Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αλλαγή σκηνικού στον ΕΣΑΚΕ!

Το μεσημέρι με πήρε συντάκτης του περιοδικού τηλέφωνο και μου είπε μέσες άκρες. ¨¨Ξύπνα, χάνει ο Οικονομίδης τις εκλογές και εύκολᨨ. Η αλήθεια είναι ότι με τα Ολυμπιακά- Παναθηναϊκά των ημερών είχα περάσει στο ντούκου τις εκλογές. Κυρίως γιατί με είχαν ρίξει έξω οι ¨¨ατζέντες¨¨ μου (οι πηγές μου) δίπλα στον Βασιλακόπουλο. ¨¨Δεν ασχολείται ο πρόεδρος¨¨, μου είπαν.
Ο πρόεδρος όμως ασχολήθηκε και πολύ μάλιστα διότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι στον άνθρωπο. Δούλεψε παρασκηνιακά και αντί να υποδείξει δικό του υποψήφιο (είπε όχι ο Παντελής Κουγιός του Κολοσσού) στήριξε τον εκλεκτό του προέδρου του Πανιωνίου Ηλία Λιανού. Τον δικηγόρο Γιώργο Χαλβατζάκη... Πλειοψήφισε με ψήφους 10-4 και τις διακριτικές ευλογίες του Γιώργου Βασιλακόπουλου που εδώ και μήνες είχε άρει την εμπιστοσύνη του στον Βασίλη Οικονομίδη. Φυσικά, το ¨¨αυτοδιοίκητ﨨 του ΕΣΑΚΕ παραμένει είδος σε πολυτέλεια αφού και πάλι η Ενωση Σωματείων συνεχίζει να είναι εξαρτώμενη από τον Βασιλακόπουλο που με την παρασκηνιακή παρέμβαση του έκρινε το αποτέλεσμα. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
Απομένει να μάθουμε ποιά από τα έξι σωματεία που στήριζαν τον Οικονομίδη αλλαξοπίστησαν κάτι που αντιλήφθηκε ο ίδιος το πρωί και ζήτησε αναβολή των εκλογών για λόγους υγείας. Υποτίθεται ότι ήταν εξασφαλισμένοι οι ψήφοι των Αρη, ΠΑΟΚ, Καβάλας, Δράμας, Παναθηναϊκού και Ρεθύμνου.
Πριν από πέντε λεπτά ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Οικονομίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το μπλογκ της Κουρούνας: ¨¨Δεν μπορείς να κάνεις δηλώσεις για την αχαριστία και την ανηθικότητᨨ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου δεν σκοπεύει να ανακατευτεί ξανά με τα διοικητικά του μπάσκετ ακολουθώντας το δρόμο των δύο προκατόχων του Θόδωρου Καρατζά και Μανώλη Παπακαλιάτη.
Y.Γ. Και μια συμβουλή προς το νέο πρόεδρο... Οι πρώτοι δημοσιογράφοι που θα σε πλευρίσουν θα σου πουν τις μαγικές λέξεις μάρκετινγκ και επικοινωνία. Καταλαβαίνεις, δύσκολοι καιροί λόγω κρίσης. Πρόσεξε τι θα κάνεις με τα...μεροκάματα γιατί θα είναι οι ίδιοι που θα σε βρίζουν πέντε μέρες αργότερα. Αφησε όπως είναι το γραφείο τύπου, όπως το βρήκες και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Διαφορετικά θα μπλέξεις. Μέσα από το σύστημα του ΕΣΑΚΕ προέκυψες, δεν είσαι ουρανοκατέβατος, ξέρεις για ποιά πράγματα σου μιλάω.

18 σχόλια:

  1. Δηλαδη να μην ελπιζουμε..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρούνα με τον νέο πρόεδρο πιστεύεις θα αλλάξει τίποτα στον ΕΣΑΚΕ απο άποψη οργάνωσης και τεχνογνωσίας πάνω στο προϊόν που λέγεται Α1 ή θα μείνουμε πάλι στην ίδια χομπίστικη απασχόληση; Επίσης ποιά η γνώμη σου για την απόφαση για 6 αμερικάνους που πέρασε σήμερα; Πιστεύεις θα βοηθήσει σε αγωνιστικό επίπεδο ή θα καταντήσουμε αγωνιστικά Γαλλία-Γερμανία (καρφώματα, τρέξιμο και απο ουσία τίποτα);

    ΥΓ Πάντως και οι κοινοτικοί που φέρναμε στην Α1 τα τελευταία χρόνια ο ένας χειρότερος απο τον άλλο ήταν.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κώστας
    Επειδή πρόεδρος του ΕΣΑΚε είναι στην ουσία ο...Λιανός ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.αν και με τη σκιά του πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ βαριά πάνω στο επαγγελματικό μπάσκετ το πράγμα δεν είναι εύκολο. Ο νέος πρόεδρος θα έχει μια σχετική πίστωση χρόνου και θα δούμε.
    Οι αμερικάνοι ήταν επιθυμία του Παναθηναϊκού που θέλει να αλλάξει κεφάλαιο μαζί με το τέλος της εποχής Ομπράντοβιτς. Τη λογική δεν θα την αλλάξουν οι Αμερικάνοι αλλά οι προπονητές που θα δουλέψουν σε Ολυμπιακό- Παναθηναϊκό. Ανάλογα με το στίγμα που θα δώσουν οι δύο ομάδες θα κινηθεί και όλο το πρωτάθλημα.Για τους κοινοτικούς διαφωνώ. Ερχονβταν ολοένα και λιγότεροι αλλά η πλειοψηφία ήταν συμπαθητικοί παίκτες για τα δεδομένα της εποχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μανώλης Στρατάκης19 Ιουνίου 2012 στις 8:07 μ.μ.

    Όσον αφορά το πρωτάθλημα, διαφωνώ με την απόφαση. Γενικώς, θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ξένων σε τέσσερις. Πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα το ελληνικό μπάσκετ. Άλλωστε το βλέπουμε και στην καθημερινότητά μας, χωρίς παραγωγή δε γίνεται τίποτα…
    Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα και είναι σαφέστατο πλέον. Το μπάσκετ πρέπει να μεταφερθεί στους νεαρούς Έλληνες παίκτες, έστω κι αν είναι από ανάγκη κι όχι από επιλογή. Πρέπει όλες οι ομάδες να δώσουν χώρο και χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες, να τους βοηθήσουν κι αυτοί από τη μεριά τους να δουλέψουν σκληρά, ώστε να φθάσουν αργότερα σε ένα επίπεδο. Επειδή παρακολουθώ τη γενιά των πιτσιρικάδων, έχουμε πολλά παιδιά που έχουν τα εχέγγυα για να κάνουν σπουδαία καριέρα. Κανείς, μα κανείς, όμως, δεν γίνεται παίκτης χωρίς να είναι μπαρουτοκαπνισμένος. Όσα προσόντα κι αν έχει, αν δεν παίξει δε γίνεται τίποτα.
    Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Άρης, μολονότι διέθετε δύο από τους πιο ταλαντούχους νέους Έλληνες παίκτες, δεν τους έδωσε χρόνο συμμετοχής. Αναφέρομαι φυσικά στον Παπανικολάου και τον Χρυσικόπουλο. Παιδιά με σπουδαίο ταλέντο που όμως δεν έπαιξαν ποτέ, αλλά τη θέση τους πήραν κάποιοι ξένοι, οι οποίοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια στην πρώτη στραβή.
    Πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ (παράγοντες, δημοσιογράφοι) να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η περίοδος των παχέων αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί και μόνο αν στηριχθούν οι νέοι έτσι μπορούν μακροπρόθεσμα οι μικρότερες ομάδες να ανταγωνιστούν τους μεγάλους, καθώς τα χρήματα πια δεν μπαίνουν σε σύγκριση.
    Πάντα, όταν δίνεις τη μπαγκέτα σε ένα νεαρό παιδί, οφείλεις να γνωρίζεις ότι θα γίνουν λάθη και θα χάσεις κάποια παιχνίδια. Μόνο έτσι όμως «χτίζεται» η εμπειρία, δε χαρίζεται από κανέναν. Όλοι θέλουμε το νέο, αλλά χωρίς κόστος… Δε γίνεται αυτό!
    Από την άλλη, χρειάζονται και ορισμένοι πιο έμπειροι παίκτες, Έλληνες και ξένοι, ώστε να «τραβάνε» ψηλά τον νεαρό. Να μην κατέβει δηλαδή πολύ η ομάδα για να φθάσει τον νεαρό, αλλά να ανέβει ο νεαρός για να φθάσει την ομάδα. Να μην το παρακάνουμε όμως, και καταλήξουμε στην εύκολη λύση των πολλών ξένων.
    Το ξαναλέω, οι ομάδες πρέπει να στηρίξουν τους νεαρούς παίκτες, αυτούς που θα αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί συν τοις άλλοις, δεν θα πρέπει να μιλάμε συνεχώς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά, τον Τσαρτσαρή. Γιατί για να φθάσουν αυτά τα παιδιά σε αυτό το σημείο, υπήρξαν κάποιες άλλες ομάδες οι οποίες επένδυσαν πάνω τους, τους έδωσαν τη μπαγκέτα, αναλαμβάνοντας παράλληλα το κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μανώλης Στρατάκης19 Ιουνίου 2012 στις 8:08 μ.μ.

    Ο Διαμαντίδης ξεκίνησε από την Καστοριά, πήγε στον Ηρακλή, όπου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου το κουμάντο και βοηθούσε συνεχώς την ομάδα να φέρει επιτυχίες (3η θέση, έξοδος στην Ευρωλίγκα) και βελτιώθηκε και ο ίδιος ραγδαία. Ο Σπανούλης ξεκίνησε από τον Κεραυνό Λάρισας, πήγε στο Μαρούσι, όπου είχε την τύχη να έχει έναν προπονητή που τον πίστεψε (αναφέρομαι στον άνθρωπο-σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναγιώτη Γιαννάκη) και έναν συμπαίκτη (Μπλέικνι) που τον βοήθησε να πάρει εμπειρίες, να μάθει πράγματα και να γίνει ολοκληρωμένος παίκτης. Το ίδιο και οι υπόλοιποι παίκτες…
    Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, να κάνουμε υπομονή και να μην πανηγυρίζουμε με εφήμερους «θριάμβους». Το έχω συζητήσει πολλάκις αυτό με τον Νίκο Λινάρδο, με αφορμή την τραγική κατάληξη του Αμαρουσίου. Μία ομάδα που στήριξε αμέτρητους Έλληνες παίκτες, αλλά τελικά λόγω λανθασμένων χειρισμών με ακριβούς ξένους (τις σεζόν με τις μεγάλες δόξες), καταλήγει (στην καλύτερη τον περιπτώσεων) στη Β’ Εθνική.
    Είμαι Κρητικός στην καταγωγή και το περηφανεύομαι! Αλλά δε θέλω να ξαναδώ ομάδα σαν το φετινό Ρέθυμνο. Δε με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η βαθμολογική κατάταξη, αν και είναι χαρακτηριστικό ότι με την αποχώρηση του Ράιτ δεν είχε προετοιμαστεί το έδαφος ώστε να πάρουν ευκαιρίες κάποια Κρητικόπουλα. Μία ομάδα που στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στους ξένους, η πλειοψηφία των οποίων αποχώρησε κατά κύματα, χωρίς να υπάρχει η στήριξη στους Έλληνες παίκτες αλλά και το νέο αίμα από πίσω. Ούτε ένα Κρητικόπουλο και δή Ρεθυμνιωτόπουλο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε αυτή την ομάδα. Δε θέλω να δω ξανά αναλώσιμες ομάδες, μιας χρονιάς. Το fast food πρέπει να τελειώσει επιτέλους!
    Κουρούνα, ποια η άποψή σου πάνω σε όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου! Μην ξεχνάμε ότι την περίοδο 2002-2003 όπου με 4 ξένους και λόγω χαμηλών μπάτζετ πήραν ευκαιρίες και βγήκαν παίκτες όπως οι Διαμαντίδης-Σόφο-Ηλιάδης-Παυλίδης απο Ηρακλή, Παπαμακάριος-Πελεκάνος απο Περστέρι, Βασιλόπουλος-Βασιλειάδης-Μαυροκεφαλίδης απο ΠΑΟΚ, Μπουρούσης-Ζήσης απο ΑΕΚ Χαρίσης απο Ηράκλειο και άλλοι! Ουσιαστικά δηλ. η γενιά της δεκαετίας που μας πέρασε! Αντιθέτως, παίκτες που πήραν τα πάντα με τις μικρές εθνικές τα τελευταία 4 χρόνια δεν βρήκαν χώρο και ευκαιρίες στις ομάδες εξαιτίας των πολλών ξένων που ήρθαν, με αποτέλεσμα τώρα, στην ηλικία των 22-23 χρονών, να θεωρούνται ακόμα ταλέντα (αν και πολλοί απο αυτούς ήθελαν ή θέλουν και πολύ δουλεία στον τομέα του χαρακτήρα...)
      Κώστας

      Διαγραφή
  6. @Μανώλης Στρατάκης
    Είσαι εκτός θέματος σε όλα...
    1. Πως θα απαγορευτούν οι ξένοι παίκτες ή θα μειωθούν σε 4; Τώρα υπάρχουν έξι με σιωπηρή συμφωνία κυρίων μεταξύ των προέδρων. Αν αύριο ξυπνήσει ένας πρόεδρος στραβά και θέλει να έχει ομάδα με 11 κοινοτικούς και 1 Ελληνα δεν τον εμπόδίζει κανείς. Και δικαστικά το κερδίζει. Ελεύθερη διακίνηση επαγγελματιών στις χώρες μέλη της κοινότητας αν σου λέει κάτι αυτό.
    Συνεπώς η στροφή στους έλληνες έγινε και θα γίνει λόγω χαμηλών μπάτζετ. Και μόλις ανέβουν οι τιμές των ελλήνων θα γίνει στροφή στους ξένους και πάει λέγοντας.
    2.Το Μαρούσι δεν καταστράφηκε από τα μεγάλα συμβόλαια αλλά από τον...βοτανικό και τον Συνασπισμό. Αν δεν είχε γίνει αυτό το θέμα ο Βωβός θα ήταν ακόμη στην ομάδα και θα πλήρωνε κανονικά.
    3. Με το ζόρι να παίξει παίκτης που έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο; Και αν δεν υπήρχε κάποιος τόσο καλός; Δεν είμαι ενημερωμένος για τα ταλέντα της περιοχής αλλά αυτό μοιάζει εντελώς τοπικιστικό. Διαφωνώ με το fast food αλλά όλες οι ομάδες της Α1 φτιάχνονται με βάση το χόμπι των προέδρων τους και όχι με κάποιο πολυετές πλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανώλης Στρατάκης19 Ιουνίου 2012 στις 9:50 μ.μ.

    1. Αυτό εννοώ βρε συ κουρούνα. Να μειωθούν με μια σιωπηρή συμφωνία σε τέσσερις. Έχει προτείνει και ο Φραγκιάς κάτι ανάλογο, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Αλλά το μείζον δεν είναι αυτό. Αυτό που με απασχολεί και προσδοκώ είναι να εμπιστεύονται οι ομάδες επιτέλους τα Ελληνόπουλα και να επενδύουν πάνω τους. Να έχουν την τεχνογνωσία και τη θέληση ώστε να βγάλουν παίκτες. Άλλωστε αν δεν παράγουμε πως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε κορυφαίο επίπεδο;
    2. Δεν διαφωνώ, αλλά δεν εννοούσα αυτό. Αν διαβάσεις τις δηλώσεις του Νίκου Λινάρδου μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Ίκαρο, θα καταλάβεις τι εννοώ. Το λέω επειδή ήμουν παρών, το συζητήσαμε και αμέσως μετά και γενικώς η υπόθεση του Αμαρουσίου έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο σπέκουλας και… αντιπαράθεσης με ανθρώπους του μπάσκετ.
    3. Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ ταλαντούχο παιδί σε ολάκερο το Ρέθυμνο; Και έστω, ούτε σε κοτζάμ Κρήτη δεν υπάρχει κάποιο παιδί που θα μπορούσε να πάρει εικόνες και λεπτά συμμετοχής σε ορισμένους αγώνες της ομάδας που εκπροσωπεί την Κρήτη στην Α1; Αρνούμαι να το πιστέψω. Δεν υπάρχει παραγωγική διαδικασία στο Ρέθυμνο, επειδή είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Γενικώς, δημιουργούνται ομάδες για μία χρονιά και μετά γκρεμίζονται όλα. Δεν επικεντρώνω στο Ρέθυμνο, το έφερα σαν παράδειγμα. Συμβαίνει σε πολλές ομάδες. Είδες όμως ότι άλλες ομάδες (βλ. πρωτίστως Περιστέρι, αλλά και Άρης, ΠΑΟΚ ή ακόμη και το αποδεκατισμένο Μαρουσάκι) κατάφεραν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και μετά την αποχώρηση των «πρωτοκλασάτων» ξένων. Γιατί; Διότι είχαν πλάνο και πρόγραμμα από πίσω. Αν όμως το Ρέθυμνο αύριο-μεθαύριο στερέψει από χρήματα, αποκλείεις να μετατραπεί σε νέο Μαρούσι; Οι άλλες ομάδες, όπως είδαμε, δεν έγιναν… Μαρούσι γιατί είχαν παιδιά από πίσω. Αφού συμφωνείς με το fast food, που διαφωνείς σε όσα λέω και επεξήγησα τώρα στο (3);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Μανωλη Στρατακη: για να μπορεσει να προχωρησει ενα πλανο ελληνοποιησης, πρεπει να γινουν τα εξης: να οργανωθει ενα πανελληνιο τμημα σκαουτινγκ το οποιο θα απλωθει σε ολη την χωρα, θα παρακολουθει νεα ταλεντα και θα ενημερωνει την ομαδα. Εαν πεσει και λιγο παραπανω φιλοτιμο, απλωνομαστε και προς Σερβια και κοιταμε να τσιμπησουμε κανα ταλεντακι (τα μεγαλα τα παιρνει η Παρτιζαν). Μετα φροντιζουμε να δουλεψουμε με ελληνα προπονητη, στον οποιο δινουμε τα κλειδια στο χερι και οριζουμε ως μονο στοχο η ομαδα να ειναι ανταγωνιοτικη. Ειμαστε τυπικοι στις πληρωμες μας και ριχνουμε βαρος στις ακαδημιες, ετσι ωστε να υπαρχει αλυσιδα μεταξυ εφηβων και ανδρικης ομαδας. Ταυτοχρονα προσπαθουμε να ενισχυσουμε την ομαδα με λιγους και καλους εμπειρους ξενους.

    Τωρα που εφτασες στο τελος, νομιζεις οτι θα ασχοληθει πραγματικα για να προχωρησει κανεις τα παραπανω? Οχι, γιατι η πλειοψηφια των προεδρων ειναι αρπακολατζηδες και οι οπαδοι τους αιθεροβαμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ κουρουνα αν ειναι συμφωνια κυριων γιατι περιμενουμε εγκριση απο την ΕΟΚ? η μηπως δεν περιμενουμε?

    Για τον ΠΣΑΚ τι εχεις να πεις?

    Και τελος δεν νομιζεις οτι αν γεμισουμε αμερικανακια δεν θα αλλαξει και η λιγκα? τι εννοω? λες οτι εξαρταται απο την νοοτροπια των προπονητων. Αν ο προπονητης εχει στην ομαδα 6 αθλητικους αμερικανους τι μπασκετ τον συμφερει να παιξει?

    ανησυχουντας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουρούνα άσχετο αλλά: δεν έκανεσ καμία αναφορά στο καινούργιο αθλητικό περιοδικό που βγαίνει από το προηγούμενο Σάββατο αν δεν κάνω λάθος. Sportsfan ο τίτλος, 80 σελίδες για όλα τα αθλήματα, κάθε εβδομάδα με 1,5 μόνο ευρώ. γενικά το όλο στήσιμο νομίζω είναι πολύ κοντά στο δικό μας allstar. και το περιεχόμενο δεν είναι άσχημο, καλύπτει αρκετά θέματα με ουσιαστικό τρόπο. συμμετέχει και ο δικός μας Γιάννης Ψαράκης οπότε νομίζω υπάρχει εγγύηση και για το μπάσκετ. νομίζω ότι αξίζει τη στήριξή μας. α, βγήκε και το καινούργιο HUMBA! και δεν έβαλες ακόμα το εξώφυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σθεναρές αντιδράσεις από τον "δουλευταρά" και "Μεγάλο Αρχηγό" Μ.Παπαμακάριο για τους 6 Αμερικάνους.Τώρα πώς γίνεται να είναι πρόεδρος του ΠΣΑΚ αθλητής που αγωνίζεται στο εξωτερικό,ο Θεός και η ψυχή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε κουρούνα γράψε και τίποτα για τον Πάο...Μελλοντικό προπονητή ,ανανεώσεις-μεταγραφές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ισχύει αυτό που ακούγεται για Μαυροκεφαλίδη στoν Ολυμπιακό; Τι γίνεται και στους 2 με το θεμα των προπονητών, θα αργήσουν να κλείσουν;
    Τ-Mac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουρούνα τι έγινε με Βουγιούκα και έμεινε έξω απο την Εθνική; Πως κρίνεις την απόφαση αυτή; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανησυχούντας
    Το θέμα των ξένων πρέπει να μπει στον κανονισμό με έγκριση της ΕΟΚ. Η συμφωνία κυρίων έγκειται στο ότι κανείς πρόεδρος δεν θα κινηθεί δικαστικά κατά του κανονισμού.
    Για τον ΠΣΑΚ τι να πω; Εχει σοβαρό πρόεδρο, άνθρωπο χαμηλών τόνων που ξέρει πότε να αντιδράσει και πότε όχι. Δεν βλέπω κακό το ότι φωνάζει για τους έξι Αμερικάνους. Από τη σκοπιά των Ελλήνων παικτών το βλέπει καλά. Τώρα αν έχει δίκιο ή όχι δεν είμαι βέβαιος. Οι Ελληνες προτιμούν κοινοτικούς για χαμηλότερο ανταγωνισμό και όχι Αμερικάνους που κλειδώνουν με την παρουσία τους και τις αντίστοιχες θέσεις στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος
    Το περιοδικό δεν το έχει δει αλλά με το καλό να ορίσει. Στην αγορά χρειάζονται αθλητικά περιοδικά. Οταν το δω θα γράψω την άποψή μου. Το Humba πάντοτε το βάζω στο περιοδικό. Ποτέ δεν το έχω ξεχάσει και το θεωρώ πολύ σημαντική προσπάθεια και ως επιλογή θεμάτων και ως λογική. Αν το All Star έβαζε μεταφρασμένα θέματα πολλά από τα θέματα του Humba που έχουν σχέση με το μπάσκετ θα ταίριαζαν με τη φιλοσοφία του δικού μας εντύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον βουγιούκα θα γράψω στο προσεχές ποστ που θα αφορά την εθνική. Υπομονή.-..

    ΑπάντησηΔιαγραφή