Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Καλό πρωτάθλημα (Κρύψε τις πατάτες Οικονομίδη)

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (ίσως και για πρώτη στα χρονικά λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ) η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Φυσικά, ο ΕΣΑΚΕ προχωράει σε μια μεγαλειώδη επίδειξη προσαρμογής στη νέα τεχνολογία αφού η κλήρωση θα μεταδοθεί μόνο ιντερνετικά από το site της ένωσης.
Φυσικά, αυτό είναι το μικρότερο κακό. Το μεγαλύτερο έπεται αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος τουλάχιστον τις πρώτες του εβδομάδες. Αλλη μια καινοτομία του Οικονομίδη. Κλειδώνει το προϊόν, όπως τις πατάτες ο πρώτος πρωθυπουργός για να εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του στη στρατόσφαιρα.
Τελευταία ελπίδα του Οικονομίδη η προσφορά που περιμένει από την Conn-X των εκατοντάδων χιλιάδων συνδρομητών η οποία μετά την αποτυχία της να πάρει τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Champions League θα προσπαθήσει να γεμίσει το πρόγραμμα της με τιτανομαχίες της Α1. Οι τελευταίες ελπίδες του Οικονομίδη για να βρει τηλεόραση τελειώνουν την Τρίτη. Η κρατική τηλεόραση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο να πάρει μόνη της το πρωτάθλημα και προσπαθεί να μοιράσει το κόστος, ενώ η πρόταση της Nova για συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ στην κάλυψη της Α1 σκόνταψε στην επιμονή του Οικονομίδη που θέλει να εκχωρήσει το πρωτάθλημα μέσα από κοινοπραξία διαφημιστών. Κοινοπραξία η οποία από τον Μάιο απέτυχε δύο φορές να πουλήσει τα δικαιώματα, ενώ τώρα το δικαίωμα διαπραγμάτευσης μέχρι την Τρίτη έχει εκχωρηθεί στην αντίστοιχη εταιρεία του Ντέμη Νικολαϊδη. Ο ΕΣΑΚΕ δια του προέδρου του δεν έχει καν συγκεκριμένη πρόταση προς τα κανάλια! Είναι απλά στη λογική του ’’δώστε και σώστε’’. Γίνεται αντιληπτό ότι αν δεν κλείσει και σύντομα η τηλεοπτική συμφωνία οι ανίκανες να βρουν χρήματα στην αγορά ομάδες (με εξαίρεση τις δύο μεγάλες) θα δουν τους προϋπολογισμούς τους να τινάζονται στον αέρα! Και οφείλουν να ζήσουν με μοναδικά εγγυημένα έσοδα τα 150 χιλιάρικα της χορηγείας του ΟΠΑΠ. Δεν έχουν δικαίωμα βέβαια να παραπονεθούν αφού τόσα χρόνια ψήφιζαν πρόεδρο μόνο για να τους φέρνει χρήματα από την τηλεόραση και όχι για να φτιάξει ένα σοβαρό πρωτάθλημα.
Μέσα σε όλα τα άλλα είναι γνωστό ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με 13 ομάδες αφού δεν εγκρίθηκε (και πολύ σωστά) η συμμετοχή του Πανελληνίου που ήθελε χωρίς εκχώρηση ή μεταβίβαση των μετοχών του Κυριακού να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και να πάρει ουσιαστικά τη θέση του Ηρακλή. Το όλο εγχείρημα που λέγεται ότι ήταν έμπνευσης του Γιάννη Ιωαννίδη και προσπάθησε να υλοποιήσει ο παλιός του συνεργάτης Γιάννης Γιαννάκης απέτυχε παταγωδώς από την αντίδραση των μελών του ερασιτέχνη Πανελληνίου στον οποίο πλέον θα περιέλθει η ομάδα από τη σεζόν 2012-13 με αφετηρία τη συμμετοχή στη Β΄ εθνική. Ο κύκλος ουσιαστικά κλείνει αφού εκεί είχε παραλάβει πριν από 15 χρόνια την ομάδα ο Μίνωας Κυριακού.

19 σχόλια:

  1. Ενω οταν το ειχε η ΕΤ-1, ολος ο ελληνικος λαος παραληρουσε για να δει αυτο το πρωταθλημα της Α1. Τα καφενεια γεμιζαν ασφυκτικα, ενω ο κοσμος ζουσε και ανεπνεε για καθε αγωνιστικη που κρατουσε το ενδιαφερον του σε ανυπερβλητα υψη.

    Νομιζω οτι ειναι το πρωτο πραγμα που πραγματικα δεν προκειται να κακολογησω τον Οικονομιδη. Και γλυτωνουμε λεφτα απο τη Ερτ, και στα ματια μας θα κανουμε μια μεγαλη χαρη να μην βλεπουν αλλη αηδια και μια καλη ευκαιρια ειναι να τσιμπησουμε ενα εισιτηριακι διαρκειας, να βοηθησουμε την ομαδα μας. Τζαμι, ολα μια χαρα, αντε αρειανα να μαζευτουμε να φερουμε κανα παικτακο μην κανουμε παρεα με την ΑΕΚ στην Α2 του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tommy
    Συνήθως είσαι προσεκτικός αναγνώστης... Εδώ διάβασες γρήγορα το πόνημα μου...Σου επισυνάπτω ένα συγκεκριμένο σημείο του και ξανασκέψου τα επιχειρήματα σου:
    ’’Γίνεται αντιληπτό ότι αν δεν κλείσει και σύντομα η τηλεοπτική συμφωνία οι ανίκανες να βρουν χρήματα στην αγορά ομάδες (με εξαίρεση τις δύο μεγάλες) θα δουν τους προϋπολογισμούς τους να τινάζονται στον αέρα! Και οφείλουν να ζήσουν με μοναδικά εγγυημένα έσοδα τα 150 χιλιάρικα της χορηγείας του ΟΠΑΠ’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρουνα, το λεω με πληρη συνειδηση: ας τιναχτουν ολα στον αερα. Προτιμω να ξαναγυρισει στην φαση του ερασιτεχνισμου το μπασκετ, να διαλυθουν ολα παρα αυτο το μαυρο χαλι που ζουμε τα τελευταια χρονια με τεχνητες αναπνοες και κυριως το χαλι που ζω στην ομαδα μου. Ποσο πιο ασχημα δηλαδη θα γινουν τα πραγματα απ' οτι ειναι τωρα?

    Σου δινω ολο το δικαιωμα να με πεις ισοπεδωτικο, μηδενιστη και οτιδηποτε αλλο θελεις, αλλα η αληθεια ειναι πικρη και ειναι μια: το μπασκετ δεν ενδιαφερει πια κανενα. Και οι μονο που θα συνεχισουν να το στηριζουν, θα ειναι αυτοι που το γουσταραν σαν αθλημα και οχι αυτοι που κοιταξαν να γινουν καποιοι μεσα απο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως και δεν έκανες αναφορά στο Βασιλακόπουλο που ξεκίνησε εσπευσμένα το πρωτάθλημα της Α2 το περασμένο Σάββατο κι έτσι οι Ικαροι δεν παίζουν Α1, οι μεταγραφές μάλλον έχουν τελειώσει (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΕ ΣΕ Α2) και ο Πανελλήνιος έμεινε στον αέρα .
    Αν πήγαινε μια βδομάδα πίσω τι θα πάθαινε οεο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή ο ξανθός εμπνεύστηκε σχέδιο που η κατάληξή του ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με..13 ομάδες.Ποιος Πιραντέλο να μας πει τι τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θετικη η μειωση των ομαδων.Θα διαφωνησω με τον αγαπητο Τομμυ για τις ριζοσπαστικες θεσεις του,δεν ειναι λυση να διαλυσεις για να φτιαξεις στα συντριμμια.Νομιζω μια καποια λυση θα ηταν μια περαιτερω μειωση των ομαδων,π.χ δεκα στην Α1 και οι πτωσεις-ανοδοι να κρινονται με ενα μινι πρωταθλημα το σεπτεμβριο με τους δυο τελευταιους απο Α1 και τους δυο πρωτους απο Α2 με αυτους που κατακτουν τις θεσεις 1-2 να κερδιζουν τη συμμετοχη στην Α1.Το πρωταθλημα δεν αντεχει 14 ομαδες αυτο ειναι δεδομενο
    YΓ:Κουρουνα δεν ειδα απαντηση στη Χριστινα Αμερικανου
    ΥΓ2:Τομμυ δεν μου πες στο φατσεμπουκ με ποια ατακα κολλαει ο ψηλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Rodia, νταρλιγκ, ισως να ειμαι υπερβολικος, αλλα τουλαχιστον εδω στην Θεσσαλονικη εξακολουθουν να σκεφτονται με τον ιδιο ηλιθιο τροπο που οδηγησε και τις τρεις ομαδες στην απαξιωση. Οποτε δεν βλεπω ενα υγιες ερεθισμα για να πω, οτι καποιος ξεχωριζει, κατι τελος παντων παει να γινει. Απο την στιγμη που εχει χαθει και το κινητρο της Ευρωλιγκας, αφου προηγουνται προκριματικοι και εκει πεφτεις σε ομαδες-αγγουρια, στην μπουγατσουπολη εχει χαθει καθε κινητρο. Οι δε διοικησεις ειναι βαρατε βιολιτζηδες (ο ΠΑΟΚ απλως ειναι πιο τυχερος λογω Σταυροπουλου και γενικοτερου πολιτικου εκτοπισματος), δεν εχει ξεκινησει ουτε καν μια διαδικασια να αξιοποιηθουν ακαδημιες. Ε, μεσα σε ολο αυτο το χαλι, περιμενεις να με πειραξει, το οτι το πρωταθλημα-κοροιδια με τις στημενες κληρωσεις δεν θα μεταδιδεται τηλεοπτικα? Δηλαδη τι ακριβως δεν θα βλεπω πια? Τις επισημες προπονησεις ΟΣΦΠ και ΠΑΟ? Η τα μεγαλα ντερμπυ κλανιΑΡΗΣ-ζμΠΑΟΚ? Περυσι τα μονα ματσακια που γουσταρα στην ΕΡΤ (και αυτα απο σποντα), ηταν το Πανιωνιος-ΟΣΦΠ και το Μαρουσι-Πανελληνιος. Δηλαδη για δυο ματς τωρα μπορουμε να πεισουμε καποιον σοβαρα να στηριξει αυτο το πρωταθλημα?

    ΥΓ: Δωσε στοιχεια: ποιος ψηλος, ποια ατακα?
    ΥΓ2: Πασχει ο Αρης λεει στον ασο και στο πενταρι. Σμους Παρκερ και Ερμιν Τζαζβιν η Κοχανταρεβιτς μας κανουν η και αυτοι ειναι υπερβαση? Και τελικα τι εγινε με τον Μπαξτερ που και καλα θα ερχοταν σε εμας κουρουνοπον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε απαντηση ποστ μου στο φατσεμπουκ μπλεκεις το φασουλα και σε ρωτω σε τι αναφερεσασι.Δες το διαλογο στον τοιχο σου.
    Δεν εχετε κακη ομαδα φετος,δεν μπορω να εξηγησω γιατι ξεκινησατε τοσο χαλια.Απλα συμφωνω κανετε μαλακιες π.χ μη αξιοποιηση των ακαδημιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. |@Tommy
    Η θεωρία του χάους και της απόλυτης αναρχίας που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια τάξη με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του 2011 που σε λίγο θα βρεθεί ολόκληρη σε μια τέτοια κατάσταση χωρίς όμως ελπίδα βελτίωσης δεν μπορώ να συνηγορήσω σε τέτοιες απόψεις. Κυρίως γιατί ούτε μέσα από την επερχόμενη ολοκληρωτικη διάλυση του χώρου (κράτος δεν υφίσταται πλέον) που λέγεται Ελλάδα, ούτε μέσα από την πιθανή απαξίωση της Α1 θα προκύψουν καλύτερες λύσεις. Ούτε πολιτικοί καλύτεροι θα μας προκύψουν, ούτε καλύτερος του Οικονομίδη. Και αυτό είναι το αληθινό δράμα... Αλλιώς θα συνυπόγραφα και με τα δύο μου χέρια όλη την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Tommy
    Ποιός Μπάξτερ; Αυτός ήταν περσινό σταφύλι, όχι φετινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Rodia
    Το θέμα που μου λες το χειρίστηκε η διεύθυνση του περιοδικού. Δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο. Ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι ψιλικατζήδες του περιοδικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ατακα "εαν δεν μπορεις να αποφυγεις εναν βιασμο, χαλαρωσε και απολαυσε τον" ανηκει στον Παναγιωτη Φασουλα, τον οποιο περαν του γεγονοτος οτι εχει γεμισει σαλια τον Περαια απο το γλυφε γλυφε, εχει πολυ ωραια αισθηση του χιουμορ και τον παω. Μια απο τις παραλλαγες αυτες ειναι και αυτη που σε ειπε ο φιλος σου. Ε, το γιατι ξεκινησαμε τοσο χαλια...Αρης εισαι, και αρχιζουν παλι τα ανεκδοτα "χρειαζεται υπομονη", "η ομαδα θα βρει τον δρομο της", "μεσα απ' τα παιχνιδια θα γινομαστε καλυτεροι" και μπλα, μπλα, μπλα, μπλα. Διαρκειας παντως φετος θα παρω, μονο λογω Αλεξανδρη. Για να στηριξω τον δικο του κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.basketnet.gr/main/3/comments/articles/1/sxolio-sirigos-gia-klirosi.html

    Το παραπανω σχολιο με εκφραζει απολυτα...Απολαυστε υπευθυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Tommy
    Και μένα με εκφράζει μια διαχρονική θέση του περιοδικού. Να φύγουν τώρα Βασιλακόπουλος και οικονομίδης. Με τους νταραβεριτζήδες, τα λαμόγια και τους διάφορους άλλους θα τα...βρούμε μετά άνετα! Αν δεν φύγουν αυτοί οι δύο όλα αυτά που γράφει ο Ν.Σ. είναι απλά η ιατροδικαστική έκθεση του νεκρού. Από τι πήγε δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα έγραφα να φύγει και ο Λάζαρος αλλά αυτός έφυγε (ως συνδικαλιστής) οπότε ως παίκτης ή πρώην παίκτης τα βγάζουμε πέρα άνετα. Δεν μας ενοχλεί. Οπως δεν ενοχλεί και τα αντίπαλα πικ εν ρολ για τα οποία θα αποδειχθεί ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το να διακρίνεις τα αργά πόδια του Λάζαρου ας πούμε και να βαφτίζεις τα αργά πόδια των γκαρντ μεστό παιχνίδι δεν πιστεύεις ότι κάνει κακό στο μπάσκετ και απομακρύνει τον κόσμο.Ούτε το να αποθεώνεις τον χαρακτηρα όσων έγιναν θέαμα στο πανελλήνιο μέσα από τις κασέτες.Αλλά δυστυχώς το δικό μου όραμα μαζί με τη θεσμική τάξη να αντικασταθεί και η ιδεολογική τάξη του μπάσκετ δεν το μοιράζεται κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ tommygun
    o αγαπητός νικος συρίγος ξέχασε να κάνει αναφορά στους Lakers-Maccabi των Ιλισίων και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαριδημε, μην το κουραζουμε παλι το θεμα. Δεν εχει και νοημα πια. Αληθεια, απο τους περυσινους παικτες επειδη δεν παρακολουθησα, εμεινε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. όταν ο Συριγος-γραφείο τύπου του Δελημπαλταδάκη,σταματήσει να ασχολείται με την ΑΕΚ ίσως.. Ο ΑΕΚτζής όμως έχει μνήμη και ΚΑΤΑΡΑ που πιάνει..

    anyway, από πέρσι έμεινε μόνο ο Τζόλος που είχε παίξει από απειροελάχιστα έως καθόλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή