Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οταν η τηλεόραση αυτοκαταργείται!

Η νέα μόδα της τηλεόρασης δεν έχει να κάνει μόνο με την πολιτική! Πλέον έχουμε αυστηρή, αυστηρότατη λογοκρισία της εικόνας και στα αθλητικά γεγονότα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ τι ακριβώς έχει συμβεί όταν γίνονται επεισόδια σε ένα παιχνίδια. Απαγορεύεται να έχουμε άποψη. Απαγορεύεται οι κάμερες να δείξουν τι συμβαίνει επειδή επικρατεί η ανόητη λογική ότι έτσι μπορεί να μειωθούν τα περιστατικά βίας. Ούτε ο Βασιλακόπουλος δεν έχει μείνει τόσο πίσω σε ιδέες...
Βεβαίως, αυτό που δεν λένε τα κανάλια είναι ότι δεν δείχνουν τι συμβαίνει ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΙΓΚΕΣ.
Τελευταίο περιστατικό με αφορμή το οποίο γράφω και το σχετικό θέμα: Χθες, στη Νέα Σμύρνη έπεφταν πέτρες και μάρμαρα στο γήπεδο αλλά δεν είδαμε τίποτα. Ευτυχώς, που οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ έκαναν έστω και....ραδιοφωνικά τη δουλειά τους. Αν πιστεύαμε την εικόνα που μας έδειχνε μέσω των φιλτραιρσμένων εντολών λογοκρισίας ο σκηνοθέτης τότε έπρεπε να χρεωθεί με 6-7 τεχνικές ποινές ο Διαμαντίδης!!! Αυτό το συμπέρασμα έβγαινε...
Μιλάμε φυσικά για κρατική τηλεόραση την οποία συνεχίζουμε να πληρώνουμε όλοι και ρόλος της οποίας είναι -θεωρητικά- η ενημέρωση ενός λαού. Σε μια εποχή που πολλά πράγματα τελειώνουν τελειώνει όπως φαίνεται και ο αληθινός ρόλος της τηλεόρασης μέσω της λογοκρισίας της εικόνας... Η αυτοκατάργηση της τηλεόρασης...
Υ.Γ. Στη διάρκεια του αγώνα ανέβασα και μερικά σχόλια στο twitter. Να το γράψω και εδώ. Τα συγχαρητήρια μου στον Κώστα Σωτηρίου που νομίζω ότι στην ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ αγώνα μπάσκετ όχι μόνο τα πήγε καλά αλλά διαχειρίστηκε με εξαιρετική ηρεμία το διάστημα της διακοπής όπου βέβαια τα ανύπαρκτα ρεφλέξ της αθλητικής διέύθυνσης τον κράτησαν για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ στον αέρα χωρίς την παραμικρή δράση. Εξαιρετικός, χωρίς κορώνες και ανοησίες, ήρεμος με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου Λημνιάτη. ελπίζω ότι δεν τον καταστρέφω τον άνθρωπο γιατί όταν γράφεται ένα καλό σχόλιο για σπορτκάστερ της κρατικής τηλεόρασης τον τρώει το ''σκοτεινό πηγάδι''! Μοναδική ένσταση στη μετάδοση ότι ο Κ.Σ. έλεγε κάτι παραπάνω από ότι χρειάζεται πιστός στις συνήθειες των πολυλογάδων (χωρίς να λένε τίποτα παρα μόνο ότι έχουν σημειωμένο μπροστά τους) συναδέλφων του. 


https://twitter.com/#!/AllStar_Mag






17 σχόλια:

  1. Πραγματικά πρώτη φορά μετά απο χρόνια που απόλαυσα μετάδοση αγώνα μπάσκετ απο την κρατική! Ελπίζω τον κ. Σωτηρίου να τον βάλουν να μεταδόσει το f4, διότι με Χατζη-Ιωάννου πάλι δεν λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να τον ξαναστείλουμε πίσω στο ραδιόφωνο. τους καλούς τους τρώει εκεί το σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδατε στο τέλος του αγώνα που μπήκε ο Μητσάρας (με ένα σκουφί) και κτατούσε ένα πλακάτ την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη στον Μπάρλο και έγραφε από ότι μπόρεσα να διαβάσω κάτι για τους δημοσιογράφους.
    Υ.Γ.: Ο Χατζηγεωργίου είναι μακράν ο χειρότερος δημοσιογράφος και γραφικός άνθρωπος που υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι όταν άνοιξα την τηλεόραση για να δω τον αγώνα και άκουσα τον Κ.Σ. λέω "Δε μπορεί, θα είναι σε κάποιο πάγκο και θα κάνει ρεπορτάζ". Μετά, όμως, συνειδητοποίησα ότι θα έκανε τη μετάδοση του αγώνα. Πραγματικά το απόλαυσα. Είχα, έστω για μια φορά, τη δυνατότητα να βλέπω αγώνα μπάσκετ με τον ήχο της τηλεόρασης ανοιχτό και χωρίς τα ακουστικά του ραδιοφώνου στα αυτιά (το μόνο κακό είναι ότι χάνω τα πολύ ωραία σχόλια του Λημνιάτη και του Μίσσα). Άντε με το καλό κι ο Ντεντόπουλος με το Γεωργίου σε τηλεοπτική μετάδοση (... ή μήπως όχι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδαμε χτες ένα παλαβό παιχνίδι που θα μπορούσε να γίνει μια "εκπληξη". Αλλά στο αποστειρωμένο και πατσαβουρέ πρωτάθλημα δεν επιτρέπονται οι εκπλήξεις. Οπως για παράδειγμα δεν επιτρέπονται οι διακοπές απο ρίψη χαρτιών,με ποινή διακοπής του αγώνα απο τον κ. Ακελ. Οι 3 βλάκες που ήταν στην κερκίδα των φανατικότερων έκαναν την ζημιά τους και έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟ. Και από εδώ αρχίζει το πανηγύρι της συλλογικής ευθύνης.
    Συλλογική ευθύνη, το αγαπημένο κατασκεύασμα όλων των φασιστών και των κυβερνήσεων.
    Να πονέσετε. Οι διαιτητές σας, οι πρόεδροί σας, οι Αλβερτογεωργιαδοκαραγκουνοδιαμαντίδηδές σας. Συγγνώμη ζητάω από τη μάνα του Διαμαντίδη, αλλά από αυτό το έκτρωμα, που συνειδητά οπλίζει τα χέρια των παιδιών δεν υπάρχει περίπτωση.
    Μεγαλώσαμε μέσα στο ψέμα και τη φούσκα. Δεν αντιμετωπίζεται το διαρκές έγκλημα στο μυαλό και τη ψυχή μιας ολάκερης κοινωνίας με σοβάδες.
    Μαλακία, θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιος, αλλά τέρμα, ως εκεί!
    Δεν θα ικετέψουμε κιόλας για λύπηση, απο τους εγκληματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. polykos η γραφικοτητα οσων γραφεις ξεπερνα κ το γιοφυρι της αρτας..ποιοι οπλιζουν τα χερια των ανεγκεφαλων?ο διαμαντιδης κ ο τσαρτσαρης?..ολοι αυτοι οι ανεγκεφαλοι ειναι τσαμπα μαγκες που στηριζονται στη δυναμη του οχλου κ στην ανοχη της πολιτειας..ας πιανανε κανα δυο ηλιθιους απο αυτους που κανανε επεισοδια κ ας τους πεταγανε κανα χρονο μεσα στη στενη κ θα σου λεγα μετα εγω αμα τολμουσε κανεις να ξανασηκωσει χερι να πεταξει πετρα..απλως βρισκουνε προσφορο εδαφος κ τα κανουνε εδω περα..κ οταν πανε εξω(π.χ στο βερολινο παναθηναικοι κ ολυμπιακοι) καθονται σα παναγιες γιατι ξερουν οτι εκει δεν αστειευονται οι αρχες..

    punisher..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε ή punisher, τι ακριβώς να κάνω μαζί σου,να σε συμπονέσω που δεν καταλαβαίνεις 5 αράδες ή να τσαντιστώ που μου χρεώνεις την υπεράσπιση βλακών. Τίποτα από τα δύο, μάλλον.
    Θα προτιμούσα να ανεβάσω εδώ, μπας και την διαβάσουν και 2-3 ανθρωποι, την χτεσινή ανακοίνωση των Πανθήρων, μιας και μέχρι στιγμής τυγχάνει λογοκρισίας απο 30 περίπου ΜΜΕ, στα οποία στάλθηκε.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/4/2012
    Στα εύκολα κοντά, στα δύσκολα μπροστά… Αυτή είναι η λογική των Πανθήρων και δεν θα κρυφτούμε μετά τα χθεσινά. Βγαίνουμε μπροστά και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Όλα όσα έβλαψαν χθες την ομάδα μας προκλήθηκαν από την κερκίδα μας και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να εθελοτυφλήσουμε. Φυσικά και δε συμμεριζόμαστε τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων και των ανθρώπων του παναθηναϊκού, που παριστάνουν τους σοκαρισμένους. Σε άλλα γήπεδα, στα δικά τους γήπεδα, τέτοιες πράξεις είναι καθημερινότητα, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν ενοχλούνται τόσο. Δεν θα γνωρίσουμε το σύστημα όμως τώρα. Όλα αυτά μας είναι γνωστά και οικεία χρόνια τώρα. Όπως και διαιτησίες σαν τη χθεσινή που προκαλούν. Πράξεις σαν τις χθεσινές όμως, κακό κάνουν μόνο στο Σύλλογο και εξυπηρετούν όσους σε περιμένουν στη γωνία… Εμείς ανάμεσα μας θέλουμε ανθρώπους που έχουν αυτοέλεγχο και σκέφτονται με γνώμονα το καλό του Πανιωνίου και των Πανθήρων και όχι αυτούς που θέλουν μέσα στη μάζα να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Είναι υποχρέωση μας να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να προνοούμε και ελπίζουμε πως είναι η τελευταία φορά που βρισκόμαστε σε απολογητική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @polykos
    Διαφωνώ ή συμφωνώ με τα όσα λένε οι Πάνθηρεςν δεν παίζει κανένα ρόλο. Εδώ δεν υπάρχει λογοκρισία σε απόψεις εφόσον εκφράζονται με τον σωστό τρόπο...
    Απλά για να μην αφήνω κενά και χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία η άποψή μου: Με τα περισσότερα από όσα λένε οι Πάνθηρες συμφωνώ, είναι από τις λιγοστές φορές που διαβάζω τέτοια τοποθέτηση από οργανωμένους και θα περίμενα στην κατάληξη αυτής της ανακοίνωσης να διάβαζα τι έκαναν (αυτοί όχι το σύστημα και ο τύπος) με αυτούς που πέταξαν τα τσιμέντα. Γιατί είναι βέβαιο ότι τους ξέρουν...
    Δυστυχώς η ιστορία των συνδέσμων είναι πολύ πιο σύνθετη από όλα αυτά που γράφονται στον τύπο ή για τα οποία μιλάνε τύποι που παριστάνουν τους ¨¨ειδικούς¨¨ και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα επί του θέματος. Οποιος μιλήσει στα σοβαρά και για ώρα με ¨¨μπασμένους¨¨ στα πράγματα οπαδούς θα καταλάβει τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συλλογικη ευθυνη υπαρχει, αλλα επειδη μια ζωη ο Ελληνας εχει μαθει το "τι, εγω θα το κανω? Να με παρεξηγησουν?" η "τι, εγω θα τον καταγγειλω? Ρουφιανος ειμαι?" εχουμε φτασει στα χαλια που ειμαστε ως κοινωνια. Να σου πω τι θα κανουν σ' αυτους που πεταξαν τα τσιμεντα? ΤΙΠΟΤΑ! Οπως δεν θα γινει τιποτα στον ηλιθιο που διεκοψε το Αρης-Τριπολη, καιτοι οι ξεφτιλες αποφασισαν να συνεχιστει το ματς το Μ. Σαββατο. Ειναι ομως αυτο που ελεγε σωστα ο Μπουρλακης (αν δεν κανω λαθος): ας ειχε καποιος τα κοτσια να κατεβει και να βρισει κατα προσωπο και οχι να πεταει κοτρωνια. Εκει να δω μαγκιες. Και κοψτε τις πιπιλες με το συστημα που οπλιζει και μπουρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο όρος "αυτορύθμιση" δεν ανήκει μόνο στο Στέφανο Μάνο.Ας γίνει πράξη και στους οργανωμένους...
    Αντί να κριτικαριστεί κι η λογοκρισία της ανακοίνωσης των Πανθήρων,βγάζουμε πάλι λογίδρια για φυλακές..ιδιώνυμα ίσως...ενδεχομένως και θατσερισμό;
    Αλήθεια,ποιος γνωρίζει για 4(τέσσερις) δράσεις "φιλανθρωπίας" από 4 (τέσσερις) συνδέσμους οργανωμένων οπαδών την τελευταία περίοδο;
    Ελάχιστοι!



    Υ.Γ. (1)
    ο Μπουρλάκης;Πλάκα κάνεις ρε "tommygun"; Σέβομαι τον χώρο και κυρίως τον γραπτό λόγο της "κουρούνας" και δε γράφω...απλά προσπαθώ να θυμηθώ το ρεπορτάζ του τότε που αποκλειόταν ο ΠΑΟ από τα top16. Από ξυπνητζίδικες ατάκες έχουμε συνηθίσει.
    Υ.Γ. (2)
    σέβομαι την οργή των (παλιών) Πανιωνίων για το εμετικό "πέθανε..ψόφησε" σε κείνο το καταραμένο ματς με τον ΠΑΟ,αλλά μήπως είναι καιρός να ξεπεραστεί;Τί φταίει ο Αλβέρτης;Διότι θεωρώ πως αυτό είναι το background εδώ και χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Πι Ζήτα
    Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα λόγω ημερών το προτελευταίο σου υστερόγραφο που αναφέρεται σε συνάδελφο στο περιοδικό. Εχει δημιουργηθεί ένα θέμα διότι ο Νίκος θεωρεί ότι θίγεται από μια ανώνυμη άποψη ή άποψη ανωνύμου. Από την άλλη, τώρα που είδα ποιός έγραψε το σχόλιο και λόγω του Humba ξέρω ποιός είσαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με όσα γράφεις για τον Νίκο αλλά δεν μπορώ και να λογοκρίνω ένα σχόλιο. Επειδή βρίσκομαι στην άχαρη ''μέση΄΄ της υπόθεσης πιστεύω ότι δεν έχεις πρόβλημα αν του πω ποιός είσαι για να ξέρει και εκείνος ότι δεν έχει να κάνει με ένα ''τυχαίο'' πρόσωπο που απλά πέρασε και άφησε ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bεβαίως και δεν έχω πρόβλημα!

    Δώσε του τα πλήρη στοιχεία μου (που είναι και στη διάθεσή σου φυσικά).

    Το σχόλιό μου έχει να κάνει πως τη χρονιά αποκλεισμού από το Τοπ16 δε ΘΥΜΑΜΑΙ (κι αν θέλει βεβαίως μου στέλνει κείμενό του) να έγραψε τί συνέβαινε στην ομάδα του ΠΑΟ πλην των αναφορών του περί τραυματισμών και ελλειπών προπονήσεων.
    Σόρρυ για το αργοπορημένο σχόλιο και προφανώς μπορείς να ανταπαντήσεις,δε θέλω να έχω το τελευταίο λόγο.

    Ευχαριστώ για την ανοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουρούνα, όλα ΟΚ. Ευχαριστώ για την υποστήριξη αλλά πλέον η επόμενη κίνησή σου είναι να λάβεις τα κείμενα του παραπάνω για να δημοσιεύσεις το πραγματικό ρεπορτάζ για το τι συνέβαινε στον Παναθηναϊκό τότε. Φαίνεται ότι τα ξέρει καλύτερα από μένα... Υποχωρώ λοιπόν.
    Δεύτερον, δεν πρόκειται να του στείλω κείμενα γιατί μπορεί να μου βάλει κακό βαθμό ενώ στο σχολείο έπαιρνα από 18 και πάνω, οπότε θα χαλαστώ στα γεράματα και δεν κάνει.
    Τρίτον, δεν έχω μάθει να απαντάω σε ψευδώνυμα ή σε ανώνυμους παρά μόνο σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ονοματάκι τους. Ούτε και πρόκειται να μπω σε διάλογο βεβαίως. Πάντως τώρα στέλνω επιστολή παραίτησης στον κ.Καρύδα, είμαι ένας ανάξιος και υποχωρώ μπροστά στο ρεπορταζιακό μεγαλείο του παραπάνω.
    Και δεν ειμαι ο ΝιΜι ή ο ΜιΝι αλλά ο Νίκος Μπουρλάκης. Και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω κανένα στοιχείο για κανέναν. Η τεκμηρίωσή του στο υποτιμητικό- για μένα- σχόλιο που προηγήθηκε ήταν εξαιρετική. Με αποστόμωσε, μου έκανε τα μούτρα κρέας.
    ΥΓ: Ξυπνητζίδικες ατάκες- όπως βλέπετε- έχω, λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ***"Εχω λέγετε....Μην κάνουμε και ορθογραφικά και πέσει ο βαθμός μας. Συγγνώμη για το λάθος
    (Ξανά Νίκος Μπουρλάκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενώ αν ήσουν ρεπόρτερ του Πανιωνίου θα έλεγες να πάνε: "ας ειχε καποιος τα κοτσια να κατεβει και να βρισει κατα προσωπο και οχι να πεταει κοτρωνια" ή κάτι παρόμοιο; Όπως έχεις πει δεκάδες φορές για τους τζαμπατζήδες...ή τους σπάστες των πορτών στο ΟΑΚΑ ή ακόμη χειρότερα τους βολτατζήδες πίσω από το πάγκους πέρσυ;

    υ.γ. (1)
    τα τσάρτερ της Ομοσπονδίας τα κατακρίνει η κουρούνα,τα τσάρτερ των ΚΑΕ;;; Όχι άλλα "δελτία τύπου" λοιπόν.Ρεπορτάζ κι άποψη.

    υ.γ. (2)
    Δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος κι αυτό που εκδίδω το βγάζω από τη τσέπη μου.Ως επαγγελματίας στη δουλειά μου χρησιμοποιώ το πλήρες όνομά μου...Γενικά όταν δεν έχει ν΄αντικρούσει κάποιος επιχειρήματα ψάχνει για αιτιολογίες,τύπου "ανώνυμος".Αν είναι ποτέ δυναμόν.Οι συν/φοί στους ραδιοσταθμούς ζητάνε ονοματεπώνυμα;Θες μήπως και πιστοποιητικό φρονημάτων;ΑΦΜ μήπως;;;


    Μάκια και περαστικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουρούνα, πες στον παραπάνω τα εξής: Είμαι ένας άθλιος αλλά δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν, πολύ περισσότερο σε άνθρωπο που γράφει "μάκια και περαστικά".
    ΝιΜι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή