Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αύριο στα περίπτερα

Κυκλοφορεί αύριο το τεύχος Νοεμβρίου με πολλά θέματα αλλά και ουκ ολίγες συνεντεύξεις. Μια πρώτη γνωριμία και μια σπέσιαλ φωτογράφιση με τον Κάιλ Χάινς καλύπτει το εξώφυλλο αλλά νομίζω ότι από μια πρώτη ανάγνωση ότι η πιο ενδιαφέρουσα συνέντευξη όλων είναι αυτή του Γιώργου Διαμαντόπουλου. Το πιο άδικα σπαταλημένο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ τα βάζει με όλους (και ειδικότερα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα) και όλους αλλά κάνει και την αυτοκριτική του. Ο Μάρκους Γκορί είναι από τα καλά ονόματα ξένων στην Α1. Μίλησε στον Παναγιώτη Χορόζογλου για τη νέα του εμπειρία στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε μια φουλ αναδρομή της σπουδαίας Ευρωπαϊκής καριέρας του. Τον ξέρουν πολύ καλά στη Μακεδονία και στη Θράκη. Ευκαιρία να τον γνωρίσουμε όλοι. Μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις ενός προπονητή που υπάρχει στα γήπεδα από τη δεκαετία του ’70 και μάλλον του χρόνου θα τον δούμε στην Α1 με τους Ικαρους Σερρών. Ο Στάθης Καμαράκης μίλησε για τη ζωή του στα γήπεδα στον Σπύρο Βασιλείου. Σταθείτε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για τον τρόπο που ’’θεριεύει’’ το μπάσκετ ξανά στις Σέρρες. Εχει ενδιαφέρον και μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο ανάπτυξης...
Παρουσίαση από τον Νίκο Μπουρλάκη των ξένων που ήρθαν φέτος στην Α1 από το NCAA, άπό τον Γιάννη Ψαράκη μια υπέροχη ανάλυση για τους 1000 (ακριβώς) ξένους στην ιστορία της Α1 με πολλά άγνωστα στοιχεία και στατιστικά και ένα ρεπορτάζ με πολλές inside informations από τη Βαρκελώνη για τα σχέδια του Μπερτομέου όσον αφορά τη νέα Ευρωλίγκα που υπογράφει (όχι τα σχέδια αλλά το ρεπορτάζ) ο Δαμιανός Παπαχατζής. Δεν τελειώσαμε... Ομορφιά στις σελίδες προσθέτει η νέα ξένη του Αστέρα Εξαρχείων Καταρίνα Ρίστιτς και παρότι το ΝΒΑ δεν ξε΄κίνησε έχουμε και από αυτό. Παρουσίαση του Εϊντελμαν και τα best/worst του 2011 περιμένοντας να ξεκινήσει (επιτέλους) η σεζόν. Ολες οι καλές μόνιμες στήλες υπάρχουν και φυσικά η καλύτερη όλων (με βάση το πρόσφατο γκάλοπ) η δική μου...
Σημειώστε όπως ενημερωθήκαμε και εμείς επίσημα ότι με τη νέα του μηνιαία μορφή το περιοδικό ανέκτησε τους πρώτους τρεις μήνες ένα μεγάλο μέρος από τα χαμένα φύλλα της τελευταίας χρονιάς λόγος για τον οποίο σας ευχαριστούμε και ουσιαστικά δικαιώνει την πολύ δύσκολη απόφαση της μετατροπής της περιοδικότητας έκδοσής του. Γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του μοναδικού αθλητικού περιοδικού της χώρας... Σας ευχαριστούμε και άς είναι κλισέ...ελπίζουμε ότι κάθε τεύχος θα συνεχίσει να είναι καλύτερο εκτός φυσικά από τη στήλη μου που θα συνεχίσει να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, ανυπόστατες φημολογίες και να είναι περιορισμένης ευθύνης και αμφίβολης εγκυρότητας.

11 σχόλια:

  1. O Ψαράκης στον ύπνο του θα βλέπει μόνο ξένους και στατιστικά.Το 2012 θα έχουν επιβιώσει μόνο οι Μάγιας,η ΕΟΚ και τα ρεπορτάζ του Ψαράκη.Ρισπεκτ.Κατά τα άλλα εκ μέρους του πολυπληθούς αναγνωστικού κοινού σε ευχαριστώ και εύχομαι μακροημέρευση στο περιοδικό και στη στήλη σου(το γεύμα μην ξεχάσεις,έχουμε ξεμείνει από μέρη για να τρώμε με τον Τόμι).Κατά τα άλλα ήταν αναμενόμενο πως για να ανέβει η κυκλοφορία του περιοδικού θα χρησιμοποιούσατε τα πλάβι χαρίσματα.Που να βρείτε τέτοια όπλα,στη Λιέτουβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Κουρούνα, σε προηγούμενο σχόλιο είπες θα ψάξεις και θα ενημερωθείς σχεττικά με τις ενστάσεις εναντίον του Ικάρου στη Β εσκανα που είχα επισημάνει οτι εκκρεμούν. Για να σε διευκολύνω δες αυτό http://www.ikarosbc.gr/?c=152&a=2084. Βέβαια οι γκεμπελίσκοι που βρίσκονται γύρω απο τον Αγγελόπουλο προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο σε όλα τα επίπεδα με κάθε τους λέξη και φράση. Εχουμε καιρό για να πάρουν απαντήσεις.
    Μια γρήγορη ερμηνεία μου είναι οτι το μεροκάματο το βαφτίζουνε ανάπτυξη. Νάναι καλά. Η παραποίηση της αλήθειας έχει και τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τι μπαγλαμάς είναι αυτός ο Διαμαντόπουλος;
    Κοίτα κάτι μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι άνθρωποι...
    Και τον είχα και αφίσα (από το ΤΡΙΠΟΝΤΟ) μικρός στην ντουλάπα μου...
    Πρέπει να είναι το πρότυπο του Μπόγρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ κάθετα με τον αέρινο Γιάννη.
    Επιτέλους ένας ντόμπρος άνθρωπος λέει τα πράγματα όπως είναι.
    Μιλάει για τα λάθη του και μιλάει για το τί δεν έκανε.
    Παράδεχεται το μονοδιάστατο παιχνίδι του και το ξερό του το κεφάλι.
    Δεν δρέπει δάφνες άλλων και δεν ζητάει τίποτα.
    Η πρώτη συνέντευξη του περιοδικού που απόλαυσα και που παραδέχομαι.
    Σωστές ερωτήσεις, ευθείες απαντήσεις χωρίς να κρύβεται.
    Εύγε.
    Καμία σχέση με Μπόγρη που δεν έχει παίξει μπάσκετ εδώ και 3 χρόνια.
    Στα 23-24 χρόνια το "Κιτσάκι" έκανε παπάδες για την ηλικία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το τέυχος αυτού του μήνα με τα αφιερώματα και τη συνέντευξη του Διαμαντόπουλου. Μακάρι να μην είχε λοκ άουτ και να είχαμε και ουσιαστικά πράγματα από NBA.

    Όπως είπε και ο φίλος BADANAMAN η συνέντευξη ήταν απολαυστική γιατί δεν είναι νερόβραστη , ούτε με κλισέ απαντήσεις , ούτε με ακίνδυνες ερωτήσεις. Ως προς την επιχειρηματολογία του Διαμαντόπουλου για τα λάθη και τις πισώπλατες μαχαιριές δεν με έπεισε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σέβομαι ότι τα λέει όπως τα έχει στο κεφάλι του.. Το ίδιο κεφάλι του βέβαια που δεν τον άφησε να κάνει αυτά που θα μπορούσε στα γήπεδα. Τα λάθη και οι πισώπλατες μαχαιριές τρίτων δε θα τον απασχολούσαν τώρα αν έκανε αυτά που θα μπορούσε να κάνει..και να παίζει για μεροκάματο σε χαμηλού επιπέδου πρωταθλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς και είναι μια συνέντευξη που κάνει το περιοδικό να πουλήσει.
    Εγώ παρατήρησα ότι κάνει πολλές κολοτούμπες μέσα στα λεγόμενά του ο Διαμαντόπουλος.
    Δεν επιχειρηματολογώ, γιατί ο κόσμος πρέπει να αγοράσει το περιοδικό και όχι να διαβάσει τα spoilers που θα πούμε εμείς.
    Εννοείται BADANAMAN ότι ο Μπόγρης θα ζήλευε τα πρώτα χρόνια του Γιούργου, μιας και εκείνος είχε προταγωνηστικό ρόλο στις ομάδες του. ΑΛλά και οι δυο ψάχνουν να βρουν σε κάποιον άλλο να ρίξουν το φτέξιμο. Π.χ. ο ένας τα ρίχνει στους προπονητές και ο άλλος στους Ελληνοαμερικάνους.
    Σε γενικές γραμμές πιστεύω τα ίδια πράγματα με τον Πάνο από την Σπάρτη (την οποία και θα επισκεφτώ σύντομα, γιατί παρουσιάζομαι εκεί :P).
    Απλά να προσθέσω, ότι είχε και μέση 35άρη στα 25 του ο Διαμαντόπουλος και δε μπορούσε να κάνει πιο πολλά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω που αξιωθηκα να δω στα καλα του τον Διαμαντοπουλο, πιστευω οτι ηταν καταπληκτικος σκορερ, αλλα δεν θα μπορουσε να κανει καριερα σε ομαδες πανω απο την δεκατη θεση ακριβως γιατι ηταν μονο αυτο (μιλαμε βεβαια για τα χρυσα χρονια του μπασκετ, οχι τωρα που εχει γινει συμμαζωξη πεταμενων η Α1). Και στην μπαλα ο φορ μπορει να ανοιγει περιπτερο, αλλα στο μπασκετ (πλεον) αυτες οι νοοτροπιες πεθαναν. Δεν προκειται να διαβασω την συνεντευξη, γιατι κανεις δεν χρωσταει σε κανενα. Οπως δεν χρωσταει κανεις σε Κομματο, Ταπουτο γιατι ειχαν τα εφοδια (ειδικα ο δευτερος, γιατι ο Κομματος σηκωσε και μια Ευρωλιγκα) και με τα σκατα που κουβαλησαν στο κεφαλι τους, πεταξαν μια καριερα στα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουρούνα
    έμαθα κάτι που δεν έχει άμεση σχέση με το μπάσκετ αλλά έμμεση. Επειδη σε παλιότερα τεύχη είχες γράψει και εσύ για κάτι παρόμοιο είπα να σου την γράψω. Αν και μπορεί να την έχεις μάθει. Ο Ολυμπία Χοψονίδου είναι και πάλι έγκυος στον 5ο μήνα και ο Σπανούλης θα αποκτήσει και άλλο γιο.
    Επίσης διάβασα το περιοδικό. Μου άρεσαν τα θέματα. Ειδικά η συνέντευξη του Διαμαντόπουλου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ιντριγκαδόρικη αν και δεν με έπεισε με τα λεγόμενα του. Αυτούς που αυτοανακηρύσσονται επαναστάτες και λένε ότι εγώ ποτέ δεν καταπάτησα τα πιστεύω μου δεν τους πολυπιστεύω.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν ο διαμαντοπουλος επαιζε βασικος με τον ιβανοβιτς στην ταου εγω θα γινομουν αστροναυτης...
    παραχαιδεμενος ηταν(στον πανιωνιο)κ δεν δουλεψε οσο θα επρεπε.συμφωνω βεβαια οτι σε αλλη χωρα ισως τον αξιοποιουσαν καλυτερα ακομα κ στην εθνικη κ θα βελτιωνοταν καθως ηταν σπουδαιος σκορερ.εδω μας αρεσει μονο βασιλοπουλος που δεν ξερει να κανει μπασιμο κ ο παπανικολαου που δεν ξερει να τριπλαρει..
    ..απο την αλλη αν θεωρει οτι στα 29 του χρονια του εκοψαν τον δρομο για μεταγραφη απο το μαρουσι που θα του εφτιανε την καριερα τι να πω;νωρις το θυμηθηκε..
    ειδα το ματς με τον αγορ..με το ζορι ταλενταρα ο κατσιβελης;αλογο τον εκανε ο νικος κατσαρες μολις ξεκινησε ο 2ο ημιχρονο..ειχαμε δυσκολιες μεχρι κ να κατεβασουμε την μπαλα οσο ελειπε ο σπανουλης..σιγουρα παιζουν χαλαρα οι παικτες σε αυτα τα ματς αλλα καποια πραγματα φαινονται.
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα ξέρουμε τίποτα για το θέμα με τους δυο παίκτες που πιάστηκαν ντοπέ κατά τη διάρκεια του Eurobasket; Ακούγεται για έναν Ισπανό και έναν "Μακεδόνα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ησυχία στην ιστοσελίδα σου κουρούνα.
    Να υποθέσω ότι οι πολιτικές αηδίες παρεμβαίνουν στο θεόπνευστο έργο σου.
    Παρατηρώ ότι μαζί με το περιοδικό και οι καταχωρήσεις σου μειώνονται σε αριθμό.
    Τον Σλούκα γιατί τον έχει στον πάγο ο Ντούντα;
    Τι γίνεται με το μέλλον για του χρόνου στον ΠΑΟ; Υπάρχει συνεχιστής;
    Η ΣΑΡΙΣΑ τα τσούγκρισε ή τα παρατάει;
    Δεν μας λες και μας αφήνεις στα σκοτάδια.
    Θέλουμε την κουρουνοδόση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή