Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

To αντίο της Πατ Σάμιτ

Είναι για το γυναικείο ΝCAA ότι για το αντρικό ο Ντιν Σμιθ, ο Μπόμπι Νάιτ, ο Μάικ Σιζέφσκι και μερικοί ακόμη... Η Πατ Σάμιτ ανακοίνωσε την απόφαση της να αποσυρθεί από την ενεργό προπονητική σε ηλικία 59 ετών και ονομάσθηκε ''επίτιμη'' κόουτς του πανεπιστημίου του Τενεσί. Εκεί, δηλαδή, που διατέλεσε προπονητής από το 1974! Με περισσότερες από 1000 νίκες στο ενεργητικό της, ποσοστό νικών 84% και οκτώ εθνικά πρωταθλήματα με τις Lady Vols η Σάμιτ είναι ένας ζωντανός μύθος του κολεγαικού μπάσκετ.
Ενα φιλμάκι με τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας της....


Και για όσους θέλουν να διαβάσουν ακόμη περισσότερα η σχετική παραπομπή στη Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Summitt

Y.Γ. 1 Η Σάμιτ δυστυχώς βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ σε ηλικία μόλις 59 ετών. Αυτός είναι και ο λόγος που αποσύρθηκε. Οπως ακούγεται στην Αμερική από την ίδια νόσο πάσχει και ο Ντιν Σμιθ. Πιθανώς σε προχωρημένο στάδιο....
Υ.Γ. 2: Δυστυχώς, ούτε σε ένα περιοδικό του μπάσκετ θα βρεθεί χώρος για ένα αφιέρωμα ανάλογο της αξίας της Σάμιτ. Δεν είναι δικαιολογία αλλά πριν από αρκετά χρόνια είχε βρεθεί στην Ελλάδα για να μιλήσει σε ένα προπονητικό σεμινάριο. Πόσα έντυπα έκαναν απλή αναφορά στην επίσκεψή της; Πόσα έντυπα ζήτησαν συνέντευξη; Καλά μαντέψατε... Ούτε ένα!

https://twitter.com/#!/AllStar_Mag


2 σχόλια:

  1. Κακώς δεν θα γίνει ούτε ένα μικρό αφιέρωμα πάντως. Anyway, εσείς ξέρετε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα μια συνέντευξη του Κρίστμας και αυτός το χείρίζεται πιο έξυπνα από τον Ραίτ. Ο Ράιτ λέγοντας πως του ταιριάζει πιο πολύ ο ολυμπιακός από τον πάο έχασε τη μια από τις δύο καλές επιλογές που είχε για ένα καλό συμβόλαιο σε μια μεγάλη ομάδα. Ο Κρίστμας όμως πιο γάτα στη συνέντευξη δεν απέκλεισε κανέναν λέγοντας ότι του πάνε και τα κόκκινα και τα πράσινα.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή