Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εκπληξη με ΠΑΠ οι Σέλτικς (updated)

Παρότι, οι τελευταίες ώρες είναι πάντοτε καθοριστικές για τη σειρά στο ντραφτ πριν από λίγο Αμερικάνος δημοσιογράφος από τη Boston Globe μου τηλεφώνησε ζητώντας πληροφορίες για το... συμβόλαιο του Κώστα Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό και πόσο εύκολα σπάει... Αυτά για δικη΄τυο χρήση αφού οι Σέλτικς τα ξέρουν καλά.
Το τοπίο ακόμη είναι ρευστό για τον Παπανικολάου και οι πρώτες εκτιμήσεις του έλληνα μάνατζερ του Γιώργου Σφαιρόπουλου είναι ότι μπορεί να επιλεγεί στο τέλος του πρώτου γύρου ή στις αρχές του δεύτερου. Η λογική λέει ότι αφού ο Παπανικολάου για τα δύο επόμενα χρόνια δεν μπορεί να φύγει για το ΝΒΑ δύσκολα θα πάρει ομάδα το ρίσκο να χαραμίσει επιλογή πρώτου γύρου και θα ¨¨πέσει΄΄ κάπου μεταξύ του 45 (η επιλογή ανήκει στους Σίξερς) και του 51(Σέλτικς)-52 (Γκόλτνεν Στέιτ Γουόριορς). Οι ενδιαφερόμενοι Σέλτικς πάντως έχουν δύο συνεχόμενες επιλογές στο τέλος του πρώτου γύρου: Στο νούμερο 21 και στο νούμερο 22. Λέτε να κάνουν την έκπληξη; Αν συμβεί αυτό και ο ¨¨ΠΑΠ¨¨ επιλεγεί σε μια από αυτές τις δύο θέσεις τότε θα σπάσει το ρεκόρ του Ευθύμη Ρεντζιά που είχε επιλεγεί στο 23, την ψηλότερη θέση που έχει διαλέξει ποτέ ομάδα του ΝΒΑ γεννημένο στην Ελλάδα μπασκετμπολίστα.

Τελικά, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις από τις ΗΠΑ που είχα δημοσιεύσει στο συκγκεκριμένο ποστ ο Κώστας Παπανικολάου επελέγη τα ξημερώματα στο νούμερο 48 από τους Νιου Γιορκ Νικς. Οι Νικς ''πρόλαβαν'' ουσιαστικά τη /Βοστώνη που είχε σημαδέψει το νούμερο 51 για να ρισκάρει με κάποια ευρωπαϊκή επιλογή. Το ντραφτ πάντως δεν βόλευε τον παίκτη του Ολυμπιακού που δεν κυνήγησε μια ψηλότερη θέση. Είχε πολλούς και καλούς φόργουορντ και η κλάση του ΠΑΠ θεωρείται μέτρια φουρνιά Ευρωπαίων παικτών από τους ειδικούς. Απόδειξη ότι ο πρώτος Ευρωπαίος (Εβάν Φουρνιέ) επελέγη μόλις στο νούμερο 20 και χθες το βράδυ λίγο πριν το ντραφτ οι προβλέψεις τον έδιναν ακόμη πιο χαμηλά.

8 σχόλια:

  1. Γιώργος Λεβεντης28 Ιουνίου 2012 στις 2:03 π.μ.

    Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να παίξει 2 χρόνια ακόμη με τον Ίβκοβιτς και μετά να πάει.Τώρα είναι κρίσιμη η χρονιά που έρχεται.Η απάντηση στις εξυπναδες του τυπου '' σιγα τι θα παθουμε τώρα που φυγε ο Ιβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς '' και ''τι εχει να ζηλεψει ο χ Μπαρτζωκας'' έχει σχέση και με κάτι τέτοιες καταστασεις.Ο Παπανικολαου είναι καλός,αλλά δεν είναι Κουκοτς που είτε Γιουγκοπλάστικα είτε Μπενετόν είτε οπου να ναι ήξερες πως δεν τον κρατάει τίποτε και θα γίνει αυτός που έγινε.Ο Παπανικολάου έχει σημασία τι μπάσκετ θα παίξει σε αυτή τη φάση της ζωής του πριν πάει-αν πάει.Έχει σημασία προς τα που θα πάει το σουτ του,η αντίληψή του στο παιχνίδι και ο χαρακτήρας του.Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός Γιώργο.. Επίσης, ενδιαφέρον έχουν τα scouting reports των πιο έγκυρων site, που πραγματικά δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τι πιστεύουν στην απο κεί πλευρά για τον Παπανικολάου. Αλήθεια, mock draft έχετε συμπληρώσει πουθενά? Φέτος είναι αρκετά ρευστά τα πράγματα και πιστεύω θα έχει πλάκα να ρίξουμε προβλέψεις παραμονή του draft..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Megalo risko gia mia omada na epileksei ston 1o gyro ton Papanikolaou afou pithanotata den tha ton exei amesa sti diathesi tis. To pithanotero senario einai na epilegei kapou stin mesi tou 2ou gyrou.

    An imoun o Pap pantos, tha frontiza na pigaina oso to dynaton grigorotera stin apenanti pleura. H istoria exei apodeiksei pos oso pio mikros enas Europaios paei sto NBA, toso to kalytera gia tin ekseliksi tou os paikti.

    An pantos epilegei ston 1o gyro, tote ta dedomena allazoun, afou pleon tha exei eggyimeno symvolaio se periptosi pou thelisei na paiksei stin Ameriki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και Παναθηναϊκός γουστάρω πολύ τον Παπανικολάου. Να ρωτήσω όμως κάτι τους 'ενθουσιαζόμενους': Πόσο καλύτερος είναι σήμερα ο Παπανικολάου από τον Φώτση του 2001 που πήγε, είδε και επανήλθε; Ίδια ηλικία είχαν (21 χρονών) αν δεν απατώμαι. Πολύ καλός παίχτης ο Παπ αλλά πρέπει να προοδεύσει πολύ για να σταθεί στο ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχει πει και ο ίδιος ο Παπ ότι πρέπει να κάτσει ακόμα 1 χρόνο στην Ευρώπη για να βελτιωθεί.
    Από κει και πέρα, ΑΝ επιλεγεί από τους Celtics(με το καλό!), θα έχει την ευκαιρία να έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στο ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τετραπλό άξελ μωρή κουρούνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. paidia xalaroste einai poly kalos paixths alla nomizo gia nba den einai katholou olokliromenos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=0v9uapv5d_A

    Οι χορτασμενοι τροπαια και διακρισεις οπαδοι των Νικς διαμαρτυρονται για τον αταλαντο ελληνα. Τι να λεμε τωρα για ομαδα που εχει οπαδο τον Spike Lee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή