Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Χάνεται η δεύτερη θέση στο Eurocup!

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια το ελληνικό μπάσκετ είχε τρεις ομάδες στην Ευρωλίγκα και διεκδικούσε και τέταρτη θέση. Τώρα, περιορίζεται στις δύο! Μέχρι φέτος είχαμε και δύο θέσεις στο Eurocup. Από σήμερα, μάλλον πρέπει σιγά-σιγα να ξεγράψουμε τη δεύτερη έστω και αν το Eurocup είναι πιο ευέλικτο στο θέμα συμμετοχών. Σίγουρα πάντως από του χρόνου η δεύτερη ομάδα μας πρέπει να περνάει από τη διαδικασία των προκριματικών και δεν θα έχει το δικαίωμα απευθείας πρόκρισης σε ομίλους της διοργάνωσης.
Αιτία, η εγγενής αδυναμία του Κολοσσού και το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Ρόδου. Το όριο για τη συμμετοχή μιας ομάδας στο Eurocup είναι το γήπεδο 3000 θέσεων και φυσικά το Βενετόκλειο με σκάρτες 1200 θέσεις και χωρίς ιδιαίτερες ¨¨ευκολίες¨¨ για τους φιλοξενούμενους ή την τηλεοπτική μετάδοση αγώνων απέχει πολύ από το να θεωρηθεί κατάλληλο!
Ο Κολοσσός προσπάθησε μέσω του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ να πάρει την έγκριση για συμμετοχή αλλά δεν τα κατάφερε. Πρώτη διεθνής ήττα για τον κ.Χαλβατζάκη, απολύτως λογική εξέλιξη αφού δεν έχει ούτε τις διασυνδέσεις, ούτε το ειδικό βάρος. Για την ώρα τουλάχιστον.
Είναι απορίας άξιο πάντως γιατί ο Κολοσσός προσπάθησε να πάρει μέρος στο Eurocup από τη στιγμή που έχει μαύρη τρύπα 700 χιλιάδων ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση και τη διετία 2009-2011, ενώ τον περιμένει και το μεγάλο πρόβλημα με το απλήρωτο συμβόλαιο του Γκόλεματς που έχει κάνει καταγγελία στη ΦΙΜΠΑ! Πρόβλημα που ενδέχεται να οδηγήσει μια ακόμη ελληνική ομάδα στη μαύρη λίστα της ΦΙΜΠΑ και σε απαγόρευση μεταγραφών...
Στο Eurocup θα πάρει μέρος μόνο ο Πανιώνιος που έχει δηλώσει ως έδρα το κλειστό της Γλυφάδας που οριακά αγγίζει τις 3000 θέσεις. Εάν προκριθεί μέχρι τα προημιτελικά θα αναζητήσει άλλη έδρα.

3 σχόλια:

  1. afou vre pouli katargithikan oi prokrimatikoi gia to eurocup.poso asxetos thee mou.
    kai pou sai pouli telika den m apantises.ta 5.5 ekatomiria xrei ston ari poios ta ekane?onoma kai epaggelma.kai mias kai to paizeis dimosiografos (anonimos panta) psakse vres ligo ta parastatika tis metagrafis tou massey pou pigan.giati psaxnoume edo pano kamia 150xiliarika kai den ta vriskoume re.to triptixo geoponos-gnostos manatzer-nisia marshall borei na se voithisei.

    ta leme pouli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως ο Αρης δεν κανει για το Eurocup. Λυπαμαι, αλλα 40.000 ειναι πλεον σοβαρο ποσο για να χανεται στην Ευρωπη. Αμα και ο Κολοσσος εχει οικονομικα προβληματα, που ειχε και σοβαρη διοικηση, φαντασου χαλια που ειμαστε οι υπολοιποι. Μπασκετακι ονομα και πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή