Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

¨¨Κόκκιν﨨 στην υποψηφιότητα Ρεντζιά

Με συνοπτικές διαδικασίες και με τη βοήθεια των νομικών υπηρεσιών του ΕΣΑΚΕ ετοιμάζεται να καθαρίσει τις επικείμενες εκλογές ο Οικονομίδης. Για μια ακόμη ετοιμάζεται να βάλει φρένο σε υποψηφιότητα χρησιμοποιώντας τις....υποπαραγράφους των κανονσιμών και στην ουσία να μην επιτρέψει στον ισχυρότερο αντίπαλο του να διεκδικήσει την προεδρία.
Επικαλούμενη τον κανονισμό που λέει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος πρέπει να έχει θητεύσει σε διοίκηση ΚΑΕ ή ΤΑΚ για μια πενταετία η νομική υπηρεσία ανάβει κόκκινο φως στην υποψηφιότητα του Ευθύμη Ρεντζιά.
Στην ουσία. ο Οικονομίδης ενδέχεται να κατέβει ξανά χωρίς αντίπαλο στις αρχαιρεσίες. Ο Χαλβατζάκης υποστηρίζεται από τον Πανιώνιο αλλά στην πραγματικότητα είναι στενός συνεργάτης και του Οικονομίδη, ενώ η υποψηφιότητα του Γιάννη Δαμιανίδη εκτιμάται ότι θα αποσυρθεί και ο πρώην πρόεδρος του Άρη παζαρεύει θέση στον σύνδεσμο.
Ολα αυτά κατάληξη μιας θητείας του Οικονομίδη που συγκέντρωσε μεγαλύτερες αντιδράσεις και κριτική από πότε για όσα δεν έκανε! Παρόλα αυτά οι πρόεδροι αποδεικνύονται....άβουλοι την κρίσιμη στιγμή και καταλήγουν να έχουν τη διοίκηση που τους αξίζει με όλα τα συνεπακόλουθα. Τη γκρίνια τους εννοείται ότι κανείς δεν την παίρνει πλέον στα σοβαρά!

45 σχόλια:

  1. Οι ομάδες έχουν αποκτήσει με τον πρόεδρο το "σύνδρομο της Στοκχόλμης" μάλλον και δε θέλουν να τον δουν να στεναχωριέται...
    Εκτός αν βολεύονται μαζί του - τους ξέρει και τον ξέρουν- και σε εποχές οικονομικά δύσκολες μπορούν να κάνουν όλοι μαζί τα στραβά μάτια για κάποιες περιπτώσεις και να συνεχίζουν να μετέχουν κανονικά όλοι στο υπερπρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.
    Κουρούνα ο Ρεντζιάς προφανώς δεν ήρθε ουρανοκατέβατος για πρόεδρος. Ξέρεις ποιες ομάδες θα τον στήριζαν; Και αν έχουν εναλλακτική λύση εφόσον απορριφθεί η υποψηφιότητά του;

    ΥΓ:(για τους περαστικούς του μπλογκ) Ο δημοσιογράφος πίσω από την κουρούνα είναι κανονικός ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και δεν υπάρχουν και πολλοί πιά.Να κάνουν copy-paste, να γράφουν με τη μία ότι τους μεταφέρει ο "δικός τους", και να μεταφράζουν νέα από τα ξένα υπάρχουν πολλοί.
    Μόνο για αυτό πρέπει να είναι σεβαστός - όχι απαραίτητα να συμφωνείς με ότι γράφει. Έχει αποδείξει ότι διαθέτει καλή πληροφόρηση αλλά το βασικό κρίση και αναλυτική ικανότητα. Και εννοείται ότι δε θα πέφτει σε όλα μέσα..
    Από προπαγάνδα μπουχτίσαμε.Άποψη με επειχηρήματα θέλουμε. Δείτε απλά τι γίνετα σήμερα από τα "βαριά" ΜΜΕ προεκλογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ Πάνο,αφού μίλησες ευγενικά θα σου δώσω και εγώ την ανάλογη απάντηση.Όταν έγινε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα σε ΔΠΓ-Ζότς διαβάσαμε διάφορες αναλύσεις,από πολλούς,οι οποίες ήταν όλες αντικρουόμενες.(Παρένθεση:Όταν ρώτησα πέρυσι όλους όσους αρθρογραφούν για το μπάσκετ του ΠΑΟ,μόνο δύο παραδέχθηκαν οτί κάνουν και ρεπορτάζ.Όλοι οι υπόλοιποι απάντησαν πώς γράφουν άρθρα γνώμης).Κατά την αποψη μου,όπως σε όλα τα επαγγέλματα,έτσι και η δημοσιογραφία πρέπει να είναι evidence based.Αν εγώ πώ στην(επιστημονικής φύσης) δουλειά μου "αυτή ήταν η γνώμη μου" θα με πάνε μέσα χειροπόδαρα.Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για ένα δημοσιογράφο;;Είναι δυνατόν 10 άτομα να έχουν δέκα διαφορετικές πληροφορίες;;Ξαναγυρνάμε στο προκείμενο,όμως.Μετά τη συνάντηση Ζότς-διοίκησης,δύο ερωτήματα θα μπορούσαν να προκύψουν και άξιζαν διερεύνησης(και όχι το πεζό "Θα μείνει ή θα φύγει",που και στοίχημα να έπαιζες είχες 50% πιθανότητες να το πιάσεις):1)Τί περιλαμβάνουν τα 12-13 εκατομμύρια του υποσχόμενου μπάτζετ; 2)Θα ισχύει το ίδιο μπάτζετ άν φύγει ο Ζότς;ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε αυτά τα ερωτήματα.Η "Κουρούνα" λοιπόν συγκεκριμένα όχι μόνο λοιδόρησε αναγνώστη που τη ρώτησε(λέγοντας "σιγά μη γίνει ο ΠΑΟ γενιά των 700 ευρώ"),αλλά εκνευρίστηκε κιόλας που τον αναγκάσαμε να κάνει το λογιστή.Αφού,λοιπόν,ξεκίνησα να τον τσιγκλάω στα σχόλια,ανακάλυψε κιόλας,οτί με "βάζει άνθρωπος που είναι δίπλα μου να γράφω".Φταίω να του κάνω μία ξεγυρισμένη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση;;Τέλος πάντων.Υπάρχουν πολύ πιό σημαντικά πράγματα στη ζωή να ασχοληθούμε,αλλά θα πρέπει να καταλάβουν και οι δημοσιογράφοι ή μάντες ή όπως αλλιώς επιλέγουν να λειτουργούν στο επάγγελμα τους,οτί θα έχουν στο μυαλό τους "τί αληθινα χρειάζεται να μαθαίνει ο κόσμος".Όλα τα υπόλοιπα,για "σούτ βολέ" ή "ποιός έκανε αυτό ή εκείνο" και λοιπές κατινιές,νομίζω κιτρινίζουν επικινδυνα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ερώτηση, το ''τι αληθινά χρειάζεται να μάθει ο κόσμος'' ταυτίζεται με το τι θες να μάθεις εσύ για τον ΠΑΟ? Since when? Η στήλη αυτή ασχολείται με παρασκήνιο, και για αυτό ενδιαφέρεται κυρίως όποιος επισκέπτεται το blog.. Αν προσωπικά τα θεωρείς βλακείες η ότι άλλο, κανένα πρόβλημα, εμείς τι φταίμε να το ξαναδιαβάζουμε σε κάθε ποστ? Aν θέλαμε να μάθουμε για το μπάτζετ του ΠΑΟ θα διαβάζαμε όπως είπες τους ρεπόρτερ που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα για το θέμα. Για να κλείσω και να μην κουραζόμαστε με θέματα άνευ σημασίας, φυσικά και είναι δυνατόν 10 άτομα να έχουν διαφορετικές πληροφορίες, μια ματιά να ρίξεις στον αθλητικό τύπο ή στα διάφορα σάιτ το βλέπεις εύκολα. Σε κανένα δεν αρέσει η παραπληροφόρηση αλλά δε θα τα βάλουμε με την κουρούνα, σαν να φταίει για οτι βλακεία γράφεται αριστερά δεξιά.. Τα άλλα που λες είναι προσωπικά και δεν με αφορούν καθόλου, αλλά το όλο σκηνικό κούρασε λίγο. No hard feelings needed.

      Διαγραφή
    2. Δεν ταυτίζεται φίλε μου,αλλά είναι μία πολύ καλή αφορμή.Γι'αυτό άλλωστε υπήρξα πολύ προσεκτικός στο τί έγραψα και γι'αυτό συμπεριέλαβα και το "σούτ βολέ".Καλά ελληνικά μιλάμε(ελπίζω)όλοι μας,πίστευα οτί καταλαβαινόμασταν.Ξαναδιάβασε το σχόλιο.(Άλλωστε στο υστερόγραφο του,ο συνονόματος σου κυρίως σε εμένα αναφέρεται φαντάζομαι,οπότε όφειλα να απαντήσω)
      Προσωπικά,όταν πρωτοπέτυχα την kourouna πρίν χρόνια,επέλεξα να μην τον διαβάζω.Τις τελευταίες 2,σχεδόν,εβδομάδες ήρθα εδώ από καραμπόλα και πίστεψε με,δε σκοπεύω να μείνω για πολύ,αλλά κάποιοι πρέπει κάποτε επιτέλους να μάθουν να μην παίζουν με τους αναγνώστες...

      Διαγραφή
  3. κουρούνα είναι αλήθεια πως ο βουγιούκας είναι απρόθυμος να συνεχίσει στον παναθηναικό; Το έγραψε ο Μπουρλάκης σε άρθρο στο sentragoal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Aνώνυμος 9:53
    Πρώτα απ΄ όλα απειλές για μηνύσεις, αγωγές και λοιπές ιστορίες καταλαβαίνεις ότι όχι απλά δεν με φοβίζουν αλλά μπορώ να σε βοηθήσω. Στείλε μου ένα μέιλ να σου πω και ποιόν θα βρεις στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συμπτωματικά έχει το επίθετο ανθρώπου που δουλεύει στο περιοδικό. Είναι εξαιρετικός θα σε βοηθήσει και θα σου βρει τις περίπου 15 διαφορετικές IP από τις οποίες μπαίνω εδώ και γράφω. Φυσικά θα χάσεις τον καιρό σου διότι το να σου πω για τον....διπλανό σου σε εκνεύρισε φοβερά και άνευ λόγου. Εγώ είπα απλά ότι μου είπε ο διπλανός σου ποιός είσαι. Προσβολή είναι αυτό; Πάμε τώρα στα σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 9:53
    Το μπλόγκ αυτό φτιάχτηκε για ένα απλό λόγο. Η λογική που υπάρχει στο περιοδικό είναι ότι δεν θέλει να σκοτώνει τα θέματα στο διαδίκτυο αλλά να τα διαβάζει ο άλλος στο περιοδικό. Ετσι δεν υπήρχε ένας διαδικτυακός χώρος επικοινωνίας. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιαχτεί ένα μπλοκ του περιοδικού που για κάποιους λόγους έμεινε ανενεργό και ένα της Κουρούνας επειδή τυχαίνει να είναι η πιο δημοφιλής στήλη του All Star.
    Στο μέτρο του δυνατού το πήρα στα σοβαρά το μπλόγκ και άρχισα να το τροφοδοτώ με σχόλια, κείμενα κλπ. αντί απλά να κρατάω ανοιχτή μια δίοδο επικοινωνίας για πρακτικά θέματα.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΕΞΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Ακόμη και τύπους όπως ο Απεργοσπάστης με τον οποίο ξεκινήσαμε να τσακωνόμαστε άσχημα.
    Καλώς ή κακώς είμαι αυτό που σου λένε. Παλαβός με το ρεπορτάζ ακόμη και σε στιγμές που δεν έχω ανάγκη να κάνω ή δεν είναι η δουλειά. Στην πόρνη όπως λένε το χούι πεθαίνει τελευταίο. Το τι και ποιόν διαβάζεις με αφήνει παγερά αδιάφορο. Να σου πω την αλήθεια αν και δεν είμαι μέτοχος στο περιοδικό, άρα μου απαγορεύεται να μιλάω έτσι, 4 ευρώ από κάτι τύπους σαν και σένα δεν τα θέλουμε. Δώστα να διαβάσεις τίποτε άλλο. Αυτούς που σου γράφουν την αλήθεια.
    Αν κρύβεις μέσα σου ένα παρολίγο δημοσιογράφο ή ένα δυνητικά καλύτερο δημοσιογράφο από μας που έλαχε να κάνουμε αυτή τη δουλειά έλα να σε γνωρίσουμε να σου δώσουμε και μια στήλη στο περιοδικό να δεις πόσο εύκολο είναι να γράφεις και να μη γίνεσαι ρεζίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήθελες να είσαι σωστά ενημερωμένος θα έριχνες μια ματιά στο χθεσινό τσατ, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρκετές μέρες νωρίτερα και όχι λόγω Ομπράντοβιτς. Τουλάχιστον πέντε άτομα ρώτησαν αν θα αυξηθεί το μπάτζετ και απάντησα και στους πέντε... Το πότε θα απαντήσω σε μια ερώτηση θα μου επιτρέψεις να αποτελεί δικαίωμα μου. Κανονικά έπρεπε να λέω και σε πόιόν θα απαντήσω αλλά φοβάμαι μη με σύρεις στα δικαστήρια για προσβολή προσωπικότητας (καλού κακού να κοιτάζεις και τον διπλανό σου πάντως, ξέρω τι σου λέω και στο γράφω για καλό)...
    Επίσης έχω μια στήλη σε ένα περιοδικό να υποστηρίξω και σέβομαι εκείνους που πληρώνουν για να διαβάσουν όσα γράφονται στο All Star. Αν εσύ ανήκεις σε αυτούς που τα θέλουν όλα δωρεάν μέσω ίντερνετ λυπάμαι αλλά θα ήταν προσβολή για μερικές χιλιάδες ανθρώπους.
    Οπως βλέπεις είμαι τελικά πολύ αδύναμος χαρακτήρας και δεν τήρησα την υπόσχεσή μου. Σου απάντησα και σοβαρά. Αν έχεις περισσότερες απορίες επειδή ο χρόνος μου κοστίζει περιμένουμε την επιστολή σου στο περιοδικό. Να μας γράψεις την άποψή σου για το All Star, τον Ομπράντοβιτς, τον Παναθηναικό και για την αθλιότητα της Κουρούνας που δεν απαντάει σε ότι τη ρωτάνε και κρατάει ως άλλη Πυθία τις μαντεψιές για τον εαυτό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνος
    Τον Ρεντζιά θα στήριζε, νομίζω και επίσημα, ο Ολυμπιακός. Sorry που άρηγησα να απαντήσω αλλά βλέπεις ήμουν απασχολημένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα παλιά pulp fiction περιοδικά είχε κάτι κουίζ του τύπου ¨¨ποιός έκανε το...έγκλημᨨ. Ασκήσεις παρατηρικότητας ήταν στην ουσία. Μια σελίδα κείμενο όπου έπρεπε να βρεις το λάθος που είχε κάνει ο ¨¨ένοχος¨¨... Πολλές φορές ήταν μια λέξη, μια φράση, ένας λεκές, ένα αποτσίγαρο, ένα ρούχο...
    Λέω να παίξουμε αυτό το παιχνίδι να δούμε τι θα μας προκύψει....
    Λέει ο Λέμμυ Κώσιον (ντέντεκτιβ είναι αυτός όχι βρισιά)....¨¨Ρώτα αυτόν που κάθεται δίπλα σου μήπως το ξέρει να στο πει. Εμένα μου είπε ποιός είσα騨...
    Και απαντάει ο απέναντι για το ίδιο θέμα ακριβώς: Αφού,λοιπόν,ξεκίνησα να τον τσιγκλάω στα σχόλια,ανακάλυψε κιόλας,οτί με "βάζει άνθρωπος που είναι δίπλα μου να γράφω".Φταίω να του κάνω μία ξεγυρισμένη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση;;
    Το περιστατικό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Είναι προϊόν της πλούσιας φαντασίας του Πίτερ Τσέινι, δημιουργού του ντέντεκτιβ Λέμμυ Κώσιον...
    Καλό βράδυ σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κουρούνα μου.Οι απαντήσεις σου δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που σου γράφω.Όσο για την τελευταία "ντρίπλα",το πολύ σε κόβω για Lemmy Caution του Νίκου Ζερβού,γιατί για Alphaville δεν...

      Διαγραφή
  9. Ααα πολύ χαίρομαι που η συζήτησή μας αποκτά ξανά επίπεδο αντάξιο του blog. Αν μου επιτρέπετε θα προτείνω κι εγώ το ενδιαφέρον Germany in the year nine zero, ξανά απο Godard και ξανά με Eddie Constantine ως Lemmy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα καλησπέρα.

    Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά για τον ΕΣΑΚΕ, και συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ σου πάνω στο θέμα του Obradovic. Αλλά επειδή από όταν διάβασα το live chat η περιέργιά μου δε με αφήνει να ηρεμίσω, μπορείς να μας πεις πότε περίπου θα είσαι σε θέση να αποκαλύψεις τα περί σουτ βολέ;

    καλή συνέχεια,

    gio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα υπήρχαν κάποιοι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να τους δείξουν "που ήρθαν". Εκείνη τη στιγμή ο Παπαλουκάς πήρε μία μπάλα και την κλώτσηε προς εκείνο το σημείο της κερκίδας, η μπάλα όμως χτύπησε ένα μικρό παιδί φίλαθλο του Ολυμπιακού (νομίζω μάτωσε κιόλας ο μικρός),και η κερκίδα άρχισε να τον αποδοκιμάζει. Στο τέλος έψαξε το μικρό και τον πατέρα του για να τους ζητήσει συγνώμη, αλλα νομίζω δεν τους βρήκε.
      Βέβαια θυμάμαι και μια περιγραφή στο τέλος ενος αγώνα πριν ερθει ο Παπαλουκας στον Ολυμπιακό που είχε ως εξής:
      Ο δημοσιογράφος που περιέγραφε :Ποδοσφαιρικό σουτ απο τον Παπαλουκά
      και ο σχολιαστης:Σουτ βολέ!!!
      Δε μπορω να θυμηθώ όμως τον αγώνα, θυμάμαι μόνο οτι νικήσαμε 101-95!!!!!!!!!!!!!
      Φυσικά δε νομίζω πως η ΚΟυρούνα αναφέρεται στη δεύετρη περίπτωση

      T-Mac

      Διαγραφή
  11. Κουρούνα άσχετο αλλά με Ν. Καλάθη στην Εθνική τι πραγματικά γίνεται; Αν είναι κουρασμένος ας το πει και 'γω μαζί του (κάποιος πρέπει να συνετήσει την Fiba, αλλά κυρίως την Fiba Europe με τα άθλια καλεντάρια τους και τις ανούσιες διοργανώσεις πχ Προολυμπιακό και στην Βενεζουέλα(!), του 2016 στην Ανταρκτική λέω για να προωθηθεί το άθλημα στους πιγκουίνους). Αν δεν γουστάρει ομως και αυτός στο καλό! Πραγματικά έχω βαρεθεί τα παρακάλια στον κάθε μπασκετμπολίστα! Αν δεν γουστάρουν εθνική ας κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΗ θητεία στο στρατό όπως όλοι εμείς. Τώρα το ότι θα πάει πίσω η καρίερα τους κλπ και η δική μας πήγε και πολλοί απο εμάς κάναμε και σημαντικότερα πράγματα!

    ΥΓ Τα περί θητείας δεν πάνε αποκλειστικά στον Καλάθη, που άλλωστε Ελληνοαμερικάνός 3ης γενιάς είναι και δεν έχει καμία υποχρέωση να γουστάρει αυτή την χώρα. Μιλάω για κάποια άλλα καλόπαιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. T-Mac+gio
    Αναφέρομαι στο παιχνίδι με την Αβελίνο (πρώτη περίπτωση). Τα μοναδικά πράγματα που μπορώ να πω είναι τα εξής: Ολο το κλειδί της υπόθεσης είναι ότι έψαξε το παιδί και δεν το βρήκε. Και ένα άλλο κλειδί στην υπόθεση είναι ο....Διαμαντίδης. Αυτά θα γραφτούν μελλοντικά στο μεγάλο μαύρο βιβλίο της Κουρούνας με τις μεγαλύτερες αλήθειες του ελληνικού μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος
    Οι μπασκετμπολίστες πάνε στο στρατό. Απλά έχουν προνόμια και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους διεθνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάτι άλλο τώρα... Μιλούσα πρόσφατα με άνθρωπο που ανήκει στην ομάδα του Αμαρουσίου και μου είπε πως τα πράγματα είναι σκούρα και ίσως η ομάδα υποβιβαστεί στο τοπικό. Δυστυχώς και το λέω με μεγάλη μου λύπη, για μία ομάδα που αγαπάω από μικρό παιδί. Έχεις κάποια πληροφορία;
    Όπως και να 'χει, το Μαρούσι πρέπει να στηριχθεί στις ακαδημίες του, ο Μπακογιώργος κάνει εξαιρετική δουλειά... Εύχομαι να βρει το δρόμο του...

    Όσον αφορά το Περιστέρι, έχουμε κάτι νεότερο;

    Μανώλης Στρατάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάριος Αφρικάνος14 Ιουνίου 2012 στις 4:23 μ.μ.

    Σχετικά με το blog, εννοείται ότι δεν πρέπει να "σκοτώνει" τα θέματα του περιοδικού, από την άλλη όμως το να βάζεις μόνο το εξώφυλλο κάθε μήνα μου φαίνεται υπερβολή. Δε λέω να πεις τα πάντα και να ακυρώσεις το περιοδικό, αλλά με δυο φράσεις - όπως θυμάμαι να γινόταν παλαιότερα - μπορείς να αναδείξεις τα βασικά θέματα του περιοδικού, κάτι σαν διαφήμιση για τους αναποφάσιστους ή όσους από σπόντα βρεθούν εδώ πέρα, αλλά και σαν αφορμή για συζήτηση εδώ. Αν έχεις όρεξη βέβαια, δικό σου είναι το blog, απλά μου προκαλεί κάπως αρνητική εντύπωση να πετάς απλώς ένα εξώφυλλο σαν να είναι να σου φύγει η υποχρέωση.

    Αν και στο θέμα του "σουτ βολέ" από την αρχή που το είδα εκεί πήγε το μυαλό μου, πολύ θα ήθελα να διαβάσω αυτό το μεγάλο μαύρο βιβλίο κάποια στιγμή ... με τρόπο που να μην βάζει υπερβολικά ζόρικα κουίζ που μόνο μετρημένοι θα τα πιάσουν και που περισσότερο θα δώσουν αφορμή για αυθαίρετα σενάρια, αλλά και που να μην σε αφήνει εκτεθειμένο νομικά ή σε δεσμεύσεις προς τις πηγές σου. Εκεί στη μέση είναι η λύση, αν και ξέρω πως είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα,ειλικρινά συγγνώμη για το offtopic,και δεν αφορά άμεσα το θέμα την kourouna,αλλά παραθέτω ακόμα μία απόδειξη των κινδύνων του "κρυπτώνυμου" και των "αποκλειστικών πληροφοριών" ορισμένων ΑΡΔ.Γράφει σήμερα ο "spy" του superbasket.gr,οτί την Τρίτη,την ώρα ανακοίνωσης του "διαζυγίου" Ζότς-αφών,ο Ομπρά- βρισκόταν στη Βαρκελώνη.Μάλιστα διαρρηγνύει τα ιμάτια του,οτί ο άνθρωπος που του το είπε είναι απόλυτα έμπιστος και "μπασκετικός".Για κακή του τύχη,όλη την Τρίτη το απόγευμα βρισκόμουν με τον Ζότς στο μαγαζί(το έχω αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιο),που είχε επιλέξει να περάσει τις δύσκολες εκείνες ώρες με τους δικούς του ανθρώπους.Τώρα τί να πιάσω εγώ να του πώ αυτού του spy για την "αποκλειστικότητα" του;Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Μανώλης
    Στην καλύτερη ο κατήφορος θα σταματήσει στη Β΄ εθνική αλλά το τοπικό δεν είναι ούτως ή άλλως μακριά. Θέμα χρόνου είναι. Ακουσα πάντως ότι υπάρχουν 2-3 επιχειρηματίες της περιοχής που θέλουν να αναλάβουν την ομάδα στη Β΄ εθνική καθαρή από χρέη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Μάριος
    Εννοείται ότι το μαύριο βιβλίο δεν θα είναι....κουίζ αλλά ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Εκτός περιπτώσεων που πάμε....φυλακή!
    Για το θέμα του περιοδικού έχεις 100% δίκιο αλλά σε αυτό φταίω αποκλειστικά. Συνήθως είναι φορτωμένο το πρόγραμμά μου και δεν κάνω εκτενείς αναφορές όπως πρέπει. Θα το διορθώσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργος Λεβέντης14 Ιουνίου 2012 στις 8:48 μ.μ.

    Αν βγάλεις εσύ το μαύρο βιβλίο εγώ θα κάνω ρελάνς σε στιλ Κισλόφσκι.Θα βγάλω το μπλε,το λευκό και το κόκκινο.Θα τα πούμε στα βιβλιοπωλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακουστε μαγκες κ αν θελετε ψαξτε το..εδω κ δεκαπεντε μερες αν μπειτε sto wikipedia θα δειτε οτι λεει στη φενερ επισημα προπονητης ζελικο ομπρανττοβιτς..αντε ειχε συμφωνησει κ μας πουλαγε παραμυθια ο ζελικο για οικογενειες σεβασμους και αρ....α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε πρώτα πως δουλεύει το wikipedia και μετά μίλα για τον Ομπράντοβιτς.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Introduction

      Διαγραφή
    2. Θα μιλαω οσο γουσταρω γιατι εγω παιρνω 500ε το μηνα κ τα μισα τα δινω στο παο ενω ο κυριος ζελικο μολις μειωθηκε το μπατζετ ολος τυχαιος αρχισε τα περι σεβασμου.κ οταν υπογραψει στη φενερ με 4εκ θα δουμε ποιος ξερει κ ποιος οχι.

      Διαγραφή
    3. Και όταν παίζαμε στο Σπόρτιγκ είχε μειωθεί κατά πολύ το μπάτζετ αλλά, για φαντάσου, κάποιος έμεινε στην ομάδα...Επίσης, ακόμα περιμένω ανακοίνωση από τους Γιαννακόπουλους που να λέει ότι λόγω οικονομικής κρίσης, δυστυχώς, μπορούν να βάλουν 12 εκατ. Για τα υπόλοιπα 4 εκατ. ανοίγουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορέσει να βοηθήσει ο απλός ο κόσμος. Ναι ναι σίγουρα οι Γιαννακόπουλοι καιγόντουσαν για να κρατήσουν τον Ζοτς, τι να σου πω...Το πρόβλημα δεν ήταν τα λεφτά. Όλες οι κινήσεις αυτό δείχνουν.

      Διαγραφή
    4. Ακου φιλε σιγουρα τεραστιος ο ζοτς αλλα γιατι κρινεις χωρις να ξερεις;μπορει να ηθελε να φυγει πολλα μπορει.αν φευγανε οι αφοι τελος ολα θα βολοδερναμε εκτοι κ εβδομοι για αυτο ο παο πανω απο ολα..ο ζελικο παντως επρεπε να μιλησει να πει τι εγινε.δεν μπορει οι αφοι να μην τον θελανε κ απ την αλλη να του δινανε ποσοστα της καε.

      Διαγραφή
    5. 1. Ενώ εσύ κρίνεις επειδή ξέρεις..Δηλαδή επειδή το έγραψε κάποιος στο wikipedia.

      2. Αν το αφεντικό σου αρχίζει και σε βρίζει, δεν γουστάρει την δουλειά σου για τα χρήματα που παίρνεις και αρχίζει και επεμβαίνει τότε εσύ θα πάρεις την απόφαση να φύγεις. Στην ουσία ποιος θέλει τι? Εσύ να φύγεις ή το αφεντικό σου να σε διώξει...?

      3. Αυτό που λες για το αν φεύγανε οι Αφοί, τι σχέση έχει με αυτά που συζητάμε? Εδώ και 2 εβδομάδες όλα τα παπαγαλάκια της οικογένειας έχετε ξεχυθεί σε κάθε φόρουμ και site για να μας πείσετε ότι έφταιγε ο Ζοτς και να είμαστε ευγνώμονες που μένει η οικογένεια. Η ανακοίνωση του Φορέα πρέπει να σας χάλασε τα σχέδια...Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

      4. Γιατί έπρεπε να μιλήσει ο Ζέλικο? Για να κάνει μπουρδέλο την ομάδα και να ξεσηκώσει τον κόσμο? Γιατί μόνο αυτό θα κατάφερνε. Δεν θα άλλαζε κάτι στην απόφαση της οικογένειας.

      5. Ξέχασα να σου πω ότι το αφεντικό σου πέρα από το ότι θα επεμβαίνει στην δουλειά σου και θα σε βρίζει, θα σου δώσει και το 25% των μετοχών...

      Διαγραφή
    6. Οκ κατσε λοιπον και κλαιγε που εφυγε ο ζοτς..μαρεσει η σιγουρια σου οτι φταινε οι γιαννακοπουλοι.τοσα χρονια και μιλαω για την καε σου χουν δωσει δικαιωμα να τους αμφισβητεις;;παντα τοσα χρονια αυτοι μας ειχαν στη κορυφη δινοντας εκ ευρω.τωρα το γεγονος πως ο ζοτς το λεγε συνεχεια οτι φευγω κ φευγω δεν σε προβληματιζει;αν φταινε οι αφοι δηλ τον εδιωξαν επιτηδες μαζι σου αλλα το νομισμα εχει δυο πλευρες και εμεις απλα κανουμε υποθεσεις.

      Διαγραφή
    7. 1. Εγώ κρίνω από τα γεγονότα και όχι από τις ανακοινώσεις και από αυτά που γράφει η Κίτρινη.

      2. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια...

      3. Ο Ζοτς έλεγε συνέχεια ότι φεύγει? Και όχι οι Γιαννακόπουλοι. χαχαχαχαχα. Άνθρωπος ο οποίος βγαίνει την επόμενη μέρα της κατάκτησης της Ευρωλίγκα και δηλώνει ότι αποχωρεί, δεν στέκει στα καλά του...

      4. Δεν με νοιάζει να σου αλλάξω γνώμη. Αυτή την εντολή έχεις πάρει αυτά θα γράψεις. Με νοιάζει όμως να ενημερώσω τους υπόλοιπους που διαβάζουν το blog, για να καταλάβουν πως δουλεύει η προπαγάνδα και να μην τρώνε αμάσητα αυτά που τους πλασάρετε. Τόσα χρόνια με σωφέρ και τουλούμπα, τουλάχιστον, έχουμε εκπαιδευτεί να ξεσκεπάζουμε και να αντιμετωπίζουμε άτομα σαν και σένα.

      Διαγραφή
    8. Αμα η δουλεια σου ειναι να ξεσκεπασεις εμενα που πανω απο καθε ομπραντοβιτς βαζω τον παο οκ..και ειναι ιεροσυλια να κατηγορεις τα αδελφια δυο ογδονταχρονους που δινουν τα παντα χωρις να παιρνουν τιποτα πισω.

      Διαγραφή
  21. mipos o Zots perimenei na dei an tha xasei i real to protathlima?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ζοτς περιμενει πιοα θα του σκασει τα ποιο πολλα..αν ηταν παναθηναικος θα εμενε ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε

      Διαγραφή
    2. «Ο γιος μου, ο Τζόρντι μαζί με την ομάδα του, αναδείχθηκε πρωταθλητής Βελιγραδίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα γίνει καλός παίκτης, αλλά ειλικρινά ένα πράγμα ζητάω από τη ζωή μου. Να γίνει κάποτε παίκτης του Παναθηναϊκού. Στον σταυρό που κάνω... Να μπει στο ΟΑΚΑ, να νιώσει αυτό που θα συμβεί. Κι εγώ σε μια γωνίτσα να το ζήσω, χωρίς να αντιληφθεί κανείς ότι είμαι εκεί. Ούτε ο Τζόρντι...»

      Μετά από αυτό, με το χέρι στην καρδιά άρχιζε να τραγουδάει: "Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό..."

      Διαγραφή
    3. Καλα παπαριες απο λογια χορτασαμε ολοι στο χρημα και αυτα που λεει τωρα ο ζοτς αλλα λογια να αγαπιομαστε ειναι.κ ομπραντοβιτς σε διωχνουν;βγες και πες το και θα αναλαβει ο κοσμος του παο.κυριε ομπροντοβιτς θες να φυγεις;μην πουλας στο καραβελ ψευτικα λογια.τιποτα απ αυτα τα δυο δεν εκανε.εβγαλε μια ανακοινωση οπως ολοι οταν την κανουν.αντε τωρα τραβα να βρεις την αγαπη που ειχες στον παο κ της συνθηκες που δουλευες τοσα χρονια.αν ημουν παυλος θα τιναζα το μπατζετκαι οπου τον εβρισκα θα του ριχνα 20 ποντους

      Διαγραφή
    4. Πολύ κωλόπαιδο ο Ζέλικο...

      Διαγραφή
    5. Μαγκα τα γεγονοτα αυτο δειχνουν..εγω δεν ξερω ποιος φταιει και γιατι που εφυγε.αλλα οταν στο καραβελ μας κανεις και σε εποθεωνουμε σαν μαλακες κ μετα την κανεις χωρις καμια εξηγηση ειναι μεγαλη ξευτηλα.ξυπνα ρε θαναση βαλε μπατζετ 30μυρια φερε ενα καλο προπονητη κ μετα τα λεμε ζελικο οπου σε πετυχουμε.

      Διαγραφή
    6. Αχάριστος ο Ζέλικο. Τουλάχιστον έκανε πρώτος πράξη την επιθυμία του δημητράκη και "Πέταξε την φανέλα". Ποτέ δεν είναι αργά.

      Διαγραφή
  22. Πάντως, τα παιδιά από το Μαρούσι μου είχαν περιγράψει και το ακραίο σενάριο να πάρει η ομάδα μέρος στην Β' ΕΣΚΑ, κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται οι έφηβοι της ομάδας από φέτος, καθώς προβιβάστηκαν άνετα. Ίδωμεν. Πάντως και το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής περιλαμβάνει αρκετά ταξίδια και θα είναι ένα επιπλέον έξοδο. Αλλά μακάρι να βρεθεί λύση και το Μαρούσι να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει. Το γράφω και το πιστεύω 100%: αν στηριχθεί στους πιτσιρικάδες και τους στηρίξει έμπρακτα, θα τα καταφέρει. Έχει πάρα μα πάρα πολύ ταλέντο και νέο αίμα από πίσω.
    Από την άλλη, γελάω με όσα γράφονται στα sites περί... Ιβάνοβιτς. Είναι οι ίδιοι που έγραφαν (δις) και για παραμονή του Ομπράντοβιτς, στο... υποτιθέμενο ραντεβού με Γιαννακόπουλο και Μάνο στο ΟΑΚΑ και στις δηλώσεις του Ζοτς στο Κάραβελ. Αν μου επιτρέπεται η πρόβλεψη, φρονώ ότι ΑΝ αποκτηθεί ξένος, θα είναι μόνο ο Πιανιτζιάνι. Δεν τρελαίνομαι στην προοπτική, αλλά από το τίποτα... Αν και επιμένω στη θέση μου ότι ο προπονητής πρέπει οπωσδήποτε να είναι Έλληνας. Κι ας με πείτε κολλημένο. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ταυτότητα πια, έχει σπουδαίους προπονητές. Ο Παναθηναϊκός έχει γαλουχημένο χαρακτήρα και συγκεκριμένη ταυτότητα όλα αυτά τα χρόνια και για να μη μείνουν αναλλοίωτα (στο βαθμό που είναι δυνατό) αυτά τα χαρακτηριστικά, η λύση είναι μία. Και να πω τα χαρακτηριστικά; Πάνω απ' όλα η άμυνα και δή η επιθετική άμυνα. Μέσα από κει ξεκινούν τα πάντα. Πχ αποκτούν αυτοπεποίθηση και ενέργεια οι παίκτες. Στην επίθεση, σκεπτόμενο παιχνίδι, προσπάθεια ώστε να διαβαστούν όλα τα miss match, με μεγάλη επιμονή στο κομμάτι της τακτικής και πολλά ποσταρίσματα. Ο ξένος προπονητής ίσως επικεντρώσει αλλού, ο Έλληνας θα χρησιμοποιήσει όλα αυτά, που αποτελούν την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του ελληνικού μπάσκετ. Οι παίκτες δηλαδή να είναι μικροί προπονητές μέσα στο γήπεδο, κι αυτό χτίζεται, με πολλή δουλειά και προσπάθεια από το τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να έχεις την απαραίτητη τεχνογνωσία όμως. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γι' αυτό επιμένω για ντόπια πράγματα... Παπούτσι απ' τον τόπο σου, έλα μου ντέ όμως που δεν είναι μπαλωμένο!

    Μανώλης Στρατάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κουρουνα αν ερθει ο ιβανοβιτς οπως ακουγετε δινεις πιθανοτητες να ερθει μαζι του κανας παιχτης;πχ τελετοβιτς η σαν εμετεριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O Τελέτοβιτς έχει συμβόλαιο και μπορεί να πάει μόνο ΝΒΑ. Ο Σαν Εμετέριο νομίζω ότι υπέγραψε για πέντε χρόνια. Ασε που δεν ξέρω πολλούς παίκτες που να έχουν δουλέψει με τον Ιβάνοβιτς και να θέλουν να τον ξαναβρουν στην καριέρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δηλαδή το δίδυμο Πρίφτη-Μπαρτζώκα, δεν σας κάνει εκεί στον ΠΑΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @polykos
    Δεν εξυπηρετεί το μάρκετινγκ ένα τέτοιο δίδυμο και αν κάτι πάει στραβά καίγεται πολύ εύκολα. Το ίδιο ισχύει και ως απάντηση στα όσα γράφει ο Μ. Στρατάκης. Συμφωνώ για τους έλληνες προπονητές αλλά νομίζω ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμη ο καιρός. Δύο τρία χρονάκια κρίσης ακόμη και τότε θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα σε αυτό το σκέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάριος Αφρικάνος18 Ιουνίου 2012 στις 1:21 μ.μ.

    Δεν είναι θέμα κολλήματος, ίσα-ίσα κι εγώ συμφωνώ ότι υπάρχουν Έλληνες προπονητές που δουλεύουν και κάποιοι μου είναι και συμπαθείς. Απλά αν θα πάνε σε μια από τις δύο ομάδες υψηλών απαιτήσεων θα πρέπει α. να τους προστατέψουν κάπως από τους οπαδογράφους, β. να μην είναι όμως και υπεράνω κριτικής από τους μπασκετογράφους, η καλή κριτική με επιχειρήματα θα έπρεπε να τους βοηθά. Να υποστηριχθούν και οι Έλληνες παίκτες/προπονητές, εφόσον δουλεύουν και κερδίσουν με το σπαθί τους και όχι με δημόσιες σχέσεις χώρο και στήριξη, αλλά να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με την καταγωγή. Επίσης στο θέμα "ελληνική σχολή", η περιγραφή "σχολή" που χρησιμοποιείται κάποιες φορές μου φαίνεται λίγο υπερβολική, αφού προϋποθέτει χαρακτηριστικά σαφώς πρωτότυπα και διακριτά από άλλες "σχολές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή