιώργαρος πραγματοποίησε την απειλή του χωρίς ποτέ να κληθεί από τους αρμόδιους φορείς όπως το Υφυπουργείο Αθλητισμού εξηγήσεις.
Το θέμα είναι ξανά στην επικαιρότητα τώρα που στήθηκε το πανηγυράκι του Ζαππείου και σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς δέχτηκε να φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3. Ποιός πληρώνει τα έξοδα, τις αποστολές των ομάδων, τη διοργάνωση κλπ. Μπορεί να μας το πεί κάποιος, ειδικά σε εποχές που η ΕΟΚ γκρινιάζει γιατί οι επιχρορηγήσεις της είναι σημαντικά μειωμένες και τα σωματεία -ακόμη και της Α2- αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου οικονομική ασφυξία. Δεν μιλάμε καν για τις μικρότερες εθνικές κατηγορίες που δεν πληρώνονται από την ΕΟΚ λειτουργικά έξοδα στις ερασιτεχνικές ομάδες που επιζούν από τους...εράνους των συμβουλίων τους.
Ποιά είναι η σκοπιμότητα της διεξαγωγής μιας διοργάνωσης που δεν προσφέρει τίποτε; Μας νίκησε μια ομάδα Ρώσων που οι μισοί είναι άνω των 30 ετών και το λεγόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια ευκαιρία να κάνουν τζάμπα διακοπές παίκτες όπως ο Γκαρμπαχόσα που έχουν σταματήσει το μπάσκετ. Για να μη μιλήσουμε για τη σύνθεση της ελληνικής ομάδας...Μάζεψαν στην τύχη τέσσερις παίκτες που δεν είχαν ιδέα από το 3Χ3 όπως ομολόγησε μετά τον πρώτο αγώνα ο Χάρης ΄Γιαννόπουλος και τη βάφτισαν εθνική ομάδα.
Φυσικά, η ΕΡΤ έσπευσε να καλύψει άλλη μια αγωνιστική δραστηριότητα του Βασιλακόπουλου την ώρα που επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα είχε περικόψει δραστικά τις ώρες μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Προφανώς, τα έξοδα παραγωγής (που θα μάθουμε σε εύθετο χρόνο πόσα ακριβώς ήταν) δεν είναι τίποτε για να αποθεώνεται ο άρχοντας του ελληνικού μπάσκετ και να βλέπουμε μια διοργάνωση άνευ οποιαδήποτε σημασίας. Να στέλναμε και μια ομάδα που είχε προκύψει από μια σειρά αγώνων και την αποτελούσαν πιτσιρικάδες θα δίναμε και τόπο στην οργή....
Υ.Γ. Καλό χειμώνα σε όλους, το ιστολόγιο ξανάρχισε τη....δράση του με μια μικρή διαφοροποίηση. Για να πάψουν και τα παράπονα αλλά και οι αυθαιρεσίες στο θέμα των σχολίων σκέφτηκα μια μεσοβέζικη λύση. Μπορούν πλέον να σχολιάζουν όσοι έχουν γίνει μέλη του συγκεκριμένου ιστολογίου (για την ώρα 108 άτομα). Η διαδικασία είναι απλή, μια τυπική εγγραφή αλλά έτσι ο καθένας αποκτά μια μόνιμη ''ταυτότητα'' και λύνονται τα προβλήματα με τα πολλά ανώνυμα σχόλια κλπ. Εννοείται ότι από την πλευρά μου αλλά και όποιου βοηθάει στη διαχείριση του ιστολογίου δεν αλλάζει κάτι. Κάθε σχόλιο είναι αποδεκτό, δεν λειτουργεί moderation στα σχόλια και απλά ισχύει το δικαίωμα διαγραφής όποιου ενδεχόμενα είναι υβριστικό ή προσβλητικό. Βλέπουμε πως λειτουργεί το όλο σύστημα και προχωράμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου